Βασίλης Γιόγιακας: «Να δοθούν νέες θέσεις διδασκόντων για το Τμήμα στην Ηγουμενίτσα»

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις 20 θέσεις διδακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Φημολογείται ότι το Τμήμα της Ηγουμενίτσας δε θα πάρει ούτε μια από τις 20 θέσεις διδασκόντων που πρόκειται να μοιραστούν με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Ακούγεται μάλιστα ότι κάποιες από τις θέσεις αυτές θα δοθούν σε αυτοδύναμα τμήματα, όταν στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι αυτές πρέπει να καλύψουν κατά προτεραιότητα τα μη αυτοδύναμα Τμήματα, όπως αυτό της Ηγουμενίτσας. Αυτό άλλωστε λέει ξεκάθαρα και ο νόμος.

Για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα το φθινόπωρο του 2020 πρέπει να πάρει νέες θέσεις διδασκόντων σε αυτή την κατανομή, αφού από την προκήρυξη των θέσεων μέχρι την τοποθέτηση των καθηγητών μπορεί να χρειαστεί και πάνω από ένας χρόνος.

Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε αν και πότε θα δοθούν νέες θέσεις!

Ζητούμε να δοθούν σε αυτήν την κατανομή θέσεις στο Τμήμα της πόλης μας, ώστε να είναι κατάλληλα στελεχωμένο για να λειτουργήσει το 2020.

Και αυτό θα ζητήσω και με επιστολή μου στην Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «Να δοθούν νέες θέσεις διδασκόντων για το Τμήμα στην Ηγουμενίτσα» Βασίλης Γιόγιακας: «Να δοθούν νέες θέσεις διδασκόντων για το Τμήμα στην Ηγουμενίτσα» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

ΗΡΘΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; - Της Νικολέτας Κολιομίχου – Μυσκέτα

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019

Πότε επιτέλους θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, το υπαίθριο θέατρο της Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στην πανοραμική θέση Τσιπουρίκι, σε ένα σημείο σπάνιας ομορφιάς και απέραντης θέας στο Ιόνιο πέλαγος- με θέα την Κέκρυρα και τα σύνορα της Αλβανίας.

Πόσα χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια;;

Όπως είδαμε σε διάφορες αναρτήσεις και φωτογραφίες, έχουν ξεκινήσει και πάλι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Πολύ ωραιά αυτα.....Και ρωτάω και πάλι;

Για τα έργα αυτά πρέπει να αναμένουμε κάποια προεκλογική περίοδο για να γίνονται ενέργειες ολοκλήρωσής τους;
Είναι αρκετές μερικές φωτογραφίες, με τις οποίες απλά ρίχνουμε λάσπη στα μάτια των πολιτών και μοστράρουμε το έργο μας, μόνο όταν ζητάμε την ψήφο τους;
Αυτό ΔΕΝ είναι έργο. Είναι κοροϊδία.

Επιπλέον στην Ηγουμενίτσα ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ να μπορεί να φιλοξενήσει μουσικά σύνολα, μπαλέτα, ορχήστρες και άλλα είδη μουσικών συνόλων γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ούτε αυτή αλλά ούτε και οι προηγούμενες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ για το πολιτιστικό κομμάτι της περιοχής.

Όλες οι εκδηλώσεις μεταφέρονται πρόχειρα στο ύπαιθρο μόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και από ποιότητα…..!! 
Καλύτερα να μην το αναφέρω!!!

Και τελικά, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θυμήθηκε επιτέλους η δημοτική αρχή ότι υπάρχει ένα ημιτελές έργο, το οποίο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε για αυτό το καλοκαίρι, για να δείξει το ενδιαφέρον της, όσον αφορά τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Πότε θα έρθουν τελικά οι μορφές πολιτισμού που αρμόζουν ακόμη και στην μικρή μας πόλη;

Νικολέτα Μπεριάνα Κολιομίχου – Μυσκέτα
Διευθύντρια Θεσπρωτικού Ωδείου 
 
Read More »
ΗΡΘΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; - Της Νικολέτας Κολιομίχου – Μυσκέτα ΗΡΘΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; - Της Νικολέτας Κολιομίχου – Μυσκέτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Το Σάββατο παρουσιάζει τον συνδυασμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου κ. Νικόλας Κάτσιος

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Το άλλο Σάββατο 30 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Καρκαμίσι στην Παραμυθιά, η παρουσίαση του ονόματος και του σήματος του συνδυασμού, του υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου κ. Νικόλα Κάτσιου.

Την ίδια ημέρα θα γίνει και η παρουσίαση του συνόλου του συνδυασμού, ο οποίος θα διεκδικήσει την Δημαρχιακή Αρχή Σουλίου, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, ο συνδυασμός του κ. Κάτσιου, εμπεριέχει πρόσωπα έκπληξη, από όλες τις κοινωνικοπολιτές τάξεις της κοινωνίας του Δήμου Σουλίου, με έμφαση τόσο στις ικανότητες και τις εμπειρίες των υποψηφίων, όσο και στις φρέσκες ιδέες των υποψηφίων που εκπροσωπούν τη νέα γενιά .
Read More »
Το Σάββατο παρουσιάζει τον συνδυασμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου κ. Νικόλας Κάτσιος Το Σάββατο παρουσιάζει τον συνδυασμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου κ. Νικόλας Κάτσιος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Ο Γιώργος Βέρμπης στον συνδυασμό του Γιάννη Λώλου

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Συνεχίζουμε ενωμένοι, ισχυροί και ανοιχτοί σε νέα πρόσωπα και ιδέες.
Καλωσορίζουμε στον Συνδυασμό μας Δύναμη Προοπτικής, τον κ. Γιώργο Βέρμπη, υποψήφιο στη Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας. Ο Γιώργος εργάζεται στο ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας, στο οποίο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και παράλληλα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, ως υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων.
Καλή επιτυχία Γιώργο!
Read More »
Ο Γιώργος Βέρμπης στον συνδυασμό του Γιάννη Λώλου Ο Γιώργος Βέρμπης στον συνδυασμό του Γιάννη Λώλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας & του Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019
 

Ταξιδεύουμε 2.251 έτη πίσω στο χρόνο και ζούμε ξανά ένα από τα ωραιότερα πειράματα στην Ιστορία των Επιστημών!
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το «Πείραμα του Ερατοσθένη στην σχολική τάξη», την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, κατά την εαρινή ισημερία. Η διοργάνωση του πειράματος , γίνεται σε συνεργασία με τον Ε.Κ.ΦΕ Θεσπρωτίας.
Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Νούση Βασίλειο για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας και στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τους κ. Γεώργιο Χειμώνα για την συνεργασία που είχαμε στην επιτυχία του πειράματος. Επίσης ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Στέργιο Παλπάνη για το φωτογραφικό υλικό και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων κ. Θεολόγου Στέφανο και Μυριούνη Δωροθέα που προετοίμασαν τους μαθητές.
 
Περισσότεροι από 35.000 μαθητές και 2.500 εκπαιδευτικοί από 52 διαφορετικές χώρες έχουν συμμετάσχει «Στο πείραμα του Ερατοσθένη στη σχολική τάξη» μέχρι σήμερα. Η διαθεματική αυτή δραστηριότητα αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς, να πραγματοποιήσουν με τους μαθητές τους, τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης. Συγκεκριμένα οι μαθητές του σχολείου μας, που θα συμμετάσχουν θα χρησιμοποιήσουν βασικές γνώσεις από το πεδίο των μαθηματικών αλλά και της φυσικής, της αστρονομίας και της γεωγραφίας. Με τη χρήση απλών μέσων, όπως ένας χάρακας ή μία μεζούρα θα μετρήσουν το μήκος της σκιάς μίας ράβδου, ακριβώς την ώρα του τοπικού μεσημεριού. Στη συνέχεια, με βάση της μετρήσεις τους θα υπολογίσουν τη γωνία που σχηματίζουν οι ηλιακές ακτίνες με τη ράβδο , ώστε να καταλήξουν συνεργατικά στον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης. 
 
 
 
Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα αναβιώσουν στην αυλή του σχολείου την ιστορική μέτρηση που o έκανε Έλληνας μαθηματικός Ερατοσθένης (276 π.Χ.–194 π.Χ.) πριν από περίπου 2.250 χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο Ερατοσθένης με αυτό το πείραμα που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα πειράματα στην Ιστορία της Επιστήμης, μέτρησε με εξαιρετική ακρίβεια για την εποχή του, την περιφέρειά της. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες. Η δραστηριότητα της υλοποίησης του ιστορικού πειράματος του Ερατοσθένη είναι ιδιαίτερα απλή.
Με την απλότητα όμως αυτή, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι κατορθώνει να:
• οδηγεί στη διαπιστωμένη γνώση και αποδοχή της αξίας των Θετικών Επιστημών για την κατανόηση του σύμπαντος κόσμου.
• προσελκύει αβίαστα το ενδιαφέρον των μαθητών και μαγνητίζει τη σκέψη αρκετών, ώστε να προωθεί και να καλλιεργεί τη θετική στάση τους απέναντι στις Θετικές Επιστήμες.

Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Ο Διευθυντής Κύλλας Γεώργιος.
Read More »
Πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας & του Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας Πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας & του Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Εκδήλωση στην Παραμυθιά με θέμα: «Ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας»

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019

Read More »
Εκδήλωση στην Παραμυθιά με θέμα: «Ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας» Εκδήλωση στην Παραμυθιά με θέμα: «Ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος όπου συναντήθηκε με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Φώτιο Ντίνη, τον οποίο και συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα όπως η αστυνόμευση του Δήμου αλλά και το πρόβλημα του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρείται ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής και κατά τους θερινούς μήνες.

Ο κ. Ντίνης ευχαρίστησε τον κ. Λώλο για την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου προς τη Διεύθυνση, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι αυτή θα συνεχιστεί, ενώ αμφότεροι επιβεβαίωσαν ότι η αγαστή συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να εμβαθύνεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Read More »
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Ευχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, των Προπονητών, των Εκπαιδευτικών που συμμετείχαν και των Γονέων των μαθητών που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Για έναν γονιό δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπει το παιδί του να είναι χαρούμενο και να προοδεύει.

Όταν στη χαρά αυτή συμβάλλουν έμπρακτα και άλλοι άνθρωποι, δεν μπορεί παρά να νιώθει ευγνωμοσύνη προς αυτούς. Εκτιμούμε το γεγονός ότι - παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των ημερών-ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και έγιναν αρωγοί και συμπαραστάτες της όλης προσπάθειας.

Το ήθος και η ευαισθησία τους αποτυπώνεται στην επιτυχία και στο χαμόγελο των παιδιών.

Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ :
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΟΛΗΓ ΑΕ
SUPER MARKET ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ
ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
ΑΝΕΚ LINES
SEMELI WINE BAR
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ
ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
MULTIRAMA

Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο του Κ. Κάτσιου Νικόλα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ταινίες μέτρησης χοληστερίνης

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Κάτσιου Νικόλα στην Ηγουμενίτσα για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε ταινίες Μέτρησης Χοληστερίνης για τις ανάγκες των ωφελούμενών προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο του Κ. Κάτσιου Νικόλα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ταινίες μέτρησης χοληστερίνης Δωρεά από το Φαρμακείο του Κ. Κάτσιου Νικόλα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ταινίες μέτρησης χοληστερίνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικών και αγροτικών υποδομών της Ηπείρου

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο για μείωση της επικινδυνότητας, αποκατάσταση βατότητας, ηλεκτροφωτισμό, αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων, βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες, συντηρήσεις μνημείων κ.α., που έχουν αποδέκτες χιλιάδες πολίτες, περιλαμβάνει το «πακέτο» έργων, που προωθείται προς υλοποίηση μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ
Η Ο.Ε., μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

«Αποκατάσταση – βελτίωση οδού Κομποτίου – παραλίας Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας –Γέφυρας Άννινου», προϋπολογισμού 515.000 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας οδού με παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Δήμου Ζηρού και σύνδεσή της με Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
«Ηλεκτροφωτισμός της 2ης Επαρχιακής οδού Ιωαννίνων – Πραμάντων στον Αυχένα Μηλιές (θέση Ορσίδες)», προϋπολογισμού 165.000 ευρώ
«Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή Ζωτικού δήμου Δωδώνης – Σύνδεση με περιοχή Σουλίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αμάραντο – Λουτρά Αμαράντου» Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση βατότητας οδού προς πτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή Νεοχωρακίου Πέτα Άρτας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας οδού προς πτηνοτροφικές μονάδες στη θέση Παλιουρή Κομποτίου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας οδού Καλεντίνη Άρτας προς Ροβέλιστα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας Θεοδώριανα με παραγωγική μονάδα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας οδού από Πλακανίδια – Παλιουράκι και σύνδεσή της με επαρχιακή οδό», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
«Αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ελαίας – Φιλιατών με Κάτω Ξέχωρο», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
«Επένδυση τάφρου εντός του οικισμού της Τ.Κ. Καλογερικού» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 70.000

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ
Οριστικοί ανάδοχοι αναδείχτηκαν για τα έργα:

«Αποκατάσταση οδού περιοχής Ράμιας Άρτας (περιοχή Τραντζέικα)» προϋπολογισμού 124.000 ευρώ. Ανάδοχος: Φούκας Δημήτριος
«Αποκατάσταση οδού προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Ράχη Άρτας», προϋπολογισμού 115.000 ευρώ. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ
«Διαγράμμιση επί της επαρχιακής οδού Γαβριά – Ψαθοτόπι – Παχυκάλαμος», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: MAYCON HELLAS CONSTRUCTION COMPANY SA

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ
Προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχτηκαν για τα έργα:

Π.Ε. Ιωαννίνων
«Βελτίωση κόμβου Ασφάκας στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας», προϋπολογισμού 725.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε.
«Βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού σύνδεσης Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου με την μονάδα Ε.Ε.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου» προϋπολογισμού 247.000 ευρώ. Ανάδοχος: Τσομπίκος Δημήτριος
«Άμεσες εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων έτους 2019 προς αποφυγή άμεσων κινδύνων ατυχημάτων (Παροχή Υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ-Β. ΚΑΚΑΡΙΑΡΗΣ Ο.Ε.

Π.Ε. Άρτας
«Αποκατάσταση – βελτίωση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και αποστραγγιστικές τάφρους στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλα Π.Ε. Άρτας (Β’ φάση)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
«Αποκατάσταση – συντήρηση της επαρχιακής οδού (13) από Αστραποκαμένο – Κλειδί – Χελώνα – Αγία Παρασκευή – Σκουληκαριά» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Ανάδοχος Κ. Κωσταβασίλης &ΣΙΑ Ο.Ε.
«Βελτίωση-αποκατάσταση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου Αρταίων (ΤΚ Βίγλας, ΤΚ Γραμμενίτσας, ΤΚ Κωστακιών) και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά (ΤΚ Σελλάδων, ΤΚ Αγίας Παρασκευής)», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ. Ανάδοχος: Φούκας Δημήτριος
«Αποκατάσταση τοιχίων αντιστήριξης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Π.Ε. Άρτας στις θέσεις Μεγάρχη, Ανεμοράχη, Κάτω Καλεντίνη, Μεσούντα», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος Σωτ. Σφήκας.
«Συντήρηση, βελτίωση, επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2018», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Μπαλάφας Κωνσταντίνος
«Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και αρδευτική διώρυγα στην Τ.Κ. Καλοβάτου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 53.000 ευρώ. Ανάδοχος: Παπαϊωάννου Σπ. Απόστολος Ε.Δ.Ε.
«Επισκευή θυροφραγμάτων άρδευσης στην περιοχή Λουτροτόπου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κιτσοπάνος Γεώργιος

Π.Ε. Πρέβεζας
«Διαμορφώσεις – Ασφαλτοστρώσεις αύλειων χώρων 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ

ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Ανακατασκευή τμήματος του κωδωνοστασίου στην Κλειδωνιά Κόνιτσας», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ
Αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος (Νανάκης Γεώργιος), του έργου. «Συντήρηση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελληνικό» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
«Εργασίες στεγανοποίησης λαογραφικού μουσείου Βίτσας Ζαγορίου», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος: Παππάς Ευγένιος
Αποπεράτωση εργασιών διαμόρφωσης περιοχής αναδασμού Ριαχόβου» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: Κούγκουλης Βασίλειος & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Εργασίες επισκευής στο τηλεφωνικό κέντρο και σε βοηθητικούς χώρους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 22.630 ευρώ. Ανάδοχος Α&Π ΛΑΜΠΡΗΣ Ο.Ε.- Τεχνική Εταιρεία.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικών και αγροτικών υποδομών της Ηπείρου  Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικών και αγροτικών υποδομών της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 19χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019


Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας καθώς και μετά από υπόδειξη οδηγού φορτηγού οχήματος, εντοπίστηκε κρυμμένος ο ανωτέρω αλλοδαπός εντός του φορτίου του επικαθήμενου, χωρίς να φέρει ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 19χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 19χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2019 Rating: 5

Σελίδες