Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με 203 νέα - Κανένα στην Ήπειρο

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020
Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με 203 νέα - Κανένα στην Ήπειρο


Συνολικά 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Κυριακή 9 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 22 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα:
29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
38 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.
35 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
50 στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας.
2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
1 στην Π.Ε. Βοιωτίας,
1 στην Π.Ε. Δράμας,
3 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,
2 στην Π.Ε. Ηρακλείου,
2 στην Π.Ε. Καβάλας,
1 στην Π.Ε. Καστοριάς,
7 στην Π.Ε. Κέρκυρας,
2 στην Π.Ε. Κορινθίας,
3 στην Π.Ε. Κυκλάδων,
8 στην Π.Ε. Λάρισας,
1 στην Π.Ε. Μαγνησίας,
1 στην Π.Ε. Ξάνθης,
1 στην Π.Ε. Πέλλας,
2 στην Π.Ε. Πιερίας,
5 στην Π.Ε. Ροδόπης,
3 στην Π.Ε. Σερρών,
2 στην Π.Ε. Τρικάλων 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 09 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 203, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5623 (ημερήσια μεταβολή +3.7%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 212 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 22 (77.3% άνδρες).
Read More »
Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με 203 νέα - Κανένα στην Ήπειρο Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων με 203 νέα - Κανένα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020 Rating: 5

Σοβαρό τροχαίο το απόγευμα στην Πέρδικα (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020
Σοβαρό τροχαίο το απόγευμα στην Πέρδικα (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όταν ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στον δρόμο από Πέρδικα προς Καρτέρι, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν να τραυματιστεί ένα άτομο το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών.


Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα απομακρύνθηκε από την οδική βοήθεια Μπότσαρης.
Read More »
Σοβαρό τροχαίο το απόγευμα στην Πέρδικα (+ΦΩΤΟ) Σοβαρό τροχαίο το απόγευμα στην Πέρδικα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020 Rating: 5

Μέχρι 20 Αυγούστου οι δηλώσεις για δασικούς χάρτες στην Θεσπρωτία

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020
Μέχρι 20 Αυγούστου οι δηλώσεις για δασικούς χάρτες στην Θεσπρωτία


Ξεκινά από τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η διαδικασία αναμόρφωσης και κατάρτισης των δασικών χαρτών σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956/08-07-2020 (ΦΕΚ 2773 τ. Β΄), σύμφωνα με την οποία ορίζεται το πλαίσιο του «Καθορισμού των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση & κατάρτιση των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του Ν. 4685/2020 (Α΄92).

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τα στοιχεία που αφορούν σε ατομικές διοικητικές πράξεις της περίπτωσης ζ΄ της παραγράφου 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 (Α΄289) και οι οποίες εξειδικεύονται στα άρθρα 1 και 2 της παρούσας υπουργικής απόφασης, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών με ημερομηνία έναρξης Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και λήξης την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020.

Read More »
Μέχρι 20 Αυγούστου οι δηλώσεις για δασικούς χάρτες στην Θεσπρωτία Μέχρι 20 Αυγούστου οι δηλώσεις για δασικούς χάρτες στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020 Rating: 5

Η ΔΕΠΑ κρατά ζωντανό και τον «Ποσειδώνα»

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020
Η ΔΕΠΑ κρατά ζωντανό και τον «Ποσειδώνα»


Στο μεγαλύτερο asset της χώρας μας στην ενεργειακή σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και βασικό μοχλό για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, εξελίσσεται η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων.

Ο λόγος φυσικά για την εταιρεία στην οποία πέρασε όλο το σκέλος των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου ΔΕΠΑ, ύστερα από τον επιτυχή μετασχηματισμό του σε τρεις διακριτές επιχειρήσεις, με τις δύο από αυτές (ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας) να έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της αποκρατικοποίησης. Η κυβέρνηση ωστόσο, αποφάσισε η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων να παραμείνει στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της χώρας να διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού της, αλλά και να βάλει τη σφραγίδα της στα μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ που σχεδιάζονται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ευρώπης.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη και τη διαχείριση – μέσω διεθνών συνεργασιών – των κρίσιμων αγωγών που συνδέουν ενεργειακά την Ελλάδα με τους γείτονές της, και συγκεκριμένα, του IGI Poseidon (Ελλάδα – Ιταλία) και του IGB (Ελλάδα – Βουλγαρία). Επιπλέον, χάρη στην πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, είναι σε θέση να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες συμβούλου – στην εκπόνηση για παράδειγμα των σχετικών μελετών, αλλά και την υποστήριξη της υλοποίησής τους – και για άλλα αντίστοιχα έργα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Το μεγαλύτερο ωστόσο, asset της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων είναι αναμφίβολα η καθοριστική συμμετοχή της στην κατασκευή του αγωγού EastMed – ένα στρατηγικό έργο με μεγάλη εθνική αξία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, την Ιταλία και το Ισραήλ, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια των εν λόγω χωρών, καθώς και της Ευρώπης. Η σημασία του μάλιστα, ενισχύεται ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας και την ανάγκη της χώρας μας να εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας, από αυτές που διέρχονται από το τουρκικό έδαφος, για προφανείς λόγους.

O EastMed θα μεταφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο, από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ελλάδα και – μέσω της διασύνεδεσής του με τον IGI Poseidon – στην Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα, θα μπορεί να τροφοδοτεί και την εσωτερική αγορά της Κύπρου με επιπλέον 1 δισ. κυβικά μέτρα.

Ο αγωγός έχει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκή Ένωσης, η οποία το έχει εντάξει στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος και συμμετέχει στη χρηματοδότησή του. Παράλληλα, στις αρχές του χρόνου, υπεγράφη η Διακρατική Συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για την κατασκευή του έργου, καθώς και η πρώτη συμφωνία για την εμπορική αξιοποίηση του αγωγού, η οποία συνιστά και ένα αποφασιστικό βήμα για τη διασφάλιση της εμπορικής βιωσιμότητας του.

Ταυτόχρονα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τεχνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές μελέτες οι οποίες επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο EastMed είναι τεχνικά εφικτός, οικονομικά βιώσιμος, ανταγωνιστικός και παράλληλα, συμπληρωματικός στις υπάρχουσες και σχεδιαζόμενες διόδους μεταφοράς. Όλες δηλαδή οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκκίνηση του έργου εξελίσσονται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, φέροντας ακόμη πιο κοντά την Τελική Επενδυτική Απόφαση.

Όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΔΕΠΑ, κ. Κ. Ξιφαράς:

«Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την επιχειρησιακή και λειτουργική της αυτονόμηση, η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων υλοποιεί ήδη ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο με στόχο τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού της Ελλάδας καθώς και τη διασύνδεσή της με τα μεγάλα ενεργειακά δίκτυα της Ευρώπης. Ενώ, με τις κρίσιμες διεθνείς συνεργασίες που συνάπτει και την πλούσια διπλωματία που αναπτύσσει βάζει τη χώρα μας στο επίκεντρο των ενεργειακών σχεδιασμών της Ευρώπης, αναβαθμίζοντας την οικονομική και τη γεωπολιτική σημασία της.»
Read More »
Η ΔΕΠΑ κρατά ζωντανό και τον «Ποσειδώνα» Η ΔΕΠΑ κρατά ζωντανό και τον «Ποσειδώνα» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020 Rating: 5

Οδηγίες του δήμου Σουλίου προς τους δημότες για τα απορρίμματα

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020
Οδηγίες του δήμου Σουλίου προς τους δημότες για τα απορρίμματα


Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σουλίου, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της περισυλλογής των απορριμμάτων, παρακαλεί τους πολίτες να σεβαστούν τις παρακάτω οδηγίες:
Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες οφείλουμε να κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους κάδους αποκομιδής και όχι έξω από αυτούς.
Φροντίζουμε τα καπάκια των κάδων να παραμένουν κλειστά, είναι θέμα υγιεινής. Όπου το καπάκι είναι σπασμένο, ενημερώνουμε την υπηρεσία.
Δεν μετακινούμε τους κάδους από την καθορισμένη θέση που είναι τοποθετημένοι.
Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα(έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα κ.τ.λ.) ή κηπευτικά απορρίμματα στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστους χώρους, πριν επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Μετά από συνεννόηση, τοποθετούμε τα ογκώδη αντικείμενα σε σημεία που δεν εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων και δεν δυσχεραίνουν την αποκομιδή τους.
Σε καμία περίπτωση δεν εναποθέτουμε μέσα και πέριξ των κάδων νεκρά ζώα (ολόκληρα πτώματα ή μέρη πτωμάτων ζώων).

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα από τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου
Read More »
Οδηγίες του δήμου Σουλίου προς τους δημότες για τα απορρίμματα Οδηγίες του δήμου Σουλίου προς τους δημότες για τα απορρίμματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020 Rating: 5

Σελίδες