Στο πλευρό του Καλφόγλου η ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας σε έκτακτη συνεδρίασή της, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον Βοηθό Διαιτητή της super League κ. Καλφόγλου.

Πράγματι το σοβαρό λάθος του κ. Καλφόγλου που έκανε ως Βοηθός Διαιτητής στον αγώνα του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στις 6-5-2017, δικαίως δημιούργησε αγανάκτηση στους φιλάθλους.

Όμως, γνωρίζοντας το ήθος, τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του, επί 15 και πλέον χρόνια, διαβεβαιώνουμε όλους τους φιλάθλους ότι αποτελεί πρότυπο για την σημερινή Διαιτησία στη χώρα μας και είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για ανθρώπινο και μόνο λάθος.

Ποτέ στην θητεία του δεν δημιούργησε το παραμικρό θέμα σχετικά με την διαιτητική του απόδοση, τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα όσο και στην super league και football league.

Τα προηγούμενα πέντε (5) χρόνια έπαιξε στην super league πενήντα τρεις (53) αγώνες με σχεδόν άριστη απόδοση. Αδιάψευστος μαρτυράς μας οι εκθέσεις των παρατηρητών του.

Αυτή του η απόδοση άλλωστε είχε ως αποτέλεσμα τον ορισμό του από την ΚΕΔ/ΕΠΟ στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος.

Όλα τα χρόνια ήταν υπόδειγμα ανθρώπου με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επάρκεια γνώσεων και μας έχει πείσει για την μεγάλη του αξία στο λειτούργημα που εκτελεί.

Κατόπιν όλων αυτών, καλούμε τον Βοηθό Διαιτητή μας κ. Καλφόγλου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ώστε να αποδείξει ακόμη και σε αυτούς που σήμερα δίκαια διαμαρτύρονται, πως επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος και μόνο και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του.

Βεβαίως να ελεγχθεί και να τιμωρηθεί, αλλά μόνο για το ανθρώπινο λάθος, που χρήζει μάλιστα περαιτέρω ανάλυσης, γιατί πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση . Τα υπόλοιπα σενάρια δεν είναι άξια λόγου και σχολιασμού.

Η Ένωσή μας, με την άριστη οργάνωση και συνεχή εκπαίδευση των Διαιτητών κρατά σε πολύ υψηλό επίπεδο την Διαιτητική απόδοση όπως αποδεικνύεται και από την έγκριτη και με σεβασμό και εμπιστοσύνη παρουσία τόσων μελών μας σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες ».

Η Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΣ Θεσπρωτίας


 
Read More »
Στο πλευρό του Καλφόγλου η ΕΠΣ Θεσπρωτίας Στο πλευρό του Καλφόγλου η ΕΠΣ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Πότε το παιδί χρειάζεται εργοθεραπεία: 10 σημάδια μέσα στην τάξη - Γράφει ο Βασίλης Γούσης

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Πότε το παιδί χρειάζεται εργοθεραπεία: 10 σημάδια μέσα στην τάξη! Συχνά οι γονείς και οι δάσκαλοι καθυστερούν να παρατηρήσουν δυσκολίες που σχετίζονται με τις κινητικές δεξιότητες ενός παιδιού σε αντίθεση με τις δεξιότητες του λόγου που είναι πάντα πιο εύκολα παρατηρήσιμες. Στην πραγματικότητα, η εικόνα του παιδιού μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου (προ-νηπίου) μπορεί να μας δώσει πολλά στοιχεία για την κινητική του εξέλιξη. 
Η παρατήρηση του παιδαγωγού αλλά και του γονιού κατά τη διάρκεια σχολικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιού, μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ στην έγκαιρη παρέμβαση δυσκολιών λεπτής και αδρής κινητικότητας, προσοχής και συγκέντρωσης που είναι και οι κύριοι λόγοι επανάληψης του νηπιαγωγείου σε περιπτώσεις παιδιών τυπικής κατά τα άλλα ανάπτυξης. 
Διαβάστε 10 σημάδια που μας δείχνουν πως το παιδί χρειάζεται να αξιολογηθεί άμεσα από κάποιον εξειδικευμένο εργοθεραπευτή. 
1. Έχει κακή στάση σώματος είτε στην καρέκλα είτε όταν κάθεται σε μη στηριζόμενη θέση όπως π.χ. οκλαδόν, σε κύκλο κλπ. Το παιδί που δυσκολεύεται να στηριχτεί, μπορεί να το δείτε συχνά να ξαπλώνει μπρούμυτα ή να κυλάει ανάμεσα στα άλλα παιδιά του κύκλου. 
2. Συχνά πέφτει και χτυπάει επάνω σε αντικείμενα και ανθρώπους κατά λάθος αλλά και επίτηδες. 
3. Παρουσιάζει άγνοια κινδύνου και βρίσκεται συχνά σε καταστάσεις επικίνδυνες χωρίς να υπολογίζει την ασφάλειά του ή την ασφάλεια των άλλων. 
4. Στέκεται συχνά παρατηρητής σε παιχνίδια στην παιδική χαρά χωρίς να εμπλέκεται σε αυτά ειδικά όταν χρειάζεται να τα χειριστεί μόνο του. 
5. Δυσκολεύεται να σταθεί και να ακολουθήσει τη σειρά ή τον κύκλο ειδικά κατά τη βάδιση/τρέξιμο. 
6. Επιλέγει σχεδόν πάντα το ίδιο κινητικό παιχνίδι και αποφεύγει να εμπλακεί σε άλλα που δεν γνωρίζει και μπορεί να χρειάζονται επιδέξιους κινητικούς χειρισμούς. 
7. Αποφεύγει τις δραστηριότητες που απαιτούν δεξιότητες λεπτής κινητικότητας όπως το γράψιμο/ζωγραφική και το ψαλίδι. Μπορεί επίσης να εμφανίζει λάθος τρόπο λαβής του μολυβιού ή να πιέζει περισσότερο/λιγότερο απ’ ότι πρέπει το μολύβι στο χαρτί. 
8. Δυσκολεύεται στην κατασκευή πάζλ ή σε άλλου τύπου κατασκευές όπως με τουβλάκια, ξύλινα εργαλεία κλπ. 
9. Δυσκολεύεται σε καθημερινές δεξιότητες αυτό-υπηρέτησης όπως το ντύσιμο, να βάλει τα παπούτσια του, να βουρτσίσει δόντια κλπ. 
10. Παρουσιάζει γενικά μεγαλύτερη δυσκολία από τους συμμαθητές του στο να διατηρήσει την καθαριότητα και την τάξη στη θέση του, να είναι συνεπές στις εργασίες του, να προσέχει και να συγκεντρώνεται σε δραστηριότητες μέσα στην τάξη.
Βασίλης Γούσης, εργοθεραπευτής, 
επιστημονικός συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης
Ηγουμενίτσα & Ιωάννινα


 
Read More »
Πότε το παιδί χρειάζεται εργοθεραπεία: 10 σημάδια μέσα στην τάξη - Γράφει ο Βασίλης Γούσης Πότε το παιδί χρειάζεται εργοθεραπεία: 10 σημάδια μέσα στην τάξη - Γράφει ο Βασίλης Γούσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διαβάσεις πεζών στην πόλη μας - Του Βασίλη Βεζδρεβάνη

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Πόσοι από εμάς έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου περιμένοντας πότε θα σταματήσει η ροή των αυτοκινήτων; 
Πόσοι από εμάς έχουν κινδυνέψει διασχίζοντας το δρόμο από μια διάβαση πεζών, ειδικά στην παραλιακή οδό της πόλης μας; 
Πόσοι από εμάς όντας οδηγοί έχουν κινδυνέψει από όχημα που ακολουθεί , στην προσπάθειά μας να επιτρέψουμε στον πεζό να περάσει με ασφάλεια το δρόμο από μια διάβαση ;
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών λησμονεί ότι η παρουσία διάβασης στο οδόστρωμα προστάζει υποχρεωτικό σταμάτημα ("κοκκάλωμα") του οχήματος και έλεγχο πριν την επανεκκίνηση του οχήματος (αντιστοιχία σε σήμα STOP) .
Στην Ηγουμενίτσα παρατηρείται το φαινόμενο να διέρχονται τα οχήματα με αυξανόμενη ταχύτητα από τις διαβάσεις , θέτοντας σε κίνδυνο γονείς με παιδικά καρότσια , παιδιά με ποδήλατα , υπερήλικους και συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες .
Για να διέλθεις από μια διάβαση πεζών στην πόλη μας με ασφάλεια πρέπει να διαθέτεις τα ακόλουθα:
α) την τύχη να φιλοτιμηθεί κάποιος να σου επιτρέψει να περάσεις ,
β)τις ικανότητες ενός σπρίντερ για να τρέξεις ,
γ) την τύχη να μη γλιστρήσεις και σε "θερίσει" το διερχόμενο όχημα.
Ίσως δεν θα είχα μπει στη διαδικασία να αναφερθώ σε αυτό το ζήτημα , αν και εγώ δεν αντιμετώπιζα κάποια δυσκολία στις μετακινήσεις μου το τελευταίο διάστημα. Παρατήρησα λοιπόν ότι στην παραλιακή - πίστα μεγάλων ταχυτήτων- οδό της πόλης μας υπάρχουν πολλές χωροθετημένες διαβάσεις πεζών ( από την είσοδο του ποδηλατόδρομου μέχρι και το κτήριο της Περιφέρειας).
Από αυτές ελάχιστες εξακολουθούν να είναι ακόμα διακριτές αν και πρόσφατα ξανα - βαμμένες (με τι χρώμα τις βάφουν άραγε;). 
Ξέρετε σε πόσες από αυτές υπάρχει πρόβλεψη και κλίση για τροχήλατο αναπηρικό αμαξίδιο ; 
Σε τρεις (3) στην κατεύθυνση προς το λιμάνι και σε τέσσερις (4) στην κατεύθυνση προς το γήπεδο . 
Από αυτές μόνο στις τρεις (3) υπάρχει αυτή οι κλίση και στις δύο άκρες της διάβασης. 
Ευχερώς κατεβαίνει το αναπηρικό αμαξίδιο από τη μία πλευρά , αλλά από την άλλη τείχος. 
Και να ορμάνε τα τροχοφόρα καταπάνω σου και ας είσαι στη διάβαση...
Αυτό αγαπητοί φίλοι δε μου αρέσει στην πόλη μου . 
Θέλω ο καθένας μας να μπορεί να περνά το δρόμο με ασφάλεια από τις διαβάσεις των πεζών .
Όταν πάει στη δουλειά του, όταν πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο ,όταν πηγαίνει τον ασθενή γονέα του στο γιατρό. 
Θέλω η πόλη μας να γίνει μια καλύτερη πόλη .


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διαβάσεις πεζών στην πόλη μας - Του Βασίλη Βεζδρεβάνη Ηγουμενίτσα: Διαβάσεις πεζών στην πόλη μας - Του Βασίλη Βεζδρεβάνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σημάδια για προορισμούς Φωτός, Χρωμάτων, Ζωής, Ομορφιάς - Του Λεωνίδα Τζάνη

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Γέννημα θρέμμα Θεσπρωτός και χρειάστηκα αρκετά χρόνια να ξεφύγω από τα στενά όρια της καθημερινότητας, της ρουτίνας. Μερικά χρόνια, για να ανακαλύψω την Φύση, την Θεσπρωτία. Βέβαια το εύρος του ρήματος “ανακαλύπτω”, ειδικά για την Θεσπρωτία, είναι δύσκολο να περιοριστεί σε κάποια όρια και τέλος. Αυτός ο τόπος, το σιγοψιθυρίζω μετά από κάθε περιπέτεια μου, δεν παύει να με εκπλήσσει. Βουνά, χαράδρες δάση. Ανάμεσα τους χωριά, εκκλησιές, όλα γεμάτα με θρύλους κι Ιστορίες και…. Νερά που ξεκινούν από κει ψηλά, σε πηγές γεννιούνται, σε ποτάμια παίρνουν φόρα, περνάν κάτω από γεφύρια, μέσα από φαράγγια και ανταμώνουν στις καταγάλανες δαντελωτές ακτές του Ιονίου.
Η αρχή έγινε από τις παιδικές μου αναμνήσεις μα και επιθυμίες. Αυτές με πήραν από το χέρι, με ανέβασαν ξανά στα βουνά, με περπάτησαν πάλι σε πλαγιές και δάση. Μαζί τους διέσχισα τα ποτάμια και ήταν ο μπούσουλας μου να πλεύσω στο Ιόνιο. Κι όταν αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται ήρθε η λαχτάρα να τα αποτυπώσω, να τα μοιραστώ. Να δείξω στον κόσμο κάποιες Στιγμές . Κάπου εκεί στην προσπάθεια μου να αποτυπώσω αυτήν την αστείρευτη ομορφιά του τοπίου, αντάμωσα και την Φωτογραφία. Συνάμα μέσα από την εικόνα ξεπηδούσαν μυριάδες λέξεις και στην πορεία θέλησα να συλλέξω, να γράψω μερικές για να δείξω κάποιες πτυχές του τοπίου όπου το φως και οι αποχρώσεις του δεν έφταναν για να αποδώσουν απόλυτα την ομορφιά του.
Πέρασε καιρός και αυτή η μικρή τρέλα άρχισε να αποκτά “συνοδοιπόρους” Άτομα που νοερά, αρχικά, με ακολουθούσαν σε αυτές τις περιπέτειες. Είναι τότε που άρχισα να καταλαβαίνω πως η δύναμη της εικόνας και των μικρών μου Στιγμών θα με βοηθούσε στο σκοπό μου
Σκοπό - όνειρο που ξεκίνησε και απ το παράπονο… για το πόσο άγνωστη είναι ακόμα η Θεσπρωτία. Για πολλούς είναι ακόμα ένας επίγειος αχαρτογράφητος παράδεισος και έχει τόσες συγκινήσεις να προσφέρει στον επισκέπτη. Έτσι θέλω μέσα από της Στιγμές που μοιράζομαι να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στην ανάδειξη αυτού του τόπου
Ένας “κούκος” μπορεί να φέρει την Άνοιξη; όχι βέβαια υπάρχουν πολλοί που πριν από μένα προσπαθούν για αυτό και άλλοι περισσότεροι που βαδίζουν στην ίδια κατεύθυνση. Να συστήσουν την Θεσπρωτία στον κόσμο . Μα το σημαντικό είναι, τι μπορεί να κάνει και ο καθένας μας τελικά για αυτό.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να απολογηθώ για τον τίτλο αυτού του κειμένου. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν, Σημάδια Ανάπτυξης, μα η λέξη Ανάπτυξη έχει τόσο πολύ ¨κακοποιηθεί” στις μέρες που ζούμε, ώστε μόνο η αναφορά της θα “ξεθώριαζε” κάθε προσπάθεια. Ζώη λοιπόν στην θέση της Ανάπτυξης και…. Σημάδια για να ζωντανέψει αυτός ο τόπος.
Αυτά τα χρόνια που τριγυρνώ η δυσκολία να γνωρίσω πραγματικά την Θεσπρωτία ήταν στην έλλειψη των Σημαδιών, της Πληροφορίας, των Πηγών για τους παραδείσους αυτού του τόπου. Δυσκολευόμουν να τους βρω, πολλές φορές ο κόσμος δεν βοηθούσε, ίσως δεν καταλάβαινε την αξία τους. Δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς μια κορυφή βουνού, ένας μικρός καταρράκτης, ένα απόμακρο ξωκλήσι στην άκρη του βράχου, μπορεί να είναι σημαντικό. Μερικές φορές συναντούσα ενδοιασμούς από τους ντόπιους, “φοβία” μην αποκαλυφθεί ο μικρός τους παράδεισος. Κρατώντας τον όμως για τον εαυτό τους, άθελα, στερούσαν από την περιοχή τους την ζωή που θα μπορούσε να εμφυσήσει ο κόσμος που θα ερχόταν σαν επισκέπτης. Απόρροια αυτών είναι το φαινόμενο ακόμα και για όσους ζουν μόνιμα στην Θεσπρωτία να μην ξέρουν πανέμορφα μέρη του τόπου τους, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων.
Να τα Σημάδια Ζωής …..η πληροφορία, οι οδηγίες, η πρόσβαση να φτάσει ο κόσμος σε αυτά τα μέρη απίστευτης ομορφιάς.
Μια Ταμπέλα, ένα βέλος κατεύθυνσης, λίγες λέξεις, εικόνες, είναι αρκετές να κάνουμε γνωστό τον τόπο μας. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι άτομα που έχουν ικανότητα να μεταδώσουν αυτά τα Σήματα. Περιπατητές, φυσιολάτρες, φωτογράφοι, αφηγητές. Άνθρωποι που νιώθουν την αύρα που εκπέμπουν αυτές οι ομορφιές και θέλουν να την μεταδώσουν. Να φέρουν συνοδοιπόρους με την ματιά τους, τον λόγο τους. Να ξεναγήσουν, να γνωρίσουν στον κόσμο την Θεσπρωτία 

Όλοι μας μπορούμε ο καθένας με της δικές του δυνάμεις. Βάλτε αυτά τα Σημάδια Ζωής. Τοποθετήστε πινακίδες, καθαρίστε έναν χώρο, χαράξτε ένα μονοπάτι στο δάσος, το ρέμα, μια πορεία για την καταγάλανη ακτή. Προσθέστε σε αυτά “αποχρώσεις” Μύθων, Ιστορίας μα και αναμνήσεων. Κάντε το δικό σας τοπικό παράδεισο να τον επισκεφτεί και να τον αγαπήσει ο κόσμος και εσείς θα εισπράξετε την χαρά ότι προσφέρατε στους επισκέπτες, λίγο από την ομορφιά που σας ανάθρεψε, την Ομορφιά της Θεσπρωτικής Γης.

Σημάδια για προορισμούς Φωτός,Χρωμάτων, Ζωής ....Ομορφιάς. ….κάπου  εκεί ανάμεσα σε βουνά ποτάμια και θάλασσες θα περιφέρομαι κι εγώ  Σε κάθε γωνιά της Θεσπρωτίας, σε αυτόν τον τόπο κάθε φορά να με εκπλήσσει.


Read More »
Θεσπρωτία: Σημάδια για προορισμούς Φωτός, Χρωμάτων, Ζωής, Ομορφιάς - Του Λεωνίδα Τζάνη Θεσπρωτία: Σημάδια για προορισμούς Φωτός, Χρωμάτων, Ζωής, Ομορφιάς - Του Λεωνίδα Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017


 
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Πρόσληψη μίας καθαρίστριας στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017


 


 
Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα πέντε (75) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων .

Στις 75 θεσεις ειναι και μια θέση ΥΕ Καθαριότητας , για το Κέντρο Υγειας Παραμυθιάς για 8 μήνες

Αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.


 
Read More »
Πρόσληψη μίας καθαρίστριας στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς Πρόσληψη μίας καθαρίστριας στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 19χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017


Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκαν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 19χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 19χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων - 4 προσαγωγές

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Έφοδο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Παραμυθιάς, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, η Οικονομική Αστυνομία και υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Άντρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ερεύνησαν το πρωί το κατάστημα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές. 


Read More »
Θεσπρωτία: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων - 4 προσαγωγές Θεσπρωτία: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων  - 4 προσαγωγές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για τη μείωση των αφίξεων από την κρουαζιέρα

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017
Επίκαιρη επερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τις αρνητικές εξελίξεις που καταγράφονται στην κρουαζιέρα κατέθεσαν 34 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας.

Επισημαίνουν ότι το 2017, οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και στα 42 λιμάνια της χώρας που καταγράφεται η κίνηση, θα είναι μειωμένες κατά 22,7% και από 4.290 το 2016 να φθάσουν τις 3.316.

Η μείωση στους επιβάτες αναμένεται να κινηθεί στο 13,9% και από 5,1 εκατομμύρια επιβάτες το 2016 θα υπάρξει μείωση στα 4,4 εκατομμύρια το 2017.
Ανάλογη εικόνα θα υπάρξει και για το 2018, που ήδη θεωρείται μια χαμένη χρονιά.

Τονίζουν ότι η κυβέρνηση παρουσιάστηκε ανέτοιμη να αντιληφθεί τη δυναμική και τις συνέπειες των γεγονότων από τις εξελίξεις στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή, που οδήγησαν τις εταιρείες κρουαζιέρας να αναζητήσουν ασφαλείς προορισμούς προς τη Δυτική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα ο μεγάλος χαμένος να είναι η χώρα μας. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η ανυπαρξία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στήριξης της κρουαζιέρας.

Οι Βουλευτές στην Επερώτησή τους ζητούν:

α) Άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα, όπως το γεγονός ότι δεν ισχύει στην Ελλάδα το αφορολόγητο για καύσιμα και τροφοδοσία στα κρουαζιερόπλοια που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

β) Ενίσχυση του προσωπικού και των ηλεκτρονικών υποδομών των προξενείων μας στις χώρες εκτός Σένγκεν και ιδιαίτερα σε Κίνα, Ρωσία και Τουρκία για να διευκολυνθεί η διαδικασία παροχής βίζας και να τερματιστεί το σημερινό καθεστώς ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων για τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.

γ) Βελτίωση του συντονισμού τελωνειακών υπηρεσιών, λιμενικού και αστυνομίας ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία οι επιβάτες της κρουαζιέρας.

δ) Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων σε νησιά που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας.

ε) Δημιουργία σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, με συνεργασία της Πολιτείας, του ΣΕΤΕ και της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας .

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Καταγράφουμε μεγάλες απώλειες για το 2017 και το 2018 και η εικόνα αυτή πρέπει να αναστραφεί.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ως στόχο, να βγει από την εικόνα που τη συνδέει, ως προορισμό κρουαζιέρας, με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Πρέπει να αποσυνδεθεί, αφού οι ξένοι επισκέπτες δεν επιλέγουν εύκολα πακέτα κρουαζιέρας που περιλαμβάνουν και προορισμούς στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας. Πρέπει να γίνει το hub της Ανατολικής Μεσογείου με μεγάλα λιμάνια που θα αποτελούν home ports.

Απαιτείται η ανάπτυξη νέων, σύγχρονων και ανταποδοτικών υποδομών στα λιμάνια για να μπορούν να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς. Η ανάπτυξη αυτών των υποδομών, μπορεί να γίνει από τις εταιρείες κρουαζιέρας με σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο».

Επίκαιρη ερώτηση

Προς Κυρία Υπουργό Τουρισμού, Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας»

Κυρία και Κύριε Υπουργέ,

Τα μηνύματα για την πορεία της κρουαζιέρας είναι εξαιρετικά δυσοίωνα.

Η κυβέρνηση παρουσιάστηκε ανέτοιμη να αντιληφθεί τη δυναμική και τις συνέπειες των γεγονότων από τις εξελίξεις στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή, που οδήγησαν τις εταιρείες κρουαζιέρας να αναζητήσουν ασφαλείς προορισμούς προς τη Δυτική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα ο μεγάλος χαμένος να είναι η χώρα μας.

Η επίκληση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι το 2016 ήταν μια καλή χρονιά για την Ελληνική κρουαζιέρα, καταδεικνύει ηθελημένη ή εσκεμμένη άγνοια της πραγματικότητας.

Το 2016 και υπό την πίεση του χρόνου, κάποιες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, προχώρησαν σε αλλαγή δρομολογίων και στην αντικατάσταση κάποιων τουρκικών προορισμών από ελληνικούς προορισμούς, λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία.

Το 2017, όμως, με το σχεδιασμό των νέων δρομολογίων οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και στα 42 λιμάνια που καταγράφεται η κίνηση, θα είναι μειωμένες κατά 22,7% και από 4.290 το 2016 να φθάσουν τις 3.316.

Η μείωση στους επιβάτες αναμένεται να κινηθεί στο 13,9% και από 5,1 εκατομμύρια επιβάτες το 2016 θα υπάρξει μείωση στα 4,4 εκατομμύρια το 2017.

Ανάλογη εικόνα θα υπάρξει και για το 2018, που ήδη θεωρείται μια χαμένη χρονιά.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η ανυπαρξία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στήριξης της κρουαζιέρας, αφού:

* Δεν είμαστε, ως χώρα, ανταγωνιστικοί σε ό, τι αφορά στο κόστος αλλά και τις υπηρεσίες στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

* Οι λιμενικές υποδομές, αλλά και οι υποδομές στα αεροδρόμια, χρειάζονται βελτιώσεις.

* Δεν έχουν απλοποιηθεί οι διαδικασίες άφιξης και απόπλου ενός πλοίου.

* Δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ως στόχο, να βγει από την εικόνα που τη συνδέει, ως προορισμό κρουαζιέρας, με τις εξελίξεις στην Τουρκία. Πρέπει να αποσυνδεθεί, αφού οι ξένοι επισκέπτες δεν επιλέγουν εύκολα πακέτα κρουαζιέρας που περιλαμβάνουν και προορισμούς στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας. Πρέπει η Ελλάδα να γίνει το hub της Ανατολικής Μεσογείου με μεγάλα λιμάνια που θα αποτελούν home ports.

Αυτή πρέπει να είναι η κυρίαρχη στρατηγική επιλογή, που, όμως, δεν δείχνει να απασχολεί την κυβέρνηση.

Με δεδομένα τα δημοσιονομικά προβλήματα και τους περιορισμούς που υπάρχουν, η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων και ανταποδοτικών υποδομών στα λιμάνια για να μπορούν να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς. Η ανάπτυξη αυτών των υποδομών μπορεί να γίνει από τις εταιρείες κρουαζιέρας με σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο.

Παράλληλα πρέπει να υπάρξει :

> Άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα, όπως το γεγονός ότι δεν ισχύει στην Ελλάδα το αφορολόγητο για καύσιμα και τροφοδοσία στα κρουαζιερόπλοια που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

> Ενίσχυση του προσωπικού και των ηλεκτρονικών υποδομών των προξενείων μας στις χώρες εκτός Σένγκεν και ιδιαίτερα σε Κίνα, Ρωσία και Τουρκία για να διευκολυνθεί η διαδικασία παροχής βίζας και να τερματιστεί το σημερινό καθεστώς ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων για τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.

> Βελτίωση του συντονισμού τελωνειακών υπηρεσιών, λιμενικού και αστυνομίας, ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία, οι επιβάτες της κρουαζιέρας.

> Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων σε νησιά που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας.

> Δημιουργία σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, με συνεργασία της Πολιτείας, του ΣΕΤΕ και της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας .

Με δεδομένες τις δύο δύσκολες χρονιές που έχει μπροστά της ο τομέας της κρουαζιέρας στη χώρα μας, απαιτείται ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για να επανατοποθετηθεί με μια νέα δυναμική η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Επερωτώνται οι συναρμόδιοι Κύριοι Υπουργοί

1. Αν γνωρίζει το μέγεθος των αρνητικών συνεπειών από την μείωση των δρομολογίων και των επισκεπτών για το 2017.

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την μετατροπή της Ελλάδας σε hub της Ανατολικής Μεσογείου με λιμάνια που θα αποτελούν home ports.

3. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για:

i. την ανάπτυξη νέων και ανταγωνιστικών υποδομών στα λιμάνια. Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο συμβάσεων παραχώρησης σε εταιρείες κρουαζιέρας για την ανάπτυξη έργων και υποδομών στα λιμάνια;

ii. τη βελτίωση του δικτύου των αερομεταφορών στη χώρα μας για να διευκολύνεται η πρόσβαση και να λειτουργήσουν τα λιμάνια μας ως home ports.

iii. την άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα, όπως το γεγονός ότι δεν ισχύει στην Ελλάδα το αφορολόγητο για καύσιμα και τροφοδοσία στα κρουαζιερόπλοια που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

iv. την ενίσχυση του προσωπικού και των ηλεκτρονικών υποδομών των προξενείων μας στις χώρες εκτός Σένγκεν και ιδιαίτερα σε Κίνα, Ρωσία και Τουρκία για να διευκολυνθεί η διαδικασία παροχής βίζας.

v. τον συντονισμό τελωνειακών υπηρεσιών, λιμενικού και αστυνομίας ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία οι επιβάτες της κρουαζιέρας.

vi. τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων σε νησιά που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας.

vii. τη δημιουργία σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, με συνεργασία της Πολιτείας, του ΣΕΤΕ και της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας.

Οι Επερωτώντες Βουλευτές

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

1. Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου

2. Μπακογιάννη Ντόρα Βουλευτής Α΄ Αθηνών

3. Πλακιωτάκης Ιωάννης Βουλευτής Λασιθίου

4. Αθανασίου Χαράλαμπος Βουλευτής Λέσβου

5. Καραμανλής Αχ. Κώστας Βουλευτής Σερρών

6. Κατσαφάδος Κώστας Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

7. Σκρέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Τρικάλων

8. Μπουκώρος Χρήστος Βουλευτής Μαγνησίας

9. Μπούρας Αθανάσιος Βουλευτής Αττικής

10. Στύλιος Γιώργος Βουλευτής Άρτας

11. Δήμας Χρίστος Βουλευτής Κορινθίας

12. Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Σερρών

13. Γιόγιακας Βασίλειος Βουλευτής Θεσπρωτίας

14. Αντωνιάδης Ιωάννης Βουλευτής Φλωρίνης

15. Κεφαλογιάννης Ιωάννης Βουλευτής Ρεθύμνου

16. Βρούτσης Ιωάννης Βουλευτής Κυκλάδων

17. Τζαβάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ηλείας

18. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

19. Καλαφάτης Σταύρος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

20. Κατσανιώτης Ανδρέας Βουλευτής Αχαΐας

21. Ανδριανός Ιωάννης Βουλευτής Αργολίδας

22. Μηταράκης Παναγιώτης Βουλευτής Χίου

23. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος Βουλευτής Καβάλας

24. Δημοσχάκης Αναστάσιος Βουλευτής Έβρου

25. Αυγενάκης Ελευθέριος Βουλευτής Ηρακλείου

26. Φωτήλας Ιάσων Βουλευτής Αχαΐας

27. Κεραμέως Νίκη Βουλευτής Επικρατείας

28. Οικονόμου Βασίλειος Βουλευτής Επικρατείας

29. Βορίδης Μαυρουδής Βουλευτής Αττικής

30. Βλάχος Γεώργιος Βουλευτής Αττικής

31. Κεδίκογλου Συμεών Βουλευτής Εύβοιας

32. Γιαννάκης Στέργιος Βουλευτής Πρέβεζας

33. Βαγιωνάς Γεώργιος Βουλευτής Χαλκιδικής

34. Μαρτίνου Γεωργία Βουλευτής Αττικής 


 
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για τη μείωση των αφίξεων από την κρουαζιέρα  Ερώτηση Γιόγιακα για τη μείωση των αφίξεων από την κρουαζιέρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Οι «Κασσάνδρες» επαληθεύθηκαν!

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ήταν από τους ελάχιστους συλλόγους, πανελλαδικά, που προειδοποίησε τους συναδέλφους για όλες τις επιδιώξεις των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, με σκοπό την «ολιγοπώληση» της αγοράς και ζήτησε από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς – ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες – να αντιταχθούν σύσσωμοι στα σχέδιά τους και όχι να παίζουν το παιγνίδι τους.

Κατήγγειλε όλες τις κυβερνήσεις ότι υλοποιούν τα απαραίτητα εργαλεία των μεγάλων ομίλων – ωράριο, εκπτώσεις, άναρχη χωροθέτηση, κατάργηση της πλήρους εργασίας, διάλυση των ελεγκτικών οργάνων – και κάλεσε τους συναδέλφους να μην παρασύρονται από τα ΜΜΕ, αλλά να αντιδράσουν συλλογικά, απαιτώντας να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική.

Κατήγγειλε την ΕΣΕΕ που «παζάρευε» τις Κυριακές και τις εκπτώσεις, πως ανοίγει την «κερκόπορτα» του αφανισμού μας.

Οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, με υπομονετική «δουλειά» χρόνων, πολύ πριν τα Μνημόνια, τώρα ρίχνουν – με τη συμπλήρωση της Επταετίας 2010 - 17 – και το τελευταίο κάστρο. Απέναντι σε ένα διαλυμένο συνδικαλισμό, ετοιμάζονται να αλώσουν ολοκληρωτικά τις τοπικές αγορές. Εξάλλου, τόσα χρόνια χορτάσαμε από «ευρωπαϊκές μελέτες» που παρουσίαζαν εμάς, τους αυτοαπασχολούμενους, ως «διαρθρωτικό πρόβλημα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας δεν απεργεί τις Κυριακές, γιατί στην αργία δεν υπάρχει απεργία. Είναι αυτονόητο ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Μπροστά μας ανοίγονται δυο δρόμοι, μόνο:

Ή η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές

Ή η νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας για όλους.

ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι, ας πάρουν όποιον δρόμο τους εξυπηρετεί, αλλά, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Κι οι συνάδελφοι ας αποφασίσουν ποιοι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους κι ας πράξουν ανάλογα. Να συσπειρωθούν αγωνιστικά στους συλλόγους, κατανοώντας ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης της μικρής επιχείρησης. 


 
Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Οι «Κασσάνδρες» επαληθεύθηκαν! Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Οι «Κασσάνδρες» επαληθεύθηκαν! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Η λάθος απόφαση του Γιώργου Καλφόγλου στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έφερε τον βοηθό διαιτητή από τη Θεσπρωτία στο επίκεντρο του πανελλήνιου ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος! Με τα ανάλογα καυστικά, οργισμένα, ειρωνικά σχόλια…

Πράγματι ήταν ένα λάθος που έκρινε την «κούπα» σ’ έναν τελικό ντροπής!

Ντροπής, όχι για όσα έγιναν στο γήπεδο στα 90 λεπτά του αγώνα , αλλά όσο έγιναν έξω απ’ αυτό πριν τη σέντρα και όσα έγιναν στα γραφεία των ΠΑΕ, της ΕΠΟ, του Υπουργείου Αθλητισμού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου, Θεσσαλίας κλπ.

Μια ολόκληρη βδομάδα οι «φίλαθλοι» δεν ήξεραν αν ο τελικός θα γίνει, πότε θα γίνει και που! Το Υπουργείο ανέβαλλε και ξε- ανέβαλλε τον τελικό μετά από… ολονύχτιες συσκέψεις!

Οι δύο ΠΑΕ αποφάσισαν να διαθέσουν τα «μετρημένα» 8500 εισιτήρια τους σε… «οργανωμένους και κατόχους διαρκείας», κακοποιά στοιχεία και χουλιγκάνους στην πλειονότητά τους όπως αποδείχτηκε.

Η ΕΠΟ υπέκυψε στον εκβιασμό των δύο ΠΑΕ και δέχτηκε ως γήπεδο το εκτός λίστας ακατάλληλο Στάδιο του Βόλου, αυτοκόλλητα κολλήθηκαν στα καρεκλάκια του Πανθεσσσαλικού (προφανώς για να ξέρει ο κάθε οπαδός ποιο καρεκλάκι να σπάσει…), η Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου, δε σκέφτηκε να… φυλάξει την αερογέφυρα που συνέδεε τα δύο πέταλα, μαχαίρια, φωτοβολίδες, κοντάρια, ξύλα, τούβλα κλπ «αθλητικά» είδη έκαναν την εμφάνισή τους, πεδίο μάχης το Πανθεσσαλικό, ο αγώνας ξεκινά με μισή ώρα καθυστέρηση (προφανώς υπό το φόβο ότι οποιαδήποτε αναβολή/ματαίωση θα οδηγούσε σε χειρότερα έκτροπα) και το Νοσοκομείο του Βόλου υποδέχτηκε δεκάδες τραυματίες σαν να ήταν το… Grey’s Anatomy σε ώρα αιχμής!

Μια μέρα μετά τον τελικό κι ενώ τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου διασύρουν για μια ακόμα φορά τη χώρα μας και το αθλητικό της ιδεώδες, η ΕΠΟ νίπτει τα χείρας της παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, η μια ΠΑΕ πανηγυρίζει και η άλλη μαίνεται για το αποτέλεσμα, αλλά για τα αίσχη των οπαδών τους «μούγκα στη στρούγγα», το Υπουργείο δεν… τοποθετήθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου έκανε τέσσερις ολόκληρες συλλήψεις! Α! από τις φωτογραφίες του αίσχους, ταυτοποίησε και πέντε… υπόπτους ακόμα!

Ε! μετά απ’ όλες αυτές τις «φίλαθλες» σκηνές, ο ΜΟΝΟΣ που αντρίκεια παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, ήταν ο Γιώργος Καλφόγλου. Ο υδραυλικός από τη Νέα Σελεύκεια, ένα χωριό προσφύγων, που για να εξασφαλίσει τα προς το ζην εργάζεται και ως οδηγός διανομής ποτών...

Όλοι οι άλλοι στη θέση τους! 
Ακλόνητοι! 
Ούτε καν εξήγηση, πόσο μάλλον συγγνώμη!

Γιατί βρε Γιώργο να παραιτηθείς; 

Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου!

Β.Δ.Γ.


Read More »
Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, για μεταφορά 47 κιλών κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο ημεδαπών, ηλικίας 57 και 34 χρονών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (09-05-2017) το πρωί, συνελήφθησαν στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, οι δύο προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, ο 57χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -45- δέματα, που περιείχαν 47 κιλά και 160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο 34χρονος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 57χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
47 κιλά και 160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
2 κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, για μεταφορά 47 κιλών κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθησαν στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, για μεταφορά 47 κιλών κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πωλητήριο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΛΟΝΤΑ και του ΝΗΡΕΑ από τις τράπεζες

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Οι τράπεζες Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνική, οι οποίες αποτελούν τους βασικούς μετόχους αλλά και τους μεγαλύτερους πιστωτές των εταιρειών ΣΕΛΟΝΤΑ και ΝΗΡΕΑΣ, μετά τη μερική μετοχοποίηση χρέους του 2015 προχωρούν στην πώληση των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας. 
Στο πλαίσιο αυτό θα μπει πωλητήριο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΝΟΝΤΑ στην Ήπειρο η οποία διαθέτει δύο (2) μονάδες εκτροφής, έναν (1) ιχθυογεννητικό σταθμό και ένα (1) συσκευαστήριο αλλά και στη μία (1) μονάδα προ-πάχυνσης γόνου που διαθέτει στην Ήπειρο η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ. 
Για το λόγο αυτό, εντός του προσεχούς 10ημέρου θα ξεκινήσει η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 82,11% της ΣΕΛΟΝΤΑ και του 75,9% του ΝΗΡΕΑ. 
Στόχος των τραπεζών είναι, ως το τέλος του 2017 ή το αργότερο στις αρχές του 2018, ο ΝΗΡΕΥΣ και η ΣΕΛΟΝΤΑ να έχουν περάσει στα χέρια νέων επενδυτών.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Πωλητήριο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΛΟΝΤΑ και του ΝΗΡΕΑ από τις τράπεζες Θεσπρωτία: Πωλητήριο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΛΟΝΤΑ και του ΝΗΡΕΑ από τις τράπεζες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητούνται κοπέλες για εργασία

Τρίτη, Μαΐου 09, 2017Ζητούνται κοπέλες, άνω των 21 ετών, για πλήρη εργασία ή για ημιαπασχόληση , στο νέο κατάστημα OPAP PLAY στην Ηγουμενίτσα.
Ευχάριστη προσωπικότητα, άριστη ικανότητα επικοινωνίας, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας καθώς και πτυχίο ξένης γλώσσας θα προσμετρηθούν.
Απαραίτητο το απολυτήριο Λυκείου.

Παράδοση βιογραφικών στο κατάστημα Murphy's Law Sports pub, Εθν. Αντιστάσεως 130 στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας και στο email: murphyslaw130@yahoo.com 
Πληροφορίες: 6947320940Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται κοπέλες για εργασία Ηγουμενίτσα: Ζητούνται κοπέλες για εργασία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες