Παραμυθιά: Το διήμερο πρόγραμμα εορτασμού της ανακομιδής των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018


Την ανακομιδή των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού εορτάζει η Παραμυθιά, την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7.00μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ.ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και ώρα 8:45μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου, επι της οδού Κ. Καραμανλή.

Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00π.μ., θα τελεσθεί όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της Θυσίας των 49 Προκρίτων.


 
Read More »
Παραμυθιά: Το διήμερο πρόγραμμα εορτασμού της ανακομιδής των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού Παραμυθιά: Το διήμερο πρόγραμμα εορτασμού της ανακομιδής των Iερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Φυσικό αέριο στην Ήπειρο… Μετά το 2036!!!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018Δυσάρεστα νέα για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο μετέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας μετά την ημερίδα που πραγματοποίησε η ΡΑΕ στην Θεσσαλονίκη. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε όλο το επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην χώρα μας. Σε αντίθεση με όσα ήταν γνωστά μέχρι τώρα, για ανάπτυξη δηλαδή, έστω και σταδιακή την επόμενη πενταετία το σχέδιο αναβάλλεται για το απώτερο μέλλον και μάλιστα υπό προϋποθέσεις. Ο Δήμαρχος μετέφερε την ανησυχία του ζητώντας την συστράτευση όλων των φορέων της Ηπείρου ώστε από κοινού να διεκδικηθεί το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Χρηματοδοτήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου, η τροφοδοσία της Ηπείρου δεν περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πλάνο μέχρι και το 2036.

Η πρώτη φάση με επενδυτικό πλάνο από το 2018 μέχρι το 2036 περιλαμβάνει την Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Η δεύτερη φάση, με επενδυτικό πλάνο από το 2019 μέχρι το 2036 περιλαμβάνει την Δυτική Ελλάδα και την Δυτική Μακεδονία.

Η Ήπειρος και η Πελοπόννησος, όπως και η Νησιωτική Ελλάδα περιλαμβάνονται στις φάσεις Γ’ και Δ’ υπό προϋποθέσεις και χωρίς κανέναν ορίζοντα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η εταιρεία διερευνά την δυνατότητα τροφοδοσίας της Ηπείρου μέσω CNG/LNG.

«Έχω δικαίωμα να ανησυχώ εντόνως» ανέφερε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και την ανησυχία του έδειξαν ότι την συμμερίζονται όλες οι παρατάξεις.


 
Read More »
Φυσικό αέριο στην Ήπειρο… Μετά το 2036!!! Φυσικό αέριο στην Ήπειρο… Μετά το 2036!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Κατάθεση αναφοράς - καταγγελίας του Καθαρού Καλαμά στην Ε.Ε.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς στην Αθήνα κατέθεσε σήμερα την αναφορά-καταγγελία της Κίνησης, σχετικά με τη ρύπανση-μόλυνση του ποταμού Καλαμά, προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Η αναφορά – καταγγελία κοινοποιήθηκε επίσης στον Συνήγορο του Πολίτη, τον Αντεισαγγελέα Περιβάλλοντος Αρείου Πάγου και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Η χρόνια αδιαφορία(;), η έλλειψη ελέγχων, η μη τήρηση της νομιμότητας, η μη συνεδρίαση του αρμόδιου Συμβουλίου υδάτων και γενικά η έλλειψη σχεδιασμού και υλοποίησης των απαραίτητων δράσεων και παρεμβάσεων για τον μετριασμό και την εξάλειψη τελικά των αιτίων που προκαλούν τον θάνατο του Καλαμά , με ότι αυτό συνεπάγεται, κρατάει χρόνια τώρα… Λόγια και υποσχέσεις μόνο και τίποτα να μη γίνεται…

Έτσι, υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. της Κίνησης προχωρήσαμε στην παραπάνω αναφορά-καταγγελία μας στις ευρωπαϊκές αρχές ευελπιστώντας στην πίεση από μεριάς τους ώστε η χώρα μας να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη διαχείριση της ΛΑΠ Καλαμά και της ποιότητας των νερών του.

Φτάνει πια η κοροϊδία – STOP στη ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά


 
Read More »
Κατάθεση αναφοράς - καταγγελίας του Καθαρού Καλαμά στην Ε.Ε. Κατάθεση αναφοράς - καταγγελίας του Καθαρού Καλαμά στην Ε.Ε. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 01/10/2018 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να ενταχθούν είτε εκ νέου, είτε για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Οι αιτήσεις θα γίνονται καθημερινά 09:00-13:00 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στη στοά του πρώην Δημαρχείου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια διαμονής.
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3. Φωτοτυπία κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει).
4. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας 2017.
5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας.
6. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας σε ισχύ.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:
1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατών.
2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατών.
3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Φιλιατών και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο..
4. Όσοι δημότες ΔΕΝ λαμβάνουν το επίδομα ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης).
5. Όσοι δημότες ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου 2664022324, καθημερινά και ώρες 07:00-15:00.


 
Read More »
Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Αθλητικός Τουρισμός στον Δήμο Ηγουμενίτσας - Του Χρήστου Ζήγου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018
Άρθρο του Ζήγου Χρήστου Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

Ορισμός:

Ο αθλητικός τουρισμός, είναι μία ειδική μορφή ποιοτικού τουρισμού, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Βασικός μοχλός ανάπτυξης και προσέγγισης του αθλητικού τουρισμού στο Δήμο Ηγουμενίτσας είναι τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και οι άνθρωποι που τα πλαισιώνουν. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους, τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Το 2018 ήταν μία επιτυχημένη χρονιά σε αθλητικά γεγονότα, τα οποία προσέλκυσαν πλήθος αθλητών, προπονητών, παραγόντων και των οικογενειών τους, που συνδύασαν τον αθλητισμό και τον τουρισμό για διακοπές στην περιοχή μας και έδωσαν μία ώθηση στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχειακά καταλύματα, στη γαστρονομία και τα αξιοθέατα του τόπου μας. Αυτοί οι πελάτες, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές, για την προβολή του τόπου μας, ως τουριστικού προορισμού, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τον τουρισμό και την ψυχαγωγία.

* Χωρίς να αδικήσω κάποιο αθλητικό σωματείο, θα τονίσω τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης (Τέννις), του Ναυταθλητικού Ομίλου, του Πρωτέα κλπ, με Περιφερειακές, Πανελλήνιες και Διεθνείς συναντήσεις και διακρίσεις. Μεγάλη αναμένεται και η συμμετοχή στο Τρίαθλον, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα καθώς και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα TAE KWON DO. 
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στον Μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες, κυρίως νέους, με τις εκδηλώσεις και τους αγώνες που διοργανώνουν τα αντίστοιχα σωματεία του, όπως οι αγώνες Moto Cross, το Vespa Club, τα Jeep 4x4 σε ειδικές διαδρομές και βεβαίως οι διεθνείς και πανελλαδικές συναντήσεις των μοτοσικλετιστών στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας. Χώρος που έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης από μεγάλες εταιρείες, όπως η Harley Davidson, η Honda κτλ.

Και στον αθλητικό τουρισμό, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πρωτοπόροι, με παγκοσμίου φήμης αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Μαραθώνιος κτλ.

Στο επιχειρηματικό μέρος του αθλητικού τουρισμού υπάρχει σίγουρη επενδυτική ευκαιρία, με τη δημιουργία ενός ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές ολυμπιακών προδιαγραφών, με σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, με την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων. Η επένδυση αυτή, μπορεί να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, με 40 έως και 50% επιδότηση (ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές).

Κλείνοντας, το επίκαιρο κατ' εμέ, άρθρο μου, θα κάνω μία επισήμανση – παράκληση προς τις Διοικήσεις των Αθλητικών Σωματείων, να μην επιλέγουν το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου για τις εκδηλώσεις τους, αλλά την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο, για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, τις καλύτερες τιμές και την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού. 
Επίσης, να επισημάνω ότι οι φορείς της περιοχής, Δήμος - Περιφέρεια - Επιμελητήριο κτλ, πρέπει να ενισχύσουν τα Αθλητικά Σωματεία, για περισσότερες και καλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις το 2019. 
Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε πολλές και καλές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.
Χρήστος ΖήγοςRead More »
Αθλητικός Τουρισμός στον Δήμο Ηγουμενίτσας - Του Χρήστου Ζήγου Αθλητικός Τουρισμός στον Δήμο Ηγουμενίτσας - Του Χρήστου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

8η εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018


Read More »
8η εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου 8η εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο από την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει την Εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα τον π. Θεόδωρο Ζώη για την δωρεά φαρμάκων και την συνεχή στήριξη και βοήθεια του σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.
Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/Read More »
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο από την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο από την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνος του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία πολιτών, "Μας έχουν φάει τα ποντίκια"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018


Σοβαρό είναι το πρόβλημα στην περιοχή του Γηροκομείου στην Ηγουμενίτσα, από την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των ποντικιών, που έχει σαν αποτέλεσμα, πολλά από αυτά να εισέρχονται ακόμα και μέσα στα σπίτι των κατοίκων.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες κατοίκων στο thespro.gr, στο οποίο δήλωσαν: 
"Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα ποντίκια. Έχουν μπει μέσα στα σπίτια μας και μετά από επανειλημμένες καταγγελίες στον δήμο Ηγουμενίτσας, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
Γίνεται ένας χαμός. Έχουν γεμίσει τα σπίτια και οι δρόμοι παντού ποντίκια. Έχουμε μικρά παιδιά και δεν τολμούμε ούτε στα μπαλκόνια μας να βγούμε γιατί κυκλοφορούν ανενόχλητα και είναι γεμάτα από τα περιττώματά τους". 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα πρέπει να βρει άμεσα λύση στους ασυνήθιστα μεγάλους πληθυσμούς τρωκτικών, όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία, όπως ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη, πριν το πρόβλημα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και δημιουργήσει πρόβλημα στην δημόσια υγεία.Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία πολιτών, "Μας έχουν φάει τα ποντίκια" Ηγουμενίτσα: Καταγγελία πολιτών, "Μας έχουν φάει τα ποντίκια" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Ανακάλυψε ποιο μουσικό όργανο σου ταιριάζει

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018Read More »
Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Ανακάλυψε ποιο μουσικό όργανο σου ταιριάζει Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Ανακάλυψε ποιο μουσικό όργανο σου ταιριάζει Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018 Rating: 5

Σελίδες