Ηγουμενίτσα: Αύριο το 5ο γλέντι του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Ηγουμενίτσα: Αύριο το 5ο γλέντι του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
 

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία που συσπειρώνονται σ’ αυτό, σας καλούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 9 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε Λαϊκοδημοτική μουσική βραδιά αλληλεγγύης.

Το γλέντι αλληλεγγύης που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών Σωματείων των εργαζομένων, που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, την περίοδο της κρίσης, ως απάντηση στην λυσσαλέα και βάρβαρη αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, αποτέλεσε και αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της ελεημοσύνης και της «φιλανθρωπίας» των μεγαλοεπιχειρηματιών και βιομηχάνων και των κυβερνήσεων τους, των ΜΚΟ και των «κοινωνικών παντοπωλείων» τους , όλων αυτών δηλαδή που ευθύνονται για όλα τα δεινά που βιώνει η εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Το γλέντι αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ είναι ένα γλέντι με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από κάθε γλέντι. Κι αυτό γιατί είναι γλέντι που διοργανώνουν οι ίδιοι οι εργάτες για τους εργάτες και τις οικογένειες τους, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και μικροεπαγγελματίες είμαστε εδώ, στεκόμαστε όρθιοι, δίνουμε το χέρι ο ένας στον άλλον, δεν υποτασσόμαστε, με ψηλά το κεφάλι οργανώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και μέσα από αυτούς τους αγώνες αντλούμε την δύναμη και γλεντάμε – χορεύουμε - τραγουδάμε.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι, πραγματοποιούμε το φετινό μας γλέντι μόλις 20 μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από έτερο κόμμα της αστικής τάξης, την Ν.Δ.

Από τις δηλώσεις και αβροφροσύνες που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι Υπουργοί, τέως και νυν, κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής των Υπουργείων και από τις μέχρι τώρα δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τις προτεραιότητες της που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (φορολογικό, αλλαγές ποινικού κώδικα, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στον πρόσφατο νόμο των 120 δόσεων, εντατικοποίηση πλειστηριασμών κ.λ.) είναι ολοφάνερο ότι και αυτή η κυβέρνηση θα πιάσει το νήμα της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης από κει που το άφησε η προηγούμενη. Και μάλιστα χωρίς καμία καθυστέρηση, έχουν ήδη ανασκουμπωθεί από την επομένη μέρα των εκλογών.

Χρέος μας και αναγκαιότητα των Σωματείων , του Εργατικού Κέντρου, του καθενός μας, η ενδυνάμωση των αγώνων, της οργανωμένης πάλης και δράσης μας όχι μόνο για να τους αποκρούσουμε αλλά να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ζωή μας. Απαρχή για την συνέχιση του αγώνα μας με περισσότερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το λαϊκό – εργατικό γλέντι αλληλεγγύης.

Με προμετωπίδα το σύνθημα «πολεμάμε και τραγουδάμε – τραγουδάμε και πολεμάμε» συμμετέχουμε όλοι και όλες μας το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 9 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου στο δικό μας γλέντι.
Στον χώρο θα υπάρχει στέκι ζωγραφικής για τα παιδιά.
Δίνουμε δύναμη στην δύναμη μας που δεν είναι άλλη από την οργάνωση – συσπείρωση – ενίσχυση στα Σωματεία μας.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αύριο το 5ο γλέντι του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσα: Αύριο το 5ο γλέντι του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 

Ο Δήμος μας σε συνέχεια των επιτυχημένων βραβευμένων του δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας τα προηγούμενα έτη, θα συμμετάσχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, 16-22 Σεπτεμβρίου, με δράσεις που θα υλοποιηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον καθορισμό των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 αποστέλλοντας ιδέες και προτάσεις.

Η συμμετοχή σας με οποιαδήποτε ιδιότητα (πολίτες, φορείς, Σύλλογοι, ΜΚΟ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, Επιχειρήσεις) στη δημιουργία του, μας είναι απαραίτητη.

Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη και ουσιαστική για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου μας παράλληλα με την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Βοηθήστε ενεργά τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο Ηγουμενίτσας καταθέτοντας τις προτάσεις σας για έξυπνες και πρωτότυπες εκδηλώσεις:
στην σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/mobilityweek.ig/
στο event : https://www.facebook.com/events/478632666045819/
στο email: emw@igoumenitsa.gr

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Τοπική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας, κα Γόγολου Χριστίνα (2665361236, emw@igoumenitsa.gr ).
Hashtags: #mobilityweek #igoumenitsa #WalkWithUs

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστους τόπους διαβίωσης και εργασίας.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα, τα οποία συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2019, έχει επιλεγεί ως θέμα το «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!».

Οι ενεργοί τρόποι μεταφοράς, όπως το περπάτημα και η ποδηλασία, είναι απαλλαγμένοι από εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της καρδιάς μας. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Έτσι αυτόν τον Σεπτέμβριο, γιατί να μην περπατήσουμε όλοι μαζί και να δούμε τα οφέλη για τον εαυτό μας;

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 31η Ιουλίου του έτους 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19: 00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)σε αντικατάσταση του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1ο Αναμόρφωση τεχνικού Προγράμματος και προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος & κα Παππά Ουρανία

2ο Έγκριση πίνακα κατάρτισης Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Μ.Π.Δ.Σ.)2020-2023 του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

3ο Κατανομή πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων ( Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας).
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

4ο Αίτημα παράτασης της περιόδου εκκαθάρισης της υπό εκκαθάριση Νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

5ο Αίτημα του υπό ίδρυση Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαίας για παραχώρηση χρήσης αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου στον συνοικισμό Ελαίας της Δ.Κ. Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

6ο Μεταφορά των οικιακών απορριμμάτων Δήμου Φιλιατών στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου λόγω μη λειτουργίας των Σ.Μ.Α. (19145/6397/31.12.2018) Απ. Περιφερειάρχη Ηπείρου.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

7ο Ορισμός Επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ανεπιτήρητων ζώων και αυθαίρετης βόσκησης αδέσποτων ανεπιτήρητων ζώων.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

8ο Εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Τρικόρυφου για την δημιουργία σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

9ο Εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Κάτω Ξεχώρου για εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού τηλεπικοινωνιών.
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

10ο Εκμίσθωση , μέσω δημοπρασίας , έκτασης 8,10 στρ. στη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατών για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων .
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

11ο . Περί αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών με ίδια μέσα.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

12ο . Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Κατασκευή συνδέσεων δικτύου αποχέτευσης Φιλιατών".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

13ο . Έγκριση ΑΠΕ του έργου "Κατεπείγουσα αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην τ.κ. Σίδερης.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

14ο . 'Εγκριση ΑΠΕ του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου κάμπου Ασπροκκλησίου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

15ο . Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση αύλειου χώρου του Ι.Ν. Παναγίας Κρυονερίου» .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

16ο . Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Φιλιατών» .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου Ηγουμενίτσας στις Α’ βοήθειες

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου Ηγουμενίτσας στις Α’ βοήθειες 

Με πρωτοβουλία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και την πολύτιμη συνδρομή του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας διοργανώθηκε, την Δευτέρα 15 Ιουλίου, σεμινάριο Α΄ Βοηθειών για τους υπαλλήλους του Τμήματος «Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων» του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στις δομές «Βοήθεια Στο Σπίτι», ΚΗΦΗ και ΚΑΠΗ εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης), στην πνιγμονή από ξένο σώμα ενώ έλαβαν και γνώσεις για αντιμετώπιση καταστάσεων όπως λιποθυμία, επιληπτική κρίση, δήγματα εντόμων και φιδιών, κατάγματα και τραύματα. 

Το ΚΕΠ Υγείας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Τάση και κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα εκπαίδευσης καθώς και για την άψογη συνεργασία.

Read More »
Εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου Ηγουμενίτσας στις Α’ βοήθειες Εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου Ηγουμενίτσας στις Α’ βοήθειες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

2η Συνεδρίαση των Επιτροπών παρακολούθησης του προγράμματος ECO-FISH στην Αυλώνα

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
2η Συνεδρίαση των Επιτροπών παρακολούθησης του προγράμματος ECO-FISH στην Αυλώνα 

Ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετείχε στην 2η συνεδρίαση των Επιτροπών στα πλαίσια του Έργου ECO-FISH «Οικολογικό αποτύπωμα στη διασυνοριακή θαλάσσια ιχθυοκαλλιέργεια στη Σαγιάδα (Ελλάδα) και νότια Αλβανία» που διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας Αυλώνας (Vlora), την Τετάρτη και Πέμπτη 17-18 Ιουλίου 2019, σε συνεργασία με όλους τους εταίρους του έργου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιμελητήριο Αυλώνας, Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, SEEP Αλβανία και Ίδρυμα Raf).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Περιφέρειας Αυλώνας, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Arben Breshani.

Στην συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση του τι έχει γίνει μέχρι τώρα από κάθε εταίρο για το έργο Eco-Fish, τι θα γίνει στο μέλλον και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται κατά την εφαρμογή του.

Η αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας απαρτίσθηκε από την κα Βασιλική Τσώτου, Μέλος της Δ.Ε. & Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής, τον κο Πέτρο Ζουμπούλη, Διοικητικό Προϊστάμενο & Υπεύθυνο υλοποίησης του έργου, την κα Δέσποινα Ευθυμίου, Υπεύθυνη Λογιστηρίου και Υπεύθυνη Οικονομικών στο έργο και ο κος Ιωάννης Χεκίμογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ως Συνεργάτης του Επιμελητηρίου στην υλοποίηση των δράσεων του έργου.

«Το Έργο ECO-FISH υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II “Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Εθνικά Ταμεία των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα»

Read More »
2η Συνεδρίαση των Επιτροπών παρακολούθησης του προγράμματος ECO-FISH στην Αυλώνα 2η Συνεδρίαση των Επιτροπών παρακολούθησης του προγράμματος ECO-FISH στην Αυλώνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επίδειξη λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Ηγουμενίτσα: Επίδειξη λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων που έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί η Π.Ε. Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου SUMPORT «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα σε Πόλεις-Λιμάνια της Μεσογείου» (Sustainable Urban Mobility in MED PORT cities).

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης μέτρων ήπιας κυκλοφορίας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες, ιδίως την περίοδο της τουριστικής αιχμής, ενώ μέσω της λειτουργίας του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων επιδιώκεται η προώθηση των κοινόχρηστων μέσων μετακίνησης και ταυτόχρονα η μείωση της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, στον σταθμό ποδηλάτων που είναι εγκατεστημένος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, έναντι της έδρας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ο κ. Χάρης Σιακαντάρης, εκπρόσωπος της εταιρείας Cyclopolis, η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, περιέγραψε αναλυτικά τη διαδικασία εγγραφής, χρήσης και γενικότερα λειτουργίας του συστήματος, το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι φιλικό στο χρήστη. Για αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του συστήματος και τον τρόπο εγγραφής των συνδρομητών της υπηρεσίας, οι χρήστες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα igoumenitsa.cyclopolis.gr.

Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων αποτελεί πιλοτική δράση της Π.Ε. Θεσπρωτίας, εταίρου του έργου SUMPORT, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG MED 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο SUMPORT: sumport.interreg-med.eu.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Επίδειξη λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Ηγουμενίτσα: Επίδειξη λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εβδομάδα Μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εβδομάδα Μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, του Δήμου Ηγουμενίτσας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Εβδομάδα Μουσικής προσφέροντας στο κοινό νότες πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η 2η Εβδομάδα Μουσικής με ενεργή την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, άνοιξε αυλαία στις 15/07/2019 με δημοτική βραδιά και μετά από πλήθος ποικίλων μουσικών δρώμενων κορυφώθηκε στις 20/07/2019 με την αδελφοποίηση της Φιλαρμονικής του Δήμου μας με την Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Κερκύρας.

Ευχαριστούμε τις Φιλαρμονικές της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας, Δ. Μετεώρων, Κυνοπιαστών Κερκύρας και όλους τους καλλιτέχνες, που συμμετείχαν εθελοντικά, καθώς επίσης κι όσους εργάστηκαν προκειμένου το όραμα για την Εβδομάδα Μουσικής να γίνει πραγματικότητα και να καθιερωθεί πλέον ως ετήσιο πολιτιστικό γεγονός.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εβδομάδα Μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εβδομάδα Μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το ΤΕΠ ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ προχωρά σε 50 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Η ΔΩΔΩΝΗ προχωρά σε 50 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 

Σε συνέχεια της σταθερά υψηλής επίδοσης καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 με έσοδα ύψους 50 εκατ. Ευρώ που αντιστοιχούν σε 5% αύξηση τόσο των πωλήσεων της εσωτερικής αγοράς όσο και των εξαγωγών, η Διοίκηση της Βιομηχανίας Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη 50 νέων μόνιμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι προσλήψεις αυτές σηματοδοτούν αύξηση του μόνιμου προσωπικού της εταιρείας κατά 20%.

Η αύξηση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα του προγράμματος συνεχούς αναδιάρθρωσης και βελτίωσης που η νέα Διοίκηση εφαρμόζει τα τελευταία 6 χρόνια. Από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. στα τέλη του 2012, οι εφαρμοσμένες βελτιωτικές κινήσεις στην εταιρεία, συνδυασμένες με τις νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού που ανακοινώνονται σήμερα, οδήγησαν στη συνολική αύξηση του προσωπικού της εταιρείας κατά 179 υπαλλήλους.

Η απόφαση αυτή, επηρεάστηκε επίσης θετικά και από τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αλλά και τη βελτίωση των προοπτικών για τις επιχειρήσεις με βάση τις πρόσφατα ανακοινωθείσες αλλαγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ΔΩΔΩΝΗ, ως μία από τις κορυφαίες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, θεωρεί τον εαυτό της ως πρότυπο υψίστης ποιότητας. Η ποιότητα αυτή των προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ, δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα του γάλακτος της περιοχής της Ηπείρου και των αυστηρών προτύπων παραγωγής αλλά και στην ποιότητα του ανθρωπίνου δυναμικού της. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που διαθέτει ένα τόσο αφοσιωμένο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της συνέχισης της ανάπτυξης και της διατήρησης τέτοιων δεξιοτήτων. Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας κυρίως στον τομέα της υποσυσκευασίας αλλά και άλλων τμημάτων της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχαήλ Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά:
«Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανακοίνωση της απόφασής μας να αυξήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Η προσέγγισή μας για την επιχείρηση είναι μακροπρόθεσμη και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε την οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗΣ και να προσφέρουμε μακροχρόνια απασχόληση στους εξειδικευμένους υπαλλήλους μας, καθιστώντας τους μέρος της σταθερής αισιοδοξίας που μας διακατέχει για τις προοπτικές της εταιρείας».

Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ προχωρά σε 50 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Η ΔΩΔΩΝΗ προχωρά σε 50 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα κρούσματα παραπλάνησης με σεμινάρια του ΕΦΕΤ

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα κρούσματα παραπλάνησης με σεμινάρια του ΕΦΕΤ 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα κρούσματα εταιρειών που, με πρόσχημα τα σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ, ζητούν προκαταβολή χρημάτων για την «παροχή προσωρινής βεβαίωσης», κάτι που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και φυσικά δεν κατοχυρώνει την επιχείρηση σε επικείμενο έλεγχο.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα τα σεμινάρια αυτά ή δεν υλοποιούνται καθόλου ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, αφού δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως αναφέρεται, για παράδειγμα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν επιτρέπεται.

Με αφορμή τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων, έχει ήδη πραγματοποιήσει 2 προγράμματα κατά το α’ εξάμηνο του 2019 και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει άμεσα αίτηση συμμετοχής, βάση της οποίας θα συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του προγράμματος του β’ εξαμήνου.

Επιπλέον εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:
Η δημιουργία τμήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό αιτήσεων που θα υποβληθούν.
Το κόστος ανέρχεται σε 70€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται το χρηματικό τέλος υπέρ του ΕΦΕΤ)
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων από το 2004 έως σήμερα.
Τα στελέχη του ΕΦΕΤ δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο σχετικό κρούσμα, παρακαλούμε να ενημερώσετε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα κρούσματα παραπλάνησης με σεμινάρια του ΕΦΕΤ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα κρούσματα παραπλάνησης με σεμινάρια του ΕΦΕΤ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 31χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019
Σύλληψη 31χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα


 
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ της απαιτούμενης σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπήρχε και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπήρχε και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 31χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 31χρονου και 26χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2019 Rating: 5

Σελίδες