"Λουκέτο" στην Ιταλία για 15 ημέρες

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020

"Λουκέτο" στην Ιταλία για 15 ημέρες

Η Ιταλία υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό. Σε νέο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, το βράδυ της Τετάρτης, ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα στη χώρα, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε, θα κλείσουν μπαρ, κομμωτήρια σε όλη την Ιταλία. Επίσης, «λουκέτο» θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.
Αναλυτικά το διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού:

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία. Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες. Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας. Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».
Read More »
"Λουκέτο" στην Ιταλία για 15 ημέρες "Λουκέτο" στην Ιταλία για 15 ημέρες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Αρχισε η αποστολή sms σε πολίτες από την Πολιτική Προστασία -Αυτό είναι το μήνυμα του 112

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Αρχισε η αποστολή sms σε πολίτες από την Πολιτική Προστασία -Αυτό είναι το μήνυμα του 112

Με ένα παρατεταμένο ήχο και μία οθόνη κινητού που αρχικά μαυρίζει και μετά εμφανίζεται σε αυτή ολόκληρο το μήνυμα εμφανίζεται το sms για τον κορονοϊό που έρχεται από τον αριθμό άμεσης ανάγκης 112.

Στο μήνυμα αναβοσβήνει σηματάκι που εφιστά την προσοχή.

Το μήνυμα στέλνεται και στην αγγλική γλώσσα.

Η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι όσο γίνεται περισσότερο για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρει: Οδηγίες για κοροναϊό, ευπαθείς ομάδες: «Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο».

Γενικός πληθυσμός: «Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης».
Read More »
Αρχισε η αποστολή sms σε πολίτες από την Πολιτική Προστασία -Αυτό είναι το μήνυμα του 112 Αρχισε η αποστολή sms σε πολίτες από την Πολιτική Προστασία -Αυτό είναι το μήνυμα του 112 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία
Η ανευθυνότητα κάποιων, αναφορικά με το θέμα του κορωναϊού, ξεπέρασε κάθε όριο.

Δεν διστάζουν να κυκλοφορούν ψεύτικες ειδήσεις, κατασκευάζοντας μάλιστα και σχετικό ψεύτικο site, ότι δήθεν "το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Θεσπρωτία είναι δυστυχώς γεγονός". 


Δίνοντας μάλιστα και λεπτομέρειες γράφοντας πως "Μετά από εξετάσεις στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων τα δυσάρεστα νέα επιβεβαιώθηκαν καθώς 66χρονος που ειχε επισκεφτεί το Μιλάνο έχει προσβληθεί από τον ιό. Πρόκειται για 66χρονο μόνιμο κατοικο της Πέρδικας Θεσπρωτίας ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με πολλούς συγχωριανούς του το τελευταίο διάστημα". 

Πριν λίγη ώρα, η χρήστης του facebook με το όνομα Maria Metsiou, σχολίασε ανάρτηση του thespro.gr, δημοσιεύοντας την ψεύτικη είδηση, προκαλώντας όπως είναι αναμενόμενο, τον πανικό στους κατοίκους, τόσο της Πέρδικας, όσο και ολόκληρης της Θεσπρωτίας. (https://channel22news.com/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf)


Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, ενώ θα πρέπει να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση πανικού, σύμφωνα με το Άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, ο οποίος προβλέπει:
1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.
Read More »
Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Κανένα κρούσμα του κορωναϊού στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Κανένα κρούσμα του κορωναϊού στη Θεσπρωτία


Κανένα διαγνωσμένο κρούσμα δεν υπάρχει στη Θεσπρωτία.
Προχωράμε σε αυτή τη διευκρίνηση διότι τις τελευταίες ημέρες η παραφιλολογία που διαδίδεται στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έχει αναστατώσει πολλούς κατοίκους.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών και ιατρό κ. Ντούρο, μας ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νομό Θεσπρωτίας, αλλά ούτε καν ύποπτες περιπτώσεις.
Καλό είναι λοιπόν, όλοι μας, να μην πιστεύουμε και κυρίως να μη διαδίδουμε ότι ακούμε στο καφενείο ή στο κομμωτήριο της γειτονιάς.
Υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες προχωράνε καθημερινά σε επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγμάτων που λαμβάνονται.
Και θα ενημερωθείτε άμεσα και υπεύθυνα, μέσα από το thespro.gr.
Read More »
Κανένα κρούσμα του κορωναϊού στη Θεσπρωτία Κανένα κρούσμα του κορωναϊού στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ-12 ΚΑΙ Κ-14

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ-12 ΚΑΙ Κ-14 Σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Υγείας, περί αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του Κορωνοιού, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας προβαίνει και η ίδια στην προσωρινή διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομής για 15 ημέρες, εναρμονιζόμενη πλήρως με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται ανά την επικράτεια. 

Η διακοπή αυτή αναμένεται να έχει ισχύ μέχρι τις 23 Μαρτίου. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ θέτει πρώτα από όλα την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.
Read More »
ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ-12 ΚΑΙ Κ-14 ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ-12 ΚΑΙ Κ-14 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Ανοιχτή επιστολή του Άλκη Φάτσιου για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον κορωνοϊό - "Πορευόμαστε με ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ"

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Ανοιχτή επιστολή του Άλκη Φάτσιου για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον κορωνοϊό - "Πορευόμαστε με ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ"


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
(Το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ο κορωνοϊός) 
ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ 
Δικηγόρου, κάτ. Ηγ/τσας 

ΠΡΟΣ 
Πάντα ανευθυνοϋπεύθυνο 
ΚΟΙΝ: 1) Φορείς Ν. Θεσπρωτίας 
2) Εισαγγελία Πλ/κών Θεσπρωτίας 
3) Εισαγγελέα Αρείου Πάγου 

Η επικαιρότητα – αλλά και η ανησυχία – ζέουσα, αναφορικά με τη επιδημία και τους κινδύνους του ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ. Πληροφορούμαι λοιπόν, ότι εδώ και 2-3 ημέρες, απαγορεύτηκαν ( και πολύ σωστά ) οι πτήσεις όλων των δρομολογίων από το ‘’ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ’’ από και προς την ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ, και ειδικότερα ΒΕΝΕΤΙΑ, Μιλάνο κ.λ.π. Πληροφορούμαι επίσης, ότι από την γειτονική ΑΛΒΑΝΙΑ, με βεβαιωμένα κρούσματα ένα (1) νομίζω, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ (και πολύ σωστά) ΟΛΑ τα δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια της, προς και από ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ, μια Ιταλία που το βόρειο μέρος της, κοντά 16 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκεται σε πλήρη ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. Στα πλαίσια λοιπόν των κοινωνικών μου ενδιαφερόντων, ως ενεργός πολίτης, θέλησα να πληροφορηθώ επίσημα , τι κατάσταση επικρατεί στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τόσον στον τομέα των δρομολογίων, από και προς, τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΧΩΡΟ της Βόρειας Ιταλίας, όσον και γενικότερα στον τομέα μέτρων ασφαλείας, με δεδομένο ότι το λιμάνι της Ηγ/τσας ( μαζί με αυτό των Πατρών) είναι οι δύο ΚΥΡΙΕΣ ΠΥΛΕΣ προς την Ευρώπη, μέσω βεβαίως της ΙΤΑΛΙΑΣ!!! 

Έτσι λοιπόν , σήμερα Τρίτη, 10/3/2020, και περί την ώραν 13.15 μ.μ.(παρουσία μαρτύρων..) επικοινώνησα τηλεφωνικώς, με τον κ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ Ηγουμενίτσας, κ. Σουρβίνο, και του υπέβαλλα σχετικές ερωτήσεις, έχοντας υπ’ όψιν ότι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς την Ιταλία, (συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της Βόρειας Ιταλίας…) και αντιστρόφως, εκτελούνται 6 ή 7 δρομολόγια πλοίων ημερησίως. 

Οι απαντήσεις του κ. Σουρβίνου με σόκαραν… 

1) Μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν έχει ληφθεί ουσιαστικά ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προφύλαξης, υπό την έννοια ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ (από Ιατρικής πλευράς) ΚΑΝΕΙΣ από όλους , όσους αποβιβάζονται στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είτε έρχονται από ΒΟΡΕΙΑ ή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ή ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ . 

2) Δεν έχει γίνει , όχι διακοπή, αλλά ούτε κανένας περιορισμός των ημερήσιων δρομολογίων των πλοίων από και προς Ιταλία και σε οποιοδήποτε λιμάνι αυτής. 

Όπως αντιλαμβάνεσθε συμπατριώτες μου, στο ζήτημα αυτό, τουλάχιστον στον Νομό μας, από πλευράς επίσημης πολιτείας και ειδικότερα για το Λιμάνι, ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ στην ΤΥΧΗ… Πορευόμαστε με ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ… Και αυτό βέβαια, παντελώς εγκληματικά ανεύθυνοι – υπεύθυνοι, λέγεται ΘΩΡΑΚΙΣΗ της Χώρας… Και βέβαια ΝΑΙ στην ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, και βέβαια ΟΧΙ στον ΠΑΝΙΚΟ. Όμως ταυτόχρονα ΟΧΙ στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΡΩΝ ασφάλειας… 

Καλώ τους αρμόδιους (έστω και κατ’ όνομα και κατ’ ιδιότητα τουλάχιστον…) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ξυπνήσουν από τον – μακάριο γι’ αυτούς, επικίνδυνο για μας – ΥΠΝΟ τους… 

Καλώ, σε κάθε περίπτωση, τους συμπολίτες μου, τους φορείς (αφού αφήσουν στην άκρη προς το παρόν την τοποθέτηση ΝΑΡΚΩΝ του Βελόπουλου στον Έβρο για να σκοτώνονται Μετανάστες πρόσφυγες..τρομάρα του…) να πιέσουν κοινωνικά και αγωνιστικά στην κατεύθυνση λήψεως μέτρων ασφαλείας στο Λιμάνι, είτε ιατρικοί έλεγχοι, είτε κυρίως ΔΙΑΚΟΠΗ των δρομολογίων προς και από Βόρεια, τουλάχιστον Ιταλία… Είναι αυτονόητο , ότι τον γράφοντα ενδιαφέρει ΚΥΡΙΩΣ η υγεία των συμπατριωτών μου και γενικά η προστασία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ , και όχι συμφέροντα είτε μεμονωμένων εμπόρων είτε των μεγάλων ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ… Την στιγμή που η Υγεία και η Ζωή είναι το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ σε κάθε κοινωνία, σε κάθε Σύνταγμα, σε κάθε χώρα… 

Με την ευκαιρία καλόν είναι να πληροφορηθούμε, τι μέτρα έχουν ληφθεί, αν έχουν ληφθεί στις δομές Υγείας στο Τ.Ε.Π. Νοσοκομείο Φιλιατών κ.λ.π. Λέω με την ευκαιρία, γιατί σύντομα, και όχι ΜΟΝΟ εγώ, θα ασχοληθούμε με την γενικότερη λειτουργία των δομών Υγείας, στο Νομό μας… 

Εις τους, εκπροσώπους της Δικαιοσύνης εις τους οποίους κοινοποιώ την παρούσα , εναπόκειται η αξιολόγηση να κρίνουν, αν με βάση τα παραπάνω, στοιχειοθετούνται ή όχι ποινικά ή άλλα αδικήματα, όπως π.χ αυτά της παραβάσεως καθήκοντος εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής έστω και με ενδεχόμενο δόλο από αυτούς που έχω καθήκον και αρμοδιότητα, όχι μόνο να μην παραφερθούν αλλά και να πράξουν συγκεκριμένα 

ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
Ηγουμενίτσα 10-03-2020
Read More »
Ανοιχτή επιστολή του Άλκη Φάτσιου για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον κορωνοϊό - "Πορευόμαστε με ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ" Ανοιχτή επιστολή του Άλκη Φάτσιου για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον κορωνοϊό - "Πορευόμαστε με ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Θα προηγηθεί σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Θα προηγηθεί σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία


- Στις 11:30 σύσκεψη με τους περιφερειάρχες παρουσία Κικίλια, Κεραμέως 
- Το μεσημέρι η ανακοίνωση των μέτρων από τον Στέλιο Πέτσα 
- Σύσκεψη και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία

Σε διάγγελμα για την κρίση του κορωνοϊού προκειμένου να θέσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης αναμένεται να προχωρήσει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος από χθες, Τρίτη, έχει τονίσει ότι «είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας».

Όσον αφορά τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Θα προηγηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού στις 11:30 με τους περιφερειάρχες στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, Βασίλη Κικίλια και Νίκη Κεραμέως, αλλά και από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα με σκοπό τον συντονισμό κυβέρνησης-αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όταν και όποτε κριθεί απαραίτητο.


Στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία.

Η θωράκιση, άλλωστε, των εθνικών συστημάτων υγείας των κρατών μελών με νέα μέσα και προσωπικό, αλλά και η λήψη πρωτοβουλιών στο οικονομικό πεδίο για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας βρέθηκαν στον πυρήνα της χθεσινής τοποθέτησης του Έλληνα πρωθυπουργού προς τους ομολόγους του. «Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται», τόνισε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αιτήθηκε το κόστος των μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, όπως στην ιδιαίτερη περίπτωση της Ελλάδας.

Τα μέτρα που συζητώνται

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επικεντρώνονται στη διευκόλυνση χορήγηση άδειας στους γονείς μετά την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και στη στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

Για τις άδειες ειδικού σκοπού που θα χορηγηθούν στους γονείς παιδιών έως 15 ετών δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Πρώτον η άδεια να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το κράτος και τους εργοδότες και δεύτερον να εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα με βάση το οποίο ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική, ένα μέρος θα επιβαρύνει τον εργοδότη και ένα το κράτος. Οι ημέρες της άδειας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά ανάλογα με τις ανάγκες (για παράδειγμα 7+7) .


Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των επιχειρήσεων που έκλεισαν η ενδεχομένως κλείσουν στο μέλλον με κρατική εντολή. Σ΄αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται προς το μοντέλο που ακολουθήθηκε σε Μάτι και Μάνδρα. Δηλαδή εξετάζει την καταβολή επιδόματος έκτακτης ανάγκης του ΟΑΕΔ ύψους 718 ευρώ που χορηγήθηκε στις πληγείσες επιχειρήσεις στο Μάτι και στη Μάνδρα, στους εργαζόμενους που έχει ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Σε γενικές γραμμές αν ο εργοδότης αποφασίσει για προληπτικούς λόγους να κλείσει την επιχείρησή του (συνέβη σε σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια) είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων.

Όμως, όπως επισημαίνει ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος «αν η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης οφείλεται σε λόγους "ανωτέρας βίας", δηλαδή με κρατική εντολή, οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζόμενους για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας με ανωτέρα βία. Είναι επιτακτική ανάγκη η καταβολή μισθών – ενδεχομένως υπό την μορφή επιδότησης από τον ΟΑΕΔ – στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που κλείνουν»

Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας ενθαρρύνει το ευέλικτο ωράριο και την τηλεργασία για την αποφυγή μετάδοσης του ιού στους χώρους εργασίας. Ήδη συστημικές τράπεζες εφαρμόζουν την τηλεργασία από το σπίτι σε όλες τις κεντρικές τους υπηρεσίες.
Read More »
Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Θα προηγηθεί σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Θα προηγηθεί σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

ΣΟΚ: Συνελήφθη ανώμαλος ημεδαπός να αυνανίζεται έξω από σχολείο

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
ΣΟΚ: Συνελήφθη ανώμαλος ημεδαπός να αυνανίζεται έξω από σχολείο


Συνελήφθη χθες (10-03-2020) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας. 

Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, ο κατηγορούμενος, χθες το πρωί, βρισκόμενος εντός του αυτοκινήτου του και σε κοντινή απόσταση από σχολικό συγκρότημα στην Πρέβεζα, προέβη δημόσια σε πράξη γενετήσιου χαρακτήρα. 

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κατηγορουμένου λίγη ώρα αργότερα. 

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, ο συλληφθείς είχε προβεί κατά το τελευταίο εξάμηνο άλλες πέντε (5) φορές σε παρόμοιες πράξεις. 

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
ΣΟΚ: Συνελήφθη ανώμαλος ημεδαπός να αυνανίζεται έξω από σχολείο ΣΟΚ: Συνελήφθη ανώμαλος ημεδαπός να αυνανίζεται έξω από σχολείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Συνάντηση Λώλου με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Συνάντηση Λώλου με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου 


Συνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αρχιπύραρχο κ. Απόστολο Βασδέκη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Πύραρχο κ. Λεωνίδα Γκιόκα, είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος. 

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών. 


Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα ο συντονισμός δράσεων και επιχειρησιακής ετοιμότητας στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. 

Παράλληλα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης άρτια καταρτισμένου ανθρωπίνου δυναμικού και επαρκούς εξοπλισμού για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των δημοτών.
Read More »
Συνάντηση Λώλου με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Συνάντηση Λώλου με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: "Ψηφίζουμε το θεμέλιο στο οποίο στηρίζονται οι πολιτικές μας για την αγωγή και την πρόληψη της υγείας"

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: "Ψηφίζουμε το θεμέλιο στο οποίο στηρίζονται οι πολιτικές μας για την αγωγή και την πρόληψη της υγείας"«Θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζονται οι πολιτικές της Κυβέρνησης για την αγωγή και την πρόληψη της υγείας» χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι η σύσταση Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια είναι το πρώτο βήμα προς την ουσιαστική αποκέντρωση του συστήματος δημόσιας υγείας καθώς η νέα Διεύθυνση θα μπορεί να συγκροτεί τοπικά δίκτυα με τις διευθύνσεις δημόσιας υγείας των περιφερειακών ενοτήτων και των δήμων. «Είναι καιρός να δούμε την πρόληψη και την ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας όχι ως παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων αλλά ως μια επένδυση στην ευημερία των σημερινών και των επομένων γενιών!» τόνισε ο κ. Γιόγιακας στο κλείσιμο της ομιλίας του (ακολουθεί το πλήρες κείμενο):Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η πρόληψη στο πεδίο της δημόσιας υγείας έχει κεντρική θέση στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
Πρόληψη που αποτρέπει ή μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί ένα νόσημα, και έχει να κάνει τόσο με ιατρικές πράξεις, όπως οι εμβολιασμοί, όσο και με αλλαγή των συνηθειών και του τρόπου ζωής.
Πρόληψη που ανιχνεύει έγκαιρα μια νόσο και αυξάνει τις πιθανότητες να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.
Αλλά και πρόληψη που αποκαθιστά τις βλάβες ή την υποτροπή μιας πάθησης που έχει ήδη διαγνωστεί.
Αυτές οι τρεις διαστάσεις, τα τρία επίπεδα της πρόληψης είναι σημαντικά, για δύο κυρίως λόγους:
Γιατί βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, δηλαδή τη δυνατότητα να ζούμε όχι μόνο πολλά χρόνια αλλά τα περισσότερα από αυτά να είναι δίχως σοβαρά θέματα υγείας.
Και γιατί, προλαβαίνοντας μια ασθένεια, αποφορτίζεται το κομμάτι της νοσοκομειακής περίθαλψης, η οποία έτσι μπορεί να διαθέσει και να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τους επαγγελματίες και τις υποδομές που έχει στη διάθεσή της.
Ο εισηγητής και οι άλλοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας που προηγήθηκαν ανάπτυξαν με πληρότητα το περιεχόμενο του νομοσχεδίου:
Τι περιλαμβάνει η πρόληψη, με ποιους κανόνες, με ποιους τρόπους, με ποιες δομές θα σχεδιάζονται και θα εφαρμόζονται οι πολιτικές για τη δημόσια υγεία, με έμφαση στην πρόληψη.
Αξίζει, νομίζω, να αναφέρουμε τρία από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του νομοθετήματος.
Το ένα είναι ότι ο σχεδιασμός για τη δημόσια υγεία παύει να είναι απλά μια άσκηση επί χάρτου, ένα ευχολόγιο.
Όλα τα σχέδια, από το 5ετές εθνικό για τη δημόσια υγεία μέχρι τα επιμέρους σχέδια του εθνικού προγράμματος πρόληψης, θα έχουν συγκεκριμένους στόχους που μπορούν να μετρηθούν με συγκεκριμένο τρόπο, θα έχουν συγκεκριμένο κόστος και θα έχει αποφασιστεί από πριν από που θα καλυφθεί αυτό.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το σύστημα δημόσιας υγείας αποκτά μια καθαρή δομή, από την κορυφή προς τη βάση, και από το κέντρο στην περιφέρεια.
