Παραμυθιά: Βραβεύτηκε απο το Τεχνολογικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας για την υψηλότερη βαθμολογία και το εξαιρετικό ήθος

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

Για την υψηλότερη βαθμολογία αποφοίτησης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας καθώς και για το εξαιρετικό ήθος που επέδειξε κατά την διάρκεια των σπουδών στο Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, βραβεύτηκε η συμπολίτισσά μας Αναστασία Τσιώτα.
Την βράβευση που περιλάμβανε τιμητικό έπαινο καθώς και χρηματικό έπαθλο, έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Βασίλειος Τριανταφύλλου και τα Μέλη της Συγκλήτου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.
Η Αναστασία Τσιώτα μεταξύ άλλων ειναι μέλος του ιδρύματος λαογραφικών μελετών Θεσπρωτίας.
Read More »
Παραμυθιά: Βραβεύτηκε απο το Τεχνολογικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας για την υψηλότερη βαθμολογία και το εξαιρετικό ήθος Παραμυθιά: Βραβεύτηκε απο το Τεχνολογικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας για την υψηλότερη βαθμολογία και το εξαιρετικό ήθος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016 Rating: 5

"ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ" ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016


Πάντοτε ἡ Μεγάλη Ἑβδομάδα καί τό Πάσχα συνεγείρουν τίς ψυχές τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν. Ἡ ἑορτή τοῦ Πάσχα εἶναι ἀνεξάντλητη πηγή ἐμπνεύσεων καί θείων ἐξάρσεων γιά ὅσους εἰλικρινά καί ἀληθινά πιστεύουν στόν Σωτῆρα Χριστό, πού γεννήθηκε, σταυρώθηκε καί ἀναστήθηκε γιά μᾶς. Ὡς ἐκ τούτου τό Πάσχα δέν περιορίζεται σέ ἐξωτερικές μόνο ἐκδηλώσεις, ἀλλά εἶναι ἡ ἔκφραση τοῦ ἐσωτερικοῦ βάθους κάθε ἀνθρώπινης ψυχῆς. Στό πλαίσιο αὐτό ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης, ὀργανώνει στό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ τῆς ἐκκλησίας, τήν ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Ἀπριλίου καί ὥρα 19.30 μ.μ. ὁδοιπορικό λόγου καί τέχνης στή Μεγάλη Ἑβδομάδα καί τό Πάσχα. Νωρίτερα, 18.00 μ.μ. θά τελεστεῖ τρισάγιο στόν τάφο τοῦ πρωτοπρεσβύτερου Κυριάκου Γκίκα, πού ἔμπρακτα ἀσκήθηκε στίς χριστιανικές ἀρετές, μέ ἀφορμή τή συμπλήρωση τριῶν μηνῶν ἀπό τήν κοίμησή του. Tό πλῆρες πρόγραμμα τῆς ἐκδήλωσης ἔχει ὡς ἑξῆς:


-Προβολή ὀπτικοῦ ὑλικοῦ ἀπό τήν τελετή τῆς ἀφῆς τοῦ ἁγίου Φωτός στά Ἱεροσόλυμα

-Προλογική παρέμβαση ἀπό τόν αἰδεσιμολογιώτατο ἱερέα π. Ἠλία Μάκο (πρεσβύτερο-θεολόγο)

-Τροπάριο τῆς Κασσιανῆς (Βυζαντινή χορωδία Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης)

-Κλασική ἑρμηνεία σέ πιάνο (Νικολέτα Μυσκέτα)

-Ὁμιλία ἀπό τή θεολόγο, ποιήτρια καί δημοσιογράφο Βασιλική Παππά μέ θέμα: «Ὁ Ὤν καὶ ὁ Ἦν καὶ ὁ Ἐρχόμενος» καί ἐνδιάμεσες ποιητικές ἀπαγγελίες ἀπό τή μαθήτρια Γυμνασίου Δέσποινα Παπαδοπούλου

-Κλασική ἑρμηνεία (πιάνο: Νικολέτα Μυσκέτα, ἀλτικόρνο: Εὐθύμιος Κολιομίχος)

-Ψαλμωδίες (Βυζαντινή χορωδία Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης): «Ἰδού ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός...», «Ἰδού σοι τὸ τάλαντον, ὁ Δεσπότης ἐμπιστεύει ψυχή μου…», «Ὅτε οἱ ἔνδοξοι μαθηταί ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ δείπνου ἐφωτίζοντο...», «Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας», «Ἡ ζωή ἐν τάφω κατετέθης, Χριστέ, καί ἀγγέλων στρατιαί...», «Χριστός Ἀνέστη ἐκ νεκρῶν...»

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης
Read More »
"ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ" ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ" ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σκύλος δάγκωσε σερβιτόρα στην παραλιακή

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016


Ένα ακόμα κρούσμα επίθεσης αδέσποτου σκύλου, σημειώθηκε εχτές το μεσημέρι, έξω από καφέ της πόλης, στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας.

Το μεγαλόσωμο σκυλί επιτέθηκε αναίτια, σε σερβιτόρα καταστήματος προκαλώντας της αμυχές στο πόδι.

Η νεαρή κοπέλα, σοκαρισμένη, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας όπου της έγινε αντιτετανικός ορός.

Το τελευταίο διάστημα είναι δεκάδες οι περιπτώσεις επιθέσεων σκύλων σε ανθρώπους, ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δείχνει ανήμπορος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενώ τα αδέσποτα σκυλιά σχηματίζουν αγέλες και ειδικά αυτή την περίοδο που είναι περίοδος ζευγαρώματος γίνονται επιθετικά.

Το ζήτημα έχει φτάσει από πολλούς κατοίκους στον εισαγγελέα ενώ πολλές είναι και οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί κατά παντός υπευθύνου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σκύλος δάγκωσε σερβιτόρα στην παραλιακή Ηγουμενίτσα: Σκύλος δάγκωσε σερβιτόρα στην παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016 Rating: 5

Παραιτήθηκε απο δημοτικός σύμβουλος η Μαρίνα Μπέση. Ο Πέτρος Πέτσιος στην θέση της

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

 
 
Την παραίτηση της από την θέση της δημοτικής συμβούλου ανακοίνωσε σήμερα η Μαρίνα Μπέση, με δήλωση της στην paramythia-online.gr.

Όπως αναφέρει η Μαρίνα Μπέση, αίτια της παραίτησης είναι το φόρτο εργασίας στην θέση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. “Τους μήνες που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη θέση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, διαπίστωσα ότι είναι αδύνατο να αντεπεξέλθω ταυτόχρονα και στις δύο εξαιρετικά υπεύθυνες θέσεις με αποτελεσματικότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την θέση της στο δημοτικό συμβούλιο, αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών σε ψήφους Πέτρος Πέτσιος, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί σήμερα.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίνας Μπέση:

Μετά από πολύ σκέψη και αφού εκτίμησα όλες τις παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτησή μου από Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Σουλίου. Τους μήνες που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη θέση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, διαπίστωσα ότι είναι αδύνατο να αντεπεξέλθω ταυτόχρονα και στις δύο εξαιρετικά υπεύθυνες θέσεις με αποτελεσματικότητα. Και οι δύο αυτές ιδιότητες απαιτούν υπευθυνότητα, πολύ χρόνο και διαθεσιμότητα, που ξεπερνούν τις ψυχικές και σωματικές μου αντοχές. Το χρονικό διάστημα που διετέλεσα στο Δήμο, προσέφερα με ανιδιοτέλεια όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου. Λυπάμαι ειλικρινά και ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών μου που πίστεψαν σε μένα και με τίμησαν με την ψήφο τους. Παραιτούμαι λοιπόν από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου. Δεν παραιτούμαι όμως από την ευθύνη και την αγάπη μου για την πόλη και τον τόπο μας, και δηλώνω πάντα πρόθυμη και έτοιμη να τον υπηρετήσω με όποιον τρόπο μπορώ.
Read More »
Παραιτήθηκε απο δημοτικός σύμβουλος η Μαρίνα Μπέση. Ο Πέτρος Πέτσιος στην θέση της Παραιτήθηκε απο δημοτικός σύμβουλος η Μαρίνα Μπέση. Ο Πέτρος Πέτσιος στην θέση της Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επιστολή της Δήμητρας Γούλα στην ΟΛΗΓ για τα σάπια κιγκλιδώματα στα πλατάνια

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο 
και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Αξιότιμε κύριε Σύμβουλε,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα, πρωτίστως ασφάλειας, αναφορικά με τα κιγκλιδώματα που ευρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο στην χερσαία ζώνη λιμένα που οριοθετείται από τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης έως και το λιμανάκι. 
 
 
 
Στον χώρο αυτό, που αποτελεί χώρο περιπάτου και αναψυχής, ευρίσκεται παράπλευρα μία από τις παιδικές χαρές της πόλης μας, όπου φιλοξενεί καθημερινά, ιδιαίτερα τους εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες, δεκάδες νηπίων και παιδιών.

 
Στα ανωτέρω λοιπόν κιγκλιδώματα (βλ. επισυναπτόμενες φωτογραφίες) έχουν προκληθεί φθορές λόγω σκουριάς, ενώ παρουσιάζουν σημαντικά κενά, καθώς λείπουν μεγάλα τμήματα του προστατευτικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να προεξέχουν αιχμηρά άκρα σιδήρων αλλά και η έδρασή τους επί του εδάφους να μην είναι σταθερή. 
 
 
 
Ένα ακόμη στοιχείο, που συνηγορεί στο γεγονός ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, είναι ότι κατάντι των κιγκλιδωμάτων προς την πλευρά της θάλασσας, υπάρχουν βραχώδεις σχηματισμοί σε χαμηλότερο ύψος από το έδαφος με αποτέλεσμα η όποια πιθανή πτώση να ελοχεύει σημαντικό κίνδυνο να αποβεί μοιραία.

 
Ζητάμε λοιπόν,την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ανωτέρω ζήτημα, με έλεγχο του φθαρμένου προστατευτικού στηθαίου, αποξήλωση και αντικατάστασή του, όπου κριθεί αναγκαίο. 
 
 
 
Δεδομένης τόσο της πολιτικής σας διαδρομής, της ενασχόλησης σας με τα κοινά, αλλά και της ευαισθησίας σας για τα προβλήματα του τόπου, θεωρούμε ότι η παρέμβασή σας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που εκτέθηκε ανωτέρω, είναι επιβεβλημένη. 
 
Με εκτίμηση,
Για την Κίνηση Ενεργός Πολίτης  
Δήμητρα Γούλα 

Κοιν: 
1. Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
2. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιστολή της Δήμητρας Γούλα στην ΟΛΗΓ για τα σάπια κιγκλιδώματα στα πλατάνια Ηγουμενίτσα: Επιστολή της Δήμητρας Γούλα στην ΟΛΗΓ για τα σάπια κιγκλιδώματα στα πλατάνια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016 Rating: 5

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ύποπτες μεταγραφές μαθητών από δημόσια λύκεια σε ιδιωτικά

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

 
Η Ομοσπονδία μας έχει λάβει γνώση ενός περίεργου φαινομένου. 
 
Δεκάδες μαθητές μετεγγράφησαν μετά το Νοέμβριο του 2015 από δημόσια σε ιδιωτικά σχολεία. 
 
Οι μαθητές αυτοί φοιτούν κατά κύριο λόγο στη τελευταία τάξη του Λυκείου.
 
Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε κυρίως σε ιδιωτικό σχολείο των Ιωαννίνων. 
 
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως σε έλεγχο στις αρχές Φεβρουαρίου που πραγματοποίησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΓΕΝΕΣΙΣ της πόλης, στην αίθουσα της Γ’ Λυκείου βρέθηκαν ελάχιστοι μαθητές.
 
Το γεγονός των μαζικών αυτών μετεγγραφών έχει περιέργως (;) συμπέσει με την ανακοίνωση την ίδια περίοδο του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο κτήσης του απολυτηρίου της Γ’ Λυκείου και την πλήρη αποσύνδεσή του από τις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 
 
Με λίγα λόγια, ο απολυτήριος βαθμός της Γ’ Λυκείου που αντιστοιχείται με το επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, που οδηγεί σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και σε εγγραφή σε ξένο πανεπιστήμιο εξαρτάται πλέον απολύτως από ενδοσχολικές διαδικασίες.
 
Με την πλήρη νομοθετική απορρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουν ήδη παρατηρηθεί φαινόμενα παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών και έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών. 
 
Το φαινόμενο των μαζικών μετεγγραφών, επομένως, δημιουργεί έντονες ανησυχίες ότι κάποιοι επιδιώκουν να αποκτήσουν άκοπα, χωρίς καν να φοιτούν, άριστο βαθμό στο απολυτήριό τους για να το χρησιμοποιήσουν για ένταξη στην αγορά εργασίας ή για την περαιτέρω ακαδημαϊκή τους εξέλιξη.
 
Η Ομοσπονδία μας ζητά επειγόντως από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν τα στατιστικά στοιχεία του αριθμού μετεγγραφών του τρέχοντος σχολικού έτους, για να διαπιστωθεί εάν το φαινόμενο αυτό απαντάται και σε άλλες περιφέρειες. 
 
Ζητά, επίσης, να γίνουν αναλυτικοί έλεγχοι στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια του Νομού Ιωαννίνων. 
 
Είναι αναγκαίο να μπει φραγμός στην αλλοίωση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην καταστρατήγηση της ισονομίας των μαθητριών/ών.
 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Read More »
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ύποπτες μεταγραφές μαθητών από δημόσια λύκεια σε ιδιωτικά  ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ύποπτες μεταγραφές μαθητών από δημόσια λύκεια σε ιδιωτικά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση μηχανημάτων Husqvarna από την ΜΠΛΕΤΣΑΣ Γ. & ΥΙΟΙ Α.Ε.

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016
Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο κατάστημα της ΜΠΛΕΤΣΑΣ Γ. & ΥΙΟΙ Α.Ε., η Husqvarna παρουσιάζει στην Ηγουμενίτσα τη γκάμα των μηχανημάτων της, δίνοντας συμβουλές και λύνοντας απορίες τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες που αγαπούν την ενασχόληση με τον κήπο. 
Σε αυτόν τον κύκλο επιδείξεων θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η Νέα Σειρά Μηχανημάτων Μπαταρίας της Husqvarna. 
Τα Μηχανήματα Μπαταρίας Husqvarna προσφέρουν υψηλή απόδοση, σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο, λιγότερους κραδασμούς, ελάχιστη συντήρηση και μηδενικές άμεσες εκπομπές ρύπων. Μετά από κλήρωση ένας μεγάλος νικητής θα κερδίσει ένα αλυσοπρίονο Husqvarna 135 αξίας 393€ και δύο ακόμα τυχεροί υπέροχα δώρα Husqvarna, ενώ κατά τη διάρκεια της επίδειξης θα ισχύουν ειδικές προσφορές σε επιλεγμένα μηχανήματα. 
ΜΠΛΕΤΣΑΣ Γ. & ΥΙΟΙ Α.Ε. 
2ο χλμ Ηγουμενίτσας- Σαγιάδας 
Τηλ: 26650 24524
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση μηχανημάτων Husqvarna από την ΜΠΛΕΤΣΑΣ Γ. & ΥΙΟΙ Α.Ε. Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση μηχανημάτων Husqvarna από την ΜΠΛΕΤΣΑΣ Γ. & ΥΙΟΙ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες