Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκλογή μελών Προεδρείου Δ.Σ., Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκλογή μελών Προεδρείου Δ.Σ., Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής 
 
 
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεδρίασε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2019 – 2023 με αποκλειστικό αντικείμενο την εκλογή του νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Υπό την Προεδρεία του πλειοψηφούντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Σωτήριου Μήτση διενεργηθήκαν, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, οι διαδικασίες ανάδειξης του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με τα κάτωθι αποτελέσματα:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: κ. Δονάτος Μαρτίνης
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: κ. Αναστάσιος Ρούσης
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: κ. Γεώργιος Βασιλειάδης

Στη συνέχεια το Συμβούλιο κλήθηκε να εκλέξει τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η σύνθεση των οποίων είναι η κάτωθι:

Οικονομική Επιτροπή:
Τακτικά Μέλη:
Χριστίνα Τζέλλου του Κωνσταντίνου
Γεράσιμος Φουσέκης του Βασιλείου
Χρήστος Κάτσιος του Μιχαήλ
Θωμάς Δημητρίου του Κωνσταντίνου
 
Αναπληρωματικά Μέλη
Ηλίας Λώλης του Νικολάου
Κωνσταντίνος Τσουμάνης του Γεωργίου
Παναγιώτης Νταής του Βασιλείου
Σπυρίδων Κάτσης του Σωτηρίου
 
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Τακτικά Μέλη:
Βασιλική Τσώτου Νικολάου του Θωμά
Απόστολος Τζώρτζης του Κωνσταντίνου
Σπυρίδων Βαλάκος του Ιωάννη
Σπυρίδων Κάτσης του Σωτηρίου
 
Αναπληρωματικά Μέλη
Δημήτριος Πάκος του Νικολάου
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου του Λεωνίδα
Γεώργιος Καλφόγλου του Αθανασίου
Γεώργιος Βασιλειάδης του Σπυρίδωνα
 
Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, μετά την εκλογή του προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι,

θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί με τη δική σας θέληση και την ψήφο σας έχω την τιμή, για άλλη μια φορά, να προεδρεύω του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Ξεκινάει μια νέα Δημοτική περίοδος με τα δικά της χαρακτηριστικά και τα δικά της προτάγματα.

Ελπίζω το Δημοτικό Συμβούλιο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις επιθυμίες της κοινωνίας και να τις εκφράσει με θέσεις ή προτάσεις, να βάλει στόχους εφικτούς, να υπηρετήσει το όραμα μια πόλης όμορφης, που αξίζει να ζεις, αξίζει να επισκέπτεσαι, όπως αρμόζει σε μια πρωτεύουσα ενός τόπου με πλούσια παράδοση και ιστορία.

Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, γιατί πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί δεν χρειάζονται στείρες αντιπαραθέσεις, γιατί τις αποφάσεις θα τις παίρνουμε μετά από ανάπτυξη επιχειρημάτων και ουσιαστικό διάλογο και γιατί θα γίνεται απολογισμός. Διάλογος και απολογισμός, συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, που θα βρίσκουν τη δικαίωση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εξαρτάται από το επίπεδο συνείδησης της ευθύνης των μελών του και από τη χρήση του κανονισμού και του Κ.Δ.Κ. που θα εφαρμόζει το προεδρείο.

Το προεδρείο θα κάνει χρήση του κανονισμού, ούτως ώστε η συζήτηση να είναι εποικοδομητική, χωρίς ύβρεις και προσβολές. Ας σταθούμε λοιπόν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και των θεσμών προς όφελος του Δήμου.
Ελπίζω στη βοήθειά σας.
Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.
Και πάλι σας ευχαριστώ για αυτήν την τιμή».
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκλογή μελών Προεδρείου Δ.Σ., Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκλογή μελών Προεδρείου Δ.Σ., Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ Ι"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ Ι"Την τροποποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης των αιτήσεων για το Β ́ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» με σκοπό να εξαλειφθούν προβλήματα που προκαλούνται από το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρεται στις ενστάσεις επαγγελματιών της αγοράς σύμφωνα με τις οποίες το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας σε συνδυασμό με τη δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων και την ταχεία υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων επιφέρει διάφορες στρεβλώσεις όπως η υποβάθμιση των ποιοτικών παραμέτρων της αίτησης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση κριτηρίων αξιολόγησης αιτήσεων για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II”»

Με την υπ. αριθμ. ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/57409/458 (ΦΕΚ 2583 Β’/27-6-2019) όπως τροποποιήθηκε με την υπ. αριθμ. ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/66865/554 (ΦΕΚ 3018 Β’/31-7-2019) προκηρύχθηκε ο Β ́ κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με τον οδηγό εφαρμογής η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στον Β’ κύκλο θα παρέχεται μέχρι την κάλυψη του μέγιστου προϋπολογισμού ενώ η κάθε αίτηση θα αξιολογείται αυτοτελώς «στη βάση της αρχής της χρονικής προτεραιότητας (first in –first out), τους διαθέσιμους πόρους και το χρόνο ολοκλήρωσης του αιτήματος για λήψη δανείου».

