Βιωματική ημερίδα - πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Μαΐου 15, 2016


Η μαγεία της φύσης!!! 
 
Μια όμορφη μέρα παρά το ψιλόβροχο πρόσφεραν σήμερα Κυριακή 15-5-2016 σε 120 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Άρτας.
 
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών – Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας, το ΚΠΕ Αράχθου και τη Διεύθυνση του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου που συνδιοργάνωσαν ημερίδα - πεζοπορία (στο φαράγγι του Βίκου) στην Κόνιτσα με τίτλο: «Βιωματική και Θεωρητική προσέγγιση στο Γεωπάρκο Βίκου Αώου». 
 
Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα - πεζοπορία
 
 
 
Read More »
Βιωματική ημερίδα - πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου (+ΦΩΤΟ) Βιωματική ημερίδα - πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαΐου 15, 2016


Συνελήφθη χθες (14-05-2016) το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, συνολικής ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2016 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πανηπειρωτικής Έκθεσης 2016

Κυριακή, Μαΐου 15, 2016

 
 
Τα εγκαίνια της Πανηπειρωτικής Έκθεσης 2016, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Γιάννης Στέφος και Βασίλης Γιόγιακας.
 
Πρόκειται για μια έκθεση προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας, που έχει καταστεί θεσμός για τα εμπορικά δρώμενα της Ηπείρου.
 
Σημειώνουμε ότι η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 έως 22 Μαΐου στο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, διάστημα στο οποίο αναμένεται να επισκεφτούν την Έκθεση 60.000 έως και 70.000 άτομα περίπου, όπως κάθε χρόνο.
Read More »
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πανηπειρωτικής Έκθεσης 2016 Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πανηπειρωτικής Έκθεσης 2016 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Κυριακή, Μαΐου 15, 2016


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και ώρα 19:00, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 25 με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπανών εορτών Σουλίου.

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2016.

ΘΕΜΑ 3ο: Έκθεση εσόδων – εξόδων Α΄ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικ. Έτους 2016.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση σύναψης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων συνολικού ποσού 815.000,00€ για την εκτέλεση των έργων: 1.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ποσό 665.000,00€ και 2.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ποσό 150.000,00€.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.

ΘΕΜΑ 6ο: Συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε..

ΘΕΜΑ 7ο: Υποβολή αιτήματος για την ένταξη του Δήμου Σουλίου στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΘΕΜΑ 8ο: Ορισμός Εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική συνέλευση του Κέντρου πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Αριάδνη (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία).

ΘΕΜΑ 9ο: Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αντικατάσταση μελών στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΩΓΗ.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΧΟΪΚΑΣ* ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 13ο: Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΧΟΪΚΑΣ Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 14ο: Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 15ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΦΡΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟ.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΕ ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΩΝ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ Τ.Κ. ΨΑΚΚΑΣ.

ΘΕΜΑ 18ο: Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΘΕΜΑ 19ο: Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 20ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ.Ε. ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΘΕΜΑ 21ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Τ.Κ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 22ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΗΓΩΝ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ.

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: *ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 24ο: Ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο των υπηρεσιών: 1.)Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε. Αχέροντα, 2.) Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε. Σουλίου.,-3.) Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε. Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 25ο: Οικονομική ενίσχυση άπορου δημότη.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2016 Rating: 5

Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας - Του Σταύρου Κωσταρά

Κυριακή, Μαΐου 15, 2016
 
Ξανανοίγουν μετά από 5 χρόνια οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας διάβασα με μεγάλη μου χαρά στα ΜΜΕ. 
 
Για την πρωτοβουλία αυτή οφείλω να συγχαρώ όλους τους τοπικούς φορείς που συνέδραμαν. 
 
Θέλω όμως και να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις, τις οποίες θεωρώ αναγκαίες.
Τα χρονικά περιθώρια για να επαναληφθεί εφέτος η λειτουργία των κατασκηνώσεων αυτών είναι οριακά και ίσως ανεπαρκή. 
 
Τα χρήματα που αφορούν τις λειτουργικές δαπάνες δεν είναι αρκετά διότι, εκτός από αυτές, απαιτούνται αρκετά χρήματα για την συντήρηση των υποδομών των κατασκηνώσεων, οι οποίες παρέμειναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τα κονδύλια που δόθηκαν στο παρελθόν στους αρμόδιους φορείς (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) έμειναν ανεκμετάλλευτα! 
 
Το καθεστώς λειτουργίας, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, είναι ερμαφρόδιτο και προβλέπει εποπτεία του αρμόδιου Δήμου, ο οποίος συγκροτεί και την αντίστοιχη επιτροπή λειτουργίας, αλλά οι ευθύνες όλες αλλά και τα χρήματα που διατίθενται πηγαίνουν στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία και τα διαχειρίζεται.

Εν κατακλείδι θα πρέπει να γίνουν άμεσα τα παρακάτω:  
  • Άμεση προκήρυξη, με ίσως και κατ’ εξαίρεση έγκριση από το υπουργείο, των θέσεων εργαζομένων που απαιτούνται και εγκρίθηκαν, προκειμένου να μην υπάρξει χρονική καθυστέρηση.
  • Ενημέρωση όλων των παιδιών να υποβάλουν άμεσα αιτήσεις με επανεξέταση των χρονικών περιόδων λειτουργίας προκειμένου να υπάρξει αρκετός χρόνος για όλες τις ενέργειες και την προετοιμασία της λειτουργικότητας των κατασκηνώσεων.
  • Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών οι οποίοι θα στελεχώσουν, μαζί με το προσωπικό που θα προσληφθεί, τις κατασκηνώσεις διότι στο παρελθόν δεν υπήρξαν αιτήσεις για συμμετοχή.
  • Έναρξη το ταχύτερο δυνατόν των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να γίνουν στους χώρους των κατασκηνώσεων και οι οποίες δυστυχώς είναι πολλές.
Τα χρήματα που διατέθηκαν όπως διάβασα είναι 91.000 Ευρώ, για τις λειτουργικές δαπάνες και 16.850 Ευρώ για το μισθολογικό κόστος. Τα χρήματα δεν είναι αρκετά και προφανώς θα πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου Φιλιατών αλλά και της Περιφέρειας και ίσως και άλλων φορέων για να γίνει εφικτή η συντήρηση των εγκαταστάσεων. 
 
Σε κάθε περίπτωση τα κονδύλια τα οποία δόθηκαν, αν δεν γίνει εφικτό να χρησιμοποιηθούν για την λειτουργία των κατασκηνώσεων την παρούσα χρονική περίοδο, να μην επιστραφούν αλλά ζητηθεί η χρήση τους να γίνει για την συντήρηση των εγκαταστάσεων η οποία είναι άκρως απαραίτητη. 
 
Θεωρώ ακόμη ότι οφείλω να ενημερώσω για προβλήματα που προέκυψαν στο παρελθόν όπως: 
Η χρηματοδότηση του έτους 2011 έγινε την 28-6-2011 (ημερομηνία παραλαβής του ποσού 88.685 ευρώ) και το έγγραφο με το οποίο ζητήθηκε να διευκρινισθεί ο τρόπος διάθεσής τους, εφόσον δεν λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις, στάλθηκε την 31-10-2011, χωρίς έως τότε να γίνει καμία άλλη ενέργεια, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να επιστραφεί ανεκμετάλλευτο στο Υπουργείο, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, και των αδικαιολόγητων χρονικών καθυστερήσεων. Έτσι, και αφού από την 28-6-2011 έως την 31-10-2011, αλλά και αργότερα, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ο τρόπος διάθεσης του από τους υπευθύνους διαχειριστές του στους οποίους και διατέθηκε δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. 
 
Το 2012, εν μέσω των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, καθυστέρησε αδικαιολόγητα από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και χειριστές του θέματος η ανακοίνωση για την πρόσληψη του προσωπικού, η οποία γίνεται με διαδικασίες ΑΣΕΠ και απαιτεί χρονικό διάστημα ενός περίπου μηνός, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η λειτουργία των κατασκηνώσεων. Εκτός αυτού η αρμόδια επιτροπή δεν συγκροτήθηκε ούτε για να προβεί στην προκήρυξη της πλήρωσης της θέσης του νυχτοφύλακα για 8 μήνες, θέση της οποίας η πλήρωση θα απέτρεπε την πρόκληση φθορών στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων. Και τα χρήματα αυτής της περιόδου επιστράφηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο ανεκμετάλλευτα.
Read More »
Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας - Του Σταύρου Κωσταρά  Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας - Του Σταύρου Κωσταρά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2016 Rating: 5

Ζητείται άμεσα συντηρητής για ξενοδοχειακή μονάδα στα Σύβοτα

Κυριακή, Μαΐου 15, 2016

Ζητείται άμεσα συντηρητής για ξενοδοχειακή μονάδα στα Σύβοτα

Απαραίτητα προσόντα:
  • Δίπλωμα οδήγησης ,
  • Γνώση κηπουρικής και 
  • συντήρησης πισίνας

Πληροφορίες στο τηλ. 6937282906
Read More »
Ζητείται άμεσα συντηρητής για ξενοδοχειακή μονάδα στα Σύβοτα  Ζητείται άμεσα συντηρητής για ξενοδοχειακή μονάδα στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 15, 2016 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες