Συγχαρητήρια του δημάρχου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Συγχαρητήρια του δημάρχου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος


Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Βόλεϊ Ανδρών του ERMIS Volleyball Club of Igoumenitsa για τη μεγάλη τους επιτυχία, ως αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς από τους αθλητές, τους προπονητές και τη Διοίκηση. Τέτοιου είδους συλλογικές προσπάθειες αποδεικνύουν ότι οι υψηλοί στόχοι, ο σοβαρός προγραμματισμός και η απαράμιλλη αφοσίωση, αποδίδουν πάντα καρπούς. Ταυτόχρονα, μας καλούν να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, με κάθε δυνατό μέσο, διότι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας είναι και δικοί μας στόχοι. Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε περήφανους!
Read More »
Συγχαρητήρια του δημάρχου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Συγχαρητήρια του δημάρχου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ (ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΥ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑΣ) - Γράφει ο κ. Νίκος Θώμα Νταής

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ (ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΥ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑΣ) - Γράφει ο κ. Νίκος Θώμα Νταής


Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου και συγχωριανού Αγιοβλασίτη, Φώτη Δονάτου Παπαγκίκα, Συνταξιούχου Αστυνομικού.
Ο Φώτης του Λιόνε Παπαγκίκα, όπως τον αποκαλούσαμε στο χωριό μας, ήταν ο μεγαλύτερος από τα πέντε παιδιά του Λιονέ Παπαγκίκα, του Γιώργου, Αστυνομικού που πέθανε νωρίτερα από τον Φώτη, της Αντιγόνης, της Βασιλικής και της Ευτυχίας, καλά αποκατεστημένες.
Ο πατέρας του στα δύσκολα εκείνα χρόνια, εξασκούσε το επάγγελμα του Υποδηματοποιού στην Ηγουμενίτσα, για να ζήσει και να αποκαταστήσει την πολυμελή οικογένεια του, έχοντας στο πλευρό του την ευγενέστατη και καλοσυνάτη αείμνηστη Άννα.
Ο Φώτης και ο Γιώργος διορίστηκαν Αστυνομικοί και υπηρέτησαν στην Αστυνομία στην Αθήνα και από τις θέσεις τους αυτές, βοηθούσαν και τους πατριώτες τους.
Ήταν παρόντες στις εκδηλώσεις της αδελφότητας μας στην Αθήνα και δεν έλειπαν και από τις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις με τους συγχωριανούς τους, που τόπος συνάντησης μας ήταν το ξενοδοχείο ‘’ΙΩΑΝΝΙΝΑ’’, Βερανζέρου 10, του φιλόξενου αείμνηστου Καστριώτη Ηλία Φανερομερίτη.
Ήταν συχνές γιατί μας μαράζωνε και μας ένωνε η ξενιτιά και ο πόνος και η αγάπη για τα χωριά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους και τους συγχωριανούς μας.
Προσωπικά εγώ δεν ξέχασα τη βοήθεια και συμπαράσταση του Φώτη, όταν ο εκκρεμούσε ο διορισμός μου στη θέση του Συμβολαιογράφου, επειδή ούτε η περιβόητη των βασανιστηρίων Αστυνομία της οδού Μπουμπουλίνας, στην οποία με κάλεσαν 15 φορές για ανακρίσεις, ούτε η Γ.Δ.Ε.Α (Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας), στην οποία υπηρετούσε ο Φώτης, και με παρέπεμψαν για ανακρίσεις 3μελούς επιτροπής ανώτερων Αξιωματικών Στρατού και Αστυνομίας και κλήθηκα τρεις φορές, αρνούνταν να μου χορηγήσουν το Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων, με τις κατηγορίες ότι συμμετείχα στα φοιτητικά κινήματα και ήμουν φανατικός οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου.
Για τις παρουσίες μου στην Γ.Δ.Ε.Α ειδοποιούσα τον Φώτη, ο οποίος μπαινόβγαινε στο γραφείο των ανακρίσεων και έβλεπε και άκουγε τις γεμάτες φοβερά και απειλές ανακρίσεις και τελικά η απάντησή τους ήταν αρνητική. Όλο το βάρος πλέον έπεσε επάνω στην πλάτη του Φώτη, ο οποίος κατέβαλε προσπάθειες και εγγυήθηκε ο ίδιος για εμένα και έτσι μου χορηγήθηκε το επαίσχυντο εκείνο πιστοποιητικό!!!
Οι σκέψεις και αυτές οι αναμνήσεις αγαπητέ μου φίλε Φώτη, συγχωριανέ Αγιοβλασίτη ήρθαν στο μυαλό μου όταν πληροφορήθηκα το θάνατό σου. Έκλαψα μόνος μου τον Φώτη, αλλά και την φιλία που συνέδεε τις οικογένειες του Λιόνε Παπαγκίκα και του Θωμά Νταή, του αλησμόνητου και μαρτυρικού χωριού μας, του Αγίου Βλασίου Ηγουμενίτσας, από τον οποίο ξενιτεύτηκαμε νωρίς!
Αυτά τα αισθήματα αδελφικέ μου φίλε Φώτη, με ωθούν να χαράξω τις λίγες αυτές γραμμές και να σου απευθύνω με πόνο ψυχής τον τελευταίο αποχαιρετισμό και να σε ευχαριστήσω για ότι έκανες για μένα στα δύσκολα εκείνα χρόνια!
Κοιμήσου Φώτη στη φιλόξενη Αττική γη, μακριά από την γη των Πατέρων μας, μακριά από τους τάφους των γονιών σου και των δικών σου προσφιλών προσώπων, αφού έτσι μας επιφύλαξε η μοίρα σε εμάς τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες να ζούμε μακριά από την πατρίδα μας και τους δικούς μας ανθρώπους, όχι μόνο στη ζωή, αλλά και στο θάνατο!
Αιώνια και αξέχαστη η μνήμη σου!

Μύτικας Αιτ/νίας
20-03-2022
Read More »
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ (ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΥ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑΣ) - Γράφει ο κ. Νίκος Θώμα Νταής ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ (ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΥ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑΣ) - Γράφει ο κ. Νίκος Θώμα Νταής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Δημοπρατούνται έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων σε Φιλιάτες και Άρτα

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Δημοπρατούνται έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων σε Φιλιάτες και Άρτα


Δύο από τα έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων σε Άρτα και Θεσπρωτία, που έχουν ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) δημοπρατούνται με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Πρόκειται:
Α). για τα «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του Δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού € 2.197.000,
Β) για τη «Βελτίωση - εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας (περ. Λιάτσιλια)», προϋπολογισμού € 816.825,09 της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης».

Οι μελέτες των έργων εκπονήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για μείωση του ενεργειακού κόστους των αντλιοστασίων τους.
Read More »
Δημοπρατούνται έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων σε Φιλιάτες και Άρτα Δημοπρατούνται έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων σε Φιλιάτες και Άρτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Συγχαρητήρια της προέδρου του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. προς τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Συγχαρητήρια της προέδρου του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. προς τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας


Η Πρόεδρος και το Τμήμα Αθλητισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας συγχαίρουν την ομάδα πετοσφαίρισης του Ερμή Ηγουμενίτσας 1994 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανδρών της Β΄ Εθνικής Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. 2021-2022. 
Οι επιτυχίες σας μας κάνουν όλους χαρούμενους και υπερήφανους και σας ευχόμαστε να έχετε ανάλογες επιτυχίες στα μπαράζ, ώστε να πανηγυρίσουμε την άνοδο της ομάδας της πόλης μας.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Συγχαρητήρια της προέδρου του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. προς τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας Συγχαρητήρια της προέδρου του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. προς τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Κατείχε αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Κατείχε αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού 


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προχώρησαν χθες (27-03-2022) το μεσημέρι στην κατάσχεση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς, που βρέθηκαν σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε ακίνητο του κατηγορούμενου, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ξυλόγλυπτο βημόθυρο, αποτελούμενο από δύο φύλλα και
· ξυλόγλυπτο πεσσό.

Από την εξέταση που διενεργήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, εκτιμάται ότι τα παραπάνω αντικείμενα χρονολογούνται στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα και εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Κατείχε αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού Κατείχε αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Ανύπαρκτη η σήμανση στα έργα στο Γραικοχώρι - Κίνδυνος ατυχήματος

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Ανύπαρκτη η σήμανση στα έργα στο Γραικοχώρι - Κίνδυνος ατυχήματος


Εδώ και περίπου μία εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες του εργολάβου, για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, στον κεντρικό δρόμο του Γραικοχωρίου.
Οι εργασίες γίνονται επί των πλείστων στη μία λωρίδα κατεύθυνσης του δρόμου, επιτρέποντας εκ παραδρομής την κίνηση των οχημάτων, λόγω έλλειψης εναλλακτικής διαδρομής, με τη βοήθεια προσωπικού της εταιρίας.
Όμως, τις απογευματινές και βραδινές ώρες που η βάρδια ολοκληρώνεται, οι εργασίες εγκαταλείπονται ως έχουν.
Με τρύπες μεγάλους βάθους να μένουν εκτεθειμένες, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.


Η δε σήμανση, περιορίζεται σε 10 σίδερα τυλιγμένα με ένα πορτοκαλί πλέγμα και δύο μικρά φωτάκια που αναβοσβήνουν το βράδυ.
Εάν προσθέσουμε και το πρόβλημα που υπάρχει και με τον οδοφωτισμό στην περιοχή, εξ αιτίας και πάλι των εργασιών, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Νομίζουμε πως δεν είναι δύσκολο στον εργολάβο να σκεπάζει, έστω και πρόχειρα τις λακκούβες όταν τελειώνει τις ημερήσιες εργασίες, ούτε και να τοποθετηθεί καλύτερος φωτισμός και σήμανση στο σημείο. 
Read More »
Ανύπαρκτη η σήμανση στα έργα στο Γραικοχώρι - Κίνδυνος ατυχήματος Ανύπαρκτη η σήμανση στα έργα στο Γραικοχώρι - Κίνδυνος ατυχήματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο Bvlgari

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο Bvlgari


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την μετατροπή του κτιρίου Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαιρέσεων και ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των επιχρισμάτων και των ενισχύσεων σε κάποιες από τις εσωτερικές τοιχοποιίες.

Σύμφωνα με την σύμβαση το κτήριο θα πρέπει να παραδοθεί τον Ιουνiο του 2023, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμος φτάνει τα 2.250.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Read More »
Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο Bvlgari Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Θεσπρωτία: Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού


Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών πραγματοποιεί δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού σε δομές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης Θεσπρωτίας.
Εισηγητές είναι τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Κ.Ψ.Υ.: Πέτσιου Σπυριδούλα (Ψυχολόγος),Αθανασίου Ελεάνα (Ψυχολόγος), Δήμα Αρετή (Κοινωνικός Λειτουργός), Χασκής Αθανάσιος (Κοινωνικός Λειτουργός), Παπαγιαννοπούλου Αθανασία (Νοσηλεύτρια).

Ενδεικτική θεματολογία: διαχείριση άγχους, διαχείριση θυμού, αξία 3ης ηλικίας, σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, όρια και διαπροσωπικές σχέσεις, κοινωνικές δεξιότητες κ.α. Συντονισμός Δράσεων: Πέτσιου Σπυριδούλα (Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΨΥ).
Τηλ. Επικοινωνίας 2665028874

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. 14/03/2022 δράση αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός».
2. 15/03/2022 δράση αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο Λύκειο Μαργαριτίου, με θέμα: «Τεχνικές Διαχείρισης Άγχους».
3. 18/03/2022 δράση αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός».
4. 18/03/2022 ενημερωτική δράση στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας Νομού Θεσπρωτίας στα πλαίσια διασύνδεσης υπηρεσιών, καταπολέμησης του στίγματος για τη ψυχική υγεία και ευαισθητοποίησης ευρύτερου πληθυσμού.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών πραγματοποίησε με λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο χώρο του ΚΨΥ, δράση με κατασκευές μασκών και δράση κατασκευών με τσιμέντο με στόχο την ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων, τη δημιουργική απασχόληση, τη διαχείριση άγχους και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.
Επίσης σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, Τομ. Υγείας – Πρόνοιας Αισθητικής & Κομμωτικής Τέχνης συνεχίζει τη συνεργασία ( 2009- σήμερα ), παρέχοντας τη δυνατότητα ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΑΥΤΟΥ σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού Θεσπρωτία: Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων από την Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων από την Ηγουμενίτσα


Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων τύπων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τη μετατροπή του σε ορμητήριο ΝΑΤΟικών φονιάδων, βαθαίνοντας ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία με πραγματικούς αντιπάλους την Ρωσία από την μία πλευρά και τις ΝΑΤΟ ΗΠΑ και ΕΕ από την άλλη, καθώς δεν είναι πρώτη φορά αφού το λιμάνι της Ηγουμενίτσας χρησιμοποιήθηκε και πάλι το 1999 για την επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία.

Η διέλευση των στρατιωτικών οχημάτων είναι ένα ακόμη κρίκος στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία μετά την απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας. Η Ουκρανία έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα στους δύο πόλους που αντιμάχονται. Από την μία ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και από την άλλη Ρωσία μακελεύουν τους λαούς για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των σφαιρών επιρροής, του ορυκτού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας.

Η εμπλοκή της Ελλάδας σ΄αυτό το μακελειό αποτυπώνεται όχι μόνο με την αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και με την μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο με τις αμερικαΝΑΤΟικές βάσεις που όλες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν. Από την βάση της Σούδας στην Κρήτη ανεφοδιάζονται τα αεροπλανοφόρα που σουλατσάρουν στις ελληνικές θάλασσες. Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολής φεύγουν για την Ανατολική Ευρώπη τα αμερικανικά στρατεύματα. Από το Στεφανοβίκειο έφυγαν 12 αμερικάνικα επιθετικά ελικόπτερα για την Πολωνία. Στη Σούδα ελλιμενίζεται το αεροπλανοφόρο "Τρούμαν" που δρα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Στο λιμάνι του Πειραιά ελλιμενίζεται το αεροπλανοφόρο «Ντε Γκωλ». Στο λιμάνι της Κέρκυρας εμφανίστηκε η γαλλική φρεγάτα «Normandie». Βομβαρδιστικά Β52 των ΗΠΑ, ικανά να διανύουν τεράστιες αποστάσεις και να φέρουν πυρηνικά πέρασαν πάνω από την Κέρκυρα.

Είναι μύθος oτι με τη μεγαλύτερη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια «θωρακίζεται η χώρα» απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, στον «τούρκικο αναθεωρητισμό». Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την "προστασία" που έδειξε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο, το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου μετά τα Ίμια. Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη «διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής» είναι αυτά που «βάζουν ιδέες» για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Επίσης δεν ξεχνάμε τη διασφάλιση της "σταθερότητας" και της "ειρήνης" που εξασφάλισε το ΝΑΤΟ σε μια σειρά χώρες με τις πολεμικές του επεμβάσεις, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και αλλού.

Απέναντι σ΄αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, η απάντηση του λαού είναι να δυναμώσει την πάλη του για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Θέλουμε την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ λιμάνι των λαών και να μην χρησιμοποιείται το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας ούτε ως μαγνήτης κινδύνων, ούτε ως πολεμικό ορμητήριο. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Αυτή είναι η μόνη πατριωτική στάση υπερ του ελληνικού λαού και η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των άλλων γειτονικών λαών.

Καλούμε:

Σε επαγρύπνηση το λαό της περιοχής ώστε να διατρανώσει την αντίθεσή του για την εμπλοκή και τη συμμετοχή της περιοχής μας και της χώρας μας στα σχέδιά τους.

Σε διαρκή αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Το λαό μας να μην επιτρέψει να γίνει η χώρα μας θύτης αλλά ούτε και θύμα. Να μην διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών!».

Ολοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ που θα γίνει στην Πλατεία Δημαρχείου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ στις 19:00 με ομιλητή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας Νεκτάριο Τριάντη.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 28/3/2022

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Read More »
Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων από την Ηγουμενίτσα Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Με το τέλος των πρωταθλημάτων οι εργασίες για το στίβο και το νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Με το τέλος των πρωταθλημάτων οι εργασίες για το στίβο και το νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς


Αμέσως μετα το τέλος των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του στίβου καθώς και την αντικατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα, στο γήπεδο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς.
Οι εργασίες που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 717.000,00€ και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με την έναρξη των νεών πρωταθλημάτων.

Η μελέτη περιλαμβάνει τις εξής εργασίες για την υλοποίηση του έργου:
Χωματουργικά, αποξηλώσεις, εργασίες ισοπέδωσης κλπ
Τεχνικά εργα και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων
Κατασκευή υποβασης για εγκατάσταση συνθετικού τάπητα στίβου
Κατασκευή υποβασης για την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα
Εγκατάσταση συνθετικού τάπητα στίβου
Εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα
Ειδικές εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών

Για την τοποθέτηση του στίβου, απαιτούνται συμπληρωματικά ορισμένες εργασίες που αφορούν στην κατασκευή: Υπόβασης οδοστρωμάτων της ΠΤΠ Ο-150, βάσης οδοστρωμάτων σύμφωνα με την ΠΤΠ – Ο-155, στην ασφαλτική στρώση βάσης (ΑΣ 12,5) συμπυκνωμένου πάχους 5 εκ. και στην ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 3,5 εκ.
Επί της υπάρχουσας κατασκευασμένης υπόβασης με ασφαλτικές στρώσεις, θα εγκατασταθεί συνθετικός τάπητας στίβου τριών διαδρομών, πλάτους 1,23 μ και πάχους 13-15 χλστ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως περιγράφονται στο αντίστοιχο τεύχος τεχνικών οδηγιών και προδιαγραφών.
Ο χλοοτάπητας είναι φιλικός προς το περιβάλλον, µη τοξικός και θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό αναγνωρισμένου οργανισμού. Η ποιότητα του νήµατος θα είναι 100% από πολυαιθυλένιο μονόκλωνη, τελευταίας γενιάς, πράσινης απόχρωσης, με προστασία κατά των υπεριωδών ακτινών και της ζέστης.
Read More »
Με το τέλος των πρωταθλημάτων οι εργασίες για το στίβο και το νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς Με το τέλος των πρωταθλημάτων οι εργασίες για το στίβο και το νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στον υπό κατασκευή δρόμο, στη Βόρεια είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, το ατύχημα σημειώθηκε όταν οδηγός ΙΧ, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να βγει στην αντίθετη λωρίδα, όπου και συγκρούστηκε με δεύτερο ΙΧ καθώς και με οδηγό μηχανής.

Από το τροχαίο τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός της μηχανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο ΤΕΠ και από εκεί για περαιτέρω έλεγχο στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Αύξηση με 635 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Αύξηση με 635 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 123
ΠΕ Θεσπρωτίας 79
ΠΕ Ιωαννίνων 303
ΠΕ Πρέβεζας 130

Read More »
Αύξηση με 635 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αύξηση με 635 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Η κυβέρνηση στην Ε.Ε. δεν υπερασπίστηκε την κοινωνία αλλά τα καρτέλ ενέργειας»

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Μάριος Κάτσης: «Η κυβέρνηση στην Ε.Ε. δεν υπερασπίστηκε την κοινωνία αλλά τα καρτέλ ενέργειας»


Την απόφαση της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης στο δελτίο ειδήσεων του Kontra.

« H Eλλάδα εξαιρέθηκε από το πλαφόν στα κέρδη των εταιριών και στην τιμή του ρεύματος που διεκδίκησαν και πήραν οι χώρες της Ιβηρικής γιατί ο κ. Μητσοτάκης είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός και ανίκανος να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι βέβαια ικανός στο να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των καρτέλ ενέργειας και της αισχροκέρδειας».

Σημείωσε δε πως «ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει εκτόπισμα πολιτικό στην Ευρώπη και δεν έκανε τις σωστές συμμαχίες με τις χώρες του νότου για να διεκδικήσει λύσεις για την ακρίβεια στο ρεύμα. Μη ξεχνάμε ότι Ισπανία και Πορτογαλία έχουν μειώσει ήδη τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κάτι που παρά τις προτάσεις μας στην Ελλάδα η κυβερνήσει αρνείται».

Στη συνέχεια σχολίασε την κοινή προμήθεια LNG των χωρών της Ε.Ε. λέγοντας πως « η παραγωγή και η μεταφορά του κοστίζει και πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει την εξάρτηση της ηλεκπροπαραγωγής από το φυσικό αέριο ενώ ταυτόχρονα αφήνει αρρύθμιστη την αγορά, οδηγεί τους πολίτες να πληρώνουν ακόμα παραπάνω το ήδη δυσβάσταχτο κόστος του ρεύματος»

«Η μόνη λύση είναι οι εκλογές για να φύγει η ανίκανη κυβέρνηση» ανεφέρε χαρακτηριστικά ώστε να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα όπως « μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€, πλαφόν στην χονδρική και τη λιανική των τιμολογίων του ρεύματος. Η ακρίβεια ήταν εδώ πριν τον πόλεμο και έχει την υπογραφή Κ. Μητσοτάκης».

Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει τη σκόνη που έχει σηκωθεί με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια την Τρίτη 29/3 και απατώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ σχολίασε «θα έπρεπε να ντρέπεται το κόμμα που χρωστάει 340εκ€ στις τράπεζες που πληρώνει ο ελληνικός λαός, να εγκαλεί εμάς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν χρωστάμε. Εμείς στηρίζαμε και θα στηρίζουμε δράσεις αλληλεγγύης. Η Αλληλεγγύη για όλους είναι υπέρ της ειρήνης και έχει καταδικάσει την ρωσική εισβολή και για αυτό θα είμαστε όλοι και όλες εκεί στην μεγάλη συναυλία. Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει για την Ειρήνη είναι να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και να κάνει εξωθεσμικές δηλώσεις για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία».


Read More »
Μάριος Κάτσης: «Η κυβέρνηση στην Ε.Ε. δεν υπερασπίστηκε την κοινωνία αλλά τα καρτέλ ενέργειας» Μάριος Κάτσης: «Η κυβέρνηση στην Ε.Ε. δεν υπερασπίστηκε την κοινωνία αλλά τα καρτέλ ενέργειας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Παράταση Διαγωνισμού Λογαριασμού Ταμιευτηρίου

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Παράταση Διαγωνισμού Λογαριασμού Ταμιευτηρίου


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παρατείνει την προθεσμία συμμετοχής στο Διαγωνισμό Λογαριασμού Ταμιευτηρίου, έως και τις 30 Απριλίου 2022, λόγω ενδιαφέροντος από το κοινό.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επιμένει στην παράδοση, παρέχοντας λογαριασμό ταμιευτηρίου με βιβλιάριο. Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τραπεζικών υπηρεσιών για γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές (e-banking & app). Είναι ο μόνος λογαριασμός ταμιευτηρίου χωρίς έξοδα και προμήθειες για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού ηλεκτρονικά ή μέσω πάγιων εντολών.
Με τη σύνδεση δύο πάγιων εντολών στο Ταμιευτήριο, οι πελάτες μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car μηδενικών ρύπων, τα οποίο έχει κατανάλωση €1/100km, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελάχιστο κόστος συντήρησης.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, στοχεύοντας στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της ευρύτερης Περιφέρειας της Ηπείρου.
Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις: https://www.epirusbank.com/citizens/deposit-accounts
Read More »
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Παράταση Διαγωνισμού Λογαριασμού Ταμιευτηρίου Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Παράταση Διαγωνισμού Λογαριασμού Ταμιευτηρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την διάσωση των Μύλων Σουλίου

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Σε εξέλιξη οι εργασίες για την διάσωση των Μύλων Σουλίου


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση και ανάδειξη του παραδοσιακού νερόμυλου Αγίου Δονάτου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Το κτήριο των πρώην μύλων κινδύνευε με κατάρρευση αφού επί σειρά δεκαετιών παραμένει ερειπιώνας χωρίς καμιά παρέμβαση, ενώ η εξεύρεση λύσης είναι διαχρονικό αίτημα κάτοικων του Σουλίου προς την Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Οι Μύλοι Σουλίου βρίσκονται σε σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πηγές του μυθικού ποταμού Αχέροντα και σύμφωνα με την παράδοση, χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων.

Πρόσφατα η χρηματοδότηση του αυξήθηκε κατά 54.320,04€ και έτσι το εγκεκριμένο ποσό της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης των 85.000€ θα αυξηθεί στο ποσό των 139.320,04 €.

Το έργο θα παραδοθεί σύμφωνα με την σχετική σύμβαση, το αργότερο τον Δεκέμβριο του 2022.
Read More »
Σε εξέλιξη οι εργασίες για την διάσωση των Μύλων Σουλίου Σε εξέλιξη οι εργασίες για την διάσωση των Μύλων Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Συνεχίζονται τα σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζόμενους των Δήμων της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022
Συνεχίζονται τα σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζόμενους των Δήμων της ΘεσπρωτίαςΜε 2 ακόμα σεμινάρια, στις 16 και στις 23 Μαρτίου 2022, συνεχίστηκαν οι εκπαιδεύσεις των εργαζομένων των 3 Δήμων του Νομού στις Α΄ Βοήθειες. Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, με την πολύτιμη συνδρομή του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας.

Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου απινιδωτή, στην πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης), στην πνιγμονή από ξένο σώμα ενώ έλαβαν και γνώσεις για αντιμετώπιση καταστάσεων όπως λιποθυμία, επιληπτική κρίση, δήγματα εντόμων και φιδιών, κατάγματα, αιμορραγίες και τραύματα.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν μεγάλη ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον σεμινάρια για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών όλων των ενδιαφερομένων.

Κατά την υλοποίηση του σεμιναρίου, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

Το ΚΕΠ Υγείας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Τάση, κ. Ευάγγελο Κατσιμάνη και κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για την ανταπόκριση στο αίτημα εκπαίδευσης, καθώς και για την άψογη συνεργασία.
Read More »
Συνεχίζονται τα σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζόμενους των Δήμων της Θεσπρωτίας Συνεχίζονται τα σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζόμενους των Δήμων της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2022 Rating: 5

Σελίδες