(Ο)μάδα (Α)υτοπροστασίας (Π)ολιτών Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

Επιστολή την οποία υπογράφει η "(Ο)μάδα (Α)υτοπροστασίας (Π)ολιτών Ηγουμενίτσας", στάλθηκε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.
Η επιστολή απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
Την δημοσιεύουμε, αφαιρώντας τα ονόματα των καταστημάτων που αναφέρονται και τα ονόματα των ιδιοκτητών.
Τα αφαιρέσαμε διότι και το κείμενο είναι ανυπόγραφο.
Όταν μας γνωστοποιηθούν τα ονόματα της (Ο)μάδας (Α)υτοπροστασίας (Π)ολιτών Ηγουμενίτσας, δεν θα έχουμε καμία αντίρρηση να τη δημοσιεύσουμε με τα ονόματα που αφαιρέσαμε.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Κον Δήμαρχο/
Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου/
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου/
Τοπικά ΜΜΕ


Ως απλοί πολίτες αυτής της πόλεως θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τα παρακάτω

— Είστε άραγε ενήμεροί ότι:

1) Επί του πεζόδρομου της Ελ. Βενιζέλου και έξωθεν της ψησταριάς ....... έχει κοπεί πλάτανος, προφανώς αυθαίρετα και προφανώς υπό του ιδιοκτήτη της ψησταριάς, είτε επειδή θεωρούσε ότι εμποδίζει το άπλωμα της τέντας του -είτε λόγω καθολικής ηλιθιότητας του ατόμου;

Το αυτό συμβαίνει και πιο κάτω, έξωθεν της ψησταριάς .........., απέναντι απ’ το ................. υποθέτουμε για τους ίδιους λόγους.

Ανάλογα κρούσματα έχουν λάβει χώρα και επί της οδού Κύπρου έξωθεν του καταστήματος ......... όπως και του καταστήματος ..........., αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης!

2) Επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως και απέναντι από ..................... έχει γίνει κατάληψη -προφανώς αυθαίρετα- του χώρου του πάρκου περί τα δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα και με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη έχει κατακρεουργηθεί παρακείμενο δένδρο (Τιλιά);

Έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πως σκοπεύετε, ως Δημοτική αρχή, να αντιμετωπίσετε - σταματήσετε αυτά τα κρούσματα ανομίας και κραυγαλέας αυθαιρεσίας.

Παρενθετικά να σας ρωτήσουμε

Α) εάν υπάρχει κάποια πρόβλεψη ως προς τη διευθέτηση της ασχήμιας των δυο χωματότοπων (έξωθεν του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου) οι οποίοι -πέραν του ότι είναι επικίνδυνοι για τα μικρά παιδιά- έχουν μετατραπεί σε χώρους συγκέντρωσης σκουπιδιών

β) Εάν και πότε προτίθεστε να ολοκληρώσετε το μεγαλεπήβολο έργο καθορισμού των λωρίδων διάβασης πεζών, το οποίο παραμένει ημιτελές επί ενάμιση περίπου χρόνο. Πέραν δε των ως άνω, πως άραγε σκοπεύει ο Δήμος να παρέμβει ώστε, με κάποιον τρόπο, να σταματήσει αυτή η απίστευτη ασχήμια που διακρίνει κανείς σε όλα ανεξαιρέτως τα μικρά και μεγάλα παρκάκια της πόλης (με αποκορύφωμα την αποκρουστική Πλατεία Δημαρχείου) που χρόνια τώρα έχουν εγκαταλειφθεί στην κακή τους μοίρα και γενικώς προσβάλλουν την όποια αισθητική των κατοίκων της πόλης μας (σας);

Πιστέψτε μας ότι μπορεί μεν εσείς να θεωρείτε το θέμα ως επουσιώδες, αλλά εμάς τους απλούς πολίτες μας ενδιαφέρει περισσότερο η καθημερινή (ποιοτική) επαφή με την πόλη μας και κατά πολύ λιγότερο τα πολύ «σοβαρά» θέματα (όπως για παράδειγμα «τα περί την αμαρτωλή διαδρομή του ΟΛΗΓ») και λοιπά βαρύγδουπα με τα οποία επί εικοσαετία (!!) τα κατά καιρούς δημοτικά συμβούλια αναλώνονται και περδικλώνονται, χωρίς βέβαια κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

(Ο)μάδα (Α)υτοπροστασίας
(Π)ολιτών Ηγουμενίτσας
Read More »
(Ο)μάδα (Α)υτοπροστασίας (Π)ολιτών Ηγουμενίτσας (Ο)μάδα (Α)υτοπροστασίας (Π)ολιτών Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016


Μια ξεχωριστή Θεσπρωτική μορφή έφυγε στα 69 του "Εγώ λεύτερος θα είμαι, ακόμα και αν με δέσουν μ' αλυσίδες- τη λευτεριά και τη σκλαβιά την κουβαλά ο καθένας μέσα του", έγραφε προμετωπίδα στις εφη­μερίδες του κι αυτά είχε κολλημένα στη "μπάλα" του- αυτά εφάρμοζε και στη ζωή του ο Αλέξης. Ένα ανήσυχο πνεύμα, μια ήρεμη δύναμη, μια δημιουργική, γαλήνια, σπινθηροβόλα και πάνω από όλα ανθρώπινη προσωπικότητα.

Είχα γνωριστεί μαζί του σαν είχε έρθει προϊστάμενος του ΙΚΑ στο Φιλιάτι και ή πρώτη μας επαφή ήταν μια κόντρα υπηρεσιακή- ως προϊστάμενος της Μαθητικής Εστίας εγώ. Αυτή η κόντρα η αρχική σηματοδότησε μια γνωριμία, μια αλληλοεκτίμηση και μια σχέση που εξελίχτηκε σε αδελφι­κή· αφού έδενε και δυνάμωνε στις δύσκολες στιγμές και δεν κατάφερε ποτέ και κανείς να την διαταράξει. Πολιτικά αντίπαλοι μα η αγάπη αγάπη, στήριξε την εκδοτική μου προσπάθεια σαν σεβάσμιος πατέρας κι αγαπημένος αδελ­φός. Περήφανος άνθρωπος προτέρημα που δεν το κράταγε για τον εαυτό του, αλλά το μοίραζε και στους φίλους του- όταν η εφημεριδούλα μου ήταν υπό την επιχειρηματική του στέγη μου έλεγε "από τις τρείς εφημερίδες που έχω αυτή που γράφεις εσύ είναι η καλύτερη".

Νοιώθω λίγο αδύναμος να εκφράσω τα τόσα πολλά και δυνατά του Αλέξη, τον οποίο θεωρώ πατέρα των Θεσπρωτικών ΜΜΕ. Θεωρώ ευτύχημα πως το δημιούργημά, η πρωτοπόρα συμβολή του στα Θεσπρωτικά δημοσιογραφικά δρώμενα με τις εφημερίδες και το ραδιοφωνικό σταθμό, θα συνεχίσει να υπάρχει χάρη στην βιολογική του συνέχεια – τα τρία του παιδιά στα οποία άφησε πολλά κι από το πνεύμα του. Να συλλυπηθώ την ενάρετη σύζυγο, τα παιδιά, εγγόνια κλπ συγγενείς. Να συλλυπηθώ και τον κόσμο τον δημοσιογραφικό και να μας προτρέψω να κρατάμε λίγο από το φώς του…

Καλό ταξίδι Αλέξη…

Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
Read More »
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Η Ελλάδα βαίνει ολοταχώς προς την Ανατολή!! Του Σταύρου Κωστάρα

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016
Του Σταύρου Κωστάρα


Οι κάτοικοί της, φιλόξενοι όπως πάντα, υποδέχτηκαν όσους περισσότερους μπορούσαν, από τους έχοντες αντίθετη πορεία με την χώρα και οδεύοντες προς την Δύση.

Καλοδεχούμενοι είναι πάντα στην χώρα ετούτη του φιλότιμου της θαλπωρής και του αλτρουισμού, για τους ξένους πάντα, και όσοι πιστεύουν στον Αλλάχ, αλλά και τόσοι άλλοι που πιστεύουν στον δικό τους θεό,

Χώρα φιλόξενη ήμασταν πάντα. Η φιλοξενία όμως προϋποθέτει και οικοδεσπότη!!! Ο οποίος δυστυχώς είναι απών. Διότι άλλο οι κάτοικοι των περιοχών υποδοχής και άλλο η πατρίδα ως οικοδεσπότης!

Φιλοξενώ: Την φιλοξενία οι Αρχαίοι Έλληνες τη θεωρούσαν ύψιστη αρετή Η φιλοξενία είχε σημαντική κοινωνική δύναμη, διότι μπορούσε να συνδέσει άτομα οποιασδήποτε τάξης, ακόμη και απλούς πολίτες με βασιλιάδες. Ακόμα και λαθρομετανάστες οι οποίοι ψάχνουν ένα καινούριο μέλλον στη ζωή τους! Μια άλλη πατρίδα, μια άλλη χώρα για να ζήσουν.

Την προστασία των ξένων σε κάθε πόλη επέβλεπαν οι «πρόξενοι», δηλαδή οι επίσημοι αντιπρόσωποι των άλλων πόλεων, μετά από ειδική συνθήκη που υπογράφονταν για αυτό. Έτσι δημιουργήθηκε ο θεσμός της «προξενίας».

Προξένους δυστυχώς δεν έχουμε. Έχουν και αυτοί εκλείψει. Πολιτική ασκούν και «λιάζονται» σε πλατείες, ή χάνονται στην διαδρομή Ειδομένη – Αθήνα, στην προσπάθεια να συγκαλύψουν τα όσα γίνονται. Χάνονται ακόμη κι απ’ τις εικόνες της καθημερινότητας έχοντας σβήσει το φως που θα τους δείξει το δρόμο.

Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες, όχι κατά μόνας αλλά σαν κράτος και φορέας υποδοχής, δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει ότι «φιλοξενώ» σημαίνει νοιάζομαι και δείχνω το αμέριστο ενδιαφέρον μου για τον ξένο που διαβαίνει το κατώφλι μου. Νοιάζομαι με κάθε τρόπο. Τον υποδέχομαι στο «σπίτι μου», στην πατρίδα μου δίνοντάς του κάθε απαιτούμενη βοήθεια. Δεν τον στέλνω χωρίς ρούχα, φαγητό, περίθαλψη, στα σύνορα της χώρας μου δείχνοντάς του την κλειστή «έξοδο» και τον δρόμο τον χωρίς αύριο.

Αλλά είπαμε. Για να γίνει αυτό απαιτούνται «πρόξενοι»!! Οι οποίοι δυστυχώς, παρ’ όλη την ιδεολογία και τα πιστεύω που αρχικά έδειχναν να πρεσβεύουν, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, όπως και σε όλα όσα μέχρι τώρα έκαναν. Άφησαν τα πάντα στην τύχη τους ασκώντας μια ανερμάτιστη και ανοργάνωτη πολιτική, η οποία ποτέ δεν είναι αρκετή αν δε συνοδεύεται από δράσεις, μέτρα, οργάνωση!

Αποδείχτηκαν ξενιστές. Λέξη η οποία αρχικά είχε την σημασία «ο φιλοξενών», για να αναβιώσει στη σύγχρονη επιστημονική ορολογία με άλλο περιεχόμενο από αυτό της φιλοξενίας : «οργανισμός που φιλοξενεί παράσιτα».

Όπως ξενιστές είναι και οι ίδιοι σαν πολιτικός οργανισμός στην εξουσία την οποία προσωρινά διαχειρίζονται.

Read More »
Η Ελλάδα βαίνει ολοταχώς προς την Ανατολή!! Του Σταύρου Κωστάρα Η Ελλάδα βαίνει ολοταχώς προς την Ανατολή!!  Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Εξιχνιάσθηκαν κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη σε βάρος ιδιωτών και του Δήμου

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών φωτοβολταϊκών πάνελ καθώς και δύο ακόμα κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 23-02-2016 έως 07-03-2016, διέπραξαν από κοινού, τις παρακάτω κλοπές:
  • από υπό κατασκευή αντλιοστάσιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πλαταριάς – Συβότων, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ
  • από εργοτάξιο εταιρίας, που βρίσκεται στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού
  • από ταράτσα οικίας, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν και φθορές
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 28χρονος δράστης από αρχές Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους έως την 29-02-2016 διέπραξε τρεις ακόμα κλοπές και συγκεκριμένα:
  • από υδραγωγείο της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε μία γεννήτρια
  • από σχολείο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, ένα βιντεοπροβολέα και ένα δρομολογητή διαδικτύου
  • από εγκατάσταση ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε δύο φωτοβολταϊκά πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και σε αποθήκη του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος την 15-02-2016 είχε πουλήσει τον κλεμμένο βιντεοπροβολέα σε 24χρονο ημεδαπό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κλεπταποδόχου, βρέθηκε ένας ακόμη φορητός υπολογιστής, που κατασχέθηκε ως προϊόν κλοπής. 
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας των δραστών.
Read More »
Σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Εξιχνιάσθηκαν κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη σε βάρος ιδιωτών και του Δήμου Σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Εξιχνιάσθηκαν κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη σε βάρος ιδιωτών και του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πάρτι μασκέ τη Κυριακή στο Social

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πάρτι μασκέ τη Κυριακή στο Social Ηγουμενίτσα: Πάρτι μασκέ τη Κυριακή στο Social Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016


Την άμεση στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" με μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες του εξοπλισμού του ζητούν οι βουλευτές Β. Γιόγιακας και ο Χ. Κέλλας με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού"»

Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη και αποτελεί το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες που λειτουργεί στη χώρα. Ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Ιανουάριο του 2011, το τμήμα λειτουργεί με μειωμένο ιατρικό προσωπικό και στελεχώνεται από μη μόνιμους (επικουρικούς) ιατρούς, εξαιρουμένης της μόνιμης ιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με βαθμό Επιμελήτριας Β'.

Η στελέχωση του τμήματος σχεδόν αποκλειστικά από επικουρικούς ιατρούς, η θητεία των οποίων έχει ορισμένη, ολιγόμηνη διάρκεια, δημιουργεί προσκόμματα στην ολοκληρωμένη αγωγή των πασχόντων παιδιών καθώς για τη διενέργεια ασφαλών ακτινοθεραπειών απαιτείται όχι μόνο ειδική, πολύμηνη εκπαίδευση αλλά και εκτενής κλινική εμπειρία. Επίσης, η χρήση προηγμένων εφαρμογών και δυνατοτήτων που υποστηρίζονται από τον εξοπλισμού του Τμήματος δεν είναι εφικτή καθώς προϋποθέτει επίσης ειδική και συνεχή εκπαίδευση η οποία καθίσταται ανεφάρμοστη για τους, διαρκώς εναλλασσόμενους, επικουρικούς ιατρούς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εκκρεμεί η πρόσληψη για την πλήρωση μόνιμης θέσης ιατρού με βαθμό Επιμελήτριας Α' στην προκήρυξη της οποίας το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι θα προέβαινε «άμεσα» το περασμένο καλοκαίρι.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν και πότε προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, Ακτινοθεραπευτών και Ακτινοφυσικών Ε.Σ.Υ. για τη στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", - Εάν έχει προκηρυχθεί η πλήρωση μόνιμης θέσης ιατρού με βαθμό Επιμελήτριας Α' στο εν λόγω Τμήμα, και εάν όχι, τι και προτίθεται να πράξει επ' αυτού και πότε.
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Αρωγή¨ Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016
 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σουλίου διοργανώνοντας εκδήλωση στο κέντρο διασκέδασης ¨Στάδιο Παλλάς ,παρουσία πολλών προσκεκλημένων, μελών και φίλων του Κ.Α.Π.Η.
 
 
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Σουλίου,οι αντιδήμαρχοι Φράγκος Θωμάς και Κωσταράς Σταύρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Θεσπρωτίας, το Δ.Σ του Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Θεσπρωτίας και άλλοι παράγοντες.
 
Τα Ν.Π.Δ.Δ. ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση και εύχεται στους συμπολίτες μας καλή χρονιά με υγεία και δύναμη.
Read More »
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Αρωγή¨ Δήμου Σουλίου Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Αρωγή¨ Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση στα Σύβοτα την Δευτέρα 21 Μαρτίου

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση στα Σύβοτα την Δευτέρα 21 Μαρτίου Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση στα Σύβοτα την Δευτέρα 21 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Τρεις εκτροπές οχημάτων στην Εγνατία Οδό κοντά στο Ελευθεροχώρι

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016


Τρεις εκτροπές οχημάτων, σημειώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα εχτές το βράδυ, στην Εγνατία Οδό, κοντά στο Ελευθεροχώρι.

Αφορμή ήταν μεγάλες ποσότητες λαδιών που είχαν πέσει στο οδόστρωμα.

Η ολισθηρότητα που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την εκτροπή των τριών αυτοκινήτων, σε απόσταση μερικών μέτρων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία, η οποία προχώρησε σε ρύθμιση κυκλοφορίας, ωσότου γίνει ο καθαρισμός από τα λάδια.
Read More »
Τρεις εκτροπές οχημάτων στην Εγνατία Οδό κοντά στο Ελευθεροχώρι  Τρεις εκτροπές οχημάτων στην Εγνατία Οδό κοντά στο Ελευθεροχώρι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Η «Aνταποδοτικότητα» σαν εργαλείο φορομπηξίας - Γράφει ο Θεόδωρος Χόβολος

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

 
Γράφει ο Θεόδωρος Χόβολος


Λύνει τα χέρια του Δήμου Σουλίου η πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας. ‘Όχι μόνο του επιτρέπει να αυξήσει τρελά τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αλλά να επεκτείνει για πρώτη φορά, αυτό το ανταποδοτικό τέλος, σε άσχετο κόσμο όπως οι κτηνοτρόφοι.

Απορρίφθηκαν πανηγυρικά οι δύο ενστάσεις κατά της απόφασης 250/14-12-2015 του Δήμου Σουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σαν «αβάσιμη» αυτή των δημοτικών συμβούλων και προέδρων Τ.Κ που πέφτει ο πέλεκυς και σαν «εκπρόθεσμη» αυτή του μοναδικού κτηνοτρόφου, παρά του ότι κατατέθηκαν και οι δύο στις 31/12/2015. Ο Γενικός Γραμματέας εκτιμά ότι όντος η επιβολή σε στάβλους του τέλους φωτισμού και καθαριότητας, είναι σύννομη με τον ορισμό των ανταποδοτικών τελών. 
 
Σωστά έπραξε ο Δήμος Σουλίου και τσεκουρώνει για ανύπαρκτες υπηρεσίες τον κτηνοτροφικό κόσμο του τόπου, παρά του ότι ο νόμος ορίζει σαφώς και κατηγορηματικά ότι : «Για να είναι ανταποδοτικά τα τέλη θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις : 1)Να αποτελούν αντάλλαγμα μιας ειδικής παροχής που προσφέρεται αποκλειστικά στους βαρυνομένους με αυτά και 2)Το ύψος τους να είναι ανάλογο προς το ύψος της αντιπαροχής της οποίας μπορεί να κάνει χρήση ο πολίτης» (άρθρο 25 παρ. 14 του Ν. 1828/1989)

Η πολλαπλή καταστρατήγηση της νομοθεσίας και η διαστρέβλωση της έννοιας της ανταποδοτικότητας από τη μεριά του Δήμου Σουλίου, η οποία επικροτείται από την εποπτεύουσα κρατική αρχή, καθώς και η σχεδόν αδιαμαρτύρητη εφαρμογή του μέτρου που θα διαπιστωθεί από πολύ κόσμο στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ, αποτελούν την ορατή μορφή των από καιρό προωθούμενων «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και να ‘μαστε λοιπόν μπροστά σε ένα φαινόμενο καθαρής φορομπηξίας που παίρνει μάλιστα το προκάλυμμα της ισονομίας και ισοπολιτείας. Ο νέος «Καλλικρατικός Δήμος Α.Ε.» έχει το δήμαρχο «λογιστή» με το βιβλίο εσόδων-εξόδων στο χέρι, και όπου υπάρχει έλλειμμα, το υποζύγιο, εμείς δηλαδή, πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά. Το ότι πληρώνουμε ένα σωρό φόρους στο κεντρικό κράτος (το οποίο τώρα πια ζητά και «τα αυγά και το καλάθια») αυτό δεν μετρά. Μπορεί κάθε τοπικός άρχοντας άσχετα με τη διαχείριση που κάνει, να μας φορτώνει και με τους δικού του φόρους. Η έννοια της «ανταποδοτικότητας» αναδεικνύεται σε ρυθμιστικό παράγοντα. Ότι δεν είναι ανταποδοτικό θα είναι παράνομο, ενώ ότι είναι (δηλαδή τα πάντα) θα πληρώνεται αδρά από τους χρήστες αλλά και από τους μη χρήστες, όπως στην περίπτωσή μας.

Αν η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δέχεται να παίξει αυτό το δυσάρεστο ρόλο, ουρά σε μια σειρά βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πάρει τη μορφή κατακλυσμού στον αγροτικό χώρο (ακριβώς αυτός που στοχοποείται και εδώ ), από την άλλη μεριά είναι εμφανέστατη η παντελής έλλειψη αντίδρασης – αντίστασης σ’ αυτή πολιτική. Ο αντιπολιτευτικός λόγος και των δύο αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, έμεινε κλεισμένος μέσα στους τέσσερεις τοίχους του Δημαρχείου, απόμακρος και απόλυτα ξεκομμένος από την κοινωνία. 
Για αρκετό καιρό (όπως μαθαίνουμε) κουβεντιαζόταν στις επιτροπές και υποεπιτροπές του Δήμου το θέμα, με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης, αλλά τίποτε δεν διέρρευσε και καμιά αντίσταση δεν επιχειρήθηκε. Καμιά ενημέρωση των πολιτών και κυρίως του κτηνοτροφικού κόσμου που αδικείται κατάφορα, για το σχέδιο που εκπονούνταν. Καμιά κριτική στο «Καλλικρατικό» αυτοδιοικητικό μόρφωμα. Κανένα μα κανένα κάλεσμα την ύστατη στιγμή για μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με την γραφειοκρατική του άνεση, ψήφισε το μέτρο.

Μέσα σ’ όλα αυτά προκύπτει αβίαστα ένα και βασικό, ερώτημα: Αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε με έναν οργανωμένο τρόπο απέναντι σε αυτά τα μικρά, πώς θα αντισταθούμε στα μεγάλα και σοβαρότερα. Αν ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος του τόπου, δεν διαθέτει εκείνη την ελάχιστη οργανωτική δομή που να μπορεί να αποτρέψει αυτή την κατάφορη αδικία από το πιο στενό και οικείο περιβάλλον του, πώς θα εμποδίσει την ολομέτωπη επίθεση και τον επιχειρούμενο ξεκληρισμό του; Ερώτημα που θα πρέπει να βασανίσει κάθε δημοκρατική σκέψη και να βάλει σε προβληματισμό όχι μόνο τον αγροτικό κόσμο που αποτελεί την παραγωγική βάση του τόπου. Η απάντησή του μέσα στην ίδια τη ζωή, μέσα στις τάξεις των ίδιων των παραγωγών, είναι αυτή που θα μπορέσει να επιτρέψει την όποια αισιόδοξη προοπτική.

Μέχρι τότε, θα αναζητείται αυτή η πρωτοπορία
Read More »
Η «Aνταποδοτικότητα» σαν εργαλείο φορομπηξίας - Γράφει ο Θεόδωρος Χόβολος Η «Aνταποδοτικότητα» σαν εργαλείο φορομπηξίας - Γράφει ο Θεόδωρος Χόβολος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την ITB Berlin (+Φωτορεπορτάζ)

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

 
Ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Βερολίνο, η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ευρώπης, μετά από αυτήν του Λονδίνου.

Τα πρώτα στοιχεία για την παρουσία της Ηπείρου στην ITB είναι θετικά, με την αποστολή της Περιφέρειας (στην οποία επικεφαλής είναι η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη) να συμμετέχει σε μια σειρά δράσεων προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, εντός και εκτός έκθεσης.


Έκτος των άλλων, η αποστολή πραγματοποίησε συναντήσεις με μεγάλους tours operators αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, ενώ είχε συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Γερμανία, με την συζήτηση να επεκτείνεται εκτός από τον τουρισμό και στις επιχειρηματικές δράσεις

Από το περίπτερο της Ηπείρου, μέχρι στιγμής έχει περάσεις πλήθος επισκεπτών, μεταξύ των οποίων η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η Προέδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης.

 
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015». Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι διεθνείς αφίξεις, για το σύνολο του έτους, μπορεί να ανέλθουν στα 25 εκατ. (27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) από 23,5 εκατ. το 2015. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. το 2015.

Φέτος συμμετέχουν 10.000 εκθέτες από 187 χώρες και προορισμούς οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις νέες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας σε 1.069 περίπτερα. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν φέτος περίπου 100.000 διεθνείς εμπορικοί επισκέπτες
Read More »
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την ITB Berlin (+Φωτορεπορτάζ) Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την ITB Berlin (+Φωτορεπορτάζ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες