Σύλληψη 29χρονης για απάτη σε βάρος 69χρονου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, περίπτωση απάτης σε βάρος 69χρονου ημεδαπού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 29χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ αναζητείται συνεργός της.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, την 27-07-2018, ο συνεργός της 29χρονης επικοινώνησε τηλεφωνικά με 69χρονο ημεδαπό και προσποιούμενος διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος, τον έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των -1.150- ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος πρόσθετης επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού μέσω ΕΣΠΑ, για τουριστική επιχείρηση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στο πλαίσιο του προληπτικού - κοινωνικού της ρόλου και με αφορμή το παραπάνω περιστατικό συνιστά στου πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην καταβάλουν χρήματα σε ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων.

Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Επίσης, χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr - Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.

Read More »
Σύλληψη 29χρονης για απάτη σε βάρος 69χρονου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας Σύλληψη 29χρονης για απάτη σε βάρος 69χρονου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Το τετραήμερο 14-17 Ιουνίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρα5 στην Παραμυθιά

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Ο Ορειβατικός και Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς, κατόπιν πρότασης στην ΕΑΠ και με την έγκριση της ΕΛ.Α.Ο, με την συνεργασία του Δήμου Σουλίου, διοργανώνει πανελλήνιο αγώνα αποστάσεων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ τετραήμερης διάρκειας (14,15,16,17 Ιουνίου 2019), μαζί με την ημέρα προπόνησης και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν.

Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος για το έτος 2019.

Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή το αργότερο έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.

Όσοι φίλοι πιλότοι επιπέδου ΠΛ, αλλά και Π ή ΠΠ που δεν θέλουν να πετάξουν εντός αγώνα, μπορούν να εγγραφούν ως επισκέπτες και να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης.

Οι προ-πτυχιακοί, εκπαιδευόμενοι πιλότοι μπορούν να πετάξουν μόνο με παρουσία εκπαιδευτή και αποκλειστικά κάτω από την δική του καθοδήγηση και ευθύνη

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους τρέχοντες αγωνιστικούς κανονισμούς που είναι δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Είναι αγώνας FAI cat2 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές επιπέδου Π ή ΠΠ (parapro stage 4 or 5)

Επίσης θα ισχύσουν οι παρακάτω τοπικοί κανονισμοί και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμμορφώθουν με αυτούς:
Ο Διευθυντής Αγώνων διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα απόρριψης της συμμετοχής οποιουδήποτε πιλότου που κρίνει πως το επίπεδό του δεν είναι αντίστοιχο με τις απαιτήσεις του αγώνα.
Κάθε Έλληνας αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛ.Α.Ο. ή τουλάχιστον να έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ΕΛ.Α.Ο. μέχρι την ημέρα του αγώνα.
Στον αγώνα οι αθλητές μπορούν να πετάξουν μόνο με πιστοποιημένες πτέρυγες EN: A, B, C, D και DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, 3 και CCC.
Τα σωματεία που θα δηλώσουν αθλητές για συμμετοχή, θα πρέπει να μην έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΛΑΟ.
Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υπέρ τρίτων και προσωπική ασφάλεια, ιδιωτική ή δημόσια.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν η θα συμπληρώσουν στην γραμματεία του αγώνα τα απαραίτητα έντυπα εγγραφής.
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στον αγώνα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν GPS συσκευή για την ζωντανή καταγραφή της πορείας τους στο www.livetrack24.com και σε περίπτωση προβλήματος λήψης είναι υποχρεωμένοι να ανεβάσουν το αρχείο της πορείας τους, δίπλα στο όνομα τους στην σελίδα του αγώνα, το συντομότερο μετά την προσγείωση τους, επίσης θα πρέπει να διατηρούν ένα ακόμα αρχείο σε όργανο πλοήγησης και να προσκομισθεί σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τον διοργανωτή.
Read More »
Το τετραήμερο 14-17 Ιουνίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρα5 στην Παραμυθιά Το τετραήμερο 14-17 Ιουνίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρα5 στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 17 Απριλίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας Έτους 2019.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2019.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εξειδικεύσεις πιστώσεων του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2019.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας που βρίσκεται στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας (θέση «ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ- ΤΣΙΠΟΥΡΙΚΙ»).
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Διορισμός δικηγόρου για υπόθεση του Δήμου και καθορισμός αμοιβής.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου: “Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας.“ .
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Στρατηγικός προγραμματισμός προσλήψεων Προσωπικού 2020-2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Μεταφορά προσωπικού ΙΔΟΧ που απασχολείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση της ΕΠΖ, σχετικά με την τροποποίηση της με αριθ. 103/2012 Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα «Έγκριση κανονισμού κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση της ΕΠΖ, σχετικά με τη λήψη κανονιστικής απόφασης με θέμα «ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Εισήγηση της ΕΠΖ, σχετικά με τη λήψη κανονιστικής απόφασης με θέμα «ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου “Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Συβότων (έμπροσθεν Ι.Ν. Αναλήψεως)”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο «Έργα οδοποιίας στις Τοπικές Κοινότητες Νέας Σελεύκειας- Μαυρουδίου - Καστρίου – Αγ.Βλασίου».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο «Έργα οδοποιίας στις Δ.Ε. Πέρδικας – Συβότων».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 72/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, περί έγκρισης συγκριτικού πίνακα για τη μελέτη “Ενημέρωση κτηματολογικού διαγράμματος – παραλαβή νέων δηλώσεων ιδιοκτησίας και εκπόνηση του κεφαλαίου Γ’ της Πράξης εφαρμογής του οικισμού της Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση υποβολής πρότασης της πράξης με τίτλο: “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας” για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Παραχώρηση χώρου σε εθελοντή κτηνίατρο, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς, για την πραγματοποίηση κτηνιατρικών πράξεων.
-Εισηγητής: Τζώρτζης Απόστολος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Λήψη απόφασης σχετικά με την με αριθ. 73/2018 απόφαση του ΔΣ αναφορικά με την τακτοποίηση της ιδιοκτησίας του κ. Γεωργίου Λιώλη του Λουκά στο Ο.Τ. 53 του Σχεδίου Πόλεως Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Ιεράρχηση των ακινήτων Δημοσίου που πέρασαν στη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ και τα διεκδικεί ο Δήμος.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Έκφραση γνώμης επί του με αριθ. πρωτ. 8779/18-12-2018 εγγράφου του Τμήματος Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Περιφέρειας Ηπείρου - Π.Ε. Θεσπρωτίας, για εξαγορά τμήματος δρόμου και διάνοιξη νέου δρόμου πρόσβασης προς την παραλία «Σταυρολιμένας» της Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Έγκριση του Πρακτικού καταστροφής - ανακύκλωσης παλαιών, άχρηστων και μη εμπορεύσιμων υλικών (ηλεκτρονικών ειδών) που ανήκουν στην κυριότητα των πρώην Δήμων Μαργαριτίου και Συβότων.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Εξέταση αιτήματος Νεοφώτιστου Δημήτριου του Ευαγγέλου, κατοίκου Καρτερίου για την χορήγηση άδειας κατασκευής δεξαμενής ύδρευσης σε δημοτική έκταση με δικά του έξοδα.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Παράταση της προθεσμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των δικαιούχων δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 249 του πδ 410/1995 (άρθρο 187 του Ν.3463/2006), σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.4368/2016.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο
Επί αιτήσεως Κωνσταντινίδη Ελευθέριου του Χαριλάου για χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου (μελιού).
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο
Έκφραση γνώμης επί του με αριθμ. πρωτ. 1754/27-3-2019 εγγράφου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, για ίδρυση τμήματος ένταξης.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος και
Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 27ο
Έκφραση γνώμης επί του με αριθμ. πρωτ. Φ.2.1/2087/28-3-2019 εγγράφου της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, για ίδρυση τμημάτων ένταξης.
- Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος και
Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 28ο
Ενημέρωση επί αιτήσεως κ. Πλιακοπάνου Ευάγγελου.
Εισηγητές: α) Πάκος Δημήτριος – Αντιδήμαρχος,
β) Αλεξάνδρου Παναγιώτα – Προϊσταμένη Δ/νσης Πρόνοιας.

ΘΕΜΑ 29ο
Απασχόληση στο Δήμο Ηγουμενίτσας μαθητευόμενων σπουδαστών του “Μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας” των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2019-2020.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

10 ερωτήσεις στην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Μυρτώ Λύκα

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Στην ενότητα «10 ερωτήσεις» η paramythia-online.gr, φιλοξενεί την υποψήφια περιφεριακή σύμβουλο με την παραταξη «Αξιοβίωτη Αναπτυξη Ηπείρου» του Αλέξανδρου Καχριμάνη, Μυρτώ Λύκα.


1. Γιατί θέλετε να γίνετε Περιφερειακή Σύμβουλος;

Γιατί νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω. Είμαι ένα νέο παιδί γεμάτο όρεξη και όνειρα. Δοκιμάστηκα ήδη τέσσερα χρόνια στον κτηνοτροφικό τομέα και νομίζω ότι ως πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας βοήθησα στο μέγιστο τους κτηνοτρόφους μας. Πάλεψα για αυτούς και θα συνεχίσω να παλεύω. Πάντα πίστευα και έλεγα ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι οι μικρές κυβερνήσεις του τόπου μας μέσα από αυτές τις κυβερνήσεις θέλω και εγώ να συνεισφέρω ώστε να βοηθήσω τον νομό Θεσπρωτίας να πάει ένα βήμα παραπέρα.

2. Προέρχεστε από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συστρατευτείτε με την παράταξη του κ. Καχριμάνη

Ο ίδιος ο Καχριμάνης. Θεωρώ τον εαυτό μου προσωπική του επιλογή και το ίδιο είναι και αυτός για εμένα. Ούτε με πρότεινε ούτε με παρότρυνε κάποιος. Πιστεύω ότι στις μικρές μας κοινωνίες δεν χωράνε τα κόμματα αλλά τα πρόσωπα και πάντα στην τοπική αυτοδιοίκηση έτσι έκρινα το ποιον θα ψηφίσω. Είδα το έργο του, τον αγώνα του, το πόσο έχει προσφέρει ο ίδιος ακόμα και με προσωπικό κόστος. Πιστεύω στον Αλέκο Καχριμάνη. Στάθηκε στο πλευρό μου από την πρώτη μέρα εκλογής μου ως πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και δεν με εγκατέλειψε ποτέ. Έκανε μεγάλο έργο για την Ήπειρο και πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Είχα προτάσεις να κατέβω υποψήφια όπου ήθελα ακόμα και στην ευρωβουλή. Επέλεξα τον Αλέκο Καχριμάνη ξέροντας ότι αξίζει την στήριξη μου και είπα το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί πραγματικά στη δική μας κοινωνία πρέπει να βλέπουμε το πρόσωπο και όχι το κόμμα.

3. Η Περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη, διανύει τον 9ο χρόνο στην διοίκηση της Ηπείρου. Πως κρίνετε την πολιτική της και τα αποτελέσματα στην πρωτογενή παραγωγή;

Νομίζω ότι τα τελευταία 9 χρόνια έγιναν πολύ μεγάλα έργα στην Ήπειρο. Ας μην ξεχνάμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα πως η μοναδική περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα με μηδέν ευρω σε πρόστιμα για τα σκουπίδια ήταν η Ήπειρος. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα εκατοντάδες ακόμα έργα που έγιναν τα τελευταία 9 χρόνια ο κόσμος ευτυχώς τα βλέπει. Όσων αφορά τον πρωτογενή τομέα ειδικά σε αυτό το θέμα θεωρώ ότι η περιφέρεια έκανε τα αδύνατα δυνατά. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης μας γύρισε ένα ένα όλα τα χωριά και κατάφερε να κλείσει όλες τις θέσεις των νέων αγροτών όταν κανένας δεν ενδιαφερόταν. Με τις εκθέσεις της περιφέρειας Ηπείρου οι παραγωγοί κατόρθωσαν να στείλουν τα προϊόντα τους σε όλων των κόσμο και να πετύχουν καλύτερες τιμές. Ποια άλλη περιφέρεια το έκανε αυτό? Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τον μεγάλο αγώνα που έκανε ενάντια στις εισαγωγές γάλακτος όταν το ίδιο το υπουργείο αδιαφορούσε. Ακόμα και την ίδρυση της διεπαγγελματικης της φέτας αν τελικά καταφέρουμε να τη φτιάξουμε στον Αλέξανδρο καχριμανη θα την χρωστάμε ο οποίος ίσως να μην το ξέρετε αλλά έχει επιλεγεί από τον σύνδεσμο Ελληνικής κτηνοτροφίας ως εκπρόσωπος τους στο συμβούλιο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που όλη η Ελλάδα λέει μακάρι να είχαμε και εμείς έναν καχριμανη.

4. Πρωτογενής παραγωγή και τουρισμός, είναι οι 2 σημαντικότεροι παράγοντες για την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας. Πως μπορούν να συνδυαστούν ώστε να παράξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Σε αυτό ελπίζω. Αυτό ας πούμε είναι το όνειρο μου. Να παντρέψουμε επιτέλους τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα. Η Θεσπρωτία έχει τα καλύτερα παράλια και μένουν ανεκμετάλλευτα. Η πρόταση μου πάνω σε αυτό θα είναι να φτιάξουμε το ηπειρωτικό γεύμα. Να εφοδιάσουμε τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια με τοπικά προϊόντα. Να ξέρει ο τουρίστας ότι αυτό που τρώει εδώ δεν είναι ένα κλασικό τυρί σούπερ μάρκετ. Είναι ένα τυρί που έφτιαξε κάποιος παραγωγός σε αυτήν τη τοποθεσία. Να ξέρει ότι η τσιπούρα που θα φάει δεν ήρθε από την Ρωσία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Να μπορεί φεύγοντας για την πατρίδα του να πάρει μαζί όλα αυτά που δοκίμασε και γιατί όχι να ξεναγηθεί και στην περιπέτεια της δημιουργίας τροφής. Θα μπορούσαμε να έχουμε οργανωμένες επισκέψιμες φάρμες ώστε να δημιουργήσουμε και εναλλακτικό τουρισμό όπου θα μπορούν οι τουρίστες να δουν το πως μεγαλώνει ας πούμε μια κατσίκα, πως φτιάχνετε το τυρί, η πως μαζεύουν τα μανταρίνια οι αγρότες. Αυτό θα μας έδινε τουρισμό σε μεγαλύτερη σεζόν από ότι έχουμε τώρα και θα γινόταν πωλήσεις σε προϊόντα παραγωγών. Θα βγαίναμε όλοι κερδισμένοι μέσα από τέτοια προγράμματα. Ξέρω ίσως ακούγεται δύσκολο η και ακατόρθωτο αλλά πιστέψτε με μπορεί να γίνει το έχω μελετήσει το έχω δει να συμβαίνει και θέλω να προσπαθήσουμε να το κάνουμε κ στη Θεσπρωτία.

5. Ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν ξεχωριστά, στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας;

Η κάθε περιοχή θα πρέπει να αξιοποιήσει ότι έχει. Καταρχάς νομίζω ότι χρειαζόμαστε εξίσου έργα στους τρεις δήμους. Τα απλά καθημερινά όπως λίγο τσιμέντο στους δρόμους χρειάζονται παντού και δεν τελειώνουν ποτέ. Πέρα από αυτά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να δούμε τι θα γίνει με το δρόμο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι την Αλβανία δίνοντας έτσι ζωή στο ξεχασμένο φιλιάτι. Να δούμε επιτέλους πως θα φτιάξουμε έναν περιφερειακό δρόμο στην Ηγουμενίτσα και να μη χρειάζεται τα φορτηγά να περνάνε μέσα από την πόλη. Να αξιοποιήσουμε επιτέλους το θαύμα που λέγεται Σούλι και δυστυχώς το θυμόμαστε μόνο στις γιορτές Σουλίου μια μέρα το χρόνο και όλο τον υπόλοιπο καιρό το θάβουμε σαν ένα βαρίδι που δεν θέλει κανείς να ασχοληθεί. Πάνω απο ολα όμως για την ίδια την Θεσπρωτία να αξιοποιήσουμε είτε ως παραγωγοί είτε ως τουριστικό προορισμό τον brand name της Θεσπρωτίας από τον Αχέρoντα και το Σούλι μέχρι την λίμνη Καλοδικιου και τα βουνά της Μουργκάνας. Πάνω από όλα όμως νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να ακούσουμε τον κόσμο τι έχει να μας πει. Να λύσουμε τα καθημερινά πρόβλημα. Τον τελευταίο καιρό ακούω συνέχεια μια ανησυχία για τα ΧΥΤΑ καρβουναριου. Πρέπει να μιλήσουμε με τον κόσμο και να δούμε που είναι το πρόβλημα ώστε να δωθεί λύση

6. Έχετε επιδείξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα για την τιμή του γάλακτος και τις τριγωνικές συναλλαγές για το εισαγόμενο γάλα. Τι να περιμένουμε από σας σαν περιφερειακή σύμβουλος στα παραπάνω ζητήματα;

Το πρόβλημα με την μείωση στη τιμή του γάλακτος είναι πολύ σοβαρό. Δεκάδες κτηνοτρόφοι εσφαξαν τα ζώα τους και αν δεν βρεθεί λύση θα μείνουμε πολύ λίγοι στο επάγγελμά. Αυτός είναι και ο λόγος που πάλεψα τόσο πολύ ώστε να δημιουργηθεί η διεπαγγελματικη οργάνωση της φέτας. Μέσω της περιφέρειας θα προσπαθήσω να βοηθήσω την σύσταση ειδικής επιτροπής για το θέμα. Αν το υπουργείο δεν κάνει κάτι για όλη τη χώρα ας φροντίσουμε τουλάχιστον εμείς να κάνουμε κάτι για την Ήπειρο. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς μπορούμε να ελέγξουμε τις εισαγωγές και κατ’ επέκταση τις τιμές.

7. Καλαμάς και Αχέροντας κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή λόγο του Μεταχρωματικό Έλκος, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το περιβάλλον και τον τουρισμού. Τι παρεμβάσεις να περιμένουμε από εσάς ως περιφερειακή σύμβουλος

Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς αγνοήσαμε. Η περιφέρεια έχει προσφέρει πάνω σε αυτό το πρόγραμμα αποξήλωσης των νεκρών πλατάνων. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό αλλά με μεγάλη προσοχή τόσο στην απολύμανση των μηχανημάτων γιατί δυστυχώς η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική όσο και στη σωστή καύση των ξύλων. Με προσοχή σε ειδικούς χώρους ώστε να μην συνεχίσει η εξάπλωση. Αυτό που με ανησυχεί είναι οι σκέψεις του υπουργείου να μεταφέρουν το θέμα στην αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει να το διαχειριστούν απλά οι υπηρεσίες αλλά η ίδια η περιφέρεια και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της.

8. Σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πριν προκύψει η υποψηφιότητα σας για την περιφέρεια, αναφερόμενη στον κ. Ριζόπουλο, είχατε πει: “Σοβαρέψου, δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει Ήπειρος”. Συνεχίζετε να έχετε αυτήν την άποψη;

Ναι συνεχίζω να το πιστεύω περισσότερο από ποτέ. Ο κύριος Ριζόπουλος είναι ένας άνθρωπος που όπως λέει είναι Ηπειρώτης αλλά δεν έχει ζήσει ποτέ εδώ. Δεν ξέρει τα προβλήματα μας ούτε το πώς ζούμε. Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά να μας δώσει λύση σε τι? Τι έζησε για να ξέρει? Η «επίθεση» μου αυτή ωστόσο θεωρώ ότι δεν ήταν σε ανύποπτο χρόνο έγινε εσκεμμένα και από αντίδραση όταν ο ίδιος επιτέθηκε σε πρόεδρο κτηνοτρόφων κατηγορώντας τον ότι αυτός ευθύνεται για την πτώση στη τιμή του γάλακτος. Εδώ και ένα χρόνο ασκεί κριτική στον περιφερειάρχη χωρίς να έχει να πει κάτι για το πρόγραμμα του. Δεν με αφορά η οποία πολιτική κόντρα μπορεί να έχουν αλλά δεν ανέχομαι να χτυπάει έτσι έναν πρόεδρο κτηνοτρόφων που έχει δώσει τη ζωή του σε αυτό που κάνει. Πιστέψτε με είναι πολύ βαρύ το φορτίο του να είσαι πρόεδρος σε έναν κλάδο που καταρρέει γι’αυτό και υπερασπίστηκα τον πρόεδρο μετακινούμενων κτηνοτρόφων Ηπείρου που δεχόταν πόλεμο. Αν ο κύριος Ριζόπουλος θέλει να βάλει στην προεκλογική του καμπάνια το θέμα κτηνοτρόφοι και γάλα καλά θα κάνει να ενημερωθεί από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους και τους συλλόγους πριν μιλήσει για εμάς γιατί απλά δεν γνωρίζει το θέμα.

9. Πως χαρακτηρίζετε τις υποψηφιότητες των κ.κ Ζάψα και Δημητρίου για την Περιφέρεια;

Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω ανθρώπους που δεν ξέρω και δυστυχώς δεν τους ξέρω. Άκουσα τα ονόματα τους μόνο εν μέσο εκλογών οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Όσα άκουσα πάντως σίγουρα δεν με εκφράζουν.

10. Κάντε μια πρόβλεψη όσον αφορά εσάς και το αποτέλεσμα των εκλογών

Ξέρουμε ότι λόγο της αλλαγής του νόμου με την απλή αναλογική οι έδρες μειώθηκαν οπότε αντιλαμβάνεστε ότι για όλους μας είναι δύσκολη αυτή η εκλογή. Ελπίζω οι Θεσπρωτοί να μου δώσουν την δυνατότητα να αποδείξω τι αξίζω μέσα από την εκλογή μου. Ωστόσο θεωρώ ότι ειδικά στη Θεσπρωτία η αξιοβίωτη ανάπτυξη Ηπείρου έχει το πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο και οι 11 υποψήφιοι είναι διαλεγμενοι ένας προς έναν και πολύ προσεκτικά. Αυτό θεωρώ ότι θα δώσει τη νίκη στον Αλέκο Καχριμάνη από την πρώτη Κυριακή.
Read More »
10 ερωτήσεις στην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Μυρτώ Λύκα 10 ερωτήσεις στην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Μυρτώ Λύκα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα το πρωί στον Παραπόταμο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, λίγο πριν τις 9, στον Παραπόταμο Ηγουμενίτσας, όταν ο οδηγός ΙΧ οχήματος, έχασε τον έλεγχό του, πιθανόν λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα την εκτροπή και το ντελαπάρισμά του.
 

Από το ΙΧ, που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ανασύρθηκε ευτυχώς ελαφρά ο οδηγός του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
 
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα το πρωί στον Παραπόταμο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα το πρωί στον Παραπόταμο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΟΥ ΓΡ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Οπως ηδη ανακοινώσαμε δια του Τυπου , υπάρχουν δυο αιτήματά μας αναφορικά με την υπόθεση της ιστορικής Κυρα Βασιλικής τα οποια υπεβλήθησαν, το ενα στο Υπουργειο Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμο της οικίας της προαναφερομενης ως οίκημα ιστορικό και το δεύτερο στο Υπουργείο Εσωτερικών δια την μερική ή ολική μεταφορά των οστών αυτης ,η οποία βρίσκεται ενταφισαμένη στον αύλειο χώρο της Ιεράς Εκκλησίας των Μεγάλων Ταξιαρχών στο Αιτωλικό κοντα στο Μεσολλόγι, στην Κοινοτητα ΠΛΑΙΣΙΟΝ η οποία είναι η γενέτειρα πατρίδα της Κυρά Βασιλικής.

Οσον αφορά το πρωτο αίτημα μας δηλαδή περι του χαρακτηρισμού της οικίας της Κυρα Βασιλικης, ως οικία ιστορική, τα γεγονότα μπήκαν σε άκρως ικανοποιητική κατάσταση.

Πραγματι, συνέχεια της υποβολής του αιτήματός μας , το Υπουργείο Πολιτσισμού επιφορτώσας στη συνέχεια τις κατα τόπους Δημοσιες Υπηρεσίες αυτού, ειχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω κατά τοπους Δημοσιες Υπηρεσιες Ηγουμενίτσας και Ιωαννινων αυτού , στις 21 Μαρτιου 2019 να επισκεφτούν την Κοινότητα ΠΛΑΣΙΟΝ η οποια ειναι η γενέτειρα πατριδα της εκλιπούσης και ιδιαίτερα την οικια που ειχε γεννηθεί η Κυρα Βασιλικη, οπου και έκαναν αυτοψία ,δηλαδη να ιδούν και να αναφέρουν σε έκθεση προς το Υπουργειο Πολιτισμου σε ποια κατάσταση βρίσκεται σημερα η εν λογω οικία.

Κατωτέρω ενα απόσπασμα απο αυτή την έκθεση της αυτοψίας:

«Στο σημείο που μας υποδείχτηκε είναι ορατά ερείπια οικίας. Τα τμήματα των τοίχων που σώζονται είναι πετρόχτιστα, ενώ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της βρίσκονται μεγάλα δέντρα,πεσμένοι κορμοί και το καταπεσμένο οικοδομικό υλικό απο την ανωδομή. Για να γίνει λεπτομερειακή περιγραφή και αποσαφήνηση του χαρακτήρα της οικίας θα πρεπει να προηγηθει κοπή των δέντρων αλλά και αφαίρεση με ιδιαίτερη προσοχή του μεγάλου όγκου του καταπεσμένου οικοδομικού υλικού »

Σε αλλο σημειο αυτης της απαντητικής και προ ημας Επιστολης την οποια λάβαμε σήμερα 12-4-2019, αναφέρεται οτι:
«θα ακολουθήσει αναφορά και απο μια άλλη Δημόσια Υπηρεσια »

Συγκεφαλαιώνοντας επι των ανωτέρω, δυνάμεθα να ειπούμε οτι το νερό μπήκε στο αυλάκι, κατα την λαική ηπειρώτικη ρήση και παροιμία μας και οραματιζόμεθα, οτι και με την συνδρομή και των αλλων Δημοσιων Υπηρεσιων Θεσπρωτιας και Ηπειρου γενικά,να ανακαινισθεί πλήρως στο εγγυς μέλλον η εν λόγω οικία ,η οποια θα αποτελέσει εσαεί όχι μόνο ιστορικό οίκημα, κόσμημα για την Κοινότητα του Πλαισίου , αλλά κυρίως και πόλος έλξης να την επισκέπτονται απ όλα τα μέρη της Ελλαδας.

Οσο αφορα το δεύτερο αίτημά μας ,δηληδη περι της μερικής ή ολικής μεταφοράς των οστών της Κυρα Βασιλικης απο το Αιτωλικό στο Πλαισιο Θεσπρωτίας , αναμένουμε την απάντηση των επι μέρους και καθ ύλην Δημοσιων Υπηρεσιων του Υπουργειου Εσωτερικων, της οποιας το περιεχόμενο , μόλις το λάβουμε ,θα το κοινοποιησουμε κατα το σύνηθες δια του Τύπου.

Μετά τιμής
Γρηγόρης ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ

Read More »
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΟΥ ΓΡ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΟΥ ΓΡ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Γιάννης Λώλος: "Οι “εξ’ Αθηνών” ορμώμενοι σωτήρες"

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Μας εξέπληξε άρθρο υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου, που πρόσφατα ανακάλυψε τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τα κατ’ αυτόν κακώς κείμενα. Ο αρθρογράφος, σωστά δηλώνει ότι έλαβε πληροφορίες από δελτίο τύπου, αφού ο ίδιος δεν ζει εδώ. Μολαταύτα είναι σε θέση να διατυπώνει απόψεις για τον τόπο καταγωγής του και να λογοκρίνει και να υποτιμά επιτυχημένες, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, δράσεις της Δημοτικής Αρχής, θεωρώντας την απούσα, παρόλα τα προγράμματα, τα έργα και τις δράσεις που υλοποιεί.

Τι θα μπορούσε άραγε να πει κανείς για ανθρώπους που αρνούνται την πραγματικότητα και είναι “στρατευμένοι” στον αγώνα σπίλωσης και υποβάθμισης της αλήθειας; Τους καλούμε αν θέλουν να είναι χρηστικοί, να έχουν μια καλύτερη πληροφόρηση.

Με καλή πρόθεση λοιπόν τον ενημερώνουμε σχετικά ως προς:

• Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ότι είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός, που στόχο έχει την ενθάρρυνση φορέων και πολιτών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης τους. Τα βραβεία που κερδίσαμε αφορούν δράσεις, που συμμετείχαν πολλοί πολίτες και φορείς και είναι απορίας άξιο πως ένας υπάλληλος υπουργείου δεν τις αντιλήφθηκε;

• Το Σ.Β.Α.Κ (το οποίο προφανώς αγνοεί) είναι ένα 20ετές στρατηγικό σχέδιο, που ως τέτοιο, τα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου και όχι σήμερα, ούτε αύριο. Για ποιο λόγο να κατηγορεί κάποιος έναν σχεδιασμό, έργα του οποίου έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σταδιακά υλοποιούνται; Που ήταν ο αρθρογράφος και οι συνοδοιπόροι του στις ανοιχτές διαβουλεύσεις του ΣΒΑΚ;

• Επιπλέον, αφού ενημερώνονται οι όψιμοι αρθρογράφοι από δελτία τύπου και δεν έχουν άμεση γνώση της πραγματικότητας, τους παραπέμπουμε σε σχετικά δελτία τύπου υλοποίησης ή δρομολόγησης έργων (αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδοποιίας, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων, ανάπλασης αστικού αλσυλλίου, παιδικών χαρών, κ.α) που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων ημών, που διαμένουμε εδώ.

• Τον ευχαριστούμε όμως γιατί μας δίνεται μια φορά ακόμη η δυνατότητα να μιλήσουμε για τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και προσθέτουμε εμείς Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ Υγείας, Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών, επέκταση του ΚΔΑΠ κ.α.), τις οποίες η Δημοτική μας Αρχή ίδρυσε, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει.

Επίσης, με όλη την καλή διάθεση θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που θέλουν να συστηθούν στην κοινή γνώμη με άρθρα που διακρίνονται από άγνοια, μηδενισμό και παραπληροφόρηση, ότι το Σ.Β.Α.Κ. παρελήφθη τον Ιούλιο του 2018. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο, το έφερε στην Ελλάδα η πόλη μας και η Δημοτική μας Αρχή, τον Μάρτιο του 2018, ενώ τον Μάιο του 2018 βραβεύτηκε εκ νέου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τον Απρίλιο του 2019, η πόλη μας κατέκτησε ένα ακόμη βραβείο στον τομέα αυτό, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Τι θεωρούν; Ότι η Δημοτική μας Αρχή βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία, τα οποία έχουν βαλθεί να συνδράμουν στην προεκλογική μας εκστρατεία;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Read More »
Γιάννης Λώλος: "Οι “εξ’ Αθηνών” ορμώμενοι σωτήρες" Γιάννης Λώλος: "Οι “εξ’ Αθηνών” ορμώμενοι σωτήρες" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Σύμφωνα με τον ΚΑΝ.(ΕΕ) 1308/2013 αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι:

· η ποιοτική αναβάθμιση του αμπελουργικού δυναμικού

· η εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον

· η εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλουν από την 1 Μαρτίου έως τις 27 Μαΐου 2019 Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2020, στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Π. Ε. Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 38) και στην κα Α. Τατσάκη ή στο τηλέφωνο 26653 60149.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ

Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Το Τσεπέλοβο στις οθόνες του κόσμου

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Γράφει ο Γιάννης Φερεντίνος - epiruspost.gr

Θα αγάλλεται η ψυχή της Mαρίκας Kοτοπούλη της μεγάλης ιέρειας της υποκριτικής τέχνης γιατί το Τσεπέλοβο, το χωριό της, ζει στιγμές χολιγουντιανού μεγαλείου.

Το ιστορικό Τσεπέλοβο ,η πατρίδα του Κωνσταντίνου Ράδου εμπνευστή της φιλικής εταιρείας , η γενέτειρα της Μαρίκας Κοτοπούλη, ο τόπος που αναπαύεται ο ποιητής Ιωάννης Βηλαράς φιλοξενεί το πολυπληθές συνεργείο το οποίο γυρίζει την χολιγουντιανή ταινία " Born to be murdered".

Τα γυρίσματα γίνονται στο Τσεπέλοβο στο Σκαμνέλι και σε άλλα σημεία του Ζαγορίου και είναι προς το τέλος τους.

Πρωταγωνιστής είναι ο John David Washington γιος του διάσημου και πολυβραβευμένου με Όσκαρ Denzel Washingtonκαι και θα προβληθεί στις αίθουσες τον επόμενο χρόνο.

Τα μέλη της παραγωγής κατέκλυσαν το χωριό μας γέμισαν τα ξενοδοχεία του και με βάση τον αύλειο χώρο του γυμνασίου καθημερινά μας εντυπωσίασαν με πρωτόγνωρες για εμάς σκηνές γυρισμάτων της ταινίας.

Στη διάρκεια των γυρισμάτων ο πατέρας του πρωταγωνιστή μας τίμησε με την παρουσία του για δύο μέρες το χωριό μας ερχόμενος κατευθείαν με ιδιωτική πτήση από την Αμερική στα Γιάννενα.

Απλός και προσηνής ο Denzel Washington καθώς και η γυναίκα του κατέλυσαν σε ξενώνα του χωριού μας και παρακολούθησαν τα γυρίσματα στα οποία ο γιος τους πρωταγωνιστούσε.

Περπάτησαν στα καλντερίμια του χωριού μας και απόλαυσαν τοπικά εδέσματα στην πλατεία του Τσεπελόβου.

Με χαμόγελο ανταπέδιδε τους χαιρετισμούς από τους ντόπιους και τους ξένους και δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Φαίνεται όσο ψηλά και φωτεινά είναι αυτά τα αστέρια του Χόλιγουντ τόσο κατεβαίνουν χαμηλά στη γη που τα πιάνεις στην παλάμη σου και μιλάς μαζί τους.

Έτσι είχα και εγώ τη χαρά να συνομιλήσω με τoν Denzel και JD Washington να τους πω δυο λόγια για το χωριό μου και την περιοχή μας και να φωτογραφηθώ μαζί τους.

Σαν Τσεπελοβίτης ήθελα να ευχαριστήσω ,από τον φιλόξενο ιστότοπο σας , όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτά τα καλλιτεχνικά δρώμενα ,τα οποία προσέθεσαν οικονομική και όχι μόνο αξία στο Τσεπέλοβο.

Ιδιαίτερα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκλεκτό συγχωριανό και φίλο Κώστα Βαγγέλη του οποίου η συνδρομή ήταν καταλυτική στο σημαντικό αυτό γεγονός του χωριού μας.
Ο Γιάννης Φερεντίνος είναι οφθαλμίατρος.
Read More »
Το Τσεπέλοβο στις οθόνες του κόσμου Το Τσεπέλοβο στις οθόνες του κόσμου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τον αγωγό φυσικού αερίου

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: (Υποκατηγορία Α1, ομάδα 11η, α/α 1): «Χερσαίο τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ ( Κήποι Έβρου- Φλωροβούνι Θεσπρωτίας), Περιφέρειας Ηπείρου».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «IGI POSEIDON». Κατά τη συζήτηση τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου που ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου του και έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα εκπρόσωποι των μελετητών.

Επίσης η Επιτροπή γνωμοδότησε, μεταξύ άλλων, θετικά επί των Μ.Π.Ε. του έργου «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στην Π.Α.Υ. Α1 (Σαγιάδα, Καλαμάς, Βάλτος Ραγίου), Π. Ε. Θεσπρωτίας, Π. Ηπείρου», με Φορέα Διαχείρισης την «ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτό τίτλο «ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. Α.Ε.» και για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Read More »
Θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τον αγωγό φυσικού αερίου Θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τον αγωγό φυσικού αερίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Δέσμευση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου για κατασκευή στεγάστρου στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Παραμυθιάς

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Τη δέσμευσή του ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα βελτιώσει και θα κάνει πιο λειτουργικές και πιο ελκυστικές για τους συμπολίτες μας τις εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς, ανακοίνωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» και υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος.

Η εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στα γραφεία της τοπικής μας ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς και έγινε λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας από τους «πράσινους».

Ο Ν. Κάτσιος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του τομέα αθλητισμού της παράταξης, περιηγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και συζήτησε με τα μέλη του Δ.Σ. της τοπικής μας ομάδας, τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσο και γενικότερα την κατάσταση στο ποδόσφαιρο στο δήμο Σουλίου.

Ειδικότερα για το Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς, ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε για την τοποθέτηση στεγάστρου με παράλληλη τοποθέτηση επιτοίχιων φωτοβολταϊκών φωτιστικών που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλάθλων της ομάδας μας για άνετη παρακολούθηση των αγώνων κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και των αθλητών-αθλουμένων για προπόνηση κατά τις απογευματινές ώρες.

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου ενημερώθηκε και για άλλες ανάγκες που υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς, όπως είναι η έλλειψη σε χημικές τουαλέτες για τους πολίτες, η έλλειψη βοηθητικού προσωπικού και η έλλειψη κανονισμού λειτουργίας του χώρου. Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ο Ν. Κάτσιος ανέπτυξε στα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας μας, τον ακριβή τρόπο επίλυσής τους.

«Η υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σουλίου και της Περιφέρειας Ηπείρου και η χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Παραμυθιάς. Υπάρχουν τα κονδύλια, ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε τη βούληση, διαθέτουμε την εμπειρία και θα κάνουμε πιο ελκυστικές και πιο λειτουργικές για τους πολίτες τις συνθήκες στο Στάδιο του δήμου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στα μέλη του Δ.Σ. ο Ν. Κάτσιος.

Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε στα μέλη του Δ.Σ. ότι μέσα από τη στενή συνεργασία Δήμου Σουλίου και «Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς» θα ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής Αρχής, που από τον προσεχή Σεπτέμβριο βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου θα δρομολογήσουν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή. Και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την καθιέρωση της διοργάνωσης ενός ποδοσφαιρικού “Summer Camp” στην Παραμυθιά σε συνεργασία με μια ΠΑΕ της “Super League”, που θα ενισχύσει την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών ταλέντων της περιοχής, θα βοηθήσει τα τμήματα υποδομών των ομάδων στο Δήμο Σουλίου και θα στηρίξει τουριστικά τον τόπο μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Ν. Κάτσιο και την αντιπροσωπεία της παράταξής του, υποδέχτηκαν στα γραφεία του «Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς», η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Έρρικα Ντούμα, τα μέλη: Κων/νος Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Ευαγγέλου, Θεοδωρός Μάνος, Άγγελος Τσίγγος και στελέχη της ομάδας μας.
Read More »
Δέσμευση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου για κατασκευή στεγάστρου στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Παραμυθιάς Δέσμευση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου για κατασκευή στεγάστρου στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 9ης Απριλίου 2019 , συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υφαντής Σπύρος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλαγκάρας Στέργιος
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γκαμπρέλα Ερικέτη
ΤΑΜΙΑΣ: Χρήστου Αλεξάνδρα
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νάτσης Δημήτριος
ΜΕΛΗ: Καπνίση Σουσάνα , Σταύρου Νικηφόρος

Τα μέλη του Δ.Σ. κατά την πρώτη συνεδρίαση δεσμευτήκαν ότι θα εργαστούν με πνεύμα συνεργασίας και με μοναδικό σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων .

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ

Read More »
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Συγχαρητήριο μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη προς το ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Συγχαίρω από καρδιάς όλο το έμψυχο δυναμικό τη ιστορικής ομάδας της πόλης μας ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς, τόσο για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, όσο και για την άνετη παραμονή στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.
Όπως περίτρανα απόδειξαν, η μεθοδικότητα και η προσήλωση στο στόχο φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αγωνιστική τους πειθαρχεία και η φετινή τους πορεία, ας γίνει παράδειγμα τρόπου εργασίας για όλους μας, σε οποιοδήποτε επίπεδο του ιδιωτικού ή δημόσιου βίου μας.
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι, με την υπόσχεση πως η νέα μας Δημοτική Αρχή, θα βρεθεί αρωγός και ένθερμος υποστηριχτής των σχεδίων τους.

Γιάννης Καραγιάννη
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Συγχαρητήριο μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη προς το ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς Συγχαρητήριο μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη προς το ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά και τον Γιάννη Ραγκούση

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά και τον Γιάννη Ραγκούση Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά και τον Γιάννη Ραγκούση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Στον συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ του Γιάννη Καραγιάννη ο Κωνσταντίνος Παππάς

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019


Την προσχώρηση του Κωνσταντίνου Παππά στον Συνδυασμό «ΔΗΜ.Ο.Σ – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας», ανακοινώνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.
Ο Κωνσταντίνος Παππάς είναι πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου.
Επαγγελματικά, σήμερα εργάζεται ως Προϊστάμενος του Τελωνίου Μαυροματίου και ως Παρατηρητής Διαιτησίας της Football League. Στο παρελθόν έχει διατελέσει στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών (στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, στο Τελώνιο Ηγουμενίτσας και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου).
Είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, ενώ στο το παρελθόν έχει εκλεγεί ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αχέροντα

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε σχετικά:

«Καλωσορίζουμε τον Κωνσταντίνο Παππά στην ομάδα μας. Ο Κωνσταντίνος με πολυετή εμπειρία στην Δημόσια Διοίκηση και στον Αθλητισμό, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην υλοποίηση των σχεδίων μας και των προγραμματικών θέσεων μας, τόσο σε θέματα Οικονομικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, όσο και σε θέματα Αθλητισμού. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής, εκτός από τον Κωνσταντίνο Παππά, έχουμε ανακοινώσει τους εξής υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους:

Φώτη Δημητρίου, Παναγιώτη Ευαγγέλου, Βασιλική Διαμάντη, Χρήστο Αθανασίου, Βασίλη Καλόγηρο, Αθανασία Μήτση Γεωργίου, Φάνη Μπέλλο, Παναγιώτη Παππά, Ανδρέα Γκέγκα, Μαρία Ντρίτσου, Σοφία Γιάγκα, Θωμά Μπόλωση και Βασίλειο Τσουγκάρη

Τα ονόματα που θα αποτελέσουν τον Συνδυασμό «ΔΗΜ.Ο.Σ – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας» θα ανακοινώνονται όλο το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού.

Τους ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους στην ομάδα μας.
Read More »
Στον συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ του Γιάννη Καραγιάννη ο Κωνσταντίνος Παππάς Στον συνδυασμό ΔΗΜ.Ο.Σ του Γιάννη Καραγιάννη ο Κωνσταντίνος Παππάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Συνέντευξη με τη Νικόλ Κολιομίχου-Μυσκέτα, Διευθύντρια του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας - Της Βασιλικής Β.Παππά

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019
ΧΩΡΙΣ Πολιτισμό μια πόλη θα είναι πάντα ΦΤΩΧΗ

Επιμέλεια:
Βασιλική Β.Παππά
vas_nikpap@yahoo.gr
Η Νικόλ Κολιομίχου-Μυσκέτα γεννήθηκε στο Δυρράχιο Αλβανίας αλλά τα τελευταία 6 χρόνια διαμένει στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα με τις εγκύκλιες σπουδές της στο 3ο Λύκειο Ιωαννίνων σπουδάζει στο Πνευματικό Κέντρο <<Τσακάλωφ>> από όπου παίρνει το πτυχίο Ανωτέρων Θεωρητικών μαθημάτων το 2008, το πτυχίο Πιάνου το 2010, το πτυχίο Αντίστιξης το 2011 και το Πτυχίο Φυγής το 2013. Επίσης, είναι τελειόφοιτος του ΑΤΕΙ Λογιστικής Πρεβέζης.

Από το 2002-2014 διετέλεσε συντονίστρια της Junior Συμφωνικής Ορχήστρας <<Τσακάλωφ>> ενώ το 2015-16 συντονίζει και παρουσιάζει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''. Από το 2014-2016 διδάσκει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας. Το 2016 τιμάται από την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος-Εταιρεία Γραμμάτων και καλών Τεχνών για την προσφορά της στην μουσική παιδεία και τέχνη. Βραβευμένη δύο φορές από το Περιοδικό Art & Art Magazine για την παρουσία και την προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του οποίου σήμερα είναι Αντιπρόεδρος.

Παντρεμένη με τον Θύμιο Κολιομίχο από την Κεστρίνη Θεσπρωτίας.

Β.Π.: Ασχολείσθε με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, διευθύνετε το Θεσπρωτικό Ωδείο Ηγουμενίτσας και τελευταία αρχίζετε να φλερτάρετε και με την πολιτική συμμετέχοντας στο συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» του κ. Γόγολου παρά το νεαρό της ηλικίας σου, αν και επικρατεί η αντίληψη, ότι η νέα γενιά είναι αποξενωμένη από την πολιτική. Λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας, έρχεσθε καθημερινά σε επαφή με νέους ανθρώπους. Παρατηρείτε κάποια σημάδια επιστροφής σε μια πολιτικοποιημένη θεωρία ζωής ή ασπάζεστε την άποψη που προανέφερα;

Ν.Κ-Μ:Οι νέοι απομακρύνονται από τα κοινά και την πολιτική. Και απομακρύνονται γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν ρόλο να διαδραματίσουν. Γιατί πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους δεν θα κάνει καμιά διαφορά. Κατανοώ την απογοήτευση και τη στάση αποχής που πολλές φορές επιλέγουν αν και θεωρώ, ότι η στάση τους αυτή δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Γι' αυτό και μέσα από την υποψηφιότητα μου θέλω να στείλω το μήνυμα πως είναι η ώρα οι νέοι να τολμήσουν και να αλλάξουν όλα όσα τους ενοχλούν. Να καταστούν συμμέτοχοι στη διαμόρφωση του δικού τους μέλλοντος.

Β.Π.: Βρισκόμαστε στο 2019. Η γυναίκα σήμερα μπορεί να έχει κατακτήσει πολλά, μπορεί να έχει προχωρήσει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πνευματικής ζωής, εντούτοις, τα ποσοστά γυναικών στην πολιτική δεν είναι εφάμιλλα των ανδρών. Πώς βλέπετε την Ελληνίδα γυναίκα σήμερα; Ποιος είναι ο ρόλος της στην πολιτική και γιατί συνήθως οι άντρες τρομάζουν μπροστά σε μια δυναμική γυναίκα;

Ν.Κ.-Μ.: Η δυνατή γυναίκα γνωρίζει ότι τη μια στιγμή μπορεί να ελέγχει πλήρως την κατάσταση, αλλά την άλλη μπορεί μόνο να διδαχτεί και να υπομένει. Οι περισσότεροι άντρες δυσκολεύονται με μια δυναμική γυναίκα λόγω του ότι μια ισχυρή γυναίκα δεν χρειάζεται έναν άντρα για να την υπερασπιστεί, ξέρει τι θέλει, δεν εκφοβίζεται από την οικειότητα, απαιτεί ειλικρίνεια σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να διακρίνει τα ψέματα, απαιτεί εντιμότητα και ακεραιότητα, είναι έντονη, αγαπά άνευ όρων και δείχνει ποια πραγματικά είναι.

Β.Π.: Ποια εφόδια, ποιες ειδικές ικανότητες και προϋποθέσεις θεωρούνται απαραίτητες ώστε να ακολουθήσει κανείς μια καριέρα στο χώρο της πολιτικής;

Ν.Κ.-Μ.: Κατά την προσωπική μου εκτίμηση πρέπει να είναι θαρραλέος, να έχει ένα ισχυρό σύστημα πεποιθήσεων για να υπομένει και να αντεπεξέρχεται στις σύγχρονες προκλήσεις του άκρως ανταγωνιστικού στίβου. Να έχει την ικανότητα να βλέπει καλύτερα από τους υπόλοιπους. Να διαθέτει περιέργεια και να χαρακτηρίζεται από αυτό που ο Pόμπερτ Kάβετ ονομάζει «Θεία Aνικανοποίηση». Να έχει την ικανότητα να προκαλεί αλλαγές αλλά και να καλωσορίζει την αλλαγή σαν τη μόνη σταθερά της ζωής.Ένας εμπνευσμένος πολιτικός ψάχνει για την ευκαιρία μέσα στην αλλαγή και καταλαβαίνει ότι δεν είναι αναγκαίο να είναι αρεστή. Εννοείται να είναι ηθικός και να έχει έντονο το αίσθημα της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Β.Π.: Γνωρίζω, ότι είσθε ένας άνθρωπος, που δεν εφησυχάζει ποτέ. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς με όραμα και αγάπη για την Τέχνη και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Κατά τον Roberto Alagna «η τέχνη είναι σαν να βλέπεις ένα κομμάτι του Παραδείσου όταν όλα γύρω θυμίζουν Κόλαση». Τι αντιπροσωπεύει η Τέχνη για σας;

Ν.Κ-Μ: Η τέχνη μπορεί να προκαλέσει ενσυναίσθηση στον θεατή, η οποία μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Όταν δεν έχεις καλή ψυχολογική διάθεση, η τέχνη μπορεί να σε βοηθήσει. Βλέποντας μια ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο όπου ο χαρακτήρας μπορεί να καταπιάνεται με κάτι που να σου θυμίζει μια κατάσταση σου ή σε κάνει να ταυτιστείς μαζί του, μπορεί να σε κάνει να την χειριστείς καλύτερα ή το λιγότερο να μην αισθάνεσαι μόνος σου στις δύσκολες στιγμές. Η μουσική μπορεί να εξυψώσει το πνεύμα και να αλλάξει την διάθεση σου. Αυτό έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην ευτυχία σου και στο ευ ζην σου.Για εμάς τους καλλιτέχνες η τέχνη τις περισσότερες φορές είναι θέμα ζωής και θανάτου.

Β.Π.: Ποια αρχή είναι απαραβίαστη στη ζωή σας; Ποια ιδιότητα θαυμάζετε περισσότερο στους ανθρώπους;

Ν.Κ.-Μ.: Η αρχή της Ζωής μου? Το Χαμόγελο.. είναι το εισιτήριο για μια ευτυχισμένη Ζωή. Η Ευτυχία είναι απρόβλεπτη έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Μπορεί να έρθει με ένα τηλεφώνημα, με μια λέξη που θα ακούσεις, με ένα βλέμμα, με ένα χαμόγελο, με ένα χάδι, με μια αγκαλιά, με ένα τραγούδι, με ένα χέρι που απλώνεται για να σε κρατήσει, με ένα χορό στη βροχή, με ένα σ' αγαπώ.. Άρχισε εσύ να χαρίζεις τα χαμόγελά σου, τα χάδια σου, τις αγκαλιές σου, τα σ' αγαπώ σου και πολύ γρήγορα θα καταφτάσει στο κατώφλι σου...

Όσο για την ιδιότητα που θαυμάζω σε έναν άνθρωπο...μα φυσικά τι άλλο.. την ταπεινότητα.

Κανένας δεν θέλει να ακούει όλη την ώρα πόσο φοβερός είναι κάποιος άλλος - ιδιαίτερα όταν το λέει κάποιος για τον εαυτό του. Με την δουλειά μπορεί να μιλήσει ο καθένας-με το έργο του. Μην πέφτουμε στην παγίδα της αυτό-διαφήμισης για καθετί που συμβαίνει. Η αυτοπεποίθηση είναι θαυμάσιο χαρακτηριστικό, αλλά πρέπει να επιδεικνύεται με μέτρο.

Β.Π.: Ποιοι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον;

Ν.Κ.-Μ.: Στόχος μου ήταν, είναι και θα είναι, τα παιδιά να αγαπήσουν την μουσική. Μέσω της διδασκαλίας μου θέλω τα παιδιά να μην βλέπουν την μουσική σαν ένα υποχρεωτικό μάθημα υποχρεωτικό που τους το επιβάλλει ο μπαμπάς ή η μαμά. Αναμφισβήτητα πιστεύω ότι η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα γι' αυτό ένας μουσικός μπορεί να επιβιώσει σε κάθε αντίξοη συνθήκη και δίνει χαρά στο παγκόσμιο ανθρώπινο γίγνεσθαι.

Φιλοδοξία μου....στην πόλη της Ηγουμενίτσας που πλέον την θεωρώ και δική μου πόλη - αφού είμαι ενεργός πολίτης εδώ - να δημιουργηθεί ένα Πολιτιστικό κέντρο με όλες τις προδιαγραφές, όπου θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ορχήστρες, χορωδίες, μπάντες, καλλιτεχνικούς θιάσους, μπαλέτα κ.α.Θα ήθελα να κλείσω με μια φράση: ΧΩΡΙΣ Πολιτισμό μια πόλη θα είναι πάντα ΦΤΩΧΗ. Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος μου, να κάνω πλούσια την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνέντευξη με τη Νικόλ Κολιομίχου-Μυσκέτα, Διευθύντρια του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας - Της Βασιλικής Β.Παππά  Συνέντευξη με τη Νικόλ Κολιομίχου-Μυσκέτα, Διευθύντρια του Θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας - Της Βασιλικής Β.Παππά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Σελίδες