https://picasion.com/

Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα για τις συνθήκες εργασίας των οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα για τις συνθήκες εργασίας των οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας


Προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, (Ν.384/11, άρθρο 66, παράγραφος 15) – (ΦΕΚ 150/Α/11), είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν υπό τη συντονιστική αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ και των παραρτημάτων του, τα ασθενοφόρα, στελεχωμένα και εξοπλισμένα, με μηνιαίο πρόγραμμα που υποβάλλεται στο ΕΚΑΒ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος «όλοι οι οδηγοί, πληρώματα ασθενοφόρων και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, που στελεχώνουν τα ασθενοφόρα τους, θα εκπαιδεύονται από το ΕΚΑΒ».

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη καθώς στο Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Οι πέντε οδηγοί του Κέντρου Υγείας της πόλης που εργάζονται υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ, πηγαίνουν στα περιστατικά όπου καλούνται, χωρίς συνοδεία πληρώματος ενώ σπανίως συνοδεύονται από γιατρούς. Αντίθετα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκτός από οδηγό, διαθέτουν πλήρωμα και γιατρό, όπως προβλέπει ο νόμος 384/11.

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξουν ταυτόχρονα δύο κλήσεις, ο ένας ασθενής όπου θα πάει πλήρωμα του ΕΚΑΒ θα έχει την τύχη να τον περιθάλπει γιατρός και εξειδικευμένο προσωπικό και στην άλλη όπου θα πάει ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας θα συνοδεύεται μόνο από τον οδηγό με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του εάν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό.

Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και γι’ αυτό το λόγο τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών όπως συμβαίνει και με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Αυτό σημαίνει ότι εκτός του οδηγού στο ασθενοφόρο που σπεύδει σ’ ένα περιστατικό, πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα ένας γιατρός και τουλάχιστον ένας εξειδικευμένος νοσοκόμος. Για να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσε να ενοποιηθεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ νομού Θεσπρωτίας, με εκείνο ενός όμορου νομού, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το προσωπικό που έχει την ευθύνη του τηλεφωνικού κέντρου.Κατόπιν των παραπάνω:-Πως πρόκειται να επιλύσετε το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ώστε οι οδηγοί να συνοδεύονται σε μόνιμη βάση από γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό;-Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και για να μη προκληθούν προβλήματα με «ασθενείς δύο ταχυτήτων», εκείνων που θα έχουν τη μεταχείριση που προβλέπει ο νόμος και εκείνων που δεν απολαμβάνουν της κατάλληλης περίθαλψης, θα φροντίσετε να επιλύσετε το πρόβλημα που έχει ανακύψει;-Καθώς για το θέμα ήδη υπάρχει έγγραφο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, με ημερομηνία 03/12/2012, τι θα κάνετε για την εφαρμογή του σχετικά με τον «συντονισμό των ασθενοφόρων», σύμφωνα με όσα απορρέουν από την νομοθεσία (Ν. 384/11, άρθρο 66, παράγραφος 15);Αρ. πρωτ: 1047/23-3-2015

Ο ερωτών βουλευτήςΒασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα για τις συνθήκες εργασίας των οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα για τις συνθήκες εργασίας των οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μετά την παρέλαση στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μετά την παρέλαση στην Ηγουμενίτσα
 
 
Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
 
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 στην Πλατεία Δημαρχείου στις 12:45μ.μ. αμέσως μετά την πρωινή παρέλαση.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση μεταφέρεται στο κλειστό γυμναστήριο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ» στο Λαδοχώρι την ίδια ώρα.
Read More »
Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μετά την παρέλαση στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μετά την παρέλαση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου


Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με το παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσα κ. Ιωάννη Λώλου με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Στέφανο Βλαχόπουλο καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Θεμιστοκλή Γκόγκα. Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, όσο και την αναβάθμιση του. Ο Δήμαρχος από πλευράς του δεσμεύτηκε να στηρίξει με όλα τα μέσα την αναβάθμιση του Τμήματος, κάνοντας ειδική μνεία στην κατεύθυνση «Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία» η οποία αποτελεί ένα δυναμικό πυλώνα περαιτέρω ανάπτυξης του Τμήματος.
Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Ποιητική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Ποιητική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίησηΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, με τη συμμετοχή του πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής, ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση.
 
Ακούστηκαν ποιήματα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών όπως: Διονύσιος Σολωμός, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Κ.Π. Καβάφης, Νίκος Καββαδίας, Κώστας Βάρναλης, Κώστας Καρυωτάκης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Άλκης Αλκαίος, Μιχάλης Γκανάς κ.ά.
  • ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΜΑΝΤΗ ΕΡΡΙΚΑ & ΓΚΑΛΝΤΕΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • ΠΙΑΝΟ: ΚΟΛΥΤΑ ΛΙΑ
  • ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΜΕΝΙΟΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΠΛΗΚΤΡΑ: ΛΑΜΠΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Read More »
Ποιητική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση Ποιητική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

1.7 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα στην Ήπειρο για αδήλωτη εργασία

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
1.7 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα στην Ήπειρο για αδήλωτη εργασία

 
Σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά κινείται ο εργασιακός... "μεσαίωνας" στην Ήπειρο, καθώς η αδήλωτη "μαύρη" εργασία, παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό Περιφέρειας σε ολόκληρη τη χώρα. 
 
Αυτό καταδεικνύεται ανάγλυφα μέσα από τα επίσημα πορίσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2014, σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου"AΡΤΕΜΙΣ". 
 
Συνολικά σε πανελλαδικό επίπεδο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 34.150 επιχειρήσεις και στο πλαίσιο αυτής της δειγματοληπτικής διαδικασίας, βρέθηκαν 4.404 επιχειρήσεις να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 12,90%). 
 
Κάτω από το μέσο όρο του πανελλαδικού ποσοστού είναι η αντίστοιχη εικόνα που αποτύπωσαν οι σχετικοί έλεγχοι στην Ήπειρο, καθώς ελέγχθηκαν 2.237 επιχειρήσεις και εντοπίστηκαν μόνο 136 από αυτές (ποσοστό 6,17%) να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους. 
 
Πιο συγκεκριμένα, στην Ήπειρο από το σύνολο των 10.707 εργαζομένων, οι 171 εντοπίστηκαν να εργάζονται σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας (ποσοστό 1,60%), ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων έφτασε τα 1.796.116 ευρώ. 
 
Αντίστοιχα, σε πανελλαδικό επίπεδο, σε σύνολο 175.178 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 7.083 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 4,04%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 73.818.909 ευρώ.
Read More »
1.7 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα στην Ήπειρο για αδήλωτη εργασία 1.7 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα στην Ήπειρο για αδήλωτη εργασία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Ομιλία με θέμα "Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι και Πραγματικότητα" στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Ομιλία με θέμα "Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι και Πραγματικότητα" στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας 


Οι Δάσκαλοι των τμημάτων Α1, Α2 & Β1 (Παλπάνης Στέργιος, Ευφροσύνη Ρίζου και Σισμανίδου Βασιλική) του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΚΠ Αριάδνη προσκαλούν τους γονείς των παραπάνω τάξεων σε ομιλία με θέμα "ο σχολικός εκφοβισμός. μύθοι και πραγματικότητα".

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 27/3/2015 και ώρα 18:15
Read More »
Ομιλία με θέμα "Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι και Πραγματικότητα" στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Ομιλία με θέμα "Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι και Πραγματικότητα" στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ TO ELEKTROSTORE24.GR ΜΠΕΣ...ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ!!!!

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ TO ELEKTROSTORE24.GR ΜΠΕΣ...ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ!!!! ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ TO ELEKTROSTORE24.GR   ΜΠΕΣ...ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ!!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Αξιόλογες επιδόσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην 9η Δωδωνιαία συνάντηση στίβου

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Αξιόλογες επιδόσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην 9η Δωδωνιαία συνάντηση στίβου


Πραγματοποιήθηκε η 9 ΔΩΔΩΝΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΒΟΥ που διοργάνωσε η ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ στα Ιωάννινα . 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Πρωτέας Ηγουμενίτσας, συμμετείχε με 50 αθλητές και αθλήτριες που σημείωσαν αξιόλογες επιδόσεις .


Αναλυτικά :
200 Κορασίδων Σωτηρίου Φαίη 1 θέση
200 Παίδων Ζάκκας Ανδρέας 2 θέση
150 μ Παμπαίδων Α Τζάνης Φίλιππος 1 θέση ,Ζάκκας Σταύρος 2 θέση
150 Παγκορασίδων Βόλου Ελευθερία 2 θέση , Νούση Μάτα 3 θέση
1000 μ παμπαίδων Β Ιωάννου Σωτήρης 3 θέση
50 μίνι παγκορασίδων Χρυσικοπούλου Μαριλένα 3 θέση
Μήκος Παμπαίδων Β Τσατσούλης Κων/νος 3 θέση
Μήκος Μίνι Κοριτσιών Μπέση Δανάη 3 θέση .
Σκυτάλη 4Χ60 ΠΠΒ 2 θέση

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και στους προπονητές
Read More »
Αξιόλογες επιδόσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην 9η Δωδωνιαία συνάντηση στίβου Αξιόλογες επιδόσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στην 9η Δωδωνιαία συνάντηση στίβου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Ίχνη αστέρων του αστερισμού του Δράκοντα στην ιερά μονή Αγίου Μηνά Κοκκιναλιθαρίου Φιλιατών

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Ίχνη αστέρων του αστερισμού του Δράκοντα στην ιερά μονή Αγίου Μηνά Κοκκιναλιθαρίου Φιλιατών
 
 
Η ιερά μονή Αγίου Μηνά συναντάται στο ορεινό χωριό Κοκκινολιθάρι Φιλιατών σε υψόμετρο 420 μετρων , χτισμένη πάνω σε βράχο σε περίοπτη θέση. Αποκαλείται από πολλούς και όχι άδικα ως το “μετέωρο της Ηπείρου“.

Ο Άγιος Μηνάς αποτελεί ένα από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα του νομού Θεσπρωτίας. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων και καλύπτεται με πλήθος θρύλων και παραδόσεων, που διατηρήθηκαν από γενεά σε γενεά ως τις ημέρες μας. Μεγαλύτερη έμφαση στις διηγήσεις αυτές δίδεται στην ίδρυση του ναού. Αναφέρεται, δηλαδή, ότι η αρχική ονομασία ήταν Εικονολιθάρι, επειδή κάποτε – άδηλο πότε – βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Μηνά επάνω στον βράχο και κατόπιν κτίστηκε ο Ναός στο όνομα του αγίου.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να επισκεφτείτε το Κοκκινολιθάρι και ειδικότερα την Μονή του Αγίου Μηνά. Μπορείτε να απολαύσετε έναν περίπατο στα γραφικά σοκάκια του χωριού και ένα γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες του. Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι κοντά στο Κοκκινολιθάρι θα βρείτε και άλλα παραδοσιακά χωριά όπως η Καμίτσιανη.
 
ΦΩΤΟ: Κώστας Τσέκας
Read More »
Ίχνη αστέρων του αστερισμού του Δράκοντα στην ιερά μονή Αγίου Μηνά Κοκκιναλιθαρίου Φιλιατών Ίχνη αστέρων του αστερισμού του Δράκοντα στην ιερά μονή Αγίου Μηνά Κοκκιναλιθαρίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας


Οι σπουδαστές του τμήματος κλασικής κιθάρας του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας παρουσίασαν τις ικανότητες τους στην κλασική κιθάρα, σε μία μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο εν λόγω ωδείο.

Τέτοιες εκδηλώσεις τις έχει ανάγκη η πόλη μας. 
 


Δίνουν δύναμη στους μαθητές του ωδείου και στους γονείς τους, αλλά και σε όλους εμάς που βλέπουμε πως καλλιεργείται μέσα στο ωδείο μια μουσική παιδεία, μια καλλιτεχνική και πολιτιστική κουλτούρα και δίνει διέξοδο στη νεολαία μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο διευθυντή κ. Γιώργο Λάμπρη και στο διδακτικό προσωπικό του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
Συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

«Γεώργιος Καραϊσκάκης, ένας μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας» Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
«Γεώργιος Καραϊσκάκης, ένας μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας»
Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα


Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00 οργανώνει εκδήλωση για τον Αγώνα του ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ» στην Ηγουμενίτσα.

ΘΕΜΑ: Μορφές του 21
«Γεώργιος Καραϊσκάκης, ένας μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας»

Ομιλητής: Γιώργος Κων. Καπρινιώτης
Read More »
«Γεώργιος Καραϊσκάκης, ένας μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας» Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα «Γεώργιος Καραϊσκάκης, ένας μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας»  Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Τα είπαν Κάτσης και Μπραΐμη στον απόηχο των απεντάξεων

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Τα είπαν Κάτσης και Μπραΐμη στον απόηχο των απεντάξεων
 
 
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Παραμυθιάς και στην Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, συνοδευμένος από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα από τον γραμματέα της Τ.Ο Πααμυθιάς και επικεφαλής της παραταξης "Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη" Δημήτριο Σακαρέλη και το μέλος της ΝΕ επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο Αντρέα Μπάμπα. Παρόντες επίσης στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Αθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Φράγκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το ενδιαφέρον της συζήτησης μονοπώλησαν οι πρόσφατες απεντάξεις του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη από το Εξοικονομώ και των πεζοδρομιών Παραμυθιάς από το ΕΣΠΑ, στον απόηχο των ανακοινώσεων Κάτση και Μπραΐμη για τα 2 θέματα, με τον βουλευτή Θεσπρωτίας να ζητάει τους σχετικούς φακέλους. Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση απο τον Μάριο Κάτση, ωστόσο οι δύο τους ανανεώσαν το ραντεβού τους για τις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου στην Αθηνα και στα αρμόδια υπουργεία.

Την ζήτηση απασχόλησε επίσης το αποχετευτικό της Παραμυθιάς, το Βιοτεχνικό Πάρκο, ο ΧΥΤΑ, η χάραξη του νέου δρόμου Παραμυθιάς Μεσοποτάμου, και τα ενταγμένα έργα στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Νεότερα μετά τις συναντήσεις στα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για τις απεντάξεις του σχολείου Βούλγαρη και των πεζοδρομιών.
Read More »
Τα είπαν Κάτσης και Μπραΐμη στον απόηχο των απεντάξεων Τα είπαν Κάτσης και Μπραΐμη στον απόηχο των απεντάξεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Τα βιβλία που πρέπει οι μαθητές Γυμνασίου να κρατήσουν για την επόμενη χρονιά

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Τα βιβλία που πρέπει οι μαθητές Γυμνασίου να κρατήσουν για την επόμενη χρονιά


Με έγγραφο που υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, καλούνται οι Διευθυντές όλων των Γυμνασίων της χώρας να ενημερώσουν:

Α. Τους μαθητές που φοιτούν στην Α τάξη του Γυμνασίου κατά το σχ. Έτος 2014-15 ότι πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο των Γερμανικών, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Β τάξη του Γυμνασίου το σχολικό έτος 2015-16.

Β. Τους μαθητές που φοιτούν στην Α τάξη του Γυμνασίου ότι πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο των Γαλλικών , διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Β τάξη του Γυμνασίου κατά το σχ.έτος 2015-16.

Γ. Τους μαθητές που φοιτούν στη Β τάξη του Γυμνασίου ότι κατά το σχ. Έτος 2014-15 πρέπει να διατηρήσουν το βιβλίο της Βιολογίας, διότι θα το χρησιμοποιήσουν και στη Γ τάξη του Γυμνασίου το σχ. Έτος 2015-16.
Read More »
Τα βιβλία που πρέπει οι μαθητές Γυμνασίου να κρατήσουν για την επόμενη χρονιά  Τα βιβλία που πρέπει οι μαθητές Γυμνασίου να κρατήσουν για την επόμενη χρονιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5

Σοβαρή καταγγελία για τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015
Σοβαρή καταγγελία για τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Ηγουμενίτσας, καταγγέλλει την αυθαίρετη και με δήθεν νομιμοφανή τρόπο αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, προερχόμενου από την Λαϊκή Συσπείρωση, που είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας για να συμμετάσχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ.

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ με πρότασή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο της 16/03/2015 να αντικατασταθεί ένα από τα τρία μέλη (πολίτες) του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, με το πρόσχημα ότι ο νόμος προβλέπει ότι όταν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση είναι περισσότεροι των 20 τότε μια θέση στο Δ.Σ. της καταλαμβάνει εργαζόμενος της.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΗ από το 2012 και μετά είναι συνολικά (μόνιμοι και συμβασιούχοι) πάνω από 20. Σήμερα είναι 23(18 μόνιμοι και 5 συμβασιούχοι).Πιστεύουμε ότι και σωστό είναι και δίκαιο να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι στο Δ.Σ., πράγμα που και οι ίδιοι το έχουν ζητήσει από καιρό.

Τονίζουμε όμως ότι ουδέποτε στο παρελθόν εφαρμόστηκε αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ούτε τέθηκε θέμα κατά την ψήφισή των νέων μελών για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ όταν συγκροτήθηκε το Δ.Σ .το 2014.

Η αιτιολογία ότι πρέπει να προσμετρούνται στην δύναμη των εργαζομένων και οι συμβασιούχοι προφανώς μας βρίσκει σύμφωνους και αγωνιζόμαστε για αυτό.

Ωστόσο αυτό η Δημοτική Αρχή το εφαρμόζει κατά περίπτωση(π.χ. δεν ψηφίσαν οι συμβασιούχοι στο ΠΑΚΠΠΟ),για να μην αναφερθούμε στην στάση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η μη συμμετοχή των εργαζομένων στο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ για χρόνια είναι παράνομη. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες για αυτό, τόσο στην διοίκηση της ΔΕΥΑΗ όσο και στις Δημοτικές Αρχές. Όπως επίσης πρέπει να ελεγχθούν για την νομιμότητα τους και οι αποφάσεις έχει πάρει το Δ.Σ. αυτό το διάστημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ..

Αλλά γιατί προς τούτο πρέπει να καθαιρεθεί από το Δ.Σ. ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης;

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι όλη αυτή μεθόδευση έγινε για να εκπαραθυρωθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, ο εκπρόσωπός της Παπαχρήστος Στέφανος, επειδή η παρουσία του , οι απόψεις και οι προτάσεις του, ήταν ενοχλητικές τόσο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο όσο και στον πρόεδρο του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα τους ενόχλησε επειδή από την αρχή της συμμετοχής του στο Δ.Σ. ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που εισάγονταν στο Δ.Σ, και ότι ο ρόλος των μελών του δεν πρέπει να περιορίζεται απλά και μόνο στην επικύρωση με θετική ψήφο των θεμάτων και προτάσεων που τίθεντο σε αυτό.

Τους ενόχλησε ότι επέβαλε στα Δ.Σ. να συζητούνται τα θέματα, να αναδεικνύονται πλευρές τους, να γίνονται προτάσεις από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης και να καταψηφίζονται απ’ αυτήν αρκετά από τα προτεινόμενα.

Η εικόνα για τα μέλη του Δ.Σ. ,των έξι (6) συμβούλων επί συνόλου επτά (7), ήταν να δίνουν πάντα θετική ψήφο χωρίς να εκφράζουν άποψη σε όλα τα Δ.Σ., μα και σε όλα τα θέματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, μεταξύ των θεμάτων που καταψήφισε ήταν και ο προϋπολογισμός του 2015 (συζητήθηκε 9/12/2014), με παράλληλη κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την ανακούφιση των δημοτών, των λαϊκών νοικοκυριών που έχουν γονατίσει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν σε βάρος τους οι κυβερνήσεις της τελευταίας 6ετίας μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, και υλοποιούν κατά το μέρος που τους αναλογεί και τα εκάστοτε Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ.

Φαίνεται ότι αυτό που τους ενδιαφέρει τελικά και θέλουνε να επικρατεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, είναι άκρα του τάφου σιωπή.

Δηλαδή τα μέλη του Δ.Σ. πρέπει απλά να ψηφίζουν , να μην ρωτάνε, να μην συζητάνε, να μην έχουνε απορίες, να μην αναδεικνύουν προβλήματα, απλά να συμφωνούν σε όλα.

Αυτή είναι η φιλοσοφία για την λειτουργία του Δ.Σ., έτσι εννοεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος ότι πρέπει να λειτουργεί η ΔΕΥΑΗ ΑΕ, φυσικά με τις ευλογίες της πλειοψηφίας (συμπολίτευσης) του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Αυτή όμως η λειτουργία του Δ.Σ. δεν προς όφελος του λαού και του τόπου.

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Δώρης Δήμας
Read More »
Σοβαρή καταγγελία για τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Σοβαρή καταγγελία για τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015 Rating: 5