Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης..

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης..


Λίγες εβδομάδες μετά την πανηγυρική τελετή για την παραχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έρχεται η πρώτη δυσάρεστη εξέλιξη.. Αποκαλύπτεται ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών είναι κυριολεκτικά στον αέρα καθώς για να γίνει δεν αρκεί το σχετικό άρθρο στο νόμο για την παραχώρηση του λιμανιού αλλά χρειάζεται σύμβαση και υπογραφή της με την Κτηματική του Δημοσίου!

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ήταν αυτός που έκανε τις… δυσάρεστες αποκαλύψεις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΟΛΗΓ ΑΕ ζήτησε την διακοπή ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Σαγιάδα!

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για να πάρει σάρκα και οστά η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης χρειάζεται υπογραφή σύμβασης με την Κτηματική, στην οποία θα καθορίζονται οι όροι, το χρονοδιάγραμμα και οι χρήσεις.

Ο Δήμος βρίσκεται σε συζητήσεις για το σκοπό αυτό με την Κτηματική αλλά και με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια.

Μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της παραχώρησης δεν υπάρχει και η Ηγουμενίτσα κινδυνεύει να βρεθεί σε μία πολύ κακή επανάληψη του παρελθόντος όταν η χερσαία ζώνη εγκαταλείφθηκε, οι υποδομές έμειναν ασυντήρητες και η πόλη στο σκοτάδι.

Μετά τους πανηγυρισμούς λοιπόν ήρθαν τα δύσκολα όχι μόνο για την Δημοτική Αρχή και το Δήμο αλλά για την τοπική κοινωνία.
Read More »
Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.. Τελικά δεν ήταν απλό… Στον «αέρα» η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Διήμερη από εδω και στο εξής η λειτουργία της Alpha Bank στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Διήμερη από εδω και στο εξής η λειτουργία της Alpha Bank στην Παραμυθιά


Τα βήματα της τράπεζας Πειραιώς ακολουθεί και η Alphabank στην Παραμυθιά, αφού σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της paramythia-online.gr, το υποκατάστημα θα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα.

Ποιο συγκεκριμένα, από την ερχομένη εβδομάδα, η Alphabank θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Read More »
Διήμερη από εδω και στο εξής η λειτουργία της Alpha Bank στην Παραμυθιά Διήμερη από εδω και στο εξής η λειτουργία της Alpha Bank στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Αντίδραση Περιφερειάρχη Ηπείρου στις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών για το έργο Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Αντίδραση Περιφερειάρχη Ηπείρου στις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών για το έργο Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα

ΣύνταξηΒάσω Γκόρου

Την αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, ότι οδικές υποδομές στο Νομό Πρέβεζας, με κυριότερο τον παραλιακό άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσας δεν θα χρηματοδοτηθούν από το κεντρικό κράτος.

Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η Περιφέρεια ήδη ανέλαβε να ολοκληρώσει μελέτες και να χρηματοδοτήσει ορισμένα έργα, αλλά τα χρήματα δεν είναι επαρκή και ότι αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η ολοκλήρωση των δρόμων.

«Εμείς αναλάβαμε να τελειώσουμε τις μελέτες γιατί το Υπουργείο δεν θα τις τελείωνε ποτέ. Θα βάλουμε και λεφτά από το ΠΕΠ για τα έργα, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Έρχεται ο αρμόδιος υφυπουργός και λέει ότι δεν έχει λεφτόδεντρο… Μα ήταν δική του υποχρέωση οι δρόμοι… Τις δεσμεύσεις από το 2007 τις ξεχνάν.. Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ… Αν συνεχίσουμε με αυτές τις συμπεριφορές θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις…», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.


Read More »
Αντίδραση Περιφερειάρχη Ηπείρου στις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών για το έργο Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα Αντίδραση Περιφερειάρχη Ηπείρου στις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών για το έργο Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Στο πρόγραμμα υλοποίησης Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων το Σούλι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Στο πρόγραμμα υλοποίησης Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων το Σούλι


Στο πρόγραμμα υλοποίησης Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την προώθηση ενός νέου προτύπου χωρικής οργάνωσης της Περιφέρειας που θα στηρίζεται στην αρχή της ολοκληρωμένης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και υποδομών με ταυτόχρονη προστασία των στοιχείων που συνθέτουν το περιβάλλον και τοπίο της Ηπείρου, εντάσσεται και το Σούλι.

Οι περιοχές εφαρμογής της εν λόγω ΟΧΕ είναι:

1. Βόρεια Πίνδος, με επίκεντρο τις ιαματικές πηγές Αμαράντου – Καβασίλων – Πυξαριάς και τα Μαστοροχώρια Κόνιτσας

2. Νότια Πίνδος, με επίκεντρο τους οικισμούς των Τζουμέρκων: Συρράκο, Καλαρρύτες, και Βαθύπεδο στην ΠΕ Ιωαννίνων, και Αθαμάνιο και Θεοδώριανα στην ΠΕ Άρτας και το όρος Λάκμος

3. Σούλι-Αχέροντας με επίκεντρο το Τετραχώρι Σουλίου και από τις πύλες του Άδη μέχρι τις εκβολές του Αχέροντα

4. Περιοχές ΟΧΕ «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» της προγραμματικής περιόδου 2014- 2020

Στο πλαισιο αυτο, ημερίδα διαβούλευσης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στην Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 πραγματοποιείται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 (ξενοδοχείο Grand Serai – ώρα έναρξης 09:30 π.μ.).

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

09:30 – 09:45, χαιρετισμός Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη

09:45 – 10:45, Παρουσίαση του Σχεδίου Στρατηγικής ΟΧΕ (PwC Ομάδα μελέτης)

10:45 – 12:00, Ε&Α / Τοποθετήσεις – Παρατηρήσεις / Συζήτηση

12:00 – 12:10, Κλείσιμο της Ημερίδας Διαβούλευσης (ΕΥΔ Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ)

Το Σχέδιο Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στην Φύση και στον Πολιτισμό στηνΉπειρο» είναι αναρτημένο στο siteτης Περιφέρειας Ηπείρου (https://php.gov.gr/diavoulefsi/), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις επί του κειμένου μέχρι την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.
Read More »
Στο πρόγραμμα υλοποίησης Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων το Σούλι Στο πρόγραμμα υλοποίησης Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων το Σούλι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Η 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συντονίζει ένα κίνημα παγκόσμιας εμβέλειας για την κινητοποίηση και την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την αντιμετώπιση και εξάλειψη του φαινομένου.

Τα στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι διεθνείς συμβάσεις και η αυστηροποίηση των κανόνων αντιμετώπισης των φαινομένων έμφυλης βίας κατά των γυναικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις απαιτείται περαιτέρω κινητοποίηση.

Για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η 25η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη μία εκστρατείας 16 ημερών επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, μέσω της ευαισθητοποίησης όλων, τη διάχυση της πληροφορίας και την κινητοποίηση όλων των φορέων, των γυναικείων οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στόχος της καμπάνιας για το 2023 είναι η χρηματοδότηση πολιτικών και στρατηγικών για την αποτροπή εμφάνισης της βίας.

Η βία κατά των γυναικών, σε όλες τις μορφές, ψυχολογική, λεκτική σωματική, ή σεξουαλική συνιστά έγκλημα, κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, και μορφή διάκρισης φύλου. Είναι χρέος μας να συμπαραστεκόμαστε στα θύματα-επιζήσασες έμφυλης βίας και να αντιμετωπίζουμε κάθε τέτοια πράξη ως κίνητρο για περαιτέρω δραστηριοποίηση.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, σε συνεχή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενημερώνεται για το φαινόμενο, οργανώνει δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης για την εξάλειψη του φαινομένου. Επιπλέον σχεδιάζει πολιτικές ενδυνάμωσης των γυναικών και ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές της δημόσιας ζωής με στόχο την πρόληψη της θυματοποίησης των γυναικών.

Το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας της Περιφέρειας Ηπείρου αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη προώθηση των θεμάτων ισότητας, την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, για την ενδυνάμωση και στήριξη των γυναικών και την εφαρμογή πολιτικών για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας.

Στην Ήπειρο, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, από Συμβουλευτικά Κέντρα τα οποία λειτουργούν στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020, ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.

Read More »
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δ. Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας για ΜΠΕ ΑΣΠΗΕ (Ανεμογεννήτριες) στο «Βαράθι» Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δ. Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας για ΜΠΕ ΑΣΠΗΕ (Ανεμογεννήτριες) στο «Βαράθι» Ηγουμενίτσας

Ομόφωνα το Δ. Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας, χθές Τετάρτη 22/11/2023, μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής, συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της ΜΠΕ για την κατασκευή Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, (ΑΣΠΗΕ) στην περιοχή «Βαράθι» Ηηγουμενίτσας (πάνω από Μαυρούδι, Οικισμό Εθνικής Αντίστασης, Αμπέλια, Δριμίτσα, Παραπόταμο κλπ.) και μετά από τοποθετήσεις του Δήμαρχου, συμβούλων και εκπροσώπων των κατοίκων, γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά.

Σημειώνουμε ότι με παλαιότερη απόφασή του (187/2011), το Δ. Σ. είχε γνωμοδοτήσει και τότε αρνητικά για ένα παρόμοιο μικρότερο έργο

Σίγουρα αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα, όμως οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση γιατί η αδειοδοτούσα Αρχή (Αποκεντρωμένη, Υπουργείο), παρά τις ομόφωνες αρνητικές γνωμοδοτήσεις όλων των φορέων (Δήμων, Περιφέρειας, ΟΦΥΠΕΚΑ κλπ.), έχει εκδόσει Αποφάσεις έγκρισης σχετικών Μελετών

Παρακάτω δημοσιεύουμε Γραπτές απόψεις συμπολιτών μας, τεκμηρίωσης των αντιρρήσεων στην εν λόγω ΜΠΕ, οι οποίες συνέβαλαν στην διαμόρφωση στην σχετική γνωμοδότηση.

Read More »
Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δ. Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας για ΜΠΕ ΑΣΠΗΕ (Ανεμογεννήτριες) στο «Βαράθι» Ηγουμενίτσας Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δ. Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας για ΜΠΕ ΑΣΠΗΕ (Ανεμογεννήτριες) στο «Βαράθι» Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων έως τη 27η Νοεμβρίου 2023.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων έως τη 27η Νοεμβρίου 2023.


Σύμφωνα με τον ΚΑΝ.(ΕΕ) 2021/2115, άρθρο 58 και την υπ’ αριθμό 3138/329916/27.10.2023 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, υποβάλλουν στο ΥΠΑΑΤ, από τη 1η Νοεμβρίου έως τη 27η Νοεμβρίου 2023, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ, Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 1) και Αναλυτικό Πίνακα στοιχείων αμπελοτεμαχίων (Υπόδειγμα 2) για ένταξη στην Παρέμβαση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και η αίτηση ένταξης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ Ψηφιακές υπηρεσίες - Αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων (http://e-services.minagric.gr) και με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Το Πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις: 
α) την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού, β) την μετεγκατάσταση των αμπελώνων, 7 γ) τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 38) στην κα Α. Τατσάκη ή στο τηλέφωνο 26653 60149.
Read More »
Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων έως τη 27η Νοεμβρίου 2023. Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων  έως τη 27η Νοεμβρίου 2023. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027Ημερίδα διαβούλευσης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στην Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 πραγματοποιείται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 (ξενοδοχείο Grand Serai – ώρα έναρξης 09:30 π.μ.).

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2021-2027 στοχεύει στην υλοποίηση Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την προώθηση ενός νέου προτύπου χωρικής οργάνωσης της Περιφέρειας που θα στηρίζεται στην αρχή της ολοκληρωμένης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και υποδομών με ταυτόχρονη προστασία των στοιχείων που συνθέτουν το περιβάλλον και τοπίο της Ηπείρου.

Οι περιοχές εφαρμογής της εν λόγω ΟΧΕ είναι:
1. Βόρεια Πίνδος, με επίκεντρο τις ιαματικές πηγές Αμαράντου - Καβασίλων - Πυξαριάς και τα Μαστοροχώρια Κόνιτσας

2. Νότια Πίνδος, με επίκεντρο τους οικισμούς των Τζουμέρκων: Συρράκο, Καλαρρύτες, και Βαθύπεδο στην ΠΕ Ιωαννίνων, και Αθαμάνιο και Θεοδώριανα στην ΠΕ Άρτας και το όρος Λάκμος

3. Σούλι-Αχέροντας με επίκεντρο το Τετραχώρι Σουλίου και από τις πύλες του Άδη μέχρι τις εκβολές του Αχέροντα

4. Περιοχές ΟΧΕ «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» της προγραμματικής περιόδου 2014- 2020

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

09:30 – 09:45, χαιρετισμός Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη

09:45 – 10:45, Παρουσίαση του Σχεδίου Στρατηγικής ΟΧΕ (PwC Ομάδα μελέτης)

10:45 – 12:00, Ε&Α / Τοποθετήσεις – Παρατηρήσεις / Συζήτηση

12:00 - 12:10, Κλείσιμο της Ημερίδας Διαβούλευσης (ΕΥΔ Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ)

Το Σχέδιο Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στην Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» είναι αναρτημένο στο site της Περιφέρειας Ηπείρου (https://php.gov.gr/diavoulefsi/), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις επί του κειμένου μέχρι την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 μέσω της κάτωθι φόρμας: Πες την άποψη σου:


Read More »
Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027 Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα για κλοπή από κατάστημα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα για κλοπή από κατάστημα


Συνελήφθη χθες (22-11-2023) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για κλοπή, που έγινε προχθές (21-11-2023) το βράδυ στην πόλη της Άρτας.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν την κατηγορούμενη για κλοπή προϊόντος από κατάστημα ένδυσης και κατόπιν αναζητήσεων την εντόπισαν και την συνέλαβαν.

Το αφαιρεθέν προϊόν βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

\

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα για κλοπή από κατάστημα Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα για κλοπή από κατάστημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Ομιλία προέδρου ΕΣ Ηγουμενίτσας στην απεργιακή συγκέντρωση την 22/11/2023

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Ομιλία προέδρου ΕΣ Ηγουμενίτσας στην απεργιακή συγκέντρωση την 22/11/2023


Συνάδελφοι

η κυβέρνηση με έναν νόμο – έκτρωμα, μας γυρίζει ξανά στο παρελθόν των «αντικειμενικών κριτηρίων», φορτώνοντας στους επαγγελματίες εικονικά εισοδήματα, επιβάλλοντας στην ουσία έναν νέο κεφαλικό φόρο.

Πετάνε στο καλάθι των αχρήστων το ότι στην εποχή της ψηφιοποίησης, η Εφορία έχει πλήρη εικόνα των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων του καθένα.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, η σύνδεση των ταμειακών με τα POS και την Εφορία, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και όλα αυτά τα νέα ψηφιακά που ετοιμάζουν, τη στιγμή που ισοπεδώνουν τους πάντες με έναν άδικο, οριζόντιο φόρο;

Η κυβέρνηση που έκανε σημαία της την προστασία των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων – της περίφημης μεσαίας τάξης – προχωράει στην πεπατημένη των προηγούμενων, που εδώ και δεκατρία χρόνια οικονομικής κρίσης, βάλλουν εναντίον μας.

Όπως κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί τους στόχους των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών, έτσι και η παρούσα, αφού άφησε να περάσουν οι εκλογές, ασκεί τώρα δίωξη στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε όλους, όχι μόνο στους εμπόρους!

Αυτή τη φορά σκαρφίστηκαν το «ελάχιστο ετήσιο εισόδημα».

Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν το έχουμε, όπως γνωρίζουν και τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των επιχειρήσεων, που λόγω του καθημερινού τζίρου, ένας επαγγελματίας μπορεί να έχει χρήματα για να καλύψει κάποιες άμεσες ανάγκες, αλλά δεν σημαίνει πως αυτά είναι δικά του χρήματα. Μπορεί να μην καλύπτει μια δόση δανείου, ένα ενοίκιο, μια υποχρέωση σε κάποιον προμηθευτή, στην Εφορία ή στο Ασφαλιστικό Ταμείο.

Θέτουν, καταρχάς, ως δεδομένο το εισόδημα του βασικού μισθού του ιδιωτικού τομέα.

Τιμωρούν τα χρόνια που κάποιος δραστηριοποιείται σε κάποιο επάγγελμα, φτάνοντας να προσαυξάνουν το ελάχιστο εισόδημα ως και 30%, αν εργάζεται πάνω από 12 χρόνια.

Γιατί, εξάλλου, να είναι τόσα χρόνια στο επάγγελμα, ενώ θα μπορούσε να κλείσει;

Τιμωρούν την προσφορά εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας, προσαυξάνοντας κι άλλο το εικονικό εισόδημα κατά 10%.

Τιμωρούν όποιον εμφανίζει κέρδη πάνω από τον μέσο όρο κερδών του ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.

Είναι ψέμα που αναπαράγεται από τα ΜΜΕ, λοιπόν, πως το ελάχιστο εισόδημα θα είναι 10.920€.

Δεν συμμετέχουμε σε καμιά δημόσια διαβούλευση. Από τη μια είναι ένας νόμος που θα επιταχύνει το να αφήσουν πολλοί τα επαγγέλματά τους κι από την άλλη η αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε και να τον ανατρέψουμε.

Δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Γνωρίζουν πολύ καλά πόσα χρέη έχουν συσσωρευτεί στους επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια κι ότι δεν υπάρχει κανένα ελάχιστο εισόδημα.

Είναι οι ίδιοι, που τον καιρό της πανδημίας, κρατούσαν τις επιχειρήσεις μας κλειστές για μήνες κι επέτρεπαν στα Super Markets να πουλάνε τα είδη μας.

Είναι οι ίδιοι που αδιαφόρησαν για τις δεκάδες προτάσεις που τους κατατέθηκαν για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων.

Ακολουθούν το ίδιο σχέδιο για τη εξόντωσή μας, όπως κι όλοι οι προηγούμενοι.

Μας στοχοποιούν ως φοροφυγάδες. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες πόσους φόρους πληρώνουν; οι εφοπλιστές; οι όμιλοι και οι πολυεθνικές; πόσα δεκάδες δισεκατομμύρια χρωστάνε οι μεγαλοεπενδυτές - μεγαλομέτοχοι που «βάρεσαν κανόνι» και δεν εκποιήθηκαν οι περιουσίες τους;

Γνωρίζετε ότι μόνο από τον ΦΠΑ που εξαιρούνται οι εφοπλιστές για την τροφοδοσία των πλοίων, το κράτος χάνει 5 δις € το χρόνο; και είναι μια από τις 58 φοροαπαλλαγές που έχουν.

Όταν η κυβέρνηση δεν φορολογεί τον πλούτο, πάντα θα ψάχνει τρόπους να «ξύνει τον πάτο του βαρελιού».

Έχουν βάλει τα ΜΜΕ να καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, αναπαράγοντας πως τα φορολογικά βάρη τα σηκώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ναι, είναι άδικο απαντούμε.

Τα φορολογικά βάρη πρέπει να σηκώσουν οι έχοντες και σε αυτούς δεν ανήκουμε εμείς.

Είναι οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές που σε όποιον τομέα έχουν επικρατήσει, αισχροκερδούν σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών, θησαυρίζοντας. Αυτό, πια, «το ξέρει η τσέπη» του καθένα μας στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια.

Η κυβέρνηση που δεν φορολογεί τα εισοδήματα, αλλά την κατανάλωση, διατηρώντας τον ΦΠΑ στο εξωπραγματικό 24% που έχει γίνει το βασικό κρατικό έσοδο, μας κουνάει το δάχτυλο.

Η κυβέρνηση που, δήθεν, προσπαθεί να περιορίσει την ακρίβεια και την ίδια στιγμή διατηρεί τον φόρο στα καύσιμα σε εξωπραγματικά επίπεδα.

Και κυρίως, η κυβέρνηση που «σπάει αβγά», μέσα από τη σιγουριά των δημοσκοπήσεων και το ότι βρίσκεται στην αρχή της δεύτερης θητείας της.

Όμως, τα εκκαθαριστικά που θα έρχονται κάθε χρόνο και οι μηνιαίες δόσεις θα θυμίζουν στον καθένα μας, ποιος του ρουφάει το μεδούλι.

Ως τότε, απαιτούνται από κάτω προς τα πάνω, από τους πρωτοβάθμιους επαγγελματικούς κι επιστημονικούς συλλόγους, συνεχείς κινητοποιήσεις κάθε μορφής, ως την απόσυρση ή την ανατροπή του νόμου.

Διεκδικούμε:

την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

την υψηλή φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων

αφορολόγητο όριο στις 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος

μεγάλη μείωση του ΦΠΑ

άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Σήμερα ας είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων ως τη δικαίωση του αγώνα μας.


Read More »
Ομιλία προέδρου ΕΣ Ηγουμενίτσας στην απεργιακή συγκέντρωση την 22/11/2023 Ομιλία προέδρου ΕΣ Ηγουμενίτσας στην απεργιακή συγκέντρωση την 22/11/2023 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας


Συνελήφθη χθες (22-11-2023) νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί ιδιόκτητο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις παράτυποι μετανάστες (ένας άντρας και δύο γυναίκες), που όπως εξακριβώθηκε, είχε παραλάβει προηγουμένως από περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου, προκειμένου να μεταφέρει τον άντρα στην Αθήνα έναντι αμοιβής 1.000 ευρώ και τις δύο γυναίκες στη Λαμία έναντι 200 ευρώ.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Κακαβιά ΙωαννίνωνΣυνελήφθη χθες (22-11-2023) το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου αλλοδαπός, διότι, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο -3.000- ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων Συνελήφθη αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Καταβάλλονται 2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς της Άρτας και της Ηπείρου από τον ΕΛΓΑ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Καταβάλλονται 2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς της Άρτας και της Ηπείρου από τον ΕΛΓΑΠροχωρά σήμερα ο ΕΛΓΑ σε πληρωμές συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε 1700 παραγωγούς της Άρτας. Πρόκειται για αποζημιώσεις που αφορούν τη φυτική παραγωγή και συγκεκριμένα δηλώσεις καλλιέργειας-εκτροφής (ΔΚΕ) σε ελιές και εσπεριδοειδή.
 Καταβάλλονται, ειδικότερα, ποσά για ζημιές από χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες που υπέστησαν οι παραπάνω καλλιέργειες το 2022 αλλά και για την περίοδο έως τον Μάρτιο του 2023.
 Οι συνολικές πληρωμές στην Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη των παραγωγών της Άρτας και της Ηπείρου με πράξεις αποτελεί δέσμευσή μου. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και με τον διευθυντή του Οργανισμού στην Ήπειρο για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Στόχος είναι να δίνουμε λύσεις και σταθερά να είμαστε δίπλα τους».


Read More »
Καταβάλλονται 2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς της Άρτας και της Ηπείρου από τον ΕΛΓΑ Καταβάλλονται 2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς της Άρτας και της Ηπείρου από τον ΕΛΓΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

«Νταντάδες της γειτονιάς»: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
«Νταντάδες της γειτονιάς»: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμαΆνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παραθέτει 15 ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα:

Ε.: Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής προκειμένου να λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher);

Α.: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) μητέρες/πατέρες φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι, ή κάθε πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί, με δικαστική απόφαση ή εισαγγελική διάταξη, η αποκλειστική επιμέλεια βρέφους ή νηπίου, που εργάζονται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών και
β) μητέρες φυσικές, θετές ή ανάδοχες, με βρέφος ή νήπιο, που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της Δ.ΥΠ.Α. ως άνεργες.

ð Επισημαίνεται ότι, οι συνταξιούχοι δεν δύναται να είναι δικαιούχοι της Δράσης καθώς δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Ε.: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τη λήψη «voucher»;

Α.: Για να μπορέσετε να χαρακτηριστείτε ωφελούμενο πρόσωπο και να λάβετε voucher, θα πρέπει:

α. Το ετήσιο ατομικό εισόδημά σας να μην υπερβαίνει το ποσό των 24.000 € για το φορολογικό έτος 2022 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01/01/2022 έως 31/12/2022).

β. Να είστε εργαζόμενη/ος ή άνεργη εγγεγραμμένη στα μητρώα της ΔΥΠΑ (Προσοχή! η ανεργία αφορά μόνο στη μητέρα που υποβάλλει αίτηση).

γ. Να μην τελείτε υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου ή γονικής άδειας ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 36 του ν. 4808/2021 (ΦΕΚ/Α/101) ή να μην έχετε διακόψει ή αναστείλει την επαγγελματική σας δραστηριότητα.

δ. Να έχετε ανήλικο τέκνο δύο (2) μηνών έως δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών.

ε. Η διεύθυνση διαμονής σας να είναι εντός των Δήμων που συμμετέχουν στην Πιλοτική εφαρμογή της Δράσης.

Ε.: Πώς και πότε μπορώ να υποβάλλω αίτηση;

Α.: Η υποβολή της αίτησης: 
 Γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης ntantades.gov.gr. Εκεί θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή και τη συμπλήρωση της αίτησης.

 Μπορεί να γίνει το διάστημα 22/11/2023 έως 30/9/2024, κατά το οποίο θα είναι ενεργή η σχετική εφαρμογή, και έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε voucher για περισσότερα του ενός παιδιών σας ηλικίας 2 μηνών έως δύο ετών και έξι μηνών θα πρέπει να υποβάλλετε ξεχωριστή αίτηση για το κάθε παιδί.

Ε.: Ποιο είναι το ποσό του «voucher» που καλύπτει το πρόγραμμα;

Α.: Το ποσό του «voucher» ανέρχεται στα:

α) 500 € μηνιαίως, εφόσον εργάζεστε με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενη/ος,

β) 300 € μηνιαίως, εφόσον εργάζεστε με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή είστε εγγεγραμμένη ως άνεργη στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. (η ανεργία αφορά μόνο στη μητέρα που υποβάλλει αίτηση) ή λαμβάνετε, μέσω άλλης δράσης voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που είστε εγγεγραμμένη ως άνεργη στο Μητρώο Ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α., η διάρκεια χορήγησης του «voucher» δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες, με δικαίωμα χρήσης «voucher» για άλλους τρείς (3) μήνες σε περίπτωση ανανέωσης του δελτίου ανεργίας.

Ε.: Πώς θα ενημερωθώ για την αξιολόγηση της αίτησής μου;

Α.: Μετά την υποβολή της αίτησής σας, γίνεται έλεγχος των υποβληθέντων στοιχείων και δικαιολογητικών για τυχόν αναντιστοιχίες, ελλείψεις ή ασυμβατότητες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, θα ενημερωθείτε σχετικά μέσω e-mail για την εξέλιξη της αίτησής σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Ε.: Εάν η αίτησή μου απορριφθεί, μπορώ να υποβάλλω νέα αίτηση;

Α.: Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο της αίτησής σας διαπιστωθούν αναντιστοιχίες, ελλείψεις ή ασυμβατότητες, θα ενημερωθείτε με e-mail για τις απαιτούμενες διορθώσεις και το σχετικό σύνδεσμο για την προβολή της αίτησης και διόρθωση τυχόν σφαλμάτων.

Στη συνέχεια, θα επανυποβάλετε την αίτηση οριστικά και θα ενημερωθείτε με e-mail για την επιτυχή διόρθωσή της.

Ε.: Μπορώ να κάνω αλλαγή στα δηλωθέντα στοιχεία της αίτησής μου εφόσον την έχω υποβάλει;

Α.: Σε όλη τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής της Δράσης, διατηρείτε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα και τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, με σκοπό τη διόρθωση ή την επικαιροποίησή τους, μπαίνοντας στην αίτησή σας από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://ntantades.gov.gr/.

Επισημαίνεται ότι κάθε μεταβολή στους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού, που αφορά στον τόπο ή το χρόνο παροχής των υπηρεσιών, δηλώνεται υποχρεωτικά στο Πληροφοριακό Σύστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται σε αυτό.

Ε.: Πώς θα επιλέξω επιμελήτρια/τή ;

Α.: Μετά την έγκριση της αίτησής σας, αποκτάται δικαίωμα πρόσβασης στο προφίλ των διαθέσιμων επιμελητριών/τών που εξυπηρετούν την περιοχή σας, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης ntantades.gov.gr. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή μαζί τους και να δρομολογήσετε τη μεταξύ σας συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησης και επικοινωνίας με τους επιμελητές και τις επιμελήτριες δεν έχετε καμία υποχρέωση ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος ή του φορέα μας για τις ενέργειές σας.

Ε.: Ποιες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο προφίλ των επιμελητριών/τών;

Α.: Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο προφίλ των επιμελητριών/τών είναι: ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, περιοχή δραστηριοποίησης, κατηγορία των υπηρεσιών που παρέχουν (στην οικία τους ή στην οικία του παιδιού ή και στα δύο), επαγγελματική κατάρτιση, φωτογραφία και βιογραφικό σημείωμα με επιπλέον στοιχεία της προσωπικής και επαγγελματικής κατάστασής τους, εφόσον το επιθυμούν.

Σε περίπτωση που η/ο Επιμελήτρια/τής παρέχει τις υπηρεσίες στην οικία της/του, στο προφίλ θα φαίνεται και ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων προσώπων, καθώς και η σχέση της/του μαζί τους.

Ε.: Πώς ενεργοποιώ το «voucher»;

Α.: Αφού επιλέξετε και έρθετε σε συμφωνία με την/τον επιμελήτρια/τή, θα υποβάλλετε αίτημα στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δράσης για χορήγηση «Αξίας Τοποθέτησης» (voucher).

Εν συνεχεία, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος, θα συνάψετε ιδιωτικό συμφωνητικό με την/τον επιμελήτρια/τη, στο οποίο θα ορίζονται με ευθύνη σας οι επιμέρους όροι της συνεργασίας σας (όροι παροχής των υπηρεσιών).

Τότε μόνο θεωρείται ενεργό το «voucher» και είναι δυνατή η έναρξη παροχής υπηρεσιών.

Ε.: Πώς θα πληρώνομαι το ποσό του «voucher»;

Α.: Για να λάβετε το ποσό του «voucher», κατά τη λήξη κάθε μήνα παροχής υπηρεσιών, απαιτείται:

α. να καταβάλλετε τη συμφωνηθείσα αμοιβή στην/στον Επιμελήτρια/τή, εκδίδοντας εργόσημο,

β. να αναρτήσετε στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δράσης το αντίγραφο του εργοσήμου, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, και

γ. να δηλώσετε υπεύθυνα στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δράσης, στο πεδίο «Υπεύθυνη Δήλωση Αποδοχής των υπηρεσιών» ότι παρασχέθηκαν οι συμφωνηθείσες υπηρεσίες από τον/την Επιμελητή/τρια.

Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος των υποβληθέντων δικαιολογητικών και γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, το ποσό του «voucher» θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που μας έχετε υποδείξει.

Σημείωση: Η μηνιαία καταβολή ενδέχεται να μεταβληθεί εάν οι ημέρες των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι λιγότερες τους ενός μηνός.

Ε.: Μπορώ να διακόψω τη συνεργασία μου με επιμελητή και να επιλέξω άλλον;

Α.: Σε περίπτωση που διακόψετε τη συνεργασία σας ή δεν χρησιμοποιείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες της/του επιμελήτριας/τή, υποχρεούστε να δηλώσετε τη λύση του συμφωνητικού, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος, μέσα σε 10 ημέρες.

Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε επιμελήτρια/τή, απαιτείται η σύναψη νέου συμφωνητικού, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.

Το «voucher» διατηρεί την ισχύ του για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι τη λήξη υλοποίησης της πιλοτικής εφαρμογής της Δράσης.

Ε.: Πως προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στην αίτησή μου;

Α.: Τα προσωπικά σας δεδομένα προστατεύονται σύμφωνα με το Ν. 4624/2019 (ΦΕΚ 137/Α/2019) «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις», όπως κάθε φορά ισχύει.

Ε.: Ποιοι Δήμοι συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της Δράσης;

Α.: Οι Δήμοι που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της Δράσης είναι οι εξής:

Σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές ή/και προσθήκες σχετικά με τους Δήμους στους οποίους θα υλοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή της Δράσης, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση και μέσω δελτίου τύπου.

Ε.: Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας για επιπλέον διευκρινίσεις;

Α.: Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση κι επίλυση τυχόν προβλημάτων των αιτούντων, διατίθεται υπηρεσία Helpdesk (τηλ.: 210 3258 080, 210 3258 090, e-mail: ntantades@yeka.gr).


Read More »
«Νταντάδες της γειτονιάς»: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Με 2 χρυσά 5 αργυρά και 4 χάλκινα επέστρεψαν οι αθλητές του Ερμή Πάργας από το BULGARIAN OPEN 2023

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Με 2 χρυσά 5 αργυρά και 4 χάλκινα επέστρεψαν οι αθλητές του Ερμή Πάργας από το BULGARIAN OPEN 2023Με 2 χρυσά 5 αργυρά και 4 χάλκινα επέστρεψαν οι αθλητές του Ερμή από το BULGARIAN OPEN 2023 που έλαβε χώρα στην πόλη του PLOVDIV.
Με 11 αθλητές το σύνολο από τους οποίους οι 4 ήταν μέλη του κλιμακίου της Εθνικής ομάδας συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗ ΠΕΤΡΟ
ένα ευχαριστώ στα Ερμακια μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, την κόουτς ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ,την Ομοσπονδία τους αρχηγούς της ομάδας και τους συνάδελφους προπονητές για την άψογη συνεργασία και ένα μεγάλο ευχαριστώ τον Δήμαρχο του Plodviv Konstandin Dimitrov και τον φίλο σύλλογο ACTK TRAKYA για την φιλοξενία τους

Read More »
Με 2 χρυσά 5 αργυρά και 4 χάλκινα επέστρεψαν οι αθλητές του Ερμή Πάργας από το BULGARIAN OPEN 2023 Με 2 χρυσά 5 αργυρά και 4 χάλκινα επέστρεψαν οι αθλητές του Ερμή Πάργας από το BULGARIAN OPEN 2023 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Κανονισμός Αποχέτευσης Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Κανονισμός Αποχέτευσης Δήμου Σουλίου
Εγκρίθηκε ο κανονισμός αποχέτευσης του Δήμου Σουλίου με υπ’ αριθμ 131/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Κατεβάστε τον κανονισμό από εδώ
Read More »
Κανονισμός Αποχέτευσης Δήμου Σουλίου Κανονισμός Αποχέτευσης Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο της κυρίας Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Δωρεά από το Φαρμακείο της κυρίας Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικόΟ Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο της κυρίας Λαμπρούση Χριστίνας για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00.

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr

Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο της κυρίας Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό Δωρεά από το Φαρμακείο της κυρίας Λαμπρούση Χριστίνας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα «Αχτσιόγλου» – Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα «Αχτσιόγλου» – Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή την ώρα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής βρίσκονται οι Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι δύο βουλευτές πρόκειται να παραδώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν.

Ειδικότερα, οι Χαρίτσης και Ηλιόπουλος ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση ανεξαρτητοποίησης των εξής βουλευτών:
Αναγνωστόπουλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Ζειμπεκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τζούφη Μερόπη
Φερχάτ Οζγκιουρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης

Στους 9 βουλευτές αυτούς αναμένεται να προστεθούν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να συγκροτήσουν ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 36 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το κόμμα είναι 11.

Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο αποχώρησης της ομάδας «6+6» το οποίο υπογράφουν 57 μέλη της ΚΕ.
Το κείμενο της αποχώρησης

Για μια πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας. Συνεχίζουμε.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Οι εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 ανέδειξαν μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία νιώθει παντοδύναμη να συνεχίσει την αντικοινωνική της πολιτική και να επιβάλλει μια δεξιά ατζέντα σε κρίσιμα θέματα που σφραγίζουν το μέλλον της χώρας. Ο πολιτικός άξονας έχει μετατοπιστεί προς τα Δεξιά, η άκρα Δεξιά και οι αντιδραστικές αντιλήψεις κερδίζουν έδαφος, η βαρβαρότητα της καθημερινότητας μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται σε απόσταση από τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών. Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Απουσιάζει ένα σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό σχέδιο που πείθει, όχι ρητορικά, αλλά στην πράξη, ότι μπορούμε να νικήσουμε την κυριαρχία της Δεξιάς. Και όμως. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Εκατομμύρια πολίτες αναζητούν μια ισχυρή, προγραμματική και οραματική αντιπολίτευση που θα μπορέσει να εκφράσει ένα νέο σχέδιο για την προοδευτική αναγέννηση της χώρας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά αυτό απαιτεί μια σύγχρονη αριστερή πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας. Που θα πείθει και θα εμπνέει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του «εσωτερικού εχθρού» και της «Πέμπτης Φάλαγγας». Όταν δεν επιλέγουν τις επιθέσεις και τις προσβολές, καταφεύγουν σε έναν απλουστευτικό, κενό περιεχομένου, λόγο με γενικόλογα συνθήματα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση. Είναι μια επώδυνη και διαλυτική διαδικασία που πλήττει όχι μόνο το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς, αλλά συνολικά τις προοδευτικές δυνάμεις και τη Δημοκρατία της χώρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος. Ένδειξη αυτής της παθογένειας είναι οι θέσεις που εκφράζει ο Πρόεδρος για κρίσιμα ζητήματα, όπου με ευκολία τη μια μέρα δηλώνει την υποταγή του κόμματος στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την άλλη ξεσπαθώνει ρητορικά,αλλά καθόλου πειστικά εναντίον τους. Η αναξιοπιστία του, η υπονόμευση του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), η αυταρχική συμπεριφορά που είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Είναι μια πορεία, δυστυχώς, δίχως επιστροφή.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο αναγνωρίζουμε την ανάγκη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας αποφασιστικής τομής στην πορεία εκφυλισμού και απαξίωσης της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας. Αναγνωρίζουμε τις δικές μας ευθύνες στην ανοχή, στο όνομα της πολιτικής ενότητας, σε προβληματικά φαινόμενα που οδήγησαν στην κρίση του κόμματος, την ανοχή σε διχαστικές συμπεριφορές που τροφοδότησαν το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και απομάκρυναν από κοντά μας προοδευτικούς πολίτες καλής θέλησης. Την ίδια στιγμή παραμένουμε περήφανοι για όσα καταφέραμε την περίοδο 2015-2019 με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο να διασώσει την κοινωνική συνοχή μιας χρεωκοπημένης χώρας. Κρατάμε από την πολύτιμη και δύσκολη αυτή μάχη τις μεγάλες τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, την επιτυχία της εξόδου από τα Μνημόνια, την εθνική αυτοπεποίθηση που οδήγησε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Και κυρίως κρατάμε την επίγνωση ότι η σύγχρονη Αριστερά είναι αυτή που συγκρούεται και σχεδιάζει, που μιλά συγκεκριμένα και αναλαμβάνει την ευθύνη της άσκησης πολιτικής, που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στο σήμερα. Η δική μας Αριστερά δεν περιορίζεται στη θέση της συνεπούς αντιπολίτευσης. Είναι η Αριστερά που διεκδικεί την κυβέρνηση. Λέει αυτό που πιστεύει και πιστεύει αυτό που λέει.

Εμείς, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σήμερα αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Το βήμα που κάνουμε εκκινεί από μια σκληρή παραδοχή. Η κατάσταση που έχει παγιωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε, να υλοποιήσουμε και να ανανεώσουμε το πρόγραμμα και το πολιτικό σχέδιο με βάση το οποίο διεκδικήσαμε την υποστήριξη και την ψήφο των πολιτών στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Η ιδεολογική μετατόπιση από αρχές και αξίες της σύγχρονης Αριστεράς, η ανεπάρκεια και οι αντιφατικές τοποθετήσεις της νέας ηγετικής ομάδας, στερούν κάθε αξιοπιστία. Ακυρώνουν κάθε προσπάθεια συσπείρωσης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων από όλο το φάσμα της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας και νικηφόρας πορείας ενάντια στην πολιτική της ΝΔ.

Σήμερα όμως κάνουμε ένα βήμα που κοιτάει στο μέλλον. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικά ισχυρή και προγραμματικά οραματική προοδευτική αντιπολίτευση, που όχι μόνο θα αμφισβητεί την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της. Αυτό απαιτεί τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολιτικού περιεχομένου πάνω στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής μας: την κλιματική κρίση που επικαθορίζει συνολικά μία νέα ιστορική περίοδο, την ενδυνάμωση της εργασίας στις νέες προκλήσεις, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, τις κοινωνικές ανισότητες, τις σύγχρονες έμφυλες και φεμινιστικές διεκδικήσεις, το περιεχόμενο και τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Τα σύγχρονα αιτήματα που συνομιλούν με τον στρατηγικό στόχο για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και απαιτεί τολμηρά βήματα. Οι παλιές συνταγές έχουν δείξει τα όριά τους.

Δική μας φιλοδοξία είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός αριστερού και προοδευτικού χώρου που θα διαμορφώσει τις απαντήσεις και το πολιτικό σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις και στις προσδοκίες των πολιτών. Όχι μόνοι και μόνες μας. Όχι με τη λογική της τεχνητής συγκόλλησης παλιών ή νέων θραυσμάτων. Αλλά μέσα από την πολιτική και οργανωτική δουλειά από τα κάτω, από την ανασύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, από την διαμόρφωση ενός σύγχρονού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος με τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, με τα σύγχρονα κοινωνικά κινήματα, με τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, με τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη ενάντια στους αποκλεισμούς, στις διακρίσεις, στις δυσκολίες και στον εκφασισμό της καθημερινής ζωής.


Μπορούμε να νικήσουμε. Το 2024 σφραγίζεται από το ορόσημο των 50 ετών της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Έχει έρθει η ώρα για μια επανεκκίνηση της Δημοκρατίας. Μια νέα πορεία για τη χώρα που θα στηρίζεται στα μεγάλα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αλλά την ίδια στιγμή θα προωθεί αποφασιστικές τομές και προοδευτικές πολιτικές που δίνουν υπόσταση στο σύγχρονο περιεχόμενο της Δημοκρατίας: μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Μια κοινωνία ασφάλειας, συμπερίληψης και καλύτερης ζωής.
Σε αυτόν τον στόχο θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑΣΟΣ
ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΜΠΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΒΑΛΙΑ
ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗΣ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ
ΒΑΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΥ)
ΒΕΡΕΛΗ ΒΑΣΩ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ)
ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ)
ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΛΕΣΗ ΕΛΙΖΑ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΡΙΑ
ΚΑΡΑΤΣΙΟΥΜΠΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΑΡΠΟΖΗΛΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΙΟΥΡΗ ΧΑΡΑ
ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΥΤΑ ΑΝΝΑ
ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΗΤΣΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΑΤΣΙΚΑ ΑΓΛΑΙΑ
ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΔΗ ΣΟΦΙΑ
ΠΑΠΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΔΡΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΣΙΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΉ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ
ΤΟΠΑΛΙΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΡΑΥΛΟΥ ΟΛΓΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΧΑΡΙΣ
ΦΕΡΧΑΡΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Read More »
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα «Αχτσιόγλου» – Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα «Αχτσιόγλου» – Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Στα Ιωάννινα η μεγαλύτερη συγκέντρωση FERRARI

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Στα Ιωάννινα η μεγαλύτερη συγκέντρωση FERRARI 


Απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στην Ελλάδα άνθρωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από Ιταλία για να επιλέξουν την Ελληνική πόλη που θα φιλοξενήσει την μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτοκινήτων FERRARI (πρόκειται για Επέτειο 25 χρονών club ιδιοκτητών και για την ώρα μιλάμε για τουλάχιστον 40 αυτοκίνητα).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει λάβει ποτέ χώρα στην Ελλάδα και κατόπιν επισκέψεων σε κοντινές πόλεις (Λευκάδα, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Μέτσοβο) από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει ώστε η μοναδική αυτή εκδήλωση να γίνει τελικά στα Γιάννενα πιθανότητα τον Ιούνιο και μετά στην Κέρκυρα.

