Καταγγέλλει την εικόνα που παρουσιάζει ο Μητροπολιτικός Ναος του Αγ. Δονάτου

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Καταγγέλλει την εικόνα που παρουσιάζει ο Μητροπολιτικός Ναος του Αγ. Δονάτου


Το Σάββατο γιόρταζε ο άγιος Δονάτος Παραμυθιάς!

Εάν περάσετε στην είσοδο του αγίου Δονάτου σήμερα θα πιάσετε τη μύτη σας από την βρωμιά! Τα κάγκελα δεν είναι βαμμένα, η πρόσοψη της εκκλησίας είναι μαυρισμένη και το μονομπλόκ επίσης.

Από το 1968 που έγινε ο ναός όσα χρόνια πέρασαν μέχρι σήμερα η μητρόπολη της Παραμυθιάς δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ.

Τέτοια αδιαφορία από την μητρόπολη, από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και εν γένη από τους αρμοδίους υπεύθυνους δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά!

Επομένως η ιερά σύνοδος να “πετάξει” στην σύνταξη, μητροπολίτη και παππάδες της μητρόπολης Παραμυθιάς διότι δεν αξίζουν για την θέση την οποία κατέχουν καθως και να τους επιβάλει να κάνουν επιτέλους το Γηροκομείο για ολους τους έχοντας ανάγκη γέροντες και γερόντισσες της Παραμυθιάς μας!

Οι προσκυνητές βοηθούν για την καθαριότητα και την περιποίηση του αγίου Δονάτου και ζητούν παρεμβάσεις αλλα χωρίς ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,
ο λαογράφος Γρηγόριος Μάρκου
Read More »
Καταγγέλλει την εικόνα που παρουσιάζει ο Μητροπολιτικός Ναος του Αγ. Δονάτου Καταγγέλλει την εικόνα που παρουσιάζει ο Μητροπολιτικός Ναος του Αγ. Δονάτου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Το τραγούδι του Χουάν Ραμόν Ρότσα για την παραμονή του Θεσπρωτού στη Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Το τραγούδι του Χουάν Ραμόν Ρότσα για την παραμονή του Θεσπρωτού στη Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ)Με ένα τραγούδι το οποίο ερμήνευσε α καπέλα και στον αέρα της ΕΡΤ πανηγύρισε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα την παραμονή του Θεσπρωτού στη Super League 2.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι η ομάδα που προπονεί, κατάφερε να παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στην πρώτη της συμμετοχή σε αυτήν. Έτσι, το έριξε στο τραγούδι.

«Αυτό το τραγούδι είναι φοβερό. Η Βιολέτα Πάρα είναι μια Χιλιανή και λέει: "Ευχαριστώ τη ζωή που μου έδωσε τόσα και μπορώ να διακρίνω το μαύρο και το άσπρο και μέσα στο πλήθος, μπορώ να διακρίνω τη γυναίκα που αγαπώ"», σχολίασε ο Αργεντινός τεχνικός.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ανέλαβε την ομάδα της Ηγουμενίτσας το 2019. Έκτοτε, με τον Αργεντινό στο «τιμόνι» του, ο Θεσπρωτός σημειώνει αρκετά καλές πορείες για τα δεδομένα του. Με το 0-0 στην Ευκαρπία κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, την τελευταία αγωνιστική της Super League 2, εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία.

Αυτό έφερε ένα αίσθημα ευφορίας στον 67χρονο τεχνικό, ο οποίος τραγούδησε στην κάμερα της ΕΡΤ, πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις του.


Read More »
Το τραγούδι του Χουάν Ραμόν Ρότσα για την παραμονή του Θεσπρωτού στη Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ) Το τραγούδι του Χουάν Ραμόν Ρότσα για την παραμονή του Θεσπρωτού στη Super League 2 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

111 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
111 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 21
ΠΕ Θεσπρωτίας 10
ΠΕ Ιωαννίνων 54
ΠΕ Πρέβεζας 26

Read More »
111 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 111 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης


Στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας στα καταστήματα διασκέδασης και την προστασία του κοινού από το θόρυβο, συνελήφθησαν τα τελευταία δύο βράδια (1 και 2/5/2022) σε περιοχές της Πρέβεζας συνολικά (5) άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για (4) υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πρέβεζα και έναν στην Πάργα, οι οποίοι διαπιστώθηκε να τα λειτουργούν κάνοντας χρήση μουσικής -κατά περίπτωση- χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή και καθ’ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου θορύβου.

Προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργήθηκε από τα Αστυνομικά Τμήματα Πρέβεζας και Φαναρίου αντίστοιχα.
Read More »
Συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης Συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Κρουαζιέρα και Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Κρουαζιέρα και Ηγουμενίτσα


Πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν φέτος τα λιμάνια της χώρας μας εκ των οποίων τα 570 θα κάνουν home porting με προφανή τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, δεδομένου ότι Home porting σημαίνει τετραπλάσια έσοδα σε κάθε περιοχή.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτακης τόνισε ότι το 2022 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την κρουαζιέρα η οποία ετοιμάζεται για ένα καλό ξεκίνημα.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής berth alocation ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των κρουαζιερόπλοιων στα διαφορά λιμάνια της χώρας.

Απομένει βέβαια να δούμε τι θα συμβεί στην Ηγουμενίτσα καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από τον ΟΛΗΓ και παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του λιμένα.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα κρουαζιερόπλοια που έφτασαν ήταν ελάχιστα κι αυτό μετά από μία δυνατή εκκίνηση που είχε γίνει.

Βέβαια η διετία είχε μέτρα λόγω της πανδημίας. Η επιστροφή στην κανονικότητα και η άρση των περιορισμών θα δείξει αν η Ηγουμενίτσα θα ξαναβρεί την θέση της στον χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας.
Read More »
Κρουαζιέρα και Ηγουμενίτσα Κρουαζιέρα και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για τα Νατοϊκά κομβόι

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για τα Νατοϊκά κομβόι 


Νέο κομβόι ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων αποβιβάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 29/04/2022 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και μέσω της Εγνατίας κατευθύνονται προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Το κομβόι που αποτελούταν από 35 συνολικά στρατιωτικά οχήματα, προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άμεση ήταν η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που οργάνωσε αυτοκινητοδρομία το Σάββατο 30/04/2022 στους δρόμους της Ηγουμενίτσας.


Η αυτοκινητοδρομία κατέληξε στο λιμάνι της πόλης όπου οι εργαζόμενοι της Θεσπρωτίας διαδήλωσαν την αντίθεση τους στην μετατροπή του λιμανιού σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Τοποθετήθηκε στην γέφυρα της εξόδου από το λιμάνι πανό με το σύνθημα «Ηγουμενίτσα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»

Στη συνέχεια συνεχίστηκε η αυτοκινητοπορεία που πληροφορούσε τους κατοίκους για τον ρόλο που παίζει το λιμάνιRead More »
Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για τα Νατοϊκά κομβόι Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για τα Νατοϊκά κομβόι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Που θα στηθούν κάλπες στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝAΛ

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Που θα στηθούν κάλπες στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝAΛ


Στις κάλπες προέρχονται τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή 8 Μάϊου για την εκλογή των συνέδρων καθώς και για τα μέλη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων.

Στην Θεσπρωτία θα στηθούν 3 κάλπες ως εξής:
Ηγουμενίτσα – ΠΑΝΘΕΟΝ
Παραμυθιά – ΦΟΠ
Φιλιάτες – Δημαρχείο

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.
Read More »
Που θα στηθούν κάλπες στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝAΛ Που θα στηθούν κάλπες στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝAΛ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή - Καλό ταξίδι Βασίλη

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Έφυγε από τη ζωή - Καλό ταξίδι Βασίλη


Ένας δικός μας άνθρωπος, άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για τον Βασίλη Λώλο, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια ως οπερατέρ σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Βασίλης Λώλος μετρούσε πολλές και δύσκολες αποστολές στο ενεργητικό του σε όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα, την Αλβανία και άλλες χώρες της Βαλκανικής.

Μετρούσε στιγμές που κινδύνευσε για το πιο δυνατό πλάνο. Για τις εικόνες αυτές που μετατρέπονται σε κομμάτια της ιστορίας.

Τους τελευταίους μήνες έδινε την προσωπική του μάχη. Μία μάχη από την οποία δεν μπόρεσε να βγει νικητής.

Έφυγε το πρωί του Σαββάτου βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, τους συνεργάτες του και όλους όσους τον γνώριζαν.

Θα μείνει όμως το βλέμμα του, αυτό που πίσω από τον φακό έβλεπε μακριά και ο καλός λόγος που είχε πάντα να πει.

Καλό ταξίδι Βασίλη..

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του..
Read More »
Έφυγε από τη ζωή - Καλό ταξίδι Βασίλη Έφυγε από τη ζωή - Καλό ταξίδι Βασίλη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Συγχαρητήρια Γιόγιακα και Κάτση προς την ομάδα του Θεσπρωτού

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022
Συγχαρητήρια Γιόγιακα και Κάτση προς την ομάδα του Θεσπρωτού


Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν οι βουλευτές Θεσπρωτίας κκ Γιόγιακας και Κάτσης, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Superleague2 και την παραμονή του Θεσπρωτού στην κατηγορία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Θερμά συγχαρητήρια στην αγαπημένη μας ομάδα Θεσπρωτός F.C για την  παραμονή στην SuperLeague2! Πάντα επιτυχίες!" Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ

Ο Μάριος Κάτσης αναφέρει:
"Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλη την ομάδα, τους παίκτες, τον προπονητή και την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση και όσους/ες εργάστηκαν και κατάφεραν να κράτησουν τον Θεσπρωτό στη Superleague2, για να μπορούμε να τους απολαμβάνουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο και του χρόνου!"
Read More »
Συγχαρητήρια Γιόγιακα και Κάτση προς την ομάδα του Θεσπρωτού Συγχαρητήρια Γιόγιακα και Κάτση προς την ομάδα του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Σελίδες