https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ»

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ»


Αυτό το «φρούτο» κρατάει δεκαετίες στο Δήμο της Ηγουμενίτσας.

Ασφαλώς και ο καθένας δικαιούται να υποστηρίζει ότι είναι προϊόν (και) της γνωστής Αυτοδιοικητικής διαπλοκής, την οποία, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν την ακουμπά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δεκαετίες, από τούτο το μετερίζι, αναδεικνύουμε αυτό το νοσηρό φαινόμενο και το συνδέουμε με την ανοχή, αν όχι την επιβολή, από πλευράς Δημοτικών Αρχών, ενός ανεξέλεγκτου αθέμιτου ανταγωνισμού, στους κατά περίπτωση «διαγωνισμούς» ενοικίασης των κτιρίων του Δήμου.

Για το ιστορικό, ο Δήμος της Ηγουμενίτσας έχει λάβει άδειες λειτουργίας στις πλέον περίοπτες και εμπορικές θέσεις ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ.

Συγκεκριμένα στις παραλίες Δρεπάνου – Μακρυγιαλιού.

Προκηρύσσει διαγωνισμούς ενοικίασης, πάντα ως Κυλικείων, με προσφορές που δεν συναντώνται στα πλέον ακριβά μέρη του κόσμου.

Ασφαλώς και όροι αποτροπής για τις υποχρεώσεις των ενοικιαστών, δεν συναντώνται στις προκηρύξεις των διαγωνισμών, πλην των «εγγυητικών επιστολών» οι οποίες, στους πρώτους μήνες λειτουργίας τους, ουσιαστικά καταργούνται.

Τα «κυλικεία» λειτουργούν παράνομα, κάτω από την ιδιότροπη προστασία των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, ως κέντρα διασκέδασης, όλων των μορφών, ενίοτε και αγρίων, από κάθε άποψη, δίχως την παραμικρή ενόχληση των αρμοδίων ελεγκτικών Αρχών.


Ασφαλώς και οφείλουμε να επισημάνουμε, για πολλοστή φορά, ότι τα κτίρια στις παραλίες είναι και παράνομα και αυθαίρετα, για τα οποία εκκρεμούν αντίστοιχες πράξεις – αποφάσεις του Κράτους για … κατεδάφιση.

Δημοσιεύσαμε τις «αρμόδιες» εισηγήσεις των «αρμοδίων» οργάνων της Δημοτικής Αρχής, προς το Δημοτικό Συμβούλιο. (Δείτε ΕΔΩ)

Θα διαπιστώσει ο καθένας ότι όλα αυτά τα χρόνια διαπράττονται εγκλήματα.

Κι όμως στις εισηγήσεις αυτές, δεν θα δούμε ούτε μια παράγραφο, για την αναζήτηση των υπευθύνων, από πλευράς Δημοτικών Αρχών, και την απόδοση αυτών των ευθυνών, μέσα από την Ελληνική Δικαοσύνη.
 
Γιατί άραγε;

Μήπως προβλέπεται να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς και στο μέλλον;
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ
Read More »
ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ» ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Πειραματικά, πρότυπα, αριστεία και καινοτομία

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Πειραματικά, πρότυπα, αριστεία και καινοτομία

Του Παντελή Κυπριανού 
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών


Με τις πρώτες δηλώσεις στη Βουλή του νέου Υπουργού Παιδείας άναψε η συζήτηση για τα πειραματικά σχολεία. Θυμίζω ότι με τον νόμο 3966/2011, (Υπουργός Παιδείας η κ. Α. Διαμαντοπούλου) τα πειραματικά σχολεία βαφτίστηκαν Πρότυπα Πειραματικά με βασικό στόχο την «αριστεία». Ο νέος Υπουργός υποστήριξε ότι τα πειραματικά δεν μπορεί να είναι πρότυπα. Στόχος τους είναι ο πειραματισμός, όχι η «αριστεία». Γι αυτό θα χωριστούν από τα πρότυπα και οι μαθητές θα ορίζονται με κλήρωση κι όχι με εξετάσεις όπως σήμερα.

Τα πρότυπα θεσμοθετήθηκαν στη χώρα μας το 1910 μετά από ενέργειες του καθαρευουσιάνου καθηγητή της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ν. Εξαρχόπουλου. Αποσκοπούσαν στην παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών των σημερινών γυμνασίων και λυκείων. Κατόπιν δημιουργήθηκαν και άλλα πρότυπα με πρώτο το Βαρβάκειο το 1921.

Το πειραματικά θεσμοθετήθηκαν το 1929 με τη μεταρρύθμιση Γόντικα-Παπανδρέου-Βενιζέλου, χάρη και στις ενέργειες του Α. Δελμούζου (δημοτικιστή, φιλελεύθερου και προσωπικού φίλου του Βενιζέλου) . Με το νόμο ιδρύονται δύο πειραματικά, ένα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την εποπτεία του Εξαρχόπουλου και ένα υπό τον Δελμούζο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Στόχος είναι η κατάρτιση των υποψήφιων εκπαιδευτικών και η θεραπεία της παιδαγωγικής.

Σε κάθε πειραματικό συστήνονται δημοτικά και εξατάξια, τότε, γυμνάσια τα οποία είναι ανοιχτά σ’ όλα τα παιδιά έτσι ώστε η τάξη να είναι αντιπροσωπευτική του μαθητικού πληθυσμού της χώρας. «Σύμφωνα με τον νόμο», γράφει ο Δελμούζος το 1934, «εκτός από το εξατάξιο δημοτικό θάχωμε και ένα μονοτάξιο, σχολείο δηλαδή που λειτουργεί μ’ ένα δάσκαλο μονάχα. Στη δημοτική παιδεία μας ο τύπος αυτός του σχολείου κυριαρχεί σε όλη σχεδόν την ύπαιθρο, και η έκτασή του τού δίνει μεγάλη σημασία. Κατά κανόνα όμως τα λίγα πρότυπα μονοτάξια δημοτικά που έχουμε βρίσκονται στις πόλεις και τα περισσότερα μάλιστα σε πόλεις μεγάλες. Έτσι εργάζονται σα σε θερμοκήπιο, μακριά από την πραγματική τους περιοχή, και το πρόγραμμα και η οργάνωσή τους είναι φυσικά αδύνατο ν’ αντικρύσουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών που φοιτούν σ’ ένα τέτοιο σχολείο. Γι αυτό θα φροντίσουμε ώστε το μονοτάξιο του Πειραματικού να λειτουργήσει σ’ ένα αγροτικό συνοικισμό στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης».

Το 1985 με το νόμο 1566 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Υπουργό Παιδείας τον Α. Κακλαμάνη καταργεί τα πρότυπα και τα συγχωνεύει με τα πειραματικά. Ο στόχος είναι διπλός. Να μην υπάρχουν στη δημόσια εκπαίδευση σχολεία «ελιτίστικα» και να γίνουν και αυτά πειραματικά. Τέλος, το 2011 έχουμε ουσιαστικά το αντίστροφο μέτρο, τα πειραματικά ονομάζονται πρότυπα πειραματικά και λειτουργούν όπως τα πρότυπα στο παρελθόν.

Μπορούν να υπάρχουν πρότυπα πειραματικά όπως τα θέλει ο νόμος του 2011; Προφανώς όχι. Τα πειραματικά είναι για να πειραματίζονται, με παιδιά διαφορετικών κοινωνικών οριζόντων, ώστε να είναι αντιπροσωπευτικά με στόχο την καινοτομία, τις καλές πρακτικές και τη διάχυσή τους. Δεν μπορούν να είναι με άλλα λόγια σχολεία για καλούς μαθητές όπως ήταν στο παρελθόν τα πρότυπα.

Χρειάζονται όμως τα πειραματικά σχολεία για την καινοτομία, την επινόηση καλών πρακτικών και τη διάχυσή τους; Στο εξωτερικό τα πειραματικά φτιάχτηκαν από ανήσυχους εκπαιδευτικούς, από ομάδες, από δήμους. Φτιάχτηκαν περισσότερο ως παραδείγματα που με τη δράση τους θα μπορούσαν να εμπνεύσουν και να βρουν μιμητές. Με την έννοια αυτή θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πειραματικά όπως τα είχαμε στην Ελλάδα δεν χρειάζονται αναγκαστικά.

Και δεν χρειάζονται γιατί σήμερα όλα τα σχολεία και όλοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να καινοτομούν ώστε το σχολείο τους να γίνεται καλύτερο. Θα μπορούσαν κατά συνέπεια οι εκπαιδευτικές μας αρχές να ορίζουν κάθε χρόνο εκ περιτροπής νέα πειραματικά σχολεία. ¨Έτσι η εκπαιδευτική κοινότητα θα μπορούσε να είναι πιο ευεπίφορη στην καινοτομία και να συμβάλει στο να αποκτήσουμε επιτέλους καλύτερο σχολείο. Αυτή είναι κατά την άποψή μου και η σημασία της αριστείας, έννοιας που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν: να γινόμαστε μέρα με τη μέρα καλύτερα στη δουλειά μας.
Read More »
Πειραματικά, πρότυπα, αριστεία και καινοτομία Πειραματικά, πρότυπα, αριστεία και καινοτομία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Δεν θα υπάρξει παράταση για τους διευθυντές των σχολείων Εκλογή διευθυντών από τους Συλλόγους διδασκόντων

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Δεν θα υπάρξει παράταση για τους διευθυντές των σχολείων
Εκλογή διευθυντών από τους Συλλόγους διδασκόντων


Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Χρήστου Πιλάλη και του συμβούλου του Δημήτρη Σκλάβου,  η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων να γίνει από τους συλλόγους διδασκόντων
 
Συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης( Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ). 
 
Για τους τελευταίους προβλέπεται η επιλογή τους πιλοτικά για έναν χρόνο από τους συλλόγους διδασκόντων. 
 
Οι υπάρχοντες Διευθυντές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ως Διευθυντές ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι. 
 
Θα υπάρξει πρόβλεψη για τις σχολικές μονάδες που δε θα υπάρξει υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή. 
 
Αυτά θα περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες μαζί με άλλα εκπαιδευτικά θέματα. 
 
Στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους για τις επόμενες σχολικές χρονιές.
Read More »
Δεν θα υπάρξει παράταση για τους διευθυντές των σχολείων Εκλογή διευθυντών από τους Συλλόγους διδασκόντων Δεν θα υπάρξει παράταση για τους διευθυντές των σχολείων Εκλογή διευθυντών από τους Συλλόγους διδασκόντων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Nick & Backbone Live την Παρασκευή στην Berraria Cricket στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015

Nick & Backbone Live την Παρασκευή στην Berraria Cricket στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)Παρασκευή 20 Μάρτη 2015

Ενα από τα καλύτερα blues rock σχήματα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Οι “Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone”– με την δισκογραφία τους και τις αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο.

Στην ακουστική τους μορφή παρουσιάζουν μια μεγάλη γκάμα από παραδοσιακά και σύγχρονα blues , σε μια διαχρονική εκδρομή του είδους ,με πρωτότυπα και μοναδικές διασκευές κλασσικών rock και blues επιτυχιών ,μπαλαντών και ακουστικών “blues-slide” εκτελέσεων μέσα από την μοναδική τεχνική του Νίκου.

Οι NICK AND THE BACKBONE “ACOUSTIC” είναι οι:
ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ : ΚΙΘΑΡΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΚΡΟΥΣΤΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ : ΜΠΑΣΣΟ – ΚΡΟΥΣΤΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ : ΚΡΟΥΣΤΑ
 
Read More »
Nick & Backbone Live την Παρασκευή στην Berraria Cricket στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)  Nick & Backbone Live την Παρασκευή στην Berraria Cricket στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Δύο προσλήψεις γυμναστών στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Δύο προσλήψεις γυμναστών στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας
 
 
Το Ν.Π.Δ.Δ. του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας, ανακοινώνει:
την πρόσληψη δύο (2) ωρομίσθιων Καθηγητών Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Κ.Φ.Α.), σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ),από την υπογραφή της σύμβασης εώς 31/07/2015,για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) για την χρονική περίοδο 2014-2015, σύμφωνα με τα κατωτέρω:

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να:

1. Έχουν όριο ηλικίας από 23 έως 65 ετών.