Τους επομένους μήνες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Read More »
Στα Ιωάννινα η μεγαλύτερη συγκέντρωση FERRARI Στα Ιωάννινα η μεγαλύτερη συγκέντρωση FERRARI Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Δωρεά από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σώμα Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Δωρεά από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σώμα Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαγιάδας για την δωρεά σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245

Φαξ: 2665028888

Email: kf@igoumenitsa.gr

Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σώμα Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό Δωρεά από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σώμα Σαγιάδας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό υλικό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Αναβάλλονται οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Αναβάλλονται οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023


Οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023 που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ λόγω καιρού.
Για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα ενημερωθείτε σύντομα.
Ευχαριστούμε πολύ!!!!
Read More »
Αναβάλλονται οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023 Αναβάλλονται οι αγώνες στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ 2023 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Τραγικό δυστύχημα, 30χρονη έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Τραγικό δυστύχημα, 30χρονη έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα


Τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης που σαν αποτέλεσμα είχε να χάσει τη ζωή της μια 30χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ΙΧ στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαρές γυναίκες με κατεύθυνση προς Ψαθάκι, λίγο μετά την ΑΕΝ στο Βαθύ, εξετράπη της πορείας του χτυπώντας αρχικά σε ένα ευκάλυπτο και στη συνέχεια κατέληξε μέσα στη θάλασσα σε βάθος περίπου 7-8 μέτρων.
Από το αυτοκίνητο κατάφεραν και βγήκαν οι δύο γυναίκες όχι όμως και η τρίτη η οποία παρέμεινε μέσα σε αυτό χάνοντας τελικά τη ζωή της.
Πρόκειται για μια 30χρονη από την Ουκρανία, μητέρα ενός ανήλικου αγοριού.
Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Λιμεναρχείου καθώς και οχήματα του ΕΚΑΒ.
Οι δύο γυναίκες που τα κατάφεραν να βγουν από το νερό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ η σορός της άτυχης 30χρονης παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ.
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας .


Read More »
Τραγικό δυστύχημα, 30χρονη έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα Τραγικό δυστύχημα, 30χρονη έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα : Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
  Ηγουμενίτσα : Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης  Κυριακή 26 Νοεμβρίου


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού για την Εθνική Αντίσταση, που θα πραγματοποιηθούν στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Πρόγραμμα Εορτασμού
Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Ώρα 10:15΄:

-Επίσημη δοξολογία στον Ιερό ΝαόΕυαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου& Πάργας κ.κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ.

-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, στην Εκκλησία, ώρα 10:05 π.μ.

Ώρα 10.40΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης

Παράλληλες εκδηλώσεις: την ημέρα του εορτασμού, από την ανατολή ως την δύση του ήλιου θα υπάρξει γενικός – σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και φωταγώγηση τους τις βραδινές ώρες.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου&
Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης.

Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και την έξοδο από τον Ιερό Ναό και κατά την άφιξη και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων


Read More »
Ηγουμενίτσα : Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης Κυριακή 26 Νοεμβρίου   Ηγουμενίτσα : Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης  Κυριακή 26 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Αναβλήθηκε η δίκη του Φρέντη Μπελέρη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Αναβλήθηκε η δίκη του Φρέντη Μπελέρη


Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του φυλακισμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, καθώς δεν εμφανίστηκε στη σημερινή διαδικασία ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας. Η πλευρά του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας καταγγέλλει προσχηματικές κινήσεις της αλβανικής δικαιοσύνης.

“Είναι βέβαιο ότι ο μάρτυρας αυτός θα πέσει σε αντιφάσεις. Αυτό φοβούνται. Ο αδερφός μου συνεχίζει τον αγώνα του. Πιστεύουμε κάποια στιγμή να επικρατήσει το κράτος δικαίου και στην Αλβανία” τόνισε ο αδελφός του, Λεονάρδος Μπελέρης.

“Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα κάθε μέρα και περισσότερο πως από την πρώτη στιγμή της απαγωγής του δημάρχου Χιμάρας και μέχρι τη σημερινή συνεδρίαση έχουμε να κάνουμε με μία απόλυτα πολιτική υπόθεση. Είναι πολιτικός κρατούμενος με υπαιτιότητα Ράμα. Πίσω από την κράτηση κρύβονται τα δόλια σχέδια του πρωθυπουργού της χώρας τόσο για το ιδιοκτησιακό στην παράκτια Χιμάρα, όσο και για την ποδηγέτηση της ελληνικής κοινότητας και των δικαιωμάτων. Είναι άλλη μία πράξη της παρωδίας” δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Βαγγέλης Ντούλες.

“Φρονώ ότι υπάρχει τάση στρεψοδικίας και ροκανίσματος του χρόνου που αποβαίνει σε βάρος των σκοπών του κ. Μπελέρη” τόνισε ο δικηγόρος, Αντώνης Νέτσος.

Την οδό του σεβασμού στις αρχές του κράτους δικαίου δείχνει, για ακόμη μία φορά, η Αθήνα στα Τίρανα. «Με κάθε σεβασμό προς την εσωτερική έννομη τάξη της Αλβανίας, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο: Να λάβει χώρα η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, ούτως ώστε η πολιτική βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές του Μαΐου να αποτυπωθεί και στην πολιτική πράξη», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Thessaloniki Summit.

Ο κ. Μπελέρης συμπληρώνει επτά μήνες στις φυλακές Δυρραχίου. Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, συνάντησε για περισσότερες από δύο ώρες τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας. “Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντη Μπελέρη για το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη. Θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη. Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χιμάρα” δήλωσε ο κ. Παπασταύρου.

Η τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε σημαδευτεί από την παραδοχή του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία προκειμένου να καταθέσει εναντίον του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας.
Read More »
Αναβλήθηκε η δίκη του Φρέντη Μπελέρη Αναβλήθηκε η δίκη του Φρέντη Μπελέρη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Παρουσίαση δύο παραμυθιών στην Πέρδικα για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Παρουσίαση δύο παραμυθιών στην Πέρδικα για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παρουσίαση δύο παραμυθιών από την συγγραφέα Βερόνικα Αποστόλου- Παμπουκίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Καστοριάς.

Η συγγραφέας μέσα από τα παραμύθια της μας μιλάει για την αναπηρία και θέλει να μας διδάξει πως αν καταλάβουμε και δεχτούμε ότι δε χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι και όμοιοι τότε ο κόσμος θα γίνει πιο όμορφος και πιο δίκαιος.

 Δύο παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3 Δεκεμβρίου


Read More »
Παρουσίαση δύο παραμυθιών στην Πέρδικα για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Παρουσίαση δύο παραμυθιών στην Πέρδικα για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η μεταβίβαση του ΟΛΗΓ φέρνει κίνδυνο διακοπής ηλεκτροδότησης στη χερσαία ζώνη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Ηγουμενίτσα: Η μεταβίβαση του ΟΛΗΓ φέρνει κίνδυνο διακοπής ηλεκτροδότησης στη χερσαία ζώνη


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει προκλήσεις σχετικά με το κόστος συντήρησης και ηλεκτροδότησης της πρώην χερσαίας ζώνης που πέρασε στη δικαιοδοσία του Δήμου, μετά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα.

O ΟΛΗΓ ΑΕ, ήδη από τις 24 Οκτωβρίου, ζήτησε την κατάργηση 12 μετρητών παροχής ρεύματος στην περιοχή, περιλαμβάνοντας την παραλιακή της Ηγουμενίτσας, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί προβλήματα, καθώς οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των αριθμών παροχής στο όνομα του Δήμου απαιτούν χρόνο και εργασία. Το θέμα επιπλέον επισκιάζεται από τον κίνδυνο διακοπής του ρεύματος στη χερσαία ζώνη, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα παράπονα δημοτών για προβλήματα στον φωτισμό και την υποδομή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι περιοχές αυτές να μείνουν ακόμα και 6 μήνες χωρίς ηλεκτροδότηση, αν ο ΟΛΗΓ εμείνει στην απόφαση του για κατάργηση των παροχών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η μεταβίβαση του ΟΛΗΓ φέρνει κίνδυνο διακοπής ηλεκτροδότησης στη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσα: Η μεταβίβαση του ΟΛΗΓ φέρνει κίνδυνο διακοπής ηλεκτροδότησης στη χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα


Στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "Τριτολογίες" μίλησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ενώ στην εκπομπή καλεσμένος ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου.

Θέμα συζήτησης ήταν τα μεγάλα οδικά έργα .

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία, ανέφερε ότι αποτελεί έργο μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και για την Ήπειρο και τα παράλια της Ηπείρου, καθώς ενώνει την περιοχή με 7 εκατομμύρια Έλληνες. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί τέλος του έτους, ενώ χάρις σε αυτό η διαδρομή Πρέβεζα-Αθήνα, θα μειωθεί σε περίπου 3,5 ώρες.

Σε συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Άκτιο- Αμβρακία ο κος Ιωάννου έθεσε το ζήτημα της παραλιακής εθνικής οδού, Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας ένας οδικός άξονας προβληματικός όπως τον χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια του Υπουργείου για την βελτίωσή του.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν δεσμεύεται για την βελτίωση του οδικού άξονα Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, ο Υφυπουργός ξεστόμισε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ...Όχι φυσικά είπε με κυνικό λόγο ο κος Ταχιάος "Κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ανακαλύψει τα λεφτόδεντρα, αυτά είναι έργα που θέλουν χρηματοδότηση, υπάρχουν προτεραιότητες...καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά ότι οι περιφέρειες έχουν κάθε λόγο να πιέζουν, αλλά δεν μπορούμε να υποσχόμαστε και να απλώνουμε τον τραχανά πάρα πολύ, πρέπει να κάνουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε είπε ο Υφυπουργός.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε εκ νέου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κος Ιωάννου λέγοντας πως εμείς ως περιφέρεια ετοιμάζουμε τις μελέτες του οδικού άξονα (Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα) και ένας μέρος θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου, όμως παραμένουν και άλλα τμήματα και θα πρέπει να συζητήσουμε για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε ανέφερε ο κος Ιωάννου απευθυνόμενος στον Υφυπουργό.

Τέλος, ο κος Ταχιάος από πλευράς έργων στην Ήπειρο αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά, ούτε λόγος φυσικά για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Read More »
Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας προς μια κοινωνικά αποδεκτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας προς μια κοινωνικά αποδεκτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη

Πρόγραμμα 3ου Συμποσίου Ιχθυοκαλλιέργειας
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023
9:30 - 10:00 Εγγραφές
10:00 - 10:15 Άνοιγμα Συμποσίου
Νίκος Χατζηνικολάου, Εκδότης - Διευθυντής Realnews
Χαιρετισμοί
- Καθ. Γιώργος Κεχαγιάς, Κοσμήτορας Γεωπονικών επιστημών, Πανεπιστήμιο Πάτρας
10:15 - 10:45 Συνέντευξη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου
10:45 - 12.00 Ενότητα Α
 
Προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα: Μέτρα και ενέργειες για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του κλάδου

Συμμετέχοντες:
Σταύρος Κελέτσης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Βασίλειος Κόκκαλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης
Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΟΠΥ
Dr. Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ)

Συντονισμός: Δημήτρης Χριστούλιας, Οικονομικός συντάκτης, RealNews
12:00 - 13:00 Ενότητα Β

Τάσεις κατανάλωσης και ανταγωνισμός

Εισήγηση: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής ΕΛΚ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συμμετέχοντες:
1. Απόστολος Αποστολάκος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΚΑΑ
2. Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής, ΙΕΛΚΑ
3. Κούρτογλου Ξένια, MSc. Ιδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert
4. Λευτέρης Λαζάρου, Chef & Ιδιοκτήτης εστιατορίου ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE

Συντονισμός: Μαριάνα Πυργιώτη, Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert
13:00 - 14:00 Διάλειμμα | Γεύμα
14:00 - 15:20 Ενότητα Γ

Απαντήσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας

Εισήγηση: Γιώργος Στρατάκος, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Συμμετέχοντες:

Α’ ΚΥΚΛΟΣ: Αειφορία και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας
Μαρίνα Πέτρου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αλιείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Καθ. Ιωάννης Θεοδώρου, Πρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πάτρας
Ιωάννα Αργυρού, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΝΑΥΣ
Κατερίνα Λύτρα, Επιστημονική Διευθύντρια, ΕΛΟΠΥ

Β’ ΚΥΚΛΟΣ: Ευζωία των εκτρεφόμενων ψαριών
Μαρίνου Κατερίνα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων & Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Μιχάλης Παυλίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας & Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λεωνίδας Παπαχαρίσης, Business Development Expert, ΕΛΟΠΥ
Παναγιώτης Ι. Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Συντονισμός: Βάσω Αγγελέτου, Δημοσιογράφος


15:20-15:30 Συμπεράσματα | Κλείσιμο Συμποσίου

Μαριάνα Πυργιώτη, Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert
Read More »
Μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας προς μια κοινωνικά αποδεκτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη Μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας προς μια κοινωνικά αποδεκτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Για την πολυσυζητημένη "ενότητα της Αριστεράς" - Γράφει ο Π. Αλεξίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Για την πολυσυζητημένη "ενότητα της Αριστεράς" - Γράφει ο Π. ΑλεξίουΠολύ συχνά ακούμε από καλόπιστους συμπολίτες μας, αλλά και από τα καλέσματα της δικέφαλης «επίσημης» αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) για την πρωτοπορία και την ενότητα της αριστεράς. Στις πολλαπλές εκλογές τρομάξαμε από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις φιλίας και συμπόρευσης από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Κουτσούμπα.

Αλλά πώς έχουν τα πράγματα και πόσος τόνος αναλήθειας κρύφτηκε στη σκόνη του χρόνου;

Το 1956 στην 6η ολομέλεια του ΚΚΕ, αντάμα Κολιγιάννης και Παρτσαλίδης διαγράφουν το Νίκο Ζαχαριάδη και χιλιάδες κομμουνιστές της προσφυγιάς. Δύο χρόνια μετά, πάλι αντάμα, διαλύουν τις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ και τρυπώνουν στην ΕΔΑ. Αντάμα!

Αργότερα γίνονται ουρά του Γ. Παπανδρέου, για να τους πιάσει ανέτοιμους η δικτατορία των συνταγματαρχών.

Το 1968 στη 12η ολομέλεια του ΚΚΕ διασπώνται σε γραφείο εξωτερικού και εσωτερικού και, με αφορμή την εισβολή τής ΕΣΣΔ στην Τσεχοσλοβακία (Αύγουστος 1968), οι μεν πρώτοι γίνονται φερέφωνα του Μπρέζνιεφ, οι δε δεύτεροι (Δρακόπουλος-Φιλίνης-Ζωγράφος-Μπριλλάκης) ακολουθούν το συμβιβασμένο δρόμο των ευρωκομμουνιστών (Καρίγιο, Μαρσαί, Τολιάτι), τον ειρηνικό δρόμο και τη συμμαχία με τους ευρω-αστούς.

Και οι δύο καταγγέλλουν την επαναστατική Κίνα, το Μάο και την Πολιτιστική επανάσταση. Αντάμα!

Στη διάρκεια της δικτατορίας το «εσωτερικό» «τρέχει» να εξυμνήσει τη φιλελευθεροποίηση του Μαρκεζίνη και της χούντας, ενώ η ηγεσία του ΚΚΕ ( Φλωράκης) με την Πανσπουδαστική Ν.8 να καταγγείλει το Πολυτεχνείο.

Στη μεταπολίτευση οι φωστήρες του ΚΚΕ ρίχνουν για την Κύπρο το σύνθημα «πάρτε βοήθεια από τη Μόσχα» και γίνονται κανονικό πρακτορείο του σοσιαλιμπεριαλισμού!

Στις εκλογές του 1974 οι δύο πτέρυγες της αναθεώρησης κατεβαίνουν μαζί ως «Ενωμένη Αριστερά».

Στις εκλογές του 1977 το ΚΚΕ εσωτερικού συνεργάζεται με την ΕΔΑ, τη Χριστιανική Δημοκρατία και μία διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, τη Σοσιαλιστική Πορεία.

Λίγο αργότερα και κάτω από το βάρος των φοιτητικών καταλήψεων για το νόμο 815, από τη νεολαία του «εσωτερικού» φεύγει η λεγόμενη Β’ Πανελλαδική (περιοδικό Σχολιαστής), για να διαλυθεί το 1981.

Όλη την πρώτη παπανδρεϊκή περίοδο, το ΚΚΕ-Φλωράκης αρκείται σε εποικοδομητικές προτάσεις προς το ΠΑΣΟΚ και σ’ όλα τα επίπεδα (εκπαίδευση, αυτοδιοίκηση, στρατός κλπ).

Το ΚΚΕ εσωτερικού μετασχηματίζεται σε ΕΑΡ, ο Κύρκος παίρνει μαζί του τον Χ. Φλωράκη και μαζί με τη ΝΔ (!) του Κ. Μητσοτάκη φτιάχνουν κυβέρνηση Εθνικής ενότητας με τον Τζ. Τζανετάκη και μετά την Οικουμενική με τον Ξ. Ζολώτα. Αντάμα και με το ΠΑΣΟΚ!

Και οι δύο χαιρέτισαν τον Γκορμπατσόφ και την περεστρόικα, ενώ το ΚΚΕ διασπάται (1989-91) και δημιουργείται το ΝΑΡ.

Η ΕΣΣΔ διαλύεται, ο καπιταλισμός παλινορθώνεται φανερά, η ΕΑΡ «γεννά» την ΑΚΟΑ με τον Γ. Μπανιά (εφημ. Εποχή) και αργότερα ο Συνασπισμός πηγαίνει από ήττα σε ήττα (Δαμανάκη 1991-93) και Κωνσταντόπουλος (έως το 2004).

Ακολουθεί ο Αλ. Αλάβανος και ο Αλ. Τσίπρας, που αξιοποιεί το μνημόνιο και το ρεύμα των πλατειών.

Στο ΚΚΕ η Αλ. Παπαρήγα (1991-2013) συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα του ΚΚΕ, φτιάχνει το ΠΑΜΕ, που υποτίθεται θα ήταν αντί-ΓΣΕΕ, για να καταλήξει ύστερα από 25 χρόνια να συναθροίζεται σε χωριστές πλατείες και να πορεύεται σε χωριστούς δρόμους. Ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο ταξικό γεγονός στη μεταπολίτευση που να φέρνει τη σφραγίδα ΚΚΕ, ΕΑΡ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ένα!

Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες προδοσίες, υποχωρήσεις, αναβολές, υπαναχωρήσεις.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει με τον Κασσελάκη στην αποφόρτισή του από τα αριστερά δεδομένα, ενώ το ΚΚΕ, χωρίς να αφήνει ούτε ίντσα τις κοινοβουλευτικές χίμαιρες, τσιμπολογάει θεωρητικές ανοησίες από τη φαρέτρα του τροτσκισμού, όπως το μεγαλοφυές τερατούργημα για την… ιμπεριαλιστική Ελλάδα και αφορίζει το αίτημα για Εθνική Ανεξαρτησία.

Γράφουμε όλα τα παραπάνω -είναι σίγουρο ότι ξεχάσαμε πολλές αμαρτίες της δικέφαλης αναθεώρησης- γιατί πρέπει να θυμόμαστε. Μπορεί οι αναθεωρητές μας να γυρεύουν εναγώνια την «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για να ξεπλύνουν τις «αμαρτίες» τους, αλλά κανένα χέρι βοηθείας δεν πρέπει ν’ απλωθεί.

Αν θέλουμε να έχει διέξοδο η ταξική πάλη, πρέπει αγωνιστούμε για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, με ένα μαζικό, επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα. Αλλιώς το κίνημα θα συντρίβεται ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Read More »
Για την πολυσυζητημένη "ενότητα της Αριστεράς" - Γράφει ο Π. Αλεξίου Για την πολυσυζητημένη "ενότητα της Αριστεράς" - Γράφει ο Π. Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Περισσότεροι από 300 παιδίατροι συμμετείχαν στην 19η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Περισσότεροι από 300 παιδίατροι συμμετείχαν στην 19η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων


Η 19η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για άλλη μία χρονιά, η εκδήλωση θεσμός της παιδιατρικής συγκέντρωσε περισσότερους από 300 παιδιάτρους και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις για τη φροντίδα και την υγεία του μικρού ασθενούς.

Στην Ημερίδα με κεντρικό θέμα την “Παιδιατρική στην Πράξη” συμμετείχαν ως ομιλητές καταξιωμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Παίδων οι οποίοι παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα της σύγχρονης παιδιατρικής, όπως «Σκαφοειδής Θώρακας», «Άσθμα στην παιδική ηλικία», «Νεφρολιθίαση στα παιδιά», «Αναιμία» κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως προσκεκλημένες ομιλήτριες, η Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, κα Λωρέττα Θωμαΐδου, η οποία παρουσίασε ομιλία το θέμα “Πρώιμοι αναπτυξιακοί δείκτες για την εμφάνιση νευροαναπτυξιακών διαταραχών”, και η κα Βασιλική Συριοπούλου, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, η οποία ανέλυσε το θέμα “Διεισδυτική στρεπτοκοκκική λοίμωξη”.

Επίτιμη προσκεκλημένη στη φετινή ημερίδα ήταν η κα Ελένη Ανδρεάδη, βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και Διευθύντρια Αειφορίας, η οποία με την ομιλία της “Περιβάλλον και Παιδί” ανέδειξε τον ρόλο των παιδιών ως «πρεσβευτές» για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα τόνισε τη συνεκτικότητα μεταξύ της υγείας των παιδιών και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, κ. Αντώνης Βουκλαρής, δήλωσε:

«Η Ευρωκλινική Παίδων είναι στο ΚΕΝΤΡΟ. Στο Κέντρο των παιδιατρικών εξελίξεων, στο Κέντρο της ενημέρωσης, στο Κέντρο της φροντίδας και της παροχής κορυφαίων υπηρεσιών υγείας του μικρού ασθενούς. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε τη γνώση της ιατρικής επιστήμης, προσφέροντας στην παιδιατρική κοινότητα υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που αντανακλούν την ανάγκη για εξέλιξη και πρόοδο».
Read More »
Περισσότεροι από 300 παιδίατροι συμμετείχαν στην 19η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων Περισσότεροι από 300 παιδίατροι συμμετείχαν στην 19η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Επίδομα παιδιού Α21: Χριστούγεννα με «δώρο» και Πρωτοχρονιά με αυξήσεις – Πότε πληρώνεται η 5η δόση

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023
Επίδομα παιδιού Α21: Χριστούγεννα με «δώρο» και Πρωτοχρονιά με αυξήσεις – Πότε πληρώνεται η 5η δόσηΤην τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της 5ης δόσης του Επιδόματος Παιδιού Α21, με τα χρήματα να φαίνονται μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στα ΑΤΜ.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει αυτόματα στις 30 Νοεμβρίου 2023, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, ο οποίος σημειώνει ότι για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Προσθέτει, δε, ότι η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όταν ανοίξουν οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Αυξήσεις και «δώρα»

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εισοδήματος, ένα από τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκε είναι η αύξηση του επιδόματος παιδιού Α21, από την 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά και το «χριστουγεννιάτικο» δώρο που θα δοθεί στις οικογένειες με προστατευόμενα μέλη, που το δικαιούνται.

Τα ποσά που αναμένεται να λάβουν οι περίπου 800.000 δικαιούχοι ξεκινούν από 98 ευρώ και φθάνουν έως και 1.960 ευρώ.

Έρχονται αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα υπάρξει αύξηση του επιδόματος για το παιδί.

Συγκεκριμένα:

Το επίδομα για ένα παιδί, από τα 50 ευρώ θα ανέλθει στα 70 ευρώ.
Για δύο παιδιά από τα 70 ευρώ θα αυξηθεί στα 120 ευρώ
Για τρία παιδιά το επίδομα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ ευρώ
Για 4 παιδιά οι δικαιούχοι θα λάβουν 220 ευρώ από 170 ευρώ που εισέπραξαν φέτος.

Χριστουγεννιάτικο «δώρο»

Τα ποσά πληρωμών, από το επίδομα διμήνου και το δώρο, που θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι οικογένειες με 1 ως 5 παιδιά διαμορφώνονται ως εξής:
Οικογένεια με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ θα πάρει 56 ευρώ επίδομα 6ου διμήνου και 42 ευρώ επίδομα δώρο, δηλαδή συνολικά 98 ευρώ.
Οικογένεια με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 15.250 ευρώ θα πάρει 168 ευρώ επίδομα 6ου διμήνου και 126 ευρώ επίδομα δώρο, δηλαδή συνολικά 294 ευρώ.
Οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 17.750 ευρώ θα πάρει 336 ευρώ επίδομα 6ου διμήνου και 252 ευρώ επίδομα δώρο, δηλαδή συνολικά 588 ευρώ.
Οικογένεια με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 17.750 ευρώ θα πάρει 504 ευρώ επίδομα 6ου διμήνου και 378 ευρώ επίδομα δώρο, δηλαδή συνολικά 882 ευρώ.
Οικογένεια με 5 παιδιά και πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα ως 15.250 ευρώ θα πάρει 1.120 ευρώ επίδομα 6ου διμήνου και 840 ευρώ επίδομα δώρο, δηλαδή συνολικά θα πληρωθεί 1.960 ευρώ μέσα στις γιορτές.


Read More »
Επίδομα παιδιού Α21: Χριστούγεννα με «δώρο» και Πρωτοχρονιά με αυξήσεις – Πότε πληρώνεται η 5η δόση Επίδομα παιδιού Α21: Χριστούγεννα με «δώρο» και Πρωτοχρονιά με αυξήσεις – Πότε πληρώνεται η 5η δόση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Σελίδες