Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η 2η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή την Δέλτα Καλαμά 2017 (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την 2η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά. 
Η συμμετοχή ήταν ανέλπιστα μεγάλη από μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου, σχεδόν 90 ποδηλάτες έλαβαν μέρος στον αγώνα. Απονεμήθηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους που τερμάτισαν στην μεγάλη διαδρομή: 
1oς Φοίβος Παπαδόπουλος, 
2ος Θωμάς Νούσης και 
3ος Σταύρος Λαμπίρης 
Στην junior διαδρομή: 
1ος Θοδωρής Φούκας, 
2ος Σταύρος Μητσάκης και Βένος Ηλίας, 
3ος Θεοφάνης Χριστογιάννης. 
Οι απονομές έγιναν από την κα. Μπέση Μαρίνα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή της εκδήλωσης:
  • Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας,
  • Τροχαία Λιμενικού Ηγουμενίτσας,
  • ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
  • και τον κ. Παλπάνη Στέργιο για την πολύτιμη βοήθειά του.

Χορηγοί εκδήλωσης: Σούπερ Μάρκετ Ξένος, Φούρνος Πανταζή

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν με την συμμετοχή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η 2η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή την Δέλτα Καλαμά 2017 (+ΦΩΤΟ)  Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η 2η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή την Δέλτα Καλαμά 2017 (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Μαθήματα χορού από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017
Read More »
Μαθήματα χορού από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου Μαθήματα χορού από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Στην Αστράκα την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017
Read More »
Στην Αστράκα την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στην Αστράκα την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Μία ακόμη πρωτιά για την Ερμιόνη Χασκή

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017


Την πρώτη θέση στα 5000 μέτρα Γυναικών κατέλαβε η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ερμιόνη Χασκή στο Run Greece στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 .
 
Η επίδοση της Ερμιόνη Χασκή ήταν 20.59
 
Συγχαρητήρια στην αθλήτρια και στον χορηγό Super Market ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ .Read More »
Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Μία ακόμη πρωτιά για την Ερμιόνη Χασκή Πρωτέας Ηγουμενίτσας: Μία ακόμη πρωτιά για την Ερμιόνη Χασκή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τη μη έγκριση τμημάτων στο ΕΠΑΛ Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017


Σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 1470 / 20-09-2017 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Έγκριση, κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2017-2018, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ.» δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα που ήταν σε εκκρεμότητα στο ΕΠΑΛ Φιλιατών. Το ίδιο συνέβη και με πολλά άλλα ΕΠΑΛ ανά την επικράτεια.

Για ακόμη μια φορά τα ΕΠΑΛ αποτελούν το μόνιμο θύμα των κυβερνητικών πολιτικών στην εκπαίδευση και τον «δοκιμαστικό σωλήνα» για ευρύτερες αλλαγές, προς το χειρότερο, τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών .

Η έννοια των ολιγομελών τμημάτων δεν έχει καμία βάση, ειδικά όταν μιλάμε για σχολεία σε δύσβατες, μειονεκτικές και παραμεθόριες περιοχές, όπως το ΕΠΑΛ Φιλιατών. Αυτό βέβαια δεν αγγίζει ούτε την τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ούτε τις προηγούμενες που βλέπουν την χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευση σαν «βαρίδι» την ώρα που ενισχύουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη.


Να θυμίσουμε στους πολιτικούς μας προϊστάμενους ότι:
Το ΕΠΑΛ Φιλιατών εξυπηρετεί έναν γεωγραφικά εκτενή δήμο με δεκάδες ορεινά χωριά και μηδαμινές υποδομές.
Μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού του σχολείου αποτελείται από παιδιά με μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα οποία διαμένουν και σιτίζονται στην εστία και στο οικοτροφείο.

Καλούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου να εγκρίνουν τον Τομέα Πληροφορικής της Β’ ΕΠΑΛ καθώς και την αντίστοιχη ειδικότητα της Γ’ ΕΠΑΛ του ΕΠΑΛ Φιλιατών.


Read More »
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τη μη έγκριση τμημάτων στο ΕΠΑΛ Φιλιατών Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τη μη έγκριση τμημάτων στο ΕΠΑΛ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Περιστατικά αυταρχισμού και παράβασης καθήκοντος από την διοίκηση του νοσοκομείου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017


Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους τα σωματεία του, τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Θεσπρωτίας και τους υγειονομικούς των μονάδων υγείας και πρόνοιας να είναι σε υψηλή ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την διεκδίκηση του δικαιώματος για καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε σύγχρονες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. 
Κάτω από το φως των τελευταίων εξελίξεων στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και τα περιστατικά αυταρχισμού και παράβασης καθήκοντος από την διοίκηση του νοσοκομείου σας καλούμε:

Καμία και κανένας να μην καταπιεί αμάσητη την επιχείρηση «ηθικοποίησης» και κάθαρσης των δημόσιων νοσοκομείων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιδίως όταν η διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών παραπέμπεται σε δίκη, κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση με συγκεκριμένο στόχο τον αποκλεισμό της Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη -Δ/ντριας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, ενεργού μέλους της ΕΙΝΗ, του συλλόγου εργαζομένων και μέλους του ΔΣ του νοσοκομείου ως εκλεγμένης εκπροσώπου των ιατρών, από την διεκδίκηση της θέσεως του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Φιλιατών.


Κανένας να μην πέσει στην αντιλαϊκή παγίδα της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων που παρουσιάζουν ως επιτυχία την παραγωγή πλεονασμάτων όπως έκανε και ο διοικητής του νοσοκομείου στις 5 του Σεπτέμβρη, γιατί αυτά τα πλεονάσματα είναι «ματωμένα» και αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των μονάδων υγείας.

Κανένας υγειονομικός να μην πέσει στην παγίδα όσων του ζητάνε να δουλέψει με μόνο «εργαλείο» το φιλότιμο του, αλλά συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα «εργαλεία»( εξοπλισμό, μόνιμο προσωπικό, χρηματοδότηση από το κράτος κ.α.) που αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για να παράσχουν τις υπηρεσίες εκείνες υγείας που δικαιούται ο Θεσπρωτικός λαός το 2017.

Εν όψει και της 3ης αντιλαϊκής αξιολόγησης όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων και την διεκδίκηση της κάλυψης των απωλειών που επέβαλαν στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης κυβερνήσεις και ΕΕ. 


 
Read More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Περιστατικά αυταρχισμού και παράβασης καθήκοντος από την διοίκηση του νοσοκομείου Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Περιστατικά αυταρχισμού και παράβασης καθήκοντος από την διοίκηση του νοσοκομείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Αλπικό Σούλι - Με τον φακό του Γιώργου Μαλαμίδη

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017


Αυτό είναι το αλπικό τοπίο που συναντά κανείς όταν φτάνει στο σέλωμα Χάβος πίσω από τον Γκορύλλα. 
Στην μέση της φώτο εντύπωση κάνει το βουνό που θυμίζει έντονα πυραμίδα και στους πρόποδές του δεσπόζει φωτεινό το ιστορικό χωριό της Φροσύνης. 
Λίγο πιο πίσω και αριστερότερα λαμπυρίζουν χαμηλά οι Κουκουλιοί. 
Τριγύρω χαμηλά στην κοιλάδα τα πάντα είναι τυλιγμένα στο σκοτάδι. 


Χαρακτηριστικά για να καταγραφεί το υπέδαφος χρειάστηκε ξεχωριστή λήψη περίπου 60 sec με ISO 2500. 
Η νέα Σελήνη που δεν είχε δύσει ακόμα την συγκεκριμένη στιγμή χάριζε στην παλέτα του ουρανού μπλε και μωβ αποχρώσεις. 
Τελικά γίναμε ένα με το άγριο τοπίο διασχίζοντας το μέχρι την Γλυκή και τον Αχέροντα.


 
Read More »
Αλπικό Σούλι - Με τον φακό του Γιώργου Μαλαμίδη Αλπικό Σούλι - Με τον φακό του Γιώργου Μαλαμίδη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Music open Day από το Πρότυπο Ωδείο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Music open Day από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσα: Music open Day από το Πρότυπο Ωδείο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εθελοντικός καθαρισμός του ποδηλατόδρομου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017


Με αφορμή την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στην πρωτοβουλία των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγ/τσας να καθαρίσουν την πόλη τους, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους. 

Για το λόγο αυτό, συνδράμει την εν λόγω δράση, που στην Ελλάδα συντονίζει η HELMEPA, την Τετάρτη, 27/9/2017 και ώρα 09.00 με 12.30 καθαρίζοντας κατά μήκος τον ποδηλατόδρομο, από την είσοδο του ΤΕΙ Ηγ/τσας και μέχρι το τέλος του.

Ελάτε να «καθαρίσουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας το καλοκαίρι»!!!Read More »
Ηγουμενίτσα: Εθελοντικός καθαρισμός του ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσα: Εθελοντικός καθαρισμός του ποδηλατόδρομου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

ΦΙΛΙΑΤΕΣ-Με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 36χρονου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017
Από το πρωί της περασμένης Κυριακής η οικογένεια και οι συγγενείς του 36χρονου Ηλία Ντρίκου από τη Σίδερη Φιλιατών Θεσπρωτίας, αναζητούν τα ίχνη του, καθώς ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο στάβλο που διατηρεί ως κτηνοτρόφος, δεν ξαναέδωσε σημεία ζωής. Με τις ώρες να περνούν και τον 35χρονο Ηλία να μην επιστρέφει, οι οικείοι του απευθύνθηκαν στις Αρχές που εξέδωσαν Silver Alert και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση αναζήτησής του με άνδρες της ΕΜΑΚ και αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται και η περιοχή στην κυριολεξία «σκανάρεται» εδώ και λίγα λεπτά από ελικόπτερο της αστυνομίας, προκειμένου να βρεθεί έστω ένα ίχνος που θα οδηγήσει στον αγνοούμενο κτηνοτρόφο. Η αγωνία κορυφώνεται και οι ώρες που διανύουμε είναι πραγματικά κρίσιμες....


Read More »
ΦΙΛΙΑΤΕΣ-Με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 36χρονου ΦΙΛΙΑΤΕΣ-Με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 36χρονου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Αντίθετη η Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου στην κατασκευή προβλήτας αδρανών υλικών στα Τσιμέντα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017


Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λαδοχωρίου με την αριθμ. 2/14-7-2017 ομόφωνη απόφασή του γνωμοδότησε αρνητικά για την κατασκευή προβλήτας φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών υλικών στη θέση Όρμο Τσιμέντα Λαδοχωρίου. 
Την απόφαση αυτή μετέφερα και ως Πρόεδρος της ΤΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το οποίο την υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία.


Το ίδιο έπραξα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου το οποίο όμως ψήφισε θετικά για την επένδυση και αρνητικά για την τοπική μας κοινωνίας, αγνοώντας πλήρως τις σημαντικές παρατηρήσεις που κάναμε, όπως η απουσία έγκρισης περιβαντολογικών όρων, το γεγονός ότι υπάρχει σε πολύ κοντινή απόσταση αρχαιολογικό χώρος, παραλία (ζαβαλή), καθώς και ότι η εν λόγω επένδυση θα προκαλέσει αυξημένο θόρυβο, οπτική ρύπανση, θολερότητα της θαλάσσης, σκόνη, διατάραξη του οικοσυστήματος και αύξηση του συγκοινωνιακού φορτίου.

Αλγεινή εντύπωση μας έκανε η στάση τόσο των περιφερειακών συμβούλων της Θεσπρωτίας οι οποίοι δεν μας στήριξαν, όσο και η επιμονή του κ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας να προχωρήσει η επένδυση ακόμα και χωρίς ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη περιβαλλοντολογική μελέτη.

Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαδοχωρίου δηλώνω ξεκάθαρα ότι με την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λαδοχωρίου δεν θα παίξει κανένας.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαδοχωρίου
Βασίλειος Χρυσικόπουλος 


 
Read More »
Αντίθετη η Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου στην κατασκευή προβλήτας αδρανών υλικών στα Τσιμέντα Αντίθετη η Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου στην κατασκευή προβλήτας αδρανών υλικών στα Τσιμέντα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 31χρονος είχε κρύψει στο φορτηγό του 4 μετανάστες

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 31χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε κρυμμένους εντός του φορτίου του επικαθήμενου, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 31χρονος είχε κρύψει στο φορτηγό του 4 μετανάστες  Ηγουμενίτσα: 31χρονος είχε κρύψει στο φορτηγό του 4 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της εξαφάνισης του 35χρονου κτηνοτρόφου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017Read More »
Θεσπρωτία: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της εξαφάνισης του 35χρονου κτηνοτρόφου Θεσπρωτία: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της εξαφάνισης του 35χρονου κτηνοτρόφου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δείτε τι δήλωσε η μητέρα του αγνοούμενου Ηλία Ντρίκου στην τηλεόραση του Έψιλον (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017


Read More »
Θεσπρωτία: Δείτε τι δήλωσε η μητέρα του αγνοούμενου Ηλία Ντρίκου στην τηλεόραση του Έψιλον (ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Δείτε τι δήλωσε η μητέρα του αγνοούμενου Ηλία Ντρίκου στην τηλεόραση του Έψιλον (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2017 Rating: 5

Σελίδες