Ιταλία: 889 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Ιταλία: 889 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι


Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 92.472. Οι νεκροί έφτασαν τους 10.023. Παράλληλα, 12.384 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 86.498 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 9.134 άνθρωποι ενώ 10.950 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 889 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.974 νέα κρούσματα. 1.434 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.856 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.676 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 39.533 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 39.415 και οι νεκροί 5.944 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 12.383 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.344. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 7.930 , με 362 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι ουσιαστικά σταθερός, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Read More »
Ιταλία: 889 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι Ιταλία: 889 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: 32 νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα – 1061 συνολικά

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Κορωνοϊός: 32 νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα – 1061 συνολικά


Συνολικά  95 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 1.061  

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 32 και συνολικά 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.  

 Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 73 έτη 
Read More »
Κορωνοϊός: 32 νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα – 1061 συνολικά Κορωνοϊός: 32 νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα – 1061 συνολικά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Παραχώρηση ΙΧ από την ΤΟΥΟΤΑ Α. ΠΟΔΑΣ προς το Δήμο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Παραχώρηση ΙΧ από την ΤΟΥΟΤΑ Α. ΠΟΔΑΣ προς το Δήμο Ηγουμενίτσας


Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΤΟΥΟΤΑ Α. ΠΟΔΑΣ Α.Ε.Ε. (Εξουσιοδοτημένος Έμπορος της Toyota Ελλάς) για την παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, ενός επιβατικού αυτοκινήτου, με σκοπό την κάλυψη μέρους των αυξημένων αναγκών μετακίνησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αυτοκίνητο το οποίο παραλήφθηκε την Παρασκευή, θα ενισχύσει την προσπάθειά μας για βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Η παραχώρηση του οχήματος εντάσσεται στο πλαίσιο της «συμμαχίας ευθύνης» Κ.Ε.Δ.Ε - Toyota Ελλάς και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Read More »
Παραχώρηση ΙΧ από την ΤΟΥΟΤΑ Α. ΠΟΔΑΣ προς το Δήμο Ηγουμενίτσας Παραχώρηση ΙΧ από την ΤΟΥΟΤΑ Α. ΠΟΔΑΣ προς το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Επαφή Γόγολου με τη συντονίστρια των δράσεων των κοινωνικών δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Επαφή Γόγολου με τη συντονίστρια των δράσεων των κοινωνικών δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας


Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία κ. Γιάννης Γόγολος, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την κ. Αλεξάνδρα Χρήστου, συντονίστρια των δράσεων των κοινωνικών δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της προσπάθειας υποστήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, να αντιμετωπίσουν την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού. 

Ο κ. Γόγολος συνεχάρη την κ. Χρήστου για τα νέα της υπεύθυνα καθήκοντα και της ευχήθηκε δύναμη και υγεία για να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο της, για το καλό των ηλικιωμένων και ευπαθών συμπολιτών μας. 

Η κ. Χρήστου από την πλευρά της ενημέρωσε τον κ. Γόγολο για την αναδιοργάνωση των κοινωνικών δομών του Δήμου, την μεταφορά εργαζομένων από τις κοινωνικές δομές των οποίων ανεστάλη η λειτουργία στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και για το σχεδιασμό της λειτουργίας του προγράμματος αυτού, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 κατ΄ οίκον σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, καθώς και σε αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 

Ο κ. Γόγολος, ανέφερε στην κ. Χρήστου ότι τα μέλη του Συνδυασμού, είναι εν δυνάμει εθελοντές και τίθενται στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας, όπου κριθεί απαραίτητο. 

Επίσης ο κ. Γόγολος ζήτησε από την συντονίστρια κ. Χρήστου βάσει τις με αριθμό Α.Π.12033/Δ12341/11-03-2020 Από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Αποθέσεων Γενική Γραμματεία, που αφορά οδηγίες σχετικά με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα Κ.Η.Φ.Η. ήτοι σίτιση, νοσηλευτική φροντίδα κ.α. αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι αναγκαίο αφού υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των εργαζομένων να συνεχίσουν οι παραπάνω υπηρεσίες και αυτό αυτόματα καθιστά την μη μετακίνηση κανενός υπαλλήλου σε άλλη θέση ή δομή του Δήμου. 

Κλείνοντας να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Συνδυασμός Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, στηρίζει την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο Δήμο, αλλά και στις άλλες κρατικές υπηρεσίες, τις δύσκολες αυτές ημέρες.

Όπως επίσης είμαστε δίπλα και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να μας παρέχουν τα βασικά είδη διαβίωσης καθώς και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Σε όλους αξίζουν θερμές ευχαριστίες και ευχές για υγεία και δύναμη στο έργο που επιτελούν.
Read More »
Επαφή Γόγολου με τη συντονίστρια των δράσεων των κοινωνικών δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας Επαφή Γόγολου με τη συντονίστρια των δράσεων των κοινωνικών δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Ισπανία: 832 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Ισπανία: 832 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες


Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 832, στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασε τους 5.690, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε στους 72.248 από 64.059 χθες, Παρασκευή.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από τον Covid-19 μετά την Ιταλία.
Read More »
Ισπανία: 832 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες Ισπανία: 832 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 28 Μαρτίου)

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 28 Μαρτίου)


Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Σάββατο 28 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
· Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι, σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση.
· Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.
· Εισήχθη σήμερα και νοσηλεύεται στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ, η οποία έχει δημιουργηθεί μόνο για την παρακολούθηση υπόπτων κρουσμάτων από τον Κορωνοϊό , περιστατικό το οποίο νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ως ύποπτο σε απομόνωση. 
· Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
· Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και από τις 5/3/2020 έως σήμερα έχουν ληφθεί εκατόν εξήντα τέσσερα (164) δείγματα εκ των οποίων τέσσερα ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά .

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Τα αποτελέσματα από τα εννέα δείγματα τα οποία ελήφθησαν χθες είναι αρνητικά, όπως και τα δείγματα όλων των προηγουμένων ημερών .
· Δεν εκκρεμούν δείγματα προς διερεύνηση.

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Από τα ληφθέντα δείγματα των προηγούμενων ημερών διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο (2) νέα θετικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό .
· Έγινε άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται .
· Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους.
· Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κοινωνικές επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Π.Γ.Ν.Ι., καθώς και επαφές του ιδίου με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου .
· Οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Ένα εκ των υπόπτων κρουσμάτων, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών στο Νοσοκομείο για καρδιολογικό νόσημα και το αποτέλεσμα του για SARS-COV-2 αναμένεται εντός της ημέρας, διακομίσθηκε στο Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων για καρδιολογική παρακολούθηση.
· Ένα δείγμα νοσηλευόμενου υπόπτου κρούσματος επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο ύποπτα κρούσματα SARS-COV-2. Ένα εξ αυτών είχε εισαχθεί προ ημερών και το αποτέλεσμα του σχετικού δείγματος αναμένεται εντός της ημέρας και ένα νέο ύποπτο κρούσμα, του οποίου λήφθηκε δείγμα και αναμένεται αποτέλεσμα.
· Πέραν αυτών σήμερα λήφθηκαν και στάλθηκαν και δείγματα δύο υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Δεν έχει απαιτηθεί η λήψη κάποιου νέου δείγματος προς διερεύνηση .
· Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.
Read More »
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 28 Μαρτίου) Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 28 Μαρτίου) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Να σταματήσουν οι απολύσεις ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοϊας και των γραμμών της Ιταλίας ζητούν 9 ναυτεργατικά σωματεία

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Να σταματήσουν οι απολύσεις ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοϊας και των γραμμών της Ιταλίας ζητούν 9 ναυτεργατικά σωματεία


"Να σταματήσουν τις απολύσεις, όσες πλοιοκτήτριες εταιρείες, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, θεωρούν ότι βρήκαν ευκαιρία, για να καταστρατηγήσουν τα εργασιακά δικαιώματα," ζητούν με ανοιχτή καταγγελία τους εννέα ναυτεργατικά σωματεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΠΕΝ μαζί με άλλα οκτώ ναυτεργατικά σωματεία της δύναμης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ζητεί από τις εταιρείες την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ναυτικών ενώ ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να προστατευθούν όλες οι θέσεις εργασίας στα πλοία.

Τα 9 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν να υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα δοθούν στους άνεργους ναυτικούς τα επιδόματα στήριξης ανάλογα με αυτά που έχουν ήδη εξαγγελθεί από του υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για τους υπόλοιπους ανέργους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε και δυναμικά, εάν προσβληθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων Ναυτικών» σημειώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία.
Read More »
Να σταματήσουν οι απολύσεις ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοϊας και των γραμμών της Ιταλίας ζητούν 9 ναυτεργατικά σωματεία Να σταματήσουν οι απολύσεις ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοϊας και των γραμμών της Ιταλίας ζητούν 9 ναυτεργατικά σωματεία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Ποιοι έχουν κάνει αίτηση για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Ποιοι έχουν κάνει αίτηση για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών


Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, τουλάχιστον έξι άτομα υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους.

Πρόκειται για τους:

  • Κοτσώνη Αλέκα, πρώην νομαρχιακή και δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας και υποψήφια στις τελευταίες εκλογές για περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Ριζόπουλου.
  • Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με τους ΑΝΕΛ
  • Ντιναλέξης Κωνσταντίνος, πρώην Πρόεδρος της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας, πρώην Διοικητής του νοσοκομείου Άρτας και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων
  • Παρθενίου Όλγα, υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσπρωτία, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον συνδυασμό Λώλου
  • Τσουρας Χρήστος, γιατρός με καταγωγή από τη Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας.
  • Φίλη Αντιγόνη, υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσπρωτία, πρώην περιφερειακή σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό Καχριμάνη.


Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες, αλλά εμείς αναφέρουμε μόνο αυτές για τις οποίες μάθαμε.

Άγνωστο για την ώρα το πότε θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων, ειδικά μεσούσης της κρίσης με τον κορωνοϊό.
Read More »
Ποιοι έχουν κάνει αίτηση για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών Ποιοι έχουν κάνει αίτηση για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας


Στην Ηγουμενίτσα σήμερα στις 28 Μαρτίου 2020, συνήλθε σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης την διαφαινόμενη υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τις αρχικές εξαγγελίες της για ένταξη του κλάδου των Δικηγόρων στους δικαιούχους της παροχής οικονομικού βοηθήματος – επιδότησης ποσού 800,00 Ευρώ, στα πλαίσια της οικονομικής στήριξης των αυτοαπασχολούμενων/ελευθέρων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και την παροχή επιδοτούμενων προγραμμάτων επιμόρφωσης (Voucher) ως αντιστάθμισμα. 

