Τουρισμός ένας μεγάλος ασθενής σε διαρκή «αιμοκάθαρση» - Πότε θα γίνει η επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα; Γράφει ο Γ.Λύχνος*

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
Τουρισμός ένας μεγάλος ασθενής σε διαρκή «αιμοκάθαρση» - Πότε θα γίνει η επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα; Γράφει ο Γ.Λύχνος*Επιστροφή στην κανονικότητα για τον τουρισμό από την άνοιξη του 2022 βλέπουν οι έλληνες ξενοδόχοι με το χειμώνα να προδιαγράφεται δύσκολο το επόμενο διάστημα έως το απρίλιο του 2022 ειδικά για τα ξενοδοχεία αλλά και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα διαρκούς λειτουργίας, είτε αυτά λέγονται city hotel , είτε του ορεινού όγκου που ενώ είναι ξενοδοχεία και διαμερίσματα διαφορετικού είδους τουρισμού υποφέρουν το ίδιο

Φυσικά το καλοκαίρι του 2021 έχει πάει πολύ καλύτερα του αναμενομένου, όμως η τουριστική επανεκκίνηση έχει πολλές ιδιομορφίες και δεν κινούνται στις ίδιες ταχύτητες οι καλοκαιρινές διακοπές με το city break, με τα εταιρικά ταξίδια, με το συνεδριακό τουρισμό, όπως βεβαίως και με τις εξορμήσεις στον ορεινό της ηπειρωτικής χώρας .Αυτό επισημαίνουν οι έλληνες ξενοδόχοι τη γενική της συνέλευση, κάνοντας και τον απολογισμό του κλάδου εν μέσω πανδημίας.

Η σεζόν του 2021 πήγε καλύτερα απ’ όσο αναμενόταν και όλοι είμαστε μέρος αυτής της επιτυχίας διότι έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο όπως ο επαγγελματισμός, η ανάληψη του ρίσκου η τουριστική προσβολή κατά μονάδα ή κρατικής επιχορήγησης η διαχείριση της υγειονομικής διαχείρισης και φυσικά η μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου . Οι στρατηγικές συμμαχίες με ισχυρούς εταίρους της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Όλα συνέβαλαν για να πάμε καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε .

Ωστόσο πρέπει να είμαστε πραγματιστές ένας καλός Αύγουστος δεν μπορεί να βγάλει «κέρδος» απλά καλύπτει κάποια από τα έξοδα , μπορεί να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις αλλά το πορτοφόλι των επιχειρηματιών παραμένει σε δύσκολη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΠΟΞ, ο φετινός Αύγουστος ήταν καλός αλλά το 2021 δεν είναι 2019, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αεροπορικές αφίξεις .

Σε σχέση δηλαδή με τις αεροπορικές αφίξεις, πράγματι τον Αύγουστο έπιασαν το 80% του Αύγουστου του 19. ¨Όμως στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου οι από αέρος ταξιδιώτες μειώθηκαν κατά 51 % συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2019.

Όσον αφορά τις οδικές μπορεί τον Αύγουστο να καταγράφηκαν πάνω από 1 εκατ. οδικές αφίξεις αλλά αν ανοίξει η περίοδος σύγκρισης και δούμε την μεγάλη εικόνα βασισμένη στο στατιστικό δελτίο του Σ.Ε.Τ.Ε , εκεί αποτυπώνεται ότι στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2021 οι οδικές αφίξεις είναι μειωμένες κατά 67,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2019.

Αν δούμε όλα τα μεγέθη στην ακόμη μεγαλύτερη εικόνα της διετίας, μετά από δυο σεζόν 2020 και 2021, έχουμε μεσοσταθμικά μια μείωση της τάξης του 55% με 60% σε σχέση με το 2019. Όλα τα οικονομικά μοντέλα λένε πως απαιτούνται τρεις με πέντε χρονιές για να φτάσουμε στην πλήρη ανάκαμψη των επιχειρήσεων μας και Το 2021 αποδείχθηκε χρονιά επανεκκίνησης και μόνον. Η ανάκαμψη πλέον τοποθετείται για μετά την άνοιξη του 2022 και στο βαθμό που δεν έχουμε άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις με νέες μεταλλάξεις του ιού .

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 που εκ των πραγμάτων καλούνται να δώσουν σκληρή μάχη επιβίωσης τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, είτε των πόλεων, είτε του ορεινού όγκου αλλά και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια

Υπάρχει το ”πράσινο φως” από την Ευρώπη και θέλω να ελπίζω πως η κυβέρνηση θα το λάβει υπόψη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για τις κατηγορίες των ξενοδοχείων – ενοικ. Διαμερισμάτων - Δωματίων και θα γίνει πράξη, στο πλαίσιο των καλών πρακτικών που ακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με γενναίες επιχορηγήσεις που θα αντιμετωπίσουν αυτή την ώρα τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου , αξιοποιώντας και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση των κρατικών ενισχύσεων, λόγω της πανδημίας, ως και την 30η Ιουνίου του 2022. Είναι στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε ώστε το ξενοδοχειακό προϊόν της χώρας να βγει πιο δυνατό και να ξεπεράσει την παρούσα κρίση.

Οι ξενοδόχοι απευθύνουν σε αυτή τη φάση πρόσκληση συνεργασίας στον τραπεζικό κλάδο και καιρός είναι και οι ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων να το πράξουν ώστε να δούμε από κοινού τους τρόπους που μπορούμε να επιτύχουμε κυρίως δυο στόχους. Πρώτον, την επιμήκυνση ή και την αναδιάρθρωση των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων και δεύτερον, την παράταση της περιόδου χάριτος αποπληρωμής των χρεολυσίων των δανείων που έχουν χορηγηθεί μέσω του Ταμείο Εγγυοδοσίας για άλλο ένα έτος και την επιμήκυνση της εξόφλησης από τα 5 στα 10 έτη.

Χρειάζονται κοινές προσπάθειες όλων των φορέων και μέτρα στήριξης του κλάδου από την πλευρά του κράτους για να έχουμε μια νέα χρονιά σε στέρεες βάσεις και ελπιδοφόρα .

· Ο Γιώργος Λύχνος είναι Οικονομολόγος τουρισμού με master στην οργάνωση τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών και πρ. αντιδήμαρχος οικονομικών και τουρισμού του Δ. Παξών. πηγή: e –tourism και new money.
Read More »
Τουρισμός ένας μεγάλος ασθενής σε διαρκή «αιμοκάθαρση» - Πότε θα γίνει η επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα; Γράφει ο Γ.Λύχνος* Τουρισμός ένας μεγάλος ασθενής σε διαρκή «αιμοκάθαρση» - Πότε θα γίνει η επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα; Γράφει ο Γ.Λύχνος* Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Στη Θεσπρωτία την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
Στη Θεσπρωτία την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης Την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Δεκεμβρίου, ο Τομεάρχης Εσωτερικών βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, 
Το πρόγραμμά του:
- 10.00 θα επισκεφθεί τον Δήμαρχο Παραμυθιάς και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της πόλης και θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.
- 12.00 θα επισκεφθεί τον Δήμαρχο Φιλιατών. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην πόλη και θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.
- 13.30 θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο συντονιστής ΝΕ Θεσπρωτίας
Θωμάς Δημητρίου
Read More »
Στη Θεσπρωτία την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης Στη Θεσπρωτία την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Επανάληψη των εκλογών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας ζητάει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
Επανάληψη των εκλογών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας ζητάει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο


Συνάδελφοι/σσες έπειτα από ενημέρωση που είχαμε από την ΟΛΜΕ αφού συμβουλεύτηκε τους νομικούς της, το αποτέλεσμα των εκλογών για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το δευτεροβάθμιο σωματείο.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, από τη στιγμή που με βάση τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και το καταστατικό της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, η πράξη και μόνο του απερχόμενου προέδρου και μεγαλοστελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να ενθυλακώσει τα ψηφοδέλτια στον ιδιωτικό του χώρο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλοίωσης που είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί από μια απλή επανακαταμέτρηση.

Εξάλλου την αξιοπιστία και την εντιμότητα του καθενός την καθορίζουν οι πράξεις του, (αρκεί να θυμηθούμε τις αλήστου μνήμης καλοκαιρινές ανακοινώσεις με εμπνευστή τον απερχόμενο πρόεδρο, όπου προέβη σε ονομαστική δολοφονία χαρακτήρων μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει ατομικό υπηρεσιακό του συμφέρον).

Επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ άμεσα θα προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια της διαδικασίας με μόνο αίτημα την επαναπροκήρυξη νέων εκλογών.

Ποιος φοβάται τις νέες εκλογές;

Η Αλλαγή ξεκίνησε!!!Read More »
Επανάληψη των εκλογών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας ζητάει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Επανάληψη των εκλογών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας ζητάει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

199 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
199 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 51
ΠΕ Θεσπρωτίας 19
ΠΕ Ιωαννίνων 94
ΠΕ Πρέβεζας 35


Read More »
199 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 199 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τα τυπικά προσόντα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
Μ. Κάτσης: Φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τα τυπικά προσόντα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τα τυπικά προσόντα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, καθώς και την εξαίρεση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα από το ξεπούλημά του»
Με απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης, το 67% των μετοχών του δημοσίου Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης σε ιδιώτες, η οποία βρίσκεται στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών, με άγνωστο το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα για το τι μέλλει γενέσθαι. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πορεία οικονομικής απαξίωσης του Οργανισμού, γεγονός που θα οδηγήσει στην επίτευξη ακόμα μικρότερου τιμήματος εν όψει του διαγωνισμού πώλησης των μετοχών, δηλαδή ουσιαστικά σε ξεπούλημα. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΛΗΓ έχει να παρουσιάσει κάκιστες επιδόσεις στην διαχείριση του 3ου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με τους ισολογισμούς του Οργανισμού να παρουσιάζουν ιστορικό χαμηλό, εν μέσω μάλιστα ενός πάρτυ απευθείας αναθέσεων και υπερκοστολογήσεων υπηρεσιών.
Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι επί 4 μήνες δεν έχετε απαντήσει στην με αρ. πρωτ. 7998/13-07-2021 Ερώτηση 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στην οποία επισημάναμε ότι η Κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι σε όσα αποκαλύφθηκαν σε δημοσιεύματα της εφημερίδας DOCUMENTO και τοπικού μέσου (thespro.gr - Εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ), σχετικά με τα τυπικά προσόντα του διορισθέντα Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, ο οποίος δεν διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ, όπως θα όφειλε από τον ν.2932/2001, προτού διορισθεί σε αυτή τη θέση. 
Μάλιστα, τα συνερωτώμενα Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχουν απαντήσει ρητά, το μεν πρώτο ότι: «για τον έλεγχο συνδρομής των προβλεπόμενων στις διατάξεις αυτές προϋποθέσεων και κωλυμάτων, αρμόδιοι είναι οι συνερωτώμενοι Υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής», το δε δεύτερο ότι: «δεν εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής και διορισμού των Διευθυνόντων Συμβούλων όσων Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. οι μετοχές έχουν μεταβιβασθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κατά πλήρη κυριότητα». Από τις απαντήσεις τους, συνεπώς, προκύπτει ότι το μόνο αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ανεπίλυτο παραμένει έως και σήμερα το φλέγον ζήτημα της απόδοσης στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, των εκτάσεων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, οι οποίες δε χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες. Στην απάντησή σας στη με αρ. πρωτ. 6703/19-05-2021 Ερώτηση που κατέθεσα από κοινού με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κ. Ν. Σαντορινιό, δηλώσατε ρητά ότι: «καθ’ ύλη αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ως εποπτεύον τους Οργανισμούς Λιμένων Υπουργείο και δεδομένου ότι έχει την δυνατότητα να κρίνει και να αξιολογήσει τις ναυτιλιακές ανάγκες της Χώρας». Παρόλο που ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει μεν εξαγγείλει την ολοκλήρωση των σχετικών, απαιτούμενων διαδικασιών, χωρίς ωστόσο να έχει ενημερώσει ποια τμήματα θα αποδοθούν, στην πράξη δεν έχει γίνει το παραμικρό, με τον Θεσπρωτικό Λαό να βιώνει έναν τεράστιο εμπαιγμό, καθώς φαίνεται ότι το εμπορικό «φιλέτο» του τόπου προορίζεται να δοθεί τελικά ως «προίκα» στον ιδιώτη αγοραστή των μετοχών του ΟΛΗΓ.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Είναι σύννομος ο διορισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ;
2. Θα αποδοθεί η Χερσαία Ζώνη Λιμένα στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, πριν την πώληση των μετοχών του ΟΛΗΓ, όπως έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση και ποια τμήματά της;

Ο ερωτών βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Μ. Κάτσης: Φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τα τυπικά προσόντα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ Μ. Κάτσης: Φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τα τυπικά προσόντα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Ζητείται μάγειρας - ψήστης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021

Ζητείται μάγειρας - ψήστης

Από κατάστημα στην Ηγουμενίτσα, αναζητείται για άμεση πρόσληψη ένας μάγειρας - ψήστης.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6942024762

Read More »
Ζητείται μάγειρας - ψήστης Ζητείται μάγειρας - ψήστης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στο τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, στον Δήμο Σουλίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στο τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, στον Δήμο ΣουλίουΕρώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στις τηλεπικοινωνίες και στη λήψη του σήματος της ΕΡΤ σε ολόκληρες περιοχές του Δήμου Σουλίου. Ο Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Τις τελευταίες ημέρες, οι κάτοικοι στα Σουλιωτοχώρια βρέθηκαν για μία ακόμα φορά, αποκλεισμένοι από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, εξαιτίας βλάβης του δικτύου της Cosmote που είναι ουσιαστικά ο μόνος πάροχος της περιοχής. Η πλειοψηφία αυτών των κατοίκων είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, όπου το τηλέφωνο είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτούς, καθώς μόνο έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ή να καλέσουν κάποιον σε περίπτωση ανάγκης. Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, και όχι μόνο στα Σουλιωτοχώρια, αλλά ακόμα και μέσα στην πόλη της Παραμυθιάς. Η κατάσταση αυτή τείνει να γίνει πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο που επαναλαμβάνεται διαρκώς σε κάθε κακοκαιρία.

Δε γίνεται να μιλάμε για ψηφιακή μετάβαση και 4η βιομηχανική επανάσταση, και την ίδια ώρα να υπάρχουν πολίτες στο Δήμο Σουλίου αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τηλέφωνο, να παρακολουθούν τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, ή να μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Με την Ερώτησή μου ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο να εξασφαλίσει τη συνεχή και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών των ορεινών περιοχών του Δήμου Σουλίου στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, καθώς και να ενισχύσει τις υποδομές της Δημόσιας Τηλεόρασης ώστε να μην υπάρχουν διαρκώς αποκλεισμοί των κατοίκων από τη λήψη του ελεύθερου τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ. Ζητώ επίσης να μου απαντήσουν, ποια χωριά της Θεσπρωτίας είναι ακόμα και σήμερα μόνιμα αποκλεισμένα από την πρόσβαση στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας πρέπει να υπηρετεί την άρση των ανισοτήτων κι όχι να τις εντείνει. Κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω, ακόμα κι αν κατοικεί στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό της χώρας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: «Μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στο τηλεοπτικό σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, σε εκτεταμένες περιοχές του Δήμου Σουλίου»
Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες σε εκτεταμένες περιοχές του Δήμου Σουλίου στη Θεσπρωτία, όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες και τη λήψη του σήματος της Δημόσιας Τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα τα χωριά της περιοχής του ιστορικού Σουλίου, τα οποία ουσιαστικά εξυπηρετούνται από έναν πάροχο όσον αφορά τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, βρίσκονται αποκλεισμένα έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο. Το ίδιο συμβαίνει και με την μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ, όπου αποκλεισμένα δεν είναι μόνο τα εν λόγω χωριά, αλλά και μεγάλο μέρος της ίδιας της πόλης της Παραμυθιάς, η οποία αποτελεί και έδρα του Δήμου Σουλίου.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτοφανής και τείνει να γίνει πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο που επαναλαμβάνεται διαρκώς σε κάθε κακοκαιρία. Η πλειοψηφία των κατοίκων που διαμένουν στα ορεινά χωριά του ιστορικού Σουλίου, είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, όπου η απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπως του τηλεφώνου, είναι ουσιαστικής και ζωτικής σημασίας γι’ αυτούς, καθώς μόνο έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ή σε περίπτωση ανάγκης να απευθυνθούν στους αρμοδίους.

Επειδή, ο αποκλεισμός από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις ορεινές περιοχές του Δήμου Σουλίου αλλά και ολόκληρης της Θεσπρωτίας
Επειδή, οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των περιοχών αυτών
Επειδή, η ανεμπόδιστη λήψη του ελεύθερου τηλεοπτικού σήματος σε όλους τους πολίτες της χώρας, είναι υποχρέωση της Πολιτείας, και κάθε αποκλεισμός εντείνει τις ανισότητες στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία
Επειδή, είναι απαράδεκτο την ώρα που μιλάμε για ψηφιακή μετάβαση και 4η βιομηχανική επανάσταση, ταυτόχρονα να υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τηλέφωνο, να έχουν πρόσβαση στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια ή να συνδεθούν στο διαδίκτυο

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να εξασφαλίσει την επιβεβλημένη, συνεχή και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών των ορεινών περιοχών του Δήμου Σουλίου, στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να αντιμετωπίσει τους πολύ συχνούς αποκλεισμούς των κατοίκων ευρύτερων περιοχών του Δήμου Σουλίου από τη λήψη του ελεύθερου τηλεοπτικού σήματος της Δημόσιας Τηλεόρασης;
3. Ποια χωριά της Θεσπρωτίας εντάσσονται ακόμα και σήμερα στις «λευκές» περιοχές, όντας αποκλεισμένα από την πρόσβαση στο ελεύθερο τηλεοπτικό σήμα;
Read More »
Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στο τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, στον Δήμο Σουλίου Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στο τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Τεχνικό πρόγραμμα και διπλό δημοτικό συμβούλιο Σουλίου την Παρασκευή

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
Τεχνικό πρόγραμμα και διπλό δημοτικό συμβούλιο Σουλίου την Παρασκευή


Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, την Παρασκευή στις 18:00 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης :

1ο δημοτικό συμβούλιο
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ Έγκριση Ισολογισμού του Δήμου Σουλίου οικονομικού έτους 2020

2ο δημοτικό συμβούλιο
ΘΕΜΑ 1ο Αποδοχή Επιχορηγήσεων – Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2021
ΘΕΜΑ 2ο Ετήσια επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ» του Δήμου Σουλίου για το έτος 2022
ΘΕΜΑ 3ο Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022
ΘΕΜΑ 4ο Περί συμμετοχής στο έργο για τη δημιουργία των ενεργειακά ανεξάρτητων κτιρίων στην περιοχή του Δήμου Σουλίου, ως μέρος του ολοκληρωμένου πολυεθνικού έργου: «Καινοτομία και πράσινη ενέργεια για ενεργειακά αυτόνομα κτίρια στη Βουλγαρική Δημοκρατία, στην Ελληνική Δημοκρατία και στη Δημοκρατία της Ρουμανίας», έχοντας ως πηγή χρηματοδότησης το πρόγραμμα LIFE 2021-2027
ΘΕΜΑ 5ο Δ’ Κατανομή ποσού 32.720,00 ΕΥΡΩ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου Σουλίου
ΘΕΜΑ 6ο Κατανομή ποσού 8.180,00 ΕΥΡΩ για κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Σουλίου
ΘΕΜΑ 7ο Πρόταση προσθήκης ειδικότητας στο 1ο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς
ΘΕΜΑ 8ο Γνωμοδότηση για Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Read More »
Τεχνικό πρόγραμμα και διπλό δημοτικό συμβούλιο Σουλίου την Παρασκευή Τεχνικό πρόγραμμα και διπλό δημοτικό συμβούλιο Σουλίου την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ;

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021
ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ;Συνάδελφοι/σσες επειδή ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αναγκαζόμαστε να τονίσουμε τα εξής αυτονόητα:

Ποτέ μέχρι σήμερα, όχι μόνο στη δική μας ΕΛΜΕ αλλά και σε καμία άλλη ΕΛΜΕ, τα ψηφοδέλτια σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσαν να βρίσκονται στο σπίτι κανενός υποψηφίου για το Δ.Σ., (ούτε και του απερχόμενου προέδρου του οποίου τόσο η αξιοπιστία, όσο και η εντιμότητα είναι αμφισβητήσιμη αφού στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποπέσει ακόμα και σε αξιόποινες πράξεις εναντίον μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ και ενδεχομένως στον ιδιωτικό του χώρο να προέβη σε αλλοίωση των ψηφοδελτίων).

Επιπλέον η γνωμάτευση όλων των νομικών στους οποίους απευθυνθήκαμε είναι ότι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και το καταστατικό της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, η πράξη και μόνο του απερχόμενου προέδρου και μεγαλοστελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να ενθυλακώσει τα ψηφοδέλτια στο σπίτι του αφήνει νομικά και ουσιαστικά έκθετη τη λειτουργία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης κείμενο παράταξης που διακινείται στα σχολεία με ψευδείς αναφορές του τύπου «ότι σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες γινόταν ακριβώς το ίδιο και δε χάθηκε ο κόσμος….. (!)» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του χυδαίου τρόπου αντιμετώπισης των συναδέλφων/σσων, από αυτούς που υποτίθεται ότι τάχα κόπτονται για τα δικαιώματα τους.

Διότι συνάδελφοι/σσες το θέμα δεν είναι ότι για δεύτερη φορά επιχειρείται να δοθεί η τρίτη έδρα του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ σε άλλη παράταξη, απλά είναι ζήτημα Δημοκρατίας, Ελεύθερης Έκφρασης και Αξιοπρέπειας.

Το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ έλαβε 33% και τρεις έδρες.
Εκλέγονται: Γεωργίου Ιωάννης (55 ψήφοι)
Κιτσάτης Κωνσταντίνος (53 ψήφοι)
Βιρβίλης Κωνσταντίνος (41 ψήφοι)

Η Αλλαγή ξεκίνησε
Read More »
ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ; ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Σελίδες