Ηγουμενίτσα: 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017Στην πλατεία Δημαρχείου υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί μαθητές, την φλόγα της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηπείρου 2017 αποτελεί μια μεγάλη εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς και παράλληλες δράσεις πολιτισμού και επιστημών και θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα από την Κυριακή 14 έως και την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Πρωταρχικός σκοπός της Μαθητιάδας είναι η διάδοση του εκπαιδευτικού μηνύματος «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Περιφέρειας Ηπείρου.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τη μόλυνση του Καλαμά

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την υποβάθμιση και την εκ νέου ανεξέλικτη μεγέθυνση του προβλήματος μόλυνσης, του Ποταμού (Θύαμις) Καλαμά.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διαμαρτύρεται έντονα, καταγγέλλει την επί σειρά ετών εγκληματική ανοχή όλων των εμπλεκόμενων στην υποβάθμιση του Ποταμού (Θύαμις) Καλαμά και επιφυλάσσεται διατηρώντας το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αντί πρόλογου και συνηθισμένων πρακτικών διαμαρτυρίας, παραθέτουμε την παρακάτω παράγραφο αυτούσια αντιγραμμένη από την πιο έγκυρη και ενεργή διαδικτυακή πύλη πληροφόρησης την Wikipedia

https://el.wikipedia.org/…/%CE%98%CF%8D%CE%B1%CE%BC%CE%B9%C…
{Ο Θύαμις αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες παράδειγμα υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος εξ αιτίας της αλόγιστης ανθρώπινης δραστηριότητας (γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα, αστικά και βιομηχανικά λύματα, έλλειψη διαχειριστικού σχεδίου και συντονισμού των αρμόδιων φορέων[2]).
Η μεγαλύτερη εστία ρύπανσης είναι η «τάφρος Λίστας» που οδηγεί τα λύματα της πόλης και της βιομηχανικής ζώνης των Ιωαννίνων στον ποταμό - σε μέτρηση που έγινε το Σεπτέμβριο του 2008 από μη κυβερνητική οργάνωση, η ρύπανση στα ύδατα που μετέφερε η τάφρος ήταν τόσο υψηλή, που τα ειδικά μηχανήματα αδυνατούσαν να την μετρήσουν.[3] Αν και η οικολογική υποβάθμιση του Θυάμιδος αποτελεί σημαντικό ζήτημα[4] για την ελληνική πολιτεία, η γενική εκτίμηση των κατοίκων των παρακαλάμιων περιοχών είναι ότι η επίλυση του προβλήματος εδώ και δεκαετίες περιορίζεται σε ημίμετρα ή υποσχέσεις.}[5][6]


Για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η εκ νέου ανεξέλεγκτη μεγέθυνση του προβλήματος μόλυνσης, σήμερα τον Μάιο του 2017, έχει εξαντλήσει κάθε ίχνος υπομονής των συμπατριωτών μας.

Η ανοχή στην εκτεταμένη αμέλεια στην ρύπανση του ποταμού μας, προσβάλει δε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υποβαθμίζοντας το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. Επίσης περίεργα προκλητικά για χρόνια δυναμιτίζει την περιβαλλοντική αξία της περιοχής που πάνω της μπορεί να στηριχτεί η οικονομική της ανάπτυξη, αξιοποιώντας αυτό το περιβάλλον.

Δεν νοείται εν έτη 2017, σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα, σε μια Περιφέρεια της Ελλάδος, σε μια μοναδική Ήπειρο των Ηπειρωτών και όλων των Ελλήνων, με μοναδικό φυσικό κάλος, σε μια ακριτική περιοχή σε τόπους Ιστορικούς ποτισμένους με Πολιτισμό, Ιστορία και παραδόσεις, να εξακολουθεί και να συμβαίνει για χρόνια με τέτοιο τρόπο, μέσω ρύπανσης του Καλαμά μας, η απαξίωση τόσων πολλών συμπολιτών.

Δεν μπορεί να εξακολουθεί η απαίδευτη εγκληματική ανοχή, η συνέργια στην ελαφρότητα στην αδιαφορία στην ανομία στην εύκολη λύση στην μόλυνση στην ρύπανση, στην καταστροφή και κατά συνέπεια στην περιβαλλοντική εκδίωξη των συμπατριωτών και εν τέλη στην συνολική υποβάθμιση του τόπου.

Είναι απαράδεκτο σε μια κατά τα άλλα Ευρωπαϊκή χώρα περικυκλωμένη από την κατακλυσμίαια κορύφωση τεχνολογικών εξελίξεων σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού του νερού που μας διατηρεί εν ζωή σε αυτό τον τόπο; να επιδεικνύεται τέτοια συνεχιζόμενη εγκληματική ανοχή στην υποβάθμιση του ποταμού Καλαμά.

Απαιτούμε άμεσα με ισχυρή προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε άλλης ενέργειας να αποκλειστεί η ανεξέλεγκτη εισροή λυμάτων της ΒΙΠΕ και παρακείμενων μονάδων και βιολογικού καθαρισμού πόλης Ιωαννίνων που αδυνατεί λόγω υπερπλήρωσης του, να επεξεργαστεί λύματα πριν καταλήξουν στην τάφρο της Λαψίστας.

Απαιτούμε άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου λάβουν όλα τα απαραίτητα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών, από την υποβάθμιση εξαιτίας της συνεχούς μόλυνσης του Ποταμού Καλαμά.

Απαιτούμε την παραδειγματική πρότυπη προστασία του ποταμού Καλαμά, σύμφωνα με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Προστασία και διαχείριση του υδατίνου Περιβάλλοντος.

Ζητούμε την καταλυτική άλλα και άμεση συντονισμένη αρωγή των τοπικών αρχών με διαρκείς έλεγχους και ουσιαστική αστυνόμευση, με επιβολή υψηλών προστίμων, διακοπή λειτουργίας μονάδων και ανάκληση αδειών από τους παραβάτες.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ


 
Read More »
H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τη μόλυνση του Καλαμά H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τη μόλυνση του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνέντευξη με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Χαράλαμπο Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017


Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνέντευξη με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Χαράλαμπο Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Συνέντευξη με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Χαράλαμπο Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Παραιτήθηκε τελικά ο Θεσπρωτός διαιτητής Γιώργος Καλφόγλου

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017Με επιστολή που απηύθυνε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο βοηθός διαιτητή Γεώργιος Καλφόγλου, της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, υπέβαλε την παραίτησή του από την ενεργό δράση.

Ύστερα απ' το ντόρο που προκλήθηκε γύρω απ' το όνομά του, εξαιτίας της μη υπόδειξης οφσάιντ στο γκολ του Πέντρο Ενρίκε που έκρινε τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο Γεώργιος Καλφόγλου υπέβαλε την παραίτησή του απ' την ενεργό δράση, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Ο βοηθός της ΕΠΣ Θεσπρωτίας απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας συγγνώμη για τη λανθασμένη υπόδειξη, την οποία χαρακτηρίζει "ανθρώπινο λάθος", ενώ δήλωσε πως προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση "λόγους ευθιξίας". Θυμίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες, οι διοικούντες την ΑΕΚ δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι απ' το γεγονός πως ο Καλφόγλου δεν είναι παραιτηθεί νωρίτερα.

Στην Ένωση υποστήριζαν πως αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ο Καλφόγλου μετέφερε τόσο στον Βασίλη Δημητριάδη όσο και στον Πέτρο Μάνταλο πως "έκανα λάθος, καταστράφηκα, θα παραιτηθώ".

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Με επιστολή που απηύθυνε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο βοηθός διαιτητή Γεώργιος Καλφόγλου, της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, υπέβαλε χθες αργά το βράδυ (Πέμπτη 11/5/2017) την παραίτησή του από την ενεργό δράση.

Με την επιστολή του αυτή ο κ. Καλφόγλου ζητά συγνώμη από το φίλαθλο κοινό την λανθασμένη υπόδειξή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία χαρακτηρίζει "ανθρώπινο λάθος", και δηλώνει ότι παραιτείται "για λόγους ευθιξίας".

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έκανε δεκτή την παραίτησή του".


Read More »
Παραιτήθηκε τελικά ο Θεσπρωτός διαιτητής Γιώργος Καλφόγλου Παραιτήθηκε τελικά ο Θεσπρωτός διαιτητής Γιώργος Καλφόγλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Αναβολή στην εκδίκαση της ένστασης του Θωμά Δήμα κατά του Βασίλη Γιόγιακα

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

Για τις 27 Σεπτεμβρίου 2017, αναβλήθηκε η εκδίκαση της ένστασης του Θωμά Δήμα κατά του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα.

Η υπόθεση αφορά αίτηση που κατέθεσε ο κ. Δήμας, στις 10 Φεβρουαρίου 2017, προς το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, με την οποία ζητάει την έκπτωση της βουλευτικής ιδιότητας του βουλευτή Θεσπρωτίας με τη ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα λόγω ασυμβίβαστου,  αναδρομικά, 8 ημέρες μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του.

Η εκδίκαση, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Μαϊου, στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναβλήθηκε, αφού ομόφωνα οι δικαστές δέχθηκαν το αντικειμενικό κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Γιόγιακα, καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Σπύρου Φλογαΐτη, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ο Σπύρος Φλογαΐτης είναι καθηγητής δημοσίου δικαίου στην Νομική σχολή Αθηνών, δυο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, και μία φορά Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. 

Υπενθυμίζουμε πως για το θέμα του ασυμβίβαστου, έχει ήδη αποφανθεί από τις 6/4/2015, το Αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ,  απαντώντας στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων, Δ/νση Συμβάσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από σχετικό ερώτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας. 

Στην απάντησή του αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος « [...], η ύπαρξη σύμβασης του ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ γιο τη διενέργεια ιατρικών επισκέψεων και την εκτέλεση ιατρικών πράξεων σε ασφαλισμένους του Οργανισμού δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις της ανωτέρω συνταγματικής διάταξης, καθώς η μεταξύ του ιατρού και του Οργανισμού μας σύμβαση, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύμβαση για την παροχή υπηρεσίας προς το Δημόσιο ή τα εξομοιούμενα με αυτό ΝΠΔΔ, όπως ο ΕΟΠΥΥ, κατά την έννοια της κείμενης νομοθεσίας περί δημόσιων συμβάσεων για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο.
Κατά συνέπεια, κατά την άποψη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ, δεν υφίσταται ασυμβίβαστο και ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ιατρός που εξελέγη Βουλευτής δύναται να διατηρήσει τη σύμβαση του με τον Οργανισμό μας».
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ένας από τους τρεις δικηγόρους που είχε η πλευρά Δήμα, ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής συνταγματικού δικαίου κ. Κώστας Χρυσόγονος .

Η υπόθεση θα εκδικαστεί τελικά στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι στον Άρειο Πάγο .


 
Read More »
Αναβολή στην εκδίκαση της ένστασης του Θωμά Δήμα κατά του Βασίλη Γιόγιακα Αναβολή στην εκδίκαση της ένστασης του Θωμά Δήμα κατά του Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Στο 27,6% η ανεργία στην Ήπειρο

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

 


 
Παρά τη σχετική μείωση οι Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας παραμένουν στην πρώτη θέση της ανεργίας. 
Συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο η ανεργία υποχώρησε στο 27,6% έναντι 28,4 τον αντίστοιχο μήνα του 2016.
Σε πανελλαδικό επίπεδο το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 23,2% μειωμένο κατά 0,7% πέρυσι. 
Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά περίπου 44 χιλ και ανήλθαν σε 1,1 εκατ.


 
Read More »
Στο 27,6% η ανεργία στην Ήπειρο Στο 27,6% η ανεργία στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Ανάβαση στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου, το πρωί της Κυριακής

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Χρυσαυγής σας ενημερώνει ότι με αφορμή την παρελθούσα εορτή του Αγίου Αρσενίου, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου.
Read More »
Ανάβαση στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου, το πρωί της Κυριακής Ανάβαση στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου, το πρωί της Κυριακής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσπρωτίας μετά τις εκλογές της 7ης Μαϊου.

Αναλυτικά η σύνθεση του Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΩΛΕΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΠΕΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΝΤΙΤΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ - ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ - ΦΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ - ΒΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


 
Read More »
Το νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Το νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017
Προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ευχαριστήσουμε για την δωρεά ενός Γραφείου και μιας πολυθρόνας γραφείου για χρήση του γραφείου μας.

Ο Πρόεδρος ΟΑΕΕ
Πετσίνης Δημήτριος 


 
Read More »
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα για τη συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μαϊου

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!

Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ομισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!

Καταργούν την Κυριακή αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!

Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.

Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.

Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!

Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.

Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Τα αντίμετρα που αναφέρει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Μεγάλο κομμάτι των δήθεν αντίμετρων ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!

Βλέπουμε καθαρά ποιο είναι το περιεχόμενο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Πρόκειται για την ανάπτυξη των αμύθητων κερδών των λίγων, για την οποία η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα κι αιματηρά γεωπολιτικά παιχνίδια. Προβάλλουν το στόχο «της γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ελληνικής πλουτοκρατίας και συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Απαιτούμε καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, όλος ο εργαζόμενος λαός, διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων κα το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας. Παίρνουμε την επιτυχία της απεργίας και της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ!
10:30πμ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (Πεζοδρομος-ΟΤΕ)
Εμπρός λαέ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ! 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Read More »
Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα για τη συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μαϊου Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα για τη συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μαϊου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Σύσκεψη Καχριμάνη με τον Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017
Θέματα που αφορούν τους λιμένες της Ηπείρου, ως και το καθεστώς που διέπει τη λίμνη των Ιωαννίνων, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινού και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα και των βουλευτών κ.κ. Ιωάννη Στέφου, Μερόπης Τζούφη και Ιωάννη Καραγιάννη. 
Read More »
Σύσκεψη Καχριμάνη με τον Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Σύσκεψη Καχριμάνη με τον Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ FORUM ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017
H Περιφέρεια Ηπείρου σας καλωσορίζει σήμερα στο δεύτερο Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής- Ιονίου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στη Στρατηγική της Μακροπεριφέρειας είμαστε από την πρώτη στιγμή ενεργά μέλη, την πιστέψαμε και δουλέψαμε σκληρά για αυτή σε όλα τα επίπεδά της.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο σκοπός της εξυπηρετεί την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Δίνει παράλληλα μια ισχυρή κατεύθυνση, ότι μόνο με συνέργειες, συνεργασία και αλληλοκατανόηση μπορεί να αλλάξει η μοίρα των χωρών και των περιφερειών μας, των οποίων το μέλλον είναι κοινό.

Η Περιφέρεια Ηπείρου γεωγραφικά βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου. Κι έχει κάθε λόγο να αναζητά και να προσδοκά σημαντικά οφέλη από την επίτευξη των στόχων της. Επί δεκαετίες υστερούσε αναπτυξιακά εξαιτίας κυρίως της γεωγραφικής της απομόνωσης, των επιπτώσεων από τους πολέμους, την έλλειψη υποδομών. Σταδιακά και με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ελλείμματα αυτά, άρχισαν να μειώνονται, αλλά δεν εκλείπουν.

Σήμερα έχει αναπτυχθεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, εκσυγχρονίζεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που είναι η ευρωπαϊκή πύλη εισόδου προς Ανατολάς και με παρεμβάσεις της Περιφέρειας, βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις που σχετίζονται με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας.

Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ανάδειξη μνημείων και αρχαίων θεάτρων, η ενίσχυση του τουρισμού, η βελτίωση του ενδοπεριφερειακού οδικού δικτύου, και κυρίως η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και η δημιουργία θαλάσσιων υποδομών σε όλο το παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου. Δράσεις που δημιουργούν συνθήκες για τη "Γαλάζια Ανάπτυξη" που είναι το ζητούμενο στο σημερινό Forum.

Ορισμένες από τις ανωτέρω, ήδη υλοποιούνται μέσω του νέου ΕΣΠΑ, στο οποίο σήμερα έχουμε ήδη εντάξει πράξεις που αντιστοιχούν στο 58,4% του περιφερειακού μας προγράμματος.

Όσο και αν η Περιφέρειά μας βελτιώνει το επίπεδό της, παραμένει αδήριτη η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών.

Προτεραιότητα είναι οι κάθετες οδικές συνδέσεις της Ηπείρου με το διευρωπαϊκό δίκτυο και κυρίως ο άξονας Ιόνια οδός - Κακαβιά (Αλβανικά σύνορα), ο οποίος αποτελεί τμήμα του πυρήνα του Blue Motorway των δυτικών Βαλκανίων (άξονας Ιωάννινα- Δυρράχιο- Μπάρι- Τεργέστη), ως επίσης και η σύνδεση των λιμένων Ηγουμενίτσας- Τεργέστης.

Όσον αφορά την ενεργειακή μας πολιτική, μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη κόμβων ΕΛ- ΕΝ -ΤΖΙ (ENG) και ΣΙ-ΕΝ-ΤΖΙ (CBG), έργα τα οποία αποτελούν και απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Καθοριστικός όμως παράγοντας για την επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας είναι η ενεργοποίηση του συνόλου των δυνάμεων της κάθε περιοχής, ήτοι των τοπικών φορέων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, ιδίως όμως του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος είναι εκείνος που μέσω της καινοτομίας και των άλλων πρωτοβουλιών του, θα συμβάλει στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης και θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη "Γαλάζια Ανάπτυξη".

Σήμερα από τα Γιάννενα μας δίνεται η ευκαιρία, μέσα από ένα ευρύ πνεύμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιφέρειας, να εξετάσουμε ευρύτερες δυνατότητες δικτύωσης και να αναζητήσουμε βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας.

Έτσι θα μπορέσουμε όλοι μας να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη από τη συνεργασία σε μακροπεριφερειακό επίπεδο, τα οποία μπορούν να διευρυνθούν από τον πιο ενεργό και αποφασιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι Περιφέρειες.

Σας καλωσορίζω για μια ακόμη φορά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννινα, εύχομαι καλή διαμονή και καλή επιτυχία στο Φόρουμ. 


 
Read More »
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ FORUM ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ FORUM ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017 - Ημέρα Γυμνασίων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017» που διοργανώνει το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9-5-2017 στο χώρο του Γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας η «ημέρα Γυμνασίων»:


Συμμετείχαν 31 ομάδες -συνολικά 90 μαθητές- από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας, που παρουσίασαν σειρά πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:
Το προσωπικό του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας συγχαίρει όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και ευχαριστεί τους καθηγητές:
  • Βαγγελή Θεόδωρο του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας
  • Μπασιούκα Βασιλική του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
  • Σιντόση Ουρανία του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
για την προετοιμασία των μαθητών και τη βοήθειά τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.


Read More »
Θεσπρωτία: Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017 - Ημέρα Γυμνασίων (+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017 - Ημέρα Γυμνασίων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Συνέλευση των Υπαλλήλων ΟΤΑ στην Παραμυθιά για εργαζόμενους στα 8μηνα του δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

 


 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α Ν .ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στα 8μηνα του ΣΟΥΛΙΟΥ να πάρουν μέρος στην συνέλευση την ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5/2017 και ώρα 13.30μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ΣΟΥΛΙΟΥ .

Στόχος η ενημέρωση των συναδέλφων για τα δικαιώματα τους καθώς και τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Στην συζήτηση θα τονιστεί η ανάγκη της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με στόχο τη διεκδίκηση όλων αυτών που μας ανήκουν και δικαιούμαστε σαν εργαζόμενοι καθώς και στο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση ολων των εργαζομένων ΟΤΑ, για την απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Μαΐου για το 4ο Μνημόνιο.


 
Read More »
Συνέλευση των Υπαλλήλων ΟΤΑ στην Παραμυθιά για εργαζόμενους στα 8μηνα του δήμου Σουλίου Συνέλευση των Υπαλλήλων ΟΤΑ στην Παραμυθιά για εργαζόμενους στα 8μηνα του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο προεδρείο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κατά την πρώτη συνεδρίαση την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ.

Πρόεδρος: Καραπάνος Ευάγγελος

Γραμματέας: Βιρβίλης Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος: Τσάτσου Σταυρούλα

Οργανωτικός γραμματέας: Κουτσής Ηλίας

Μέλη: Τσάπες Πέτρος, Κιτσάτης Κωνσταντίνος, Τζέρπος Νικόλαος


 
Read More »
Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Παράδοση - παραλαβή της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017Νέος διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού - Ελληνικής Ακτοφυλακής Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, που έχει έδρα την Ηγουμενίτσα, ανέλαβε, σε μια σεμνή τελετή, ο αρχιπλοίαρχος Κων/νος Λαμπρόπουλος. 
Αντικατέστησε τον αρχιπλοίαρχο Ιωάννη Κοντόπουλο, ο οποίος και ως λιμενάρχης Ηγουμενίτσας και ως περιφερειακός διοικητής, έχει να επιδείξει αξιοζήλευτο έργο, με αφοσίωση στο καθήκον, αλλά και με ανθρωπιστικά στοιχεία. 
Ο κ. Λαμπρόπουλος, που πριν από 26 χρόνια ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο Λιμενικό Σώμα από την Ηγουμενίτσα, έφθασε ψηλά, έχοντας ως κεντρικό άξονα της υπηρεσιακής και κοινωνικής του πορείας και δράσης, το ήθος και τις αξίες. 


Read More »
Παράδοση - παραλαβή της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (+ΒΙΝΤΕΟ) Παράδοση - παραλαβή της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες