Ο Γιάννης Καραγιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Η ανακοίνωση υποψηφιότητας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, φίλες, φίλοι.

Βρισκόμαστε σαν περιοχή άλλα και σαν θεσμός τοπικής αυτοδιοίκησης μπροστά σε θεμελιώδεις αλλαγές που θα κρίνουν το μέλλον μας.

Από την μία υπάρχουν οι αναπροσαρμογές στην κοινωνικοοικονομική ζωή του δήμου μας όπως και σε όλη την χώρα και από την άλλη, οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου που σηματοδοτούν το κλείσιμο της «Καλλικρατικής» μεταρρύθμισης και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας, αυτής του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».

Σε αυτές τις νέες σελίδες της ζωής μας δηλώνω παρόν.

Σήμερα λοιπόν δηλώνω επίσημα, ότι στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου θα είμαι επικεφαλής ψηφοδελτίου, που θα διεκδικήσει το Δήμο Σουλίου.

Επικεφαλής μια πολυσυλλεκτικής παράταξης, χωρίς χρωματισμούς και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Τα βασικά πιστεύω μου για πολιτικό πολιτισμό, χωρίς κραυγές και αντεγκλήσεις, για διαφάνεια, διαβούλευση και συνεργασία ιδεών και πράξεων, αποτελούν σήμερα όχι απλά άποψη και θέση για το Δήμο Σουλίου, αλλά επιτακτική ανάγκη για την ποιότητα ζωής που όλοι μας θέλουμε.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε σίγουροι ότι, η δύναμη που θα δώσουν οι συνδημότες μας στην πολυσυλλεκτική συμμαχία δυνάμεων που εκφράζουμε και που θα παρουσιάσουμε μέσα από το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα μας, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και κληρονομημένες προκαταλήψεις, θα είναι τέτοια, που από την επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας δώσει την απαιτούμενη ώθηση για την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού πλάνου για τον τόπο μας, πλάνο που θα είναι ικανό να μας δώσει τις σταθερές βάσεις για μια νέα πορεία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Σουλίου

Στόχος μας, η αειφόρος ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα της οικονομικοκοινωνικής ζωής του Δήμου Σουλίου, με την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας.

Στόχος μας να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε τον πολιτιστικό, ιστορικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε και αυτό να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης όλων των παραγωγικών τομέων, είτε σε επίπεδο πρωτογενής παράγωγης, είτε σε επίπεδο τουρισμού, είτε σε επίπεδο εμπορίου είτε σε επίπεδο υπηρεσιών.

Στόχος μας και ο τελευταίος δημότης του Δήμου Σουλίου, να έχει λόγο στην διακυβέρνηση του τόπου μας και αυτό θα το πετύχουμε με την συγκρότηση ενός «διαφορετικού» από τα τετριμμένα ψηφοδελτίου, ενός ψηφοδελτίου που στόχο έχει την χρήση των ανθρώπων μετά την εκλογή τους με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του καθενός, και όχι ως ψηφοθηρικό μέσο με μοναδικό σκοπό την εισροή σταυρών την ημέρα των εκλογών.

Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, είμαστε έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα. Έχουμε μπροστά μας 5 μήνες για να σας πείσουμε και αυτό θα κάνουμε…

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, φίλες, φίλοι.

Από αυτή την στιγμή, ξεκινάμε τον σύντομο αλλά πολύ ουσιαστικό για το δήμο μας προεκλογικό αγώνα.

Είμαστε η ήρεμη δύναμη και σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

Σας ευχαριστώ

Γιάννης Σ. Καραγιάννης
Διευθυντής Τράπεζας Πειραιώς – Kατάστημα Παραμυθιάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου

Read More »
Ο Γιάννης Καραγιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Η ανακοίνωση υποψηφιότητας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο Γιάννης Καραγιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Η ανακοίνωση υποψηφιότητας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Ο Νικόλας Κάτσιος υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Σουλίου ,

Στα 39 μου χρόνια, αφού έχω δουλέψει 14 χρόνια ως φαρμακοποιός και έχοντας υπηρετήσει για 9 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση ως περιφερειακός σύμβουλος και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, γοητευμένος με την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα που προσφέρει η Αυτοδιοίκηση, απευθύνομαι σε όλους σας και σας ζητώ να αξιολογήσετε την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Σουλίου.

Απευθύνομαι σε σας με βαθιά την αίσθηση του καθήκοντος και της εκπλήρωσης ενός χρέους. Του χρέους να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο που με γέννησε, με ανάθρεψε, με πότισε με τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου μας και με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Σας καλώ, αξιολογώντας την υποψηφιότητά μου, να δώσετε τη δυνατότητα σε εμένα και στους συνεργάτες μου να εργασθούμε για την εκπλήρωση αυτού του χρέους.

Είναι ένα κάλεσμα για όλους εσάς που είστε εδώ, γιατί πιστεύετε σε αυτόν τον τόπο.
Είστε εδώ, γιατί αγαπάτε αυτόν τον Δήμο.
Είστε εδώ, γιατί αντιστέκεστε στην αδιαφορία.
Είστε εδώ, γιατί αντιστέκεστε στην αδράνεια.
Είστε εδώ, γιατί επιμένετε ότι μπορούμε και ότι μας αξίζει καλύτερα.

Μπορούμε να σταθούμε με υπερηφάνεια σε αυτή την νέα εποχή που είναι μπροστά μας, απέναντι στη νοοτροπία εκείνων που θέλουν τον διχασμό, τη μιζέρια και την απαξίωση.

Με μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ συναίσθημα, χωρίς ξύλινο λόγο και τυποποιημένες εκφράσεις, είμαστε εδώ έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε για τη δημιουργία ενός Δήμου πρότυπου, ενός Δήμου, στον οποίο αξίζει να ζούμε.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, η Αυτοδιοίκηση σε μαθαίνει να είσαι ταπεινός, να καταπίνεις τους εγωισμούς και να προσπαθείς να συνθέσεις. Γιατί στην Αυτοδιοίκηση το μόνο που μένει και αξιολογείται είναι το απτό και το μετρήσιμο αποτέλεσμα. Αυτές είναι και δικές μου βασικές αρχές και έτσι θα εργαστώ με τους συνεργάτες μου.

Θα εργαστούμε με όλο μας το είναι, με όλη μας την εμπειρία, για να αποδείξουμε ότι ο ιστορικός μας Δήμος, όπου έχουμε τα σπίτια μας τα σχολεία μας, τις δουλειές μας , μπορεί να φιλοξενήσει και όλα τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας κρατώντας εδώ κοντά μας όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια όμορφη ζωή.

Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει γραμμές και να γκρεμίζει τείχη, πολύ απλά γιατί πρέπει να δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Τα σκουπίδια, οι λακκούβες στους δρόμους και οι καθημερινές ανάγκες μας δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία. Κανείς μας βέβαια δεν γεννήθηκε χθες και είμαστε περήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ όμως ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ από την πολιτική και ΑΠΑΙΤΕΙ υπερβάσεις χωρίς παρωπίδες.

Αυτός ο τόπος έχει πολλή και ένδοξη ιστορία. Έχει και πολλά χειροπιαστά πλεονεκτήματα. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια αυτά τα στοιχεία να συνδυαστούν και να δώσουμε το στίγμα για μια πορεία προς το μέλλον.

Ένα μέλλον αντάξιο της ιστορικής κληρονομιάς, που πήραμε από τους ηρωικούς προγόνους μας.

Ένα μέλλον, όπου οι θέσεις εργασίας θα κρατούν εδώ τους νέους και θα τους καταστούν παραγωγικούς, αυτάρκεις αλλά και χρήσιμους για την κοινωνία.

Ένα μέλλον, όπου οι αξίες θα μετατρέπονται σε υπεραξίες και στο τέλος αυτής της πορείας ο Δήμος Σουλίου να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Τόσο υψηλοί είναι οι στόχοι μας, τόσο ψηλά αξίζει σε αυτόν τον ιστορικό τόπο.

Όμως στην εποχή που διανύουμε, έχει αποδειχθεί ότι η επιτυχία δεν είναι υπόθεση μόνο ενός και ότι τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από ομάδες ικανών ανθρώπων. Έτσι λοιπόν πρωταρχικό μου μέλημα είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας από ανθρώπους άξιους και ικανούς που να πονάνε τη πόλη μας και τα χωριά μας, διατεθειμένους να εργασθούν και να προσφέρουν πέρα και πάνω από τα κόμματα. Μιας ισχυρής ομάδας δουλειάς που θα έχει φρεσκάδα, όρεξη και ΝΑΙ, θα έχει μεράκι.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν μέχρι και τις εκλογές θα συνεχίσω αυτό που κάνω χρόνια τώρα : Να επικοινωνώ και κυρίως να ακούω όλους τους συμπολίτες μου στην Παραμυθιά, στον Αχέροντα, στο Σούλι και σε κάθε χωριό, έτσι ώστε αυτή τη φορά με την ομάδα των συνεργατών μου να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό που συμπεριλαμβάνει επικαιροποιημένα και με ιεράρχηση όλες τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας και των συνδημοτών μας.

Τον σχεδιασμό αυτό θα τον παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα πριν τις εκλογές στη Παραμυθιά, στον Αχέροντα, στο Σούλι αλλά και σε κάθε χωριό μας ξεχωριστά. Και εδώ έχουμε μια καινοτομία για τα προεκλογικά δεδομένα, όπως τα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αντί για γενικόλογες εξαγγελίες, θα παρουσιάσουμε με αναλυτικές αναφορές τον κάθε άξονα του σχεδιασμού που συμπεριλαμβάνει επιγραμματικά :
Πρωτογενή τομέα, μεταποίηση και επιχειρείν .
Τουρισμό
Πολιτισμό και ιστορία
Περιβάλλον

Ο σχεδιασμός μας αυτός είναι ρεαλιστικός, έχει στόχους και ασφαλώς προτεραιότητες, που επιγραμματικά αναφέρονται σε :
Πρωτοβουλίες για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, που είναι η μεγαλύτερη μάστιγα για όλους και κυρίως για τους νέους.
Υποστηρικτικές δράσεις για τους συμπολίτες μας που επιχειρούν.
Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Εφαρμογή νέων τεχνολογιών.
Συνεργασία με επιστημονικούς φορείς.
Δράσεις μέριμνας για τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που έχουν ανάγκη.
Τέλος αλλά όχι τελευταίο ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Η καινοτομία εκ μέρους μας δεν θα είναι μόνο η αναλυτική παρουσίαση του κάθε άξονα ξεχωριστά, αλλά κυρίως η εξειδικευμένη αναφορά στις πηγές ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ. Δηλαδή στο πώς θα χρηματοδοτήσουμε το κάθε έργο που σχεδιάζουμε. Με αυτό τον τρόπο θα διαφοροποιηθούμε από την κοινή πρακτική, που συναντούμε τις περισσότερες φορές έως σήμερα, δηλαδή την πρακτική των γενικόλογων και κυρίως μη κοστολογημένων προτάσεων που εξαγγέλλονται προεκλογικά και στο τέλος δεν υλοποιούνται.

Σημαία της παράταξής μας είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Δήμου Σουλίου και για τον σκοπό αυτόν θα ορίσουμε τους επιστημονικά υπεύθυνους σε κάθε τομέα δράσης. Οι συνεργάτες αυτοί θα είναι καταρτισμένοι επιστήμονες, που θα έχουν την ευθύνη στον τομέα δράσης τους. Σημαντικό ρόλο επιφυλάσσουμε για τους ανθρώπους μας που διαπρέπουν έχοντας μεταναστεύσει από τον τόπο μας. Είναι στοίχημά μας να αξιοποιήσουμε τη δεδομένη αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους και να τους εμπνεύσουμε ενεργοποιώντας τους επιτελικά.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θέλουμε να συντηρήσουμε και να ολοκληρώσουμε με σεβασμό ό,τι καλό έχει γίνει έως τώρα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, γιατί αυτό επιτάσσει η παιδεία μας αλλά και γιατί αυτό έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Θέλουμε όμως ξεκάθαρα να θέσουμε τις βάσεις γι’ αυτό που έρχεται και να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας που αποβλέπει στην παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρου του Δήμου Σουλίου.

Την αγάπη μας για τον τόπο μας τη δείχνουμε έμπρακτα και όχι με ευχολόγια. Και θα τα καταφέρουμε, γιατί το πιστεύουμε, γιατί τολμούμε και γιατί δεν αποφεύγουμε τις δράσεις που έχουν ΄΄κόστος΄΄. Θα τα καταφέρουμε, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Σας καλώ να πιστέψετε όχι μόνο στην ικανότητα τη δική μου και των συνεργατών μου να προκαλούμε την αλλαγή, αλλά και στη δική σας. Αν επιλέξετε εμένα και τους συνεργάτες μου να σας υπηρετήσουμε, αυτή θα είναι μια εποχή ενεργοποίησης όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας.

Αισθάνομαι ως καθήκον μου να ξεκαθαρίσω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κύριο ζητούμενο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά αυτός που θα επιλεγεί να έχει όλα εκείνα τα εφόδια, ώστε με τους συνεργάτες του να είναι σε θέση να οδηγήσει τον Δήμο Σουλίου στο μέλλον.

Αισθάνομαι το καθήκον να αναδείξω ως πρώτη υποχρέωσή μου να σας μεταδώσω το μήνυμα ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σύνεση και διαρκή συστηματική εργασία.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους μας !


Με τιμή,
Νικόλας Κάτσιος
Φαρμακοποιός /MBA
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
 
Read More »
Ο Νικόλας Κάτσιος υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας Ο Νικόλας Κάτσιος υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019


Την Τετάρτη 09-01-2019, και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 21-12-2018 συνεδρίασης.

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 17-09-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Πρέβεζας», προϋπολογισμού 150.000,00 € με Φ.Π.Α.

2. Έγκριση του από 24-12-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-11-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελληνικό» προϋπολογισμού 80.000,00 € με ΦΠΑ.

3. Έγκριση του από 21-12-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-12-2018 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στέγης παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σερβιανών», προϋπολογισμού 64.000,00 € με ΦΠΑ.

4. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Θεσπρωτίας», αναδόχου Ελένης Τασιούλα, μέχρι την 15-04-2019.

5. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών (σωλήνων - πλέγματος) για την περίφραξη του χώρου των εγκαταστάσεων της πρώην Γεωργικής Σχολής και των σταυλικών εγκαταστάσεων του Υπουργείου Γεωργίας στην περιοχή Κατσικάς».

6. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων στην περιοχή Μπαλντούμα και στο Δήμο Πωγωνίου στους ποταμούς Καλαμά και Γορμό».

7. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια δέντρων καστανιάς και υλικών συστημάτων άρδευσης για φύτευση στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων στην περιοχή Μετσόβου».

8. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στην 2η και 3η επαρχιακή οδό Γέφυρα Πλάκας – Πράμαντα - Καλαρρύτες και Μονολίθι – Πλατανούσα - Σκούπα Άρτας».

9. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Kοπή ξηρών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στο Δήμο Πωγωνίου στην περιοχή Σιταριάς».

10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Λούρο στη θέση ΄΄Δέση γέφυρας Βουλιάστας΄΄», αναδόχου ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε., μέχρι την 07-02-2019.

11. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, οικ. έτους 2019 (Δ/νση Οικονομικού).

12. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εφαρμογή του Διπλογραφικού συστήματος, για το έτος 2019 στην Περιφέρεια Ηπείρου.

13. Επικαιροποίηση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, προηγούμενων ετών, σχετικά με τις δαπάνες δικαστικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας Ηπείρου.

14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή μισθοδοσίας, αντιμισθίας και λοιπών σταθερών, διαρκούς ή περιοδικού χαρακτήρα, δαπανών για το έτος 2019 της Π.Ε. Ιωαννίνων.

15. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, οικ. έτους 2019 (Τμήμα Προμηθειών).

16. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη χορήγηση παγίου κατ’ αποκοπή χορηγήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2019.

17. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.

18. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παράταση ισχύος της σύμβασης προμήθειας καυσίμων θέρμανσης, για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

19. Έγκριση του Πρακτικού Νο2/31-12-2018 (οικονομική προσφορά) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού (διεθνούς) ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων (άρθρο 27 του Ν. 4412/2016), για την εκτέλεση του υποέργου «Δαπάνη μεταφοράς του υπολείμματος της εγκατάστασης επεξεργασίας ΑΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου» προϋπολογισμού 1.271.571,74 € με Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου με ΚΑ 2018ΕΠ03000008.

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την αποζημίωση υπαλλήλων που διενεργούν επιθεωρήσεις σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν.3982/2011 (ΦΕΚ 134Α) και την αποζημίωση μελών εξεταστικών επιτροπών για την διενέργεια των εξετάσεων των υποψηφίων επαγγελματιών τεχνικών δραστηριοτήτων του άρθρου 5 παρ. 4 του Ν.3982/2011 (ΦΕΚ 134Α), για το έτος 2019.

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη μετακίνηση του Νομικού Συμβούλου της Π.Ε. Ιωαννίνων, Δημητρίου Στάθη, στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (16ο Τμήμα) κατά τη δικάσιμο της 16-01-2019, για τη συζήτηση της από 19-12-2017 αγωγής της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. κατά της Περιφέρειας Ηπείρου.

22. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών για την πρόσβαση στη τράπεζα νομικών πληροφοριών «ΝΟΜΟΣ», για το έτος 2019.

23. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών για τη συλλογή κτηματολογικών στοιχείων των έργων “Κατασκευή Α/Κ ΒΙΟΠΑΘΕ στη θέση Γκρίκα Θεσπρωτίας” και “Βελτίωση κόμβου εισόδου πόλεως Ιωαννίνων στη θέση του υφιστάμενου Α/Κ με Εγνατία Οδό”».

24. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή της προμήθειας και μεταφοράς αλατιού οδικών δικτύων (χύμα) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 (υπόλοιπο των σχετικών συμβάσεων, με ΑΔΑΜ: 18SYMV003743739 και 18SYMV004185658).

25. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Κατασκευή κόμβου Λουτρότοπου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 280.000,00 € με Φ.Π.Α.

26. Κατακύρωση του αποτελέσματος της 18-09-2018 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στην ΤΚ Κορφοβουνίου Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.

27. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

28. Έγκριση τροποποίησης των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Άρτας, για το σχολικό έτος 2018-2019 με άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης του προϋπολογισμού κάθε τμήματος/δρομολογίου, του αριθ. 3109/24-08-2017 (α/α Συστήματος: 45214) διεθνή ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

29. Έγκριση ανακλήσεων αδιάθετων υπολοίπων τέλους χρήσης έτους 2018 και έγκριση απαλλαγής υπολόγων ΧΕΠ της Π.Ε. Άρτας.

30. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων και δέσμευσης πολυετών υποχρεώσεων της Π.Ε. Άρτας οικ. έτους 2019.

31. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, έτους 2019.

32. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, έτους 2019 (δαπάνες μισθοδοσίας, εργοδοτικών εισφορών, κλπ).

33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συνδρομή έτους 2019 στην ιστοσελίδα www.docman.gr (βιβλιοθήκη δημοσιονομικής νομοθεσίας), για τις ανάγκες της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

34. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, κατάρτιση των όρων της διακήρυξης και συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας του Συνοπτικού Διαγωνισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στη σχεδίαση και υλοποίηση των δράσεων του έργου “Integrating multimodal connections in the Adriatic-Ionian region - ADRIPASS”», προϋπολογισμού € 73.800,00 με ΦΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-B 2014-20 Adriatic – Ionian (ADRION).

35. Έγκριση ανάκλησης αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε. Πρέβεζας, οικ. έτους 2018.

36. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών, διάθεσης πιστώσεων και δέσμευσης πολυετούς υποχρέωσης της Π.Ε. Πρέβεζας, οικ. έτους 2019.

37. Έγκριση του από 21-12-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-12-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.

38. Έγκριση του από 27-12-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-12-2018 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση - βελτίωση οδού Ν. Σινώπης – Κανάλι - Εθνική οδός Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.

39. Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, για την παροχή έργου από 06-12-2018 και 13-12-2018 για επείγουσες εργασίες α) καθαρισμού της κοίτης και προστασία της όχθης του ποταμού Μπόιδα – Μαυρή στην περιοχή Θεσπρωτικού ΠΕ Πρέβεζας και β) καθαρισμού ρεμάτων στην περιοχή της Τ.Κ. Λούρου ΠΕ Πρέβεζας, σύμφωνα με τις αριθμ. πρωτ. Φ.301/597/06-12-2018 και Φ.301/626/13-12-2018 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας αντίστοιχα, και τις αριθμ. 40/2729/12-12-2018 και 41/2842/21-12-2018 αποφάσεις ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής.

Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Το πλάνο του ΟΛΗΓ για το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019


Το πλάνο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για το Εμπορευματικό Κέντρο / Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας ανέδειξαν πρόσφατα στελέχη του.

Σύμφωνα με αυτό, αφορά την ανάπτυξη ενός διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου (Freight Village) εντός της περιφέρειας της Θεσπρωτίας, μεταξύ των οποίων μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και η άλλη στην περιοχή που καταλαμβάνεται σήμερα από το Βιομηχανικό Πάρκο Θεσπρωτίας (περιοχή Γκρίκα, Δήμος Σουλίου).

Το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ροές από και προς τις περιοχές της Αδριατικής που ο λιμένας συνδέει, άλλα και θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε Θαλασσίου Διαδρόμου που, είτε ξεκινά, είτε διέρχεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Θα προσθέσει έναν ισχυρό κρίκο στη δόμηση της αλυσίδας λιμενικών – οδικών μεταφορών, διαμετακόμισης Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας και της ελληνικής ενδοχώρας.

Η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου και των σχετικών υποέργων χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Συνδέοντας την Ευρώπη (CEF), στα πλαίσια του έργου ADRI – UP.

Το έργο προβλέπει:

-Κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου/ εμπορευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας και κατασκευή της οδικής σύνδεσης του κέντρου με την Εγνατία Οδό και κατ’ επέκταση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

-Μελέτες για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάπτυξη νέου τερματικού σταθμού για πλοία Ro-Ro/ Ro-Pax στο λιμάνι της Ανκόνα.

-Αναδιάρθρωση της αποβάθρας VI στο λιμάνι της Τεργέστης.

-Βελτίωση της σιδηροδρομικής υποδομής στο εμπορευματικό κέντρο «Interporto di Trieste».

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρόκειται να αξιοποιηθεί, με τη μέθοδο της υπο-παραχώρησης δραστηριοτήτων.


 
Read More »
Το πλάνο του ΟΛΗΓ για το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας Το πλάνο του ΟΛΗΓ για το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019


Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, που υποχρεούνται να λαμβάνουν οι δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ο Δήμος Ηγουμενίτσας γνωστοποιεί, ότι την Τρίτη 8/1/2019 και την Τετάρτη 9/1/2019, 8:00-15:00, θέτει στη διάθεση των ευπαθών ομάδων και των πολιτών, τους ακόλουθους θερμαινόμενους χώρους:
  • Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ»
  • Αίθουσα ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112), την Αστυνομία (100), το ΕΚΑΒ (166), η την Πυροσβεστική (199).


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών Ηγουμενίτσα: Ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή Μουσική την Τετάρτη στο Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι"

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζωντανή Μουσική την Τετάρτη στο Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι" Ηγουμενίτσα: Ζωντανή Μουσική την Τετάρτη στο Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Κοινή ανάβαση για τους ορειβατικούς συλλόγους Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019


Κοινή Ανάβαση με ΕΟΣ Ηγουμενίτσας (Θα Πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Φοινίκι) 
Μονή Γηρομερίου - Απιδιές (Α Κατηγορία) 
Ώρες πορείας: 5 
Αρχηγοί: Τσώλης Βασίλης, Χάλλα Άννα 
Φοινίκι - Νιονέρι - Φαρμακοβούνι 1.940μ (Β+ Κατηγορία) 
Ώρες πορείας: 7,5 
Αρχηγοί: Φατήρας Κωνσταντίνος, Μπάλλος Κωνσταντίνος 


Read More »
Κοινή ανάβαση για τους ορειβατικούς συλλόγους Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων Κοινή ανάβαση για τους ορειβατικούς συλλόγους Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Ανεξερεύνητα τα σπήλαια της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019


Η εξερεύνηση σπηλαίων της Θεσπρωτίας, που έχει πολλά και αξιόλογα, δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου.
Χρειάζονται αυτοψίες, που θα καταγραφούν σε υπηρεσιακές εκθέσεις και θα αποτελέσουν μία πρώτη βάση για συστηματική προσέγγιση και γνώση των σπηλαίων του τόπου. 
Αφού γίνει η καταγραφή όλων των σπηλαίων του νομού, προκειμένου να αξιολογηθούν, να καταστούν προσβάσιμα και επισκέψιμα από το ευρύ κοινό και να αξιοποιηθούν τουριστικά. 
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το σπήλαιο της Λυγιάς στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, το σπήλαιο του αγίου Αρσενίου στη Βέλλιανη Παραμυθιάς και το σπήλαιο του οσίου Νείλου στο Γηρομέρι Φιλιατών, της Σίδερης κ.λπ. 
Η περιοχή στο σπήλαιο της Λυγιάς, οριοθετείται από τρείς μεγάλες οπές στους βράχους 
Το εσωτερικό της σπηλιάς υπάρχει ένας θόλος (ύψους περίπου 6μ.) από ιζηματογενές πέτρωμα στις αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου. 
Στο βάθος, σας περιμένει μία «ιδιωτική» παραλία με βότσαλα. 
Στη σπηλιά του αγίου Αρσενίου στη Βέλλιανη υπήρχε σκήτη, που τη χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί της μονής του αγίου Ιωάννου της Βέλλιανης, η οποία καταστράφηκε γύρω στα 1870. 
Σήμερα διασώζεται μέσα στη σπηλιά τμήμα της σκήτης και παλιά αγιογραφία στο βράχο. 
Πριν 30-40 χρόνια μια ομάδα νέων τότε ανθρώπων, από τα κοντινά χωριά με πολύ κόπο ανακατασκεύασαν την σκήτη σε μικρό εκκλησάκι και άρχισε να εορτάζεται κάθε χρόνο η γιορτή του Αγ. Αρσενίου. 
Ο όσιος Νείλος, μετά από πρόσκληση κατοίκων της Θεσπρωτίας μετέβη στην περιοχή του Γηρομερίου και εγκαταστάθηκε σε ένα παλαιό ασκητήριο, στη σπηλιά ενός απότομου βράχου, στη θέση Ροδάνι, απέναντι από την σημερινή τοποθεσία της Μονής. 
Το σπήλαιο Σίδερης κατοικήθηκε κατά τη νεολιθική εποχή. 


 
Read More »
Ανεξερεύνητα τα σπήλαια της Θεσπρωτίας Ανεξερεύνητα τα σπήλαια της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΚΩΣΤΑΡΑ - ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΩΗ

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019Φίλε Σταύρο!
Ειλικρινά λυπάμαι που δε θα είσαι υποψήφιος στον ακριτικό Δήμο Φιλιατών.Σ΄ένα Φιλιάτι που κάποτε "φώτιζε", επειδή ήταν το πνευματικό,εμπορικό κι οικονομικό κέντρο της Θεσπρωτίας. Ένα Δήμο Φιλιατών που σήμερα, υπεργηρασμένο,"ερημωμένο" κι εγκαταλειμμένο , βιώνει τεράστια προβλήματα. Έναν Δήμο Φιλιατών που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, ως έναν από τους πιο φτωχούς δήμους της Ευρώπης. Έναν Δήμο που αδυνατεί να δημιουργήσει "γέφυρες επικοινωνίας" με τους "Απανταχού Φιλιαταίους". Ένας Δήμος με τις 42 ερημωμένες από τη μετανάστευση των τελευταίων δεκαετιών Δημοτικές ενότητές του ,τον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Ελλάδας, που ζει όλες τις συνέπειες που οδήγησαν την Ελλάδα, μα κυρίως την ακριτική Ελλάδα, σ΄αυτή την κατάσταση.
Οι λαθεμένες πολιτικές, οι νοσηρές νοοτροπίες που πάρα πολλές καλλιεργήθηκαν,αποκτήθηκαν κι εμπεδώθηκαν, οδήγησαν δυστυχώς σε "απίστευτες συμπεριφορές" τους "πολιτικούς Άρχοντες" αλλά και τους Φιλιαταίους που έπρεπε να εναντιωθούν και "να κάνουν ένα βήμα μπροστά". Δυστυχώς όμως αυτός ο κόσμος συμβιβάστηκε ή απέκτησε απαράδεκτες συμπεριφορές στο Φιλιάτι.

Αποτέλεσμα αυτών είναι οι πιο άξιοι, οι πιο έντιμοι κι ικανοί να γυρίζουν ,για διάφορους λόγους,την πλάτη στο Φιλιάτι.

Φίλε Σταύρο!
Λυπάμαι για την απόφασή σου,μα έχω κατανόηση να θέλεις να συνεισφέρεις μέσα από το συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπου ζεις.
Στέκομαι όμως σε μια παράγραφό σου ...

"...Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να κάνω προτάσεις και να παραθέτω και να επισημαίνω τα λάθη και τις παραλείψεις, κρίνοντας τα όσα πράττει η κάθε δημοτική αρχή, όπως κάνω ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια.
Πολιτική για μένα δεν είναι μόνο οι εκλογές και, ακόμη κι αυτή η προσωπική εκλογή, δεν είναι το πρωταρχικό μου κίνητρο. Όπως ασχολούμαι συνεχώς τα τελευταία χρόνια θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον"...
Ελπίζοντας να μην ξεχάσεις "και στο μέλλον" να ασχολείσαι με το Φιλιάτι, θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάζω τα έγκυρα κι υπεύθυνα άρθρα σου ...

Σου εύχομαι από βάθος καρδιάς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 
Και να ξέρεις φίλε Σταύρο,οι καλύτερες ευχές μου θα σε συνοδεύουν!...


 
Read More »
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΚΩΣΤΑΡΑ - ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΩΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΚΩΣΤΑΡΑ - ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΩΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

60 χρόνια με τον ΦΟΠ. 60 χρόνια προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019


Το 2019 είναι επετειακή χρονιά για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Θεσπρωτίας και για έναν από τους μεγαλύτερους της Ηπείρου. Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης, ενώ από τις αίθουσες του έχουν περάσει χιλιάδες παιδιά και ενήλικοι μαθητευόμενοι και σπουδαστές που συμμετείχαν στα τμήματα του από το 1959

Από τις αρχές του 1959, ξεκίνησε τις δράσεις του, με την πρώτη γενική συνέλευση να πραγματοποιείται στις 1 Φεβρουαρίου του 1959, ενώ το πρώτο ΔΣ συστάθηκε σε σώμα 3 μήνες πριν, στις 1 Οκτωβρίου του 1958. Την ίδια ημέρα συνεδρίασε και για πρώτη φορά το ΔΣ., (στην πρώτη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε το πρώτο πρακτικό).

Ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών λαμπρών μυαλών της εποχής που οραματιζόταν και υλοποιούσαν ένα τεράστιο σχέδιο για την πνευματική ανάπτυξη της πόλης. Ήταν τότε που στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς φοιτούσαν περισσότεροι από 1200 μαθητές από όλη την Θεσπρωτία και όχι μόνο όπως συχνά ανέφερε ο Βασίλης Κραψίτης.

Ετσι ιδρύεται ο ΦΟΠ που για τα επόμενα 60 χρόνια, προσέφερε και προσφέρει ανεκτίμητο έργο στον πολιτισμό και την παιδεία της περιοχής.

Χορευτικά τμήματα, μουσείο, ημερίδες, μουσικές σχολές, κατηχητικές σχολές, εικαστικές σχολές, ανέγερση μνημείων, εκδώσεις βιβλίων, εκδηλώσεις κ.α, ήταν μερικές μόνο από τις δραστηρίοτητες που τον τον κατέστησαν ως έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ηπείρου.

Οι πρώτες συνεδριάσεις, το κτήριο και η φιλαρμονική:

Στο πλαίσιο των δράσεων και μεταξύ πολλών άλλων, συγκαταλέγονται και η πνευματική εστία (όπως ονομάστηκε τότε το σημερινό κτήριο του ΦΟΠ), καθώς και η φιλαρμονική της πόλης .

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, είχε ήδη μια σειρά από δράσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης, που όμοιες συναντιόταν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τώρα ήταν η σειρά της πνευματικής εστίας και της Φιλαρμονικής.

Ο ΦΟΠ με την βοήθεια της «Ένωσης Παραμυθιωτών Ιωαννίνων» η οποία είχε σημαντικές παρεμβάσεις στο ρου της ιστορίας της Παραμυθιάς, ξεκίνησε τις προσπάθειες για την δημιουργία του πνευματικού κέντρου με βιβλιοθήκη, μουσείο Ελληνιστικών και Βυζαντινών χρόνων, μουσείο 49 Προκρίτων, εκπαιδευτήριο μουσικής, φιλαρμονικής κ.α. Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε την Φιλαρμονική του ΦΟΠ στις 25 Μαρτίου 1965

Έτσι, στις 1/2/1959, πραγματοποιείται γενική συνέλευση στον ΦΟΠ (δεύτερη φωτογραφία) με την συμμετοχή μεταξύ άλλων, μεγάλων ονομάτων της πόλης, όπως του τότε Δημάρχου Γάκη Ρίγγα, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάκη Γιαννάκη, του Βασίλη Κραψίτη, του Αντώνη Αρβανίτη, του Κωστάκη Μιτσιώνη και του Σιών Μπακόλα.

Σε έκδοση του Βασίλη Κραψίτη με τίτλο Εγκώμιων της Ενώσεως Παραμυθιωτών Ιωαννίνων, διαβάζουμε την εισήγηση του ίδιου του Κραψίτη στο ΔΣ του ΦΟΠ:

«… Με το μέγαρο τούτο η τέχνη πλησιάζει και ομορφαίνει την ζωή. Στον πρώτο όροφο τα γραφεία του ΦΟΠ, η βιβλιοθήκη που φωτίζονται οι νέες γενιές, τα μουσεία και η Φιλαρμονική. Στον πρώτο όροφο η αίθουσα διαλέξεων και προβολών. Στον δεύτερο όροφο συγχρονισμένοι ξενώνες που φιλοξενούν σε κάθε εποχή λογοτέχνες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που ορίζονται κάθε χρόνο από την Ακαδημία Αθηνών, την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, την Ανώτατη σχολή καλών τεχνών καθώς και το Γαλλικό και Ιταλικό Ινστιτούτο…»

Είχε υπάρξει προσυνεδρίαση στο σπίτι του οδοντίατρου Τάκη Σακκά και στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΠ ανακοινώθηκε η απόφαση του Δήμου Παραμυθιάς, σύμφωνα με την οποία, δώριζε στον ΦΟΠ το κεντρικότατο οικόπεδο για την ανέγερση του μεγάρου.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που ήταν δωρεά του Μηχανικού Μανώλη Χατζηαντωνίου, παρουσίασε στο ΔΣ του ΦΟΠ ο Βασίλης Κραψίτης, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Παραμυθιωτών Ιωαννίνων, Σωτήρη Παπαθανασίου.

Και καταλήγει ο αείμνηστος Βασίλειος Κραψίτης
«… Η ηρωική και μαρτυρική Παραμυθιά, υψώνει κατακόρυφα το αίτημά της, σαν καθήκον του κράτους και καθενός που σέβεται την ιστορία της, την παράδοση, την παιδεία και οραματίζεται το εθνικό μέλλον. Όποιος συνειδητοποιεί το χρέος του σαν Έλληνας και σαν άνθρωπος, ας βοηθήσει…»

Σήμερα:

Σήμερα ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του και λειτουργεί μια σειρά απο σχολές που προάγουν τόσο τον πολιτισμό και τις τέχνες, όσο και τις νέες τεχνολογίες.

Το ωδείο του ΦΟΠ που είναι αναγνωρισμένο απο το κράτος, αποτελείται από τα μουσικά σύνολα – εργαστήρια Τμήμα πιάνου, τμήμα κιθάρας, τμήμα μπουζουκιού, τμήμα ηλεκτρικής κιθάρας, τμήμα θεωρητικών, τμήμα ανώτερων θεωρητικών για τις πανεπιστημιακές εξετάσεις, τμήμα μουσικής προπαιδείας, τμήμα Βιολιού. τμήμα Παραδοσιακού κλαρίνου και Κλαρινέτου,τμήμα Κρουστών, τμήμα Αρμονίου και τμημα Ακορντεόν.

Η Φιλαρμονική με τα τμήματα: Ξύλινα Πνευστά (κλαρινέτο, fλάουτο, σαξόφωνα), χάλκινα πνευστά (tρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, αλτικόρνα, bαρύτονο, Τούμπρα), κρουστά (Share drum, bass tom) και θεωρητικά μαθήματα μουσικής

Στις χορωδίες συστήνεται, χορωδία ενηλίκων και παιδική χορωδία.

Στα χορευτικά, υπάρχει τμήμα ενηλίκων, τμήμα αρχάριων, παιδικό τμήμα και τμήμα εκμάθησης και προβολής λαϊκών χορών.

Στα εικαστικά, υπάρχει τμήμα ζωγραφική και τμήμα Ελευθερου σχεδίου για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Στις τεχνολογίες ο ΦΟΠ πρωτοπορεί με τμήμα ρομποτικής.

Τέλος, λειτουργούν και 2 τμήματα σκακιού, ανηλίκων και ενηλίκων.

Στα σχέδια του ΦΟΠ για το άμεσο μέλλον είναι το τμήμα ιστορία και λαογραφίας


 
Read More »
60 χρόνια με τον ΦΟΠ. 60 χρόνια προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης 60 χρόνια με τον ΦΟΠ. 60 χρόνια προσφοράς στη πολιτιστική και εκπαιδευτική ζωή της πόλης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης έκδοσης και θεώρησης Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019


Μετά το υπ΄αρ.πρωτ:Δ12α/ΓΠοικ.70170/2224/31-12-2018) (ΑΔΑ:Ω0ΛΑ465Θ1Ω-ΒΘΜ), έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης σας γνωστοποιούμε ότι

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ η ημερομηνία λήξης έκδοσης και θεώρησης Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α, έτους 2018, έως 28 Φεβρουαρίου 2019 για τις μετακινήσεις στις Αστκές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, από την Υπηρεσία μας και τα ΚΕΠ των Δήμων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας (2665360187) καθώς και με τα ΚΕΠ των Δήμων του Νομού μας.


Read More »
Θεσπρωτία: Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης έκδοσης και θεώρησης Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α Θεσπρωτία: Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης έκδοσης και θεώρησης Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Πολικές θερμοκρασίες στην Ήπειρο - Στους -8.9 το θερμόμετρο στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται και σήμερα το πρωί σε ολόκληρη την Ήπειρο. Στη Βωβούσα ο υδράργυρος έπεσε στους -20 βαθμούς Κελσίου, στα Γιάννενα στους -13 βαθμούς και στο Μέτσοβο στους -12.

Την ίδια ώρα επιμένει το τσουχτερό κρύο και στις πεδινές και παράκτιες περιοχές της περιφέρειας, όπου καταγράφονται και εκεί αρνητικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ήπειρο, οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη, 8/1/2019, είναι οι εξής:
Βωβούσα:-19.7
Αγία Κυριακή Ιωαννίνων:-14.7
Τύρια:-13.3
Ιωάννινα:-13.3
Πληκατι:-12.8
Ελεούσα Ιωαννίνων:-12.7
Θεοδώριανα:-12.6
Μέτσοβο:-12.4
Τσεπέλοβο:-11.6
Πάπιγκο:-11.2
Δωδώνη:-11.1
Κόνιτσα:-9.8
Πράμαντα:-9.4
Ζίτσα:-8.9
Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς:-8.9
Βουργαρέλι:-8.2
Κομπότι:-3.1
Φλάμπουρα:-2.4
Άρτα:-1.9
Πρέβεζα:-1.1
Ηγουμενίτσα:-0.8
Πάργα:-0.6

Αναλυτικές προγνώσεις για κάθε περιοχή της Ηπείρου


 
Read More »
Πολικές θερμοκρασίες στην Ήπειρο - Στους -8.9 το θερμόμετρο στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Πολικές θερμοκρασίες στην Ήπειρο - Στους -8.9  το θερμόμετρο στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Σελίδες