Με επιτυχία η εκδήλωση για την τουριστική προώθηση της Πέρδικας Δείτε το νέο τηλεοπτικό σποτ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015
Με επιτυχία η εκδήλωση για την τουριστική προώθηση της Πέρδικας
Δείτε το νέο τηλεοπτικό σποτ (+ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Μυλωνάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η θεματική συνάντηση τουρισμού και επιχειρηματιών, στο συνεδριακό κέντρο Πέρδικας με θέμα:
«Ανάδειξη, Προώθηση και Προβολή της Πέρδικας και του Τουριστικού Προϊόντος της»

Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κάτσιος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχος, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Λώλης και κ. Μήτσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Θωμάς Παππάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Πάκος και δεκάδες μέλη του συλλόγου Εμπόρων και ενοικιαζομένων δωματίων Πέρδικας

Στην συνάντηση βρέθηκαν και τουριστικοί πράκτορες από μεγάλα τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας. 
Οι πράκτορες ενθουσιάστηκαν μετά από επίσκεψη τους σε αξιοθέατα και παραλίες της περιοχής ενώ συνομίλησαν και με τοπικούς ξενοδόχους για ενδεχόμενο συνεργασίας! 
Οι ίδιοι ανέφεραν πως ο τόπος ενδείκνυται για αξέχαστες διακοπές, αφού η περιοχή είναι αγνή και πράγματι συνδυάζει βουνό και θάλασσα με τον καλύτερο τρόπο, ωστόσο παρατήρησαν πως θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες και μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες.
Έφυγαν αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή ενώ ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία με τους φορείς της περιοχής!

Το κοινό καθήλωσε η προβολή του νέου DVD σποτ της Πέρδικας, δια χειρός Γιώργου Μαλαμίδη (thesprotia3d.gr), το οποίο θα σταλεί σε τουριστικά γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Δείτε το βίντεο: 
 
Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση για την τουριστική προώθηση της Πέρδικας Δείτε το νέο τηλεοπτικό σποτ (+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία η εκδήλωση για την τουριστική προώθηση της Πέρδικας  Δείτε το νέο τηλεοπτικό σποτ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Κεστρίνη Φιλιατών

Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Κεστρίνη Φιλιατών


Συνελήφθη, προχθές (03-12-2015) το βράδυ στην Κεστρίνη Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Κεστρίνη Φιλιατών Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Κεστρίνη Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη, προχθές (03.12.2015) το μεσημέρι στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Τα άγνωστα αριστουργηματικά αρχαία θέατρα Αρχαία θέατρα Γιτάνων & Κασσώπης

Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015
Τα άγνωστα αριστουργηματικά αρχαία θέατρα
Αρχαία θέατρα Γιτάνων & Κασσώπης
 

Συνήθως όταν ακούμε αρχαίο θέατρο στο νου μας έρχεται κάτι περίοπτο και σπουδαίο. Σκεφτόμαστε αυτονόητα τα μεγάλα επικά θέατρα, την Επίδαυρο και τη Δωδώνη. Αυτό είναι ένα μόνο μέρος της εικόνας.

Στη χώρα μας υπάρχουν 125 αρχαία θέατρα, τα οποία δε θα γνωρίζαμε και ίσως δε θα είχαν έρθει ποτέ στο φως αν το Διάζωμα, και η επιμονή του Σταύρου Μπένου δεν τα είχαν φέρει στην επιφάνεια και δεν τα διέσωζαν.

Το Διάζωμα από το 2008 που ιδρύθηκε και μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια εργασίας που προηγήθηκαν κατάρτισε το πρώτο «κτηματολόγιο» των θεάτρων, ένα «θεατρολόγιο» το οποίο μπορείτε να δείτε στο Πανόραμα των θεάτρων στο site του Διαζώματος και να πάρετε κάθε σχετική πληροφορία, για την κατάσταση και την φάση αποκατάστασης στην οποία βρίσκεται.

«Αυτά τα δέκα θέατρα δεν τα ξέραμε», λέει ο Σταύρος Μπένος, «γιατί πολλά από αυτά δε ήταν στο φως. Αποστολή του Διαζώματος δεν είναι ο κόσμος των γνωστών μνημείων, αλλά των άγνωστων. Που πρέπει να γίνει γνωστός. Γιατί στα μνημεία δεν υπάρχουν αξιολογήσεις. Δεν υπάρχουν περίοπτα θέατρα, είναι όλα σημαντικά. Στο Διάζωμα λοιπόν θέλουμε να έχουμε μια δουλειά ολιστική στο κομμάτι της κληρονομιάς μας που είναι αθέατο. Θέλουμε να το βγάλουμε στο φως και είναι συγκλονιστική η συμμετοχή όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στο Διάζωμα".

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται δύο αρχαία θέατρα της Ηπείρου, τα οποία μπορεί στην περιοχή να είναι γνωστά, όμως δεν εξ ίσου γνωστά και στο πανελλήνιο.Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
 
 
Το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων βρίσκεται στη Γιτάνη του Δήμου Φιλιατών, στον νομό Θεσπρωτίας. Κτίστηκε στα μέσα του 3ου αιώνα π.Χ., εποχή αυξημένης οικοδομικής δραστηριότητας στην Ήπειρο, ιδιαίτερα επί της βασιλείας του Πύρρου, και περίοδο άνθισης της Γιτάνης.

Καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 167 π. Χ.
Το θέατρο είναι κτισμένο στο κατώτερο επίπεδο του οικισμού, έξω από τα τείχη, και προστατεύεται από προτείχισμα. Επιπλέον φυσική προστασία προσφέρει ο ποταμός Καλαμάς προς τον οποίο είναι προσανατολισμένο. Φαίνεται ότι το θέατρο κτίστηκε εξαρχής λίθινο και ως υλικό κατασκευής χρησιμοποιήθηκε κυρίως ο λευκός ασβεστόλιθος. Η ορχήστρα σχηματίζει πλήρη κύκλο.

Η σκηνή είναι ένα ορθογώνιο λίθινο κτίσμα. Στο εσωτερικό της αποκαλύφθηκε πεσσοστοιχία, αποτελούμενη από επτά ορθογώνιους πεσσούς, η οποία θα στήριζε την οροφή του σκηνικού οικοδομήματος. Στο κέντρο της σκηνής υπάρχει ένα θυραίο άνοιγμα, από το οποίο θα έμπαιναν οι ηθοποιοί. Στην πρόσοψη της σκηνής διαμορφώνεται προσκήνιο του οποίου ο στυλοβάτης σώζεται. Στις δύο πλευρές της σκηνής υπήρχαν τετράγωνα παρασκήνια.

Αρχαίο θέατρο Κασσώπης
 
 
Σε χώρο κάτω από τη βορειοδυτική ακρόπολη της Κασσώπης, με απρόσκοπτη θέα στη χερσόνησο της Πρέβεζας, τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο πέλαγος, τη Λευκάδα και τα ακαρνανικά όρη, κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. το μεγάλο Θέατρο της πόλης.

Το κοίλο, που χωρίζεται από ενδιάμεσο διάζωμα σε δύο τμήματα με είκοσι τέσσερις σειρές λίθινων εδωλίων κάτω και δώδεκα σειρές επάνω αντίστοιχα. Έντεκα κλίμακες διαιρούσαν το κοίλο σε δέκα κερκίδες, με τις δύο ακρινές να έχουν το μισό πλάτος από τις υπόλοιπες.

Η σκηνή είναι ορθογώνια και πλαισιώνεται από δύο παρασκήνια, που προεξείχαν εκατέρωθεν προς την ορχήστρα, μεταξύ των οποίων αναπτύσσεται το προσκήνιο με έξι κίονες στην πρόσοψή του. Η χωρητικότητα του Θεάτρου υπολογίζεται σε 5.000 - 6.000 θεατές.
Read More »
Τα άγνωστα αριστουργηματικά αρχαία θέατρα Αρχαία θέατρα Γιτάνων & Κασσώπης  Τα άγνωστα αριστουργηματικά αρχαία θέατρα Αρχαία θέατρα Γιτάνων & Κασσώπης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Σελίδες