"Κερνάμε Ήπειρο" - 28 με 30 Ιουλίου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017
Read More »
"Κερνάμε Ήπειρο" - 28 με 30 Ιουλίου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας "Κερνάμε Ήπειρο" - 28 με 30 Ιουλίου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5

Ενίσχυση 170.000€ στο Δήμο Φιλιατών για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης

Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017Το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Δήμου Φιλιατών, ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 170.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου.

Ο ακριτικός Δήμος Φιλιατών, διαθέτει ένα δίκτυο ύδρευσης το οποίο εξυπηρετεί 47 κοινότητες και 25 τοπικούς συνοικισμούς. Εξαιτίας του μεγέθους και της παλαιότητας του δικτύου, οι βλάβες είναι συχνές, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος για την αποκατάσταση τους. Επιπλέον σε κάποια από τα 35 αντλιοστάσια του Δήμου είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των υπαρχουσών αντλιών, όπως επίσης και των πινάκων ηλεκτρισμού.


Ο Μάριος Κάτσης, για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι ανάγκες του Δήμου Φιλιατών είναι δεδομένες, όπως δεδομένη είναι και η έμπρακτη στήριξη στους ακρίτες συμπολίτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στη συγκεκριμένη επιχορήγηση, απαντώντας θετικά στο πάγιο και δίκαιο αίτημα του Δήμου Φιλιατών.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ορεινών μειονεκτικών δήμων της χώρας. Τα χρήματα προέρχονται από ταμειακά υπόλοιπα λογαριασμών, από τον φόρο ζύθου, τα τέλη διαφήμισης και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Με αυτή την απόφαση, αναμένεται η ενίσχυση του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Σουλίου με ποσά από 150.000€ και πάνω, ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των δικαιούχων.

Η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η χρηματοδοτική στήριξη της, και η διαφανής λειτουργία της, είναι απαραίτητες τόσο για την ανάπτυξη τον τοπικών οικονομιών, όσο και την ισχυροποίηση της κοινωνική συνοχής». 


 
Read More »
Ενίσχυση 170.000€ στο Δήμο Φιλιατών για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης Ενίσχυση 170.000€ στο Δήμο Φιλιατών για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5

Σε αποθήκη έχουν μετατραπεί οι τουαλέτες ΑΜΕΑ στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας - Επιστολή επισκέπτριας (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017
  
Αγαπητό thespro.gr
Είμαι ΑΜΕΑ και είμαι καθηλωμένη σε καροτσάκι 13 χρόνια.
Αυτή την εβδομάδα πήγα στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας να περάσω επιτροπή για το αναπηρικό επίδομα.

Τελειώνοντας ρώτησα αν υπάρχουν τουαλέτες ΑΜΕΑ και μου απάντησαν ναι εξηγώντας μου πως θα πάω. 

Πηγαίνοντας εκεί αντίκρισα μία αποθήκη και όχι τουαλέτας ΑΜΕΑ  .

Σφουγγαρίστρες και κουβάδες, μαύρες σακούλες σκουπιδιών. χαρτί υγείας ανύπαρκτο όπως και το κρεμοσάπουνο .
Σηκώθηκα και έφυγα και μάλιστα συνάντησα τον προϊστάμενο που του εξέφρασα το παράπονό μου, για να λάβω απάντηση: "ελα βρε θα ρίξουμε λίγο χλωρίνη" και μάλιστα με ένα υφάκι χιλίων καρδιναλίων.

Στην Ευρώπη του 2017, στην Ελλάδα του 2017, ένιωσα σκουπίδι.

Σας στέλνω την επιστολή αυτή, γιατί πραγματικά ντράπηκα.
Γιατί είμαι ίση με τους ανθρώπους που περπατάνε.

Μάλιστα έβγαλα και δυο φωτογραφίες γιατί αλλιώς δεν θα με πίστευε κανείς.

Σας ευχαριστώ


Read More »
Σε αποθήκη έχουν μετατραπεί οι τουαλέτες ΑΜΕΑ στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας - Επιστολή επισκέπτριας (+ΦΩΤΟ) Σε αποθήκη έχουν μετατραπεί οι τουαλέτες ΑΜΕΑ στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας - Επιστολή επισκέπτριας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι φωτιές στο αρχοντικό της πλ. Βούλγαρη - Στο εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ οι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017


 
Νέα φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο αρχοντικό Στρουγγάρη, στην συμβολή της οδού Βουλγάρεως με την πλατεία Βούλγαρη.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 4 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, καθώς και αστυνομικοί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, εντόπισαν εντός του κτηρίου, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από εύφλεκτο υλικό και ρούχα καθώς και πλαστικά μπουκάλια με βαμβάκι ποτισμένο με βενζίνη (φωτογραφία). 
Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί παραδόθηκαν στο εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα του οποίου θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτότητα του/των δράστη/τών.

Όπως αναφέρουν από την ΕΛ.ΑΣ, είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του/των δράστη/τών ενώ εξετάζονται βίντεο από επιχειρήσεις της πλ. Βούλγαρη και της οδού Ηφαίστου, για την πιθανότητα καταγραφής οτιδήποτε που θα μπορούσε να θεωρηθεί χρησιμο.

Υπενθυμίζουμε πως είχε προηγηθεί φωτιά στο ίδιο σημείο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη με αρκετά παλιά κτήρια καθώς είναι εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης, με αποτελεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς. 
Για τους λογούς αυτούς, το Αστυνομικό τμήμα και η Πυροσβεστική Παραμυθιάς βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.Read More »
Παραμυθιά: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι φωτιές στο αρχοντικό της πλ. Βούλγαρη - Στο εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ οι εμπρηστικοί μηχανισμοί Παραμυθιά: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι φωτιές στο αρχοντικό της πλ. Βούλγαρη - Στο εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ οι εμπρηστικοί μηχανισμοί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5

Βρέθηκε πτώμα 72χρονου που είχε εξαφανιστεί από εχθές

Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017
epixeirisi gefira

Μεγάλη επιχείρηση πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Λούτσας στην Πρέβεζας, προκειμένου να ανασυρθεί ηλικιωμένος άντρας που αγνοούνταν εδώ και δύο μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 72χρονος από χωριό του Δήμου Πάργας, είχε φύγει από το σπίτι του το βράδυ της Τετάρτης.

Καθώς οι ώρες περνούσαν χωρίς να δίνει σημεία ζωής, οι οικείοι του δήλωσαν την εξαφάνισή του στην τοπική αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost βρέθηκε το αυτοκίνητό του, κλειδωμένο κοντά στην γέφυρα της Εφύρας στην Λούτσα Πρέβεζας.

Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο κάτω από την γέφυρα.

Ειδοποιήθηκε η ΕΜΑΚ άντρες της οποίας επιχειρούν αυτή την στιγμή για την ανάσυρσή του.

Η επιχείρηση είναι αρκετά δύσκολη καθώς πρόκειται για περιοχή βάθους περίπου 100 μέτρων και δύσκολα πρόσβαση μόνο από την γέφυρα.


Read More »
Βρέθηκε πτώμα 72χρονου που είχε εξαφανιστεί από εχθές Βρέθηκε πτώμα 72χρονου που είχε εξαφανιστεί από εχθές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5

Φιλιάτες: Είχαν μετατρέψει υπόγειο σε οίκο ευγηρίας - Στο νοσοκομείο κατέληξαν τρεις ηλικιωμένοι - Δύο συλλήψεις

Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017


Συνελήφθησαν, χθες (13-07-2017) το μεσημέρι στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 50χρονος άνδρας και μία 48χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης και παραβάσεις νόμων που αφορούν στους οίκους ευγηρίας και στις αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες λειτουργούσαν παράνομα οίκο ευγηρίας σε υπόγειο διαμέρισμα, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση φροντίδας τριών ηλικιωμένων ενώ όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τους είχαν αφήσει αβοήθητους.


Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η 48χρονη αλλοδαπή παρείχε υπηρεσίες περίθαλψης στους ηλικιωμένους, χωρίς να πληροί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα στερούνταν πτυχίου Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν καταχωρημένη στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων.

Οι τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Φιλιάτες: Είχαν μετατρέψει υπόγειο σε οίκο ευγηρίας - Στο νοσοκομείο κατέληξαν τρεις ηλικιωμένοι - Δύο συλλήψεις Φιλιάτες: Είχαν μετατρέψει υπόγειο σε οίκο ευγηρίας - Στο νοσοκομείο κατέληξαν τρεις ηλικιωμένοι - Δύο συλλήψεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017 Rating: 5

Σελίδες