Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 33 μετανάστες - Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 33 μετανάστες - Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ)


Στον εντοπισμό τριάντα τριών (33) αλλοδαπών και στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 28 και 22 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν, βραδινές ώρες χθες, έξω από το λιμένα Λυγιάς Πρέβεζας, ιστιοπλοϊκό σκάφος με όνομα ''SELANIK 1'' σημαίας Τουρκίας, το οποίο θεωρείτο ύποπτο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από τις ακτές Θεσπρωτίας ή Πρέβεζας, προς τις ιταλικές ακτές, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα τα οποία μετέφεραν τους εν λόγω αλλοδαπούς στην περιοχή επιβίβασής τους.
Το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νότια Αντίπαξων, όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχου εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί επιβαίνοντες, οι οποίοι στερούνταν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, καθώς και οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, οι οποίοι συνελήφθησαν. 
Το “SELANIK 1” και οι αλλοδαποί επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο λιμένα Ηγουμενίτσας με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται δύο (02) ημεδαποί, ως συνεργοί στη μεταφορά και διευκόλυνση των ανωτέρω αλλοδαπών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοπλοϊκό σκάφος.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 33 μετανάστες - Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 33 μετανάστες - Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Η ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ - Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Η ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ - Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 


Ως γνωστόν το Σούλι λειτούργησε ως προμαχώνας της επανάστασης. Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν αυτούς τους σκληροτράχηλους, αξιόμαχους και εμπειροπόλεμους ατρόμητους επαναστάτες ως συμμάχους για να συμπρωταγωνιστήσουν με τους άλλους κλέφτες στην κεντρική και Νότιο Ελλάδα στην επανάσταση του ΄21. Για να γίνει αυτό έπρεπε να «ξεριζωθούν» από την γη τους και για να το πετύχουν κάποιοι, τους ήθελαν διασπασμένους! 

Δεν είναι όμως του παρόντος η ενασχόληση μας με αυτό. 

Το Σούλι μετά από τον 3ετή και πλέον, αποκλεισμό των περασμάτων από τον Αλί πασά, τον Λιάπη τουρκαλβανό και τις στερήσεις των βασικών αγαθών, αναγκάστηκε να κάνει αξιοπρεπή συνθήκη για να φύγουν οι Σουλιώτες με τις οικογένειές τους. 

Μετά την ανατίναξη του Κουγκίου στις 13 Δεκεμβρίου 1803, βρήκε πρόφαση ο Αλί πασάς ότι παραβιάσθηκε η συνθήκη, διότι δεν του παραδόθηκαν τα μπαρουτόβολα όπως όριζε η συνθήκη. Αυτό βέβαια επειδή ως γνωστόν ανατινάχτηκαν τα πυρομαχικά στο Κούγκι. Αυτό ήταν αρκετό για να κυνηγήσει με μπαμπεσιά όσο και λύσσα τους οδοιπόρους πλέον και ανύποπτους Σουλιώτες, μαζί με τις οικογένειές τους, για να τους αφανίσει. Μετά την συνθηκολόγηση, οι Σουλιώτες έφυγαν από το Σούλι και το 1ο σώμα των Σουλιωτών έφτασε στην Πάργα, ακούγοντας πίσω του κάποιες τουρκαλβανικές τουφεκιές και εφ΄ όσον έμπαιναν ήδη στα όρια της Πάργας. 

Η 2η ομάδα των Σουλιωτών ερχόμενη να διέλθει από το Ζάλογγο δεν είχε την ίδια τύχη. Έφτασε στο Ζάλογγο, έναν οικισμό 10 σπιτιών και ομώνυμης Μονής (Αραβαντινός). Για να είναι ασφαλέστεροι, ανέβηκαν στο βουνό. Το πρωί 16 Δεκεμβρίου φάνηκε στους πρόποδες το πολυάριθμο σώμα των Αλβανών υπό τον Μπεκίρ Τζογαδώρο. 

Οι καταδίωκες Αλβανοί, επιστρέφοντες άπραγοι από τα όρια της Πάργας, πήραν διαταγή από τον Αλή να πάνε στο Ζάλογγο να εξολοθρεύσουν τους ήδη διαμένοντες 1.000 περίπου Σουλιώτες υπό τον Κίτσο Μπότσαρη και Κουτσονίκα οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί προ 3 ημερών, βασισμένοι στις φιλοφρονήσεις και τα δώρα του Αλί. Όμως όταν αντίκρισαν τον υπεράριθμο στρατό του, αποφάσισαν οι οπλαρχηγοί να πουλήσουν ακριβά το αίμα τους! 

Οι Σουλιώτες με αρχηγούς Κ. Μπότσαρη, Ν. Κουτσονίκα, Κολέτση Φωτομάρα, Λ. Παλάσκα, κ.α., κλείστηκαν στην μονή μαζί με τα γυναικόπαιδα και κατάφεραν να αποκρούσουν τις εφόδους του εχθρού, 16 και 17 Δεκεμβρίου. Την επομένη ο Ν. Κουτσονίκας και όσοι πήγαν μαζί του, παραδόθηκαν στον Μπεκίρ Τζογαδώρο, δεδομένου ότι ήσαν βλάμηδες και προφανώς έδειξαν εμπιστοσύνη. 

Από τους υπολοίπους, 56 γυναίκες από τις οποίες πολλές είχαν μωρά παιδιά στην αγκαλιά τους και 13 άντρες κατέφυγαν πιο πέρα από την μονή, στα απόκρημνα βράχια. Όλοι οι άλλοι, υπό τον Κίτσο Μπότσαρη, με τα σπαθιά στα χέρια, αφού νύχτωσε, διέσχισε τους πολιορκητές Αλβανούς και σώθηκαν 147 από αυτούς, μαζί ο Κολέτσης Φωτομάρας και ο Λ. Παλάσκας. Τα γυναικόπαιδα τα συνέλαβαν εντός της μονής οι Αλβανοί και τα πήραν ως αιχμαλώτους. Οι γυναίκες που ήταν στα βράχια, βλέποντας ότι έρχεται και σε αυτές οι σειρά τους να ατιμαστούν με τον θάνατο της δουλείας, προτίμησαν να πιαστούν από τα χέρια με τα παιδιά τους και χορεύοντας ή όχι, να πέσουν από τα ψηλά βράχια στον γκρεμό, αφού πρώτα πέταξαν τα μικρά παιδιά που είχαν στην αγκαλιά! 

Αυτή η θυσία, συνεχίστηκε και την επομένη 19 Δεκεμβρίου, στην Ρηνιάσα με ένα τμήμα από 78 ψυχές που είχαν αποσπασθεί πριν από το Ζάλογγο. Μαζί φονεύθηκαν από τους Αλβανούς και 25 οικογένειες που έμεναν εκεί από καιρό. 

Τότε έγινε και άλλη σπαρακτική σκηνή, αποκορύφωση ηρωισμού και αυταπάρνησης θυσία, στου Δημουλά την κούλια ((πύργο)! Η Δέσπω Σέχου, γυναίκα του Γιώργη Μπότση, κατοίκου της Ρηνιάσας, ο οποίος έλειπε από το χωριό, με κόρες, νύφες, εγγόνια και άλλες συγγενείς γυναίκες, πολεμούσαν μέσα από τον Πύργο τους Αλβανούς. Όταν είδαν πια πως ανεβαίνουν οι Αλβανοί και δεν μπορούν να τους σταματήσουν, η Δέσπω έβαλε φωτιά στα λιγοστά αποθηκευμένα του πύργου, μπαρούτια! Τινάχτηκαν γυναίκες και παιδιά μαζί με κομμάτια του πύργου και εξυψώθηκαν προς την αιωνιότητα, πιστές στις αρχές που πρέσβευαν! 

Ας σημειώσουμε πως η δημώδης ποίηση μετά από χρόνια έβαλε στίχους να τραγουδάνε οι Σουλιώτισσες. Φυσικά, ποτέ σε εκείνη την τραγική ώρα δεν θα καθόντουσαν να συνθέσουν τραγούδι και να κάνουν στίχο και μάλιστα με…ρίμα σε καλαματιανό σκοπό, που αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξη και της Καλαμάτας! 

Ο Αλέξης Πολίτης καθηγητής του Παν/μίου Κρήτης, στο περιοδικό φιλόλογος «Ο Πολίτης», το 2005 επιβεβαιώνει πως το τραγούδι «Έχε για καημένε κόσμε», αναφέρεται 1η φορά το 1908. 

Όμως τα γεγονότα της εποχής, είναι αδιάψευστα. 

Την θυσία στο Ζάλογγο περιγράφει ο Κ. Παπαρηγόπουλος:όπως παρακάτω: 

«…καί τότε αί μεν γυναίκες, άφού προετίμησαν νά σφενδονίσωσιν είς την άβυσσον τά τέκνα ίνα μή ιδωσιν αυτά περιπίπτοντα είς χείρας τών πολεμίων, έπειτα άπεφάσισαν νά παρακολουθήσωσι τά φίλτατα εκείνα όντα, ούχί έν κλαυθμοίς καί όδυρμοίς, άλλά έν χοροίς καί άσμασι. Θυσία καταπληκτική, ήν ουδέποτε θέλουσιν έννοήσει αί παρούσαι γενεαί!...» 

Ακολούθησε κατά τα επόμενα χρόνια η δημώδης ποίηση να υμνεί την θυσία και η ιστορία να περιγράφει με ανάλογα λόγια εκείνων του Παπαρηγόπουλου. Έγινε σημείο αναφοράς και παράδειγμα της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδος. 

Σπ. Π. Αραβαντινού Ιστορία «Αλή πασά του Τεπελενλή» 
Π. Αραβαντινός, Χρονογραφία της Ηπείρου A 
Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» 
Read More »
Η ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ - Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Η ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ - Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Μ.Κάτσης: Άδικος ο προϋπολογισμός – Παλινωδίες στην Ψηφιακή Πολιτική (+BINTEO)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Μ.Κάτσης: Άδικος ο προϋπολογισμός – Παλινωδίες στην Ψηφιακή Πολιτική (+BINTEO)Ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσηςμ στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020, κάνοντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, επισήμανε: 

«Μόνιμη επωδός των κυβερνητικών βουλευτών, είναι ότι υλοποιείτε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Πρόκειται για απέραντο ψέμα το οποίο αποκαλύπτεται με την κατάθεση του προϋπολογισμού. Και αυτό σύντομα θα το διαπιστώσουν και οι πολίτες στην τσέπη τους και την καθημερινότητά τους.» Αναφερόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπενθύμισε: 
«Ας θυμηθούμε εδώ κ.κ συνάδελφοι τι έλεγε η ΝΔ πέρσι τέτοιο καιρό στον προϋπολογισμό του 2019. Ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο, ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι απαράδεκτα ψηλό, Θα τα επαναλαμβάνατε αυτά σήμερα;» αναρωτήθηκε. 

«Στην πράξη τώρα, είστε ίσως η μοναδική κυβέρνηση που δεν τολμήσατε να μιλήσετε για καμένη γη. Παραλάβατε μια χώρα εκτός μνημονίων, εντός αγορών, με ανάπτυξη 2,8% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2019, και γεμάτα ταμεία με 37δις ως cash buffer.» 

Στη συνέχεια ανέδειξε τις αναντιστοιχίες της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις και σταχυολόγησε τα κοινωνικά άδικα μέτρα του προϋπολογισμού: 

«Που είναι η μείωση του στόχου για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα που τάξατε κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης; Ο στόχος στον προϋπολογισμό που φέρατε είναι πάλι 3,5%. 

Πετάξατε στα σκουπίδια το σχέδιο μας, να πάρουμε 5 δις από το μαξιλάρι ώστε κάθε χρόνο να έχουμε 2.5% στόχο, δλδ έξτρα 2 δις ελαφρύνσεις κατ΄έτος. 

Που είναι η ανάπτυξη 4% που λέγατε ότι θα φέρετε; Εσείς οι ίδιοι μιλάτε για 2,8% πλέον για το 2020, κι αν έρθει κι αυτό. 

Που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο από το ποσοστό της ανάπτυξης, που λέγατε προεκλογικά; Αυτό που είδαμε μέχρι σήμερα από εσάς, είναι η κατάργηση στην ουσία των κλαδικών συμβάσεων που με κόπο είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει μειώσεις μισθών και απολύσεις. Βλέπετε ήδη τι συμβαίνει στις τράπεζες όπου η Πειραιώς απέλυσε 24 άτομα. 

Που είναι η συγκλονιστικές φοροελαφρύνσεις που θα αύξαναν το εισόδημα των πολιτών; Είναι μήπως στη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 9% έως 10.000€, που αν τη συνδυάσεις με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που ανακοινώσατε, όπως και με την υποχρέωση για 30% δαπάνες με πλαστικό χρήμα, είναι επιβαρύνσεις και όχι ελαφρύνσεις; 

Είναι μήπως στη μείωση από το 28% στο 24% στο φόρο των επιχειρήσεων όπου το 80% του συνολικού ποσού θα το καρπωθεί το 2,5% του συνόλου των επιχειρήσεων; 

Τάξατε αύξηση εισοδημάτων, 

Εξηγήσατε αλήθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τι σημαίνει ότι από τα 780 εκ ευρώ που έπεσαν πέρυσι στην αγορά μέσω του κοινωνικού μερίσματος, φέτος θα πέσουν 175 εκ και αν; Τα μαγαζιά έχουν πολύ μειωμένη κίνηση με πέρσι. 

Στους ανθρώπους στα χωριά της επαρχίας που ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα και με το μέρισμα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνανε Χριστούγεννα και κάλυπταν τρύπες τι έχετε να πείτε; 

Μήπως είπατε στους συνταξιούχους ότι δε θα ξαναπάρουν τη 13η σύνταξη που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ; 900εκ € μείον. Σας δώσανε και 45% στις εκλογές και τους γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. 

Είχατε προειδοποιήσει τους συμπολίτες μας, ότι αν γίνετε κυβέρνηση σκοπεύετε να φέρετε μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ; 

Είχατε πει ότι τα 2000€ για κάθε παιδί που θα δώσετε, θα τα κόψετε από το μηνιαίο επίδομα για το παιδί Α21 και άλλα που τα μειώνετε; 

Έλεγε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους Έλληνες σε πλούσιους και φτωχούς με την ταξική του μεροληψία, εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες». 

Στην πραγματικότητα εσείς κάνετε σκληρά ταξική πολιτική, αλλά υπέρ των λίγων αυξάνοντας τις ανισότητες. 

Βάζετε ως προτεραιότητα τα κέρδη των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και τα μερίσματα, τη φορολογία των ΠΑΕ, τη μείωση φόρου σε ΟΣΕΚΑ, αντί να: 

Μειώσετε την προκαταβολή φόρου στο 50% για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 

Να καταργήσετε την εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και να τη μειώσετε για μεγαλύτερα εισοδήματα. 

Να μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ 50% για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες. 

Να μειώσετε του ΦΠΑ από το 13% στο 11%,» 

Ως τομεάρχης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στους αρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.κ Πιερρακάκη και Γεωργαντά για τις ολιγωρίες τους λέγοντας: 

«Προς ώρας βλέπουμε από τους Υπουργούς να κινούνται μόνο σε εκθέσεις ιδεών. 

Το Υπουργείο πήρε πολλές δομές και φορείς από άλλα Υπουργεία και νομοθέτησε ένα υπερσυγκεντρωτικό γραφειοκρατικό σχήμα. Ήταν τόσο προχειροφτιαγμένο, που έχετε φέρει αλλεπάλληλες τροπολογίες που αλλάζετε διαρκώς αρμοδιότητες, δομές και διαδικασίες. 

Υφυπουργέ κ. Γεωργαντά, 5 μήνες μετά, δεν έχετε εκδώσει νέο Οργανόγραμμα στο Υπουργείο, παραβιάζοντας το χρονοδιάγραμμα που εσείς βάλατε! 

Αποτέλεσμα; να χαλάσετε κι αυτά που βρήκατε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, δηλαδή τη ψηφιακή διακίνηση εγγράφων εντός του Υπουργείου. 

Άκουσον άκουσον ο Υπουργός του Ψηφιακού μετασχηματισμού, παρέλαβε ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο ίδιο του το Υπουργείο και να το γυρνάει στο manual, δλδ χαρτί και στυλό. Έτσι θα κάνετε Ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλο το Δημόσιο;
» 

Στη συνέχεια τόνισε « 

Όλοι βλέπουν ότι δεν βγάζετε νέα έργα, αλλά ακυρώνετε και κάποια έργα που βρήκατε έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Πιερρακάκης έσπευσε να καταργήσει την ΕΨΣ 16-21 που ξεπάγωσε κονδύλια 1.1δις για έργα ΤΠΕ πριν ετοιμάσει τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού που θα την αντικαταστήσει. Παρόλα αυτά σε μια Απόφαση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ επικαλείστε ακόμα την δική μας Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική. Περιμένουμε ακόμα 5 μήνες να τη δούμε τη Βίβλο και να κάνετε σχετική διαβούλευση. Είπατε ότι τη μοιράσατε, τώρα μας λέτε δεν είναι έτοιμη, δεν ξέρουμε τι ισχύει. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την θεσμοθέτηση της Βίβλου; Θα κάνετε αξιολόγηση της ΕΨΣ όπως προβλέπεται ώστε να ενσωματώσετε τα συμπεράσματα στην Βίβλο και να υπάρχει μια συνέχεια στην Ψηφιακή Πολιτική της χώρας; 

Φοβάμαι ότι στην προσπάθεια σας να δείξετε έργο έχετε χάσει τη μπάλα», 

είπε απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια άσκησε κριτική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε έργα που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, αλλά και στη μεταφορά του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ στην Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Τέλος τόνισε πως καταψηφίζει τον προϋπολογισμό καθώς « εκτός του ότι είναι άδικος δεν θα βγει στο τέλος του έτους καθότι οι παραδοχές που κάνετε είναι τραβηγμένες. Δυστυχώς προβλέπω να έρχεστε του χρόνου τέτοιο καιρό, και επειδή δεν πιάσατε τα νούμερα θα κάνετε λόγο για δραματικά δαπάνες με τεράστιο κοινωνικό κόστος»


Read More »
Μ.Κάτσης: Άδικος ο προϋπολογισμός – Παλινωδίες στην Ψηφιακή Πολιτική (+BINTEO) Μ.Κάτσης: Άδικος ο προϋπολογισμός – Παλινωδίες στην Ψηφιακή Πολιτική (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον προσήνεμο μόλο στην Πλαταριά

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον προσήνεμο μόλο στην Πλαταριά


Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 280.000€ και θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανταπόκριση του», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον προσήνεμο μόλο στην Πλαταριά Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τον προσήνεμο μόλο στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Ανήλικος ημεδαπός εμπλέκεται σε κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Φιλιάτες: Ανήλικος ημεδαπός εμπλέκεται σε κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών


Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονου ημεδαπού για κλοπή. 

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 16χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από αποθηκευτικό χώρο εταιρείας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 14-10-2019 στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρεθήκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι κλεμμένοι υπολογιστές και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. 
Read More »
Φιλιάτες: Ανήλικος ημεδαπός εμπλέκεται σε κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών Φιλιάτες: Ανήλικος ημεδαπός εμπλέκεται σε κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Έξαλλος πάλι ο Γεωργούντζος μετά την ήττα της Μαύρης Θύελλας από τον Θεσπρωτό με 3-1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Έξαλλος πάλι ο Γεωργούντζος μετά την ήττα της Μαύρης Θύελλας από τον Θεσπρωτό με 3-1 (ΒΙΝΤΕΟ)Απαρηγόρητος ξανά ο Σωτήρης Γεωργούντζος, μετά και την 7η συνεχόμενη ήττα της Μαύρης Θύελλας, αυτή την φορά στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό του Χουάν Ραμόν Ρότσα με 3-1.

Read More »
Έξαλλος πάλι ο Γεωργούντζος μετά την ήττα της Μαύρης Θύελλας από τον Θεσπρωτό με 3-1 (ΒΙΝΤΕΟ) Έξαλλος πάλι ο Γεωργούντζος μετά την ήττα της Μαύρης Θύελλας από τον Θεσπρωτό με 3-1 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Πανταζής, Πάσχος, Σαμίου, Κάτσινος και Νταής, υπεύθυνοι σε 5 πολιτικούς τομείς του Κινήματος Αλλαγής

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Πανταζής, Πάσχος, Σαμίου, Κάτσινος και Νταής, υπεύθυνοι σε 5 πολιτικούς τομείς του Κινήματος Αλλαγής


Στη συγκρότηση 37 τομέων Πολιτικών προχωράει το Κίνημα Αλλαγής, με στόχο την προγραμματική επεξεργασία των θέσεων του κόμματος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε 5 τομείς, έχουν 5 Θεσπρωτοί ως γραμματείς:
Κώστας Πανταζής γραμματέας στον Τομέα Αυτοδιοίκησης
Αλέκος Πάσχος γραμματέας στον Τομέα Επιχειρηματικότητας
Μαρία Σαμίου, γραμματέας στον Τομέα Υγείας
Παναγιώτης Νταής, γραμματέας Δημοσιας Διοίκησης
Μιχάλης Κάτσινος, γραμματέας Οικονομικών

Στόχος του νέου εγχειρήματος του ΚΙΝΑΛ είναι η επεξεργασία των κομματικών θέσεων, αλλά και οι πολιτικές παρεμβάσεις σε καθημερινό επίπεδο για τα ζητήματα που ανακύπτουν.

Επισημαίνεται ότι, στα πλαίσια του επιμέρους σχεδιασμού του κάθε Τομέα, θα αξιοποιηθεί κάθε διαθεσιμότητα και άλλων στελεχών να συμμετάσχουν. Για τη συγκρότηση των Τομέων Πολιτικής, αξιοποιήθηκαν ιδιαίτερα οι αυτοπροτάσεις των στελεχών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην ανοιχτή πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στους Τομείς, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το σύνολο των στελεχών και μελών του Κινήματος Αλλαγής.

«Προτεραιότητά μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, να είμαστε το στήριγμα της, να αναδεικνύουμε και να λύνουμε θέματα. Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη.
Read More »
Πανταζής, Πάσχος, Σαμίου, Κάτσινος και Νταής, υπεύθυνοι σε 5 πολιτικούς τομείς του Κινήματος Αλλαγής Πανταζής, Πάσχος, Σαμίου, Κάτσινος και Νταής, υπεύθυνοι σε 5 πολιτικούς τομείς του Κινήματος Αλλαγής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Βγήκε το κοπάδι στην Εγνατία

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Βγήκε το κοπάδι στην Εγνατία


Δεν είναι σίγουρα ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν οδηγό που κινείται σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο! Κλειστό…

Αντιμέτωποι με… αγελάδες βρέθηκαν οδηγοί που κινούνταν αργά το απόγευμα της Κυριακής, στην Εγνατία Οδό, μεταξύ Δωδώνης και Τύριας!

Τα ζώα βρήκαν τον τρόπο και εισήλθαν στον μεγάλο οδικό άξονα αγνοώντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας…

Μάλλον όμως και ο ιδιοκτήτης τους αγνοούσε τις δικές του υποχρεώσεις! Και μία από αυτές είναι η μέριμνα ώστε τα ζώα να μην εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο.

Δεν είναι η πρώτη φορά.. Σίγουρα δεν είναι και η τελευταία!

Ωστόσο κάθε φορά οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος είναι εξ ίσου σοβαροί.

Έτσι και οι ιδιοκτήτες των κοπαδιών θα πρέπει να φροντίζουν περισσότερο και να μεριμνούν ώστε οι αγελάδες τους να μένουν σε απόσταση ασφαλείας από τον δρόμο!
Read More »
Βγήκε το κοπάδι στην Εγνατία Βγήκε το κοπάδι στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πλήθος πιστών στην εκδήλωση "Θεός Ων Ειρήνης" (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Ηγουμενίτσα: Πλήθος πιστών στην εκδήλωση "Θεός Ων Ειρήνης" (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πλήθος πιστών στην εκδήλωση "Θεός Ων Ειρήνης" (ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Πλήθος πιστών στην εκδήλωση "Θεός Ων Ειρήνης" (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης,στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας αλλοδαπός ηλικίας 54 ετών ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος μετέφερε τον έτερο αλλοδαπό ηλικίας 22 ετών, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Ακόμη,στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας αλλοδαπός ηλικίας 27 ετών ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος μετέφερε τον έτερο αλλοδαπό ηλικίας 34 ετών, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και τα ΙΧΕ οχήματα.
Read More »
Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Πέντε συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έτρεξαν για ένα γεύμα αγάπης

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Ηγουμενίτσα: Έτρεξαν για ένα γεύμα αγάπης


Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ήταν αυτοί που έδωσαν το παρόν στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας, μετέχοντας σε έναν αγώνα δρόμου, αγάπης και αλληλεγγύης.

Για πέμπτη χρονιά φέτος ο δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης διοργάνωσε τον «Δρόμο Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης».

Τα κόκκινα σκουφάκια του Αι Βασίλη πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης σε μια διαδρομή 800 μέτρων για τα μικρά παιδιά και 3 χιλιομέτρων για τους μεγάλους.

Ο στόχος της διοργάνωσης που ήταν να δηλωθούν περισσότερες από τις 2000 περσινές συμμετοχές, ξεπεράστηκε.

Με μια συμβολική συμμετοχή των 2 ευρώ οι διαγωνιζόμενοι παρέλαβαν το σκουφάκι του Αη Βασίλη και τον αριθμό τους και ταυτόχρονα προσέφεραν στην αγορά τροφίμων που θα διατεθούν από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας, στους οικονομικά ασθενέστερους Δημότες.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έτρεξαν για ένα γεύμα αγάπης Ηγουμενίτσα: Έτρεξαν για ένα γεύμα αγάπης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τον Προϋπολογισμό του 2020 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019
Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τον Προϋπολογισμό του 2020 (+ΒΙΝΤΕΟ)«O προϋπολογισμός δεν εκφράζει μόνο το σχέδιό μας για λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερη απόδοση του δημόσιου χρήματος. Αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι για να είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή - και να πετύχουμε - τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 

Για να απελευθερώσουμε πόρους που θα διατεθούν για τη στήριξη της απασχόλησης, της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της καλύτερης ποιότητας ζωής», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2020. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:


Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το τελευταίο που θα μπορούσε να πει κανείς για τη σημερινή Κυβέρνηση είναι ότι δεν τηρεί το λόγο της.

Για τρεισήμισι χρόνια μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου μιλήσαμε για το πώς πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα ξαναμπεί στο δρόμο της ευημερίας και της ασφάλειας.

Ως Κυβέρνηση πλέον κάνουμε πράξη το λόγο μας για μια διαφορετική οικονομική πολιτική που, πολύ χονδρικά, έχει τρεις άξονες:

λιγότεροι φόροι,

περισσότερες επενδύσεις,

δαπάνες που πιάνουν τόπο.

Αυτοί οι άξονες καθορίζουν τη φιλοσοφία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020.
Λένε ότι «οι υπερβολικοί φόροι σκοτώνουν τους φόρους».

Και πράγματι, στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο λογαριασμός των νέων φόρων έφτασε τα πεντέμισι δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια περίοδο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εμείς, με αυτόν τον Προϋπολογισμό, βάζουμε τέλος στην υπερφορολόγηση!

Βάζουμε τέλος στα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, που στηρίχθηκαν στην υπερφορολόγηση.

Δημιουργούμε εκείνο το περιθώριο ώστε να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με μείωση του ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα μεγαλύτερη για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Με μείωση του εισαγωγικού συντελεστή εισοδήματος.

Μείωση του αφορολόγητου για κάθε παιδί.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις δαπάνες σε τομείς με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία.

Προβλέπουμε 120 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω στην εκπαίδευση.

200 εκατομμύρια περισσότερα στα νοσοκομεία, σε σχέση με τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν το 2019.

108 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στον ΕΟΠΠΥ.

Διατηρούμε, όπως δεσμευθήκαμε, τη λεγόμενη δέκατη τρίτη σύνταξη και την επόμενη χρονιά.

Περίπου 250 εκατομμύρια αυξημένες και οι δαπάνες του ΟΠΕΚΑ, που δίνει τις προνοιακές παροχές.

Λιγότεροι φόροι, λοιπόν, που δίνουν «ανάσα», και επιτρέπουν «ενέσεις» εκεί που χρειάζεται περισσότερο!

Επίσης - για να πάμε στο δεύτερο άξονα της πολιτικής μας για την οικονομία - δίνουμε κίνητρα για περισσότερες επενδύσεις.

Γνωρίζοντας ότι η ελάττωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των κερδών για τις επιχειρήσεις από μόνη της δεν αρκεί.

Θέλουμε να ενισχύσουμε μεγάλες επενδύσεις.

Να δώσουμε πνοή στην οικοδομή.

Να τονώσουμε τη ρευστότητα, με πιο επιθετική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, με μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με σταδιακή βελτίωση της χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Θέλουμε – και ο πρόσφατος επενδυτικός νόμος είναι μια καλή αρχή - να απελευθερώσουμε επενδυτικά σχέδια από την ασφυχτική αγκαλιά της γραφειοκρατίας.


Γιατί – ας το επαναλάβουμε – περισσότερες και καλύτερες δουλειές θα έρθουν πρώτα και κυρίως από τη στήριξη της επιχειρηματικότητας - μεγαλύτερης και μικρότερης - και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Είναι οι επιχειρήσεις που επενδύουν, είναι οι νέες καλύτερα αμειβόμενες δουλειές εκείνες που θα βγάλουν περισσότερους συμπολίτες μας από τη φτώχεια.


Αλλά και που θα χρηματοδοτήσουν πολιτικές προστασίας και φροντίδας αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη!

Τρίτος άξονας, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, νοικοκυρεύουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα δημόσια οικονομικά.

Προβλέπουμε απόθεμα 300 εκατομμυρίων ευρώ για να μπορούμε να ενισχύσουμε τα υπουργεία για προγραμματισμένες δράσεις που χρειάζονται επιπλέον χρηματοδότηση.

Επεκτείνουμε σε όλους τους φορείς του δημοσίου τον έλεγχο του τι μπορεί να εξοικονομηθεί και τι μπορεί να εισπραχθεί προκειμένου να διαθέσουμε περισσότερα σε πολιτικές με αναπτυξιακό αντίκρισμα.

Βάζουμε στόχο να εισπράξουμε 500 εκατομμύρια ευρώ που θα έρθουν αποκλειστικά και μόνο από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Το βασικό μέσο γι’ αυτό είναι το 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να ξοδεύεται μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Τα στοιχεία των τραπεζών δείχνουν ότι είναι ένα απόλυτα ρεαλιστικό όριο, που ήδη υπερκαλύπτουν τουλάχιστον 8 στους 10 φορολογούμενοι, ενώ υπάρχουν και οι αναγκαίες εξαιρέσεις για ηλικιωμένους συμπολίτες μας και για ειδικές περιπτώσεις.

Στέλνουμε το μήνυμα στην κοινωνία ότι η φοροδιαφυγή είναι και ατομική ευθύνη…

… και ότι λιγότερη φοροδιαφυγή σημαίνει ακόμα λιγότερους φόρους στο μέλλον και περισσότερα χρήματα για κοινωνικές ανάγκες.

Ανάλογο σκοπό έχει η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών σε ορισμένες περιοχές.

Θέλουμε αξίες που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το ακίνητο.

Και όχι να ευνοούνται σκανδαλωδώς ιδιοκτήτες ακινήτων σε τουριστικά θέρετρα με αντικειμενική αξία πολύ πιο χαμηλή από την εμπορική…

… σε βάρος εκείνων που σηκώνουν υπέρμετρο φορολογικό βάρος για την ακίνητη περιουσία τους.

Θέλουμε, λοιπόν, να συνεισφέρουν περισσότεροι αλλά και να αξιοποιούνται τα δημόσια έσοδα ώστε να πιάνουν περισσότερο τόπο!
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αυτός ο προϋπολογισμός δεν εκφράζει μόνο το σχέδιό μας για λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερη απόδοση του δημόσιου χρήματος.

Είναι σημαντικό ότι αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι, ένα ακόμα εργαλείο για να χτίσουμε ξανά την αξιοπιστία της χώρας μας.

Για να είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή - και να πετύχουμε - τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Για να απελευθερώσουμε πόρους που θα διατεθούν για τη στήριξη της απασχόλησης, της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της καλύτερης ποιότητας ζωής.

Με τη Συμφωνία Αλήθειας παρουσιάσαμε το σχέδιο μας στην κοινωνία.

Και εκείνη μας τίμησε με την εμπιστοσύνη της.

Ο Προϋπολογισμός του 2020 είναι ένα ακόμα δείγμα ότι είμαστε αποφασισμένοι, αυτή την εμπιστοσύνη, να την ανταποδώσουμε.

Όχι σε λίγους, ούτε απλά στους πολλούς, αλλά σε όλους!
Read More »
Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τον Προϋπολογισμό του 2020 (+ΒΙΝΤΕΟ) Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τον Προϋπολογισμό του 2020 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Σελίδες