Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Γιάννης Παππάς

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Γιάννης Παππάς


Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Γιάννης Παππάς, ο οποίος με τις κρίσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών 2022, προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.
Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του, που τόσα πολλά έχει προσφέρει στην αίσθηση ασφάλειας των Θεσπρωτών πολιτών και όχι μόνο.
Read More »
Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Γιάννης Παππάς Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Γιάννης Παππάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

438 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
438 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 72
ΠΕ Θεσπρωτίας 43
ΠΕ Ιωαννίνων 247
ΠΕ Πρέβεζας 76

Read More »
438 νέα κρούσματα στην Ήπειρο  438 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Τη στήριξη των εφημερίδων ζητούν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Τη στήριξη των εφημερίδων ζητούν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΕρώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριου Κάτση και της αναπληρώτριας Τομεάρχη Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Νατάσας Γκαρά, σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των εφημερίδων που απειλούνται από την αύξηση της τιμής του χαρτιού και τους κόστους εκτύπωσης, καθώς και τις γενικότερες ανατιμήσεις σε ενέργεια, πρώτες ύλες και μεταφορές.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητούν, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση ακρίβειας, τον μηδενισμό του ΦΠΑ στις πανελλαδικές και περιφερειακές/τοπικές εφημερίδες, σύμφωνα με τη δυνατότητα που έδωσε η απόφαση του ECOFIN στις 7/12/2021, μέτρο με μικρό δημοσιονομικό κόστος που, όμως, η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει εδώ και τέσσερις μήνες. Ζητούν, επιπλέον, την έκτακτη επιδότηση του κόστους εκτύπωσης.

Χαρακτηριστικό των υπέρογκων αυξήσεων, είναι το παράδειγμα που αναφέρουν οι βουλευτές για εβδομαδιαία εφημερίδα, όπου το κόστος αγοράς χαρτιού εκτύπωσης το έτος 2021 αυξήθηκε 22% σε σχέση με το 2020, ενώ με τις τρέχουσες τιμές υπολογίζεται ότι το έτος 2022 θα κλείσει με αύξηση που θα ξεπεράσει το 64% σε σχέση με το 2020. Ανάλογα υψηλά είναι και τα κόστη στη διαδικασία και τα αναλώσιμα της εκτύπωσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ΝΔ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, εμφανίστηκε απρόθυμη να υλοποιήσει τα προγράμματα στήριξης και ανάπτυξης των εφημερίδων με αντικειμενικούς όρους, που νομοθέτησε και χρηματοδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με αλλεπάλληλες, τραγελαφικές παλινωδίες, προσπάθησε να αλλοιώσει τη φιλοσοφία της νομοθεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία τελικά κατήργησε, προκειμένου να απαλειφθούν οι όροι αντικειμενικής και διαφανούς κατανομής των όποιων ενισχύσεων. Με την έλευση της πανδημίας, της δόθηκε η ευκαιρία και το πρόσχημα να προχωρήσει στις αδιαφανείς διαδικασίες των σκανδαλωδών Λιστών Πέτσα, ενώ ακόμα αγνοείται η εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης με κανόνες για να καταστούν ισότιμες οι δυνατότητες διατήρησης της οικονομικής τους βιωσιμότητας.

Σήμερα, που η βιωσιμότητα αυτή των εφημερίδων, καθώς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί τους (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί κ.ά.), απειλούνται από υπέρογκα ανελαστικά έξοδα που προκαλούνται από τα φαινόμενα ανατιμήσεων, καλούνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να προχωρήσουν άμεσα, τουλάχιστον στα προτεινόμενα έκτακτα μέτρα στήριξης, προκειμένου οι εφημερίδες να μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να επιτελούν τον ρόλο τους ως πυλώνες της δημοκρατίας, της πολυφωνίας, του πολιτισμού και της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου.
Read More »
Τη στήριξη των εφημερίδων ζητούν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τη στήριξη των εφημερίδων ζητούν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Παραλήφθηκαν από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, 4 νέα ημιφορτηγά 4x4

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Παραλήφθηκαν από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, 4 νέα ημιφορτηγά 4x4


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε στην παραλαβή τεσσάρων (4) ημιφορτηγών 4χ4, στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση οχημάτων με νέα ενεργειακά, αποδοτικά και χαμηλών εκπομπών» του Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 1.252.896,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η παραλαβή των νέων οχημάτων αποτελεί μέρος της συνολικής προμήθειας ενεργειακώς αποδοτικότερων οχημάτων, με τα οποία θα εξοπλιστεί η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας. Οι βελτιωμένες προδιαγραφές των νέων οχημάτων θα οδηγήσουν σε μείωση στην κατανάλωση καυσίμων, στο λειτουργικό κόστος, αλλά και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά:

«Η παραλαβή των νέων οχημάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Η. ευθυγραμμίζεται με τον δεσμευτικό στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική επιχείρηση, για την υιοθέτηση περιβαλλοντικών κριτηρίων σε κάθε τομέα, αγαθών ή υπηρεσιών.

Αποβλέποντας σε μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον οικονομία και συνεκτιμώντας το κόστος κύκλου ζωής και της σχέσης ποιότητας-τιμής, ενεργοποιούμε πράσινες πολιτικές εξοικονόμησης πόρων και κάνουμε πράξη την καθαρή κινητικότητα».
Read More »
Παραλήφθηκαν από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, 4 νέα ημιφορτηγά 4x4 Παραλήφθηκαν από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, 4 νέα ημιφορτηγά 4x4 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Σε Θεσπρωτό πουλήθηκε το δάσος της Βαλανιδορράχης

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Σε Θεσπρωτό πουλήθηκε το δάσος της Βαλανιδορράχης


Το δάσος της Βαλανιδορράχης είναι από τα ομορφότερα κομμάτια στην Ήπειρο. Έγινε πανελληνίως γνωστό μέσα από τις αντιδράσεις κατοίκων, ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Καθεστώς που ξεκαθάρισε στις δικαστικές αίθουσες.
Το δάσος κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι ιδιωτικό.
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες ότι το μεγαλύτερο μέρος του δάσους πουλήθηκε.
Τις πληροφορίες αυτές, όπως δημοσιεύει το epiruspost.gr, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος Απόστολος Τάσσης, ο οποίος επί μακρόν εκπροσωπούσε τους ιδιοκτήτες του δάσους.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο νέος ιδιοκτήτης του δάσους είναι Θεσπρωτός που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γερμανία.
Read More »
Σε Θεσπρωτό πουλήθηκε το δάσος της Βαλανιδορράχης Σε Θεσπρωτό πουλήθηκε το δάσος της Βαλανιδορράχης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Νέα μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 1.601.200 λαθραία τσιγάρα εντός

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Νέα μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 1.601.200 λαθραία τσιγάρα εντός 


Στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, με τη συνδρομή στελεχών της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων X-RAY, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, εντοπίστηκαν, μεταξύ των εμπορευμάτων και συγκεκριμένα σε κρύπτες εντός ειδικά διαμορφωμένων φύλλων αλουμινίου, ένα εκατομμύριο εξακόσιες μία χιλιάδες διακόσια (1.601.200) τσιγάρα, ήτοι 80.060 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.


Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των τριακοσίων τριάντα εννέα χιλιάδων ενενήντα οκτώ ευρώ (339.098,16€) ενώ από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων, η υπόψη κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων (πιθανόν παραποιημένων) τσιγάρων, επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους διεθνών εγκληματικών δικτύων.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων καθώς και το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
Read More »
Νέα μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 1.601.200 λαθραία τσιγάρα εντός Νέα μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 1.601.200 λαθραία τσιγάρα εντός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Αγώνας Εθνικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Αγώνας Εθνικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


H Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας διοργανώνουν το 2ο Κύπελλο Ελλάδος στην Ορεινή Ποδηλασία, στην πόλη της Ηγουμενίτσας την Κυριακή 10 Απριλίου. Αρωγοί στην εκδήλωση η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
Οι κατηγορίες που λαμβάνουν μέρος είναι οι εξής: Άνδρες (Elite/U23), Γυναίκες (Elite/U23), Έφηβοι, Νεάνιδες, Παίδες, Κορασίδες, Μάστερς Άνδρες-Γυναίκες. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ. Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.
Διαδρομή
Η περιοχή διεξαγωγής του αγώνα είναι το Αστικό Δασύλλιο Ηγουμενίτσας. Η απόσταση κάθε στροφής είναι 4000μ. Η περιοχή εκκίνησης/τερματισμού είναι η πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Χάρτης διαδρομής και υψομετρικά εδώ


Πρόγραμμα Αγώνων
Σάββατο 9 Απριλίου
Θα ανακοινωθούν ώρες -> Λειτουργία γραμματείας και επίσημη προπόνηση

Κυριακή 10 Απριλίου
08:30 -> Έναρξη λειτουργίας γραμματείας για παραλαβές αριθμών από τους Αρχηγούς των Ομάδων αποκλειστικά, στον χώρο της εκκίνησης/τερματισμού.
09:15 -> Τεχνικό συνέδριο από τον Αλυτάρχη και η ανακοίνωση των στροφών για κάθε κατηγορία, καθώς και άλλων χρήσιμων πληροφοριών.
10:00 -> Έναρξη αγώνα παίδων και κορασίδων (40′)
11:00 -> Έναρξη αγώνα έφηβων και νεάνιδων (60′)
12:20 -> Έναρξη αγώνα ανδρών και γυναικών (80′)
14:00 -> Έναρξη αγώνα μάστερς άνδρες και γυναίκες (60′)

Υγειονομικό πρωτόκολλο
– Αθλητές έως και 17 ετών: self test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα.
– Αθλητές άνω των 18 ετών-Συνοδοί-προπονητές και το προσωπικό αγώνων (κριτές, οργανωτικό προσωπικό, επίσημοι κ.ά.): PCR-test 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών.
– Εξαιρούνται από την διενέργεια τεστ οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Read More »
Αγώνας Εθνικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Αγώνας Εθνικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο διοικητή της 8ης Μεραρχίας

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο διοικητή της 8ης Μεραρχίας


Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας τον νέο Διοικητή της VIII Μεραρχίας Ιωαννίνων, Ταξίαρχο κ.Γεώργιο Παππά πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και οι Δήμαρχοι Σουλίου και Ηγουμενίτσας, Γιάννης Καραγιάννης και Γιάννης Λώλος αντίστοιχα.

Παρόν στην συνάντηση και ο Διοικητής του 628 Τάγματος Πεζικού, Αντισυνταγματάρχης κ.Κωνσταντίνος Νικολόπουλος.

Την συζήτηση μεταξύ άλλων απασχόλησαν θέματα που αφορούσαν την καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας και την αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Read More »
Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο διοικητή της 8ης Μεραρχίας Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο διοικητή της 8ης Μεραρχίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022
Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων


Την ώρα που προαναγγέλλονται σε όλο και περισσότερες γραμμές της χώρας αυξήσεις – φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα, οι δύο κοινοπραξίες που εκτελούν τις τοπικές γραμμές στην Κέρκυρα διατηρούν τις ίδιες τιμές με το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι επιτελείς τους, αναλόγως και με τις αυξήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν εταιρίες σε άλλες περιοχές της χώρας, ενδέχεται να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις και εδώ…
Με δεδομένο ότι οι τιμές των καυσίμων που χρησιμοποιούν οι ακτοπλοϊκές έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά το τελευταίο έτος, διατυπώνονται εντονότατες ανησυχίες τόσο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά όσο και στις έδρες εταιριών σε νησιωτικές περιοχές, πως εφόσον το ράλι των τιμών του πετρελαίου δεν αναστραφεί, θα υπάρξουν και περαιτέρω αυξήσεις στις αρχές του καλοκαιριού.

Ίδιες για την ώρα στην Κέρκυρα
Στην Κέρκυρα, οι τιμές παραμένουν στα 40 ευρώ για ΙΧ και 10 για επιβάτη τόσο στην Kerkyra Lines όσο και στην Kerkyra Seaways, με έκπτωση και για τις δύο εταιρίες στο 50% για μόνιμους κατοίκους και για όσους κλείνουν on line.
Αντίθετα, αυξήσεις έχουν ήδη γίνει ή αναμένεται να γίνουν στις γραμμές που εξυπηρετεί ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι στην Αδριατική και που προσεγγίζουν Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα, αυξάνοντας το κόστος των επισκεπτών που θέλουν να περάσουν ακτοπλοϊκώς με το όχημά τους…
Αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της τάξης του 7% θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στα δρομολόγια από τον Πειραιά και 12% σε αυτά από τη Ραφήνα, ενώ ειδκά όσον αφορά τις αυξήσεις στον Πειραιά, αυτές έρχονται μετά και από προηγούμενη αύξηση της τάξης του 10% που έχει ήδη γίνει νωρίτερα φέτος! Αναμένεται, αν οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλιμακωθούν δραστικά, να συνοδευτούν και από μια τρίτη αύξηση της τάξης του 5% μετά το Πάσχα.

Συζητήσεις για μέτρα
Πληροφορίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα insider, αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, για την λήψη κάποιων μέτρων χωρίς όμως ακόμη να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιβατών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) έχει καταθέσει στον κ. Πλακιωτάκη υπόμνημα ζητώντας δέσμη επτά μέτρων στήριξης του κλάδου.

“Φωνάζουν” για τις άγονες γραμμές
Αυτό που ζητά επίσης ο ακτοπλοϊκός κλάδος από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είναι να καταβληθούν στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν άγονες γραμμές τα 42 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται από πέρυσι και αφορούν μισθώματα για δρομολόγια που έχουν εκτελεσθεί.

Εφιάλτης από το 2023;
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, αναμένεται εκτόξευση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από το 2023, όταν θα μπει σε ισχύ το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων και στη ναυτιλία.
Όπως η ναυτιλία στο σύνολό της έτσι και το ακτοπλοϊκό πλοίο θα πρέπει να αγοράζει δικαιώματα για το 30% των ρύπων που εκπέμπει την πρώτη χρονιά, μέχρι σταδιακά να φτάσει στο 100%. Το τι σημαίνει αυτό είναι πολύ καθαρό από το παρακάτω παράδειγμα που είναι μεν θεωρητικό αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Μια εταιρεία που καταναλώνει για παράδειγμα 300.000 τόνους τον χρόνο σε πετρέλαιο έχει 1 εκατ. τόνους εκπομπές CO2. Για το 30% αυτών δηλαδή 300.000 τόνους θα αγοράσει δικαιώματα τα οποία σήμερα στοιχίζουν 100 ευρώ ο τόνος, άρα θα καταβάλει 30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Πρόκειται για ένα υψηλό ποσό το οποίο θα κληθεί να καταβάλει ο χρήστης των υπηρεσιών, δηλαδή είτε ο επιβάτης είτε το Δημόσιο εφόσον το πλοίο εξυπηρετεί άγονες γραμμές, καθώς το Δημόσιο είναι ο ναυλωτής.

πηγή: CorfuPress.com
Read More »
Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες