https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 
ΘΕΜΑ 1ο Ενημέρωση για τον Περιφερειακό Ηγουμενίτσας. Διαμόρφωση πρότασης. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 2ο Ενημέρωση για την πορεία του έργου «Ανάπλαση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 3ο Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή τελών κοινόχρηστων χώρων σε ΔΕΗ και ΟΤΕ. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 4ο Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για εξώδικο συμβιβασμό με Ευάγγελο Σοφία (Σύβοτα). -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 5ο Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για εξώδικο συμβιβασμό με Θεόδωρο Αργυρό (Σύβοτα). -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος. ΘΕΜΑ 6ο Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για εξώδικο συμβιβασμό με Ευάγγελο Μυρισκλάβο (Σύβοτα). -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 7ο Κατάπτωση εγγυητικών επιστολών για κάλυψη μισθωμάτων εμπορικής μίσθωσης. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 8ο Κατάπτωση εγγυητικών επιστολών για κάλυψη μισθωμάτων εργατικών κατοικιών Νέας Σελεύκειας. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 9ο Ορισμός εκκαθαριστή για κλείσιμο - εκκαθάριση του ΝΠΙΔ «ΚΕΔΗ». -Εισηγητής: Δήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας ΚΔΑΠ ΜΕΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ). -Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ. -Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας ΑΡΙΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ. -Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 13ο Εξέταση αιτήσεως του κ. Φώτη Αθανασίου και λοιπών κατοίκων Ηγουμενίτσας, για απομάκρυνση καταυλισμού Ρομά από την περιοχή “Τσιπουρίκι” του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 14ο Υποβολή στην Επιτροπή του άρθρου 4 παρ.2β του Ν.3345/2005 για έγκριση συμμετοχής ως εταίρος στην πρόταση «Διαδικτυακά – Ολοκληρωμένα συστήματα πληροφοριών με στόχο την καλύτερη διοίκηση» στα πλαίσια του προγράμματος “URBACT” (Επικεφαλής εταίρος: Πορτογαλία - Δήμος Λισαβόνας). -Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Φοιτητής στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με βαθμό 2,17

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Φοιτητής στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με βαθμό 2,17


Υποψήφιος εισάγεται στο Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Άμφισσα με βαθμό πρόσβασης 1,13.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, πρόκειται για υποψήφιο ο οποίος συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, παραδίδοντας ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολικά 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13. Φέτος κατάφερε, χωρίς εξετάσεις, να εισαχθεί στο Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στο ΤΕΙ Άμφισσας.

Φέτος πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, σημειώθηκε ρεκόρ χαμηλών βαθμολογιών εισαγωγής. Με βαθμό πρόσβασης 3,3 - πρόκειται για την χαμηλότερη βαθμολογία εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή - ένας υποψήφιος εισάγεται στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης, ενώ το ρεκόρ εισαγωγής με την χαμηλότερη βαθμολογία σε ΤΕΙ ανήκει σε έναν υποψήφιο που εισάγεται στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Ηγουμενίτσας με 2,17.

Φέτος συνολικά 106 τμήματα (92 ΤΕΙ και 14 πανεπιστήμια) από τα 463 – δηλαδή το 23% – θα δεχθούν φοιτητές με βαθμό χαμηλότερο του 10. 
 
Η δυσκολία των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις έφερε κακές επιδόσεις που οδήγησαν σε πτώση τις βάσεις που επέστρεψαν στα επίπεδα του 2012. 
 
Σε 247 σχολές σημειώθηκε πτώση και σε 216 άνοδος.
Read More »
Φοιτητής στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με βαθμό 2,17 Φοιτητής στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με βαθμό 2,17 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μπιρμπίλης

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μπιρμπίλης


"Έφυγε χθές 26-08-2015 από την ζωή στα 84 χρόνια ο συμπολίτης μας, Μπιρμπίλης Κωνσταντίνος γνωστός σε όλους για την αγάπη του προς την ΑΕΚ και τον ΘΕΣΠΡΩΤΟ τον οποίο υπηρέτησε για χρόνια από την θέση του Ταμία και του Γενικού Αρχηγού.

Ο Πρόεδρος
το Δ.Σ
οι παίκτες του «Α.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ»
και όλος ο κόσμος της ομάδας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του."

Φωτό επάνω: Ο εκλιπών είναι με το σκούρο κουστούμι. Στην φωτογραφία υπάρχουν επίσης και οι αείμνηστοι Χαρίλαος Καζάκος (ποδοσφαιριστής με το κύπελλο) και δίπλα του ο παλαιός Πρόεδρος Σπυρόπουλος Κυριάκος.
 
Φωτό κάτω: Η συνέντευξη δόθηκε στις 28-1-1972 στον Θεσπρωτό δημοσιογράφο, Κοσμά Ζαφείρη
 
 
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μπιρμπίλης Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μπιρμπίλης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ό,τι γουστάρει κάνει ο εργολάβος στην 49 Μαρτύρων

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Ηγουμενίτσα: Ό,τι γουστάρει κάνει ο εργολάβος στην 49 Μαρτύρων


Σε προσωπικό τσιφλίκι του, έχει μετατρέψει την περιοχή, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ανάπλαση της οδού 49 Μαρτύρων στο Λαδοχώρι της Ηγουμενίτσας.

Δεν φτάνει που το έργο έχει καθυστερήσει και εξελίσσεται με ταχύτητα χελώνας, δεν φτάνει που έχει πνίξει στη σκόνη τους κατοίκους, αλλά και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στην περιοχή.


Σήμερα το μεσημέρι, αποφάσισε να κόψει ένας αιωνόβιο πλάτανο γιατί τον εμπόδιζε.

Και καλά έκοψε το δέντρο που βρισκόταν στην είσοδο επιχείρησης με αγροτικά μηχανήματα.

Δεν μπήκε στο κόπο ούτε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη, ούτε να απομακρύνει τον κορμό του δέντρου από τον χώρο του καταστήματος.


Ο άτυχος ιδιοκτήτης έκλεισε την επιχείρησή του για το μεσημέρι και όταν πήγε το απόγευμα να το ανοίξει, αντίκρισε την εικόνα του πεσμένου δέντρου να έχει κλείσει την είσοδο του καταστήματος, εγκλωβίζοντας και το επαγγελματικό του αμάξι και ένα μηχανάκι, με αποτέλεσμα να του στερήσει την όποια προσπάθεια για μεροκάματο.

 

Στην τελική καλά κάνει ο εργολάβος αφού του περνάει.
Κανένας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας δεν ελέγχει τι κάνει και εάν τηρεί τα χρονοδιαγράμματα.
Να τους χαιρόμαστε και πάλι.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ό,τι γουστάρει κάνει ο εργολάβος στην 49 Μαρτύρων Ηγουμενίτσα: Ό,τι γουστάρει κάνει ο εργολάβος στην 49 Μαρτύρων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Στην ομάδα εργασίας με θεματική ενότητα την υγεία ο Βασίλης Γιόγιακας

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Στην ομάδα εργασίας με θεματική ενότητα την υγεία ο Βασίλης Γιόγιακας


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τοποθετούνται στις Ομάδες Εργασίας, κατά θεματική ενότητα, οι κάτωθι βουλευτές:
Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Αυγενάκης Ελευθέριος
Γιαννάκης Στέργιος

Ναυτιλίας & Αιγαίου
Μηταράκης Παναγιώτης

Τουρισμού

Κόνσολας Εμμανουήλ
Γκίκας Στέφανος

Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
Σκρέκας Κων/νος
Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Μπασιάκος Ευάγγελος
Κατσανιώτης Ανδρέας

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αραμπατζή Φωτεινή
Καρασμάνης Γεώργιος
Κασαπίδης Γεώργιος
Κοντός Αλέξανδρος
Χαρακόπουλος Μάξιμος

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
Οικονόμου Βασίλειος
Βαγιωνάς Γεώργιος

Υγείας
Κέλλας Χρήστος
Βλάσης Κων/νος
Γιόγιακας Βασίλειος
Σαλμάς Μάριος
Πολιτισμού
Ράπτη Έλενα
Τζαβάρας Κων/νος

