Δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ρομποτικής για το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Φιλιατών

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017


Τη δεύτερη θέση του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα κατέλαβε σήμερα το 2ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατών το οποίο ισοβάθμισε με το Αρσάκειο Ιωαννίνων, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε το 17ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 11 Σχολεία από την Περιφέρεια Ηπείρου και οι δύο πρώτοι (εν προκειμένω 3) θα ταξιδέψουν το επόμενο Σάββατο 18 Μαρτίου στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην Πανελλήνια Φάση του Διαγωνισμού.

O διαγωνισμός διοργανώνεται από την WRO Hellas για 3η συνεχή χρονιά, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Δημοτικού.

Το project που δημιούργησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΤΑΞΗ ΣΤ΄
ΟΜΑΔΑ: ROBOT RESCUERS

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Πολλές φορές στην καθημερινή μας ζωή, μέσα από την επικαιρότητα γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών σχετικά με ατυχήματα ανθρώπων και ιδιαίτερα εργαζομένων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επικίνδυνες εργασίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες σε δύσβατα μέρη που καθιστούν την μεταφορά τους σε οργανωμένη δομή υγείας δύσκολη έως ακατόρθωτη, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να φτάνουμε και στην απώλεια ανθρώπινης ζωής. Έτσι λοιπόν, μιας και η περιοχή μας (Θεσπρωτία) είναι σε όλα της σχεδόν τα σημεία ορεινή και δύσβατη, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοματοποιημένο όχημα, το οποίο όχι μόνο θα κινείται στο έδαφος, ακόμα και σε δύσκολους δρόμους, αλλά θα μπορεί και να πετάει, σε χαμηλά ύψη, φτάνοντας έγκαιρα στο σημείο που βρίσκεται κάποιος τραυματίας.

ΣΕΝΑΡΙΟ

Ένα συνεργείο εργατών βρίσκεται σε ένα βουνό, με σκοπό να κατασκευάσει μία ανεμογεννήτρια, στην οποία είχε προκληθεί βλάβη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Τελειώνοντας την επισκευή, ένας εργάτης, από απροσεξία, πέφτει σε μια χαράδρα και τραυματίζεται. Ο συνάδελφός του ειδοποιεί για το περιστατικό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το οποίο στέλνει για τη διάσωσή του το αυτοματοποιημένο όχημα robot rescuer. Το όχημα θα καταφέρει να φτάσει έγκαιρα στο σημείο που βρίσκεται ο εργάτης περνώντας τα εμπόδια που θα συναντήσει στο δρόμο εξαιτίας της κακοκαιρίας και πετώντας έπειτα για να βρεθεί στο ακριβές σημείο που βρίσκεται ο εργάτης και να τον σώσει.

ΟΧΗΜΑ ROBOT RESCUER

Το όχημα που έχουμε δημιουργήσει έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Αρχικά είναι αυτόματο, κινείται δηλαδή με εντολές που δέχεται από απόσταση. Επίσης έχει τη δυνατότητα να σταματάει όταν βλέπει κάποιο εμπόδιο χάρη στον αισθητήρα που διαθέτει. Τέλος το μέγεθός του και το βάρος του είναι τέτοιο, ώστε να μπορεί να κινείται σε δύσβατα μέρη, αλλά και να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις.

ΜΑΚΕΤΑ

Έχουμε κατασκευάσει μια μακέτα, η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά ένα νοσοκομείο, μία αστική περιοχή, ένα αγρόκτημα, ένα δάσος, δύο βουνά, στο ένα εκ των οποίων έχουμε φτιάξει και τοποθετήσει μία ανεμογεννήτρια, ένα ποτάμι και ένα δρόμο, ο οποίος οδηγεί στα βουνά και έχει κλείσει σε κάποιο σημείο από δέντρα που έπεσαν λόγω κακοκαιρίας.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ROBOT RESCUER

Το robot rescuer λειτουργεί με εντολές που δέχεται από το πρόγραμμα scratch. Για να κινηθεί τοποθετούμε τον κέρσορα και επιλέγουμε την πράσινη σημαιούλα που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη. Στη συνέχεια σταματάει όταν συναντήσει τα πεσμένα δέντρα, έχοντας λειτουργήσει ο αισθητήρας και ανάβει μοβ λαμπάκι του Bluetooth, δείχνοντάς μας ότι έχει σταματήσει και γίνεται αλλαγή κινητήρα, καθώς θέλουμε να δώσουμε κίνηση στον έλικα, ώστε να πραγματοποιήσει πτήση και να κατευθυνθεί στο σημείο του γκρεμού που έχει εγκλωβιστεί ο εργάτης. Αφού αλλάξουμε τον ιμάντα πληκτρολογούμε το πλήκτρο space και αρχίζει να κινείται ο έλικας. Το όχημά μας πετάει και οι διασώστες παραλαμβάνουν τον εργάτη. Στη συνέχεια προσγειώνεται στο δρόμο, όπου σταματάει να κινείται ο έλικας και το λαμπάκι του Bluetooth, γίνεται κόκκινο. Έπειτα γίνεται αλλαγή του ιμάντα, δίνοντας κίνηση στους τροχούς. Το όχημα αρχίζει να κινείται ξανά πατώντας το πλήκτρo s. Τέλος φτάνει στο σημείο που βρίσκεται το νοσοκομείο

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗ ΣΤ' ΤΑΞΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΔΕΛΛΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΣΙΤΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΗΛΙΠΟΥΡΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ; ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


 
Read More »
Δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ρομποτικής για το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Φιλιατών Δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ρομποτικής για το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Μία ακόμα νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα στην παραλία του Δρεπάνου (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017
Μία ακόμα νεκρή χελώνα του προστατευόμενου είδους καρέτα - καρέτα, ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από εχτές το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε το Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη περισυλλογή και τη ταφή του νεκρού ζώου.

Ωστόσο, η νεκρή χελώνα, σαπίζει κυριολεκτικά στην παραλία, με τους επισκέπτες να έρχονται αντιμέτωποι με την μυρωδιά της αποσύνθεσης.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι του Δήμου να απομακρύνουν έγκαιρα το νεκρό ζώο.

Πριν την έναρξη του Καλοκαιριού. 

Φωτογραφίες: Πάνος ΑνδρέουRead More »
Μία ακόμα νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα στην παραλία του Δρεπάνου (+ΦΩΤΟ) Μία ακόμα νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα στην παραλία του Δρεπάνου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Συνεδρίασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και εξέλεξε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου του.

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Σταύρος Παργανάς (από την "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη"). Αντιπρόεδρος η κ. Πολυξένη Ταμπραντζή - Κοίλια (από την "΄Ηπειρος Ανατροπής ") και Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Χαμπίμπης (από τη "Συμμαχία Ηπειρωτών").

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε, τα μέλη των Επιτροπών.

Ειδικότερα:

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι:

Τακτικά μέλη:

Από την πλειοψηφία:

1. Kατέρης Ιωάννης
2. Καραμπίνας Ιωάννης
3. Πότσης Οδυσσέας
4. Σιαράβας Κωνσταντίνος
5. Καττής Νικόλαος

Από τη μειοψηφία

1. Γκεσούλης Ηλίας (Ήπειρος Ανατροπής)
2. Ζάψας Γεώργιος (Συμμαχία Ηπειρωτών)
3. Κωτσαντής Κωνσταντίνος (Λαϊκή Συσπείρωση).


Αναπληρωματικά μέλη:

Από την πλειοψηφία:

1. Λάζος Ιωάννης
2. Καραμάνη Καλλιόπη
3. Φίλη- Πασχάλη Αντιγόνη - Βασιλική
4. Τύρου - Ούζα Αναστασία
5. Σπανοπούλου- Σάρρα Ηλιάνα

Από την Μειοψηφία:

1. Ζήκος Νικόλαος (Αριστερή Παρέμβαση)
2. Τσίκαρης Βασίλειος (Ήπειρος Ανατροπής)
3. Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος (Συμμαχία Ηπειρωτών)

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης εξελέγησαν οι:

Τακτικά μέλη:

1. Μπούμπα Βασιλική
2. Γοργόλης Βασίλειος
3. Βαρέλης Δημήτριος
4. Ντέτσικας Κωνσταντίνος
5. Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος
6. Τύρου- Ούζα Αναστασία
7. Βασιλάκης Περικλής
8. Λάζος Ιωάννης
9. Πάντος Παναγιώτης
10. Πάϊκας Σπυρίδων
11. Μπασιούκας Κωνσταντίνος
12. Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος
13. Ζάκας Γεώργιος
14. Ζιώβας Βασίλειος

Αναπληρωματικά μέλη:

1. Καττής Νικόλαος 2 Μπάγιας Μιχαήλ 3. Παπαχρήστου Βασίλειος. 4 Σιαράβας Κωνσταντίνος. 5. Παπαγρηγορίου Νικόλαος. 6. Κάτσιος Νικόλαος. 7. Γιολδάσης Βασίλειος του Βησ. 8. Λάμπρου Αλκιβιάδης. 9. Κωνής Δημήτριος. 10. Τάπραντζη - Κοίλια Πολυξένη. 11. Γκεσούλης Ηλίας. 12. Ζάψας Γεώργιος. 13. Χαμπίμπης Δημήτριος. 14. Τσουμάνη Όλγα.

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων εξελέγησαν οι:

Τακτικά μέλη:

1. Γούσης Χρήστος
2. Τσιάρα Σταυρούλα
3. Καραμάνη Καλλιόπη
4. Μπούμπα Βασιλική
5. Παπαγρηγορίου Νικόλαος
6. Σίμου- Τάσιου Αναστασία
7. Σπυρέλης Μιχαήλ
8. Μητροκώστα Παναγιώτα
9. Τάπραντζη - Κοίλια Πολυξένη
10. Κωνής Δημήτριος
11. Μπασιούκας Κωνσταντίνος
12. Χαμπίμπης Δημήτριος
13. Ζάκας Γεώργιος
14. Τσουμάνη Όλγα

Αναπληρωματικά μέλη:

1. Γοργόλης Βασίλειος, 2 Τύρου - Ούζα Αναστασία, 3. Σιαράβας Κων. 4 Παπαχρήστου Βασίλειος, 5. Μπάγιας Μιχαήλ, 6. Γιολδάσης Βασίλειος του Βησ. 7. Λάμπρου Αλκιβιάδης, 8. Χουλιάρας Βασίλειος. 9. Πάντος Παναγιώτης. 10. Πάϊκας Σπυρίδων. 11. Γκεσούλης Ηλίας. 12. Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος. 13. Ζάψας Γεώργιος. 14. Ζιώβας Βασίλειος. 


 
Read More »
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Τα νέα προεδρεία στον Δήμο Ηγουμενίτσας - Όλα τα ονόματα

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017
 


Ο Δονάτος Μαρτίνης επανεκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας,  κατόπιν της απόφασης της πλειοψηφίας του δημοτικού Συμβουλίου, στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του Δήμου που διενεργήθηκαν το πρωί της Κυριακής. 

Ο κ. Μαρτίνης έλαβε 18 ψήφους (της πλειοψηφίας), ενώ υπήρξαν 7 λευκά και 1 άκυρο. 


Υποψηφιότητα από το συνδυασμό του κ. Λώλου, είχε θέσει και η κα Αλεξάνδρα Κοτσώνη, η οποία όμως έλαβε μόνον 1 ψήφο ανάμεσα στα μέλη της παράταξης,  με αποτέλεσμα η πλειοψηφία να προτείνει τον κ. Μαρτίνη. 


Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ομόφωνα, εξελέγη η κα Χριστίνα Καραλή, από τη μείζονα αντιπολίτευση (Χρώμα στη Ζωή) και Γραμματέας ο κ. Γκόλιας Βασίλειος, από την αντιπολίτευση (παράταξη Ενεργός Πολίτης). 


Στην ίδια συνεδρίαση ομόφωνα αποφασίστηκαν και οι συνθέσεις των Επιτροπών:
 

Οικονομική Επιτροπή
Συμπολίτευση (Δύναμη Προοπτικής):
 • Σούρλα Παναγιώτα
 • Ντάνης Βασίλειος
 • Κώστας Ελευθέριος
 • Ηλίας Λώλης

Αντιπολίτευση:
 • Γόγολος Ιωάννης (Δημοτική Συνεργασία)
 • Δήμας Δώρης (Λαϊκή Συσπείρωση)

Αναπληρωματικά μέλη:
 • Τσουμάνης Κωνσταντίνος
 • Τζώρτζης Απόστολος
 • Γουρνάρης Μιχαήλ
 • Ντάνης Γεώργιος
 • Γκόλιας Βασίλειος
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Συμπολίτευση:
 • Τσουμάνης Κωνσταντίνος
 • Δηλαβέρη Ρεγγίνα
 • Γουρνάρης Μιχαήλ
 • Τζώρτζης Απόστολος

Αντιπολίτευση:
 • Κάτσιος Χρήστος (Δημοτική Συνεργασία)
 • Γούλα Δήμητρα (Ενεργός Πολίτης)

Αναπληρωματικά Μέλη:
 1. Μυριούνης Ευάγγελος
 2. Λώλης Ηλίας
 3. Καραλή Χριστίνα
 4. Μακρής Γεώργιος


Read More »
Τα νέα προεδρεία στον Δήμο Ηγουμενίτσας - Όλα τα ονόματα Τα νέα προεδρεία στον Δήμο Ηγουμενίτσας - Όλα τα ονόματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Πωλούνται δύο διαμερίσματα (μεζονέτες) στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Πωλούντα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας δύο διαμερίσματα (μεζονέτες) στο στάδιο των επιχρισμάτων ανεξάρτητες - ηλιόλουστες – πανοραμικές εμβαδού 80τμ και 60τμ και τιμή αντίστοιχα 35.000 € και 25.000 € . 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλούνται δύο διαμερίσματα (μεζονέτες) στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Πωλούνται δύο διαμερίσματα (μεζονέτες) στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στην Ηγουμενίτσα - 2o Τμήμα

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί στην Ηγουμενίτσα νέο τμήμα εκπαίδευσης στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών.

Οι εναρκτήριες δια ζώσεις συναντήσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ Ηγουμενίτσα, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» με κωδικό έρευνας 12728.
Τα δίδακτρα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» είναι 350,00 €. Έκπτωση δικαιούνται οι κάτωθι κατηγορίες εκπαιδευόμενων:
Οι Εκπαιδευτές του Ι.Ε.Κ Ηγουμενίτσας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δικαιούνται έκπτωσης ύψους 30% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων.
Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν να προκαταβάλουν το ποσό με την έναρξη των σεμιναρίων, θα λαμβάνουν έκπτωση 10%
Οι άνεργοι, φοιτητές, υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 25% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων.
Όσοι αποτελούν προσωπικό που εργάζεται στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ της ημεδαπής δύναται να αιτηθούν τη χορήγηση έκπτωσης ύψους 50% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων
Σε περίπτωση συμμετοχής στον ίδιο κύκλο σπουδών δύο ή περισσοτέρων ατόμων που συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια, δύναται να χορηγηθεί έκπτωση διδάκτρων ύψους 10%

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δια ζώσεις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ένα Σαββατοκύριακο, και μια δια ζώσης συνάντηση στο τέλος του προγράμματος, στην οποία υλοποιείται το εργαστήριο μικροδιδασκαλίας. Οι δύο πρώτες δια ζώσεις συναντήσεις έχουν διάρκεια τεσσάρων (4) ωρών και η τρίτη στην οποία υλοποιούνται και οι μικροδιδασκαλίες έχει διάρκεια οκτώ (8) ωρών.

Η μεθοδολογία υλοποίησης του Προγράμματος θα ακολουθήσει το μοντέλο της «Μεικτής Μάθησης». Το Μοντέλο αυτό έχει δύο ουσιαστικά διαστάσεις, την Φυσική παρουσία (Physical) και την Τεχνολογική – Εικονική (Virtual). Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων περιλαμβάνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση με μέθοδο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (140 ώρες – Virtual) και δια ζώσης συναντήσεις για τις βιωματικές δράσεις (20 ώρες- Physical), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Λήξη υποβολής αιτήσεων 8 Μαρτίου 2017
Έναρξη μαθημάτων 9 Μαρτίου 2017
επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» http://www.adet-uoa.gr/
επικοινωνήστε με τον κο Ηλία Μπούα, τηλ. 2665026987, e-mail: grammateia@iek-igoum.thesp.sch.gr (ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) δ/ση: 28ης Οκτωβρίου 7 Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, τκ 46100
Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων –ΕΚΠΑ
κα Ντία Δούλου Τηλ: 210 4629300, Αντ/χου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς, e-mail: adoulou@apopsi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε αντίστοιχα

«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» για την Αθήνα

«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» για την υπόλοιπη Ελλάδα


 
Read More »
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στην Ηγουμενίτσα - 2o Τμήμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στην Ηγουμενίτσα - 2o Τμήμα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Βασίλης Γιόγακας: Δεκάδες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έμειναν στη μέση γιατί τελικά αποδείχθηκε ότι μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα είχαν τον τρόπο να τις σταματήσουν

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017
Θα ξεκινήσω συνδυάζοντας τις ιδιότητές σας, αυτή του γιατρού και αυτή του πολιτικού. Είναι προφανές, ότι οι φοβερές ελλείψεις των νοσοκομείων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε αναλώσιμα υλικά, δεν είναι μόνο θέμα της σημερινής οικονομικής κρίσης, αλλά και της κακοδιαχείρισης στον χώρο της υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να εξυγιανθεί όλη αυτή η κατάσταση; Μπορούν οι πολίτες να προσδοκούν μια καλύτερη περίθαλψη σε όλες τις δομές υγείας;

Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν πρόσβαση στις ίδιες, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς που βάζουν ο δημοσιονομικός έλεγχος και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί.

Το πρώτο βήμα είναι να αναζητήσουμε τις σωστές απαντήσεις, χωρίς αγκυλώσεις και ταμπού. Ο όρος «δημόσιο», για παράδειγμα, μπορεί να σημαίνει ότι το κράτος χρηματοδοτεί και ελέγχει, η πρόσβαση είναι για όλους, αλλά η διαχείριση να γίνεται από ιδιώτες. Να συζητήσουμε κατά πόσο είναι εφικτή και ωφέλιμη η σταδιακή μετάβαση σε ένα ΕΣΥ που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία και όχι από τις ασφαλιστικές εισφορές. Εάν και μέχρι ποιο βαθμό έχει νόημα η αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας. Εάν και με ποιους όρους μια διοικητική ενοποίηση των δημοσίων νοσοκομείων θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των ασθενών. Να δούμε πώς θα βελτιώσουμε την αποδοτικότητα των νοσοκομείων, με την αξιοποίηση των τεχνολογικών πληροφορικής και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης. Να μελετήσουμε πώς μπορεί να μειωθεί περισσότερο η φαρμακευτική δαπάνη, γενικεύοντας τα διάφορα πρωτόκολλα και προωθώντας ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας για τη νέα, ψηφιακά εξοικειωμένη, γενιά. Τέτοια ερωτήματα πρέπει ν’ απαντήσουμε.

Αλλά, κυρία Τζουβάρα, ό,τι και να προταθεί, ό,τι και να σχεδιαστεί, θα κριθεί από την εφαρμογή του. Είναι σημαντικό να πειστούν όλοι οι παράγοντες του συστήματος ότι μόνο με δραστικές αλλαγές θα φτιάξουμε ένα σύστημα υγείας προς όφελος των περισσότερων, και πρώτα απ’ όλα των πολιτών. Ας μην ξεχνάμε ότι δεκάδες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έμειναν στη μέση γιατί τελικά αποδείχθηκε ότι μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα είχαν τον τρόπο να τις σταματήσουν.

Και ας θυμηθούμε ότι, στην κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος, ίσως πρέπει ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μεγάλου Αλέξανδρου που μας έδειξε πώς «ότι δε λύνεται, κόβεται».

Διοχετεύονται στα ΜΜΕ φήμες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης, στο σκάνδαλο Novartis. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σκάνδαλο έχει τον πολιτικό του ή πρόκειται απλά για καπνό χωρίς φωτιά; Θα βοηθήσει το κόμμα σας στη διαλεύκανση της υπόθεσης;

Τα όσα γράφονται για πολιτικές ευθύνες μένει και πρέπει να αποδειχθούν. Το κυνήγι μαγισσών εξυπηρετεί μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες όσων επιμένουν να φυλάνε για τον εαυτό τους το ρόλο των σταυροφόρων κατά της διαπλοκής. Η παράταξή μας έχει αναγνωρίσει ότι όλα όσα μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να επαναληφθούν αλλά να αντιμετωπιστούν. Δε φοβόμαστε την αλήθεια.

Στο κόμμα σας μιλάνε συχνά για εκλογές. Πιστεύετε πως η αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, θα δώσει διαφορετική τροπή σε πράγματα που είναι ήδη συμφωνημένα;

Δε μιλάμε για αλλαγή προσώπων, μιλάμε για αλλαγή πολιτικής και αλλαγή αντίληψης. Θέλουμε η Παιδεία, η Υγεία, η Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη να λειτουργούν προς όφελος των πολλών και όχι των βολεμένων μειοψηφιών. Να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Να κατευθύνουμε τους πόρους μας σε παραγωγικές πολιτικές και σε πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες, να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους. Να μην περιμένουμε τα Μνημόνια να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε ξανά μια κανονική χώρα, όχι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης.

Τις πολιτικές όμως τις κάνουν άνθρωποι για ανθρώπους. Για να αλλάξει η χώρα πρέπει ν’ αλλάξουμε κι εμείς. Να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις μας, τα θετικά μας στοιχεία, να μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτό που πραγματικά μπορεί να γίνει, από τις ψεύτικες υποσχέσεις όσων λένε ότι η λύση βρίσκεται στις ίδιες συμπεριφορές που βύθισαν τη χώρα.

Σε όλη την περίοδο της κρίσης, όλοι οι πολιτικοί μιλούσαν και μιλούν για μείωση περικοπών και φορολογίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που σηκώνουν και όλο το βάρος της λιτότητας. Όμως κανείς δεν εμφανίζει και εναλλακτικές λύσεις. Πώς θα αναπτυχθεί μια χώρα που ουσιαστικά δεν παράγει τίποτα;

Πράγματι η χώρα και η κοινωνία τράβηξε μεγάλο κουπί όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχει πετύχει μια πρωτοφανή στα χρονικά δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτή όμως έγινε με υπερφορολόγηση και μειώσεις εισοδημάτων. Για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας πρέπει να μεγαλώσει η πίτα της οικονομίας. Μέσα από επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, υγιείς τράπεζες, στήριξη των δυναμικών επιχειρήσεων που θα φέρουν δουλειές και αξιοπρεπείς μισθούς. Από το άνοιγμα του ανταγωνισμού ώστε να πέσουν οι τιμές για τους καταναλωτές. Με ισχυρούς, ανεξάρτητους θεσμούς και με μια παραγωγική δημόσια διοίκηση.

Αυτή την εναλλακτική προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Και γι’ αυτό φωνάζει για εκλογές. Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να υπηρετήσει την ανάπτυξη. Πλεονάσματα που είναι αποτέλεσμα φορολογικής αφαίμαξης και παρακράτησης οφειλών του δημόσιου σε ιδιώτες δε φέρνουν ανάπτυξη. Και αυτό δε θ’ αλλάξει με αυτή την Κυβέρνηση. Ακόμα κι αν κλείσει η αξιολόγηση. Ακόμα κι αν ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση. Ακόμα κι αν τελικά πάρει κάποια δέσμευση για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους. Γιατί, απλά, δεν έχει σχέδιο ανάπτυξης.

Κατά τη διακυβέρνηση του κόμματός σας, του Πασόκ, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, έχουν ψηφιστεί πολλά νομοσχέδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ωστόσο η φοροδιαφυγή παραμένει το μείζον πρόβλημα της χώρας. Αυτό για τον κόσμο σημαίνει πως τα κόμματα είτε δεν θέλουν να την πατάξουν είτε δεν μπορούν. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;

Η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν αναμφίβολα βαθιές ρίζες, σίγουρα όχι μόνο πολιτικές. Είναι μια διαρκής μάχη που δεν εξαντλείται στο όριο μιας κυβερνητικής θητείας. Χρειάζεται σχέδιο και βούληση για να γίνει πράξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε πριν λίγους μήνες 13 προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς που βασίζονται σε συγκεκριμένες αρχές: στήριξη στο έργο θεσμών όπως η Δικαιοσύνη. Λογοδοσία των δημόσιων οργανισμών. Λιγότερη γραφειοκρατία με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Αξιολόγηση των δημόσιων λειτουργών και αυστηρές ποινές σε όσους εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις. Διαφανής χρηματοδότηση πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Εκπαίδευση πολιτών και επιχειρήσεων.

Εμείς, ο πολιτικοί, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν σημαντικές νίκες στο μέτωπο αυτό. Είναι, θα έλεγα, προαπαιτούμενο, για να αντιστραφεί η δυσπιστία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και την ίδια την πολιτική.

Ποια είναι η γνώμη σας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα; Μπορούσε να διευθετηθεί διαφορετικά από την Ε.Ε;

Κυρία Τζουβάρα νομίζω ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές για το πρόβλημα έχουν αποδώσει ελάχιστα μέχρι σήμερα. Ο Κανονισμός του Δουβλίνου δε βγαίνει. Ο μηχανισμός για την κατανομή προσφύγων έχει συμφωνηθεί αλλά δεν εφαρμόζεται. Η συμφωνία με τη Τουρκία δεν έχει δώσει αποτελέσματα.

Είναι σαφές ότι χρειάζονται πιο δραστικά βήματα. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι η επιχειρησιακή ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, της εξέλιξης της FRONTEX. Ο άδικος για τη χώρα μας Κανονισμός του Δουβλίνου μπορεί να αντικατασταθεί με μια Διαδικασία Ασύλου που θα είναι κοινή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζονται πολιτικές που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των προσφύγων στις χώρες υποδοχής. Θα έλεγα ότι και η συμφωνία με την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστεί. Να ενεργοποιηθούν τα πρωτοκόλλα επανεισδοχής μεταναστών και να γίνουν υποδομές ώστε τα αιτήματα παροχής ασύλου να εξετάζονται σε τουρκικό έδαφος. Όσο η χώρα μας δε διεκδικεί τέτοιες πολιτικές, τόσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει και τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η διαχείρισή του για εμάς.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Θεσπρωτίας, στον οποίο εκλέγεστε; Έχετε κάνει κάποιες ενέργειες για αυτά;

Τα προβλήματα του νομού μας είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες περιοχές, αν όχι όλη η χώρα. Είναι η στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων ώστε να έχουν τα μέσα και τις συνθήκες να αυξήσουν την παραγωγή τους. Είναι η ανακούφιση των πιο αδυνάμων συνανθρώπων μας από τις δραματικές συνέπειες της ύφεσης. Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Η στήριξη της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας μέσα από τις ευκαιρίες που μας δίνει το λιμάνι, ο Τουρισμός και η ντόπια παραγωγή.

Προσπαθώ διαρκώς να εξαντλώ τα μέσα και τις δυνατότητες που μου δίνει η ιδιότητα του βουλευτή. Να θυμίσω ότι είμαστε νομοθετικό σώμα, όχι εκτελεστική εξουσία. Η Κυβέρνηση κάνει, οι βουλευτές ελέγχουν και με αυτό τον έμμεσο τρόπο ασκούν πίεση. Έτσι εντάχθηκε η περιοχή των Συβότων στα αυξημένα επενδυτικά κίνητρα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και ενισχύονται οι δαπάνες για κτιριακές επιχειρήσεις, που «πιάνει» κυρίως τις επενδύσεις στον Τουρισμό. Έτσι επανήλθε η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων, προχώρησε η χρηματοδότηση των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και ενισχύεται η λειτουργία συνοριακών τελωνείων. Γενικότερα φροντίζω με κάθε ευκαιρία να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου, να κατανοώ τις αγωνίες τους και να προσπαθώ το καλύτερο για εκείνους!

Ο Βασίλης Γιόγιακας είναι βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι Ιατρός – καρδιολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας (1998 – 2006) και Νομάρχης Θεσπρωτίας (2006 – 2010). Εξελέγη βουλευτής Θεσπρωτίας στις Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Έχει διακριθεί με το 3ο βραβείο καλύτερου νέου καρδιολόγου (1997), έχει συμμετάσχει σε διεθνή ιατρικά συνέδρια και αρθρογραφεί σε περιοδικά ιατρικού περιεχομένου.


 
Read More »
Βασίλης Γιόγακας: Δεκάδες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έμειναν στη μέση γιατί τελικά αποδείχθηκε ότι μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα είχαν τον τρόπο να τις σταματήσουν Βασίλης Γιόγακας: Δεκάδες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έμειναν στη μέση γιατί τελικά αποδείχθηκε ότι μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα είχαν τον τρόπο να τις σταματήσουν Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Ο Δονάτος Μαρτίνης η πρόταση της πλειοψηφίας για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Ο νυν πρόεδρος κ. Δονάτος Μαρτίνης θα είναι εκ νέου η πρόταση της πλειοψηφίας  για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Αυτό αποφασίστηκε εχτές το βράδυ, σε προσυνεδρίαση που πραγματοποίησε ο συνδυασμό του Δημάρχου κ. Λώλου.

Επομένως, εκτός απροόπτου, ο κ. Μαρτίνης θα παραμείνει και για τα επόμενα 2,5 χρόνια, στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.Read More »
Ο Δονάτος Μαρτίνης η πρόταση της πλειοψηφίας για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Ο Δονάτος Μαρτίνης η πρόταση της πλειοψηφίας για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Ζητούνται υπάλληλοι για τουριστική μονάδα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017


Η τουριστική μονάδα karvouno villas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, για τη τουριστική σεζόν του 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικό στο email: info@karvounovillas.gr


 
Read More »
Ζητούνται υπάλληλοι για τουριστική μονάδα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ζητούνται υπάλληλοι για τουριστική μονάδα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Απών λόγω υγείας το πρωί στο δικαστήριο, παρών στην κομματική εκδήλωση το απόγευμα

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017

Δεν κατάφερε να παρουσιαστεί το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2017, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ο  Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ.Ηλίας Λώλης αφού δήλωσε  ασθένεια, σύμφωνα με τη βεβαίωση ασθενείας που κατέθεσε η νομική σύμβουλος του Δήμου, υποθέτουμε από νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως άλλωστε προβλέπει και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας με το 349 άρθρο του*.

Η υπόθεση που θα εκδικαζόταν αφορούσε την παραβίαση της νομοθεσίας περί περιβάλλοντος, με κατηγορούμενους τον Αντιδήμαρχο  Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής κ. Ηλία Λώλη και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο,


Ο Αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λώλης, βρέθηκε στις 20.00 της ίδιας μέρας, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε κέντρο της Ηγουμενίτσας.
 

Μπορεί ο κ. Λώλης, να μην κατάφερε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της δικαιοσύνης και να βρεθεί ενώπιον των δικαστών, κατάφερε όμως να παρευρεθεί στην κομματική εκδήλωση του κόμματός του, λίγες ώρες αργότερα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο της εκδήλωσης.

* Σύμφωνα με 349 άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την αναβολή σε ποινική δίκη, "η αναβολή που χορηγείται με αίτημα διαδίκου, για λόγο που αφορά αυτόν ή το συνήγορό του, δεν μπορεί να υπερβεί τους τρεις μήνες και διατάσσεται μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, οι οποίοι αποδεικνύονται με έγγραφο νοσηλευτικού ιδρύματος, ή λόγους ανώτερης βίας"

Η υπόθεση τελικά, λόγω της ασθενείας του κ. Λώλη, πήρε αναβολή για την 13η Οκτωβρίου 2017.
Σε περίπου 7 μήνες δηλαδή από σήμερα.

Read More »
Απών λόγω υγείας το πρωί στο δικαστήριο, παρών στην κομματική εκδήλωση το απόγευμα Απών λόγω υγείας το πρωί στο δικαστήριο, παρών στην κομματική εκδήλωση το απόγευμα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σήμερα το πρωί οι ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για την εκλογή προεδρείων

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017


Ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή. 

Τα Δημοτικά Συμβούλια συμπληρώνουν δυόμισι χρόνια λειτουργίας από την ανάληψη των καθηκόντων τους και όπως ορίζει ο Καλλικράτης, θα πρέπει να γίνει εκ νέου εκλογή οργάνων.

Τα Δημοτικά Συμβούλια θα συνεδριάσουν προκειμένου να προχωρήσουν στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα. 

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής όπως και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 


Read More »
Θεσπρωτία: Σήμερα το πρωί οι ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για την εκλογή προεδρείων Θεσπρωτία: Σήμερα το πρωί οι ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για την εκλογή προεδρείων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Σήμερα το απόγευμα το μουσικό ταξίδι στο πεντάγραμμο, από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας:

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017
Read More »
Σήμερα το απόγευμα το μουσικό ταξίδι στο πεντάγραμμο, από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Σήμερα το απόγευμα το μουσικό ταξίδι στο πεντάγραμμο, από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Το Hotel Ornella στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Το Hotel Ornella Beach resort and villas στα Σύβοτα, αναζητά 2 μαγείρισσες με εμπειρία και 1 κοπέλα για beach bar.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ επικοινωνίας: 6937282904


Read More »
Το Hotel Ornella στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό Το Hotel Ornella στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Πωλείται στην περιοχή των Συβότων Θεσπρωτίας στην θέση Αγία Παρασκευή γεωτεμάχιο εμβαδού 5.1880,00 τμ σε απόσταση 350 μ από την θάλασσα με οικοδομική άδεια, κατάλληλο και για τουριστικές επενδύσεις. 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…»

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Μετά από τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η απολαυστική stand up comedy παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα, για μια μόνο παράσταση στην Ηγουμενίτσα, στο Θέατρο Εστία, την Δευτέρα 13 Μαρτίου.


Use Wufoo integrations and get your data to your favorite apps.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» Ηγουμενίτσα: Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017


Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή για σταθερή εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήνουν βιογραφικά εντός του καταστήματος ή να στείλουν Email στο:  wind@atsonis.gr


 
Read More »
Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή Το κατάστημα wind Ηγουμενίτσας ζητάει πωλητή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας - Κατασχέθηκαν 612.000 ευρώ, 66.022 δολάρια ΗΠΑ, 8.760 λίρες Αγγλίας, 100 χρυσές λίρες και μεγάλες ποσότητες χρυσού

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται συστηματικά σε τοκογλυφικές δραστηριότητες, με τη μέθοδο της προεξόφλησης («σπάσιμο») επιταγών και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώνοντας πολυμελή εγκληματική οργάνωση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αποκαλύφθηκε πλήρως η εγκληματική δράση της οργάνωσης ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς και ποσότητες χρυσού και επιταγών, που σχετίζονται με τοκογλυφική δραστηριότητα.
Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δραστηριότητα δέκα μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κατ’ επάγγελμα τοκογλυφίας.
Για την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε την 02 και 03 Μάρτιου 2017, σε Ιωάννινα, Αθήνα, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι Κορινθίας.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας και των Αστυνομικών Τμημάτων Ξυλοκάστρου και Βραχατίου.
Στο πλαίσιο των παράλληλων αυτών επιχειρήσεων συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα ο 65χρονος ημεδαπός, εγκέφαλος της οργάνωσης, τέσσερις ακόμα ημεδαποί (ηλικίας 45, 51, 31 και 50 ετών) και 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κεντρικοί βραχίονες της οργάνωσης.
Ακόμα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης, άλλοι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 23, 61 και 67 ετών και 44χρονος υπήκοος Πακιστάν, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της τοκογλυφίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, ενώ από τη συνδυαστική ανάλυσή τους εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι (αρχηγός, εισπράκτορες, νομιμοποίηση εσόδων, καθοδήγηση, ανεύρεση θυμάτων κ.λπ.) και οι μεταξύ τους λειτουργικές διασυνδέσεις και διακριβώθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi).
Το βασικό χαρακτηριστικό της δράσης τους συνίστατο στον «ιδιωτικό δανεισμό» με τη μεθοδολογία της προεξόφλησης επιταγών («σπάσιμο επιταγών») και στην συνακόλουθη αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών από τις τοκογλυφικές συναλλαγές.
Πιο αναλυτικά τα μέλη της οργάνωσης, αφού εντόπιζαν αρχικά τα υποψήφια θύματά τους, στη συνέχεια τους δάνειζαν χρηματικά ποσά, παρακρατώντας ως εγγύηση μεταχρονολογημένες τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας, τις οποίες εξαργύρωναν στη συνέχεια άλλα μέλη της οργάνωσης από τραπεζικά καταστήματα.
Ο 65χρονος συλληφθείς είχε διευθυντικό – ηγετικό ρόλο, ενώ ο 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας από κοινού με τον 45χρονο ημεδαπό, είχαν αναλάβει τον ρόλο του «μεταφορέα» των επιταγών και των εισπραχθέντων χρηματικών ποσών από την προεξόφληση των επιταγών.
Επίσης, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 51, 31, 50 και 23 ετών), μέλη της οργάνωσης, ως «συνεργαζόμενοι» επιχειρηματίες, δραστηριοποιούνταν στην είσπραξη των ονομαστικών αξιών των επιταγών από τα τραπεζικά καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της (δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 67 ετών και ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν), είχαν αναλάβει τον εντοπισμό των υποψήφιων θυμάτων και την «προμήθεια – αλίευση» των επιταγών.
Σε παράλληλες αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 • στην οικία του 65χρονου ημεδαπού εγκέφαλου της οργάνωσης, στο Πικέρμι Αττικής:
 • δύο μεταλλικά χρηματοκιβώτια κρυμμένα κάτω από ανενεργό ανελκυστήρα, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (605.000) ευρώ, (8.760) λίρες Αγγλίας σε χαρτονομίσματα και (66.022) δολάρια ΗΠΑ.
 • τέσσερις ράβδοι χρυσού και φύλλο χρυσού
 • πλάκα χρυσού βάρους ενός κιλού
 • εκατό (100) χρυσές λίρες και (50) pesos
 • τέσσερα χρυσά νομίσματα και ένα χρυσό μενταγιόν
 • τρεις σφραγίδες και διάφορα έγγραφα
 • στην κατοχή των κατηγορουμένων και στα οχήματά τους το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ, δεκατέσσερις επιταγές συνολικής ονομαστικής αξίας (62.300) ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις.
Η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Read More »
Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας - Κατασχέθηκαν 612.000 ευρώ, 66.022 δολάρια ΗΠΑ, 8.760 λίρες Αγγλίας, 100 χρυσές λίρες και μεγάλες ποσότητες χρυσού Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας - Κατασχέθηκαν 612.000 ευρώ, 66.022 δολάρια ΗΠΑ, 8.760 λίρες Αγγλίας, 100 χρυσές λίρες και μεγάλες ποσότητες χρυσού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

Σελίδες