Αύγουστος με πανηγύρια…

Σάββατο, Μαΐου 09, 2020
Αύγουστος με πανηγύρια…


Αύγουστο με πανηγύρια φαίνεται ότι θα κάνουμε τελικά. Όλα τα ζωντανά θεάματα θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου σε ανοιχτούς χώρους και φυσικά σε αυτά περιλαμβάνονται τα πανηγύρια που δίνουν κάθε χρόνο ξεχωριστή νότα και ζωντανεύουν τα χωριά της Ηπείρου.

Βέβαια όλα τα ζωντανά θεάματα θα διέπονται από νέους κανόνες.

Τα άτομα –με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Στους χώρους το όριο πληρότητας θα είναι 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.

Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων

Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Θα υπάρχει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος για το κοινό, ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής, ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού και άλλα…

Με αυτούς τους αυστηρούς όρους η διεξαγωγή γίνεται δύσκολη καθώς μπαίνουν και οικονομικοί λόγοι στη μέση…
Read More »
Αύγουστος με πανηγύρια… Αύγουστος με πανηγύρια… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 09, 2020 Rating: 5

Η καραντίνα «πάγωσε» την αγορά εργασίας - Τα στοιχεία της «Εργάνη» για την Ήπειρο

Σάββατο, Μαΐου 09, 2020
Η καραντίνα «πάγωσε» την αγορά εργασίας - Τα στοιχεία της «Εργάνη» για την Ήπειρο


Οι εφιαλτικές προβλέψεις για την αγορά εργασίας αρχίζουν να επαληθεύονται. Ήδη τα στοιχεία της Εργάνης για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις τον Απρίλιο δίνουν εικόνα για τις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην απασχόληση και την ανεργία. Σύμφωνα με αυτά σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση των προσλήψεων τον φετινό Απρίλιο σε σχέση με τον περσινό (κατά 233.626 προσλήψεις), ενώ ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι παρά τα κυβερνητικά μέτρα υπήρξαν και απολύσεις, οι οποίες προφανώς χωρίς τη σχετική μέριμνα της κυβέρνησης θα ήταν πολλαπλάσιες.

Αποτέλεσμα το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων για τον Απρίλιο να καταγράφεται οριακά θετικό κατά 7.205 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το 2001.

Στην Ήπειρο κατά την διάρκεια του Απριλίου υπήρξαν 925 αναγγελίες πρόσληψης όμως το σύνολο των απολύσεων έφτασε στους 1077. Το ισοζύγιο δηλαδή είναι αρνητικό.

Απ’ αυτές οι 300 έγιναν στην Άρτα, 574 στα Γιάννινα, 59 στην Θεσπρωτία και 56 στην Πρέβεζα.

Οι περισσότερες προσλήψεις στην διάρκεια του ίδιου μήνα έγιναν στα Γιάννινα αλλά φτάνουν μόλις στις 487.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Απρίλιος 2020 και Απρίλιος 2019, προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 103.690 λιγότερων θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο 2020 (θετικό ισοζύγιο 7.205 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (110.895) τον Απρίλιο του 2019.

Εξέλιξη που, κυρίως, αποδίδεται στις (κατά 233.626) λιγότερες προσλήψεις που παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο του 2020 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019, μια επίδοση που οφείλεται αποκλειστικά στις ειδικές οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου.

Η υστέρηση του ισοζυγίου του φετινού Απρίλη σε σχέση με τα αντίστοιχα καταγεγραμμένα ισοζύγια Απριλίου των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με το αρνητικά καταγεγραμμένο ισοζύγιο του μηνός Μαρτίου 2020, επιδρούν δυσμενώς και στη διαμόρφωση του ισοζυγίου ροών απασχόλησης του Α’ τετραμήνου 2020.

Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2020, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 512.791 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 539.940, εκ των οποίων οι 310.704 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 229.236 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου τετραμήνου του έτους 2020 είναι αρνητικό και διαμορφώνεται στις 27.149 λιγότερες θέσεις εργασίας.
Read More »
Η καραντίνα «πάγωσε» την αγορά εργασίας - Τα στοιχεία της «Εργάνη» για την Ήπειρο Η καραντίνα «πάγωσε» την αγορά εργασίας - Τα στοιχεία της «Εργάνη» για την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 09, 2020 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση εξαιρεί 650 περιφερειακά ραδιόφωνα από την καμπάνια ενημέρωσης

Σάββατο, Μαΐου 09, 2020
Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση εξαιρεί 650 περιφερειακά ραδιόφωνα από την καμπάνια ενημέρωσης


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ενημέρωσης κ. Πέτσας έκαναν πως δεν άκουσαν την κραυγή αγωνίας του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) ότι κανένα από τα 650 ραδιόφωνα της περιφέρειας, δεν έχει πάρει ακόμα, ούτε ένα ευρώ από τα 20 εκ € που διέθεσε η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ. 

Ο κ. Στέλιος Πέτσας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για άλλη μια φορά. Πρώτα ανέστειλε τον ψηφισμένο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου, ύστερα χρηματοδότησε τα ΜΜΕ για καμπάνιες που έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν και μάλιστα αδιαφανώς και πελατειακά με μεσάζοντα, τώρα αφήνει στο έλεος τους 650 ραδιοφωνικούς σταθμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις, βάζοντας σε κίνδυνο 5000 εργαζόμενους αλλά και την ενημέρωση στις περιφέρειες. Μήπως η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει, τους εξαιρεί, πλήττοντας έτσι ένα από τα βασικά μέσα ενημέρωσης των περιφερειακών νομών; 

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται, οφείλει να απαντήσει που και με ποιά κριτήρια μοιράζονται τα 20 εκ € στα ΜΜΕ. Η προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης με το «μαστίγιο και το καρότο» του δημοσίου χρήματος είναι επικίνδυνη για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Μάριος Κάτσης 

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

Βουλευτής Θεσπρωτίας
Read More »
Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση εξαιρεί 650 περιφερειακά ραδιόφωνα από την καμπάνια ενημέρωσης Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση εξαιρεί 650 περιφερειακά ραδιόφωνα από την καμπάνια ενημέρωσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 09, 2020 Rating: 5

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα

Σάββατο, Μαΐου 09, 2020
Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα


Συνολικά, 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% επιστρέφουν από Δευτέρα 11 Μαΐου στην εργασία τους, ενώ σε λειτουργία μπαίνουν και πάλι 66.010 επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δίνοντας τη λίστα των καταστημάτων που επαναλειτουργούν.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται η 10πμ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 πμ., πάντα τηρώντας τις αποστάσεις και τα προφυλακτικά μέτρα.

Αναλυτικά, τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα:
• εξοπλισμού ήχου και εικόνας
• κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων
• σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών
• χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου
• ηλεκτρικών οικιακών συσκευών
• επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης
• εγγραφών μουσικής και εικόνας
• παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων
• υποδημάτων και δερμάτινων ειδών
• καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού
• ρολογιών και κοσμημάτων
• καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών


Επίσης, επανεκκινούν από τα φυσικά τους καταστήματα την λειτουργία τους οι εξής επιχειρήσεις :
• ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών
• ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων
• ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, και
• καθώς επίσης και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας "κατάστημα εντός καταστήματος" (shop in ashop)
Την ίδια ημερομηνία επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών.

Επίσης επαναλειτουργούν :
• οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών
• οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα, 
• καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας.


Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας που έχουν ως εξής:

Για τις επιχειρήσεις Λιανικού εμπορίου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες ) εντός του κυρίως χώρου υπολογίζεται ως εξής:

Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου 
Έως 20τμ: 4 άτομα
Από 20-100 τμ: 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10τμ
Άνω των 100τμ: 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15τμ

Επίσης, σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται εως 1 άτομο ανά 10τμ ανά όροφο.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται η 10πμ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 πμ.
Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.
Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.
Και συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες κλίμακες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε Ατομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.


Για τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων
Ως προς τον κανόνα των επιτρεπόμενων ατόμων εντός του κυρίως χώρου των καταστημάτων ισχύουν οι ίδιοι όροι με το λιανικό εμπόριο,
Επιτρέπεται η λειτουργία τους μόνο χωρίς καθήμενους πελάτες.
Και Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.

Για τις Σχολές οδηγών
επιτρέπεται η παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού με την υποχρέωση τήρησης καταλόγου πελατών που θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα και
είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας προστασίας τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και για τον εκπαιδευόμενο.

Τέλος, για τις επιχειρήσεις βιομηχανικών ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές ισχύουν τα έξης:
Ελάχιστη απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων των πωλητών.
Μέγιστο ποσοστό συμμετοχής σε λαικές αγορές εως το 50% των αρχικά συμμετεχόντων.
Δυνατότητα συμμετοχής με το ίδιο ποσοστό του 50% στις παράλληλες λαϊκές αγορές που δημιουργήθηκαν για την αποφυγή του συνωστισμού.
Και ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων.
Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη η ιδιαίτερη σημασία της υγιεινής των χεριών.Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας είναι:
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
Η Ελληνική Αστυνομία
Η Δημοτική Αστυνομία
Οι Λιμενικές Αρχές
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Read More »
Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 09, 2020 Rating: 5

Οι 9 όροι για να "ανοίξει" ο τουρισμός

Σάββατο, Μαΐου 09, 2020
Οι 9 όροι για να "ανοίξει" ο τουρισμός


Τους νέους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχειακές μονάδες, ώστε να επαναλειτουργήσουν σε ασφαλές πλαίσιο, περιέγραψε σε διαδικτυακή συζήτηση με μέλη της ΟΝΝΕΔ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Μεταξύ των άλλων υγειονομικών πρωτοκόλλων που γνωστοποίησε ο κ. Θεοχάρης, προβλέπεται ότι οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού, ενώ στις ελληνικές τουριστικές περιοχές θα οριστεί ένα «ξενοδοχείο καραντίνας» όπου θα νοσηλεύονται τουρίστες που είναι φορείς του Covid-19.

Να σημειωθεί ότι η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό θα περιοριστούν το πολύ στα 8 δισ. από τα 18 δισ. ευρώ τουριστικά έσοδα που είχαμε πέρυσι.

Αναλυτικά οι 9 όροι που έθεσε ο κ. Θεοχάρης για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού:
- Για να επιβιβαστεί ένας επιβάτης από το εξωτερικό σε πτήση που έχει προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών να έχει λάβει πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορέας του κορωνοϊού. Χωρίς αυτό δεν θα γίνεται επιβίβαση.
- Στις πτήσεις από, προς και εντός της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις, δηλαδή η χωρητικότητά τους θα είναι πλήρης προκειμένου, όπως είπε, να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές.
- Για πτήσεις έως τεσσάρων ωρών δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακς.
- Οι τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, προκειμένου να μην έχουμε τον κίνδυνο εγκλωβισμού τους και παραμονής σε καραντίνα στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα αποτελούσε αντικίνητρο για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διακοπών.
- Σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας το υπουργείο Τουρισμού θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα το οποίο θα λειτουργεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας», όπου θα μεταφέρονται τουρίστες που διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του κορωνοϊού.
- Κάθε ξενοδοχείο - τουριστικό κατάλυμα θα υποχρεωθεί να συμβληθεί με γιατρό, ο οποίος είτε διά ζώσης είτε με τηλεϊατρική θα διαπιστώνει εάν ένας τουρίστας πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό. Τα τεστ για κορονοϊό θα έχουν αποτέλεσμα το αργότερο εντός 6 ωρών, προκειμένου όποιος διαπιστώνεται θετικός να μεταφέρεται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».
- Θα γίνει ειδική εκπαίδευση του προσωπικού κάθε ξενοδοχείου σε ειδικούς κανόνες υγιεινής.
- Δεν θα υπάρχουν μπουφέδες στα ξενοδοχεία, αλλά μόνο σερβίρισμα, πλην ίσως των πολύ μικρών ξενοδοχείων.
- Οι ξαπλώστρες θα είναι αραιωμένες και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Τουρισμού, παρέδωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει συντάξει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, στους φορείς του τουρισμού για διαβούλευση και υποβολή προτάσεων από την πλευρά τους.

Ο υπουργός Τουρισμού επίσης προανήγγειλε διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως Βουλγαρία, Ισραήλ, Κύπρος, για την ελεύθερη μετάβαση και επιστροφή Ελλήνων τουριστών σε αυτές.
Read More »
Οι 9 όροι για να "ανοίξει" ο τουρισμός Οι 9 όροι για να "ανοίξει" ο τουρισμός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 09, 2020 Rating: 5

1.798.000€ για τη σύνδεση αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 09, 2020
1.798.000€ για τη σύνδεση αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 1.798.000,00€, με την ανάδοχο εταιρεία ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε. 

Με τις εργασίες του έργου να έχουν ήδη ξεκινήσει, το έργο, που εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων αποθεμάτων, καθώς και επαρκή και ποιοτική ύδρευση. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά: 
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τις συντονισμένες ενέργειες της ΔΕΥΑΗ, που καταθέτει εγκαίρως ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις σε κάθε πρόσκληση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε-χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιούμε υποδομές που εξασφαλίζουν ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων, διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον και αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας».
Read More »
1.798.000€ για τη σύνδεση αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας 1.798.000€ για τη σύνδεση αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 09, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αιφνίδια επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Σάββατο, Μαΐου 09, 2020
Θεσπρωτία: Αιφνίδια επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας στα ελληνοαλβανικά σύνορα 


Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ανακοίνωση και χωρίς καμία δημοσιότητα ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία στα ελληνοαλβανικά σύνορα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πριν από μερικούς μήνες όταν και πάλι ο Υφυπουργός περιόδευσε σε όλη τη συνοριογραμμή. Η επίσκεψη του κ. Στεφανή έγινε γνωστή μετά την ολοκλήρωσή της με μία λιτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με αυτή ο Υφυπουργός επισκέφθηκε όλη «την περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στην Ήπειρο, προκειμένου να ελέγξει τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης και ασφαλείας των συνόρων».

Ο κύκλος των επισκέψεών του ξεκίνησε από το Επιτηρητικό Φυλάκιο του Μολυβδοσκεπάσου και ακολούθησαν οι επισκέψεις στα Φυλάκια της Κακαβιάς, του Μαυροματίου και του Κάτω Αετού.

Επιπρόσθετα, βρέθηκε σε Τελωνεία, Συνοριακούς Σταθμούς, καθώς και Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.) της περιοχής.

Ο Υφυπουργός συμμετείχε και σε πλεύση επιτήρησης των συνόρων με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης πραγματοποιήθηκε και περίπλους στις Διαπόντιες νήσους.
Read More »
Θεσπρωτία: Αιφνίδια επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας στα ελληνοαλβανικά σύνορα Θεσπρωτία: Αιφνίδια επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας στα ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 09, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες