https://picasion.com/

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00

Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 6 Απριλίου 2015 ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 18:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο Παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, μια παραλία με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά που απαιτεί προστασία καθώς και εξειδικευμένες μορφές ανάπτυξης.
ΘΕΜΑ 2ο Νέος Κανονισμός Πεζοδρόμων και Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας (Κανονιστική Απόφαση)

- Περισσότερες πληροφορίες: κ. Γεώργιος Β. Ντάνης, 1ος όροφος - Γραφείο Δημάρχου - τηλ. 2665361151, e-mail: press@1345.syzefxis.gov.gr .
Read More »
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.00 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών


Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του ΔΣ του συλλόγου μας με τη Δημοτική Αρχή Φιλιατών αναφορικά με τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου (προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας, με την ταμία του Δήμου, με τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, κ.α.).

Η απάντηση που λάβαμε από τη Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου αλλά και με τους συναδέλφους στην κοινωφελή επιχείρηση οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες (σε κάποιους από αυτούς οφείλονται δεδουλευμένα 15 μηνών) είναι ότι ευθύνεται το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα και πως κύρια ευθύνη έχει η κακή διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Με άλλοθι την κρατική υποχρηματοδότηση και την κακή διαχείριση προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, όχι μόνο αρνείται να λύσει πάγια και σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να υποστούν για μια ακόμη φορά τις συνέπειες προβλημάτων που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι, να συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι χωρίς να διαμαρτύρονται και να δουλεύουν χωρίς να ξέρουν το αν και πότε θα πληρωθούν, αν θα πάρουν τις άδειες που δικαιούνται, σε συνθήκες εργασίας που πολλές φορές δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Η δημοτική αρχή Φιλιατών είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις πολιτικές που υλοποιούνται από δημάρχους και κυβερνήσεις, προς εκπλήρωση των απαιτήσεων και των επιταγών της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καταγγέλλουμε τη στάση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής η οποία από την πρώτη στιγμή της συνάντησης ήταν προκλητική και επιθετική απέναντι μας σε μια συντονισμένη προσπάθεια να φιμώσει τη φωνή του ΔΣ του συλλόγου και κατ’ επέκταση και τους εργαζόμενους στο Δήμο.. Όλα αυτά συμβαδίζουν απόλυτα με το δόγμα «νόμος και τάξη», δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εργαζομένων, ενάντια σε κάθε φωνή λαϊκής – συλλογικής αντίδρασης.

Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής εντάσσονται μέσα στο συνολικότερο πλαίσιο προσπάθειας φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης, της τρομοκράτησης της εργατικής τάξης. Προσπαθούν να φοβίσουν ώστε οι εργαζόμενοι να σκύβουν συνεχώς το κεφάλι, να μην παλεύουν, να μην αγωνίζονται. Εξάλλου δεκάδες είναι οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια με κατηγορίες, αλλά και αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι ενέργειες αυτές μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο και δεν μας φοβίζουν. Αταλάντευτα στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος, του σωματείου και των συναδέλφων μας, θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, σε κάθε μέρος όπου υπάρχει εργαζόμενος και υποφέρει από τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Χωρίς κανένα φόβο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για τους μισθούς, για την Υγεία, το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ίδια τη ζωή.

Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο και συνολικότερα να μην υποκύψουν στην προσπάθεια των εργοδοτών να τους τρομοκρατήσουν, αλλά με μαζικότητα, θάρρος, πείσμα και αποφασιστικότητα, που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα και το σύλλογό μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΤΟ ΔΣ
Read More »
Μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών Μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Αρνείται να μαζέψει τα σκουπίδια ο Δήμος Ηγουμενίτσας γιατί ... θα τα ξαναπετάξουν

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Αρνείται να μαζέψει τα σκουπίδια ο Δήμος Ηγουμενίτσας γιατί ... θα τα ξαναπετάξουν


Να δεις που μερικοί στον Δήμο Ηγουμενίτσας θα μας κάνουν να αναπολούμε τον Κάτσινο (θου κυριε φυλακήν τω στοματι μου).

Αυτά που γίνονται και κυρίως οι δικαιολογίες που τα συνοδεύουν δεν έχουν προηγούμενο.

Την προηγούμενη Πέμπτη αναρτήσαμε φωτογραφίες από έναν ακόμα σκουπιδότοπο που ξεφύτρωσε στη πόλη της Ηγουμενίτσας, 200 μόλις μέτρα από το Δημαρχείο.

Ταυτόχρονα με την ανάρτησή μας, επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Λώλη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως την επομένη, Παρασκευή, θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια.

Κάτι βέβαια που δεν έγινε.

Είμαστε όμως, συνηθισμένοι πλέον στις αερολογίες της Δημοτικής Αρχής, αφήσαμε να μεσολαβήσει το Σαββατοκύριακο.

Το αποτέλεσμα γνωστό, ειδικά για εσάς που μένετε στην περιοχή.

Τα σκουπίδια παραμένουν δίπλα από την πλατεία στα "Ελβετικά".

Επικοινωνήσαμε και πάλι με τον "αρμόδιο" αντιδήμαρχο για να λάβουμε την εξής αποστομωτική απάντηση: "Γιατί να τα μαζέψω; Αφού θα τα ξαναρήξουν"

Τι λες ρε καραμήτρο;

Αυτή πρέπει να είναι η λογική ενός Δήμου;

Δεν μαζεύουμε τα σκουπίδια γιατί τα ξαναπετάνε;

Υποχρέωση του Δήμου, το επαναλαμβάνουμε, είναι και να μαζεύει τα σκουπίδια αλλά και να βρει αυτούς του εναπόθεσαν παράνομα εκεί, επιβάλλοντας τους τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Αλλά τί λέω;

Δεν είναι στα όρια του Λαδοχωρίου ή των Συβότων η περιοχή.
 
Οπότε ποιός υπολογίζει τους μαλάκες τους κάτοικους;

Τώρα που υφαρπάξαμε την ψήφο τους για τα επόμενα 5 χρόνια, θέλουν και να τους καθαρίζουμε;

Καμιά αναγνώριση μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ή της κάλπης.
Read More »
Αρνείται να μαζέψει τα σκουπίδια ο Δήμος Ηγουμενίτσας γιατί ... θα τα ξαναπετάξουν Αρνείται να μαζέψει τα σκουπίδια ο Δήμος Ηγουμενίτσας γιατί ... θα τα ξαναπετάξουν Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 7η Απριλίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων :


Θέμα 1ο: Έκθεση εσόδων – εξόδων Α’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2015. Εισηγήτρια : Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού.


Θέμα 2ο: Έγκριση και διάθεση ψήφιση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2015. Εισηγήτρια : Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού.


Θέμα 3ο : Έγκριση ή μη της αριθμ. 345/2015 Απόφασης Δημάρχου. Εισηγήτρια : Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού.


Θέμα 4ο : Επί αιτήσεως Κωνσταντίνου Μάντζου και Χαντζάρα – Μάντζου Αγγελικής για εξώδικο συμβιβασμό καθορισμού τιμής μονάδος αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας της ιδιοκτησίας τους με αριθμό 0405003 που βρίσκονται στο Ο.Τ. 103 του, σχεδίου πόλης Συβότων, σύμφωνα με την τιμή που έχει καθορισθεί για την εισφορά σε χρήμα. Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 5ο : Επί αιτήσεως κα. Μαρίας Λουκά του Βασιλείου και λοιπών 6 για εξώδικο συμβιβασμό καθορισμού τιμής μονάδος αποζημίωσης λόγω προσκύρωσης της ιδιοκτησίας τους με αριθμό 0205018 που εντάχθηκε στο Ο.Τ. 53 του, σχεδίου πόλης Παραποτάμου, σύμφωνα με την τιμή που έχει καθορισθεί για την εισφορά σε χρήμα. Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 6ο : Επανακαθορισμός των όρων δημοπράτησης της εργασίας με τίτλο: «Μεταφορά αποβλήτων συσκευασίας Δήμου Ηγουμενίτσας». Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.


Θέμα 7ο : Έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας για μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας. Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας  Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Πέντε συλλήψεις στην ΗγουμενίτσαΈνας 24χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας κατόπιν ένδειξης σκύλου βιοανίχνευσης, εντός μεταλλικής κατασκευής και, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, επιχειρούσε να κρυφτεί σε Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν όταν επιχειρούσαν να κρυφτούν σε Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.Ένας 17χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε κρυμμένος εντός του επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος και κατόπιν υποδείξεως του οδηγού, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό, ενώ κατείχε Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία στο οποίο αναγραφόταν ο περιοριστικός όρος ότι έχει δικαίωμα να παραμένει και να κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια εκτός του νομού Θεσπρωτίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


Ένας 18χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και μετά από υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, κρυμμένος στην αεροτομή του εν λόγω οχήματος, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Read More »
Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση εργασία

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση εργασία


Από κατάστημα στην Ηγουμενίτσα, ζητούνται άμεσα για εργασία, μάγειρες, μαγείρισσες και προσωπικό για το σέρβις.

Πληροφορίες στο τηλ. 6987436272 κα Φωτεινή
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση εργασία Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό για άμεση εργασία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

615.000€ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
615.000€ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ», με προϋπολογισμό 615.000,00 € (συμπεριλαμβανομένων των αναθεωρήσεων και του ΦΠΑ 23%).

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:

α) κατηγορία ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ, με προϋπολογισμό 20.568,73 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

β) κατηγορία ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ, με προϋπολογισμό 36.163,85 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

γ) κατηγορία ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ, με προϋπολογισμό 130.909,79 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

δ) κατηγορία ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ, με προϋπολογισμό 303.688,46 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα της υπηρεσίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Σουλίου 3 - Ηγουμενίτσα, μέχρι τις 23/05/2015, ημέρα Τρίτη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2665361103, FAX επικοινωνίας 2665361123, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία: κα. Μαρία Νάκα.

3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης προσφορών 10.00 π.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Ηγουμενίτσας (Ταχ. Δ/νση: Σουλίου 3, T.K. 46100 Ηγουμενίτσα) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/08.


4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

Α. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις, οι οποίες:

i. Είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. και ανήκουν στην 1η τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, είτε

ii. Προέρχονται από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.) ή από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες έχουν κυρωθεί με σχετική Απόφαση του αρμόδιου οργάνου της τελευταίας, και το κείμενο των οποίων επιτρέπει ρητώς το άνοιγμα των κοινοτικών διαγωνισμών σε υποψηφίους που προέρχονται από αυτές τις χώρες, στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π., είτε

iii. Προέρχονται από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Β. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων i, ii και iii σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 10.000,00 € με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών και 30 ημερών από την ημερομηνία δημοπράτησης, δηλαδή πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον μέχρι 5/12/2015. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ορίζεται σε έξι (6) μήνες.

6. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ).

7. Δύναται να χορηγηθεί προκαταβολή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 157 παρ. 1 δ) του Ν.4281/2014 και του άρθρου 51 του Ν.3669/2008.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Λώλος
Read More »
615.000€ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 615.000€ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού αύριο την Πλαταριά

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού αύριο την Πλαταριά


Για λόγους συντήρησης και καθαρισμού της δεξαμενής νερού της Πλαταριάς, ενημερώνουμε τους κατοίκους, ότι αύριο Τρίτη 7/04/2015 θα διακοπεί η υδροδότηση από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το βράδυ.

Παράλληλα καλούνται να μην χρησιμοποιούν το νερό για κατανάλωση τις επόμενες τρεις (3) ημέρες.
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού αύριο την Πλαταριά ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού αύριο την Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την Περφέρεια Ηπείρου, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την Περφέρεια Ηπείρου, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη


Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Σε αυτή την κοινή Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και καινούριο σχολικό υλικό για τη συμβολή του έργου αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα. Η συγκέντρωση των προσφερομένων ειδών θα γίνει από την Μ. Δευτέρα έως την Μ. Τετάρτη (6-7 και 8 Απριλίου 2015).

Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθούν να πλήττουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στόχος είναι η συνεργασία όλων των αρχών και φορέων του τόπου για την ενεργοποίηση της κοινωνίας, των πολιτών στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες.

Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.


Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1) Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας και Δήμος Ηγουμενίτσας: Προαύλιος χώρος Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας (9π.μ.- 12μ.)

2) Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: Στο Διοικητήριο

3) Δήμος Φιλιατών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλιατών, Φιλιάτες

4) Δήμος Σουλίου: Δημοτικά Καταστήματα Παραμυθιάς και Γαρδικίου
Read More »
Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την Περφέρεια Ηπείρου, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την Περφέρεια Ηπείρου, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Επίσκεψη του 1ου Γυμνάσιου Άνω Τούμπας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Επίσκεψη του 1ου Γυμνάσιου Άνω Τούμπας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας


Την Παρασκευή 03 Απριλίου 2015, 42 μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση και με την βοήθεια του προσωπικού πληροφόρησης του Φορέα ενημερώθηκαν για την προστατευόμενη περιοχή του ποταμού Καλαμά. 
 
 
Η ξενάγηση περιελάμβανε επίσης παρατήρηση ορνιθοπανίδας στο Δέλτα Καλαμά με τα τηλεσκόπια του Φορέα. 
 
 
Τέλος, στα παιδιά δόθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές των ποταμών Καλαμά- Αχέροντα και έλους Καλοδικίου.
Read More »
Επίσκεψη του 1ου Γυμνάσιου Άνω Τούμπας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Επίσκεψη του 1ου Γυμνάσιου Άνω Τούμπας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Για τις ημέρες αυτές της θρησκευτικής κατάνυξης, εύχομαι σε όλες και όλους Καλό Πάσχα.

Οι θυσίες και ο «Γολγοθάς» που περνά η πατρίδα μας και οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια να είναι τα τελευταία.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να συμπέσει με την Ανάσταση της Ελλάδας.

Είναι καιρός ο καθένας και όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας γιατί μόνον έτσι η κοινωνία μας θα βγεί από την δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει πιο ώριμη, πιο αισιόδοξη και πιο σίγουρη για το μέλλον.

«Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα»

Θωμάς Γ. Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε Θεσπρωτίας
Read More »
ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5

Μεγάλη διακριση για τον συντοπίτη μας φωτογράφο Αντώνη Παπαλάμπρου

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Μεγάλη διακριση για τον συντοπίτη μας φωτογράφο Αντώνη Παπαλάμπρου 

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας Γάμου της Photoweddingstories «PWS», που  που γινετε στην Ελλαδα  και διεξήχθη στην Αθήνα στις 21-3-2015 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ με συμμετοχή φωτογράφων από διάφορες χώρες, ο Αντώνης Παπαλάμπρου, φωτογράφος απο την Ηγουμενίτσα, απέσπασε τα δυο πρώτα βραβεία στην κατηγορία «Wedding details» και «photojournalism no wedding» καθώς και 10 επιπλέον διακρίσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες. 
Μια έξυπνη φωτογραφία χωρίς ταμπού και με μεγάλη καλλιτεχνική υφή και μια από τις φωτογραφίες που γνωρίσαμε πρόσφατα και μας συγκίνησε όλους για την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας (μια ιδέα του επίσης συντοπίτη μας Τάσου Μώκα, Λογοθεραπευτή & Επιστημονικού Υπεύθυνου του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Κιβωτός Εξέλιξη») κέρδισαν την πρώτη θέση, ενθουσιάζοντας συμμετέχοντες και κριτές του διαγωνισμού. 
 
ΜΠΡΑΒΟ Αντώνη για τη μεγάλη επιτυχία σου. 
ΜΠΡΑΒΟ που για μια ακόμα φορά κατάφερες να κάνεις την μικρή μας πόλη γνωστή τόσο στο Πανελλήνιο όσο και στο Εξωτερικό. 
Συγχαρητήρια!!!!
Read More »
Μεγάλη διακριση για τον συντοπίτη μας φωτογράφο Αντώνη Παπαλάμπρου Μεγάλη διακριση για τον συντοπίτη μας φωτογράφο Αντώνη Παπαλάμπρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015 Rating: 5