Μουσική βραδιά στο Glass από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019

Read More »
Μουσική βραδιά στο Glass από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Μουσική βραδιά στο Glass από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019 Rating: 5

«Πως να διαχειριστώ το άγχος μου» - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019


Το εργαστήριο διαχείρισης άγχους για ενήλικες που έγινε στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» εκτός της μεγάλης συμμετοχής υπήρξε και η αφορμή για αυτό το άρθρο.

Είναι γεγονός ότι το άγχος είναι μέρος της ζωής μας, αποτελεί την κινητήρια δύναμη αρκετές φορές για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι κομμάτι μιας καθημερινότητας με αυξανόμενες απαιτήσεις, μια καθημερινότητα χωρίς σταθερές με μεταβολές και αλλαγές που επηρεάζουν με πολλούς τρόπους.

Η συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα μας ενισχύει αυτή την αίσθηση της αβεβαιότητας και ανα σφάλειας.

Πολλοί συμμετέχοντες στο εργαστήριο αναφέρθηκαν στις παραπάνω αλλαγές στο κοινωνικό περιβάλλον ως πηγή άγχους. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις κοινωνικές εξελίξεις που συμβαίνουν και σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούμε όμως να εστιάσουμε στα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε , αυτά που είναι στην δική μας ρεαλιστική ζώνη ελέγχου. Ποιά είναι αυτή ; Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε την δουλειά μας όσο πιο καλά και δημιουργικά, ας αφιερώσουμε χρόνο για τους αγαπημένους μας, ας προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε εμείς ως άνθρωποι κοιτώντας τα δικά μας αποθέματα, τις δικές μας ικανότητες. Επιδιώκοντας μικρές καθημερινές νίκες, φροντίζοντας την προσωπική μας πορεία είμαστε πιο κοντά σε αλλαγές εφικτές αλλά και στην ανθεκτικότητα που χρειαζόμαστε για να αντέξουμε στην πληθώρα αλλαγών.

Μια άλλη πηγή άγχους είναι και οι πολλαπλοί ρόλοι που έχουμε επωμιστεί. Είμαστε επαγγελματίες, γονείς, φροντιστές αγαπημένων προσώπων και πολλοί άλλοι ρόλοι.

Συχνά δυσκολευόμαστε να κουμαντάρουμε όλους τους ρόλους, τρέχουμε να προλάβουμε , δεν τα καταφέρνουμε πάντα και το αποτέλεσμα είναι έλλειψη ικανοποίησης, ενοχές και θλίψη. Πίσω από τους ρόλους είναι ο άνθρωπος, ο εαυτός. Αυτόν τον φροντίζουμε άραγε ;

Είναι βασικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες μας και τα θέλω μας. Γνωρίζουμε τα πρέπει μόνο και τα βάζουμε πάνω από τα θέλω μας. Αυτό από μόνο του δημιουργεί εντάσεις, πίεση και άγχος. Ας αναλογιστούμε ποιες είναι οι δικές μας ανάγκες , ποιοι θέλουμε να είμαστε, ποιες είναι οι αξίες μας.

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας είναι πολύτιμος και πηγή πολλών απαντήσεων σε ό,τι μας απασχολεί. Δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, συναναστροφές με ανθρώπους που μπορούν να μας ακούσουν και μας νοιάζονται είναι μερικοί τρόποι να ανταπεξέλθουμε σε πιέσεις που μας ξεπερνούν, σε προσδοκίες που μας συνθλίβουν. Να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό όταν πιστεύουμε ότι δεν έχουμε τα αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε το άγχος είναι επίσης μια εναλλακτική λύση. Αλλιώς θα σε συμβουλέψει ο φίλος, ο συγγενής, αλλιώς θα σε βοηθήσει ο ειδικός ψυχικής υγείας να έρθεις σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό και τα αδιέξοδα που τον πληγώνουν.

Κυρίως και αυτό θέλω να το μοιραστώ μαζί σας ως σοφία από το εργαστήριο να τολμάμε να παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε τέλειοι, ότι το να είμαστε αγχωμένοι δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την ζωή μας.

Το άγχος στις διάφορες μορφές του, είτε ως σκέψη, συμπεριφορά ή σύμπτωμα είναι ένα μήνυμα με αποδέκτη μόνο εμάς. Τί χρειαζόμαστε, τί έχουμε ανάγκη, τί μας ευχαριστεί, τί προτεραιότητες έχουμε, για τί είμαστε ευγνώμονες ; Ας δώσουμε τον χρόνο που μας αναλογεί για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα και να κάνουμε το άγχος μέρος μιας καθημερινότητας που ξεκουράζει και αναπτύσσει.

Κων/να Ζιάγκου
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος
Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ

Read More »
«Πως να διαχειριστώ το άγχος μου» - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου «Πως να διαχειριστώ το άγχος μου» - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019 Rating: 5

Φρούρια που ενώνουν - Εκδήλωση στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019

Read More »
Φρούρια που ενώνουν - Εκδήλωση στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσα Φρούρια που ενώνουν - Εκδήλωση στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019 Rating: 5

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη 22χρονος έμπορος ναρκωτικών, με 122 κιλά κάνναβης

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019


Συνελήφθη, εχτές (28-01-2019) το πρωί στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο δράστη σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, στην περιοχή των Μελιγγών Ιωαννίνων, ο 22χρονος οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών -66- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -122- κιλών και -150- γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
-122- κιλά και -150- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
το χρηματικό ποσό των -45- ευρώ,
δύο κινητά τηλέφωνα

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν τα παρακάτω:

· Σε βάρος του 22χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

· Το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, είχε μισθώσει έτερος 22χρονος αλλοδαπός, που αναζητείται.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη μετά από καταδίωξη 22χρονος έμπορος ναρκωτικών, με 122 κιλά κάνναβης Συνελήφθη μετά από καταδίωξη 22χρονος έμπορος ναρκωτικών, με 122 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019 Rating: 5

Κοπή βασιλόπιτας από τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας παρουσία του νέου Προέδρου κ.Νικολάου Μάρκο και του προσωπικού του Φορέα.
 
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά για όλους και καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα.
Read More »
Κοπή βασιλόπιτας από τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Κοπή βασιλόπιτας από τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019 Rating: 5

Άκρως προσβλητική αναφορά Ριζόπουλου στις γυναίκες υποψήφιες του Καχριμάνη (+Βίντεο)

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019Το βάλαμε να το ακούσουμε ξανα και ξανά καθώς δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Και όμως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, το είπε. Μπορεί να το έκανε με έντεχνο τρόπο, άλλα το είπε.

«Όπως μου είπε ένας ιστορικός παίχτης της αυτοδιοίκησης, μην ανησυχείς για τις γυναίκες, θα μαζέψουμε 10-15 στο τέλος, θα τις δώσουμε από ένα εκατοστάρικο, έτσι κάνει ο Καχριμάνης…» και μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

Και το είπε έχοντας δίπλα του 7 γυναίκες υποψήφιες, οι οποίες φανταζόμαστε πως βρέθηκαν σε πολύ αμήχανη στιγμή

Η αναφορά αυτή του Ριζοπουλου, αν και μετέφερε λόγια άλλου, προφανώς την υιοθετεί καθώς την είπε δημοσία και μάλιστα σε προγραμματισμένη παρουσίαση υποψηφίων ενώ όπως μας έχει αποδείξει ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης, αυτά που λέει είναι πάντα προγραμματισμένα και οχι εκ παραδρομής.

Η αναφορά αυτή εχει προκαλέσει σάλο, καθώς όπως ενημερώνεστε, φεμινιστικές οργανώσεις αναμένονται να παρέμβουν στην υπόθεση, ενώ οι γυναίκες υποψήφιες του Καχριμάνη ετοιμάζουν δυναμικές απαντήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της Αναστασίας Τάσιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μεταξύ άλλων σημειώνει πως «δεν πήρα κατοστάρικα για να συμμετάσχω στον συνδυασμό του Καχριμάνη. Δεν με αγγίζουν τέτοια υπονοούμενα τα οποία άλλωστε αφορούν το σύνολο των γυναικών. Χρόνια αγωνίστηκε η ανθρωπότητα για να επιτευχθεί η ισότητα των δύο φύλων, να αναγνωριστεί η προσφορά της γυναίκας ως μία διαρκής, διαχρονική και οικουμενική παρακαταθήκη αξιών. Πιστεύω πως οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα, μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος και γι’ αυτό νομίζω πώς πρέπει να προβληματιστούν τα πολιτιστικά σωματεία, για να μάθει, επιτέλους, ο κ. Ριζόπουλος πως η τιμή κάθε γυναίκας ούτε τιμάται και -περισσότερο- ούτε αγοράζεται»

Η Αντιγόνη Φίλη, ανέφερε: «Με αφορμή απαξιωτικά σχόλια φερόμενου υποψηφίου εναντίον των υποψηφίων γυναικών του Καχριμάνη ένα έχω μόνο να πω. Προσβάλει στο πρόσωπό μας όλες τις αγωνιζόμενες αξιοπρεπείς γυναίκες που έχουμε κριθεί στο στίβο της οικογενειακής, επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τα προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια. Όλοι θα κριθούμε όμως σύντομα από τον ηπειρωτικό λαό.»
Δείτε την επίμαχη αναφορά στο βίντεο που ακολουθεί στο 3ο λεπτό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε την αντίδραση των υποψήφιων γυναικών του Καχριμάνη άλλα ελπίζουμε και των υποψήφιων γυναικών του Ριζοπουλου καθώς το θέμα είναι γενικότερα κοινωνικό και όχι άπλα πολιτικό.
 
Read More »
Άκρως προσβλητική αναφορά Ριζόπουλου στις γυναίκες υποψήφιες του Καχριμάνη (+Βίντεο) Άκρως προσβλητική αναφορά Ριζόπουλου στις γυναίκες υποψήφιες του Καχριμάνη (+Βίντεο) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019


Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου προγραμματίζουμε την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων κατάρτισης:

Α) Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Τα σεμινάρια ΕΦΕΤ προγραμματίζονται για το 2ο δεκαήμερο του Μαΐου 2019 (απογευματινές ώρες, Δευτέρες - Τετάρτες).

Β) Τεχνικών Ασφαλείας, κατηγορίας Β & Γ, όπου παρέχεται η δυνατότητα σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στην Β και Γ Κατηγόρια επικινδυνότητας και δεν επιθυμούν να αναθέσουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας σε άτομο εκτός της επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης, να επιμορφωθούν και να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρηση τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα. Η κατάρτιση εργοδοτών που μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικών Ασφαλείας είναι ελάχιστης διάρκειας δέκα (10) ή τριανταπέντε (35) ωρών ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας της επιχείρησης. Τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας προγραμματίζονται για το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου 2019 (απογευματινές ώρες).

Αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η συμμετοχή σε αυτά κατ’ ελάχιστο 20 συμμετεχόντων οι οποίοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας στο Επιμελητήριο συμπληρωμένη και σφραγισμένη Αίτηση την οποία μπορούν να προμηθευτούν από το Επιμελητήριο ή την ιστοσελίδα του www.e-thesprotias.gr, το αργότερο έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου) και το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι:
- σεμινάριο ΕΦΕΤ 70€ (10 ώρες)
- σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας Γ κατηγορίας 50€ (10 ώρες)
- σεμινάριο Τεχνικό Ασφαλείας Β κατηγορίας 100€ (35 ώρες).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε και στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου (Σταύρου Νιάρχου 94 , Ιωάννινα, τηλ.: 26510 44727).

Η δήλωση συμμετοχής στην ανωτέρω δράση αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τα Τακτικά του Μέλη.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019 Rating: 5

Σελίδες