13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 1 νέο στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 1 νέο στη ΘεσπρωτίαΚώδωνας κινδύνου χτυπάει για τα Γιάννινα μετά και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου τα οποία ανέρχονται σε δέκα χωρίς να συνδέονται με συρροές.

Πρόκειται για μεγάλο αριθμό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το στοιχείο που ανησυχεί είναι η διασπορά των κρουσμάτων αλλά και ο μεγάλος αριθμός στενών επαφών.

Η αποκλιμάκωση των δύο προηγούμενων ημερών δεν είχε συνέχεια και οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι και η περιοχή μας έχει εισέλθει σε μία δύσκολη φάση.

Τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών εργασιακών χώρων, χωρίς να συνδέονται μεταξύ τους γεγονός που ανοίγει πολύ την βεντάλια της ιχνηλάτησης.

Η Ήπειρος συνολικά έχει 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς στα δέκα των Ιωαννίνων, προστίθενται δύο στην Πρέβεζα και ένα στη Θεσπρωτία.

Η προσοχή και η τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη καθώς η συνεχής αύξηση κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή
– 26 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– 207 κρούσματα στην Περιφέρεια , εκ των οποίων 17 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή σε ιδιωτική επιχείρηση
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 117 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 114 συνδέονται με συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
-2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
– 2 κρούσματα δυην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– – 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
– 16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 1 νέο στη Θεσπρωτία 13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - 1 νέο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης επιχειρήσεων στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης επιχειρήσεων στα Αρχαία Θέατρα της ΗπείρουΤην Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης των πρώτων επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και έγιναν μέλη του Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, μετά από την παρακολούθηση του τελικού ενημερωτικού σεμιναρίου πιστοποίησης που διοργανώθηκε από την ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. στις κατά τόπου Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωί στην Ηγουμενίτσα και το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Ιωάννινα και το τρίτο, το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Πρέβεζα για τις επιχειρήσεις των Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας. 

Στα σεμινάρια, στα οποία τηρήθηκαν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, μέσω ζωντανής μετάδοσης (live streaming) λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε ο CoViD-19. 

Στόχος των σεμιναρίων ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του Τοπικού Συμφώνου πιο αναλυτικά για την πολιτιστική κληρονομιά που αποτελεί και το «προϊόν» γύρω από το οποίο δημιουργήθηκε η πολιτιστική διαδρομή, για το ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη κοινωνία και τη σχέση του με την οικονομία, καθώς και για τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία προβολής και διαδικτυακού μάρκετινγκ των τόπων αλλά και των επιχειρήσεων καθαυτών. 

Για το λόγο αυτό συμμετείχαν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων – Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας – με παρουσιάσεις των αντίστοιχων αρχαιολογικών χώρων και θεάτρων τους. Ειδικότερα μίλησαν: 

· η Γεωργία Πλιάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑ Θεσπρωτίας μαζί με την Αρχαιολόγο Βασιλική Λάμπρου για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων και την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, 

· η Βιβή Γιούνη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΕΦΑ Ιωαννίνων, για τον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης και το έργο «Συντήρηση-αποκατάσταση και ανάδειξη του Θεάτρου και των άλλων μνημείων της Δωδώνης – Φάση Α΄» 

· η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια ΕΦΑ Άρτας, για το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας και τα νεότερα στοιχεία από τις εργασίες ανάδειξής του και 

· η Ανθή Αγγέλη, Προϊσταμένη ΕΦΑ Πρέβεζας, για τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης. 

Τα στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. Γεωργία Κιτσάκη και Αριστοτέλης Σταγκίκας μίλησαν για τη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη σχέση της οικονομίας με τον πολιτισμό στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης και τα στελέχη του Σωματείου Διάζωμα, Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Νίκος Στακιάς και Ηλίας Χάντζος μίλησαν για τη διαδικτυακή προβολή και τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσα από αυτή. 

Την έναρξη των σεμιναρίων έκανε ο κ. Νικόλαος Δ. Καράμπελας, Πρόεδρος του Δικτύου Επιχειρήσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο του δικτύου των επιχειρήσεων (cluster) στην υποστήριξη & ανάπτυξη της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και την προσέγγισή της ως ολιστικού τουριστικού προϊόντος.
Read More »
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης επιχειρήσεων στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης επιχειρήσεων στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Παραλαβή νέου απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Παραλαβή νέου απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο ΗγουμενίτσαςΈνα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο ενισχύει το στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και να βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού της, σύμφωνα με την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών. 

Με την παραλαβή του νέου απορριμματοφόρου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, καθώς και με την ένταξη στην πράξη «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας» του ΕΣΠΑ 2014-2020, ποσού 999.998,00€, ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του νευραλγικού τομέα της καθαριότητας, καθότι αρκετά από τα παλιά οχήματα καθίστανται συχνά μη λειτουργικά, απαιτώντας πολλές φορές αρκετά δαπανηρές επισκευές. 

Παράλληλα, με την προμήθεια των νέων ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων χαμηλών ρύπων ο Δήμος συμβάλλει αισθητά στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων, όπως προβλέπεται και από το Σχέδιο Διαχείρισης Βιώσιμης Ενέργειας (Σ.Δ.Β.Ε.) που έχει εκπονήσει.
Read More »
Παραλαβή νέου απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο Ηγουμενίτσας Παραλαβή νέου απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΣε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού πλήττουν σοβαρά την παγκόσμια κοινότητα, οι νέες κατευθύνσεις που κυριαρχούν πλέον διεθνώς, θέλουν τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση επενδύοντας σε Δημόσιες πολιτικές, ενισχύοντας την Υγεία και την Οικονομία. 

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με τα άλλα κράτη, ξεπουλάει Δημόσιες υποδομές, υποθηκεύοντας το αναπτυξιακό της μέλλον. 

Η πώληση του ΟΛΗΓ και επομένως όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων της Θεσπρωτίας, υποθηκεύει το μέλλον και κάθε προοπτική ανάπτυξης, ενώ είναι προβληματική από οικονομικής και κοινωνικής άποψης. 

Πολιτικοί, αιρετοί, δημοσιολογούντες που σκόπιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση σχετικά με τις θέσεις των κομμάτων και την διαφορά μεταξύ πώλησης (ΝΔ) και υπο-παραχώρησης με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΗΓ(ΣΥΡΙΖΑ) , δεν προσφέρουν τίποτα στο δημόσιο διάλογο παρά ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, απογοητεύουν τον κόσμο και τον απομακρύνουν από την ενασχόληση με τα κοινά. Εκτός αν αυτός είναι ο στόχος. 

Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να έχουν το θάρρος, με καθαρότητα και νηφαλιότητα να καταθέτουν τις προτάσεις τους, να τις υποστηρίζουν και να μην διαστρεβλώνουν εσκεμμένα τις προτάσεις των πολιτικών τους αντιπάλων. 

Οι πολίτες μπορούν ξεκάθαρα, από την καθημερινότητα τους, να ξεχωρίσουν την πώληση από την ενοικίαση ενός ακινήτου, πολύ περισσότερο μιας δημόσιας υποδομής. Και γνωρίζουν τι είναι πιο συμφέρον. Μάταιος κόπος ο αποπροσανατολισμός. 

Η πώληση του ΟΛΗΓ και όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας, θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ που θα φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη. Και όσοι από την τοπική κοινωνία συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση έχουν και προσωπική ευθύνη. 

Με την σημερινή μας παράσταση διαμαρτυρίας, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του ΟΛΗΓ. Καλούμε και την Θεσπρωτική κοινωνία να αντιδράσει. Δεν έχουν το δικαίωμα να υπονομεύουν το αύριο των παιδιών μας. Το μέλλον μας δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των λίγων. Τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την πώληση.
Read More »
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 460 νέα κρούσματα Covid-19

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Ανακοινώθηκαν 460 νέα κρούσματα Covid-19Συνολικά 460 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 85 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Ανακοινώθηκαν 460 νέα κρούσματα Covid-19 Ανακοινώθηκαν 460 νέα κρούσματα Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Σε Αναπτυξιακό Οργανισμό μετατρέπεται η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Σε Αναπτυξιακό Οργανισμό μετατρέπεται η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στη συνεδρίαση του ενέκρινε τη μετατροπή της «Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.» σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ο νόμος που έχει ψηφιστεί προβλέπει τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών, ωστόσο ο χρειάζεται η συμμετοχή ιδιωτικών φορέων και ιδίως των Επιμελητηρίων. Για το λόγο αυτό, πρότεινε και έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία, να εγκριθεί κατ΄ αρχήν η μετατροπή της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό και να επιδιωχθεί η αλλαγή του νόμου, ώστε να συμμετάσχουν και τα Επιμελητήρια, προκειμένου να είναι δυνατή η συμμετοχή του σε προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Read More »
Σε Αναπτυξιακό Οργανισμό μετατρέπεται η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» Σε Αναπτυξιακό Οργανισμό μετατρέπεται η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητό

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Θεσπρωτία: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητόΑπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη. 
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ημεδαπός  πραγματοποίησε συναλλαγή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικό κατάστημα και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (648) ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να παραλάβει το προϊόν. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Θεσπρωτία: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητό Θεσπρωτία: Του πούλησε ανύπαρκτο κινητό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

33 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 4 στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
33 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 4 στη ΘεσπρωτίαΤελευταία ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας και είναι η πρώτη όπου σημειώνεται σημαντική αποκλιμάκωση των καταλήψεων στα σχολεία της Ηπείρου.

Από τα 47 σχολεία την Πέμπτη, σήμερα παραμένουν υπό κατάληψη τα 33.

Στα Γιάννινα υπό κατάληψη βρίσκονται 12 Γυμνάσια και Λύκεια, στην Άρτα επίσης 12, στην Πρέβεζα πέντε και στην Θεσπρωτία τέσσερα.
Read More »
33 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 4 στη Θεσπρωτία 33 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 4 στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Θεσπρωτία: Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση από 1η Οκτωβρίου μέχρι 31η Οκτωβρίου 2020. για τη χορήγηση των αδειών νέας φύτευσης του έτους 2021. 

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. 

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του. Επιπλέον απαιτείται η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών ιδιοκτησίας, όπως αυτά αναγράφονται στο άρθρο 10 της με αριθμ. 2454/235853/20.9.2019 (Β΄ 3645) ΥΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 38) και στην κα Τατσάκη Αγαθή ή στο τηλέφωνο 26653 60149. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις Θεσπρωτία: Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου 11,678 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό- αναβάθμιση υποδομών ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου 11,678 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό- αναβάθμιση υποδομών ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ Πρόταση στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υποδομών σε εγγειοβελτιωτικά έργα των ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ των Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, θα υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τη στήριξη των ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ, όσο και για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τις ΔΕΥΑ, των οποίων οι οφειλές εντάχθηκαν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. 

Όσον αφορά την κατάρτιση της πρότασης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ειδοποιήθηκαν όλοι οι ΤΟΕΒ για το πρόγραμμα, διατέθηκε και τεχνικός σύμβουλος να βοηθήσει, αλλά «κάποιοι ενδιαφέρθηκαν, κάποιοι όχι», τόνισε. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 11.678.463,36 ευρώ. 

Τα έργα που προωθούνται προς υλοποίηση αφορούν τους ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ: 
Κερασώνα – Παναγιά (βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων, διασύνδεση Φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ, έργα βελτίωσης αντλιοστασίων, προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης) 
Μπόιδα – Μαυρή (Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης, βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων, διασύνδεση Φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ). 
Αχέροντα (Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης, διασύνδεση Φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ, έργα βελτίωσης αντλιοστασίων Γλυκής και Κυψέλης). 
Πεδιάδας Άρτας (Έργα αναβάθμισης αντλιοστασίου Βίγλας) 
Π.Ε. Άρτας (Μελέτη βελτίωσης παροχετευτικότητας αποστραγγιστικής τάφρου Βόσσας) 
Ζώνης Αράχθου, Έργα εξοικονόμησης νερού. 
Πεδιάδας Παραμυθιάς (Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων, διασύνδεση Φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ) 
Ραγίου – Κεστρίνης (Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Δ. Φιλιατών (περ. Λιάτσιλα), Έργα βελτίωσης υφιστάμενου αντλιοστασίου στράγγισης, Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης) 
Γλυκής ( Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων, διασύνδεση Φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ). Η υποβολή της πρότασης στο ΠΑΑ εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Read More »
Πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου 11,678 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό- αναβάθμιση υποδομών ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ Πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου 11,678 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό- αναβάθμιση υποδομών ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 της Περιφέρειας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 της ΠεριφέρειαςΤο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε στη συνεδρίαση του, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021. Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής: «Είχαμε 5.5 εκ. ευρώ διαθέσιμα. Βάλαμε από 800.000 χιλιάδες στις τρεις περιφερειακές ενότητες (πλην Ιωαννίνων) και δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό. Ενάμιση εκατομμύριο έχει το Διοικητήριο στην Άρτα για το οποίο θα υπογράψουμε συμβόλαιο. Το ίδιο έχουμε και στην Πρέβεζα για το οποίο κάνουμε τις μελέτες. 

‘Έχουμε το θέμα του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας που θα δώσει 1600 θέσεις εργασίας. Τα 4 εκ. ευρώ που μπαίνουν δεν είναι πολλά, αλλά πρέπει να μπουν για να βρεθούν και άλλοι φορείς που θα συμπληρώσουν τα υπόλοιπα χρήματα για εγκαταστάσεις 25.000 τ.μ..». Επίσης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να μη χαθεί το ακίνητο στο «Κριθαροπάζαρο» για την Αρχιτεκτονική, ανακοίνωσε έναν κατάλογο μελετών που προωθούνται στην Ήπειρο από προτάσεις των ΟΤΑ, απάντησε σε ερωτήσεις για διάφορα άλλα έργα (και αρμοδιότητας άλλων υπουργείων) και κατέληξε ότι όλα γίνονται με αγώνα.
Read More »
Σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 της Περιφέρειας Σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στο Κ.Υ. Παραμυθιάς

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στο Κ.Υ. ΠαραμυθιάςΑπό την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως:

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου , κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, από τις 9:30 πμ έως τις 13:30 μμ, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδότες, θα πρέπει να προσκομίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Ο Περιφερειακός και Κλαδικός Τύπος αγνοείται περιφρονητικά από την κυβέρνηση

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Ο Περιφερειακός και Κλαδικός Τύπος αγνοείται περιφρονητικά από την κυβέρνηση Με την κατάρρευση κάθε πρόνοιας στήριξης του περιφερειακού και του κλαδικού Τύπου, απέμεινε ένας ερειπιώνας αποσπασματικών διατάξεων και κανόνων, που απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων Τύπου. 

Η διαπίστωση επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά από το Δ.Σ. των ΕΙΕΤ - ΣΗΠΕ - ΕΔΙΠΤ, σε πρόσφατες συνεδριάσεις τους. 

Αφορμή γι' αυτήν, η παρατεταμένη εκκρεμότητα του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου δια της επιδότησης των θέσεων εργασίας. Και τούτο, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις για την άμεση ενεργοποίησή του, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα, τόσο απέναντι στη διοίκηση των ΕΙΕΤ - ΣΗΠΕ όσο και κατά τις συναντήσεις του με τις ενώσεις των εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ κ.α.). 

Σημειωτέον ότι όλος ο περιοδικός/ κλαδικός Τύπος της χώρας και ένα κομμάτι του περιφερειακού Τύπου αποκλείστηκαν εντελώς από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων Τύπου, ενώ η ΕΙΕΤ έχει εκφράσεις τις αντιρρήσεις της όσον αφορά την εξαίρεση των εργαζομένων που δεν βρίσκονται στο καθεστώς πλήρους απασχόλησης. 

Σε αντίφαση, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, που συνέδεε το έως σήμερα ανύπαρκτο πρόγραμμα επιδότησης των θέσεων εργασίας, με την υποχρέωση των επιχειρήσεων περιφερειακού, κλαδικού Τύπου να καταβάλουν επιπλέον εισφορές (2% επί του ετήσιου τζίρου), τώρα βεβαιώνει την οφειλή, και μάλιστα αναδρομικά, στήνοντας βιομηχανία εξωδίκων σε βάρος των εφημερίδων. 

Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν η ΕΙΕΤ και η ΕΔΙΠΤ, πολλά μέλη των Ενώσεων τους δεν έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν στον ΕΔΟΕΑΠ, εάν δεν απασχολούν πάνω από πέντε υπαλλήλους. 

Έτσι και ενώ είναι πρόδηλο ότι επιβαρύνοντας (σημειωτέον, επί των εσόδων γενικώς και όχι επί των κερδών), άδικα και επιπλέον, επιχειρήσεις που είναι «ίσα βάρκα, ίσα νερά» τις καταδικάζεις να βρεθούν «κάτω από την ίσαλο» ήγουν να βουλιάξουν! 

Επιμένοντας σ' αυτήν την αδιέξοδη επιδίωξη μεγαλώνει η λίστα των οφειλετών/ επιχειρήσεων Τύπου, απειλώντας ευθέως τη βιωσιμότητα, κυρίως των μικρότερων και ασθενέστερων εξ αυτών ενώ δεν ικανοποιούνται και οι προϋποθέσεις εσόδων του Ταμείου, έτσι τουλάχιστον όπως αυτές περιγράφονται στον οικείο Κανονισμό Είσπραξης και τις τακτικώς συντασσόμενες, σχετικές, αναλογιστικές μελέτες. 

Εάν σ' αυτή την κατάσταση προσθέσουμε την υστέρηση ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών σ' ολόκληρη της ελληνική περιφέρεια, εκτός ίσως Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενισχύεται η διαπίστωση για την άδικη συμπεριφορά απέναντι στις επιχειρήσεις περιφερειακού, κλαδικού Τύπου και την καταχρηστική αξίωση καταβολής οφειλομένων σε πολλές περιπτώσεις άνευ πραγματικού αντικρίσματος και μάλιστα αναδρομικά! 

Και όλα αυτά, πότε; Μέσα στην περίοδο της πανδημίας και των περιορισμών εξαιτίας της, όταν μάλιστα οι επιχειρήσεις Τύπου αναγνωρίζονται από άλλους θεσμούς της Πολιτείας ως πληττόμενες με όσα αυτό συνεπάγεται. 

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με την ιδιότητά του ως αρμόδιου για θέματα Τύπου, να εγκαταλείψει την παρελκυστική μέχρι σήμερα στάση, έτσι ώστε να οργανωθεί από τις κυβερνητικές Υπηρεσίες που εποπτεύει, ο διάλογος για την αντιμετώπιση αυτής της απειλητικής για τον Τύπο κατάστασης, που διέπεται από συνονθύλευμα νομοθετικών ερειπίων του παρελθόντος, αποσπασματικών, άδικων και καθόλου λειτουργικών.

Κατάσταση που η διατήρησή της βεβαιώνει την διαπίστωση για χρόνια, διαρκή και κατ' εξακολούθηση, περιφρονητική στάση απέναντι στον Τύπο της ελληνικής περιφέρειας και στον περιοδικό/ κλαδικό Τύπο. 

Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες εναντίον των επιχειρήσεων Τύπου που τυπικά καλύπτει και να σταματήσει τη βιομηχανία εξωδίκων. 

Ζητάμε την παράσταση εκπροσώπων των ΕΙΕΤ - ΣΗΠΕ - ΕΔΙΠΤ στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ σε ένδειξη καλής θέλησης και στο πλαίσιο συντεταγμένου διαλόγου ανάμεσα στις Ενώσεις Τύπου και το Ταμείο. 

Οι επιχειρήσεις του περιφερειακού και περιοδικού /κλαδικού Τύπου δεν είναι ο παρίας της ελληνικής, μαζικής επικοινωνίας αλλά ο στυλοβάτης της και στις ακριτικές περιπτώσεις μάλιστα, ο φορέας οργάνωσης του δημοσίου λόγου τόσο εσωτερικά όσο και με διεθνή απήχηση. Ως εκ τούτων, είναι απαράδεκτο να αγνοείται, να εμπαίζεται και να απειλείται. 

Οι Ενώσεις ΕΙΕΤ, ΣΗΠΕ και ΕΔΙΠΤ είναι αποφασισμένες για δυναμικές αντιδράσεις και ουσιαστικό διάλογο. 

Oι πρόεδροι των Ενώσεων 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ (ΕΙΕΤ) 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ (ΣΗΠΕ) 
ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΒΒΑΚΗΣ (ΕΔΙΠΤ)
Read More »
Ο Περιφερειακός και Κλαδικός Τύπος αγνοείται περιφρονητικά από την κυβέρνηση Ο Περιφερειακός και Κλαδικός Τύπος αγνοείται περιφρονητικά από την κυβέρνηση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Επίθεση Γόγολου σε Λώλο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020
Επίθεση Γόγολου σε Λώλο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια .. 
Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λέγαν ! 
Μ. Λουντέμης 

Αγαπητοί συμπολίτες 

Στη συνεδρίαση 14/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 / 09/ 2020, στη διαδικασία των ερωτήσεων προ ημερησίας διατάξεως, εκτός των άλλων, ερώτησα τον κ. Δήμαρχο με απόλυτη σαφήνεια: 

«…Ζητάμε την ενημέρωση σας, για τον «απωλεσθέντα φάκελο» από τα γραφεία του ΚΕΠ και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ από τον υπάλληλο του Δήμου που είχατε ορίσει για το σκοπό αυτό. Επειδή έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τη διενέργεια της σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρακαλούμε ενημερώστε μας επ’ αυτού του θέματος…» 

Η απάντηση του κ. Λώλου ήταν κατηγορηματική (sic) 

« Όσον αφορά το ερώτημα του κ. Γόγολου για την ΕΔΕ …..εεε … η ΕΔΕ συνεχίζεται ακόμα… η ΕΔΕ συνεχίζεται, δεν έχει κλείσει ο φάκελος της ΕΔΕ… εεε … η ΕΔΕ συνεχίζεται και συνεχίζεται το ποινικό το κομμάτι της ΕΔΕ αλλά και το διοικητικό..» 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι στις 14 / 09/ 2020 ( μόλις δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση) παραδόθηκε, με πρωτοκολλημένο έγγραφο και υπογραφή του Δημάρχου, το πόρισμα της ΕΔΕ με τις ποινές της επίπληξης για 5 υπαλλήλους και την παραπομπή ενός στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Κύριε Λώλο, γιατί είπατε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο; 

Ποιός και τί κρύβεται πίσω από την υπόθεση της απώλειας δημοσίου εγγράφου από το Δημαρχείο ; 

Τί έγγραφα περιείχε ο φάκελος ; 

Αν ξεχνάτε δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και τα έγγραφα με την υπογραφή σας που παραδώσατε στους υπαλλήλους, πως διοικείτε το Δήμο ; 

Ή μήπως δεν τον διοικείτε ; 

Προσέξτε κ. Λώλο …τις παρενέργειες των ψεμάτων. Στο δημόσιο βίο δεν είναι αυτές του Πινόκιο ! 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Read More »
Επίθεση Γόγολου σε Λώλο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Επίθεση Γόγολου σε Λώλο για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020 Rating: 5

Σελίδες