Ευχαριστήριο της οικογένειας Ηλία Βεζδρεβάνη

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Ευχαριστήριο της οικογένειας Ηλία Βεζδρεβάνη


Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
Αφού ετελέσαμε και το 40νθήμερο
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Για την ανάπαυση της φιλάνθρωπης ψυχής του απροσδοκήτως και προώρως αποθανόντος ΚΩΣΤΗ μας
θεωρούμε ΧΡΕΟΣ να εκφράσουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας, βγαλμένες από τα μύχια των πονεμένων καρδιών μας, προς όλους όσοι ΚΑΘ’ ΟΙΟΝΔΗΜΟΤΕ τρόπο μας συμπαραστάθηκαν στο ΒΑΡΥΤΑΤΟ πένθος και ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στους:
1. Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη μας κ.κ. ΤΙΤΟ για το παρηγορητικό του Μήνυμα.
2. Τον χοροστατήσαντα στην νεκρόσημο ακολουθία Ιερέα του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας πατέρα Ελ. Κωνσταντή για την μεστή περιεχομένου ομιλία του.
3. Τους Ιερείς, που ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ, προσήλθαν και μετείχαν στην εξόδιο ακολουθία.
4. Τους Ιερείς, που προσήλθαν στο σπίτι μας ή μας τηλεφώνησαν ή μας έστειλαν μηνύματα για να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο πένθος μας.
5. Το πλήθος της ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που θλιμμένη οδήγησε τα βήματά της κοντά μας για να μας συμπαρασταθεί.

…. Και προσήλθε με τους Θεσμικούς εκπροσώπους της, και τις ξεχωριστές προσωπικότητες. Ήτοι:
· Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ και τον Προέδρον του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. ΠΕΤΡΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, που απέθεσαν στεφάνια στη ΣΟΡΟ Του ΚΩΣΤΗ μας.
· Τους Θεσπρωτούς Βουλευτές κ.κ. Β. Γιόγιακα – Μ. Κάτση
· Τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη
· Τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς κ.κ. Ι.Λώλον, Σπύρον Παππά και Ιωάννη Καραγιάννη με πολλούς εκ των Δημοτικών Συμβούλων τους.
· Την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Στ. Μπραίμη
· Τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Στ. Καλογιάννη
· Τον Θεσπρωτό πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιον Μποροδήμον
· Τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Μάκη Κιάμο
· Τον Αντιπρόεδρο της Ομοσονδίας Μουργκάνας κ. Π. Ανυφαντή
· Τους νυν και πρώην Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, ήτοι: Ρεγγίνα Δηλαβέρη, Αλ. Λάμπρου, Ν. Κάτσιο, Αντ. Φίλη, Ηλιάνα Σπανοπούλου
· Τον πρώην Θεσπρωτό Υπουργό κ. Αλέκο Παπαδόπουλο
· Τους πρώην Θεσπρωτούς Υφιπουργούς κ.κ. Θ. Κούρτη – Αντ. Μπέζα
· Τους πρώην Αιρετούς Νομάρχες κ.κ. Νικ. Τσώνη – Ηλία Λιάκο
· Τους νυν και τ. Προέδρους Κοινοτήτων
· Τους πρώην Δημάρχους κ.κ. Π. Λιάκο, Θ. Πάντον, Αν. Νταή, Γεώργιο Κάτσινο
· Τον τ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παραμυθιάς κ. Ι. Γκορέζην.
· Την τ. Πρόεδρον του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Μ. Σαμίου.
· Τον Πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγο Θεσπρωτίας κ. Π. Τζιοβάραν
· Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Αλ. Πάσχον
· Τον Πρόεδρο των Λογιστών κ. Χρίστον Κισσόπουλον
· Τους νυν και πρώην Προέδρους Αδελφοτήτων (επιτρεψατέ μας να αναφέρομε ξεχωριστά, καθ’ όσον είναι 94 ετών τον τ. Προέδρον Αδελφότητος Γηρομεριατών Πατρών κ. Ηλίαν Τρίγκον)
· Τον Σουλιώτην Στρατηγόν ε.α. Λάμπρον Τζαβέλλαν και τον διαπρεπή υιό του Δικηγόρο κ. Κ. Τζαβέλλαν
· Τους Θεσπρωτούς Αντιστράτηγους ε.α. κ.κ.Βας. Τζίγκον – Γρηγ. Μούκαν
· Τους μαχόμενους για την Θεσπρωτία μας Εκπροσώπους του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου κ. Β. Νταή, κ. Ευ. Μάστορα, κυρία Βάσω Γκόρου, κ. Γρ. Τζιοβάρα, κ. Ε. Αναστασίου, κ. Κ. Τσώνην, κ. Χρήστο Γκορέζην, κ. Νικ. Φάτσιο, κ. Γ. Κώτσην, κ. Ε. Χούμο, κ. Φ. Μαραζόπουλο.
· Την Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού ΚΥΡΙΑ Σάκη Κυπραίου
· Τον τ. Διοικητή του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Αλευροβιομήχανον κ. Κ. Λούλη
· Τον Πρόεδρο τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών κ. Αριστείδη Τσιμπλάκο
· Τον Πρόεδρον της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Ελ. Τζόκαν
· Τους Θεσπρωτούς Τεχνο- Οικονομικούς Συμβούλους κ.κ. Αχιλλέα Νίνο (INTERAMERICAN) Ιωάννην Στάθην (MARFIN κλπ), Δημ. Κοτσώνην (Επιχειρήσεις ΛΑΤΣΗ)
· Τον Θεσπρωτό επιχειρηματία Πέτρο Ρουσάνογλου
· Τον Θεσπρωτό Εκδότη κ. Παν. Σοκόλην
· Τον πρώην Εκλεκτό Συνεργάτη μας στην Αθήνα κ. Σωτηρίον Τζοβάρα
· Τους Θεσπρωτούς Συγγραφείς Κ.Κ. Αριστοτέλην Παππά (από Καστρί), Κ. Σπυρόπουλον (από Σίδερη), Δημ. Σαφίκον (από Λίστα)
· Τους οικογενειακούς φίλους από την Ήπειρο, το Αθηναϊκό Λεκανοπέδιο, την Αιτωλοακαρνανία, την Μαγνησία, την Κέρκυρα, την Κορινθία, την Λάρισα, την Βέροια, την Κρήτη κλπ., κλπ.,κλπ!
· Ευχαριστίες Θερμές εκφράζομε προς τις ευγενικές και καλοσυνάτες ΚΥΡΙΕΣ, που, επί 40 ημέρες, εκράτησαν το ΣΠΙΤΙ μας ανοικτό και περιποιήθηκαν το πλήθος των Επισκεπτών.
· Η συμπαράσταση ΟΛΩΝ σας, Ανωνύμων και Επωνύμων, μας βοήθησε να κρατηθούμε στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας και ευχόμεθα ο θεός να προστατεύει τις οικογένειες ΟΛΩΝ σας. Ο ΚΩΣΤΗΣ μας ας είναι ο τελευταίος που έφυγε τόσο Απροσδόκητα και τόσο Πρόωρα.

Η Ευχαριστούσα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ
Read More »
Ευχαριστήριο της οικογένειας Ηλία Βεζδρεβάνη Ευχαριστήριο της οικογένειας Ηλία Βεζδρεβάνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΧΕΡΟΝΤΑ


50 φοιτητές του Tμήματος Bιολογικών Eφαρμογών και Tεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 3 Μαΐου, το Κέντρο Πληροφόρησης Kαλαμά στη Σαγιάδα. Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της υδροβιολογίας, περιελάμβανε παρατήρηση της πλούσιας ορνιθοπανίδας του Δέλτα Καλαμά καθώς και εργασίες πεδίου και μελέτη του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής, με την καθοδήγηση του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 4 Μαΐου, 40 μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Πρέβεζας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να ενημερωθούν για τα Στενά και τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα.
Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΧΕΡΟΝΤΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη στην Παραμυθιά για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Συνελήφθη στην Παραμυθιά για μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη χθες (12-05-2023) το πρωί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στην Παραμυθιά να μεθοδεύει την επιβίβαση (4) αλλοδαπών σε λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, έναντι αμοιβής, είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από την Αλβανία την ίδια ημέρα, διευκολύνοντας την παράνομη είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, από όπου στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό την Παραμυθιά, ώστε από εκεί στη συνέχεια να επιβιβαστούν στο λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του παραπάνω αλλοδαπού και τριών εκ των τεσσάρων παράτυπων μεταναστών είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου τους στη χώρα.