Παιδείας και Θρησκευμάτων
Φορτσάκης Θεόδωρος
Αντωνιάδης Ιωάννης
Στύλιος Γεώργιος

Αθλητισμού
Κουκοδήμος Κων/νος
Ανδριανός Ιωάννης
Καραμανλή Άννα

Έρευνας & Καινοτομίας
Κοψαχείλης Τιμολέων
Μαρτίνου Γεωργία

Εθνικής Άμυνας
Κεφαλογιάννης Ιωάννης
Καραμανλής Κων/νος του Αχιλλέα

Εξωτερικών

Κουμουτσάκος Γεώργιος
Τσιάρας Κων/νος

Δημοσιονομικής Πολιτικής
Ασημακοπούλου Άννα – Μισέλ
Δήμας Χρίστος

Φορολογικής Πολιτικής
Βεσυρόπουλος Απόστολος
Αναστασιάδης Σάββας

Εσωτερικών
Γεωργαντάς Γεώργιος
Δαβάκης Αθανάσιος
Κατσαφάδος Κων/νος

Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης
Κεραμέως Νίκη

Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Κυριαζίδης Δημήτριος
Κικίλιας Βασίλειος

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρ. Δικαιωμάτων
Αθανασίου Χαράλαμπος
Μακεδονίας – Θράκης
Δημοσχάκης Αναστάσιος
Καράογλου Θεόδωρος
Read More »
Στην ομάδα εργασίας με θεματική ενότητα την υγεία ο Βασίλης Γιόγιακας Στην ομάδα εργασίας με θεματική ενότητα την υγεία ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 19.101 θέσεων πλήρους απασχόλησης

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 19.101 θέσεων πλήρους απασχόλησης


Την έναρξη προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η τρίτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 5/2015) (εκδόθηκε στις 25-8-2015) προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα αφορά στη δημιουργία 19.101 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Επιβλέποντες Φορείς, για το χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. της 26ης -8 - 2015 και λήγει στις 12 μ.μ. της 14ης -9 - 2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο -αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου- στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της με αριθμό 5/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον– μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών
οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
6. εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία(1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) , και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (14-9-2015), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των ανέργων

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1.Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2.Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του /της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Την αναπηρία ( του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5. Την ηλικία.
6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ ( ανηλίκων ή / και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτήριων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).
Read More »
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 19.101 θέσεων πλήρους απασχόλησης  ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 19.101 θέσεων πλήρους απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ


Υπό το φως της πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου, περισσότερες από 140 εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε 130 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας συμμετέχοντας σε αυτόν τον ιδιαίτερο εορτασμό.
Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην συνεδρίασή τους είπαν ομόφωνα το «ναι» στη λειτουργία των χώρων αυτών για την πανσέληνο.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου είναι οι ακόλουθες:
- Αύλειος χώρος Παρηγορήτισσας - Μουσείο Γλυπτοθήκη: Μουσική εκδήλωση με τοπικά μουσικά συγκροτήματα
- Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Μουσική Εκδήλωση με σύνολο κιθάρας. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Σουλίου
- Αρχαιολογικός χώρος ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου: Μουσική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, με έντεχνη ελληνική μουσική από το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ» στο άνω πλάτωμα της ακρόπολης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.
_ Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.
- Κάστρο Ιωαννίνων / Ακρόπολη Ίτς Καλέ: Συναυλία "Αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου" σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.
- Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από 08:00 έως 22:00.
Read More »
ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Ψηφίστε στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις Εθνικές Εκλογές

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Ψηφίστε στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις Εθνικές Εκλογές


Read More »
Ψηφίστε στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις Εθνικές Εκλογές Ψηφίστε στο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις Εθνικές Εκλογές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Μία ακόμη ετεροχρονισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Μία ακόμη ετεροχρονισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 και ώρα 09.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο. Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικής (ΑΠΛΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ) για τη χρονική περίοδο 01.07.2015 – 31.12.2015 στο Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ IV – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ “ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ”», ιδιοκτησίας Αθανάσιου Κάντα του Νικόλαου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 2ο. Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικής (ΑΠΛΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ) για τη χρονική περίοδο 01.05.2015 – 30.09.2015 στο Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», ιδιοκτησίας Μιχαήλ Γουρνάρη του Φώτιου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 3ο. Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικής (ΑΠΛΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ) για τη χρονική περίοδο 01.01.2015 – 31.12.2015 στο Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ “ΚΑΦΕΝΕΙΟ – ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ”», ιδιοκτησίας Παναγιώτη Νάνη του Μηνά, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 4ο. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής για το έτος 2015 έως τις 03.00πμ στο Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», που βρίσκεται εντός του Ξενοδοχείου “SIVOTADIAMOND”, ιδιοκτησίας της Α&Σ ΓΚΟΝΤΟΡΑΣ ΑΚΕΤΤΕ, με νόμιμο εκπρόσωπο τον Αθανάσιο Καράμπελα του Ιωάννη, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 5ο. Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής για το έτος 2015 έως τις 03.00πμ στο Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ IV – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ “ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΠΑΡ”», ιδιοκτησίας Χαράλαμπου ΠΑΝΤΖΗ του Ευάγγελου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Μία ακόμη ετεροχρονισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Μία ακόμη ετεροχρονισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Ειρήνη Πίγγιου, η ωραία της θεσπρωτικής διαιτησίας

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Ειρήνη Πίγγιου, η ωραία της θεσπρωτικής διαιτησίας

 
Η 22χρονη διαιτητής από την Πλαταριά, Ειρήνη Πίγγιου, θα κοσμεί και φέτος με την παρουσία της τα γήπεδα του τοπικού πρωταθλήματος, στο οποίο τα τελευταία χρόνια διατελεί βοηθός διαιτητή, ενώ διευθύνει αγώνες στο παιδικό πρωτάθλημα. 
 
 
 
Επίσης από φέτος θα είναι διαιτητής και στη Superleague στις κατηγορίες Κ20 και Κ17. 
 
 
 
Ταυτόχρονα είναι και αθλήτρια, αφού αγωνίζεται με τα χρώματα του Φωκιανού Καρδίτσας, με τον οποίο έχει διακρίσεις σε βάδην και μαραθώνιο. 
 
 
Read More »
Ειρήνη Πίγγιου, η ωραία της θεσπρωτικής διαιτησίας Ειρήνη Πίγγιου, η ωραία της θεσπρωτικής διαιτησίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ στον Σύλλογο Καταστημάτων - Καφετεριών Ηγουμενίτσας « Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ στον Σύλλογο Καταστημάτων - Καφετεριών Ηγουμενίτσας « Η ΟΜΟΝΟΙΑ»


Ο Σύλλογος μας σας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική σας χειρονομία να μας προσφέρετε το ποσό των 300,00 € (τριακόσια ευρώ) προς οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.

Με αυτές τις πράξεις ανθρωπιάς νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας και παίρνουμε δύναμη υλική και ψυχική για να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας.

Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές στους ήδη ευαισθητοποιημένους στα ζητήματα αυτά συμπολίτες μας.

Read More »
Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ στον Σύλλογο Καταστημάτων - Καφετεριών Ηγουμενίτσας « Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Ευχαριστήριο της ΣΤΟΡΓΗΣ στον Σύλλογο Καταστημάτων - Καφετεριών Ηγουμενίτσας « Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

89χρονη την πήγαν, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία της, με κλαρίνα από το σπίτι στην εκκλησία και από το ναό στον τάφο

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
89χρονη την πήγαν, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία της, με κλαρίνα από το σπίτι στην εκκλησία και από το ναό στον τάφο

 
 
Μια 89χρονη γυναίκα σε χωριό του Πωγωνίου, πολύ δραστήρια και με λεβέντικη ψυχή όσο ζούσε, παρούσα με ευαισθησία σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα και με ενεργητική συμμετοχή στις χαρές και στις λύπες της τοπικής κοινωνίας, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας μια τελευταία επιθυμία της: Να την πάνε με κλαρίνα από το σπίτι στην εκκλησία και από το ναό στον τάφο. 
 
Και ο άντρας της, τα παιδιά της και τα εγγόνια/ες της, που δικαιολογημένα την υπεραγαπούσαν, γιατί τους συμπαραστάθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και συνέπεια, την τήρησαν την τελευταία της επιθυμία.
 
Και η συγκίνηση ήταν μεγάλη, καθώς από τους ήχους της δημοτικής μουσικής έβγαιναν οι συγκινητικοί παλμοί για το φευγιό της γιαγιάς, αλλά και το λυτρωτικό μήνυμα ότι θα καταλήξει στην αγκαλιά των αγγέλων. 
 
Read More »
89χρονη την πήγαν, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία της, με κλαρίνα από το σπίτι στην εκκλησία και από το ναό στον τάφο 89χρονη την πήγαν, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία της, με κλαρίνα από το σπίτι στην εκκλησία και από το ναό στον τάφο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Κερδίστε 10 προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Κερδίστε 10 προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων


Fill out my online form.
Use Wufoo integrations and get your data to your favorite apps.
Read More »
Κερδίστε 10 προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων Κερδίστε 10 προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των ΓιτάνωνΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΤΑΝΩΝ
Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 20:00

Το έργο του Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτη», θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2015 από το ΚΘΒΕ, με την υποστήριξη του Σωματείου «Διάζωμα», στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και για τα φιλολογικά δεδομένα, που θα παρασταθεί από σκηνής η «Απολογία Σωκράτη» στην αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι όπως την κατέγραψε και τη διαμόρφωσε ο Πλάτωνας.

Η «Απολογία Σωκράτους», που έγινε στις 21 Μαΐου του 399 π.χ και καταγράφηκε πιθανόν το 397 π.χ., είναι το μοναδικό μη διαλογικό έργο του Πλάτωνα αλλά και το μόνο στο οποίο αναφέρει τον εαυτό του παρόντα και ενεργό κατά τη διαδικασία του Δικαστηρίου της Ηλιαίας.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Mε την «Απολογία» φθάνει στην πιο κορυφαία του έκφραση ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, γιατί σωματοποιείται, αποκτώντας πραγματική και αναμφισβήτητη υπόσταση με τον Σωκράτη, ο οποίος επιλέγει συνειδητά τον θάνατο, αντί να στερηθεί της ελευθερίας να ζει και να δρα αναζητώντας τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής μας, έχοντας καταγράψει με την απολογία του τις συμπεριφορές των ανθρώπων και όλη την εικόνα ενός πολιτισμού που πελαγοδρομεί και που μοιάζει πολύ με το σήμερα του δυτικού πολιτισμού.

Ταυτόχρονα αρχίζει και η δύση του ελληνικού κόσμου, εφ’ όσον το πνεύμα αυτού του πολιτισμού δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί μέσα στην πραγματική ζωή, της λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών, παραμένοντας σαν μια ουτοπική και άπιαστη ιδέα για ποιητές.

Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να καταλάβουμε σήμερα τον πραγματικό χαρακτήρα αυτού του εξόχως οριακού κειμένου μέσα από τη μετάφρασή του, επειδή η μετάβαση του σε μιαν άλλη γλωσσική δομή και μιαν άλλη φωνή, είτε ελληνική είτε διεθνή, αλλάζει αναγκαστικά και καθοριστικά το ύφος και το ήθος του, άρα και το ήθος του Σωκράτη και του Πλάτωνα.

Κάθε μεταφραστική απόπειρα όσο πιστή κι’ αν θέλει να είναι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον πρωτότυπο λόγο του κειμένου, αφού εκ των πραγμάτων παράγει μιαν εντελώς νέα δομή που ενέχει έναν διαφορετικό ήχο και μουσικότητα.

Όμως ό ήχος και οι μουσικές παράμετροι είναι που ρυθμίζουν το νόημα της κάθε φράσης και όχι η τυπική ή τυποποιημένη εκφορά μιας σειράς λέξεων. Ο τρόπος που θα ειπωθούν οι λέξεις, καθορίζει την ευκρίνεια του νοήματος. Οι λέξεις για να αποκαλύψουν τη σημασία τους πρέπει να μην ακούγονται σαν λέξεις αλλά σαν οχήματα σημασιών που διαρθρώνουν το νόημα. Στο άκουσμά τους όχι απλώς να καταλαβαίνουμε αλλά κυρίως να νοιώθουμε.

Σκοπός λοιπόν της εκφοράς του ίδιου του αρχαίου πλατωνικού κειμένου κατά την παράσταση, δεν είναι κάποιος λόγος πρωτοτυπίας ή μιας στενά φιλολογικής ή ιστορικής αναζήτησης, αλλά η ανάγκη, από το άκουσμα της φωνής του αυθεντικού έργου, να αφουγκρασθούμε και να νοιώσουμε βιωματικά τα αισθήματα και το ήθος του Σωκράτη.

Οι πρόβες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2012, με τη συγκεκριμένη μέθοδο που χρησιμοποιώ για την ερμηνεία ενός κειμένου –παρακάμπτοντας την Εράσμια και την Προσωδιακή εκφορά καθώς και τη χρήση των πλάγιων ήχων της βυζαντινής μουσικής– με αποτέλεσμα ο αρχαίος λόγος να ακούγεται φυσικός και οικείος, έχοντας παρόμοιους ήχους και ρυθμούς με τις μεταγενέστερες έως τις σύγχρονες διατυπώσεις της ελληνικής γλώσσας.

Οι υπέρτιτλοι της μετάφρασης θα είναι ένας μόνο οδηγός για την κατανόηση, η οποία θα γίνεται βαθιά και αποκαλυπτική κυρίως μέσα από το άκουσμα, του αρχαίου λόγου.

Tο μέλημά μας είναι μια αυθεντική τελετουργική αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη, με ένα πατάρι και μια κλεψύδρα, χωρίς άλλα στοιχεία νατουραλισμού, αλλά μόνο με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ενσάρκωση, από τους δυο ηθοποιούς, της αρχαίας πλατωνικής γλώσσας, η οποία αποκαθιστά το ‘χαμένο’ νόημα, στο έργο που θεμελιώθηκε η προοπτική ενός οικουμενικού πολιτισμού.

Ο τελετουργικός χαρακτήρας αυτής της αναπαράστασης και η απόδοση τιμής στο εξαιρετικό και δραματικό αυτό ιστορικό γεγονός, μας επιβάλει να μην πραγματοποιηθεί στο τέλος του έργου η επιστροφή των ηθοποιών για χαιρετισμό.

Δήμος Αβδελιώδης

«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διδασκαλία αρχαίου κειμένου, μετάφραση, σκηνικός χώρος, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Εικαστική παρέμβαση : Αριστείδης Πατσόγλου
Σκηνογραφικός σχεδιασμός κλεψύδρας: Κώστας Κοτσανάς
Boηθοί σκηνοθέτη: Ειρήνη Ζάρρα
Οργάνωση παραγωγής: Αθηνά Σαμαρτζίδου

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Βασίλης Καραμπούλας (Σωκράτης), Θανάσης Δισλής (Μέλητος)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΤΑΝΩΝ
Παρασκευή 28 Αυγούστου – ΩΡΑ. 20:00
Γενική είσοδος: 10€
Read More »
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» την Παρασκευή στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στο Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στο Δήμο Σουλίου


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στο Δήμο Σουλίου Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας


Read More »
Σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Ζωντανό έντεχνο και ρεμπέτικο την Παρασκευή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στη παραλία Δρεπάνου

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Ζωντανό έντεχνο και ρεμπέτικο την Παρασκευή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στη παραλία Δρεπάνου


Read More »
Ζωντανό έντεχνο και ρεμπέτικο την Παρασκευή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στη παραλία Δρεπάνου Ζωντανό έντεχνο και ρεμπέτικο την Παρασκευή στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στη παραλία Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν άνδρας & γυναίκα, με «φιξάκια» ηρωίνης και κάνναβης

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Συνελήφθησαν άνδρας & γυναίκα, με «φιξάκια» ηρωίνης και κάνναβης


Συνελήφθησαν, προχθές (25.08.2015) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 35 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα στα Ιωάννινα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο και έρευνα στο σπίτι της 31χρονης, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
  • τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες «φιξάκια» ηρωίνης, έτοιμες προς διάθεση, βάρους (2,4) γραμμαρίων
  • δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και καπνό, βάρους (4,5) γραμμαρίων
  • οκτώ ναρκωτικά χάπια
  • το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης τους, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν άνδρας & γυναίκα, με «φιξάκια» ηρωίνης και κάνναβης Συνελήφθησαν άνδρας & γυναίκα, με «φιξάκια» ηρωίνης και κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5