Από το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, μέχρι τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Αυτό βοηθά τον συντονισμό, βοηθά την εποπτεία.
Ευνοεί την εφαρμογή εθνικά σχεδιασμένων δράσεων σε όλη την επικράτεια, ευνοεί και ενέργειες που μπορεί να γίνονται σε τοπική κλίμακα, με βάση τα επιδημιολογικά, δημογραφικά και άλλα δεδομένα των κατοίκων.
Συνδετικός κρίκος σε αυτή την δομή είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας που συστήνεται σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια.
Και η οποία, μπορεί να φτιάχνει τοπικά δίκτυα, συνδεόμενη και αναλαμβάνοντας κοινές πρωτοβουλίες με τις διευθύνσεις δημόσιας υγείας των περιφερειακών ενοτήτων και των δήμων.
Αυτή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι μια καινοτομία που αξίζει να προσεχθεί.
Γιατί είναι το πρώτο βήμα προς την ουσιαστική αποκέντρωση του συστήματος δημόσιας υγείας!
Ένα βήμα με το οποίο δίνεται ουσιαστικός ρόλος από την κεντρική διοίκηση στην περιφέρεια.
Ένα βήμα που πρέπει να έχει απώτερο σκοπό να εμπιστευθούμε περισσότερο την αυτοδιοίκηση στην εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και στην ευθύνη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Έχουμε, λοιπόν έναν σχεδιασμό που μπορεί να εφαρμοστεί, έχουμε δομές και όργανα που μεταφέρουν και εφαρμόζουν τον σχεδιασμό, κάθετα – από πάνω προς τα κάτω – αλλά και οριζόντια, μεταξύ διαφορετικών υπουργείων και τομέων της κυβερνητικής πολιτικής.
Έχουμε και ένα τρίτο ενδιαφέρον στοιχείο, τη συμμετοχή των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στις δράσεις δημόσιας υγείας με συγκεκριμένα κριτήρια, με το Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων.
Που θα διασφαλίζει ότι η συμβολή τους θα είναι ουσιαστική, ότι θα μπορούν πράγματι να φέρουν εις πέρας δράσεις που προβλέπονται από το εθνικό σχέδιο.
Και στο κομμάτι της δημόσιας υγείας, βλέπουμε τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών ως σταθερούς εταίρους και όχι ως ευκαιριακούς υπεργολάβους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αυτό που ψηφίζουμε σήμερα είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζουμε τις πολιτικές μας για την αγωγή και την πρόληψη της υγείας.
Τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Έλληνες
Την πρόληψη και αντιμετώπιση βασικών παθήσεων όπως οι νεοπλασματικές ασθένειες, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η άνοια, τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Την υγιεινή διατροφή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής και της εφηβικής παχυσαρκίας.
Τη φροντίδα των ηλικιωμένων ώστε να έχουν καλά ή καλύτερα γηρατειά.
Θα συνιστούσα, λοιπόν, στους συνάδελφους της αντιπολίτευσης να μη βιάζονται.
Γιατί θα είναι εδώ, για να δουν όλα αυτά να προχωράνε, επειδή θα έχουν μπει οι σωστές βάσεις.
Είναι καιρός να δούμε την πρόληψη και την ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας όχι ως παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων αλλά ως μια επένδυση στην ευημερία των σημερινών και των επομένων γενιών!
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: "Ψηφίζουμε το θεμέλιο στο οποίο στηρίζονται οι πολιτικές μας για την αγωγή και την πρόληψη της υγείας" Βασίλης Γιόγιακας: "Ψηφίζουμε το θεμέλιο στο οποίο στηρίζονται οι πολιτικές μας για την αγωγή και την πρόληψη της υγείας" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ελληνογερμανικό Forum για προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας την Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ελληνογερμανικό Forum για προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας την Ήπειρο


Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum, με θέμα «Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων» , το οποίο υλοποιήθηκε με θετικά αποτελέσματα στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και με την ευγενική συμμετοχή του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, προβλήθηκε και προωθήθηκε ο σκοπός προσέλκυσης εταιρειών υψηλής Τεχνολογίας στην Ήπειρο. 

Στο FORUM συμμετείχαν εκτός των υπουργών και υφυπουργών των δύο κυβερνήσεων πλήθος εταιρειών και από τις δύο χώρες, μεταξύ των οποίων και οι τοπικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας TEAM VIEWER και NATEC. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν η μοναδική Περιφέρεια από ελληνικής πλευράς που έδωσε το παρόν στο FORUM, και με την προοπτική της δημιουργίας του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και της εγκατάστασης σε αυτό αντίστοιχων εταιρειών, συμμετείχε σε οργανωμένες συναντήσεις με επενδυτές – Funds και γερμανικές εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα εγκατάστασης και λειτουργίας στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα στα πρότυπα των γερμανικών εταιρειών P&I και TEAM VIEWER που ήδη λειτουργούν με επιτυχία στην περιοχή. 

Η οργανωμένη συμμετοχή της Περιφέρειας χαιρετίσθηκε ως πρότυπο εξωστρέφειας, παράδειγμα προς μίμηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη στην εισαγωγική ομιλία του, με τον οποία «άνοιξε» την εκδήλωση μαζί με τον Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας κ. Peter Altmaier, προσκαλώντας τον μάλιστα να επισκεφτούν από κοινού τα Ιωάννινα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις γερμανικές εταιρείες που λειτουργούν εδώ.

Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη ήταν εποικοδομητικές, με προοπτική να έχουν θετικό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα στον στόχο της προσέλκυσης και άλλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Περιφέρεια.
Read More »
Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ελληνογερμανικό Forum για προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας την Ήπειρο Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ελληνογερμανικό Forum για προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Η διμοιρία της Θεσπρωτίας + 50 επιπλέον άντρες της ΕΛΑΣ στον Έβρο

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Η διμοιρία της Θεσπρωτίας + 50 επιπλέον άντρες της ΕΛΑΣ στον Έβρο


Στην περιοχή Πέταλο Έβρου, όπου θα επεκταθεί ο νέος φράχτης στην ελληνοτουρκική μεθόριο που θα κατασκευάσει η ΕΛΑΣ προκειμένου να υπάρχει πλήρης αποτροπή της εισόδου μεταναστών και προσφύγων που ωθούνται από το καθεστώς Ερντογάν, βρίσκεται η δύναμη της ΕΛΑΣ που έχει μεταφερθεί από την Θεσπρωτία.

Συνολικά μια διμοιρία και 50 επιπλέον άντρες της ΕΛΑΣ από τον νομό Θεσπρωτίας, βρίσκονται στον Έβρο, όπου θα παραμένουν επι 10 ημέρες και θα τους αντικαθιστά νέα ισάριθμη δύναμη, με τον κύκλο να συνεχίζεται για όσο διάστημα υπάρχει ένταση στην συνοριακή μας γραμμή.

Ο νέος φράκτης στο Πέταλο Έβρου θα επεκτείνεται σε μήκος 30 χιλιομέτρων ενώ ότι την συγκεκριμένη περιοχή είχε επισκεφτεί προσφάτως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που παρακολουθεί και τα σχέδια για την κατασκευή του νέου «τείχους» του Εβρου.

Επιπλέον, θα υπάρξει ενίσχυση του υπάρχοντα φράκτη, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, που είχε κατασκευασθεί την περίοδο 2011-2012, μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιών κι όπου υπάρχει τους τελευταίους μήνες η «πολιορκία» από χιλιάδες αλλοδαπούς.

Read More »
Η διμοιρία της Θεσπρωτίας + 50 επιπλέον άντρες της ΕΛΑΣ στον Έβρο Η διμοιρία της Θεσπρωτίας + 50 επιπλέον άντρες της ΕΛΑΣ στον Έβρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020
Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών


Πρόταση που προβλέπει τη χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών "ειδικού σκοπού” έχει επεξεργαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς μαθητών λόγω της υποχρεωτικής διακοπής λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τα εξής:
- τη χορήγηση άδειας 15 ημερών για τη μητέρα και 15 ημερών για τον πατέρα,
- για τη χορήγηση της άδειας θα υπάρχει ηλικιακό όριο του μαθητή, προκειμένου να δοθούν άδειες για γονείς μαθητών έως και του γυμνασίου,
- το κόστος για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού θα επιμεριστεί μεταξύ εργαζόμενου, με τη χρέωση κανονικής άδειας, εργοδότη με καταβολή των αποδοχών για ένα μέρος της άδειας, και κράτους με επιδότηση ενός χρονικού τμήματος της άδειας.

Η σχετική πρόταση συζητείται με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχει δημοσιονομικό κόστος, και οι τελικές αποφάσεις πιθανόν να ληφθούν και σήμερα το βράδυ, και να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις έως αύριο.
Read More »
Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες