https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κίνδυνος για τη ζωή διερχόμενων οδηγών οι αδέσποτες αγελάδες στα ... τουριστικά Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
Κίνδυνος για τη ζωή διερχόμενων οδηγών οι αδέσποτες αγελάδες στα ... τουριστικά Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)


Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως αγελάδες, δεν είναι καινούργιο στους δρόμους της Θεσπρωτίας.Πρέπει όμως επιτέλους, να δοθεί ένα τέλος σε αυτό, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.


Τελευταίο παράδειγμα, στο οποίο ευτυχώς ο οδηγός στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στον δρόμο από Πλαταριά για τα Σύβοτα.
Ο οδηγός του ΙΧ δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έπεσε με το όχημά του πάνω σε αγελάδα η οποία βρισκόταν πάνω στο οδόστρωμα, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.


Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Ηγουμενίτσας η οποία έδιωξε από το δρόμο τα αδέσποτα ζώα, πριν προξενήσουν και νέο ατύχημα.
 
Κίνδυνος για τη ζωή διερχόμενων οδηγών οι αδέσποτες αγελάδες στα ... τουριστικά Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Κίνδυνος για τη ζωή διερχόμενων οδηγών οι αδέσποτες αγελάδες στα ... τουριστικά Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, κ. ΛΙΑ ΚΟΛΥΤΑ

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, κ. ΛΙΑ ΚΟΛΥΤΑ


Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην άξια συνεργάτιδα μας Λία Κολυτά (Καθηγήτρια Μονωδίας στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας), για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ακροαση τραγουδιού για τα σεμινάρια που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή (Ε.Λ.Σ.) στην Κέρκυρα.

Διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 22 υποψήφιους και έλαβε την πρώτη θέση κάνοντας μας πραγματικά υπερήφανους.

Ο Πολιτισμός έχει ανάγκη από τέτοιες επιτυχίες και της ευχόμαστε ακόμη περισσότερες μελλοντικές διακρίσεις.
Ο Διευθυντής του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΗΣ
ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, κ. ΛΙΑ ΚΟΛΥΤΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, κ. ΛΙΑ ΚΟΛΥΤΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5

Με επιτυχία η αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
Με επιτυχία η αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς

Η ΠΕΔ Ηπείρου διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «VOLNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό Προγράμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013».

 
Στην περιοχή για την οργάνωση της αναδάσωσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Λώλος Ιωάννης. Στην αναδασωτέα περιοχή που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πλαταριάς στη θέση Φούροβο ή Φούρβια και καλύπτει έκταση εμβαδού 410,915 στρεμμάτων, φυτεύτηκαν συνολικά 3.260 δέντρα. 


 
Η ΠΕΔ Ηπείρου θα ήθελε να απευθύνει ευχαριστήριο μήνυμα για την ενεργό συμμετοχή τους στις εργασίες της αναδάσωσης στα μέλη του Ε’ Κυνηγετικού Ομίλου Ηπείρου και στο σύνολο της δύναμης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, στα μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Φιλιατών και Μαργαριτίου, στα μέλη της περιβαλλοντικής αστικής μη κερδοσκοπικής εθελοντικής οργάνωσης PELORUS Θεσπρωτίας, στα μέλη των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, στον Αθλητικό Σύλλογο Πλαταριάς, στο Δήμο Ηγουμενίτσας, στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας και στο Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Με επιτυχία η αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς Με επιτυχία η αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ, Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ, Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ


Η νέα ρύθμιση για τα χρέη στον ΟΑΕΕ έχει και πάλι χαρακτήρα εισπρακτικό, δίχως να λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση των ανασφάλιστων, τις παράλογες χρεώσεις και ούτε συνοδεύεται από μια ρεαλιστική μακροπρόθεσμη πρόταση για την ενσωμάτωση του συνόλου των οφειλετών και τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ.
Έχει μικρές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη που απέτυχε παταγωδώς – όπως έγκαιρα προειδοποιήσαμε – αλλά είναι ανεφάρμοστη, στο σύνολό της. Κι αυτό, γιατί, είναι αδύνατο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να πληρώνουν τις υπέρογκες τρέχουσες εισφορές – έστω κι αν κατέβουν 3 κατηγορίες – και παράλληλα τα «φουσκωμένα» χρέη τους.
Σχετικά με την απομείωση του χρέους, προβλέπεται, για τις 100 δόσεις, έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων. Η συντριπτική πλειονότητα των ανασφάλιστων δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε εφάπαξ καταβολή των οφειλομένων ή σε ρύθμιση 50 δόσεων, ώστε να επωφεληθεί μεγαλύτερων εκπτώσεων. Άρα έπρεπε να μηδενιστούν τα πρόστιμα και σε όσους επιλέξουν τις 100 δόσεις και να επιβληθεί λογικό επιτόκιο επί του κεφαλαίου. Για ποιον λόγο παραμένει μέρος των προστίμων, αν ο στόχος ήταν η ένταξη των ανασφάλιστων και πάλι στον ΟΑΕΕ;
Όσο για το ίδιο το κεφάλαιο, δυστυχώς και πάλι δεν γίνεται λόγος για την αφαίρεση του ποσού και των επιβαρύνσεων που αφορούν στον κλάδο υγείας, ενώ είναι γνωστό πως στο διάστημα που δεν πλήρωναν οι συνάδελφοι τις εισφορές τους, είχαν αθεώρητα βιβλιάρια υγείας, άρα δεν βάρυναν τον ΟΑΕΕ αυτά τα έξοδα.
Αυτές οι παρατηρήσεις αφορούν στη λογική που διέπει το νομοσχέδιο.
Αν, όμως, η κυβέρνηση ήθελε να δώσει λύση στο πρόβλημα και να εντάξει τη συντριπτική πλειονότητα των 400.000 ανασφάλιστων στον ΟΑΕΕ, έπρεπε να προχωρήσει σε τομές που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε. Όφειλε να αντιληφθεί το πρόβλημα του χρέους, καθώς οι συνάδελφοι δεν χρωστούν, μόνο, στον ΟΑΕΕ. Μπορεί να χρωστούν στην Εφορία, στις τράπεζες, σε προμηθευτές.
Μόνο, αν υπάρχουν ασφαλισμένοι, θα υπάρχει κι ο ΟΑΕΕ. Η μόνη πρόταση που θέτει ως προτεραιότητα τους ασφαλισμένους και κατ’ επέκταση την ύπαρξη του ΟΑΕΕ είναι η εξής, κατά σειρά:
1. Όλες οι οφειλές πρέπει να κεφαλαιοποιηθούν (παγώσουν). Όχι μόνο τα ποσά που ξεπερνούν τις 20.000€, όπως πρότεινε η ΕΣΕΕ, η οποία διέπεται από την ίδια, εισπρακτική, λογική με της κυβέρνησης. Και πρέπει να «παγώσουν» για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα από τους συναδέλφους, οι οποίοι είδαν το εισόδημά τους να συντρίβεται στα έξι χρόνια της κρίσης.
2. Πρέπει να διαγραφούν τα χρέη του κλάδου υγείας και οι επιβαρύνσεις σε αυτά, για λόγους που αναφέραμε παραπάνω.
3. Να διαγραφούν, επίσης, όλα τα πρόστιμα επί του αρχικού κεφαλαίου και να υπολογιστεί λογικό επιτόκιο 1%.
4. Έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων, να μειωθούν άμεσα οι τρέχουσες εισφορές κατά 30% - 35%. Οι εισφορές πρέπει να εναρμονίζονται με το εισόδημα των ασφαλισμένων. Κατά παράβαση αυτού, οι προηγούμενες κυβερνήσεις κράτησαν στάσιμες τις εισφορές από το 2009 και αυτό αποτέλεσε την πρώτη αιτία που οι μισοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν εκτός ΟΑΕΕ. Οι υψηλές εισφορές θα οδηγήσουν τον ΟΑΕΕ σε κατάρρευση.
5. Στο σημείο που φτάσαμε, δεν αρκεί η επιλογή τριών κατηγοριών παρακάτω. Χρειάζεται ελεύθερη επιλογή κατηγορίας για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να παραμείνουν ενεργοί οι ασφαλισμένοι, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την προοπτική αποπληρωμής του χρέους.
6. Μετά από τα παραπάνω και αφού, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες εισφορές, να του δίνεται η δυνατότητα να πληρώνει μηνιαία, αν το επιθυμεί, μέρος του κεφαλαιοποιημένου χρέους τους, με ποσό που ο ίδιος θα αποφασίζει – έστω και 50€ το μήνα.
Στόχος των προτάσεων είναι να επανενταχθούν στον ΟΑΕΕ 350.000 συνάδελφοι και παράλληλα να σταματήσουν να προστίθενται νέοι οφειλέτες. Με το «πάγωμα» των οφειλών και τη μείωση των εισφορών θα καταστεί δυνατό να ανταποκριθούν οι ανασφάλιστοι στις τρέχουσες εισφορές, ενώ θα παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους οι χιλιάδες συνάδελφοι που μέχρι σήμερα πληρώνουν, αλλά με μεγάλη δυσκολία κι είναι πιθανό να προστεθούν με τη σειρά τους στους ανασφάλιστους.
Θα έπρεπε να γίνει μάθημα στην κυβέρνηση, η αποτυχία όλων των προηγούμενων ρυθμίσεων, οι οποίες όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά το διόγκωσαν. Σε λίγο ούτε η μείωση των συντάξεων θα σώσει τον ΟΑΕΕ, ο οποίος θα καταρρεύσει αφού οι ανασφάλιστοι θα φτάσουν στα επίπεδα του 60% ή του 70% των εγγεγραμμένων στο Ταμείο.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, ώστε το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται, αρχικά, σταθεροποίηση. Μπορεί, σε πρώτο στάδιο να υπάρξει απώλεια εσόδων από τη μείωση των εισφορών και την κατάταξη σε χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, λόγω της συμμετοχής σχεδόν όλων των ασφαλισμένων και τη σταδιακή αποπληρωμή των νόμιμων χρεών.
Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ γνωρίζουν ότι η σύνταξή τους εξαρτάται από το ύψος των εισφορών. Συνεπώς, αν τους δοθεί η δυνατότητα, είναι βέβαιο ότι, μόλις ανακτήσουν το εισόδημά τους, θα επιδιώξουν να πληρώσουν τα χρέη τους και να ανέλθουν στην κλίμακα των ασφαλιστικών κατηγοριών.
Εδώ που φτάσαμε, κάθε παρέμβαση με εισπρακτικό χαρακτήρα, θα καταλήγει σε αποτυχία, γιατί έχουμε στερέψει από ρευστό.
Χρειαζόμαστε παρεμβάσεις μακροοικονομικού χαρακτήρα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καταθέτει για άλλη μια φορά τη μόνη ρεαλιστική πρόταση και καλεί την ΕΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους που κωφεύουν και αδιαφορούν, να τη στηρίξουν. Να στηρίξουν την ουσιαστική επανένταξη των ανασφάλιστων και τη σωτηρία του ΟΑΕΕ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ, Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ, Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου φυγόποινου

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
Σύλληψη 33χρονου φυγόποινου
 

Συνελήφθη χθες (21.03.2015) το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσαν σε βάρος του 33χρονου δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Σύλληψη 33χρονου φυγόποινου Σύλληψη 33χρονου φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΑ΄. ΓΕΝΙΚΑ
1.- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.
2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

Β΄. ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ώρα 12.00΄: Προσκύνημα των μαθητών και σπουδαστών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής , παρουσία των Αρχών της πόλης.


Γ’. ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ώρα 19.00΄: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ, επ’ ευκαιρία της εορτής του Ιερού Ναού. Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και συνοδεία των Αρχών και του λαού της πόλης. Δ΄. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
1. Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.
2. Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ
- Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας κα. Αναγνώστου Χρυσούλα.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.10΄.
3. Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
β.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
γ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
δ.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας
στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
θ.- Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας
ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής
ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. Αντίστασης

ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

5.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης:
α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
γ.- Τμήματος Εθελοντριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ.- Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».
ε. Παραδοσιακού Τμήματος από τον Πολιτσικό Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
στ.- Τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
ζ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΥΠΕΥΘΥΝΟ για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, κ. Πασχοδήμα Γεώργιο

6.- Ώρα 12.30΄: Εθνικοί χοροί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας * υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
* Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Λαδοχώρι
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5

Με μαθητές του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας συναντήθηκε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
Με μαθητές του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας συναντήθηκε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης
 
Με μαθητές του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, συναντήθηκε και ξενάγησε στη Βουλή την Παρασκευή, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης .
 
Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε:
Σήμερα, (Παρασκευή 20 Μαρτίου) ήμερα ψήφισης ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου, αυτό της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφ. ταμεία, είχα τη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ στη Βουλή, 60 μαθητές/τριες και 4 συνοδούς εκπαιδευτικούς από το 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας! 
 
Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι κάθε καλό και καλή πρόοδο στον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά!
Με μαθητές του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας συναντήθηκε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης Με μαθητές του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας συναντήθηκε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: Απαραίτητη η πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός, γνωστά ως «bullying» κλιμακώνουν επικίνδυνα την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά σχολεία.
Σύμφωνα με έρευνες, τρείς στους δέκα μαθητές έχουν πέσει θύματα βίας ή έχουν ασκήσει βία. Αν και τα ευρήματα των ερευνών είναι άκρως ανησυχητικά, δυστυχώς μέχρι σήμερα η πρόληψη αυτού του νοσηρού κοινωνικού φαινομένου βρίσκεται στο περιθώριο.
Τα φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού, με όποια μορφή και αν εκδηλώνονται, απειλούν τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.
Η συνεργασία των εκπαιδευτικών, των γονιών και των αρμόδιων φορέων αποτελεί πλέον αναγκαιότητα, για να δοθεί οριστική λύση στην ενδοσχολική βία και να εκριζωθεί από τα σχολεία.
Η πολιτεία έχει την ευθύνη για τη διαμόρφωση ενός διαφορετικού περιβάλλοντος στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία για τις επόμενες γενιές, δίνοντας κυρίως βαρύτητα στις πολιτικές πρόληψης και όχι καταστολής της βίας και διαχείρισης των σοβαρών επιπτώσεών της.
Κάθε παιδί έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκπαιδεύεται και να αναπτύσσει την προσωπικότητά του σε ένα σχολικό περιβάλλον που του παρέχει ασφάλεια και προστασία.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού;
Κρίνετε απαραίτητη τη στελέχωση των σχολείων με ειδικούς ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου;
Ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύετε να εφαρμόσετε για την πρόληψη και την καταστολή της ενδοσχολικής βίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ανδρέας Κατσανιώτης
Κωνσταντίνος Βλάσης
Στέργιος Γιαννάκης
Βασίλειος Γιόγιακας
Ιωάννης Κεφαλογιάννης
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 22, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1