ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη στην Πέρδικα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη στην Πέρδικα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Χωρίς νερό το Μαργαρίτι από την Παρασκευή

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Προβλήματα με την υδροδότηση αντιμετωπίζει από τη περασμένη Παρασκευή το χωριό Μαργαρίτι του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα προβλήματα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, την ίδια ημέρα που ξεκίνησε εργασίες συνεργείο της ΔΕΥΑΗ.

Τις πρώτες ημέρες τα μισά σπίτια του χωριού δεν είχαν σταγόνα νερό, ενώ στα υπόλοιπα μισά, έτρεχε με το σταγονόμετρο.
Το πρόβλημα όμως εντάθηκε το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ολόκληρο το χωριό έμεινε χωρίς νερό.

Μάταια οι κάτοικοι ψάχνουν κάποιον υπεύθυνο, ώστε να τους ενημερώσει υπεύθυνα, για το πότε θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση, διανύοντας την 5η ημέρα ταλαιπωρίας.Read More »
Ηγουμενίτσα: Χωρίς νερό το Μαργαρίτι από την Παρασκευή Ηγουμενίτσα: Χωρίς νερό το Μαργαρίτι από την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Τι λέει η οικογένεια του 35χρονου Ηλία Ντρίκου - Ποια σενάρια περνάνε από το μυαλό τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν, τα όσα δήλωσαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στην τηλεόραση του Έψιλον, οι γονείς και η σύζυγος του 35χρονου αγνοούμενου βοσκού από την Σίδερη Θεσπρωτίας, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το πρωί της Κυριακής.
Read More »
Τι λέει η οικογένεια του 35χρονου Ηλία Ντρίκου - Ποια σενάρια περνάνε από το μυαλό τους (ΒΙΝΤΕΟ) Τι λέει η οικογένεια του 35χρονου Ηλία Ντρίκου - Ποια σενάρια περνάνε από το μυαλό τους (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Δείτε τι δήλωσε η μητέρα του 35χρονου αγνοούμενου στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017


Read More »
Δείτε τι δήλωσε η μητέρα του 35χρονου αγνοούμενου στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τι δήλωσε η μητέρα του 35χρονου αγνοούμενου στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί με 190 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017Συνελήφθησαν, σήμερα (27-09-2017) μετά τα μεσάνυχτα σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, ενώ στο σημείο βρέθηκαν οκτώ ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -67- δέματα κάνναβης, βάρους περίπου -190- κιλών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
 • -189- κιλά και -750- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και
 • 2 κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με την κακουργηματική σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί με 190 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί με 190 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Πολύδροσο: Καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Σε μικρό χωριό της Θεσπρωτίας, το Πολύδροσο Σουλίου, ενεργοποιείται από κατοίκους Αναπτυξιακή Μη Κεδροσκοπική Εταιρεία, που είχε ιδρυθεί πριν μερικά χρόνια, με σκοπό τον ήπιο εναλλακτικό τουρισμό και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας! 
Μάλιστα πρόσφατα υπήρξε και η πρώτη δωρεά προς αυτή, του Πολυδροσίτη συγγραφέα Μήτση Μήτση, που με συμβολαιογραφική πράξη δώρησε στην ΑΜΚΕ Πολυδρόσου αγροτεμάχιο στη θέση "Ζυγαριά" (στη μνήμη των γονέων του Γεωργίου και Σταματίας). 
Άμεσος στόχος της Εταιρείας, στην οποίοι αντιπροσωπεύονται μ' ένα μέλος όλες οι οικογένειες του χωριού, είναι η ένταξη έργων σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα. 
Κινητήρια δύναμη της Αναπτυξιακής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολυδρόσου είναι ο Θωμάς Φώτσης (χημικός μηχανικός). 


Όπως υποστηρίζεται, πέρα από τη δημουργία τουριστικών υποδομών, βασική επιδίωξη είναι η ενεργητική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εξυπηρέτηση αναγκών της, με την εισαγωγή της χρήσης ΑΠΕ και Υδρογόνου σε αυτόνομα συστήματα, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την αξιολόγηση αιολικού δυναμικού 4-5 θέσεων στο Πολύδροσο Σουλίου, την εγκατάσταση ανεμογεννητριών 1-3 KW διαφόρων τύπων, την παραγωγή Υδρογόνου από νερό με χρήση ΑΠΕ και τη χρήση Υδρογόνου με εξωτερική καύση για υποκατάσταση συμβατικών καυσίμων στην θέρμανση. 
Και προστίθεται ότι η επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας θα ενισχύσει τον οικολογικό χαρακτήρα του Πολυδρόσου και θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης και προόδου και σε αυτή την προοπτική η ΑΜΚΕΠ θα αναλάβει να κινητοποιήσει το δυναμικό της τοπικής κοινωνίας. 


 
Read More »
Πολύδροσο: Καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Πολύδροσο: Καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Θεσπρωτίας «ΑΡΙΑΔΝΗ» στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2017 – Ιούνιος 2018 καλεί τους συλλόγους (πολιτιστικούς, αθλητικούς κ.α.) του Δήμου Ηγουμενίτσας να καταθέσουν αιτήματα συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Το Κέντρο Πρόληψης βρίσκεται στη διάθεσή σας για την επεξεργασία των αιτημάτων και για περαιτέρω διευκρινήσεις στο τηλ. 2665025140 


 
Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Στην Παραμυθιά το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου στα πλαίσια της προετοιμασίας της επίσκεψης Τσίπρα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Στην Παραμυθιά και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα βρεθεί το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο από υπηρεσιακούς παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου για συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Οι συναντήσεις έχουν ως σκοπό την σύνταξη των προτάσεων των φορέων, με αφορμή τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ήπειρο στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στα Γιάννινα.


 
Read More »
Στην Παραμυθιά το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου στα πλαίσια της προετοιμασίας της επίσκεψης Τσίπρα στην Ήπειρο Στην Παραμυθιά το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου στα πλαίσια της προετοιμασίας της επίσκεψης Τσίπρα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2017

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017
Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών διοργανώνει και φέτος εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους». 
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International. 
H γιορτή αυτή αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό: 
Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των τοπικών βιοτόπων - που επίσης χρήζουν προστασίας - και να προβάλλουμε τις σχετικές δράσεις του φορέα μας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:00πμ στο Μακρυγιάλι, Δρέπανο Ηγουμενίτσας
και θα περιλαμβάνουν:
· εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια του φορέα
· περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων
· ζωγραφική
· Αναλυτική καταγραφή των ειδών που θα παρατηρηθούν (συμμετοχή στη RIA- Rapid Information Action).
· χειροτεχνίες και άλλες δραστηριότητες που θα προσφέρουν στους μικρούς φίλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας. 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκατομμύρια πουλιά κάνουν με απόλυτη επιτυχία το ίδιο ακριβώς ταξίδι! 
Το ταξίδι προς τις θερμές περιοχές, κυρίως της Αφρικής. 
Δεν έχουν χάρτες και πυξίδα, αλλά συγκεκριμένα σημεία που τα βοηθούν στον προσανατολισμό τους. 


Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για τους λάτρεις παρατήρησης άγριας ορνιθοπανίδας (birdwatchers) αλλά και για την επιστημονική κοινότητα σε όλη την Ευρώπη, καθώς είναι η κατάλληλη για την καταμέτρηση των πληθυσμών των πουλιών, τη χαρτογράφηση των μεταναστευτικών οδών τους και την καταγραφή της μεταναστευτικής τους συμπεριφοράς. 
Το υγροτοπικό τοπίο των λιμνοθαλασσών της περιοχής είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατροφή και την υποστήριξη των μεταναστευόντων πληθυσμών και αποτελεί την κυριότερη περιοχή διαχείμασης υδρόβιων πουλιών πάνω στο μεταναστευτικό διάδρομο στον οποίο καταγράφεται πλήθος υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών, με σημαντικά τα είδη ερωδιών, παπιών, κ.ά
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2017 Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο πόλεμος των αδρανών στο λιμάνι…

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

 
Ο πόλεμος των αδρανών φαίνεται ότι ξεσπά στην Θεσπρωτία... 
Αφορμή η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για την κατασκευή προβλήτας φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών υλικών στη θέση Όρμο Τσιμέντα Λαδοχωρίου.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Πρόεδρος του Λαδοχωρίου επιτίθεται κατά πάντων, κυρίως όμως εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, ο οποίος συμφώνησε όπως και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι..

Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που πίσω από την επίθεση του Προέδρου βλέπουν τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο.. 


Άλλωστε στις σχέσεις δημαρχείου και Περιφερειακής Ενότητας φυσάνε πολλά μποφόρ εδώ και καιρό!

Άλλοι πάλι τονίζουν με νόημα ότι οι αντιδράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας στην νέα επένδυση και στην δραστηριότητα που πρόκειται να αναπτυχθεί, δεν έχουν ως κίνητρο την ευαισθησία για το περιβάλλον... 
Εξάλλου αυτή δεν αποδεικνύεται στην καθημερινότητα και δεν αποτυπώνεται στην εικόνα της πόλης.

Τα κίνητρα φαίνεται ότι είναι άλλα και σχετίζονται με μονοπωλιακές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια και αφορούν μάλιστα κι όμορο δήμο!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο πόλεμος των αδρανών στο λιμάνι… Ηγουμενίτσα: Ο πόλεμος των αδρανών στο λιμάνι… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ, ΟΙ «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ», ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Του Δημήτρη Ζώη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017


Μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εύχομαι υγεία κι ό,τι καλύτερο σε όλους μας! Καλή χρονιά «στα παιδιά μας» και καλή δύναμη σε όλους τους Θεσπρωτούς, όπου κι αν βρίσκονται, «στην πάλη» με τα καθημερινά προβλήματα!…

Η σχολική χρονιά μπορεί να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στην Ελλάδα, στη Γερμανία όμως, η όλη κατάσταση μπορεί να μη θυμίζει το προπερσινό «απόλυτο χάος» του… στοχαστή πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά ,αλλά οι μεγάλες ελλείψεις, η δυσκινησία του Υπουργείου Παιδείας και η αδιαφορία της ΔΙΠΟΔΕ (Δ/νση εκπ/σης του Εξωτερικού) είναι απαράδεκτες.
Νομίζω πως δικαιολογημένα διαμαρτύρονται τις τελευταίες μέρες οι «πρώην συναλλαγματοφόροι και επενδυτές» της Ελλάδας. Οι «επενδυτές - ξενιτεμένοι μας» που χάρισαν, για πολλά χρόνια, μια ταχεία κι ονειρική οικονομική ανάπτυξη και στη Θεσπρωτία!…

Σήμερα, και το τονίζω αυτό, ενώ στα καλά λόγια για την Ομογένεια οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά δυστυχώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσιάζονται «χουβαρδάδες» κι επαινούν σε κάθε ευκαιρία τη στάση των Ελλήνων του εξωτερικού στα εθνικά θέματα, στην πράξη όμως αποδεικνύεται η ανακολουθία κι αναξιοπιστία των λόγων τους. 


Κι αυτό έχει κουράσει πάρα πολλούς Έλληνες του εξωτερικού!...
Θα σταθώ μόνο στη διακομματική μακρόχρονη υπόσχεση της «ψήφου του Έλληνα μετανάστη του εξωτερικού», στην ελληνόγλωσση εκπ/ση του εξωτερικού και στην επίλυση του θέματος των 15.000 Ελλήνων μικρομολογιούχων, ανάμεσά τους 3.500 Έλληνες του εξωτερικού, που η Πατρίδα τους έκλεψε τα λεφτά τους με το κούρεμα των ομολόγων.

Δυστυχώς οι Έλληνες του εξωτερικού γνώρισαν μέχρι σήμερα πολλά λόγια μα λίγες αξιόπιστες ή σοβαρές πράξεις. Ειδικά στο θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης γνώρισαν τη διαχρονική διακομματική ασυνεννοησία, μα κυρίως την έλλειψη αξιόπιστων,σοβαρών και υπεύθυνων πολιτικών από τα κόμματα (αν έχουν). Κυρίως να παρουσιαστεί μία στρατηγική κι ένα σοβαρό σχέδιο εκπαίδευσης για τα παιδιά των Ελλήνων του εξωτερικού, με γνώμονα τις ανάγκες τους, τη διατήρηση/ενίσχυση της Ελληνικής γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνοορθόδοξης Πίστης…
Η εικόνα της εγκατάλειψης των Ελλήνων του εξωτερικού δε φαίνεται μόνο από τις διακομματικές αποφάσεις να «ψαλιδίσουν» την ελληνόγλωσση εκπ/ση που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κράτους για το 2017 έχει φτάσει τα απίστευτα… 9 εκ.€ (μάλλον τόσο αξίζει για τους πολιτικούς μας η ελληνόγλωσση εκπ/ση στο εξωτερικό), αλλά από τη διακομματική έλλειψη κατανόησης των θεμάτων που «καίνε» την Ομογένεια!… Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει σε πρώτη φάση (και μάλιστα σύντομα) να βρεθεί λύση από το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της στελέχωσης των ελληνικών σχολείων…

Δυστυχώς όπως πληροφορούμαι, η ακατανόητη δυσκινησία και «οι διαχρονικές γνωστές δικαιολογίες» του υπουργείου Παιδείας,αυτή τη φορά μέσω του υφυπουργού κ.Ζουράρη, συμπληρώνεται από το θράσος της επαρσιακής διευθύντριας της ΔΙΠΟΔΕ του υπουργείου Παιδείας (ελληνόγλωσση εκπ/ση εξωτερικού) κ. Ρούνη. Μπορεί η κ. Ρούνη να απαντά στο τηλέφωνο που έχει δώσει ο υφυπουργός Παιδείας στις ομογενειακές οργανώσεις, μα ο τρόπος της να δώσει πληροφορίες για τα προβλήματα της στελέχωσης των ελληνικών σχολείων που παρουσιάζονται δυστυχώς κάθε χρόνο, χαρακτηρίζεται από άκομψος μέχρι αδιάφορος. Η στάση της κ.Ρούνη γεννά εύλογα κάποια ερωτήματα και προκαλεί κάκιστη εντύπωση στους Έλληνες Ομογενείς της Γερμανίας!...


Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία, για την ενίσχυση της γαλλικής γλώσσας το υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, διέθεσε από τα «περίεργα ταμεία» του, σχεδόν 3 εκ.€ για την τόνωση της γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα!... Αυτό συνέβη στα πλαίσια «πολιτικού εντυπωσιασμού - γλυψίματος» στους Γάλλους «μουσαφιραίους» λίγο πριν τον ερχομό του Γάλλου προέδρου Μακρόν!...

Επειδή η μισή Θεσπρωτία ζει στη Γερμανία, καλώ τους 2 βουλευτές Θεσπρωτίας να ασχοληθούν με τα παραπάνω προβλήματα που σχετίζονται με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία. Θα είμαι στη διάθεση «της θεματικής ενότητας» του κόμματός τους, που ...ασχολείται με τα θέματα που αγγίζουν «τη μισή Θεσπρωτία» που δε ζει στην Ελλάδα!...
Read More »
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ, ΟΙ «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ», ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Του Δημήτρη Ζώη ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΙ, ΟΙ «ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ», ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Για 3η ημέρα άφαντος ο 35χρονος Ηλίας Ντρίκος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Για 3η ημέρα παραμένει άφαντος ο 35χρονος Ηλίας Ντρίκος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή το πρωί, σε ορεινή περιοχή του χωριού Σίδερη Φιλιατών, σε στάβλο που διατηρούσε.

Στις έρευνες συμμετέχουν άντρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής μαζί με ειδικό σκύλο ανίχνευσης, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης την περιοχή ερεύνησε και ελικόπτερο της Αστυνομίας χωρίς θετικό αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο νεαρός κτηνοτρόφος συνομίλησε στις 11.30 το πρωί της Κυριακής με τη σύζυγό του, που τον ενημέρωσε ότι ήταν καλεσμένοι για φαγητό στο σπίτι της μητέρας του. 

Ο 35χρονος της είπε ότι βρισκόταν στον στάβλο και ότι ξεκινούσε να γυρίσει στο σπίτι.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι συγγενείς του, μαζί του.

Ο πατέρας του που τον αναζήτησε στον στάβλο βρήκε εκεί το αυτοκίνητο με το κλειδί στη μίζα αλλά και το κινητό του, το πορτοφόλι του και τα τσιγάρα του καθώς και όλα τα προσωπικά αντικείμενα του αγνοούμενου.

Το μεσημέρι της Κυριακής ενημερώθηκε η Πυροσβεστική που κινητοποιήθηκε αμέσως.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι ανοιχτές προς κάθε κατεύθυνση και δεν αποκλείουν τίποτα, ενώ το τζιπάκι του κτηνοτρόφου, που βρέθηκε εγκαταλειμμένο έξω από το μαντρί του, έχει μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα και εξετάζεται από ειδικό κλιμάκιο της Σήμανσης.

Με το πρώτο φως, το πρωί της Τετάρτης, οι έρευνες θα συνεχιστούν στην ευρύτερη περιοχή όπου δόθηκε το τελευταίο στίγμα του 35χρονου.

Read More »
Θεσπρωτία: Για 3η ημέρα άφαντος ο 35χρονος Ηλίας Ντρίκος (+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Για 3η ημέρα άφαντος ο 35χρονος Ηλίας Ντρίκος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Γιάννενα: Σεμινάριο με θέμα " Μαθησιακές Δυσκολίες και Ξένη Γλώσσα"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017


Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό με τα παλαιότερα χρόνια.

Ποιες είναι οι συνθήκες αυτές που δημιουργούν μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών που έχουν μαθησιακές δυσκολίες;

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναλύσουμε αυτές τις συνθήκες και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πρακτικές λύσεις για την ομάδα αυτών των παιδιών.

 • Τόπος διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ΙΕΚ Δέλτα Ιωαννίνων Δωδώνης 25, Ιωάννινα 
 • Ώρα διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 4 ώρες και θα διεξαχθεί μεταξύ 10:00 – 14:00 (Κυριακή, 8/10/2017)  
 • Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στο σεμινάριο έχει κόστος 35€ + ΦΠΑ για Φοιτητές & ΑΜΕΑ: 25€ + ΦΠΑΘεματικές ενότητες:
 • Τι είναι οι Μαθησιακές Δυσκολίες
 • Ιδιαιτερότητες της ξένης γλώσσας (ως γλωσσικό σύστημα) Σύγκριση Ελληνικού και ξενόγλωσσου συστήματος: Χαρακτηριστικά των συστημάτων σε αντιπαραβολή.
 • Προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μαθητής με ΜΔ στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών – Αντιστοιχία δυσκολιών στην ελληνική
 • Πως ο εκπαιδευτικός μπορεί αδρά να εκτιμήσει την ύπαρξη ή μη ΜΔ
 • Πως αξιολογείται το επίπεδο των μαθησιακών δυνατοτήτων του μαθητή σε επίπεδο ξένης γλώσσας – ποιες παράμετροι συνεκτιμώνται
 • Προτάσεις εναλλακτικής διδασκαλίας ανά τομέα μάθησης / παραδείγματα / case studies
 • Εξατομικευμένη – δυαδική – ομαδική διδασκαλία – πως επιλέγεται η κατάλληλη ανάλογα με το είδος της ΜΔ και γιατί
 • Οδηγίες μελέτης για το σπίτι
 • Γενικές ψυχοπαιδαγωγικές οδηγίες προσέγγισης μαθητή με ΜΔ (σύνδεση αποτελεσματικότητας μάθησης με ψυχοσυναισθηματική ισορροπία παιδιού)
 • Διαχείριση γονέων – Συμβουλές / ψυχοεκπαίδευση γονέων σχετικά με τη δυσκολία του παιδιού/ρεαλιστικές προσδοκίες/εξωτερικά κίνητρα κλπ
 • Τι προβλέπει η νομοθεσία. Συνεργασία με φορείς.


Ομιλητές:


Καπίρη Μαριάννα
Ειδ. Παιδαγωγός / Ψυχοπαιδαγωγός- Σύμβουλος Ειδικής ΔιαπαιδαγώγησηςΜώκας Αναστάσιος
Εκπαιδευτικός / Λογοθεραπευτής s.i 


 
Read More »
Γιάννενα: Σεμινάριο με θέμα " Μαθησιακές Δυσκολίες και Ξένη Γλώσσα" Γιάννενα: Σεμινάριο με θέμα " Μαθησιακές Δυσκολίες και Ξένη Γλώσσα" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Στα Γιάννενα το 9ο Motor Festival το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο Πανηπειρωτικό στάδιο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

 
Το 9ο Motor Festival ετοιμάζει τις… μηχανές του για τα Γιάννενα και ήδη έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. 
Η μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά στην πόλη των Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου και όλος ο νομός κινείται στους ρυθμούς του εντυπωσιακότερου μηχανοκίνητου event στη χώρα! 
Οι διοργανωτές, που έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεργασίες στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι) όπου και θα διεξαχθεί το 9ο Motor Festival, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το ότι άπαντες στην πόλη, αλλά και στο νομό, έχουν «αγκαλιάσει» με πολύ μεγάλη θέρμη την εκδήλωση. 
Εκείνοι από τη μεριά τους υπόσχονται ότι το θέαμα που θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Πανηπειρωτικό στάδιο το διήμερο 30/9-1/10 θα τους μείνει αλησμόνητο. Επιδείξεις δεξιοτεχνίας από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες οδηγούς αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, drift Show, trial show, free style motocross, 4X4 show, mini gp, mini moto, kart, fire show, Djs events, Dance show, fireworks, διαγωνισμούς, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πλούσιο μενού του 9ου Motor Festival, από το οποίο δεν θα λείψει ούτε το ιστορικότερο show μοτοσυκλέτας, ο γνωστός σε όλους «Γύρος του θανάτου». 
Στο 9ο Motor Festival θα είναι παρόντες φυσικά και οι εκθέτες με ό,τι πιο καινούργιο από το χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ενώ, όπως πάντα, δεν θα λείψουν τα σεμινάρια ασφαλούς αγωνιστικής οδήγησης. 
Εξάλλου το μότο της διοργάνωσης είναι γνωστό: «Η αδρεναλίνη στα ύψη, αλλά πάντα με ασφάλεια». 
Όλοι οι φορείς των Ιωαννίνων συμπαραστέκονται στη Magic Lamp, διοργανώτρια του Motor Festival, καθώς αρωγός της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου με κύριους υποστηρικτές τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Αθλητικό Όμιλο Πήγασο Κυψέλης. 
Το 9ο Motor Festival, λοιπόν, έρχεται με… τσίτα τα γκάζια στην πόλη των Ιωαννίνων, για ένα μαγευτικό μηχανοκίνητο σόου το διήμερο 30 Οκτωβρίου – 1 Σεπτεμβρίου στο ΠΕΑΚΙ. 
Τα σπουδαία ονόματα οδηγών που θα μετάσχουν θα ανακοινώνονται μέρα με τη μέρα από τους διοργανωτές, ενώ πληροφορίες για το event μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Motor Festival στο Facebook (https://www.facebook.com/motorfestival.gr/). 


 
Read More »
Στα Γιάννενα το 9ο Motor Festival το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο Πανηπειρωτικό στάδιο Στα Γιάννενα το 9ο Motor Festival το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο Πανηπειρωτικό στάδιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στους 49 ήρωες Πρόκριτους της Παραμυθιάς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Read More »
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στους 49 ήρωες Πρόκριτους της Παραμυθιάς Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στους 49 ήρωες Πρόκριτους της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017


Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας - Κυριακή 1/10/2017

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 1/10/2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας


 
 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ»

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας ξεκινά τις εγγραφές για το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" από την 20-09-2017 , εως την έναρξη των μαθημάτων. Θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα. Η ημέρα έναρξης θα ανακοινωθεί με την πρόσληψη του/της Κ.Φ.Α. με νέο δελτίο τύπου.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ» το ωράριο θα οριστεί με νέο δελτίο τύπου (συνήθως από τις 08:30-10:00 ανάλογα με τον αριθμό τμημάτων)ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Α' ΤΜΗΜΑ: 16:30-17:30 Β' ΤΜΗΜΑ: 17:30-18:30 Γ' ΤΜΗΜΑ: 18:30-19:30

Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από τον/την Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας. Η παράδοση τους θα γίνεται στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.

Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα (τρεις φορές την εβδομάδα).
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Πληροφορίες: Τηλ. 2665360019 FAX : 2665360019
Email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Τo βράδυ της Πέμπτης η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Την ανακομιδή των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού εορτάζει η Παραμυθιά, την Πέμπτη και την Παρασκευή 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7.00μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ.ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και ώρα 8:45μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου, επι της οδού Κ. Καραμανλή.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00π.μ., θα τελεσθεί όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της Θυσίας των 49 Προκρίτων.

Η ιστορία του Ιερού Λειψάνου:Μετά το θάνατο του Αγίου Δονάτου, το ιερό λείψανο πέρασε πολλές περιπέτειες, μέχρι την επιστροφή τμήματος αυτού στην Παραμυθιά. Ο Αγιος Δονάτος εκοιμήθει το 387 και τάφηκε κοντά στο ναό που ίδρυσε εκείνος και σε τάφο που τον ετοίμασε μόνος του στην περιοχή της σημερινής Γλυκής.

2017 χρόνια μετά και για λόγους ασφαλείας (από την κάθοδο διαφόρων φυλών), το ιερό λείψανο του Αγίου Δονάτου μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα όπου και παρέμεινε υπό φύλαξη στην Κασσιώπη. Την μεταφορά έκανε το 604 ο επίσκοπος Ευροίας Ιωάννης μαζί με τμήμα του ιερού κλήρου της περιοχής. Έτσι και αλλιώς την Παραμυθιά και την Κέρκυρα, συνδέουν και τα ιερά λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Θεοδώρας, τα όποιο μετά την Κωνσταντινούπολη και πριν την μεταφορά τους στην Κέρκυρα, φιλοξενήθηκαν στην Παραμυθιά.

Το 1125 ο Ενετός Δόγης Domenico Michelli μετέφερε (έκλεψε) το λείψανο του Αγίου Δονάτου στην Ιταλία, οποίο και παρέμεινε στην Βενετία στο νησί Μουράνο στο ναό της Παναγίας, όπου και τοποθετήθηκε σε περίλαμπρο βάθρο. Το ιερό λείψανο του Αγίου Δονάτου τιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Ιταλούς πιστούς.

Με τον εντοπισμό του Λειψάνου στην Ιταλία δημιουργήθηκε μια επιτροπή επιστροφής του λειψάνου στην Παραμυθιά υπο τον αείμνηστο εκπαιδευτικο Αποστολάκη, και μετά από μεγάλο αγώνα και με την καταλυτική συνεισφορά του Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ Τίτου, τμήμα του ιερού λειψάνου επέστρεψε στην Παραμυθιά. Εναποτέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά.

Το ιερό λείψανο επέστρεψε στην Παραμυθιά τον Σεπτέμβριο του 2000 με όλη την Θεσπρωτία να υποδέχεται τον Άγιο της στην είσοδο της πόλης, σε μια μέρα που έμεινε χαραγμένη στις μνήμες όλου του κόσμου.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τον Αγιο Δονάτο τον Θαυματουργό.


 
Read More »
Παραμυθιά: Τo βράδυ της Πέμπτης η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού Παραμυθιά: Τo βράδυ της Πέμπτης η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες