Σε αναστολή 29 σχολεία της Ηπείρου λόγω έλλειψης μαθητών!

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Σε αναστολή 29 σχολεία της Ηπείρου λόγω έλλειψης μαθητών!


Δεκαεννιά νηπιαγωγεία και δέκα Δημοτικά Σχολεία στην Ήπειρο τίθενται σε αναστολή λειτουργίας για το σχολικό έτος 2023-24.

Ο βασικός λόγος που δεν επιτρέπει την λειτουργία τους είναι η έλλειψη μαθητών. Αρκετές από τις μονάδες αυτές είναι σε αναστολή για δεύτερη συνεχή χρονιά κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι το οριστικό κλείσιμο.

Η απόφαση που ελήφθη πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Τα σχολεία που μπαίνουν σε αναστολή λειτουργίας είναι τα ακόλουθα:

Άρτα
7ο Νηπιαγωγείο Άρτας, Νηπιαγωγείων Κεραμάτων, Νηπιαγωγείο Κυψέλης, Νηπιαγωγείο Λουτρότοπου, Νηπιαγωγείο Πέτρας, Νηπιαγωγείο Ροδαυγής.

Θεσπρωτία
Νηπιαγωγείο Γκρίκας, Νηπιαγωγείο Καρβουναρίου, Νηπιαγωγείο Κεστρίνης.

Ιωάννινα
Νηπιαγωγείο Αβγού, Νηπιαγωγείο Βοτονοσίου, Νηπιαγωγείο Διστράτου, Νηπιαγωγείο Μηλιωτάδων, Νηπιαγωγείο Πλατανούσας, Νηπιαγωγείο Τσεπελόβου.

Πρέβεζα
Νηπιαγωγείο Βουβοποτάμου, Νηπιαγωγείο Καστροσυκιάς, Νηπιαγωγείο Πέτρας.

Δημοτικά Σχολεία
Άρτα

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Χαραλάμπους Κάτω Αθαμαναίου, Δημοτικό Αμπελιών Αμμοτόπου, Δημοτικό Σχολείο Λουτροτόπου και Δημοτικό Παλαιοκάτουνου.

Ιωάννινα
Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου, Δημοτικό Σχολείο Ζωοδόχου, Δημοτικό Σχολείο Κοντινών, Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς Κουκλεσίου και Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρόπουλου.

Το τελευταίο σχολείο –αυτό του Νεοχωρόπουλου- υπάρχει μόνο στα χαρτιά καθώς έχει ιδρυθεί ως μονάδα αλλά δεν έχει κατασκευαστεί διδακτήριο.
Read More »
Σε αναστολή 29 σχολεία της Ηπείρου λόγω έλλειψης μαθητών! Σε αναστολή 29 σχολεία της Ηπείρου λόγω έλλειψης μαθητών! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

16 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Λώλο

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
16 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Λώλο\
\

Read More »
16 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Λώλο 16 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Λώλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Σκάφος έπεσε πάνω σε ιχθυοκλωβό στη Σαγιάδα

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Σκάφος έπεσε πάνω σε ιχθυοκλωβό στη ΣαγιάδαΕνημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαγιάδας, για πρόσκρουση σκάφους σε ιχθυοκλωβό ιδιωτικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, στη θαλάσσια περιοχή πάρκου Νήριδας του όρμου Παγανιά.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την εισχώρηση Ε/Π – μεταφοράς επιβατών σκάφους στον ιχθυοκλωβό, με αποτέλεσμα την αποκόλληση της δεξιάς εξωλέμβιας μηχανής του σκάφους και αδυναμία εκκίνησης της αριστερής του μηχανής, καθώς και την πρόκληση ζημιάς στον εν λόγω ιχθυοκλωβό.

Οι δύο (02) επιβαίνοντες του Ε/Π σκάφους μεταφέρθηκαν από το περιπολικό σκάφος στον λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π – μεταφοράς επιβατών σκάφους.
Read More »
Σκάφος έπεσε πάνω σε ιχθυοκλωβό στη Σαγιάδα Σκάφος έπεσε πάνω σε ιχθυοκλωβό στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»ΤΡΙΤΗ 8/8

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»ΤΡΙΤΗ 8/8 


Η επιτροπή αγώνα " ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για να μείνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ η παραλία ΕΛΙΑ" καλεί σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση την Τρίτη 8 Αυγούστου στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσα στις 8.30μμ, ώστε να συζητηθούν προτάσεις και να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις σχετικά με το ζήτημα της ελευθερίας πρόσβασης σε παραλίες της περιοχής μας.

 Καλούμε δημοκράτες πολίτες, εργαζόμενους, νέους, αλλά και φορείς του νομού, εργατικά σωματεία και συλλόγους, σε ενεργή συμμετοχή στη συνέλευση για να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε πιο αποτελεσματική την παρέμβασή μας.


Read More »
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»ΤΡΙΤΗ 8/8  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»ΤΡΙΤΗ 8/8 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Taulant Balla, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Taulant Balla, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Taulant Balla, αύριο, Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 και ώρα 10:30, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Αναμένεται να συζητηθούν θέματα ευρύτερου αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Read More »
Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Taulant Balla, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Taulant Balla, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

16η Γιορτή Λαδιού

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
16η Γιορτή Λαδιού


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Κοινότητα Πέρδικας και ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας σας προσκαλούν στην 16η Γιορτή Λαδιού που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8/8/2023 και ώρα 21:30 στο θεατράκι της Πέρδικας, με ελεύθερη είσοδο.

Η Γιορτή Λαδιού είναι πλέον μία εκδήλωση – θεσμός, όχι μόνο για την Πέρδικα, αλλά και για τον Δήμο Ηγουμενίτσας γενικότερα, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής.
 Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η στήριξη των παραγωγών, καθώς και η τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, προάγοντας ταυτόχρονα τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό μας.Read More »
16η Γιορτή Λαδιού 16η Γιορτή Λαδιού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
 ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την Τριτη 08-08-2023 


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/arxeio-imerision-xartwn) για αύριο Τρίτη 08/08/2023, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Γι’ αυτό το λόγο σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

− Μην ανάβετε φωτιά για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

− Απαγορεύεται η καύση απορριμμάτων, κλαδιών και χόρτων.

− Απαγορεύεται το άναμμα υπαίθριων ψησταριών.

− Μην εκτελείτε θερμές εργασίες σε υπαίθριο χώρο (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, τροχός κοπής μετάλλων κ.α.)

− Απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών με χρήση φλόγας.

− Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα

− Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

− Μόλις αντιληφθείτε καπνό τηλεφωνήστε στο 199 ή στο 112 και δώστε τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν.


Όλοι μαζί μπορούμε να περιορίσουμε τις δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας τα μέτρα πρόληψης. Ενημερωθείτε και από τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/) και του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας (https://www.fireservice.gr/el/home).ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Τηλ.: 2665029780

Email: dpy.thesprotias@psnet.gr


Read More »
ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.  ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

106.040 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.610 παραβάσεις το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2023

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
106.040 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.610 παραβάσεις το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2023Το 67% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2023, διενεργήθηκαν 106.040 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 24.610 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

· 3.502 στην Αττική,

· 2.921 στην Κρήτη,

· 2.482 στη Θεσσαλονίκη,

· 2.380 στο Νότιο Αιγαίο,

· 2.054 στο Βόρειο Αιγαίο,

· 1.790 στη Θεσσαλία,

· 1.737 στην Κεντρική Μακεδονία,

· 1.559 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· 1.513 στην Ήπειρο,

· 1.265 στη Στερεά Ελλάδα,

· 1.163 στην Πελοπόννησο,

· 1.139 στα Ιόνια Νησιά,

· 643 στη Δυτική Ελλάδα και

· 462 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

· 8.311 για παράνομη στάθμευση,

· 4.442 για υπερβολική ταχύτητα,

· 1.666 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

· 1.391 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,

· 704 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 560 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,

· 549 για Κ.Τ.Ε.Ο.,

· 359 για ανασφάλιστα οχήματα,

· 275 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· 235 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

· 218 για παραβίαση σηματοδότη,

· 172 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 137 για αντικανονικό προσπέρασμα,

· 123 για θορύβους,

· 115 για φθαρμένα ελαστικά,

· 112 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,

· 79 για απόσπαση προσοχής οδηγού,

· 61 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο,

· 43 για παραβίαση προτεραιότητας,

· 35 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,

· 27 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

· 21 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,

· 17 για καυσαέρια,

· 13 για αντικανονική χρήση φώτων,

· 12 για υπέρβαρο-διαστάσεις φορτίου,

· 10 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού,

· 2 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα και

· 4.921 λοιπές παραβάσεις.
 
Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 31 Ιουλίου 2023 έως 6 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 496 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 258 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

· 57 για μη χρήση κράνους,

· 30 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,

· 27 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

· 23 για χρήση κινητών τηλεφώνων,

· 18 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 11 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 5 για παράβαση ορίου ταχύτητας,

· 2 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 1 για θορύβους και

· 84 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 6 ζεύγη πινακίδων, 46 άδειες κυκλοφορίας, 46 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 7 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.


Read More »
106.040 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.610 παραβάσεις το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2023 106.040 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.610 παραβάσεις το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Το πρόγραμμα του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή
Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.Σύμφωνα με ενημέρωση απο το Εκλησιαστικό Συμβούλιο του ΙΝ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλυκής:

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κοινότητα.

Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, από τις 7:30 το πρωί.

 

Read More »
Το πρόγραμμα του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Το πρόγραμμα του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα ΘεσπρωτίαςRead More »
Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα


Ζητείται οδηγός για οδική βοήθεια με δίπλωμα Γ', για μόνιμη εργασία στην Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο για επικοινωνία 6932354299
Read More »
Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ


Το επίπεδο επενδυτικής αξιολόγησης της Ελλάδας αποκαταστάθηκε από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, αποδεικνύοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, 13 χρόνια αφότου έγινε το πρώτο μέλος της Ευρωζώνης που επενδυτικά είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία «Junk», αναφέρει στην ηλεκτρονική σελίδα του το Bloomberg.

Στο δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου, που τιτλοφορείται «H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ, μετά την αναβάθμιση της επενδυτικής αξιολόγησης της από τον οίκο Scope Rating, αναφέρεται πως η απόφαση του γερμανικού οίκου Scope βοηθάει ώστε να χαραχθεί μία διαχωριστική γραμμή από την κρίση χρέους που ξέσπασε το 2010 και απαίτησε την εφαρμογή τριών διεθνών προγραμμάτων οικονομικής διάσωσης, καθώς είχε τεθεί σε αμφιβολία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό της σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές.
 Ο οίκος ανέφερε ως παράγοντες που οδήγησαν στην αναβάθμιση την ενίσχυση της ευρωπαϊκής θεσμικής στήριξης, την ευνοϊκή πορεία του δημόσιου χρέους και τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα.


Read More »
Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου


Οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας και η εισαγγελική παραγγελία από τον Άρειο Πάγο, κινητοποιούν τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες ξεκινούν ελέγχους σε οργανωμένες παραλίες.

Η Ήπειρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα οι πρώτες αντιδράσεις στη χώρα πριν ακόμη αυτές πάρουν το όνομα «το κίνημα της πετσέτας» ήρθαν από τη Θεσπρωτία και αφορούσαν στην μικρή παραλία Ελιά. Την τελευταία ελεύθερη παραλία του Νομού που δόθηκε σε ιδιώτη από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, παρά τις αντιδράσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε εκτενείς ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να είναι σαφές, φαίνεται όμως ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου Μαρτίου, οι επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στο 60% της παραλίας ανεξαρτήτως τετραγωνικών και μόλις στο 30% σε παραλίες που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Η νομοθεσία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και να υπάρχει ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων.


Read More »
Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα


Από  κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη (ΤΕΧΝΙΤΗΣ).
Προσφέρεται ικανοποιητικός μισθός και σταθερή εργασία.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2665027207 & 6932787789
Και στο email: marjimarine@gmail.com

Read More »
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» σας ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις της εβδομάδας:

· Τρίτη 08/08/2023 και ώρα 21:00 «16η Γιορτή Λαδιού» που διοργανώνουν η ΤΚ Πέρδικας και ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας στο θέατρο Πέρδικας στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο,

· Τετάρτη 09/08/2023 και ώρα 21:30 το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει την παράσταση «Το τέλος της μικρής μας πόλης» βασισμένο στο διήγημα «Ο Τάφος», στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με ελεύθερη είσοδο,

· Κυριακή 13 Αυγούστου 2023, «21ο Αντάμωμα Απανταχού Περδικιωτών» που διοργανώνουν η ΤΚ Πέρδικας και ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας στο θέατρο Πέρδικας στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.


Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Καθημερινοί έλεγχοι στην Ήπειρο για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Καθημερινοί έλεγχοι στην Ήπειρο για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών


Συνελήφθησαν 10 άτομα την τελευταία εβδομάδα

Καθημερινοί είναι οι αστυνομικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι οποίοι αποσκοπούν στην αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών, καθώς και στην προστασία του κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας από τις βλαβερές συνέπειες από τη χρήση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα σε 9 διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 10 άτομα και ειδικότερα:

· στην Άρτα, 4 ημεδαποί (εκ των οποίων μία γυναίκα) και 2 αλλοδαποί,

· στα Ιωάννινα, 2 ημεδαποί και μία αλλοδαπή και

· στην Πρέβεζα, ένας ημεδαπός.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά περίπτωση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και τα Τμήματα Ασφάλειας Άρτας και Πρέβεζας, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης και σπρέι πιπεριού.
Read More »
Καθημερινοί έλεγχοι στην Ήπειρο για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών Καθημερινοί έλεγχοι στην Ήπειρο για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Διακοπή νερού στην Πλαταριά

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Διακοπή νερού στην ΠλαταριάΗ Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 7 Αυγούστου, λόγω βλάβης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης, θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης στην Πλαταριά.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. εργάζεται για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης και ζητάει την κατανόηση των δημοτών.Read More »
Διακοπή νερού στην Πλαταριά Διακοπή νερού στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Σαν Λάμποβος….Με εξαιρετική επιτυχία η Λευκή Νύχτα

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Σαν Λάμποβος….

Με εξαιρετική επιτυχία η Λευκή Νύχτα


Με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, πραγματοποιηθηκε το βράδυ της Παρασκευή η Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Επισκέπτες και κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν τις μεγάλες προσφορές των καταστημάτων και πλημμύρησαν την Κ. Καραμανλή αποδεικνύοντας πως η συλλογική προσπάθεια μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Παράλληλα μουσικά σχήματα έδωσαν την δική τους νότα σε διαφορά σημεια της πόλης, ενώ πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους ήταν τα οχήματα ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Η σημερινή συναυλία των Χαγιάλ αναβάλλεται για την Τρίτη λόγω καιρικών συνθηκών

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την κάμερα του Λευτέρη Τζώρτζη
\


Read More »
Σαν Λάμποβος….Με εξαιρετική επιτυχία η Λευκή Νύχτα Σαν Λάμποβος….Με εξαιρετική επιτυχία η Λευκή Νύχτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Η εκλογή Περιφερειακού Συμβουλίου, οι έδρες των Νομών και η κατανομή τους

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Η εκλογή Περιφερειακού Συμβουλίου, οι έδρες των Νομών και η κατανομή τους


Τρεις σημαντικές αλλαγές επιφέρει ο νέος εκλογικός νόμος για την ανάδειξη Περιφερειακών Αρχών. Η πρώτη είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Η δεύτερη είναι η επαναφορά της πενταετούς θητείας και η τρίτη η μείωση των εδρών των περιφερειακών συμβουλίων.

Για την εκλογή περιφερειακής αρχής –όπως και των δημοτικών- από τον πρώτο γύρο αρκεί πλέον το ποσοστό του 43% και όχι του 50 όπως ίσχυε μέχρι το 2019.

Στην περίπτωση της Ηπείρου το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποτελείται από 45 μέλη και όχι από 51 όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στο Νομό Ιωαννίνων θα εκλεγούν 22 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στο Νομό Άρτας θα εκλεγούν εννέα, στο Νομό Θεσπρωτίας έξι και στο Νομό Πρέβεζας οκτώ.

Ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων μπορεί να είναι προσαυξημένος κατά 150%.

Έτσι στο Νομό Ιωαννίνων οι υποψήφιοι σε κάθε παράταξη μπορεί να φτάνουν τους 55, στην Άρτα τους 23, στη Θεσπρωτία τους 15 και στην Πρέβεζα τους 20.

Ο μέγιστος αριθμός σταυρών στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχεται σε τέσσερις, στο Νομό Άρτας και Πρέβεζας σε τρεις και στο Νομό Θεσπρωτίας σε δύο.

Ο τρόπος κατανομής των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου εξαρτάται από το ποσοστό που έλαβε ο επιτυχών συνδυασμός κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών και συγκεκριμένα αν έλαβε ποσοστό μικρότερο ή μεγαλύτερο του 60%.

Αν το ποσοστό είναι έως και 60% του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων τότε ο επιτυχών συνδυασμός εκλέγει τα τρία πέμπτα του συνόλου των εδρών.

Στην περίπτωση της Ηπείρου αν ο πρώτος συνδυασμός έχει ποσοστό μέχρι 60% τότε θα πάρει τις 27 από τις 45 έδρες και τις 18 θα μοιραστούν οι επιλαχόντες συνδυασμοί που θα έχουν καταφέρει την είσοδό τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προυπόθεση για την είσοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το 3%. Συνδυασμός που δεν υπερβεί το ποσοστό αυτό δεν θα εκπροσωπείται στο σώμα.

Αν ένας συνδυασμός ξεπεράσει το 60% στον πρώτο γύρο των εκλογών τότε η κατανομή των εδρών τροποποιείται προς όφελός του και εξαρτάται τόσο από το ακριβές ποσοστό που θα έχει όσο και από τον αριθμό των παρατάξεων που θα πετύχουν την εκπροσώπησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος για την εκλογή περιφερειάρχη και περιφερειακής αρχής η παράταξη που θα κερδίσει θα έχει και την απόλυτη πλειοψηφία στο Συμβούλιο.
Read More »
Η εκλογή Περιφερειακού Συμβουλίου, οι έδρες των Νομών και η κατανομή τους Η εκλογή Περιφερειακού Συμβουλίου, οι έδρες των Νομών και η κατανομή τους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε o Βασίλης Γιόγιακας

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε o Βασίλης ΓιόγιακαςΤην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε ο Βασίλειος Γιόγιακας. Ο Βουλευτής της Θεσπρωτίας έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και είχαν μια μακρά συζήτηση, ενώ στην συνέχεια ο Πατριάρχης, προσκάλεσε τον βουλευτή να καθίσει για γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε μεταξύ αλλων:

Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η συνάντηση με τον Παναγιώτατο, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ήταν, κυριολεκτικά, μια διαφωτιστική εμπειρία. Ο χρόνος που αφιέρωσε στη συζήτησή μας και η πρόσκληση να παρακαθήσω σε γεύμα στην Πατριαρχική Τράπεζα αποτέλεσαν για μένα ιδιαίτερη τιμή. Εύχομαι να συνεχίζει να διακονεί με την ίδια δύναμη την πολυσήμαντη και ύψιστη αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου:


Read More »
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε o Βασίλης Γιόγιακας Τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε o Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο ΣουλίουΣυνεδριάζει την Τετάρτη στις 19:30 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Τα θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας Σχολικών Μονάδων του Δήμου Σουλίου (Διδακτικό Έτος 2023-2024)

ΘΕΜΑ 2ο Ετήσιος προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού για το έτος 2024

ΘΕΜΑ 3ο Έκθεση εσόδων – εξόδων Β’ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2023

ΘΕΜΑ 4ο Χορήγηση 3ης παράτασης του έργου :«ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»

ΘΕΜΑ 5ο Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»

ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & Χορήγηση 2ης παράτασης χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της σύμβασης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ»

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου « Ενίσχυση Ύδρευσης Τ.Κ Καρυωτίου Δήμου Σουλίου»

ΘΕΜΑ 8ο Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου : «Εργασίες ανακαίνισης του ΚΕΠ (Rebrandihg)»

ΘΕΜΑ 9ο Χορήγηση παράτασης του έργου : «ΒΕΛTΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ »

ΘΕΜΑ 10ο Αποδοχή της 5ης τροποποίησης της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0011241645 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020

ΘΕΜΑ 11ο Παροχή εξουσιοδότησης στον Κο Δήμαρχο για υπογραφή συμβολαίου

ΘΕΜΑ 12ο Ορισμός εκπροσώπων που θα αποτελέσουν μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πεζοπορικών Ορειβατικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ο.Δ.)

ΘΕΜΑ 13ο Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον Άξονα
Προτεραιότητας «Περιβάλλον»

ΘΕΜΑ 14ο Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Εξοπλισμοί – Διαμόρφωση εκθέσεων πολυχώρου κτιρίου Βούλγαρη», της Πράξης «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης , ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» η οποία έχει
ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

ΘΕΜΑ 15ο Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής τηςΥπηρεσίας «Τεχνικός Σύμβουλος οργάνωσης και τεκμηρίωσης “πολυχώρου” κτιρίου Βούλγαρη»Υποέργο 3, της Πράξης «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης με κωδικό MIS 5019465

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση 1oυ ΑΠΕ -1ου ΠΚΤΜΝΕ και 1ης παράτασης περαίωσης εργασιών για τοΥποέργο «Κτήριο Βούλγαρη: Κτιριακή αποκατάσταση – περιβάλλων χώρος» (εργολαβία) με Α/Α 2 της Πράξης με τίτλο «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας πολιτισμού και εκπαίδευσης» με MIS

ΘΕΜΑ 17ο Αίτημα επικαιροποίησης της πράξης «Κτίριο Βούλγαρη :Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης με κωδικό ΟΠΣ 5019465 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»

ΘΕΜΑ 18ο Διαγραφή ή μη οφειλής

ΘΕΜΑ 19ο Υποβολή ολοκλήρωσης της πράξης με τίτλο Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Σουλίου στο ΕΣΠΑ 2014-2020

ΘΕΜΑ 20ο Αποδοχή ή μη αιτήματος λύσης μίσθωσης αγροτεμαχίου και διαγραφή βεβαιωμένων μισθωμάτων

ΘΕΜΑ 21ο Περί εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην δημοτική κοινότητα Αγίας Κυριακής
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Καύσιμα / Τι λένε οι πρατηριούχοι για την αύξηση των τιμών

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Καύσιμα / Τι λένε οι πρατηριούχοι για την αύξηση των τιμών


Ενημέρωση σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών στα πρατήρια καυσίμων, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Στην ανακοίνωση τονίζει ότι οι αυξήσεις εμφανίζονται ετεροχρονισμένα στην λιανική αγορά και δεν αποτελεί ευθύνη του κλάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Επειδή κυκλοφορούν σχόλια, ιδίως όταν σημειώνεται αύξηση τιμών όπως το τελευταίο διάστημα, ότι δήθεν ο κλάδος μας ευθύνεται για την γρήγορη άνοδο στην αύξηση των καυσίμων, προς ορθή ενημέρωση των πολιτών, παραθέτουμε τον ακόλουθο πίνακα με επίσημα πρόσφατα στοιχεία που αντλήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης (Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων https://popek.us16.list-manage.com/track/click?u=6aa7e192074ec1052fda7fcb1&id=2bf0e4df81&e=441501a252) και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (https://popek.us16.list-manage.com/track/click?u=6aa7e192074ec1052fda7fcb1&id=bc6c950ad3&e=441501a252) για να αποτυπώσουμε δείγμα των ρυθμών προσαρμογής .

Αμόλυβδη Τιμές Διυλιστηρίου Πετρέλαιο κίνησης Τιμές Διυλιστηρίου
1/8/2023 1,816 1/8/2023 1,516
30/6/2023 1,699 30/6/2023 1,378
Αύξηση 11,7 λεπτά / λίτρο Αύξηση 13,8 λεπτά / λίτρο

Αμόλυβδη Μέσες Πανελλαδικές Τιμές Λιανικής Πετρέλαιο Μέσες Πανελλαδικές Τιμές Λιανικής
1/8/2023 1,954 1,668
30/6/2023 1,864 1,580
Αύξηση 9.0 λεπτά / λίτρο Αύξηση 8,8 λεπτά / λίτρο

Με την παραπάνω συσχέτιση της μηνιαία ανόδου τιμών αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης σε περίοδο αυξήσεων αποδεικνύεται σαφώς για άλλη μια φορά ότι, η αγορά στα πρατήρια καυσίμων λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση και όχι συντονισμένα με τις διυλιστηριακές τιμές.

Ο κλάδος μας άδικα κατηγορείται ενώ εξακολουθεί να υπερμάχεται για την νόμιμη λειτουργία της αγοράς.

Read More »
Καύσιμα / Τι λένε οι πρατηριούχοι για την αύξηση των τιμών Καύσιμα / Τι λένε οι πρατηριούχοι για την αύξηση των τιμών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Κτηματολόγιο: Τέλος οι ουρές από 28 Αυγούστου – Πώς θα λειτουργεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα προτεραιότητας

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Κτηματολόγιο: Τέλος οι ουρές από 28 Αυγούστου – Πώς θα λειτουργεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα προτεραιότητας


Μετά την ενεργοποίηση, στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική κατάθεση συμβολαίων από τους πολίτες στις 25 Ιουλίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανακοίνωσε ένα ακόμη εργαλείο για όσους επιλέγουν να εξυπηρετηθούν από το Κτηματολόγιο δια ζώσης.

Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία έπειτα από ταυτοποίηση των στοιχείων του αιτούνται πολίτη θα δίνει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας και ο πολίτης θα παρακολουθεί από το κινητό του την πορεία εξυπηρέτησης ώστε να μην περιμένει στην ουρά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης η νέα πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στα Κτηματολογικά Γραφεία Αθηνών & Πειραιώς, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα κοσμοσυρροής και αποτελεί το δεύτερο βήμα ενός ευρύτερου σχεδίου μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει λύση στις χρόνιες παθογένειες του Κτηματολογίου, ψηφιοποιώντας σταδιακά το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα που βάζει τέλος στις ουρές στο Κτηματολόγιο

Οι πολίτες θα συνδέονται με χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxis net και θα εκδίδουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους έως 4 αριθμούς σειράς προτεραιότητας ανά ημέρα, για την εξυπηρέτησή τους.

Στη συνέχεια μέσω της ίδιας εφαρμογής, η οποία είναι διασυνδεδεμένη με τα Κτηματολογικά Γραφεία, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τον αριθμό προτεραιότητας που εξυπηρετείται κάθε στιγμή, ενώ η πλατφόρμα θα παρέχει και εκτίμηση χρόνου για τη δική τους εξυπηρέτηση, προκειμένου να επισκεφθούν τα καταστήματα μόνο λίγη ώρα πριν έρθει η σειρά τους

Υποχρεωτική η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προτεραιότητας

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυρανάκης η νέα πλατφόρμα θα είναι υποχρεωτική και θα αποτελεί το μόνο κανάλι για την εξυπηρέτηση δια ζώσης στα Κτηματολογικά Γραφεία βάζοντας τέλος σε φαινόμενα εμπορευματοποίησης της σειράς προτεραιότητας με επιτήδειους να πωλούν χαρτάκια προτεραιότητας σε πολίτες έναντι αντιτίμου. Με το νέο σύστημα κάθε αριθμός προτεραιότητας θα είναι αυστηρά προσωπικός και πριν την εξυπηρέτηση θα προηγείται η ταυτοπροσωπία κάθε συναλλασσόμενου.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κυρανάκης επισημαίνει ότι «οι πολίτες και οι επαγγελματικές ομάδες πρέπει να γνωρίζουν πως πλέον οι πράξεις που υποβάλλουν ψηφιακά θα διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα. Οδεύουμε προς την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αυτός είναι ο στόχος μας και η δέσμευση του πρωθυπουργού. Ωστόσο δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η τριτοκοσμική κατάσταση με τα “χαρτάκια” ακόμη κι αν μειωθούν οι ουρές, γι’ αυτό και κινηθήκαμε άμεσα με τον Δημήτρη Παπαστεργίου (υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης) ολοκληρώνοντας την πλατφόρμα εντός Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσει ο Σεπτέμβρης με μια πολύ πιο ανθρώπινη κατάσταση για τους πολίτες, τους δικηγόρους και όλους τους επαγγελματίες που θέλουν να εξυπηρετηθούν».

Ο κ. Κυρανάκης καταλήγει λέγοντας ότι «η συνολική εμπειρία μεταβίβασης ακινήτου στην Ελλάδα, είναι προσωπικό μας στοίχημα να απλοποιηθεί και να ψηφιοποιηθεί πλήρως».αααα
Read More »
Κτηματολόγιο: Τέλος οι ουρές από 28 Αυγούστου – Πώς θα λειτουργεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα προτεραιότητας Κτηματολόγιο: Τέλος οι ουρές από 28 Αυγούστου – Πώς θα λειτουργεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα προτεραιότητας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Τα αόρατα ξωκκλήσια, οι φλόγες και το σταυροκόπημα. Η περίπτωση του Αυλοτόπου και οι αντιπυρικές ζώνες - Γράφει ο Σταύρος Τζίμας

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Τα αόρατα ξωκκλήσια, οι φλόγες και το σταυροκόπημα. Η περίπτωση του Αυλοτόπου και οι αντιπυρικές ζώνες - Γράφει ο Σταύρος Τζίμας


«Διά της παρούσης αιτούμεθα την άδειά σας όπως προβούμε για λόγους πυρασφάλειας στην υλοτόμηση δέντρων σε ακτίνα πενήντα μέτρων πέριξ των παρεκκλησίων. (…) Θεωρούμε αυτονόητο ότι η υλοτόμηση θα γίνει με την καθοδήγηση της υπηρεσίας σας…».

Το αίτημα διατυπώθηκε προς τη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας, εγγράφως πέρυσι το καλοκαίρι, από την εκκλησιαστική επιτροπή και τον πολιτιστικό σύλλογο ενός ορεινού χωριού, του Αυλοτόπου, στο οροπέδιο του Σουλίου.

Με άλλο, ξεχωριστό, έγγραφό του, ο σύλλογος ζήτησε επιπλέον τη διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης πέριξ του χωριού, που είναι ζωσμένο από πυκνό δάσος με πουρνάρια και κέδρους, και όπως λένε οι άνθρωποι εκεί και στα άλλα γύρω χωριά, υπέργηροι στην πλειονότητά τους, αν ξεσπάσει μια φωτιά θα καούν «σαν τα ποντίκια».

Το σκεπτικό τους είναι απλό: τα ξωκκλήσια στους γύρω λόφους, πνιγμένα μέσα στα δέντρα, αποτελούν δυνάμει εστίες ανάφλεξης και μετάδοσης της φωτιάς στο δάσος, από κάποιο αναμμένο κεράκι. Αιτήθηκαν λοιπόν από την αρμόδια Αρχή άδεια για να τα καθαρίσουν, καθ’ υπόδειξιν του δασαρχείου, ώστε αφενός να περιορίσουν τον κίνδυνο και αφετέρου να τα αναδείξουν, μια και λόγω της πυκνής και υψηλής βλάστησης έχουν καταστεί… αόρατα.

Η αντίδραση του κράτους; Ο ιερέας του χωριού και πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την εν λόγω υπηρεσία, που τον ενημέρωνε, δίχως περαιτέρω εξηγήσεις, ότι το αίτημα απορρίπτεται. Οσο για την αντιπυρική ζώνη, δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στον πολιτιστικό σύλλογο.

Περιπτωσιολογία; Μάλλον όχι. Κάπως έτσι έχει η εικόνα στην ελληνική ύπαιθρο, ειδικά στην ορεινή, όπου η προστασία του δασικού πλούτου και των περιουσιών των ανθρώπων διά της πρόληψης καταγράφεται από υποτυπώδης έως ανύπαρκτη.

Ετυχε τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών (Ρόδος, Νέα Αγχίαλος, Δερβενοχώρια κ.α.) να βρίσκομαι κάπου στην ορεινή Ελλάδα και να βιώσω το άγχος και την αγωνία των τοπικών κοινωνιών για τις καλοκαιρινές φωτιές.

Είδα ανθρώπους να σταυροκοπιούνται για να μη φτάσουν στη δική τους γωνιά αυτά που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση. Ελάχιστοι, ωστόσο, είχαν φροντίσει να καθαρίσουν την αυλή τους ή το χωράφι από τα χόρτα και τα ξερόκλαδα.

Το χειρότερο; Ουδείς εκ των αρμοδίων φρόντισε να ελέγξει εάν οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας είχαν υλοποιηθεί. Ας το πάρουμε, λοιπόν, απόφαση: δίχως την ενεργό εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών στον τομέα της πρόληψης, υπό την καθοδήγηση και αυστηρή επίβλεψη του κρατικού, αυτοδιοικητικού μηχανισμού επί του πεδίου, απλώς θα μετράμε –και θα τσακωνόμαστε– κάθε χρόνο πόσες δασικές εκτάσεις και πόσοι άνθρωποι κάηκαν. Οσο για την περίπτωση του μικρού χωριού του Σουλίου, αναρωτιέμαι ποια θα είναι η απάντηση της Αρχής στην απευκταία περίπτωση που θα ξεσπάσει πυρκαγιά.
Read More »
Τα αόρατα ξωκκλήσια, οι φλόγες και το σταυροκόπημα. Η περίπτωση του Αυλοτόπου και οι αντιπυρικές ζώνες - Γράφει ο Σταύρος Τζίμας Τα αόρατα ξωκκλήσια, οι φλόγες και το σταυροκόπημα. Η περίπτωση του Αυλοτόπου και οι αντιπυρικές ζώνες - Γράφει ο Σταύρος Τζίμας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Σε Πάπιγκο, Πληκάτι και Παραμυθιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Σε Πάπιγκο, Πληκάτι και Παραμυθιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχήςΧωρίς προβλήματα πέρασε από την Ήπειρο η Αυγουστιάτικη μπόρα. Τρεις περιοχές περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr.

Πρόκειται για το Πάπιγκο όπου καταγράφηκαν 30 χιλιοστά βροχής, το Πληκάτι με 28 χιλιοστά και την Παραμυθιά με 23.

Αποτέλεσμα της αλλαγής του καιρού και των βροχοπτώσεων είναι η πτώση της θερμοκρασίας και η δροσιά μετά από αρκετές θερμές ημέρες.


Read More »
Σε Πάπιγκο, Πληκάτι και Παραμυθιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής Σε Πάπιγκο, Πληκάτι και Παραμυθιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα φέρνει ο προϋπολογισμός 2024

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα φέρνει ο προϋπολογισμός 2024


Η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων, θα περιέχει ο νέος προϋπολογισμός για το 2024.

Αυτό διαφαίνεται από την εγκύκλιο του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Θάνου Πετραλιά προς τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς για την κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, καθώς σε αυτή προβλέπεται αύξηση των δαπανών του Δημοσίου κατά 4 δισ. ευρώ.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Πετραλιά, το 2024 το πλαφόν του κονδυλίου για τη Γενική Κυβέρνηση αναπροσαρμόζεται στα 72,7 δισ. ευρώ από 68,7 δισ. ευρώ που είναι το ανώτατο όριο εφέτος.

Παράλληλα, το ανώτατο όριο των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού θα ανέλθει στα 68,78 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο προστίθενται δαπάνες για τόκους 6,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων του 2024, από 5,1 δισ. ευρώ εφέτος.

Τα κονδύλια για τα επενδυτικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) θα ανέλθουν σε 8 δισ. ευρώ, ενώ 4,34 δισ. ευρώ θα δοθούν επιπλέον μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.


Αυξημένο κατά 900 εκατ. ευρώ- στα 22,6 δισ. ευρώ το 2024 από 21,7 δισ. ευρώ εφέτος- είναι το κονδύλι του υπουργείου Εργασίας για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις.

Αυτό περιλαμβάνει μισθούς, συντάξεις επιδόματα και επιδοτήσεις, ενώ αυξάνεται και η οροφή των πόρων σε Υγεία και Παιδεία κατά 400 εκατ. ευρώ (5,096 δισ. ευρώ) και 180 εκατ. ευρώ (5,935 δισ. ευρώ), αντίστοιχα.
Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο για την κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «δεν περιλαμβάνονται δαπάνες υψηλής αβεβαιότητας, οι οποίες συναρτώνται από διεθνείς εξελίξεις και θα αντιμετωπιστούν μέσω της χρήσης των αποθεματικών του κρατικού προϋπολογισμού».

Επίσης υπάρχει ιδιαίτερη επισήμανση στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η εξελισσόμενη ενεργειακή κρίση, και τονίζεται ότι η ενίσχυση των επισκοπήσεων στις δαπάνες είναι αυξημένης σημασίας, με το επίκεντρο να βρίσκεται στην οριζόντια δράση εξοικονομήσεων στον τομέα της ενέργειας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «συνεχίζεται εντατικά η στόχευση δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου και μέσα από δράσεις ενίσχυσης των εσόδων ή αξιοποίησης της περιουσίας των φορέων».

Οι φορείς θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις για τον νέο προϋπολογισμό έως την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς να παραβιάζονται οι οροφές που τίθενται στις δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται και τα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης με επίκεντρο τις ευπαθείς ομάδες, σενάρια που αξιολογούνται με βάση τις προβλέψεις για μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2023.

Ο στόχος για το τρέχον έτος είναι 1,1% του ΑΕΠ και αρμόδιες πηγές αφήνουν ανοικτό ενδεχόμενο ακόμη και για πλεόνασμα ύψους 1,4% του ΑΕΠ.

Εάν συμβεί αυτό, «απελευθερώνεται» δημοσιονομικός χώρος για παροχές ύψους 400 εκατ. ευρώ, με την αύξηση των κονδυλίων για το επίδομα θέρμανσης και ένα νέο σχήμα επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα, να βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη, τα μέτρα θα είναι οπωσδήποτε στοχευμένα και με μικρό κόστος. Διότι, το επόμενο έτος το κύριο βάρος θα δοθεί στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων μέσω της μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι, έως ότου αποσαφηνιστεί το τοπίο στην Ευρώπη με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, η Ελλάδα κινείται με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023- 2026.

Σε αυτό προβλέπεται για το επόμενο έτος πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ, ενώ η άνοδος του ΑΕΠ θα είναι 3% από 2,3% που εκτιμάται εφέτος.

Παράλληλα, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα υποχωρήσει το 2024 στο 150,8% του ΑΕΠ, ενώ θα έχει καθοδική πορεία και ο πληθωρισμός, ο οποίος αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 2,4% από 4% εφέτος.
Read More »
Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα φέρνει ο προϋπολογισμός 2024 Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα φέρνει ο προϋπολογισμός 2024 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην Εγνατία

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023
Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην ΕγνατίαΕφαρμογή αντίστοιχη του 112 που θα ενημερώνει διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία οδό για περιστατικά αυτοκινήτων που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Πασχάλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αυτοκινητόδρομου.

«Με την αναστροφή των διακινητών πάνω στην Εγνατία συμβαίνουν πράγματα για τα όποια κανένας αυτοκινητόδρομος δεν έχει σχεδιαστεί και προβλεφθεί», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πασχάλης. «Η Εγνατία Οδός – σημειώνει – συνεργάζεται με της αστυνομικές αρχές για την πάταξη και έλεγχο του φαινόμενου, έχει πυκνώσει της περιπολίες τεχνικής αστυνόμευσης. Έχουμε αποφασίσει και έχουμε δώσει εντολή για να λειτουργήσει, μια εφαρμογή κάτι αντίστοιχο με την εφαρμογή 112 που θα έχει όμως πιο γρήγορη και άμεση ανταπόκριση, που θα ενημερώνει με μήνυμα στο κινητό τους για τα έκτακτα συμβάντα τους διερχομένους οδηγούς, μια εφαρμογή που θα λειτουργήσει πιλοτικά τους επομένους μήνες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα την επομένη περίοδο, είναι κάτι πρωτοποριακό που η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε έχει επενδύσει σε αυτή την καινούρια εφαρμογή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Πασχάλης σημείωσε: «Από κει και πέρα, για διάφορα τεχνικά μέτρα αποτροπής που ακούγονται και γράφονται, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, γιατί είναι παράνομα ,οτιδήποτε μπαίνει πάνω στο δρόμο πρέπει να περιγράφεται από τον Κωδικό Οδικής Κυκλοφορίας συμφώνα με την υπαρκτή νομοθεσία, κανένα τέτοιο εγκάρσιο μετρό δεν μπορεί να τοποθετεί σε αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο εθνικό η σε δρόμο επαρχιακού δικτυού. Όλα αυτά που λέγονται δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν ,πουθενά δεν έχουν εφαρμοστεί, που εκτός από παράνομα είναι φυσικά και πολύ επικίνδυνα».Read More »
Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην Εγνατία Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Σελίδες