Αύριο Κυριακή η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Πάσχος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στην Ηγουμενίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ", την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00


Read More »
Αύριο Κυριακή η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αύριο Κυριακή η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Χάνονται και τα τελευταία ξύλινα αλιευτικά σκάφη στη Θεσπρωτία!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018
Χάνονται και τα τελευταία ξύλινα αλιευτικά σκάφη στη Θεσπρωτία! 
Είναι καταδικασμένα σε "θάνατο", λόγω επιδότησης της απόσυρσης της αλιευτικής αδείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Από τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει νέα καταστροφή. 
Όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η απόσυρση η πολιτιστική μας κληρονομιά θα θρηνεί αλιευτικά, ξύλινα κυρίως, παραδοσιακά σκάφη, που θα καταλήξουν στις χωματερές. 
Όσοι αγαπούν την παράδοση της ναυπηγικής χειροποίητης τέχνης, καλούνται να αντιδράσουν.
Ο Ελληνικός Σύνδεσμοας Παραδοσιακών Σκαφών από πολλών ετών έχει προτείνει αντί της καταστροφής τους, την αλλαγή χρήσης των αλιευτικών σκαφών σε ιδιωτικά ή επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με αγορά τους μέσω της διαδικασίας εκποίηση τους μέσω του ΟΔΔΥ προς κάθε Έλληνα ή αλλοδαπό φίλο της ελληνικής παραδοσιακής χειροποίητης ναυπηγικής τέχνης. 


 
Read More »
Χάνονται και τα τελευταία ξύλινα αλιευτικά σκάφη στη Θεσπρωτία!  Χάνονται και τα τελευταία ξύλινα αλιευτικά σκάφη στη Θεσπρωτία! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 


 

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οι 38 θέσεις εργασίας στους Δήμου Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απεστάλη η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Μετά την αποστολή της προκήρυξης για δημοσίευση, τα βήματα που δρομολογούνται είναι τα ακόλουθα:
— Η Δημοσίευση στο ΦΕΚ αναμένεται να γίνει μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (σ.σ. δηλαδή από 5 μέχρι 10 Φεβρουαρίου)
— Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 20 έως τις 25 Φεβρουαρίου, αφού προηγηθεί η 15θημερη διαδικασία «ωρίμανσης»: (σ.σ. να γίνει δηλαδή γνωστή στο ευρύτερο κοινό)
— Η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την προθεσμία των 15 ημέρων για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τριών ημερών για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ, δηλαδή, από 10 έως 25 Μαρτίου.

Οι θέσεις στους Δήμου Ηγουμενίτσας και Σουλίου:


 

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΣΥΝΟΛΟ 25
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 1 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 3 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 5 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 12 ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 4 ΟΔΗΓΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ - ΣΥΝΟΛΟ 13
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΥΕ 6 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ)
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 2 ΟΔΗΓΩΝ (ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ)
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 2 ΟΔΗΓΩΝ (ΦΟΡΤΗΓΟΥ)
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ 3 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ


 
Read More »
Στο Εθνικό Τυπογραφείο οι 38 θέσεις εργασίας στους Δήμου Ηγουμενίτσας και Σουλίου Στο Εθνικό Τυπογραφείο οι 38 θέσεις εργασίας στους Δήμου Ηγουμενίτσας και Σουλίου  Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Πρόσληψη παιδιάτρου για 6 μήνες στο ΝΠΔΔ “ΑΡΩΓΗ”

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018Το ΝΠΔΔ Αρωγή – Δήμου Σουλίου πρόκειται να προσλάβει έναν (1) παιδίατρο για έξι (6) μήνες από Φεβρουάριο μέχρι και Ιούλιο 2018 , ο οποίος θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ανά 15νθήμερο στους δύο (2) παιδικούς σταθμούς στην Παραμυθιά έναν (1) στην Χόικα και θα υπογράφει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.

Προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 02/02/2018 και ώρα 11:00 π.μ στο γραφείο της Αρωγής ,το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ
ΓΩΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Πρόσληψη παιδιάτρου για 6 μήνες στο ΝΠΔΔ “ΑΡΩΓΗ” Δήμος Σουλίου: Πρόσληψη παιδιάτρου για 6 μήνες στο ΝΠΔΔ “ΑΡΩΓΗ” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το Περδικιώτικο Καρναβάλι

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Read More »
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το Περδικιώτικο Καρναβάλι Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το Περδικιώτικο Καρναβάλι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Πρώην αστυνομικός από την Άρτα εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου στην Αλβανία

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Απότακτος αστυνομικός από την Άρτα συνελήφθη στα Τίρανα και κατηγορείται για την δολοφονία βαρόνου των ναρκωτικών στην γείτονα χώρα. Ο 41χρονος υπηρετούσε στο σώμα μέχρι το 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκδιωχθεί εξ αιτίας εμπλοκής του σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η σύλληψή του έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ στη συνέχεια η Αλβανική αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια τριών συνεργών του, οι οποίοι επίσης κρατούνται.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας ενώ ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι πρόκειται για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.

Νεκρός είναι ο Ντέβις Κάσμι, μέλος μιας από τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς.

Στα σπίτια των Αλβανών συνεργών του Έλληνα απότακτου αστυνομικού βρέθηκαν όπλα και άλλα ενώ κατά την σύλληψη του πρώην αστυνομικού βρέθηκε χρηματικό ποσό, που σύμφωνα με την Αλβανική Αστυνομία, προέρχεται από την πληρωμή του για την εκτέλεση.

Κατά την αστυνομία η όλη υπόθεση αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Αρτινός είχε υπηρετήσει στην Ελληνική Αστυνομία για δέκα χρόνια περίπου και αποτάχθηκε το 2012 όταν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για ανάμειξη σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


 
Read More »
Πρώην αστυνομικός από την Άρτα εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου στην Αλβανία Πρώην αστυνομικός από την Άρτα εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Επιτροπή τουριστικής προβολής, ζητάει ο σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Την σύσταση επιτροπής τουριστικής προβολής, ζητάει ο σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Αποστόλης Φούρκας, η σύσταση επιτροπής είναι απαραίτητη για το συντονισμό όλων ων εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Με έγγραφο του προς τον δήμο Σουλίου, ενημερώνει την δημοτική αρχή πως το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει ως τακτικό μέλος στην εν λόγω επιτροπή τον Ηλία Φωτίου και ως αναπληρωματικό μέλος τον Τζιούνα Μιχάλη.

Τέλος, ο ο πρόεδρος του συλλόγου Αποστόλης Φούρκας, ενημέρωσε πως στην επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Σουλίου, θα συμμετέχει ως τακτικό μέλος ο ίδιος και ως αναπληρωματικό τον Βασίλειο Λώλο.


 
Read More »
Παραμυθιά: Επιτροπή τουριστικής προβολής, ζητάει ο σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού. Παραμυθιά: Επιτροπή τουριστικής προβολής, ζητάει ο σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: "Θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για οσους στερούνται συντάξεων και επιδομάτων λόγω οφειλόμενων εισφορών;"

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Στέρηση συντάξεων και επιδομάτων λόγω οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών»

Σε συνέχεια σχετικής Ερώτησής του η οποία δεν έχει απαντηθεί (αρ. πρωτ. 7307/17-7-2017), ο υπογράφων επανέρχεται στο ζήτημα της μη χορήγησης σύνταξης γήρατος (και κατ’ επέκταση θανάτου) ή αναπηρίας σε άτομα που, ενώ έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το απαιτούμενο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές για κάποια χρόνια. Τα άτομα αυτά είτε έχουν υπερβεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης όταν πρόκειται για σύνταξη γήρατος, είτε/και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιστοιχούν σε ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% όταν πρόκειται για σύνταξη αναπηρίας. Για τον ίδιο λόγο, τις οφειλές από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές και προσαυξήσεις, τα εν λόγω άτομα δε λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα ή παροχές ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Σε πρόσφατο έγγραφό του για το θέμα (αρ. πρωτ. 215543/3019/2018) προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και του Ε.Φ.Κ.Α. ο Συνήγορος του Πολίτη σημειώνει ότι οι ασφαλισμένοι αυτοί «δεν τα κατάφεραν και αντικειμενικά στοιχεία πείθουν ότι δε βοηθήθηκαν ιδιαίτερα να αντεπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις» χαρακτηρίζοντας «τιμωρητική» τη μεταχείριση των υπερηλίκων χωρίς εισόδημα και των ατόμων με αναπηρία χωρίς παροχές. Επανέρχεται δε με προτάσεις για την εισήγηση νομοθετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία «με την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου και εφόσον έχουν καταβληθεί εισφορές για τον χρόνο θεμελίωσης δικαιώματος, κατά περίπτωση γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, εξετάζεται η διαγραφή του ασφαλιστικού χρόνου για τον οποίο οφείλονται οι εισφορές και χορηγείται σύνταξη με υπολογισμό του ταμειακά ενήμερου ασφαλιστικού χρόνου».

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ο κίνδυνος μη συμμόρφωσης της χώρας μας με διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία, τα οποία δε λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα για τον ίδιο λόγο που αποκλείονται από την παροχή σύνταξης. Για το λόγο αυτό προτείνεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα χορηγούνται προνοιακά επιδόματα αναπηρίας προς όσες και όσους πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις αλλά σήμερα αποκλείονται για το μοναδικό λόγο ότι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές για χρόνο πέρα από τον απαιτούμενο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:

- Ποια είναι η θέση της επί της ουσίας των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος, θανάτου ή/και αναπηρίας σε άτομα που, ενώ έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το απαιτούμενο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και προσαυξήσεις,

- Εάν και πότε και προτίθεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση τόσο για την χορήγηση σύνταξης με υπολογισμό του ταμειακά ενήμερου ασφαλιστικού χρόνου όσο και για τη μη στέρηση επιδομάτων όταν ο μοναδικός λόγος είναι η οφειλή ασφαλιστικών εισφορών


 
Read More »
Β. Γιόγιακας: "Θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για οσους στερούνται συντάξεων και επιδομάτων λόγω οφειλόμενων εισφορών;" Β. Γιόγιακας: "Θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για οσους στερούνται συντάξεων και επιδομάτων λόγω οφειλόμενων εισφορών;" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ξεκίνησε στην Πάργα η 21η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Διοργάνωση: Vespa Club IgoumenitsaRead More »
Ξεκίνησε στην Πάργα η 21η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa (+ΒΙΝΤΕΟ) Ξεκίνησε στην Πάργα η 21η Πανελλήνια Χειμερινή Συνάντηση Vespa (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 26χρονος με 25,6 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου»

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Συνελήφθη, προχθές (01-02-2018) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στην κατοχή του και στο εσωτερικό του οχήματος, δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (25,6) γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη 26χρονος με 25,6 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου» Συνελήφθη 26χρονος με 25,6 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή «βράχου» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

64.773,99€ στον Δήμου Φιλιατών για την εξόφληση υποχρεώσεων

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.916.529,43 ευρώ στους Δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την εξόφληση υποχρεώσεών τους. 
Στο Νομό Θεσπρωτίας επιχορηγείται ο Δήμος Φιλιατών με το ποσό των 64.773,99€

Ειδικότερα, από το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (19η Απόφαση), επιχορηγούνται οι δήμοι της χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, με το ποσό συνολικού ύψους 829.260,55 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017. Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.


Read More »
64.773,99€ στον Δήμου Φιλιατών για την εξόφληση υποχρεώσεων 64.773,99€ στον Δήμου Φιλιατών για την εξόφληση υποχρεώσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Ο Θανάσης Χασκής νέος Πρόεδρος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Την Δευτέρα 29.1.2018 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών αντιπροσώπων των σωματείων της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία της ΕΑΣ στα Ιωάννινα .
Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές και συγκροτήθηκε σε σώμα είναι :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χασκής Αθανάσιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αγγέλη Φωτεινή
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χρήστου Αθανάσιος
ΤΑΜΙΑΣ : Τσιμαράκης Αποστόλης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μεσσήνης Σπύρος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Καμμένος Σπύρος
ΜΕΛΗ : Πλαστήρας Βασίλειος


 
Read More »
Ο Θανάσης Χασκής νέος Πρόεδρος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Ο Θανάσης Χασκής νέος Πρόεδρος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Το Δ.Σ καταγγέλει,την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων,από πλευρά της εταιρείας και την αυθαίρετη απόλυση του συναδέλφου μας,με αφορμή ένα περιστατικό που η ίδια μεθόδευσε. 

Πιο συγκεκριμένα, με ευθύνη της Διοίκησης του υποκαταστήματος μας, ο συνάδελφος ενεπλάκει σε επεισόδιο,στον χώρο εργασίας, δεχόμενος φραστική επίθεση και άσκηση ψυχολογικής βίας με προσβολές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Η Διοίκηση του υποκαταστήματος αξιοποίησε αυτό το γεγονός και η εργοδοσία προχώρησε στην αυθαίρετη απόλυση του συναδέλφου μας. 

Η πραγματική αιτία είναι διαφορετική,ο συνάδελφος σαν μέλος του σωματείου,κάνοντας το καθήκον του,ανέφερε στο σωματείο το εργατικό ατύχημα που συνέβη στον χώρο εργασίας του, με πρωταγωνιστές έναν ανειδίκευτο εργάτη, που με την ανοχή και την παρότρυνση του διευθυντή του,εκτελούσε χρέη χειριστή βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του και των συναδέλφων του.

Κάτι που συμβαίνει σε καθημερινή βάση. 

Είναι ολοφάνερο ότι στο πρόσωπο του συναδέλφου μας, στοχοποιήτε το σωματείο, που με τις κατακτήσεις που έχει πετύχει και παράλληλα διεκδικεί υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όλο το προηγούμενο διάστημα με την δράση που έχει αναπτύξει, αναδικνύει τις σημαντικές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (π.χ. χειριστές, διπλώματα για εξωλέμβιες κτλ) τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης.

Αυτά είναι που ενοχλούν την Διοίκηση. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να συσπειρωθούμε στο σωματείο και ενωμένοι συλλογικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας και την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. 

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να δώσουμε την απάντηση που πρέπει.να αποτρέψουμε κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης από πλευρά εργοδοσίας. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ.του σωματείου αποφάσισε στάση εργασίας και καλεί τους συναδέλφους σε έκτακτη σύγκλιση γενικής συνέλευσης προκειμένου να συναποφασίσουμε για τις παιρετέρω ενέργειες και μορφές κινητοποίησης.Read More »
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς - Έσωσαν την ζωή 24χρονου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, παρά την πληθώρα ελλείψεων που παρατηρείται σε όλο το εθνικό σύστημα υγείας, έσωσαν την ζωή 24χρονου μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε με μηχανή τα ξημερώματα της Παρασκευής, μπροστά από το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς.

Ο 24χρονος βρέθηκε άμεσα στο κέντρο υγείας και για καλή του τύχη, δεν υπήρχε ορφανή βάρδια καθώς αφενός δεν ήταν το μοναδικό τροχαίο που απασχόλησε το Κ.Υ, αφετέρου είναι σε ισχύ η απόσπαση μιας επιπλέον ιατρού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν 2 τροχαία ατυχήματα τα οποία έχριζαν 2 διακομιδών σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Νοσοκομείο Φιλιατών αντίστοιχα.

Για την ομαλή διαχείριση των περιστατικών αυτών, εκτός από το προσωπικό που είχε βάρδια, χρειάστηκε έκτακτη παρουσία 2 επιπλέον ιατρών, ενός επιπλέον πληρώματος του ΕΚΑΒ καθώς και μιας μονάδας των Ιωαννίνων.

Στην περίπτωση του 24χρονου, παρουσιάστηκε επιπλοκή στο αναπνευστικό σύστημα και ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς η αποσπασμένη ιατρός έδρασε άμεσα, σώζοντας την ζωή του από βέβαιο θάνατο, όπως σημείωσαν και οι χειρουργοί του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Άμεσα στο Κ.Υ εκτός από το προσωπικό της βάρδιας (Γενική Ιατρός κ. Δημουλά, η Νοσηλεύτρια κ. Αλεξίου και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ), βρέθηκε ο συντονιστής της υπηρεσίας Ιατρός κ. Λύγκας καθώς και ο Ιατρός κ. Ρίζος και με τις προσπάθειες όλων καθώς και με την βοήθεια πληρώματος του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, δόθηκαν οι απαιτούμενες πρωτοβάθμιες φροντίδες και οργανώθηκε άμεσα η διακομιδή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γενική Ιατρός κ. Δημουλά, είναι αποσπασμένη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με την απόσπαση να λήγει, ενώ τα χτεσινοβραδινά περιστατικά, έδειξαν πόσο σημαντική είναι η επέκταση της απόσπασης.


 
Read More »
Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς - Έσωσαν την ζωή 24χρονου Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς - Έσωσαν την ζωή 24χρονου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Απανθρακώθηκε 95χρονος μέσα στο σπίτι του

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 95χρονος στην Τσόπελα Πραμάντων. Ο υπερήλικας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφίρες, εντοπίστηκε από γείτονά του, ο οποίος ανησύχησε καθώς ο 95χρονος δεν έδινε σημεία ζωής.

Έτσι μπήκε στο σπίτι και τον εντόπισε νεκρό. Ο 95χρονος είχε πέσει στο τζάκι και είχε απανθρακωθεί.


 
Read More »
Απανθρακώθηκε 95χρονος μέσα στο σπίτι του Απανθρακώθηκε 95χρονος μέσα στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Θεατρικά, Διόνυσος, Τυμπανιστές, Παρελάσεις, Φωτιές κ.α στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018"Φέτος πάλι θα ζήσουμε τρελό το καρναβάλι, όλες τις έννοιες μας ξανά θα σβήσουμε και πάλι!
Την Τσικνοπέμπτη ξεκινά το γλέντι των ΚΑΠΗ μας, σας περιμένουμε εκεί με κέφι στη γιορτή μας !
Και πριν τελειώσει η χαρά στην πόλη μας θα έρθει, ο Διόνυσος απ'τα ψηλά την τρέλα του να φέρει !
Παρέα θα 'χει όμορφες αρχαίες Ελληνίδες, και στους ρυθμούς τους ξέφρενους ωραίες κορασίδες!
Θα μας κεράσουνε κρασί να πιούμε στην υγεία του , και να μας προσκαλεσουν το βράδυ του Σαββάτου !
Τρία πουλάκια θα φανούν "ΑΠΟΚΡΙΕΣ" Θα λαλήσουν , και για το νόημα της ζωής με τρόπο θα μας πείσουν!
Και πριν πετάξουν μακριά θα στήσουν καρναβάλι , την Κυριακή αποκριάς όλοι μικροί μεγάλοι!
Και οι φωτιές θα ανακόψουνε και γλέντι θα αρχίσει, μέχρι να 'ρθει ξημέρωμα λαγάνα να μυρίσει!"

Ο Δήμος Σουλίου σας προσκαλεί στις καρναβαλικές εκδηλώσεις:

8.2 Τσικνοπέμπτη 11.00 γλέντι με το ΚΑΠΗ στην πλατεία Βούλγαρη.10.2 Σάββατο 11.00 ο Διόνυσος μοιράζει κρασί στην οδο Κ. Καραμανλή, συνοδευόμενος απο τις μαζορέτες.
10.2 Σάββατο 20.00 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων"Καρκαμισι" αποκριάτικη θεατρική παράσταση "τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκαν σερπατίνες" με τη συνεργασία της ΘΕΑΤΟ, ΘΕΟΦΙΛ και ομάδας Γαρδικίου.
17.2 Σάββατο βράδυ οι τυμπανιστές θα ξεσηκώσουν την πόλη μας.
18.2 Κυριακή 12:00, καρναβαλική παρέλαση στο Γαρδίκι.
18.2 Κυριακή 16.00 σας περιμένουμε στη κεντρική, μεγάλη καρναβαλική παρέλαση γκρουπ και αρμάτων της Παραμυθιάς.
- Και έπεται συνέχεια την Καθαρή Δευτέρα με φωτιές και εκδηλώσεις στις περισσότερες κοινότητες του δήμου Σουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε επόμενο άρθρο.


 
Read More »
Θεατρικά, Διόνυσος, Τυμπανιστές, Παρελάσεις, Φωτιές κ.α στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου Θεατρικά, Διόνυσος, Τυμπανιστές, Παρελάσεις, Φωτιές κ.α στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Σύνδεση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με την Εθνική Οδό

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018


Τη δημοπράτηση του έργου σύνδεσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας με την Εθνική οδό ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 247.800 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας. Με το δημοπρατούμενο έργο θα γίνουν ασφαλτόστρωση, ηλεκτροφωτισμός και διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.


Read More »
Σύνδεση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με την Εθνική Οδό Σύνδεση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με την Εθνική Οδό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Φιλιάτες: Νέες πινακίδες με όλες τις πληροφορίες

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Καινούριες πινακίδες και άκρως κατατοπιστικές τοποθετήθηκαν τις ημέρες αυτές στην περιοχή των Φιλιατών.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία υλοποιείται από την Πολιτική Προστασία. Σκοπός η διευκόλυνση στην κίνηση, ειδικά εκείνων που δεν γνωρίζουν την περιοχή.

Οι περισσότερες πινακίδες, ειδικά στις ορεινές περιοχές έχουν να αντικατασταθούν πολλά χρόνια. Άλλες μάλιστα είναι εντελώς κατεστραμμένες. Η αντικατάστασή τους ήταν επιβεβλημένη και φαίνεται ότι ικανοποιεί πλήρως τους κατοίκους των χωριών.


Ενδεικτική είναι η επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαρδικίου Φιλιατών Θωμά Κρομμύδα προς την Πολιτική Προστασία και τον Προιστάμενο της υπηρεσίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.


Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συμβολή σας στην κατασκευή και τοποθέτηση νέων πινακίδων οδοσήμανσης στο οδικό δίκτυο των ακριτικών χωριών της Μουργκάνας του Δήμου Φιλιατών.

Η περιοχή μας επί πολλά έτη στερούνταν την "πολυτέλεια" επαρκούς σήμανσης, όχι μόνον εντός του οδικού δικτύου που την διασχίζει, αλλά ακόμη και στην είσοδό της (γέφυρα Βροσίνας) δεν ήταν εύκολο για τους επισκέπτες να κατευθυνθούν στο χωριό που επιθυμούσαν, αφενός λόγω έλλειψης πινακίδων σήμανσης επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, αφετέρου λόγω της ελλιπούς - έως ανυπάρκτου για κάποια χωριά - σήμανσης μετά την γέφυρα.

Η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που κατέθεσα κατά την συνάντησή μου μαζί σας, έπειτα από σύσταση της κ. Κέλλυ Καραμάνη, ήταν συγκινητική και άκρως ενθαρρυντική, όπως επίσης και το ενδιαφέρον των υπευθύνων του έργου, κ. Δέδε Θεμιστοκλή και κ. Αντώνιου Παππά. Ελπίζω σε εξίσου θερμή και γόνιμη συνεργασία στο μέλλον, ώστε να επιτύχουμε την πολυπόθητη αναβάθμιση της περιοχής μας.


 
Read More »
Φιλιάτες: Νέες πινακίδες με όλες τις πληροφορίες Φιλιάτες: Νέες πινακίδες με όλες τις πληροφορίες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τους αγρότες

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Στα μπλόκα του αγώνα μάχη επιβίωσης δίνει η φτωχομεσαία αγροτιά ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Από την περασμένη Δευτέρα άρχισαν να στήνονται τα αγροτικά μπλόκα της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενώ οι συσκέψεις στους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες, τις αγροτικές επιτροπές και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς συνεχίζονται. Είναι πλέον φανερό πως η κατάσταση για τη φτωχομεσαία αγροτιά κάθε χρόνο χειροτερεύει.