Επαγγελματίες της αγοράς υποστηρίζουν ότι το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας στην αξιολόγηση των αιτήσεων, σε συνδυασμό με τη δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων λόγω υπερφόρτωσης και την ταχεία υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων ανά Περιφέρεια, επιφέρει διάφορες στρεβλώσεις: αυξημένη πιθανότητα λαθών στις αιτήσεις εξαιτίας της χρονικής πίεσης, εξάρτηση του χρόνου υποβολής της αίτησης από εξωγενείς παράγοντες (ταχύτητα διαδικτυακής σύνδεσης), υποβάθμιση των ποιοτικών παραμέτρων της κάθε αίτησης.

Με σκοπό την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων αυτών προτείνονται εναλλακτικές μέθοδοι αξιολόγησης με πρωτεύον κριτήριο το ποσοστό ή/και το απόλυτο μέγεθος της εξοικονομούμενης ενέργειας ανά περίπτωση και δευτερεύον κριτήριο το εισόδημα του νοικοκυριού (με συντελεστή ενίσχυσης των οικονομικώς ασθενέστερων) ενώ η χρονική προτεραιότητα θα αποτελεί κριτήριο μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Υποστηρίζεται δε ότι η αξιολόγηση με την εισαγωγή τέτοιων κριτηρίων θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων και, κυρίως, θα μεγιστοποιήσει την επίτευξη του στόχου του Προγράμματος που είναι η εξοικονόμηση ενέργειας καθώς θα αποτιμάται το αποτέλεσμα της αιτούμενης παρέμβασης αντί της ταχύτητας υποβολής της αίτησης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να τροποποιήσει τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για το Β ́ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» με σκοπό την εξάλειψη των στρεβλώσεων που προκαλούνται από το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ Ι" ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ Ι" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019 Rating: 5

Κέρδισε τους κριτές του GNTM η Ηγουμενιτσιώτισσα Χαρά Παππά (+BINTEO)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019
Κέρδισε τους κριτές του GNTM η Ηγουμενιτσιώτισσα Χαρά Παππά (+BINTEO)Η πρεµιέρα του «Greece’s Next Top Model» έκρυβε μια συγκινητική ιστορία, που δεν άφησε αδιάφορους τους κριτές του ριάλιτι μόδας του Star.

Ο λόγος για τη Χαρά Παππά τη σύντροφο του γνωστού Τούρκου ηθοποιού Μπουράκ Χακί, που πήγε στο GNTM 2 για να διεκδικήσει την πρωτιά στο διαγωνισμό και τη διάκριση στο χώρο της μόδας.

«Ήρθα στο GNTM γιατί μου αρέσει πάρα πολύ ο χώρος της μόδας και είδα και το περσινό και είπα ότι θέλω πολύ να είμαι κι εγώ εκεί!» είπε στην πρώτη της παρουσία στην εκπομπή η μελαχροινή καλλονή.

Οι κριτές, λοιπόν, άκουσαν τη Χαρά να τους λέει για την ιστορία αγάπης της με τον Τούρκο πρωταγωνιστή. Η Χαρά ζει τους τελευταίους μήνες μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη. Η απόφασή της να μετακομίσει στην πατρίδα του συντρόφου της ήταν ακαριαία, όπως και ο έρωτάς της με τον διάσημο ηθοποιό Μπουράκ Χακί.

Το όμορφο ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από δύο χρόνια, όταν ο πρωταγωνιστής της δραματικής σειράς «Κισμέτ» επισκέφθηκε την Αθήνα προκειμένου να υπογράψει θεατρικό συμβόλαιο με τον παραγωγό Βασίλη Γκουρούση.

Το νεαρό μοντέλο είναι φοιτήτρια Οικονομικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα. Δεν ασχολείται πλέον επαγγελματικά με το modeling, αλλά διατηρεί κανάλι στο YouTube. Εκεί, κοινοποιεί βίντεο ομορφιάς, αλλά και βίντεο από την καθημερινότητά της με τον 46χρονο ηθοποιό.

Read More »
Κέρδισε τους κριτές του GNTM η Ηγουμενιτσιώτισσα Χαρά Παππά (+BINTEO) Κέρδισε τους κριτές του GNTM η Ηγουμενιτσιώτισσα Χαρά Παππά (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εργαστήριο παρασκευής σβώλων - γνωριμία με τη Φυσική Καλλιέργεια

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019
Ηγουμενίτσα: Εργαστήριο παρασκευής σβώλων - γνωριμία με τη Φυσική ΚαλλιέργειαΤο Σάββατο 14/9/2019 στις 18:00 στο δ.δ. Αγίας Μαρίνας (κοντά στην Ηγουμενίτσα) θα γίνει συνάντηση - συζήτηση ενημέρωσης για τις οικολογικές μεθόδους καλλιέργειας (ανοιχτή στο κοινό) και την Κυριακή 15/9/2019 στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσει εργαστήριο με δηλώσεις συμμετοχής.

Αναλυτικότερα στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας (παλιό σχολείο) :

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00

Ομιλία και συζήτηση με θέμα “ Από την παραδοσιακή στη χημική γεωργία και από τη χημική στην οικολογική - Μέθοδοι, πρακτικές και οικονομικό αποτέλεσμα” από τον Βασίλης Γ. Μουσελίμης

Περιγραφή της κάθε μεθόδου (χημική - ολοκληρωμένη, βιολογική, βιοδυναμική, φυσική, επεξήγηση σχετικών όρων π.χ. περμακουλτούρα κλπ), τυποποίηση των μεθόδων αυτών, πιστοποίηση και συμβουλευτική, κοστολόγια, τεχνική υποστήριξη. Σε πρακτικό επίπεδο θα αναλυθούν παραδείγματα καλλιεργητικών τεχνικών με ανάλυση κόστους (οικονομικό, περιβαλλοντικό) και οφέλους (ανάλυση αγορών, κατηγοριοποίηση στόχων, διεθνής ανταγωνισμός και διαμόρφωση τιμών για τον έλληνα παραγωγό, τρόποι και προοπτικές λειτουργικής ανάπτυξης και ανάδρασης).
Ο ρόλος της πιστοποίησης και η πρακτική εφαρμογή της. Συστήματα πιστοποίησης ποιότητας και η σχέση αυτών ανάλογα με την αγορά - στόχο.

Προϋπόθεση συμμετοχής: οποιαδήποτε ποσότητα σπόρου (έστω λίγα γραμμάρια) από οποιοδήποτε φυτό ανοιχτής επικονίασης (όχι υβρίδιο). Π.χ. μπιζέλι, φασόλι, τριφύλλι, σέσκουλο, σπανάκι, ρόκα, μαϊντανός, σπόροι κουκουναριών, χαρούπια, σπόροι (κουκούτσια) φρούτων κλπ.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ώρα 11:00

Πρακτικό εργαστήριο μεθόδων χλωρής λίπανσης για τη βιολογική γεωργία και παρασκευής σβώλων φυσικής καλλιέργειας. Οι ενδιαφερόμενοι θα είναι παραγωγοί και θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά με σειρά προτεραιότητας. Με την επιβεβαίωση συμμετοχής τους αναλαμβάνουν να φέρουν ποσότητα αργιλοχώματος και σπόρων ανάλογα με την έκτασή τους και να συνδράμουν στην παρασκευή σβώλων. Ενδεικτικά θα πρέπει να φέρουν 20 - 25 κιλά αργιλοχώματος (ή οποιοδήποτε χώμα χωρίς πέτρες ή χαλίκια) ανά εκμετάλλευση και 1 κιλό σπόρο για κάθε στρέμμα δικής τους καλλιέργειας που επιθυμούν να εμπλουτίσουν. Προτιμούμενοι σπόροι είναι μηδική, κτηνοτροφικό μπιζέλι, κτηνοτροφικό κουκί (ΟΧΙ ΥΒΡΙΔΙΑ). Στο τέλος της ημέρα θα παραλάβουν σβώλους κατ’ αναλογία της συνδρομής τους και θα έχουν εκπαιδευθεί στη μέθοδο παρασκευής σβώλων. Οι σβώλοι θα εμπλουτιστούν με αζωτοβακτήρια και άλλα υλικά που θα παρασχεθούν ελεύθερα.

Με την ευγενική συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας Ηγουμενίτσας, της αγροτικής εκμετάλλευσης Φύσει Βιολογικές Καλλιέργειες Θεσπρωτίας και του καταστήματος διάθεσης βιολογικών προϊόντων Φύσει Βιολογικά Προϊόντα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εργαστήριο παρασκευής σβώλων - γνωριμία με τη Φυσική Καλλιέργεια Ηγουμενίτσα: Εργαστήριο παρασκευής σβώλων - γνωριμία με τη Φυσική Καλλιέργεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Η νέα οικονομική επιτροπή και η νέα επιτροπή ποιότητας ζωής

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019
Δήμος Σουλίου: Η νέα οικονομική επιτροπή και η νέα επιτροπή ποιότητας ζωής
 

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής καθώς και της επιτροπής ποιότητας ζωής, εξέλεξε το πρωί της Κυριακής το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου

Οικονομική επιτροπή: Προεδρος Γιαννης Καραγιαννης. 
Μελη: Φώτης Δημητρίου, Φάνης Μπέλλος Βασίλης Καλογηρος, Δημητριος Ζορκαδης, Αθανασιου Νικολαος, Νίκος Γώγος

Επιτροπή ποιότητας ζωής: Πρόεδρος Φώτης Δημητριου. 
Μελη: Παππας Παναγιώτης, Ανδρεας Γκεκας, Αλεξίου Παναγιώτα, Άννα Κώτση, Κωστας Στεφανου και Δήμας Βασίλειος.
Read More »
Δήμος Σουλίου: Η νέα οικονομική επιτροπή και η νέα επιτροπή ποιότητας ζωής Δήμος Σουλίου: Η νέα οικονομική επιτροπή και η νέα επιτροπή ποιότητας ζωής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 25χρονου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019
Σύλληψη ενός 25χρονου στην Ηγουμενίτσα
 


Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 25χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 25χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2019 Rating: 5

Σελίδες