2. Έχουν Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο αλλοδαπής σχολής Τ.Ε.Φ.Α.Α.

3. Να έχουν την υγεία και την καταλληλότητα που να τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.

4. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία κ.λ.π.).

Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ -ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ, οδός Ελευθερίας 7, από την Τρίτη 24/03/2015 και για δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες,ήτοι: εως και 02/04/2015, καθημερινά από τις 09:00-13:00 και η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από:

1.Βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρεται στην προϋπηρεσία στα προγράμματα, στην επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων, στην απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.λ.π.

2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία να αναφέρεται ότι τα στοιχεία της αίτησης και του βιογραφικού σημειώματος είναι αληθή.

(3) Επικυρωμένη φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα.

(4) Επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

(5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

(6) Βεβαίωση του Δήμου περί μόνιμης κατοικίας.

(7) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος.

(8) Έγγραφα που αποδεικνύουν προϋπηρεσία, όπως: Βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία του κυρίου φορέα ασφαλιστικής κάλυψης (μισθολογικές καταστάσεις Ι.Κ.Α. ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων) ή βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία φορολογικού χαρακτήρα (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, κ.λπ.) ή πιστοποιητικά προϋπηρεσίας θεωρημένα από την Επιθεώρηση Εργασίας και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν όσα αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα και τα οποία αποτέλεσαν κριτήριο επιλογής.

(9) Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Read More »
Δύο προσλήψεις γυμναστών στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Δύο προσλήψεις γυμναστών στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

«Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια των Λαών και των Κοινωνιών» 17η Μαρτίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
«Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια των Λαών και των Κοινωνιών»
 17η Μαρτίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας


17η Μαρτίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας «Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια των Λαών και των Κοινωνιών» Κάθε χρόνο οι Κοινωνικοί Λειτουργοί από όλο το κόσμο διοργανώνουν τον Μάρτιο την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας. Η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Για τη φετινή χρονιά ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας του 2015 ορίστηκε η 17η Μαρτίου. Το θέμα «Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια των Λαών και των Κοινωνιών», εστιάζεται στην κοινή προσπάθεια όλων των παγκόσμιων οργανώσεων για την Κοινωνική Εργασία και τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, ώστε να συμμετέχουν και να συμβάλλουν ενεργά στον σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής αναδεικνύοντας την αξία της κοινωνικής εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Για την Ελλάδα, η φετινή θεματολογία είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ καθώς η λιτότητα των τελευταίων ετών, έχει πλήξει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας και έχει δημιουργήσει συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης όμοιες με αυτές που αντιμετωπίζουν κοινωνίες σε πόλεμο. Η συνεχής απώλεια εισοδήματος, η ανεργία, ο περιορισμός των κοινωνικών παροχών, οι περιορισμοί στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, η συρρίκνωση του Κράτους Πρόνοιας, απειλούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πλήττουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ενός ολόκληρου λαού.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί με βασική τους αξία τον σεβασμό και την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που διαπνέει την κοινωνική εργασία, δεν μένουν απλά παρατηρητές. Δεν προσεγγίζουν μόνο θεωρητικά τις καταστάσεις, αλλά παρεμβαίνουν παντού και με κάθε τρόπο:

Στέκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης, Υπερασπίζονται καθημερινά τα δικαιώματα των ανθρώπων για Υγεία, Στέγη, Εργασία, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη, Δημόσια συνηγορούν υπέρ των ομάδων και των κοινοτήτων που απειλούνται περισσότερο. Συλλογικά διεκδικούν πολιτικές που εξασφαλίζουν την ανάπτυξη με επίκεντρο την ανθρώπινη ευημερία .
Read More »
«Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια των Λαών και των Κοινωνιών» 17η Μαρτίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας «Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια των Λαών και των Κοινωνιών»  17η Μαρτίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου (BINTEO)

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου (BINTEO)
 

 
Οι απεντάξεις των έργων της Παραμυθιάς, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Παραμυθιά (στο βίντεο στο 01:40:45)

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί την ανασκόπηση της συνεδρίαση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ολόκληρη την συνεδρίαση.


Read More »
Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου (BINTEO) Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου (BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα 
 

Στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα επιδείξαν οι μικροί μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το πρόγραμμα «Kids’ Athletics».
 
Αφορά τα μικρά παιδιά που μυούνται στον στίβο έτσι ώστε να ενημερωθούν για τα αθλήματα.
 
Οι δάσκαλοι στην Ηγουμενίτσα φτιάξανε μια ομάδα παιδιών και αθλοπαίξανε στην πλατεία κάτω του Δημαρχείου.
 
Τα παιδιά φτιάξανε τρεις ομάδες και παίζοντας μαθαίνανε για τα αθλήματα του στίβου.
 
Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν. 
 
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.
 
 
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.
 
Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος Kids’ Athletics, ολοκληρώνεται με την παροχή στους μαθητές/τριες στοιχείων για την ιστορία του Στίβου που τους δίδονται με το σύστημα ξενάγησης και η γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού γίνεται βιωματικά με ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα.
 
Μετά το πέρας της ξενάγησης τους, οι μικροί μαθητές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και αποκτούν την γνωριμία τους με τα αθλήματα του στίβου.
 
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).
 
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. 
 
Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα

και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρονται αναμνηστικά διπλώματα. 

Νίκος Κουτούκης
Read More »
Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα Πραγματοποιήθηκε το «Kids’ Athletics» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιανόμαστε με το θέμα των δημοσίων τουαλετών που υπάρχουν στην πόλη της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα με αυτές της Πλατείας Δημαρχείου, που είναι και το κεντρικότερο σημείο ολόκληρου του Δήμου.

Αυτές ως γνωστόν αφού λειτούργησαν επί μικρό χρονικό διάστημα, υπό την εποπτεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, στη συνέχεια μπήκε «λουκέτο» το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος που αυτές δεν λειτουργούν είναι οικονομικός (αν δεν είναι έτσι ας μας ενημερώσει ο Δήμος) για το Δήμο, αφού αδυνατεί να πληρώσει άτομο το οποίο και θα είναι υπεύθυνο για την καθαριότητά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάτι που συνέβη αρχικά (με τη Δημοτική Αρχή του κ. Κάτσινου), αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι δεν… έβγαιναν τα «κουκιά» για να πληρωθεί μεροκάματο στην υπεύθυνη.

Με αποτέλεσμα, ο χώρος γύρω από τις τουαλέτες να έχει καταστεί πλέον εστία μικροβίων αφού πολλοί συμπολίτες –και δικαιολογημένα- καταφεύγουν στον υπαίθριο χώρο για την ανάγκη τους. Αποτέλεσμα αυτού η έντονη δυσωδία, μια εικόνα που δεν αρμόζει σε κέντρο πόλης και φυσικά ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η αναφορά δεν είναι κακοπροαίρετη, ούτε στοχεύει να πλήξει την εν ενεργεία Δημοτική Αρχή, απλά αποτελεί μια διαπίστωση την οποία έχουν κάνει συμπατριώτες και επισκέπτες και πρέπει να καταγραφεί.

Στην Ευρώπη, σε προηγμένες θεωρητικά χώρες και μη, δε νοείται κέντρο πόλης, πόσω μάλλον πρωτεύουσας Νομού, χωρίς δημόσιες τουαλέτες, έστω και αν ο «χρήστης» καταβάλλει ένα μικρό αντίτιμο.

Αναγνωρίζουμε ότι η νοοτροπία του Έλληνα σε αυτό το θέμα δεν είναι η καλύτερη δυνατή (να πληρώσει δλδ. για να…), ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει και μόνο αν γίνουν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ζητούμενο είναι λοιπόν η λειτουργία της τουαλέτας, έστω αρχικά με την εξεύρεση ενός μικρού κονδυλίου για τα έξοδα που θα υπάρχουν και στην πορεία, με την καταβολή πιθανώς ενός μικρού αντιτίμου από πλευράς του εκάστοτε «χρήστη».

Η Δημοτική Αρχή άλλωστε έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό κρίνουμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συμβεί. 


Read More »
Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Εστία μικροβίων στην Πλατεία Δημαρχείου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Βραδιά Jazz το Σάββατο στο Σιδεράδικο στο Φιλιάτι

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Βραδιά Jazz το Σάββατο στο Σιδεράδικο στο Φιλιάτι
 
 

Το Σάββατο 21/3 στο ΣΙΔΕΡΑΔΙΚΟ club θα μας διασκεδάσει ο Κώσταε Δελλής μαζί με την Μπάντα του....
 
Σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη από ήχους Jazz και όχι μόνο...
 
Εγγυόμαστε όπως πάντα μια αξέχαστη βραδιά....
 
Μην λείψει κανείς.....

Τηλ. Κρατήσεων:2664023999
Read More »
Βραδιά Jazz το Σάββατο στο Σιδεράδικο στο Φιλιάτι Βραδιά Jazz το Σάββατο στο Σιδεράδικο στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους ιχθυοκαλλιεργητές και για τις ζημιές από τις πλημμύρες

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους ιχθυοκαλλιεργητές και για τις ζημιές από τις πλημμύρες


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, παρέστη σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12/3/2015 στο Υπουργείο.

Ο κ. Κάτσης επισήμανε στον κ. Υπουργό, ότι η Ελληνική υδατοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα η θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα. Ο έντονα εξαγωγικός της χαρακτήρας, δεδομένου ότι σε ποσοστό 70 - 80% των παραγόμενων προϊόντων εξάγονται στο εξωτερικό, συμβάλει σημαντικά στο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών της χώρας. Επίσης, οι άμεσα απασχολούμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο υπολογίζονται στα 10.000 άτομα πανελλαδικά.

Τόνισε δε, ότι η υδατοκαλλιέργεια στη Θεσπρωτία, κατέχει περίπου το 10% της συνολικής πανελλήνιας παραγωγής και αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης και απασχόλησης για ολόκληρη την περιοχή.

Η ΠΑΝ.Ε.Μ.Ι από την πλευρά της, αφού ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα του κλάδου, κατέθεσε υπόμνημα και αναλυτικό φάκελο με τα βασικά αιτήματα της. Αυτά έχουν να κάνουν με εκκρεμείς εκδόσεις ερμηνευτικών εγκυκλίων (ΚΥΑ – ΥΑ), το χωροταξικό σχεδιασμό των υδατοκαλλιεργειών, ζητήματα που αφορούν το ΕΠΑΛ 2007 – 2013 και την κατάρτιση του ΕΠΑΛ 2014 – 2020 (εξειδίκευση μέτρων, πιστώσεις, χρονοδιαγράμματα).

Ο κ. Αποστόλου αφού ενημερώθηκε για τα ζητήματα, παρέλαβε το υπόμνημα των αιτημάτων τους και εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να ενισχύσει τον ρόλο της μικρομεσαίας ιχθυοκαλλιέργειας, η οποία μπορεί να συνδράμει στη διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Επίσης δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο. Ο κ. Κάτσης, μετά το τέλος της συνάντησης με την ΠΑΝ.Ε.Μ.Ι, συζήτησε με τον κ. Υπουργό το σοβαρό θέμα των καταστροφών σε ζωική και φυτική παραγωγή αλλά και σε υποδομές και επιχειρήσεις, από τις πλημμύρες που έπληξαν το Φεβρουάριο το νομό Θεσπρωτίας. Ο κ. Κάτσης, εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, και την αναγκαιότητα που υπάρχει για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε ενήμερος για το μέγεθος των καταστροφών στην περιοχή και ότι βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς (συναρμόδια υπουργεία, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Δήμους, Περιφέρειες) για την αποκατάσταση των ζημιών. Συγκεκριμένα, για όπου έχει γίνει ήδη η καταγραφή και οι παραγωγοί είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις θα αρχίζουν να καταβάλλονται από τον μήνα Μάιο. Επίσης αναμένεται να εκδοθεί Κ.Υ.Α με την οποία οι περιοχές θα χαρακτηρίζονται ως θεομηνειόπληκτες και θα μεριμνά για την αποζημίωση των υποδομών. Μετά την υπογραφή της ανωτέρω Κ.Υ.Α. θα ακολουθήσουν Κ.Υ.Α. που θα μεριμνούν για την αποζημίωση των εξοπλισμών.
Read More »
Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους ιχθυοκαλλιεργητές και για τις ζημιές από τις πλημμύρες Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους ιχθυοκαλλιεργητές και για τις ζημιές από τις πλημμύρες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤο «κόλπο» είναι γνωστό στα Ελληνικά δεδομένα.
 
Άρα δεν είναι ανακάλυψη της νέας Κυβέρνησης.
 
Μόνο που η Κυβέρνηση αυτή, αυτοπροσδιορίζεται ως ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
 
Που σημαίνει, σύμφωνα πάντα με τα προεκλογικά της, τουλάχιστον, επιχειρήματα, πως θα επιβάλει στις σχέσεις της με τον λαό, τις καθαρές κουβέντες, χωρίς να κρύψει απ’ αυτόν, το παραμικρό.
 
Είναι αλήθεια πως η Κυβέρνηση αυτή είναι σε έναν σκληρό οικονομικό αποκλεισμό, όχι μόνο με ευθύνες των δανειστών «εταίρων» μας, αλλά και με πολλές δικές της.
 
Είναι υποχρεωμένη να αναζητεί πηγές αρμέγματος «αποθέματος», προκειμένου να συμπληρώνει, κάθε λίγο, το ποσό των δόσεων του χρέους προς τους τοκογλύφους αυτούς, τους ... υποτιθέμενους εταίρους, στην συνύπαρξη και την αλληλεγγύη.
 
Ένας τρόπος μείωσης των δαπανών, είναι ο περιορισμός των δημοσίων έργων, στα οποία το Κράτος συμβάλει με την γνωστή, μειωμένη, εθνική συμμετοχή.
 
Το εφάρμοσαν σχεδόν όλες οι μετά τον Μητσοτάκη, Κυβερνήσεις.
 
Παρά το γεγονός ότι με τα δημόσια έργα αναβαθμίζεται η Κρατική Παραγωγικότητα και αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων.
 
Δυστυχώς, η Αριστερή (υποτίθεται!) νέα Ελληνική Κυβέρνηση, ακολουθεί, από τις πρώτες ημέρες του βίου της, το παράδειγμα των προηγούμενων.
 
Θύμα αυτής της απόφασης και ο δικός μας τόπος, με τις γνωστές απεντάξεις στον Δήμο Σουλίου.
 
Ατυχέστατα, λοιπόν, ο νέος μας Κυβερνητικός τοπικός βουλευτής, ανέλαβε την ευθύνη της κατά κάποιο τρόπο, επίρριψης των ευθυνών στην προηγούμενη Κυβέρνηση, δίκαια ή όχι, αυτό δεν αφορά πια, κανέναν.
 
Το σωστό ήταν να συνεργαστεί, τόσο με τη Δήμαρχο Σουλίου, όσο και τον τοπικό συνάδελφό του, στην αντιπολίτευση, προκειμένου να εξαιρεθούν, έστω, από την απένταξη τα συγκεκριμένα έργα.
Read More »
ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Δείτε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Δείτε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 


Read More »
Δείτε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο …. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο …. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ


Τώρα πια, δεν έχει «ανάγκη» καμιά και κανέναν.

Τώρα θα βγάλει κάθε προσωπεία που φορούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα θα απαλλαγεί από τα απωθημένα του, που τόσα χρόνια τον βάρυναν σε σημείο, να καμπουριάσει κυριολεκτικά.

Έτσι, λοιπόν, ξαναχτύπησε και μάλιστα ενάντια σε δικό του, υποτίθεται, πρόσωπο.

Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος δεν έχει το θεό του.


Αφού και τα ιερά και όσια της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας χλευάζει, όταν μάλιστα παρίστανε και τον Θεοσεβή.

Μάλιστα είχε πείσει γι’ αυτό και σχεδόν όλους τους εκπροσώπους – υπηρέτες του Θεού.

Για να δικαιώσει τελικά όλους εκείνους που, τον απεκάλυπταν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως να πείσουν όλους τους Θεσπρωτούς.
Read More »
ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο …. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο …. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά

Από το blog ΑΤΡΑΠΟΣ

Στέκεται δεκαετίες, αιώνες (;),  τώρα λαβωμένο δίπλα στην Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων λίγο μετά το χωριό της Νεράιδας (Μενίνας) . Αντιστέκεται στον  χρόνο, μα και την μανία του Καλαμά.  Κάποτε θέλησε να γεφυρώσει τις όχθες του ποταμού και με περηφάνια τότε θα διεκδικούσε τον τίτλο του μεγαλύτερου  τοξωτού γεφυριού στον Καλαμά. Μάλιστα φέτος το ποτάμι του εναντιώθηκε πολύ  και μάλλον το λάβωσε  λίγο ακόμα, ιδιαίτερα τη καμάρα του στην νότια όχθη.
 Εγώ απλώς το επισκέφτηκα για άλλη μια φορά. Με ηρεμεί η συντροφιά του… αγγίζω  τις λαξευμένες με μεράκι πέτρες, μου γεφυρώνουν το παρόν με το παρελθόν την ιστορία και της παραδώσεις του Τόπου μου.
 Μαζί με το Καλαμά  κάθομαι δίπλα του, απολαμβάνω το  μοναδικό τοπίο,  φαντάζομαι  πως το μεγάλο τόξο του θα έδενε στο βάθος με τα πέτρινα Όρη της Παραμυθιάς,  πως εκεί ψηλά οι διαβάτες του θα στεκόταν και θα απολάμβαναν το ποτάμι να ρέει από κάτω τους .
Απλώς με έπιασε λίγο το παράπονο και η απορία,  για το πόσα λίγα ξέρω για αυτό το πέτρινο γεφύρι. Όπου και αν ρωτώ δεν βρίσκω στοιχεία για το πώς χτίσθηκε εάν ποτέ ολοκληρώθηκε γιατί γκρεμίστηκε.  Πολλά πέτρινα γεφύρια έχουν θρύλους,  ιστορίες, μαστόρους μαθητάδες, μα τούτο λες και της Λήθης τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο διάβα τους.  
Εγώ  στάθηκα και θα στέκομε δίπλα του μα πιο πολύ έχουν "σταθεί" στο Γεφύρι  οι κάτοικοι της  περιοχής  που προσπαθούν να το φροντίζουν, με τα λίγα μέσα που διαθέτουν. Μα  καιρός είναι και επίσημα η Πολιτεία να δώσει λίγο την προσοχή της σε αυτό το Μνημείο.
 Όσα για σας  αφήστε λίγο το αυτοκίνητο  στην μεγάλη στροφή μετά την Νεράιδα και επισκεφτείτε το,  κατέβητε το μονοπάτι λίγα μέτρα πιο πέρα, περάστε κάτω από την καμάρα και κεί δίπλα στο ποτάμι απολαύστε το υπέροχο τοπιό  με την Καμάρα και τα απομεινάρια   του  Πέτρινου Γεφυριού της Μενίνας...... του Γεφυριού που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά


Το σκίτσο από το Blog του Μιχάλη Πασιάκου  kalamas.blogspot.gr
Το γεφύρι της Μενίνας.
Το σχέδιο είναι του Σπύρου Μαντά. (http://kalamas.blogspot.gr)
Παραπομπές στο Blog του Μιχάλη Πασιάκου
Link:
Το γεφύρι της Μενίνας
Γεφύρι Μενίνας2/1/2013

 10/9/2012

 
........ To Γεφύρι  που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά.
Read More »
Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά Παλιογέφυρο: To Γεφύρι που κάποτε θέλησε να γίνει το μεγαλύτερο του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5

Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015
Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα


Ένας 22χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, εντός της αριστερής μπαγκαζιέρας Φ/Γ οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν μετά από υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, κρυμμένοι ανάμεσα στο φορτίο, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και κατόπιν ένδειξης σκύλου βιοανίχνευσης εντός πυροσβεστικού σκάφους που βρίσκεται ελλιμενισμένο έμπροσθεν του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και με σκοπό να επιχειρήσουν να κρυφτούν σε Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015 Rating: 5