Αυτό που απομένει είναι ο αγώνας των αγροτών να κλιμακωθεί, συγκεντρώνοντας στις γραμμές του τον μεγάλο όγκο της φτωχομεσαίας αγροτιάς και να μην οδηγηθεί σε ένα άδοξο τέλος, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Στα δομικά προβλήματα της ελληνικής Γεωργίας προστίθενται η νέα ΚΑΠ (2015-2020), το «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (κυρίως το άρθρο 65 του πολυνομοσχεδίου του 3ου Μνημονίου που αυστηροποιεί τα κριτήρια. Έτσι, με βάση το νόμο, από τους 725.000 που έχουν αγροτική δραστηριότητα, μόνο 275.000 εντάσσονται στο «μητρώο αγροτών» σαν «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»), η εφαρμογή των μέτρων του 1ου, 2ου και 3ου Μνημονίου και ο αντι-Ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου (όσοι συνταξιούχοι έχουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες, χάνουν το 60% της σύνταξής τους).

Η αντιαγροτική πολιτική της Ε. Ε.

Σηκώνοντας τη σημαία της «ανταγωνιστικότητας» η Ε. Ε. λεηλάτησε την ελληνική ύπαιθρο, είτε πουλώντας, αθρόα, τεχνολογία (τρακτέρ, θερμοκήπια, λιπάσματα, σπόρους, υβρίδια, μηχανήματα, εργαλεία, κ.α.), είτε συνάπτοντας συμφωνίες με χώρες (κυρίως από πρώην αποικίες) για εισαγωγές ομοειδών με τα ελληνικά προϊόντα, είτε «σηκώνοντας» τις τεχνικές και διαιτητικές προδιαγραφές των αγροτικών προϊόντων (τις οποίες όμως η ίδια καταπάτησε, βλέπε διοξίνες, τοξικά, εγκεφαλοπάθειες, ορυκτέλαια, κλπ.), είτε κόβοντας επιλεκτικά τις επιδοτήσεις μεσογειακών κυρίως προϊόντων, είτε επιβάλλοντας περιορισμούς και πρόστιμα στην παραγωγή και διαμορφώνοντας τιμές, μέσω της «ελευθερίας της αγοράς», απολύτως ασύμφορες για την πλειοψηφία της ελληνικής αγροτιάς του μικρού πολυτεμαχισμένου κλήρου, των μικρών κοπαδιών και ψαροκάικων, της χαμηλής παραγωγικότητας γενικά. Το κόστος παραγωγής για τη φτωχομεσαία αγροτιά εκτοξεύτηκε στα ύψη, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι αθρόες εισαγωγές.

Παράλληλα, η ΚΑΠ έθετε συνεχή όρια για τη φυτική και ζωική παραγωγή, για τη μείωση εκτάσεων και αγροκαλλιεργειών, όχι μόνο για πλεονασματικά, αλλά ακόμη και για ελλειμματικά προϊόντα, όπως ο καπνός και το βαμβάκι. Αυτή η καταστροφή της Γεωργίας μας από τη στιγμή που μπήκαμε στην ΕΟΚ αποτυπώνεται στο αγροτικό ισοζύγιο (εξαγωγές μείον εισαγωγές), το οποίο παρουσιάζει δραματική επιδείνωση σε ολόκληρη την περίοδο μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ/Ε.Ε. Το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί μετά την ένταξη στην ΕΟΚ/Ε.Ε. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στη Γεωργία μας ακόμη απασχολούνταν υπερπενταπλάσιο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, που όμως έχουν συνήθως πλεόνασμα στο αγροτικό τους ισοζύγιο.

Συνεχείς οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην ελληνική Γεωργία

Κάτω από αυτές τις παγκόσμιες εξελίξεις, με την κυριαρχία των πολυεθνικών και μέσα στις συμπληγάδες της ΚΑΠ και της καπιταλιστικής κρίσης, η φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας μας κυριολεκτικά αφανίζεται. Είναι λοιπόν αυτονόητο το συμπέρασμα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Είναι το καθεστώς της εξάρτησης από το ιμπεριαλιστικό μόρφωμα της Ε.Ε., το οποίο εξακολουθούν να διακονούν όλες οι κυβερνήσεις της μεγαλοαστικής τάξης, συμπεριλαμβανομένης και της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Ποιοι ωφελούνται σε περιφερειακό επίπεδο

Σε τοπικό επίπεδο ενισχύονται οι μεγαλοαγρότες, οι αγροτικές επιχειρήσεις, οι αγροδιατροφικές αλυσίδες, οι ομάδες παραγωγών, τα μοναστήρια και πάνω απ’ όλα οι τράπεζες στις οποίες έχει υποθηκευτεί πάνω από το 75% της αγροτικής γης. Όλοι αυτοί λειτουργούν σε πλήρη εξάρτηση από τις πολυεθνικές για τη χρηματοδότηση, την προμήθεια των φυτοφαρμάκων, μηχανημάτων, πολλαπλασιαστικού υλικού, της μεταφοράς, επεξεργασίας, διανομής, κ.λπ. Μέσα σ’ αυτό το καθεστώς, η φτωχή και μεσαία αγροτιά οδηγείται στην εγκατάλειψη της αγροτικής της δραστηριότητας, ή για να επιβιώσει θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα παραγωγής. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ξερίζωμα από τη γη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, ενώ αυτοί που απομένουν καταδικάζονται σε έναν συνεχή αγώνα επιβίωσης, όπου η συνεχής αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής συνοδεύεται από την παράλληλη συμπίεση των τιμών και των εισοδημάτων τους!Η ταφόπλακα του «Μητρώου Αγροτών»

Ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της Ε.Ε., οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., έβαλαν σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη καπιταλιστική αναδιάρθρωση στον τομέα της Γεωργίας, το μεγαλύτερο εργαλείο συγκέντρωσης της αγροτικής γης. Το «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων». Με αυτό τον απεχθή νόμο, όλη η φτωχολογιά του χωριού, που υποχρεώνεται από το μικρό του κλήρο να κάνει μία ή και δύο δουλειές για να επιζήσει, ξεκληρίζεται. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα, όπου η απόγνωση και πάνω απ’ όλα η χρόνια κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης σπρώχνει τη φτωχομεσαία αγροτιά στο δρόμο του αγώνα. Μία πολιτική που απορρέει από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., με την πλήρη αποδοχή από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (σήμερα Κίνημα Αλλαγής), το «Ποτάμι», όλο τον αστικό εσμό που ορκίζεται στο όνομα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.Η θέση του Μ-Λ ΚΚΕ

Γι άλλη μια φορά, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συναγωνίζονται στη σπέκουλα και την ίντριγκα, τις υποσχέσεις και τις «δεσμεύσεις», προσπαθώντας ο καθένας για λογαριασμό του ν’ αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγροτιάς, προκειμένου να προωθήσει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει ταχθεί από την αρχή στο πλευρό της αγωνιζόμενης φτωχομεσαίας αγροτιάς και έχει συζητήσει για όλα τα αιτήματά της, την προοπτική του αγώνα, τη διασπαστική στάση του ΚΚΕ και της «Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων», την κυβερνητική αδιαλλαξία, τα στημένα αγροτοδικεία, τη θέση των αγροτοπατέρων της ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ, το τεράστιο παλιρροιακό κύμα της νέας «ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ» και των διεθνών συμφωνιών στο πλαίσιο του Π.Ο.Ε. και της ΤΡΡ που έρχονται να σαρώσουν τα φτωχομεσαία αγροτικά νοικοκυριά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η θέση του Μ-Λ ΚΚΕ είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένη στην κατεύθυνση του ταξικού αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς στο πλευρό των αγροτικών συλλόγων και των αγροτικών επιτροπών, για την επίλυση μιας σειράς ζωτικών αιτημάτων που θα ανακουφίσουν τη μικρομεσαία αγροτιά και παράλληλα θα της δώσουν κουράγιο να συνεχίσει τους αγώνες της. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να συνδεθούν τα δικά της αιτήματα με τα γενικότερα αιτήματα του εργατολαϊκού κινήματος, ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών συμφωνιών, ενάντια στην εξοντωτική ΚΑΠ, ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους των Μνημονίων, ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, ενάντια στην ένταξη της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, κόντρα στην εξάρτηση και την υποτέλεια.

Ηγουμενίτσα 02-02-2018


Read More »
Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τους αγρότες Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τους αγρότες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Σελίδες