Κατασχέθηκαν 105 ευρώ, 200 αλβανικά λεκ και κινητό τηλέφωνο, ενώ άπαντες οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη στην Παραμυθιά για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη στην Παραμυθιά για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Πολεμικά αεροπλάνα πάνω από τον ουρανό της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Πολεμικά αεροπλάνα πάνω από τον ουρανό της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ζεύγος μαχητικών πετάει από πρωί του Σαββάτου, πάνω από την Ηγουμενίτσα, μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή της Σαγιάδας.
Τα πολεμικά αεροπλάνα κάνουν τον κύκλο πάνω από τα στενά Κέρκυρας - Θεσπρωτίας και επαναλαμβάνουν τις πτήσεις τους στην ίδια περιοχή. 
Το γεγονός αυτό δεν είναι συνηθισμένο για την Θεσπρωτία και έτσι αρκετοί κάτοικοι αναρωτιούνται για τις συνεχείς πτήσεις των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδίδουν τις πτήσεις στην ένταση των τελευταίων ωρών με την Αλβανία λόγω της σύλληψης του υποψηφίου δημάρχου στην Χιμάρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζεύγος των μαχητικών πραγματοποιεί άσκηση ωστόσο η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία.
Τα πολεμικά έγιναν ορατά από αρκετές περιοχές της Αλβανίας και ίσως μέσω της άσκησης αυτής η Ελλάδα επέλεξε να στείλει κι ένα μήνυμα στη γείτονα.

Read More »
Πολεμικά αεροπλάνα πάνω από τον ουρανό της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Πολεμικά αεροπλάνα πάνω από τον ουρανό της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης


Συνελήφθη χθες (12-05-2023) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι κατέχει και διακινεί ποσότητες ηρωίνης και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους 19,91 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

O υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσπρωτία, Σωτήρης Λιαμπότης, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
O υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσπρωτία, Σωτήρης Λιαμπότης, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων
Read More »
O υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσπρωτία, Σωτήρης Λιαμπότης, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων O υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσπρωτία, Σωτήρης Λιαμπότης, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Η Άννα Στεργίου, υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Η Άννα Στεργίου, υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων


Read More »
Η Άννα Στεργίου, υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Η Άννα Στεργίου, υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου


Ανακοινώνουμε ότι από 10-05-2023 ημέρα Τετάρτη ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές & επανεγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου για το σχολικό έτος 2023-2024, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την 02-06-2023 ημέρα Παρασκευή και θα υποβάλλονται στο γραφείο του Παιδικού σταθμού Παραμυθιάς και στο γραφείο του παιδικού σταθμού Αχέροντα καθημερινώς από 08:00 π.μ έως 13:00μ.μ.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια τα οποία στις 01-09- 2023 συμπληρώνουν την ηλικία των 2,5 ετών.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση.
2. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.
3. Πιστοποιητικό υγείας του παιδιού από παιδίατρο.
Όσοι γονείς επιθυμούν να ξαναεγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου το πιστοποιητικό υγείας του νηπίου μαζί με την αίτηση επανεγγραφής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τον παιδικό σταθμό Παραμυθιάς στο 2666024024 και για τον παιδικό σταθμό Αχέροντα στο 2666041500.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση πυροσβεστικών μέσων

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση πυροσβεστικών μέσων


Πραγματοποιήθηκε στις 10,11,12/5 στο χώρο του Νοσοκομείου, η ετήσια εκπαίδευση στην πυροπροστασία και στη χρήση πυροσβεστικών μέσων, με τη συμμετοχή των ομάδων πυρασφάλειας του προσωπικού. Η εκπαίδευση διοργανώθηκε και συντονίστηκε από την Υποδιεύθυνση ΤΥ του ΓΝ Φιλιατών, και πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, την οποία κι ευχαριστούμε για την αγαστη συνεργασία και την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας.
Read More »
Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση πυροσβεστικών μέσων Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση πυροσβεστικών μέσων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

To Πρόγραμμα Αποκομιδής Ογκωδών Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
To Πρόγραμμα Αποκομιδής Ογκωδών Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας


Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι για το χρονικό διάστημα: από 15 Μαΐου 2023 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 η αποκομιδή ογκωδών αστικών αποβλήτων (παλαιά έπιπλα, άχρηστες μικρές οικιακές συσκευές, στρώματα, φελιζόλ, ξύλινα κιβώτια κλπ) θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες ανά περιοχή, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Ειδικά τα χρονικά διαστήματα πλησίον Αγ. Πνεύματος (30/4-2/5) και πλησίον 15 Αύγουστου (7 – 11/8) θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα κεντρικά σημεία του Δήμου.
Για την εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας αποκομιδής, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, παρακαλούνται οι πολίτες:να εναποθέτουν τα ογκώδη απόβλητα μόνο τις δύο (2) προηγούμενες ημέρεςτου προγράμματος της αποκομιδής τους,
να τοποθετούν τα ογκώδη στους χώρους που υποδεικνύονται από τους Προέδρους των Κοινοτήτωνκαι σε περίπτωση που οι χώροι αυτοί δεν έχουν καθοριστεί, να εναποθέτουν τα ογκώδη έξω από τους κάδους και δίπλα από αυτούς, φροντίζοντας να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους,
να ενημερώνουν άμεσα για έκτακτες περιπτώσεις και πριν εναποθέσουν τα ογκώδη ή για ογκώδη στο κέντρο της πόλης, είτε το αρμόδιο τμήμα στα τηλ. 2665021150 & 2665022626,είτε τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Επισημαίνεται ότι η απομάκρυνση των μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών προερχόμενων από οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες, εκσκαφές και κατεδαφίσεις ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σύμφωνα και με τα άρθρα 6.5.Β, 8.5 και 9.3 του εγκεκριμένου Κανονισμού Καθαριότητας. Την αποκομιδή τους, μεταφορά και διάθεση υποχρεούνται να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη οι ιδιώτες και οι φορείς από τις δραστηριότητες των οποίων προέρχονται τα απόβλητα αυτά.

Τέλος, απρόβλεπτα γεγονότα ή τεχνικά ζητήματα που ενδέχεται να επηρεάσουν την τήρηση του προγράμματος αποκομιδής, θα αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό από την Υπηρεσία κατόπιν σχετικών ενημερώσεων και ανακοινώσεων.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Αποκομιδής Ογκωδών

Περιοχή Ηγουμενίτσας (κέντρο πόλεως):
Μόνο κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο Τμήμα στα τηλ. 2665021150 & 2665022626

Περιοχές Νέα Σελεύκεια – Νέες Εργατικές – Ευθεία Δρεπάνου:
Δευτέρα 15 Μαΐου 2023
Τρίτη 06 Ιουνίου 2023
Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023
Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023
Παρασκευή 04 Αυγούστου 2023
Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχές Αμπέλια – Εθν. Αντιστάσεως – Κωτσέικα – Μαυρούδι – Καστρί – Αγ. Βλάσιος: 
Τρίτη 16 Μαΐου 2023
Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023
Τρίτη 27 Ιουνίου 2023
Τρίτη 18 Ιουλίου 2023
Τρίτη 08 Αυγούστου 2023
Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχές Παραπόταμος – Ρίζανη – Δράμεση – Γεροπλάτανος – Κορίτιανη:
Τετάρτη 17 Μαΐου 2023
Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023
Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023
Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023
Τετάρτη 09 Αυγούστου 2023
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχές Γραικοχωρίου – Λαδοχωρίου:
Πέμπτη 18 Μαΐου 2023
Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχή Πλαταριάς:
Δευτέρα 22 Μαΐου 2023
Τρίτη 13 Ιουνίου 2023
Τρίτη 04 Ιουλίου 2023
Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023
Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023
Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2023
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχές Φασκομηλιά – Σκορπιώνα – Αργυρότοπος – Πολυνέρι:
Τρίτη 23 Μαΐου 2023
Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023
Τετάρτη 05 Ιουλίου 2023
Τρίτη 25 Ιουλίου 2023
Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023
Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2023
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχή Συβότων:
Πέμπτη 25 Μαΐου 2023
Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023
Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023
Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023
Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2023
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχή Πέρδικας:
Παρασκευή 26 Μαΐου 2023
Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023
Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023
Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχές Καρτέρι – Καταβόθρα – Ελευθέρι – Μορφάτι – Σπαθαραίοι:
Τρίτη 30 Μαΐου 2023
Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023
Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023
Τρίτη 01 Αυγούστου 2023
Τρίτη 22 Αυγούστου 2023
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχές Μαργαρίτι – Παλαιόκαστρο:
Τετάρτη 31 Μαΐου 2023
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023
Τετάρτη 02 Αυγούστου 2023
Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Περιοχές Μαζαρακιά – Μεσοβούνι – Βασιλικός – Μύλοι – Αγ. Μαρίνα:
Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023
Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023
Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023
Πέμπτη 03 Αυγούστου 2023
Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023
Read More »
To Πρόγραμμα Αποκομιδής Ογκωδών Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας To Πρόγραμμα Αποκομιδής Ογκωδών Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες και τα έργα για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου. Στόχος είναι το καύσιμο να φτάσει σε όσο περισσότερους τελικούς καταναλωτές οικιακούς και εμπορικούς, σε κάθε γωνιά της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΔΑ, προχωράει με ταχύ βηματισμό τις διαδικασίες για τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Μετά τα Ιωάννινα όπου η εκκίνηση των εργασιών έχει πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 8 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η εταιρεία για την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού ήταν στις 8 Μαΐου ενώ η αποσφράγιση έγινε στις 11 Μαΐου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 2,4 εκατ.) και η χρηματοδότηση θα προέλθει από ιδίους πόρους (ΔΕΔΑ) και δάνεια κατά 33,92% και κατά 66,08% από το «Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Τεχνική περιγραφή
Οι εργασίες προβλέπουν μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar) στην Ηγουμενίτσα. Όπως επίσης, εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), εγκατάσταση ρυθμιστών, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar). Τέλος προβλέπεται εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές. Η πόλη θα τροφοδοτηθεί μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 11 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η Αναθέτουσα Αρχή προβλέπει 1,5 μήνα για την εγκατάσταση του αναδόχου και 9,5 μήνες για την κατασκευή.

Εκκίνηση στα Ιωάννινα
Εκτός από την Ηγουμενίτσα η εταιρεία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη δικτύου για υγροποιημένο φυσικό αέριο και στη μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας, τα Ιωάννινα. Η πόλη αποτελεί κομβικό σημείο για ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου.
Ανάδοχος των έργων είναι η EDIL Hellas SA. H εταιρεία ανέλαβε τη σύμβαση με προσφορά στα 14,3 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 17,7 εκατ.) και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως η σύμβαση θα έχει διάρκεια 41 μήνες. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 14,8 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 18,35 εκατ.). Η ανάπτυξη των δικτύων ξεκινάει από την ΒΙΠΕ και σταδιακά θα επεκταθεί στην υπόλοιπη πόλη των Ιωαννίνων
Πρόγραμμα ανάπτυξης

Η ΔΕΔΑ στα πλαίσια ανάπτυξης των υποδομών της δρομολογεί μια σειρά σημαντικών επενδύσεων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης 2023-2027 η εταιρεία προβλέπει την επέκταση του δικτύου της κατά 262 χλμ στη μέση πίεση και κατά 1.560 χλμ στη χαμηλή πίεση.
Τα κεφάλαια που αναμένεται να χρειαστεί το πρόγραμμα ούτως ώστε να γίνει πραγματικότητα αγγίζουν τα 378 εκατ. ευρώ. Για την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων η εταιρεία πέτυχε την ένταξη της σε αναπτυξιακά προγράμματα όπως ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το συνολικό μήκος των δικτύων διανομής φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο του 2022 έφτανε στα 341 χλμ στη μέση πίεση και στα 317 χλμ στη χαμηλή πίεση.
Ωστόσο αυτή η εικόνα προβλέπεται να αλλάξει σημαντικά τα επόμενα χρόνια, με την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης. Η εταιρεία υπολογίζει πως το 2027 το δίκτυο φυσικού αερίου μέσης πίεσης θα ανέρχεται σε 619 χλμ ενώ η χαμηλή πίεση θα αγγίξει τα 2.000 χιλιόμετρα (1.986).
Νέα καύσιμα
Στις προτεραιαότητες της ΔΕΔΑ βρίσκεται η εφαρμογή νέων, φιλικών καυσίμων στα δίκτυα της. Η ΔΕΔΑ, προτείνει νέες επενδύσεις με στόχο την υλοποίηση ενός πιλοτικού έργου παραγωγής, διανομής και χρήσης υδρογόνου. Το “Χωριό Υδρογόνου” όπως το ονομάζει χαρακτηριστικά.
Εκτός όμως από το υδρογόνο, η ΔΕΔΑ στοχεύει και στην αξιοποίηση ενός ανανεώσιμου καυσίμου όπως είναι το βιομεθάνιο. Στα πλαίσια των νέων καυσίμων, στοχεύει στην υλοποίηση δύο πιλοτικών εγκαταστάσεων χρήσης βιομεθανίου ως καύσιμο στο δίκτυο της ΔΕΔΑ. Στόχος είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων και καλών πρακτικών για όλη την αλυσίδα παραγωγής, διανομής κα χρήσης του αερίου.
Read More »
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 13, 2023
Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα


Στη κατάμεστη αίθουσα του ΠΑΝΘΕΟΝ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα της Πέμπτης, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα, η οποία μεταφέρθηκε εκεί λόγω καιρικών συνθηκών. Στην συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Θοδωρής Παπαγιάννης. Επίσης στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιες βουλευτές Χρυσηίδα Γεωργίου και Κατερίνα Δήμα

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας σημείωσε:

«Ένα μόνο πράγμα φοβούνται, έναν πολύ πιο συνειδητοποιημένο και οργανωμένο λαό, ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Θανάσης Τζίμας στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφερόμενος στην ψεύτικη αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων μπροστά στις εκλογές για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας, υπενθυμίζοντας ότι κάθε κατάκτηση του προηγούμενου διαστήματος «φέρει τη σφραγίδα του αγωνιζόμενου λαού και των κομμουνιστών που βρίσκονται και θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ως ένα μικρό στιγμιότυπο από το μεγαλείο της ανεξάντλητης δύναμης που κρύβει ο οργανωμένος λαός, για να καταλήξει ότι το σύνθημα που κυριάρχησε στις διαδηλώσεις «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» πρέπει και σήμερα να γίνει οδηγός στις εκλογές με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας την ανάγκη της σταθερότητας που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή αφορά τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών «που χτίζουν την προκλητική κερδοφορία τους πάνω στην αστάθεια και την ανασφάλεια των πολλών».

Ως παράδειγμα ανέφερε τα 10,4 δις κέρδη που έβγαλαν οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο του 2022, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει πέσει την τελευταία 10ετία κατά 25% και το 47% των επαγγελματιών είχε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή τόνισε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία, χαρακτήρισε τις υποσχέσεις του ψεύτικες, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα επιφέρει χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, οι επαγγελματίες θα δουν να συγκεντρώνεται η πίτα της αγοράς στα εμπορικά καταστήματα που θα κατασκευαστούν εντός της μαρίνας, ενώ οι κάτοικοι θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα εμπόδια στην πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Αντίστοιχα για τις δηλώσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που είπε ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτές γίνονται τη στιγμή που παραμένουν κλειστά τα αντλιοστάσια στην πεδιάδα της Παραμυθιάς, οι κτηνοτρόφοι βλέπουν την τιμή γάλακτος να μειώνεται, ενώ οι βιομήχανοι καταγραφούν ρεκόρ εξαγωγών και κερδών.

«Τέτοια είναι η ανάπτυξή τους» σχολίασε, υπογραμμίζοντας τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα που υπηρέτησαν πιστά όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις.

Πρόσθετα ανέδειξε ότι η κοινή αντιλαϊκή τους πορεία επιβεβαιώνεται και στα ζητήματα της οικονομίας και λειτουργίας της αγοράς που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος όπως «ο Τσίπρας ψήφισε τις 32 Κυριακές ανοιχτά τις τουριστικές περιοχές, ο Μητσοτάκης ψήφισε πριν λίγες μέρες στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα».

Παράλληλα ανέδειξε ότι πίσω από την αντιπαράθεση για την κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η κοινή συμφωνία τους για την δημοσιονομική σταθερότητα που πρέπει να υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση. «Ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα και στα κέρδη των λίγων, ενώ όταν έχει να κάνει με τους πολλούς τότε θυμούνται τις αντοχές της οικονομίας» σχολίασε προσθέτοντας ότι για αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών και μικροεπαγγελματιών, καταργήσεις του ειδικού φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ο Θανάσης Τζίμας κάλεσε τους Θεσπρωτούς να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα για «ακυβερνησία» τονίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «είναι έτοιμοι να βγουν και να φτιάξουν κυβέρνηση με οποιαδήποτε σύνθεση» αφού έχουν κοινή προγραμματική αντίληψη, γεγονός που αποδείχθηκε και αυτήν την τετραετία με την ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του 50%, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ του 70%, των νόμων της ΝΔ.

Κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες τονίζοντας ότι η ψήφος το κομμουνιστικό κόμμα δεν θα μεταλλαχθεί, «είναι ψήφος για να χάσει το κεφάλαιο και να κερδίσει ο λαός» αναδεικνύοντας ότι «το ζητούμενο των εκλογών δεν είναι αν θα προκύψει κυβέρνηση «νίκης», «η των ηττημένων», αλλά να προκύψει κυβέρνηση των φοβισμένων.
Read More »
Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 13, 2023 Rating: 5

Σελίδες