Λαμβανομένων υπ’ όψιν αφενός της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18176/15-3-2020 (Β΄864) ΚΥΑ, που αντικατέστησε την προϊσχύουσα υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ οικ. 17734/2020 (Β΄833) ΚΥΑ, αφετέρου της υπ΄ αριθ. Δ1α/ΓΠοικ. 19738/2020 (Β΄ 936) ΚΥΑ, δυνάμει των οποίων έπαυσε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου η λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας εν συνόλω, καθώς επίσης ανεστάλη η λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και των Κτηματολογικών Γραφείων όλης της χώρας, και συνεκτιμώντας την αναστολή εργασιών όλων των ανά την χώρα δικαστικών επιμελητών, καθίσταται σαφές πως ο κλάδος των δικηγόρων οδηγήθηκε ακουσίως σε ολοσχερή, ουσιαστική και διαρκή αναστολή άσκησης οιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, και κατά συνέπεια σε εξοντωτική δυσχέρεια ανεύρεσης πηγών εισοδήματος. Η ζημία που υφίσταται αυτή την στιγμή ο δικηγορικός κλάδος δεν είναι έμμεση λόγω των εν γένει μέτρων πρόληψης και προστασίας που επεβλήθησαν επί του συνόλου του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, αλλά αντιθέτως είναι άμεση διότι η συντριπτική πλειοψηφία της δικηγορικής εργασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, εν ολίγοις δεν δύναται να νοηθεί δικηγορική εργασία με «κλειστά δικαστήρια». Εξάλλου, η Κυβέρνηση, μέσω πληθώρας δημόσιων τοποθετήσεων κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και εγγράφων ανακοινώσεων, αντιλαμβανόμενη ότι έχει ανασταλεί υποχρεωτικά με τις προαναφερόμενες υπουργικές αποφάσεις και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποιαδήποτε δικαστική καθώς και εξώδικη εργασία, και αναγνωρίζοντας αρχικώς όλα τα προαναφερόμενα, είχε εντάξει τους δικηγόρους στους πληττόμενους κλάδους (ΚΑΔ) που εδικαιούντο και επρόκειτο να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ποσού 800,00 ευρώ. 

Εντούτοις, και σε πλήρη αντίθεση με όλες τις δημόσιες εξαγγελίες, η Κυβέρνηση εντελώς αναιτιολόγητα και ενδεχομένως βάσει κρυφών διαβουλεύσεων, ανέκρουσε πρύμναν και εξαίρεσε τον κλάδο των Δικηγόρων από τους επαγγελματίες - δικαιούχους της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης, αδιαφορώντας πλήρως για τον αγώνα επιβίωσης δεκάδων χιλιάδων Δικηγόρων και των οικογενειών τους. 

Η αιτιολόγηση της κυβερνητικής απόφασης αυτής μέσω προσπάθειας εξίσωσης των Δικηγόρων με άλλους επιστημονικούς κλάδους όπως λογιστές, γιατροί και μηχανικοί, είναι απολύτως αβάσιμη, άστοχη και υστερόβουλη, δεδομένου πως όλοι οι εν λόγω επαγγελματίες πλήττονται εμμέσως καθώς δύνανται κάλλιστα να συνεχίσουν να εργάζονται από το γραφείο τους όπως άλλωστε πράττουν, εν αντιθέσει με τον κλάδο μας του οποίου η εργασία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την λειτουργία των δικαστηρίων. Η προσβλητική συμπεριφορά έναντι ημών και η απαράδεκτη εξίσωσή μας με κλάδους που εξακολουθούν να εργάζονται συνεχίζεται δυστυχώς με την παροχή δυνατότητας συμμετοχής σε προγράμματα με voucher για την δήθεν κατάρτισή μας σε ζητήματα τηλεργασίας. Αυτή η υποτιθέμενη παροχή προσβάλλει βάναυσα τον κλάδο μας, και δεν μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστον να εκπληρώσει τον βασικό σκοπό της παροχής ενός οικονομικού βοηθήματος, ο οποίος είναι η επιβίωση των δικηγόρων και των οικογενειών τους, καθώς και η εξασφάλιση των αναγκαίων προς το ζην. Το ζήτημα της ένταξης των νέων τεχνολογιών στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι πρωτίστως θέμα δημιουργίας κατάλληλων υποδομών και ηλεκτρονικών συστημάτων, και όχι μιας δήθεν «ανάγκης επιμόρφωσης» των Δικηγόρων. 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας δια του παρόντος ψηφίσματος καταδικάζει την εν λόγω κυβερνητική παλινωδία και τον πρωτοφανή και σκληρό εμπαιγμό που υφίσταται το δικηγορικό σώμα. Η κυβερνητική υπαναχώρηση σε ήδη εξαγγελθείσες παροχές, δια στόματος μάλιστα του ιδίου του Πρωθυπουργού, δεν συνάδει με μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία, στην οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι κατοικούμε. 

Επιπλέον, αιτούμαστε : 
Α) Την άμεση ένταξη του κλάδου των Δικηγόρων στους δικαιούχους του οικονομικού βοηθήματος ποσού 800,00 Ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, με την δυνατότητα ισόποσης αύξησης του για όσους μήνες διαρκέσει η υποχρεωτική διακοπή της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. 
Β) Την απόδοση στους συναδέλφους Δικηγόρους των κεφαλαίων του λογαριασμού ανεργίας επιστημόνων του ΟΑΕΔ που συγκεντρώθηκαν επί χρόνια από δικές μας εισφορές (120,00 Ευρώ ετησίως ανά δικηγόρο επί 9 συναπτά έτη). 
Γ) Την πλήρη απαλλαγή των Δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, καθώς και την πλήρη αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεών τους για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. 
Δ) Την άμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους των οφειλών του ΤΑΧΔΙΚ, από το πρόγραμμα της Νομικής Βοήθειας. 
Ε) Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για το τρέχον έτος, ειδάλλως την αναλογική μείωση του για όσους μήνες διαρκέσει η υποχρεωτική διακοπή της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. 

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού. 
Στον κ. Υπουργό Οικονομικών. 
Στον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 
Στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης. 
Στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης. 
Στους κ.κ. Βουλευτές της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
Στον Τοπικό Τύπο 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο 
Του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας 

Πρόεδρος          Γραμματέας 

Νικόλαος Μπέζας     Ιωάννης Τζοβάρας 

Τα Μέλη 
Ρεβέκκα Κοσιώρη 
Παναγιώτης Σιώχος 
Χρήστος Ντάλλας
Read More »
Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

7 εργάτες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
7 εργάτες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη 7 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 3 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 30/03/2020-08/04/2020

Καταληκτική ημερομηνία: 
Τετάρτη, Απρίλιος 8, 2020

Αναλυτικότερα στον παρακάτω σύνδεσμο.
Τηλέφωνο: 26653 61156, 26653 61160, 26653 61162

Read More »
7 εργάτες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δήμο Ηγουμενίτσας 7 εργάτες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Ενίσχυση 5 δήμων της Ηπείρου για την προστασία των Ρομά από τον κορωνοϊό

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Ενίσχυση 5 δήμων της Ηπείρου για την προστασία των Ρομά από τον κορωνοϊό


Με συνολικό ποσό 2.255.000 ευρώ ενισχύονται 98 δήμοι της χώρας για προμήθειες υλικού καθώς και λοιπών υπηρεσιών σχετικών με τη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.

Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και το ποσό κατανέμεται από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων».

Στην Ήπειρο πέντε είναι οι δήμοι που θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των 55.000€


Read More »
Ενίσχυση 5 δήμων της Ηπείρου για την προστασία των Ρομά από τον κορωνοϊό Ενίσχυση 5 δήμων της Ηπείρου για την προστασία των Ρομά από τον κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: Στην Καστοριά ο 29ος νεκρός

Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020
Κορωνοϊός: Στην Καστοριά ο 29ος νεκρός


Κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου άλλος ένας άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς λόγω κορωνοϊού. Ήταν 70 ετών και είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα. 

Πρόκειται για τον τέταρτο άνθρωπο από την περιοχή της Καστοριάς που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Η Καστοριά κάνει δραματική έκκληση για την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ζητεί την επιπλέον ενίσχυση του εξοπλισμού.
Read More »
Κορωνοϊός: Στην Καστοριά ο 29ος νεκρός Κορωνοϊός: Στην Καστοριά ο 29ος νεκρός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020 Rating: 5

Σελίδες