Σύλληψη 36χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017


Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 36χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 36χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017

"Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας νια την διεξαγωγή αγώνα
Τριάθλου"
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Έχοντας υπόψη:
Την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας με ονομασία "IL PORTO TRIATHLON" την 08:30 ώρα της Κυριακής 08/10/2017.
Το Αριθμ. Πρωτ.: 19755/19-08-2017 Έγγραφο του Δήμου Ηνουαενίτσας.
Το Αριθμ. Πρωτ.: 21/26-09-2017 Έγγραφο της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας.
Την από 27/09/2017 σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


  • Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα από την 06:00 έως έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας την Κυριακή 08/10/2017: 
Α. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από το ύφος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως την τράπεζα "Eurobank".
Β. Οδός Νέας Παραλιακής κατά το τμήμα από το ύφος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως το ύψος του cafe "TRAM".
  • Την απαγόρευση κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος στην Νέα Παραλιακή οδό από την 08:00 ώρα της 08/10/2017 έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας.
  • Την αναστροφή της κυκλοφορίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το ύφος των Τ.Ε.Ι έως και την τράπεζα "Eurobank" από την 08:00 ώρα της 08/10/2017 έως το πέρας της διεξαγωγής του αγώνα Τριάθλου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση κυκλοφορίας και απομάκρυνση των αυτοκινήτων από όλη την παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

Στην «τσίτα» οι ναυτικοί των φέρι μποτ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι ναυτεργάτες των πορθμείων της Κέρκυρας ενόψει των συζητήσεων ανάμεσα στην ΠΝΟ και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού…προκειμένου να υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το πρώτο ραντεβού των δύο πλευρών έγινε την περασμένη Τετάρτη (27/9) στα γραφεία της ΠΝΟ στον Πειραιά. Τα πληρώματα των φέρυ μποτ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Νίκος Κροκίδης, ενώ την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Παράσχος Τσάγκαρης. Η πρώτη συνάντηση οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου ναυτεργατών της Κέρκυρας Χ. Βιτουλαδίτη.

Ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενημέρωσε πως «ζητήσαμε από τους Εφοπλιστές των Πορθμείων 3% αύξηση, ελάχιστη αύξηση του χρόνου της μηνιαίας αδείας και, κυρίως όσον αφορά την Κέρκυρα, να τοποθετηθεί ένας επιπλέον μηχανοδηγός και να λειτουργήσουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές με πλοία κλειστού τύπου, εκ των οποίων κάποια δέσανε ήδη στο λιμάνι. Η απάντηση ήταν ότι αντί για αύξηση προτείνουν μειώσεις, 2% του μισθού και λιγότερες μέρες αδείας».

Ο ίδιος κατήγγειλε πως «την ώρα που η αύξηση του τουρισμού έχει φτάσει στο ζενίθ της και όλος ο τουριστικός κόσμος προσβλέπει στην παράταση της τουριστικής περιόδου, εμείς βρισκόμαστε κάτω από το καθεστώς των απειλών και δεχόμαστε ακόμη ένα πλήγμα στον κλάδο μας».Και δήλωσε κατηγορηματικά πως «εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, εντός δεκαπέντε ημερών, θα πάμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις». Η νέα συνάντηση μεταξύ ΠΝΟ και Ένωσης Πορθμείων αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. 
Τα αιτήματα των ναυτικών
Το σωματείο μηχανικών και κατώτατων πληρωμάτων M/S & Π/Θ κοντινών αποστάσεων «Ο Άγιος Σπυρίδων», όπως είναι η επωνυμία του σωματείου της Κέρκυρας αριθμεί περί τα 200 μέλη και είναι το σημαντικότερο από όλα τα σωματεία ναυτικών, που εργάζονται σε φέρι μποτ κοντινών αποστάσεων, όλης της χώρας. Οι ναυτικοί της Κέρκυρας, εκτός των γενικών αιτημάτων για αύξηση μισθού και αύξηση του χρόνου της μηνιαίας άδειας ζητούν επιπλέον την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που απασχολούν ειδικά την Κέρκυρα.

Όπως η χειμερινή ακινησία των κλειστού τύπου πορθμείων της γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, που φτάνει και τους πέντε μήνες. Με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ανεργία τα πληρώματα τους, αλλά και να στερείται το νησί κλειστού τύπου φέρι μποτ τη χειμερινή περίοδο, όταν και τα έχει ανάγκη. Γι αυτό ζητούν να υπάρξει ειδική μέριμνα, ώστε σε συνθήκες απαγορευτικού να μπορεί να εξυπηρετείται η γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα επαρκώς.

Επίσης ζητούν ρύθμιση ώστε η έναρξη εργασίας των πληρωμάτων στα κλειστού τύπου πορθμεία να είναι τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον πρώτο απόπλου και στα ανοιχτού τύπου 45 λεπτά. Ζητούν επίσης ο χρόνος φορτοεκφόρτωσης των πορθμείων να είναι επαρκής (τουλάχιστον μία ώρα), ώστε να γίνεται με ασφάλεια τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους επιβάτες.

Αίτημα των ναυτικών είναι και ο ίσος καταμερισμός δρομολογίων και διανυκτερεύσεων στα πλοία της γραμμής, ώστε να αποφεύγονται οι διακρίσεις. Καθώς και ρεπό πληρωμάτων για όλες τις ειδικότητες. Τέλος ζητούν αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για την τήρηση ωραρίου, διακοπής και τις εργασίες εντός λιμένα και εν πλώ καθ’όλη τη διάρκεια των δρομολογίων. 
Τα φέρι μποτ της Κέρκυρας - Ηγουμενίτσα
Να σημειωθεί ότι τη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα εξυπηρετούν σήμερα 12 πορθμεία, 4 κλειστού τύπου, 2 ημίκλειστα και 6 ανοιχτού τύπου. Από αυτά, σύμφωνα με το τοπικό σωματείο των να, το χειμώνα η γραμμή εξυπηρετείται κατά μέσο όρο με επτά πλοία, στην πλειονότητα τους, ανοιχτού τύπου, αφού τα κλειστά και ημίκλειστα μπαίνουν σε ακινησία. Επίσης τη γραμμή Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα το καλοκαίρι εξυπηρετούν τρία πορθμεία, ενώ το χειμώνα ένα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται και στην εξυπηρέτηση των Παξών, αφού όταν σηκώνει καιρό, μπαίνει απαγορευτικό στα ανοιχτού τύπου φέρι μποτ.

Τα προβλήματα μας μετακυλίονται σε όλους
Τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας είναι αλληλένδετα και το πρόβλημα των ναυτικών μετακυλίεται στην κοινωνία. Είπε στην «Κ.Σ.» ο Γενικός Γραμματέας του τοπικού σωματείου Θεόδωρος Χρυσικόπουλος. «Για παράδειγμα το χειμώνα, μπαίνουν σε ακινησία τα κλειστού τύπου πορθμεία, με αποτέλεσμα να λύνεται η σύμβαση εργασίας με τα πληρώματα.

Και όπως είναι γνωστό η ανεργία εκτός από κοινωνικό πρόβλημα, πλήττει και την οικονομία της αγοράς».Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία στα ανοιχτού τύπου φέρι μποτ απαιτείται πλήρωμα 10 ναυτικών, ενώ στα κλειστού 18 μελών. Ο Θ. Χρυσικόπουλος επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη κινητοποίησης των φορέων της τοπικής κοινωνίας, ούτως ώστε να βρεθεί λύση καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Τέλος ο Γ.Γ. του τοπικού σωματείου μας είπε ότι «Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας θα καταφύγουμε σε κινητοποιήσεις».

Read More »
Στην «τσίτα» οι ναυτικοί των φέρι μποτ Στην «τσίτα» οι ναυτικοί των φέρι μποτ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ «ΓΔΕΡΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ - Του Δημήτρη Ζώη

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017

«Μαύρη Παρασκευή» θεωρείται η χθεσινή. 
Οι οικονομικά εξαντλημένοι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν σήμερα 2,3 δις € . Σοκ και δέος προκαλούν, πέρα από την αύξηση των φόρων, πολλοί φόροι που πληρώνονται κι έχουν σχέση με τα «δίδακτρα» που πληρώνουμε για την ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ για κατόχους ακινήτων , οικοπέδων, ή κατόχους μιας μικρής περιουσίας στα χωριά της ακριτικής Θεσπρωτίας.

Για τους «Ακρίτες» Θεσπρωτούς, αλλά και για τους θεσπρωτικής καταγωγής Ομογενείς και Μετανάστες, ο ΕΝΦΙΑ δίνει την αίσθηση πως το Κράτος μας δε σέβεται ούτε τους κόπους, ούτε τον ιδρώτα, μα ούτε και την αγάπη για τον Τόπο και τα χωριά των απανταχού Θεσπρωτών.


Θα πρέπει κανείς να θυμίσει στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι μόνο τι έλεγαν προεκλογικά για το ΕΝΦΙΑ, αλλά πως οι απανταχού Θεσπρωτοί ήταν οι «επενδυτές» (κυρίως στο κλάδο της οικοδομής), που αναζητούνται σήμερα . Ίσως ξεχνούν τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όσο και στους εναπομείναντες, ανύπαρκτους κι άφωνους στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας πως οι Έλληνες του Εξωτερικού για πολλά χρόνια, ήταν οι «συναλλαγματοφόροι» της Ελλάδας που χάριζαν μια αξιόλογη «ρευστότητα» στην οικονομία μας. Ήταν αυτοί που συνέβαλαν, ώστε η ελληνική οικονομία «να απογειώσει» τη Θεσπρωτία και η θεσπρωτική κοινωνία να γνωρίσει μια αξιοσημείωτη ευημερία και ταχεία ανάπτυξη!...

Οι Θεσπρωτοί νιώθουν κι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τους «γδέρνουν». Καλούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για το ακίνητό τους στην Ηγουμενίτσα, στην Παραμυθιά ή στο Φιλιάτι. Αλλά αυτό που δεν χωράει ο νους τους είναι ο «ΣΥΡΙΖΟαριστερός» ΕΝΦΙΑ, το «χαράτσι» για το σπιτάκι ή το περιβολάκι που φαίνεται, σύμφωνα με τη φορολογική τους δήλωση, να έχουν στο χωριό από όπου κατάγονται.

Αυτό το ανεκτίμητης …συναισθηματικής αξίας σπιτάκι ή περιβολάκι στα χωριά της «ερημωμένης» και γερασμένης Θεσπρωτίας, αναγκάζονται πολλές φορές να αποχωριστούν αρκετοί Συντοπίτες μας, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση ή τα δημοτικά τέλη. Αναγκάζονται, με πόνο ψυχής, να «αδιαφορούν» για την αναγκαιότητα συντήρησης του… ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας περιουσιακού στοιχείου και να αποφεύγουν να έρχονται στα χωριά τους! …

Διαπιστώνεται με θλίψη, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο εφαρμόζει με μεγαλύτερη δόση τις μεγάλες νεοφιλελεύθερες αλλαγές που δαιμονοποιούσε, αλλά έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε κόλαση «των φόρων» . Και ο Έλληνας αναγκάζεται να «κρύβεται» μέχρι και στην ονομαστική του γιορτή!…


Ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε, ο κάθε βουλευτής γιατί να φορολογείται μόνο για το 30% του εισοδήματός του και γιατί να έχει τόσα προνόμια ή να βαφτίζει το νόμιμο, ηθικό; Ο άφαντος κι «άλαλος» κ. Κάτσης καθώς και οι «ελπιδοφόροι σωτήρες» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άποψη για όλα αυτά τα θέματα;

Η πολιτική της κυβέρνησης εξοργίζει τους Έλληνες, εξοργίζει τους απανταχού Θεσπρωτούς, εξοργίζει κι αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν τα τελευταία χρόνια με τη μεγαλόστομη «αριστερή κυβέρνηση του λίγο ως καθόλου» και σήμερα αναγκάζονται στη Γερμανία να αντιμετωπίζουν το « χάος κι ανικανότητα» στο θέμα της ελληνόγλωσσης εκπ/σης , από το σημερινό υπουργείο Παιδείας.

Όλους αυτούς το πολιτικό σύστημα κάνει (και) τους Θεσπρωτούς να μουντζώνουν και με τα δυο τους χέρια προς την κατεύθυνση των πολιτικών απατεώνων και των απατεώνων που καταλήστευσαν την Ελλάδα. Ιδιαίτερα οι Θεσπρωτοί μικροομολογιούχοι που εμπιστεύθηκαν στην Πατρίδα τις οικονομίες τους που με ιδρώτα απέκτησαν για να αγοραστούν ομόλογα «με την εγγύηση του ελληνικού κράτους», νιώθουν πως τους καταλήστευσε (53,5% των οικονομιών τους) η Πατρίδα με το PSI. Για τους μικροομολογιούχους αποτελεί κόκκινο πανί και το μεγαλόστομο κι αναξιόπιστο πολιτικό προσωπικό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δημιούργησε ανυπολόγιστες ζημιές στις σχέσεις εμπιστοσύνης των Ελλήνων με την Πατρίδα.

Ερωτώ, μπορούν να σταθούν στο ύψος των αναγκών των Θεσπρωτών «οι αδιάφοροι κι αναποτελεσματικοί διαχειριστές της κρίσης» , οι βουλευτές και οι Τοπικοί Άρχοντες; Να ξέρουν πως με βολικές μεταθέσεις ευθυνών κι έναν ανούσιο καταγγελτικό λόγο δεν μπορούν να δικαιολογηθούν!…
Read More »
ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ «ΓΔΕΡΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ - Του Δημήτρη Ζώη ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ «ΓΔΕΡΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ - Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017


Ενοικιάζεται κατάστημα 70 τ.μ. στην πάνω μεριά της πλατείας Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Επίσης πωλούνται μηχανήματα καφεκοπτείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
  • 2665023482
  • 6981873561Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό δύο ατόμων που λήστεψαν με απειλή μαχαιριού ζευγάρι ηλικιωμένων στη Νέα Σελεύκεια

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, προχθές (28-09-2017) το βράδυ, σε σπίτι δύο ημεδαπών, ηλικίας 73 και 65 ετών, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δύο δράστες, αρχικά αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο των παθόντων, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους και στη συνέχεια εισήλθαν στο σπίτι και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό δύο ατόμων που λήστεψαν με απειλή μαχαιριού ζευγάρι ηλικιωμένων στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό δύο ατόμων που λήστεψαν με απειλή μαχαιριού ζευγάρι ηλικιωμένων στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

Συνεχίζονται οι καταγγελίες των εργαζομένων για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017


Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών που ελέγχεται για ανοίκεια και αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό, την ίδια ώρα που εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τα οποία σχετίζονται με φαινόμενα αδιαφάνειας στη διαδικασία προμήθειας ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού από δωρεές πολιτών.

Τα προηγούμενα δημοσιεύματα μας επί του θέματος και οι σκληρές ανακοινώσεις της ΕΙΝΑΠ, καθώς και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, έκαναν πολλά στόματα να ανοίξουν και χωρίς υπερβολή οι καταγγελίες που μας φθάνουν είναι καταιγιστικές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί μάλιστα ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή και την κάλυψη τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν παρασκηνιακά την εξουσία στο νοσοκομείο και οι οποίοι εμφανίζονται να ακολουθούν την τακτική του «ό,τι πει ο κ. Διοικητής».Αναμένοντας και τη λίστα με τις δωρεές την οποία και με άλλη αφορμή ζητήσαμε να δημοσιοποιηθεί, θα επιμείνουμε να θέσουμε μερικά ερωτήματα, μέχρι να δοθούν πειστικές εξηγήσεις:

1ον) Ποια δύναμη διατήρησε στη θέση του τον κ. διοικητή ενώ είναι υπόδικος για τη γνωστή υπόθεση της μη αποδοχής υποψηφιότητας της Διευθύντριας του ακτινολογικού στη διαδικασία επιλογής ως διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας;

2ον) Ποιοι και γιατί ανέχονται τα τερτίπια του που τον οδηγούν να κάνει επιλεκτικό έλεγχο για την τήρηση του ωραρίου;

3ον) Ποιος του επιτρέπει να παρεμβαίνει απροκάλυπτα στα προγράμματα εφημέριων του ιατρικού προσωπικού, της νοσηλευτικής υπηρεσίας, των τεχνικών υπηρεσιών, των τεχνολόγων και παρασκευαστών, η κατάρτιση των οποίων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των προϊσταμένων ή των διευθυντών των τμημάτων;.

4ον) Με ποια επιστημονικά κριτήρια γίνονται οι προαναφερθείσες προμήθειες των καινούργιων ιατρικών μηχανημάτων; Ρωτήθηκε το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο που είναι το επιστημονικό συμβούλιο;

5ον) Ποιο μεγάλο έργο προσέφερε αυτός και οι προκάτοχοι του διοικητές διορισμένοι με κομματικά κριτήρια ώστε να δικαιούνται τιμητικής πλακέτας; Αλήθεια σε ποιο άλλο νοσοκομείο της χώρας έγινε αυτό;
6ον) Και με την ευκαιρία, που κολλάει η πολυδιαφημισμένη λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που αναβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παραμύθι πάει σύννεφο -κοινός παρονομαστής για τον κ. Διοικητή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- και, όπως το πάνε, το αποτέλεσμα θα είναι να συστεγαστούν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας της Ηγουμενίτσας, πληρώνοντας βέβαια ο Έλληνας φορολογούμενος το γενναίο πρόστιμο για την αλλαγή χρήσης.

Αυτά προς το παρόν. Και περιμένουμε απαντήσεις ουσίας και όχι περικοκλάδες για το ποιος αγαπάει και ποιος όχι το Νοσοκομείο που σκοπό έχουν να κλείσουν τα στόματα και κάποιοι να διαφημίζουν αιματηρά πλεονάσματα για να κάνουν ό,τι θέλουν «στα μουλωχτά». 
Ανοιχτά, λοιπόν, και δημόσια. 
Να ειπωθούν όλα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. 
Πέτρος Μίντζας

Υ.Γ.: Επειδή διάφοροι φίλοι –εντός και εκτός εισαγωγικών- μας ζητούν να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα αλλά και να παρέμβουμε για να καταλαγιάσουν τα πάθη που εξάπτονται από τις δικαστικές διαμάχες που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στη διοίκηση και ιατρούς του νοσοκομείου, δεν έχουμε δυσκολία να ενώσουμε τη φωνή μας και να κάνουμε έκκληση, όπως και στο παρελθόν, να πάψουν όλα αυτά.
Επειδή, όμως, θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο δίκαιοι, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι αυτά τα φαινόμενα, που είναι πρωτόγνωρα στον μικρό μας τόπο, εμφανίστηκαν επί των ημερών της τωρινής διοίκησης. 
Οπότε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «ο τρώσας και ιάσεται». (=Αυτός που άνοιξε την πληγή, οφείλει και να τη θεραπεύσει).
Read More »
Συνεχίζονται οι καταγγελίες των εργαζομένων για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα Συνεχίζονται οι καταγγελίες των εργαζομένων για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες