Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Κατασκηνωτικό διήμερο στο όρος Μαυροβούνι Μετσόβου

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Κατασκηνωτικό διήμερο στο όρος Μαυροβούνι Μετσόβου
 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας διοργανώνει κατασκηνωτικό διήμερο στο όρος Μαυροβούνι Μετσόβου στις 31/8 - 1/9. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές έξω από το κλειστό καταφύγιο Μετσόβου.

* Πορεία μέχρι τον κατασκηνωτικό χώρο: 5χλμ με 500μ. υψομετρική διαφορά από χωματόδρομο.
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πορεία σε κοντινή κορυφή.

Εξοπλισμός: Σκηνή, στρώμα ύπνου, φακός, είδη προσωπικής υγιεινής, υδροδοχείο, καπέλο, αντιηλιακό, ζεστά ρούχα για το βράδυ, υπνόσακος, μπατόν, φαρμακείο, αντιανεμικό/αδιάβροχο, τρόφιμα (δείπνο, πρωινό).

Προσοχή: Η θερμοκρασία το βράδυ και τις πρωινές ώρες θα πέσει στους 8 βαθμούς C.

Ο εξοπλισμός θα φορτωθεί σε αγροτικό όχημα μέχρι τον χώρο της κατασκήνωσης.

Η συμμετοχή στην εξόρμηση υποχρεώνει στην τήρηση του προγράμματος που ορίζουν οι αρχηγοί και οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις οδηγίες τους συνεπάγεται κυρώσεις σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του συλλόγου.

Αναχώρηση το Σάββατο 31/8 και ώρα 13.00 από το Πάνθεον με τα προσωπικά μας ΙΧ.
Δηλώσεις συμμετοχής Πέμπτη 29/8 & Παρασκευή 30/8 19.00-21.30 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ sto 6984133900 Άρης Κέρος.
Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετέχουν μόνο μέλη ορειβατικών συλλόγων.
Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Κατασκηνωτικό διήμερο στο όρος Μαυροβούνι Μετσόβου Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Κατασκηνωτικό διήμερο στο όρος Μαυροβούνι Μετσόβου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Δέκα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Δέκα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 
 


Στη σύλληψη δέκα συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Δέκα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Δέκα συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για ηχορύπανση

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για ηχορύπανση 
 

Συνελήφθησαν, προχθές (25-08-2019) μετά τα μεσάνυκτα και αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα και στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνοι, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική, παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για ηχορύπανση Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Νέο ωράριο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Νέο ωράριο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
 
 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα, 26.08.2019, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί με νέο ωράριο ως εξής:

Τετάρτη – Δευτέρα: 9.00-17.00

Τρίτη: κλειστό

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Επίσης, από Δευτέρα, 02.09.2019, ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων θα είναι επισκέψιμος Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 9.00-14.00, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία μας (τηλ. επικοινωνίας: +30 26650 29177, 29178).
Read More »
Νέο ωράριο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Νέο ωράριο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Κλείνουν τα σχολεία σε Γκρίκα - Ψάκα, Κεστρίνη και Μαζαρακιά

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Κλείνουν τα σχολεία σε Γκρίκα - Ψάκα, Κεστρίνη και Μαζαρακιά

Αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών στην Ήπειρο για το σχολικό έτος 2019-2020 με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η αναστολή λειτουργίας των παρακάτω σχολικών μονάδων γίνεται είτε λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού, είτε λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού και ύπαρξης δυνατότητας μεταφοράς του σε όμορες σχολικές μονάδες.
Τα νηπιαγωγεία είναι : 
Στην Άρτα: 1ο ειδικό νηπιαγωγείο Άρτας, Νηπιαγωγείο Κεραμάτων, Νηπιαγωγείο Κλειδιού, Κυψέλης, Λουτροτόπου, Πέτρας, Ροδαυγής, και Χανόπουλου. 
Στην Θεσπρωτία τα Νηπιαγωγεία Κεστρίνης και Μαζαρακιάς. Στο Νομό Ιωαννίνων τα Νηπιαγωγεία Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Μαρμάρων, Μηλιωτάδων, Νήσου, Περιβλέπτου, Μικρού Περιστερίου, Τσεπελόβου. Στο Νομό Πρέβεζας τα Νηπιαγωγεία Χειμαδιού και Βαλανιδόραχης. 
Τα Δημοτικά Σχολεία που αναστέλλουν την λειτουργία τους στο Νομό Άρτας είναι του Κομμένου και του Παλαιοκάτουνου. Στο Νομό Ιωαννίνων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, το 25ο Δημοτικό, της Βωβούσας, του Κεφαλοχωρίου, της Άνω Λαψίστας, του Ματσουκίου, της Περιβλέπτου και του Τσεπελόβου.  
Στην Θεσπρωτία τα Δημοτικά Γκρίκας - Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.
Read More »
Κλείνουν τα σχολεία σε Γκρίκα - Ψάκα, Κεστρίνη και Μαζαρακιά Κλείνουν τα σχολεία σε Γκρίκα - Ψάκα, Κεστρίνη και Μαζαρακιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Συνελήφθησαν σε Σαγιάδα και Σύβοτα δύο νεαροί με 1,2 κιλά κάνναβης

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Συνελήφθησαν σε Σαγιάδα και Σύβοτα δύο νεαροί με 1,2 κιλά κάνναβης
 


Συνελήφθησαν, εχτές (26-08-2019) τα ξημερώματα στη Λωρίδα Σαγιάδας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως διαπιστώθηκε, απέκρυπταν από κοινού σε λεβητοστάσιο οικίας του 24χρονου, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -200- γραμμαρίων.

Ναρκωτικά κατασχέθηκαν καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθησαν σε Σαγιάδα και Σύβοτα δύο νεαροί με 1,2 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν σε Σαγιάδα και Σύβοτα δύο νεαροί με 1,2 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

 
 
Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου ο εθνομάρτυρας και ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός. Πολλοί πιστοί προσήλθαν και συνεόρτασαν τη μνήμη του πατροΚοσμά. Και την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 23 Αυγούστου, που εψάλη εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. 
Και ανήμερα, που τελέστηκε όρθος και θεία λειτουργία μετ' ατοκλασίας. 
 
Μιλώντας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος και στον εσπερινό και στη θεία λειτουργία, τόνισε ότι ο Ελληνοθρόδοξος αγώνας του εθνεγέρτη Κοσμά του Αιτωλού "αποκαλύπτει τη γυμνότητα και τη φτώχεια των σημερινών Ορθοδόξων. 
Γι' αυτό το φλογερό κήρυγμά του στις ημέρες μας, με βασικό μήνυμα "Χριστός και ψυχή σας χρειάζονται", δεν βρίσκει απήχηση ". 
 
Και πρόσθεσε: "Μπορεί να βοήθησε τους σκλάβους της Τουρκοκρατίας, δεν βοηθάει όμως εμάς τους υπόδουλους της παθοκρατίας. Γιατί αναζητουμε τη λύτρωση στο κακό, το οποίο, όμως, είναι αυτό, που μας καταθλίβει, γιατί ψάχνουμε την αλήθεια σε λάθος δρόμους. Το κακό καταδίκασε και την αλήθεια έδειξε μ' όλη τη δύναμη της ψυχής του ο πατρο Κοσμάς. Ό,τι στην αρχή νομίζουμε για φως, αποδεικνύεται κατόπι σκοτάδι. Κι περιφερόμαστε απογοητευμένοι από τη μια πλάνη στην άλλη, χωρίς να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από το σκοτάδι και τις σκιές. Δεν παίρνουμε τη μεγάλη απόφαση, αυτή, που προέτρεπε να πάρουν οι ραγιάδες ο άγιος Κοσμάς, να ακτινοβοληθούμε από το φως της Ορθοδοξίας".
Read More »
Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νεκρός 81χρονος από πνιγμό στο Δρέπανο

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019
Ηγουμενίτσα: Νεκρός 81χρονος από πνιγμό στο Δρέπανο
 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, 81χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νεκρός 81χρονος από πνιγμό στο Δρέπανο Ηγουμενίτσα: Νεκρός 81χρονος από πνιγμό στο Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Σελίδες