3 νέες θέσεις στο "Βοήθεια στο Σπίτι" στους δήμους της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
3 νέες θέσεις στο "Βοήθεια στο Σπίτι" στους δήμους της Θεσπρωτίας



Την κατανομή θέσεων σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού (Δήμοι) για την εξυπηρέτηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για άτομα που προστατεύονται από τον ν.2643/1998, ορίζει Απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη:
Άτομα με ειδικές ανάγκες: 49
Πολύτεκνοι: 33
Εθνική Αντίσταση: 17
Έμμεση ΑμεΑ: 16
Ανάπηροι πολέμου και τέκνα τους κ.λπ.: 16
Τρίτεκνοι: 53

Στην Θεσπρωτία κατανέμονται 3 θέσεις ως εξής:
Δήμος Σουλίου, 1 θέση ΤΕ νοσηλευτών στην κατηγορία προστασίας “ανάπηροι πολέμου – τέκνα”
Δήμος Ηγουμενίτσας, 1 θέση ΤΕ νοσηλευτών στην κατηγορία προστασίας “τρίτεκνοι”
Δήμος Φιλιατών, 1 θέση ΔΕ οδηγών στην κατηγορία προστασίας “εθνικής αντίστασης”
Read More »
3 νέες θέσεις στο "Βοήθεια στο Σπίτι" στους δήμους της Θεσπρωτίας 3 νέες θέσεις στο "Βοήθεια στο Σπίτι" στους δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Η περιφερειακή Λαϊκή Συσπείρωση για τους σταθμούς μεταφόρτωσης

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Η περιφερειακή Λαϊκή Συσπείρωση για τους σταθμούς μεταφόρτωσης



Ευθεία κοροϊδία απέναντι στο λαό της περιοχής, οι «ενέργειες» της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΦΟΔΣΑ και των Δημάρχων για το έργο της κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) .

Όπως είναι γνωστό, όσο οι ΣΜΑ δεν ολοκληρώνονται τόσο οι Δήμοι επιβαρύνονται με δαπάνες για τη μεταφορά των σκουπιδιών τους μέχρι το εργοστάσιο επεξεργασίας στο Ελευθεροχώρι (καύσιμα, λειτουργικά έξοδα και έξοδα συντήρησης των απορριμματοφόρων, μισθοδοσίες εργαζόμενων που αντί να κάνουν αποκομιδή κάνουν δρομολόγια 4 και πλέον ωρών για να μεταβούν και να επιστρέψουν στους Δήμους). Είναι δε, τόσο μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση που κάποιοι Δήμοι αδυνατούν να μεταφέρουν τα σκουπίδια στο εργοστάσιο και τα οδηγούν ανεπεξέργαστα για ταφή στους ΧΥΤΥ.


Κάθε μέρα καθυστέρησης του έργου επιβαρύνει οικονομικά τους Δήμους της Ηπείρου και τελικά τα λαϊκά στρώματα μέσω των ανταποδοτικών τελών που τους επιβάλλουν.

Αντί η Περιφέρεια Ηπείρου να σπεύσει να τελειώσει το έργο, έχει επιδοθεί σε παζάρια με τον ΦΟΔΣΑ και τους Δημάρχους, εκβιάζοντας εκατέρωθεν για το ποιος θα κάνει την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ όταν θα τεθούν σε λειτουργία. Συμφωνούν όλοι στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας και τσακώνονται δήθεν για το διαγωνισμό, για το ποιος θα κάνει τη δοκιμαστική λειτουργία, πόσα χρόνια θα διαρκεί η κάθε σύμβαση με τους ιδιώτες κοκ. Ο ενδοαστικός ανταγωνισμός έχει ξεχειλίσει για το ποιος όμιλος θα θησαυρίσει στις πλάτες του ηπειρώτικου λαού!

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου στην προσπάθεια να αναδείξουμε το χορό των εκατομμυρίων γύρω από τη διαχείριση απορριμμάτων εδώ και δύο (2) μήνες ζητήσαμε αντίγραφα ουσιωδών εγγράφων για την πορεία του έργου. Η Περιφέρεια μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μην χορηγεί τα αντίγραφα των συμβάσεων και τα πρακτικά της κοινής επιτροπής παρακολούθησης και μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις, μας προώθησε δύο υπηρεσιακά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι μόνο για τους ΣΜΑ Μετσόβου, Άρτας Ιωαννίνων και Ζίτσας έχει γίνει προσωρινή παραλαβή. Για το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας έχει εκδώσει ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δεν έχει γίνει προσωρινή παραλαβή της κατασκευής του ΣΜΑ, και ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του εξοπλισμού, άρα μένει να διευκρινιστεί τι εμποδίζει την προσωρινή παραλαβή του έργου. Και τέλος για τους ΣΜΑ Πωγωνίου, Δ. Καραϊσκάσκη και Πρέβεζας δεν έχει γίνει καν παραλαβή του εξοπλισμού!

Και όσο η Περιφέρεια Ηπείρου καθυστερεί να παραδώσει τους ΣΜΑ, τόσο ο ΦΟΔΣΑ δίνει με μικρο-συμβάσεις τη μεταφορά του υπολείμματος με τιμές ακόμα μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπονταν στο διαγωνισμό που ακύρωσε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη.

Κι ενώ οι Δήμοι δεν μπορούν καν να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στο εργοστάσιο, πληρώνουν συνολικά 5,2 εκατ. το χρόνο στην ΤΕΡΝΑ για την περίφημη εγγυημένη ποσότητα.

Ακόμα δηλαδή και τον καιρό που διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο λαός πληρώνει για χρυσάφι τα σκουπίδια

Αυτή είναι τα πράσινα «new deal» Kυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ίδιοι επιχειρηματικοί όμιλοι κολοσσοί, που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων εμπλέκονται στην αλλαγή των δικτύων οδοφωτισμού με led, στα μεγάλα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα που ξεφυτρώνουν στην περιοχή μας. Αυτά τα συμφέροντα κάνουν τους Δημάρχους να στοιχίζονται πίσω από στρατόπεδα. Εδώ όμως ξεκινούν και τελειώνουν οι ανησυχίες τους για την προστασία του περιβάλλοντος και τις λαϊκές ανάγκες. Όσο η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ανταποδοτική και πεδίο τεράστιας κερδοφορίας τόσο ο λαός θα πληρώνει το μάρμαρο, τόσο θα φορτώνονται στις πλάτες του τέλη και φόρος για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Να σταματήσουν τώρα τα παζάρια και οι εκβιασμοί. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να λειτουργήσει το έργο χωρίς εργολάβους και επιχειρηματίες. Με σταθερές σχέσεις εργασίας και διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Read More »
Η περιφερειακή Λαϊκή Συσπείρωση για τους σταθμούς μεταφόρτωσης Η περιφερειακή Λαϊκή Συσπείρωση για τους σταθμούς μεταφόρτωσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «O ΟΛΗΓ να ανακαλέσει την απόφαση για μεταφορά αδρανών υλικών από το Λιμάνι

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Μάριος Κάτσης: «O ΟΛΗΓ να ανακαλέσει την απόφαση για μεταφορά αδρανών υλικών από το Λιμάνι



Η απόφαση του ΟΛΗΓ να επιτρέψει τη φόρτωση αδρανών υλικών σε πλοία, σε θέση εντός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας είναι σε λάθος κατεύθυνση και πρέπει να ανακληθεί.

Έρχεται σε αντίθεση με τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας από την αύξηση της κίνησης που θα προκληθεί, με τους κατοίκους του Λαδοχωρίου που ήδη επιβαρύνονται από τα καυσαέρια των πλοίων και δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με επιπλέον σκόνη και θόρυβο ενώ κάθετα αντίθετη είναι και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου σε επιστολή της.

Είναι να αναρωτιέται κανείς τι συμφέροντα εξυπηρετεί η διοίκηση του ΟΛΗΓ για να επιμένει σε μια απόφαση που όχι μόνο βάζει την τοπική κοινωνία αλλά διχάζει και το ίδιο του το Διοικητικό Συμβούλιο. Ας ασχοληθούν με τις διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας ζώνης, τώρα που τα μνημόνια συνεργασίας με το Δήμο Ηγουμενίτσας πήγαν περίπατο - όπως αναμέναμε - και ας αφήσουν τις διχαστικές αποφάσεις.

Υ.Γ. Ας αναλογιστούμε όλοι πως το καλό της υπόθεσης είναι πως ακόμα και η διορισμένη διοικήση ενός επιτελικού κράτους που συμπεριφέρεται ετσιθελικά, υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει υπό την πίεση του πολιτικού κόστους. Όταν ξεπουλήσουν το λιμάνι όμως, ο ιδιώτης δεν θα ρωτά κανέναν για οποιαδήποτε απόφαση…
Read More »
Μάριος Κάτσης: «O ΟΛΗΓ να ανακαλέσει την απόφαση για μεταφορά αδρανών υλικών από το Λιμάνι Μάριος Κάτσης: «O ΟΛΗΓ να ανακαλέσει την απόφαση για μεταφορά αδρανών υλικών από το Λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

24 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης και 2 της Νοτίου Αφρικής στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
24 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης και 2 της Νοτίου Αφρικής στην Ήπειρο


Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 400 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 13 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2021. 
Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Φθιώτιδας και Ρόδου. 
Από τον έλεγχο των 400 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 371 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC) και 2 δείγματα με το στέλεχος υπό διερεύνηση (Variant Under Investigation - VUI) B.1.1.318 . 
Από τα 371 δείγματα με στελέχη VOC, τα 368 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 3 δείγματα με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2). 

Τα 51 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 43 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής και ένα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 ανακοινώθηκαν στην Ήπειρο 7 νέα θετικά δείγματα στη Βρετανική μετάλλαξη και συγκεκριμένα 1 στο νομό Θεσπρωτίας, 4 στο νομό Ιωαννίνων και 2 στο νομό Πρεβέζης.

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν εντοπιστεί στην Ήπειρο συνολικά 24 δείγματα της Βρετανικής μετάλλαξης, 2 στο νομό Άρτας, 3 στο νομό Θεσπρωτίας, 15 στο νομό Ιωαννίνων (με δύο από αυτά να είναι εισαγόμενα) και 4 στην Πρέβεζα, ενώ έχουν εντοπιστεί στο νομό Ιωαννίνων και δύο δείγματα με την μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής.
Read More »
24 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης και 2 της Νοτίου Αφρικής στην Ήπειρο 24 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης και 2 της Νοτίου Αφρικής στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 2570 κρούσματα σε 24 ώρες

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Ανακοινώθηκαν 2570 κρούσματα σε 24 ώρες



Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 11 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00). 
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.843 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 
Read More »
Ανακοινώθηκαν 2570 κρούσματα σε 24 ώρες Ανακοινώθηκαν 2570 κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 38 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 38 σε όλη την Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 11
Π.Ε. Ιωαννίνων 24
Π.Ε. Πρέβεζας 3



Read More »
Μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 38 σε όλη την Ήπειρο Μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 38 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Πως θα ανοίξει στις 14 Μαΐου ο τουρισμός

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Πως θα ανοίξει στις 14 Μαΐου ο τουρισμός



Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021 παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin. Προσδιόρισε ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα τη 14η Μαΐου, ενώ αποκάλυψε το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής εκστρατείας για τον ελληνικό Τουρισμό, το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα»).

Η συνέντευξη Τύπου είχε τίτλο «Return to Greece: The journey to revive a unique experience has just started» («Επιστροφή στην Ελλάδα: Το ταξίδι για να ξαναζήσουμε μια μοναδική εμπειρία μόλις ξεκίνησε») και μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο μέσω Διαδικτύου, σε απευθείας σύνδεση με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, «έχοντας πάντα κατά νου την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε τον ελληνικό Τουρισμό στις 14 Μαΐου. Έως τότε θα αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς, εφόσον αυτό μας το επιτρέψουν οι εκτιμήσεις εκ μέρους των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας. Για παράδειγμα, προγραμματίζουμε για τον Απρίλιο την πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουμε σχεδιάσει, σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με άλλα κράτη αναχώρησης όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ. Τονίζω, ωστόσο, ότι όλες οι ημερομηνίες σχετικά με το άνοιγμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν, αναλόγως των εξελίξεων».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εφαρμοστούν στις πύλες εισόδου επισκεπτών. Συγκεκριμένα, είπε πως στη χώρα θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες οι οποίοι είτε θα έχουν εμβολιαστεί, είτε θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης, είτε θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον Covid-19 σε πρόσφατο τεστ. Επιπλέον, όπως ανέφερε, «όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα rapid tests, χάρη στα οποία η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα θα ξεκινά, πλέον, χωρίς την 24ωρη αναμονή όπως το 2020».

«Το κόστος για τη νοσηλεία ή οποιαδήποτε άλλη επιβεβλημένη ενέργεια, με στόχο την προστασία της υγείας τουριστών, επαγγελματιών και πολιτών, θα βαρύνει το ελληνικό Κράτος» διευκρίνισε ο κ. Θεοχάρης. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες, χωρίς καμία διαφορά ή εξαίρεση, όπως π.χ. η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους».

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε επίσης ότι «ενισχύουμε τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλους τους προορισμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια όπως και πέρυσι. Δίνουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, ταυτόχρονα με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη χώρα μας».

Σχετικά με το επιτυχές άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού το 2020, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι με ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του κράτους, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, «δημιουργήσαμε εξειδικευμένα πρωτόκολλα για κάθε δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε σε αυτά χιλιάδες εργαζομένους. Συνεργαστήκαμε στενά με τις επιχειρήσεις του κλάδου και τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Υιοθετήσαμε το πρωτοποριακό σύστημα ‘ΕVA’ για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους τουριστών, επιτυγχάνοντας ακρίβεια πρόβλεψης 4 φορές υψηλότερη από άλλες μεθόδους. Και, τελικά, υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα περισσότερους από 1,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες, επί συνόλου 6 εκατ. επισκεπτών το 2020. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία των διακοπών στην Ελλάδα, μένοντας παράλληλα απολύτως ασφαλείς» τόνισε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεοχάρης είπε με έμφαση πως «στα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, προσθέτουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής. Νομίζω ότι μπορώ να σας ακούσω ήδη να ψιθυρίζετε το νέο μας σύνθημα: ‘All I want is Greece’. Το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα. Για να βρείτε ξανά το χαμόγελο, για να πάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.
Read More »
Πως θα ανοίξει στις 14 Μαΐου ο τουρισμός Πως θα ανοίξει στις 14 Μαΐου ο τουρισμός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι εχθές Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00 συμμετείχε στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ και τα οποία απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας.

Παράλληλα στην διαδικτυακή εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια». Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις χώρες με τις οποίες η περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κος Α. Πάσχος, αναφέρθηκε στην κρίση της πανδημίας που την χαρακτήρισε ως συγκυριακό φαινόμενο που δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά με τις νέες τάσεις (καταναλωτικές κι εργασίες) που αυτή ανέδειξε και καθιέρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους μας άμεσα για την κατάλληλη προετοιμασία μας. ακολούθως παρουσίασε συνοπτικά τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με την ανάπτυξη της Εξωστρέφειάς μας διακρίνοντας αυτές σε τρείς άξονες:

Α) Στον ρόλο της Πολιτείας, που πρέπει να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στις διαδικασίες εξαγωγών μέσα από Νομοθετικές Πρωτοβουλίες, Κανονισμούς, μεγάλα έργα υποδομής, προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και μείωση της γραφειοκρατίας

Β) Στον υποστηρικτικό ρόλο των Φορέων στην στήριξη της εξωστρεφούς δραστηριότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των διαδικασιών εξαγωγών, κινητοποιώντας τους ενδιαφερόμενους για αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων όπως τα εξαιρετικά Γραφεία ΟΕΥ της χώρας μας στο εξωτερικό και τις δράσεις του Εnterprise Greece. Επιπλέον να μπορούν να παρέχουν Νομική προστασία, να συμμετέχουν σε διακρατικά προγράμματα, κυρίως τα Επιμελητήρια, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, να καταστήσουν λειτουργικές και ουσιαστικές τις μεμονωμένες προσπάθειες ηλεκτρονικών σελίδων προώθησης των τοπικών προϊόντων σε χονδρέμπορους, ομίλους σούπερ-μάρκετ, και δίκτυα διανομής σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενδεχομένως συνδράμοντας σε μία πανελλαδική Πλατφόρμα online, με την μορφή Marketplace. Και φυσικά μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης των επιχειρηματιών για τις δυνατότητες του παγκόσμιου εμπορίου ώστε εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και βγαίνουμε δυναμικά προς τα έξω με την κατάλληλη οργάνωση αλλά και ως ομάδες επιχειρηματιών.

Γ) Στον ρόλο των ίδιων των επιχειρηματιών, καθώς αυτοί θα πρέπει να κάνουν τις συμφωνίες και τις συναλλαγές και είναι αυτοί εξάλλου που αναλαμβάνουν και το επιχειρηματικό ρίσκο. Θα πρέπει οι εξαγωγές να είναι μέρος της Στρατηγικής τους και όχι κάτι περιστασιακό. Να το δουν μακροπρόθεσμα και να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους με αυτό το σκοπό. Σημαντικότερη προετοιμασία χαρακτήρισε την Εκπαίδευση, που ειδικά σήμερα έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ καθώς πλέον δεν αρκεί μόνο η εμπειρία.

Χρειάζεται η Συνεργασία όλων μας. Να δουλέψουμε μαζί. Έχουμε τα ποιοτικά προϊόντα, Έχουμε τις επιχειρήσεις, Όρεξη υπάρχει, Διάθεση υπάρχει, Ιδέες υπάρχουν, Μπορούμε να πετύχουμε!
Read More »
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Μέχρι και τις 22 Μαρτίου παραμένει κλειστό το Μαυρομάτι

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Μέχρι και τις 22 Μαρτίου παραμένει κλειστό το Μαυρομάτι



Μία ακόμη παράταση πήραν τα μέτρα εισόδου στην Κακαβιά ενώ την ίδια ώρα εξακολουθούν να μένουν κλειστοί οι Μεθοριακοί Σταθμοί στη Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι.

Μάλιστα στην περίπτωση του Μαυροματίου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα καθώς είναι το μοναδικό τελωνείο που εξυπηρετεί το Νομό Θεσπρωτίας.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί προ ημερών θα είναι σε ισχύ, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μέχρι και τις 22 Μαρτίου.

Όπως είναι γνωστό το ωράριο λειτουργίας στην Κακαβιά έχει περιοριστεί από τις επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα, η είσοδος στην χώρα επιτρέπεται μέχρι 400 άτομα ημερησίως τα οποία πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ, συμπληρωμένο έντυπο PLF ενώ όλοι υποβάλλονται σε rapid test.

Αν υπάρξει θετικό κρούσμα δεν εισέρχεται στη χώρα ενώ όλοι είναι υποχρεωμένοι σε καραντίνα 14 ημερών.
Read More »
Μέχρι και τις 22 Μαρτίου παραμένει κλειστό το Μαυρομάτι Μέχρι και τις 22 Μαρτίου παραμένει κλειστό το Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Εγκρίθηκε η μελέτη για τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων του δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Εγκρίθηκε η μελέτη για τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων του δήμου Σουλίου



Mε ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Σουλίου, εγκρίθηκε και παραλήφθηκε η μελέτη με τίτλο “Προμήθεια οικολογικού βυθιζόμενου συστήματος κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ και δυο βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων σε κάδους συμβατούς με τα κοινά απορριμματοφόρα των ΟΤΑ”, προϋπολογισμού 197.160€ .

Η μελέτη θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου” στον άξονα προτεραιότητας 1, “αστική αναζωογόνηση”, του πράσινου ταμείου του υπουργείου περιβάλλοντος.
Read More »
Εγκρίθηκε η μελέτη για τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων του δήμου Σουλίου Εγκρίθηκε η μελέτη για τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Έξι νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Έξι νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας



Νέα δέσμη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία, όπως ανέφερε, θα ανακουφίσουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο εγκαινιάζεται ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Θα είναι διευρυμένος, περιλαμβάνοντας όλους όσοι πλήττονται, όπως το λιανεμπόριο, την εστίαση και κλάδους όπου εφαρμόστηκαν περιορισμοί. Αλλά και με αυξημένη ενίσχυση: Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία είχε τονίσει ο πρωθυπουργός πως η προτεραιότητα της Υγείας πρέπει να συμβαδίζει με τη θωράκιση της Οικονομίας.

Δεύτερον, η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020. Ενώ όλες οι δόσεις εξόφλησης αυξάνονται από 40 σε 60. Αν, μάλιστα, η επιστροφή καταβληθεί εφάπαξ, θα υπάρχει έκπτωση 15%. Έτσι ένα μεγάλο μέρος της ενίσχυσης μετατρέπεται σε απευθείας επιχορήγηση, με άλλα λόγια σε Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Τρίτον, με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας, οι κλάδοι που πλήττονται θα ανακουφιστούν με ένα ακόμα μέτρο: H Πολιτεία θα επιδοτήσει σοβαρό μέρος των παγίων δαπανών που έγιναν το 2020 οι οποίες δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις. Και η συγκεκριμένη θα πάρει τη μορφή «πιστωτικού» για μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, με σκοπό οι επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν μετά την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη.

Τέταρτον, το Πρόγραμμα Γέφυρα για τη ρύθμιση των δανείων για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκτός από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτώντας, για πρώτη επίσης φορά, εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο. Στα ενήμερα δάνεια η ενίσχυση θα φτάνει μέχρι και το 90% της δόσης, ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς, ενώ στα «κόκκινα» δάνεια θα αγγίζει το 80% αν ρυθμιστούν, ώστε να βοηθιούνται οι πιο αδύναμοι.

Τέλος, τις επιλογές αυτές πλαισιώνουν δύο ακόμα πρωτοβουλίες: Όπως συμβαίνει και έως τώρα, οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου όσων πλήττονται θα μεταφερθούν στο τέλος της περιόδου ρύθμισης, ενώ διατηρείται και αυτόν τον μήνα η πλήρης απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα.
Read More »
Έξι νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας Έξι νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία φύλαξης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021

Κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία φύλαξης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τουλάχιστον 7 θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 3 ημέρες, σε άτομα τα οποία εργάζονται στην εταιρεία secyrity που έχει αναλάβει τη φύλαξη στη πύλη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr.

Άλλα τόσα άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ η εταιρεία έχει μεταφέρει προσωπικό από την Κέρκυρα και την Πάτρα, ώστε να συνεχιστεί το έργο της στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η μεγάλη διασπορά ανάμεσα στους εργαζόμενους, μαρτυράει πως είτε δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα, είτε δεν τηρήθηκαν σωστά.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, πως δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίστας, για λογαριασμό του οποίου εργάζεται η συγκεκριμένη εταιρεία security.




Read More »
Κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία φύλαξης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία φύλαξης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα



Συνεχίζονται μέχρι τις 31 Μαρτίου οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

1. Διαδικτυακή Δημοσιογραφία
2. Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας
3. Σύγχρονες Τεχνικές Σχεδιασμού / Σελιδοποίησης Εντύπων

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που υλοποιεί η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και μπορούν να εγγραφούν εργαζόμενοι -με κάθε σχέση εργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά:
1.Την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, μέσα από μία τεκμηριωμένη διαδικασία διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών, για την απόκτηση πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της επαγγελματικής ικανότητας των συμμετεχόντων.
2) Την Πιστοποίηση των αποκτηθέντων προσόντων / δεξιοτήτων, από την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.

Το Σχέδιο Δράσης αφορά 600 εργαζόμενους (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας) και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις Τύπου (δημοσιογράφοι, γραμματείς, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό κ.α.), αλλά και εργαζόμενους σε κάθε είδους επιχείρηση, που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα.


Εκπαιδευτικά προγράμματα
Το Εκπαιδευτικό Σχέδιο περιλαμβάνει 3 προγράμματα κατάρτισης – θεματικά αντικείμενα που αφορούν τους 600 καταρτιζόμενους:


Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος κατάρτισης θα ακολουθήσει διαδικασία πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων/ δεξιοτήτων για το σύνολο των ωφελουμένων, από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ.

*Να σημειωθεί ότι κάθε εργαζόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε ένα μόνο πρόγραμμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
Το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολο του από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) και δεν υπάρχει καμία Οικονομική Επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Αντίθετα, οι εργαζόμενοι που θα λάβουν μέρος και θα το ολοκληρώσουν θα λάβουν Εκπαιδευτικό Επίδομα πέντε (5) ευρώ ανά ώρα (80 ώρες Χ 5,00 = 400,00 ευρώ).
Επίσης, το πρόγραμμα αναλαμβάνει και το συνολικό κόστος για την Πιστοποίηση των καταρτιζομένων καθώς και τις δαπάνες που αφορούν τη δημοσιότητα αλλά και τη διοικητική υποστήριξη υλοποίησης του έργου.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος εργαζόμενοι - καταρτιζόμενοι και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου η όλη διαδικασία υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης να μη δημιουργήσει προβλήματα στη Λειτουργία των Επιχειρήσεων αλλά και να διευκολύνει την συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά, με βάση και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, έχει προβλεφθεί η υλοποίηση τους να γίνεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Distance learning).

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:
1. Θα εξειδικευτούν οι εργαζόμενοι τους σε τομείς που δεν γνωρίζουν, ή θα αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο κάθε προγράμματος.
2. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
3. Ο εργαζόμενος που θα συμμετάσχει θα λάβει πιστοποίηση, όπερ σημαίνει ότι σε κάποιο μελλοντικό ΕΣΠΑ στο οποίο θα θελήσει να ενταχθεί η επιχείρηση θα έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα έναντι όσων δεν θα έχουν πιστοποιημένους εργαζόμενους.

Aναλυτικές πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα της E.I.E.T. (www.eiet.gr).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλέφωνο 2111 019697
Read More »
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα ,Φιλιάτες και Σούλι )που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες :
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας.

Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.-
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 3000 σε καφέ/μπαρ - 102 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021
Πρόστιμο 3000 σε καφέ/μπαρ - 102 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο



Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (10-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (102) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(78) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 22 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 18 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 27 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(17) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(7) παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, ως ακολούθως:
· στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, πρόστιμο (300) ευρώ σε κατάστημα (κομμωτήριο) για μη ανάρτηση εγγράφου μέγιστου αριθμού καταναλωτών εντός του καταστήματος.
· στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, πρόστιμο (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφε-μπαρ) για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος, καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (5) πελάτες του καταστήματος για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας
Read More »
Πρόστιμο 3000 σε καφέ/μπαρ - 102 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο Πρόστιμο 3000 σε καφέ/μπαρ - 102 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021 Rating: 5

Σελίδες