ΜΕ… ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΛΟΓΟ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ… ΚΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ (;) ΤΟΥ ΑΓΝΩΜΟΝΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
ΜΕ… ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΛΟΓΟ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ… ΚΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ (;) ΤΟΥ ΑΓΝΩΜΟΝΑ


Ασφαλώς και τον κ. Κωνσταντίνου Σ. Κωνσταντίνο, δεν το γνωρίζει κανείς σας. 
Επειδή, ατυχέστατα όπως έδειξαν και τα εκλογικά αποτελέσματα, θελήσαμε να σας τον γνωρίσουμε με ΔΩΡΕΑΝ προεκλογικές καταχωρήσεις ή αναρτήσεις, αναλαμβάνουμε κάθε ευθύνη. 
Έστω κι αν σας είναι αδιάφορη η υπόμνηση της ύπαρξής του (;) στην πολιτική ζωή (sic).
Αυτός ο κύριος, λοιπόν, μας βρίζει και χαρακτηρίζει «κατάπτυστο» όποιο κείμενο γράφτηκε για την προκλητική επίσκεψη του αρχηγού του, με την ιδιότητα του Υπουργού συγκυβέρνησης, ενός δεξιού (άκρων το χαρακτηρίζουν πολλοί χωρίς εμείς να συμφωνούμε) και ενός αριστερού (και αυτό άκρων επιδιώκουν κάποιες συνιστώσες να το καταστήσουν).
Δεν συμφωνεί ο πολιτευτής από τα φτωχότερα χωριά στην Ευρώπη, της ακριτικής Θεσπρωτίας, ότι η επίσκεψη Καμένου στην Ήπειρο, με ατομικό αεροπλάνο και συνοδεία δύο ελικοπτέρων, ήταν προκλητική.
Βέβαια, ούτε λόγος στο κείμενό του (να το χαρακτηρίσουμε κι εμείς κατάπτυστο;) γι’ αυτή την αυτοκρατορική εμφάνιση του αρχηγού του. Πώς να τολμήσει άραγε να αποδεχθεί και να δημοσιοποιήσει αυτήν την μετακίνηση, που ούτε ο… σουλτάνος της Τουρκίας Ερντογάν, δεν διανοήθηκε, όταν η δαπάνη της αγγίζει τα όρια της προδοσίας σε βάρος του Ηπειρώτη πολίτη, που δεν έχει να ταΐσει την οικογένειά του;
Έχει απαίτηση ο πολιτευτής αυτός να ηρωοποιήσει τον αρχηγό του, γιατί επισκέφθηκε, λέει, φυλάκια που δεν τα είχε επισκεφθεί άλλος ομόλογος προκάτοχός του. Θα τον διαψεύσουμε εμείς με κάποια ηλικία.
Γιατί τα ίδια αυτά φυλάκια, τα επισκέφθηκαν  οι υπουργοί της χούντας του ’67, με λιτότερη όμως διαδικασία, αφού εκείνοι μετακινήθηκαν μόνο με ένα ελικόπτερο!!!
Έχει απαίτηση ο πολιτευτής αυτός να θεοποιήσουμε τον εύσωμο αρχηγό του, γιατί, μετά την επίσκεψή του, στην ακριτική Ήπειρο, δήλωσε την επανασύσταση της Εθνοφυλακής και τον επανεξοπλισμό  των εθνοφυλάκων.
Μα το ίδιο είχαν κάνει οι αντίστοιχοι Υπουργοί της χούντας του ’67. Γιατί, λοιπόν, να νοιώσουμε υπερήφανοι; Μήπως θα πρέπει να «γαργαλίσουμε» τους Ηπειρώτες, θυμίζοντάς τους την άλλη εξαγγελία του Καμένου για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ;
Τέτοιος εκσυγχρονιστής ο χοντρός. Αλλά και τότε, αν θυμάται καλά ο πολιτευτής της Θεσπρωτίας, είχε εξαιρέσει την Ήπειρο από την δράση της ΜΟΜΑ. Τόση αδυναμία έχει σε τούτη την περιφέρεια. Μας εγκαλεί ο επιστολογράφος πολιτευτής γιατί μειώσαμε το κύρος του αρχηγού του, ως εθνικού κεφαλαίου, με… σκοπιμότητες.
Να του θυμίσουμε ότι ο Καμένος είχε μειώσει το κύρος του Έλληνα Υπουργού, όταν δέχθηκε τη γνωστή προσβολή της Αμερικανικής Κυβέρνησης, χωρίς την παραμικρή αντίδραση;
Μήπως ο Θεσπρωτός επιστολογράφος είχε απαίτηση να στήσει ο λαός χορούς σε κάθε χωριό της Ηπείρου, την ώρα που περνούσαν από πάνω τους τα ελικόπτερα του αρχηγού του; (εικόνες από το μαύρο αυτό παρελθόν!) Τολμάει ο «κύριος» αυτός, να χαρακτηρίζει «δόλια παραπληροφόρηση» την είδηση της μετακίνησης του Καμένου με ένα ατομικό αεροπλάνο, που προσγειώθηκε στην Ήπειρο, μισή ώρα πριν από το τακτικό αεροπορικό δρομολόγιο, το οποίο αεροπλάνο το συνόδευαν δύο ελικόπτερα;
Γιατί δε ζητάει από τον ευτραφή αρχηγό του να διαψεύσει αυτή την είδηση, και μετά να μιλήσει για δόλια παραπληροφόρηση;
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο δόλιος αυτός επιστολογράφος, μας χαρακτηρίζει «ανθέλληνες» γιατί μειώσαμε τον απόηχο της επίσκεψης του χοντρού αρχηγού του στην Ήπειρο. Μήπως θα έπρεπε ο πολιτευτής (;) αυτός να μας παραπέμψει σε έκτακτο στρατοδικείο για… εσχάτη προδοσία;
Κάνει ο επιστολογράφος πολιτευτής τη διαπίστωση πως η Ήπειρος είναι «αφύλαχτη και φτωχή». Δεν μας λέει όμως τι έκανε γι’ αυτό τον μισό περίπου χρόνο που ο ευτραφής αρχηγός του είναι «αρχηγός « των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Μήπως ο επιστολογράφος-πολιτευτής θυμάται να μας πει μια λέξη που άρθρωσε ο χοντρός αρχηγός του, στις καθημερινές προκλήσεις με λόγια και πράξεις της Αλβανικής Κυβέρνησης και των συγκυβερνητών της Τουρκαλβανοτσάμηδων;
Προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε στην επιστολή του πολιτευτή έναν λόγο που θα μπορούσε να εμπνεύσει προσοχή. Ούτε καν σεβασμό. Δυστυχώς όμως δεν το κατορθώσαμε. Θα επικεντρώσουμε όμως το ενδιαφέρον μας σε μια φράση του, που είναι αλήθεια, καθιστά όλη την επιστολή πραγματικά κατάπτυστη.
«Φανερή η λογική και τα γλοιώδη κίνητρα των υποστηρικτών του ραγιαδισμού στα «τέσσερα», που προτιμάνε την αδιαφορία, τον τρόμο, την υποταγή και εμφανίζουν άκρως αναγκαίες δαπάνες του ΕΣ, σαν δικαιολογία της προηγούμενης εγκληματικής απραξίας και απόλυτης εγκατάλειψης της Ηπείρου».
Επειδή εδώ στην υπερήφανη ακριτική Θεσπρωτία, δεν γεννήθηκαν ούτε έζησαν υποστηρικτές του ραγιαδισμού με γλοιώδη κίνητρα, θεωρούμε την φράση αυτή ως ύβρι συκοφαντική, για την οποία ο κ. Κωνσταντίνου Σ. Κωνσταντίνος, οφείλει άμεσα να δώσει δημόσιες εξηγήσεις, αν δεν προτιμάει αυτές να τις δώσει στις αίθουσες των Δικαστηρίων.
Τόλμησε ανερυθρίαστα να επαναλάβει τη λέξη «στα τέσσερα» του γραφικού κατεστημένου γι’ αυτήν  αρχηγού του. Μήπως μπορεί να μας την εξηγήσει. Και αν ναι, ο ίδιος σε ποια θέση έχει τοποθετήσει τον εαυτό του. Αλήθεια η υπόθεση της τύπου σουλτάνου μετακίνησης του ευτραφή αρχηγού του, που απασχολεί τη Βουλή των Ελλήνων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) εντάσσεται σε γλοιώδη κίνητρα υποστηρικτών του ραγιαδισμού;
Τέλος θα περιμένουμε από τον επιστολογράφο πολιτευτή Θεσπρωτίας να δούμε πώς θα αντιδράσει όταν πληροφορηθεί τα σχέδια Υπουργείου του χοντρού αρχηγού του για κατάργηση του 628 Τ.Π. Φιλιατών όπως ήδη έχει εξαγγείλει.
Αμέσως καταχωρούμε την επιστολή του, προκειμένου να θαυμάσει ο καθένας το πολιτικό μέλλον της πατρίδας με τέτοιους σωτήρες του νέου πνεύματος πολιτικούς.
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Δήλωση – Απάντηση Ιούνιος 2015
Πολιτευτή Θεσπρωτίας ΑΝΕΛ Κωνσταντινου Σ. Κωνσταντινου
σε δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ για την επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου στην Θεσπρωτία.
Αγαπητοί,
Ο απόηχος της επίσκεψης του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Ακριτική Θεσπρωτία συνοδεύτηκε από διάφορα δημοσιεύματα από τα μέσα ενημέρωσης.
Στην Ακριτική Θεσπρωτία όμως εμφανίστηκε σαν δημοσίευμα ένα κατάπτυστο κείμενο που προσπαθεί να διαμορφώσει μια πολύ αρνητική εικόνα με ανθελληνικό χρώμα για αυτή την επίσημη α) Θεσμική επίσκεψη στο Ιστορικό Σούλι και β) Εθνική κυβερνητική ενέργεια που απευθύνεται στους Θεσπρωτους και την Ήπειρο συνολικότερα.
Δυστυχώς εμφανίστηκε στην Θεσπρωτία τέτοιο κείμενο/α με χαρακτηρισμούς συκοφαντικούς για ανυπόστατες δαπάνες του ΕΣ και του ΥΠΕΘΑ. Κείμενο από δύσκολα ανιχνεύσιμο και συρρικνωμένο μέσο τοπικής ενημέρωσης που μειώνει τους οποίους αναγνώστες έχει.
Το συγκεκριμένο μέσο καθαρά συκοφαντεί και φτάνει σε σημείο να λοιδορεί ακόμη και τον σωματοτυπο του Υπουργού θεωρώντας ότι αυτό είναι η ουσία της ενημέρωσης για ένα τέτοιο σημαντικο θέμα. Είναι βέβαιο ότι η γραφίδα του συντάκτη του κειμένου δεν επικοινωνούσε με λογική! Δηλαδή αντί να σέβεται το δημοσιογραφικο του έργο, προτιμά να προβοκάρει αισχρά κάθε ουσιαστική προσπάθεια για τον τοπο μήπως και καταφέρει με αυτή την τακτική να φύγει από την αφάνεια και να προσελκύσει ‘κανα δυο παραπάνω αναγνώστες.
Είναι βέβαιο όμως ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά με δόλια παραπληροφόρηση κάθε άλλο παρα δημοσιογραφική είναι.
Δεν είναι στην κοινή λογική μας, Έλληνας, Ηπειρώτης, Θεσπρωτος Ακρίτας, απόδημοι Ηπειρώτες να μην αντιλαμβάνεται την σημασία μια τέτοιας παρουσίας στην εποχή που διανύουμε. Όμως η συκοφαντικά λογική των δήθεν υπέρ εξόδων μιας κυβερνητικής προσπάθειας που επιτέλους τολμά να αλλάξει ριζικά χαρακτήρα η σε συνολική εγκατάλειψη Αφύλαχτη & φτωχή Ήπειρος, περιορίζεται σε κριτική για τον σωματοτυπο του ΥΠΕΘΑ.!
Φανερή η λογική και τα γλοιώδη κίνητρα των υποστηρικτών του ραγιαδισμού στα «τέσσερα» που προτιμάνε την αδιαφορία, τον τρόμο, την υποταγή και εμφανίζουν τις άκρως αναγκαίες δαπάνες του ΕΣ σαν δικαιολογία της προηγουμένης εγκληματικής απραξίας και απόλυτης εγκατάλειψης της Ηπείρου.
Λυπάμαι αλλά δεν αρμόζουν σε Θεσπρωτους Ακρίτες τέτοια Μέσα Ενημέρωσης! Αυτό είναι “Υποτιθέμενη ενημέρωση” με φανερό κίνητρο προβοκάτσιας που κατευθύνει στο «ολοι να είμαστε αδιαμαρτύρητα ανεύθυνοι άπραγοι χωρίς πολιτική βούληση και πατριωτισμό και να έχουμε ολοι το ιδιο καλούπι». Δεν είναι αυτό διασταυρωμένη δημοσιογραφική ενημέρωση! είναι μια φτηνή τελειωμένη από πνευματικό μελάνι γραφίδα ενός μάλλον απελπισμένου τραγικού απολιθώματος χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας εξέτασης γεγονότων, σεβασμού προς αναγνώστες και με παντελή έλλειψη Ηπειρωτισμου.
Ωστόσο ας πάμε σε μερικά σημαντικά ..σημειώνοντας στην μνήμη την τελευταία φορά που ΥΠΕΘΑ επισκέπτεται την Ακριτική Ήπειρο σε τέτοιο εύρος.
Επίσης σημειώστε την σημασιολογική πρακτική με την παρουσία των ΕΔ στα σύνορα που γείτονες που εμείς βασανιστικά υποδεχθήκαμε τώρα προκλητικά τα αμφισβητούν.
Ακόμη σημειώστε παρακαλώ πόσα δελτία εγκληματικότητας με θύματα και αλλά δημοσιεύματα και πόσες διαμαρτυρίες έχουν γίνει για την Αφύλαχτη Ήπειρο.!
Μια Αφύλαχτη Ήπειρος μια περιοχή που αποδομηθηκε από ασφάλεια και δομή για δήθεν περιορισμό των δαπανών! Μηδενική ασφάλεια χιλιάδες περιστατικά, θύματα, φόβος τρομος και διάτρητα σύνορα με υψηλή εγκληματικότητα!
Αυτά βέβαια ο τοπικος τύπος φαίνεται δεν τα υπολόγισε όταν συνέταξε το κατάπτυστο δημοσίευμα! Αυτά σίγουρα δεν τα καταλαβαίνουν οσοι ζουν στην μίζερη ασφάλεια του μικρόκοσμου τους.
Τέλος αφού αναλογιστούμε ολα αυτά τα σημαντικά χωρίς λαϊκίστικες κορόνες αλλά με σύνεση σοβαρο λογο καλο είναι να ερμηνεύσουμε και το νέο σχέδιο ενίσχυσης των συνόρων και φυλακίων της Ακριτικής Ηπείρου για τους Ακρίτες αλλά και για ολη την Ήπειρο. Ενας υπολογισμός το ποια φυλάκια επισκέφθηκε ο ΥΠΕΘΑ μετα τον Εορτασμό του Σουλιου θα ήταν πραγματικά ρεπορτάζ!
Κατάληξη ... Είχε πολύ καρό ΥΠΕΘΑ να κάνει τέτοια περιοδεία οπως αρμόζει στα σύνορα μας, στους ανθρώπους στην πατρίδα μας .....αλλά ανέλπιστα ανθελληνικά και μόνο μικροκομματικά αυτο ενοχλεί. Ενοχλεί η παρουσία των ΕΔ με τον ΥΠΕΘΑ γιατί για μερικούς θα έπρεπε στα ΙΜΙΑ να πάει κολυμπώντας και ίσως στο Σούλι πεζοπορία!
Είναι κρίμα σε αυτο τον τοπο ειδικά την Θεσπρωτία μερικοί ακόμη να προτιμούν και να απαξιώνουν, να συκοφαντούν την αληθινή πρόθεση τον πατριωτισμό, το καθήκον και το ενδιαφέρον με υψηλά αντανακλαστικά στο βωμό ενός αγκυλωμένου μικροκομματισμού που υποψιαζει επικίνδυνα.
 
Με εκτίμηση για την Θεσπρωτία
Κωνσταντίνος Σ. Κωνσταντινου
Πολιτευτής Θεσπρωτίας ΑΝΕΛ
Read More »
ΜΕ… ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΛΟΓΟ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ… ΚΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ (;) ΤΟΥ ΑΓΝΩΜΟΝΑ ΜΕ… ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΛΟΓΟ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ… ΚΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ (;) ΤΟΥ ΑΓΝΩΜΟΝΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξιδεύει στην Πρέβεζα

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξιδεύει στην Πρέβεζα


Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξιδεύει στην Πρέβεζα για να μιλήσει για τα Παραμύθια και να  την σπουδαιότητα τους στην ανάπτυξη του παιδιού. Φιλοξενούμενη η ομάδα του κέντρου από  το Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας και τις δομές της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (πρόγραμμα Ψυχαργώ), θα μιλήσουν για την σπουδαιότητα των Παραμυθιών στην ανάπτυξη των παιδιών, την Κυριακή 21-06-2015 και ώρα 19:00. 
 
Συγχαρητήρια στον συμπολίτη μας και υπεύθυνο της Κιβωτού Εξέλιξης, Τάσο Μώκα, που για ακόμη φορά διαφημίζει την πόλη μας.
Read More »
Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξιδεύει στην Πρέβεζα Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξιδεύει στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Σπουδαίος αρχαίος οικισμός στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Σπουδαίος αρχαίος οικισμός στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας

 
 
Σπουδαίος αρχαίος οικισμός στο Λαδοχώρι Ηγ/τσας, είναι άγνωστος στους πολλούς! Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ειρηνικής περιόδου των δύο πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων, μετά την πλήρη ρωμαϊκή επικράτηση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. 
Ο οικισμός εγκαταλείφθηκε οριστικά στα μέσα του 6ου αι. μ.Χ. 
 
Με την προχριστιανική φάση του οικισμού του Λαδοχωρίου σχετίζεται, η εκτεταμένη νεκρόπολη των αυτοκρατορικών χρόνων στην περιοχή της βόρειας εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας. 
 
Πρόκειται για ένα σύνολο 28 τάφων, διαφόρων τύπων, μεταξύ του 2ου και των αρχών του 3ου αιώνα μ.Χ. 
Στην πλειονότητά τους οι τάφοι ήταν κεραμοσκεπείς-καλυβήτες και κτιστοί κιβωτιόσχημοι. 
Τα κτερίσματα που συνόδευαν τους νεκρούς ήταν κυρίως πήλινα άβαφα αγγεία καθημερινής χρήσης, όπως οινοχόες, χυτροειδή αγγεία, λεκανίδες, μόνωτα κύπελλα και λυχνάρια. 
 
Βρέθηκαν, επίσης, αρκετά χάλκινα μικροαντικείμενα, όπως βελόνες, μία αγκράφα και χάλκινες πόρπες, καθώς και πολλά χάλκινα και ασημένια νομίσματα των αυτοκρατορικών ρωμαϊκών χρόνων. 
 
Ακόμη εντοπίστηκε συλημένος ταφικός θάλαμος, με θραύσματα τεσσάρων μαρμάρινων αττικών σαρκοφάγων, που χρονολογούνται από τις αρχές του 2ου ως τις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. 
Η σαρκοφάγος, που σώζεται σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες, απεικονίζει ομηρικές σκηνές. 
 
 Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Κασσιανή Λάζαρη "στο λειτουργικό ιστό του οικισμού εντάσσονται τρεις αγροικίες, μία στα βόρεια του κόλπου της Ηγουμενίτσας στη θέση "Τρουμπέ" Νέας Σελεύκειας, μία στα νότια του κόλπου στη θέση "Ζάβαλι" και τέλος μία στα ανατολικά του οικισμού, στην περιοχή της περιφερειακής οδού της πόλης της Ηγουμενίτσας". 

Read More »
Σπουδαίος αρχαίος οικισμός στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας  Σπουδαίος αρχαίος οικισμός στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Στο τελικό συνέδριο του έργου MED-PCS στην Ταραγόνα της Ισπανίας ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Στο τελικό συνέδριο του έργου MED-PCS στην Ταραγόνα της Ισπανίας ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των 2 Ελλήνων Εταίρων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας) του έργου “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic”, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Τελικού Συνεδρίου και των Τεχνικών - Εκπαιδευτικών Συναντήσεων, που διοργάνωσε η Λιμενική Αρχή της Ταραγόνα, στο πλαίσιο του έργου MED-PCS του Προγράμματος MED, το διήμερο 10 & 11 Ιουνίου 2015, στο Λιμάνι της Ταραγόνα στην Καταλονία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του MED-PCS από τους 7 Εταίρους του έργου, που προέρχονται από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Επίσης, εκπρόσωποι από διάφορες Λιμενικές Αρχές της Ευρώπης (Βαρκελώνη, Ρότερνταμ, Καρθαγένη, Ταραγόνα, Μπάρι) μετέφεραν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των PCS - Port Community Systems, στην Ισπανία, στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα (Ισπανία), της Καρθαγένης (Ισπανία), του Μπάρι (Ιταλία) και της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα). Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα Πληροφοριακά Συστήματά τους μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.


Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του έργου στη διεύθυνση www.med-pcs.eu, εγγραφείτε και αποκτήστε πρόσβαση μέσω του λογαριασμού σας στο φόρουμ, στην πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και μάθετε επίσης τα τελευταία νέα μέσω των διαθέσιμων newsletters.
Read More »
Στο τελικό συνέδριο του έργου MED-PCS στην Ταραγόνα της Ισπανίας ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Στο τελικό συνέδριο του έργου MED-PCS στην Ταραγόνα της Ισπανίας ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο η Δήμαρχος Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο η Δήμαρχος ΣουλίουΣτις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού, με αφορμή τα 71 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Καλόγηρος Γιώργος. 


 
Συγκεκριμένα την Τρίτη 9/6/2015 στο μουσείο του ολοκαυτώματος του Διστόμου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών. Κύριο θέμα ήταν η διεκδίκηση των αποζημιώσεων σε έμψυχο δυναμικό, περιουσίες και υποδομές της χώρας από τους Γερμανούς και το κατοχικό δάνειο. Οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας διατράνωσαν τη βούληση τους για την διατήρηση της μνήμης των ολοκαυτωμάτων από «οφειλόμενο καθήκον και τιμή προς τους εκτελεσθέντες» της περιοχής. Επίσης το διοικητικό συμβούλιο μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», που στόχο έχει και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, τόνισε τη συνεργασία με το Εθνικό συμβούλιο για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και υπογράμμισε τη στήριξή του στις σχετικές πρωτοβουλίες της Βουλής και της ελληνικής κυβέρνησης. 


 
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τις δυνάμεις των Ες-Ες, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολαου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου, όπου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης μεταξύ άλλων έδωσε ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η πρόεδρος της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπουλου.
Read More »
Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο η Δήμαρχος Σουλίου Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο η Δήμαρχος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Πρόχειρος Διαγωνισμός 44.956,50€ για ενέργειες δημοσιότητας και προβολής Ιστορικού Μονοπατιού προς Άγιο Αρσένιο

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Πρόχειρος Διαγωνισμός 44.956,50€ για ενέργειες δημοσιότητας και προβολής Ιστορικού Μονοπατιού προς Άγιο Αρσένιο


O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη οικονομική προσφορά, για την ανάδειξη αναδόχου του Υποέργου με τίτλο:« Ενέργειες Δημοσιότητας και προβολής» του έργου Ανάδειξη-Βελτίωση Ιστορικού Μονοπατιού προς Άγιο Αρσένιο, συνολικού προϋπολογισμού 44.956,50€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το Υποέργο ανήκει στην Πράξη «Ανάδειξη και Βελτίωση Ιστορικού Μονοπατιού προς Άγιο Αρσένιο», η οποία έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας "03 - του Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" και θα χρηματοδοτηθεί κατά 95% από το ΕΤΠΑ και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις ή κοινοπραξίες η υπό σύσταση κοινοπραξίες των ανωτέρω σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους τα οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην παροχή υπηρεσιών παρόμοιων με αυτό του διαγωνισμού.

Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00π.μ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής η οποία συγκροτήθηκε με την αριθ.174/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ύψος της οποίας πρέπει να αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% (άρθρο 157 Ν. 4281/2014) επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς Φ.Π.Α , ήτοι ποσού 731,00€ και να έχει χρονική ισχύ τουλάχιστον 120 ημέρες, μετά την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού

Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της περιληπτικής διακήρυξης θα βαρύνουν τον ανάδοχο (άρθρο 46 Ν.3801/09 ΦΕΚ 163Α/04-09-2009

Αντίγραφο της διακήρυξης διατίθεται από το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:30’ πμ έως 13:30’, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση http://www.igoumenitsa.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνηση ή πληροφορία κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την αρμόδια επικοινωνίας του Έργου για το Δήμο Ηγουμενίτσας, κα Ιφιγένεια Κώτσια, τηλ 2665 361 212, email: igoumen2@otenet.gr
Read More »
Πρόχειρος Διαγωνισμός 44.956,50€ για ενέργειες δημοσιότητας και προβολής Ιστορικού Μονοπατιού προς Άγιο Αρσένιο Πρόχειρος Διαγωνισμός 44.956,50€ για ενέργειες δημοσιότητας και προβολής Ιστορικού Μονοπατιού προς Άγιο Αρσένιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας
 
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Διακηρύσσει μειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.Το μίσθιο πρέπει να βρίσκεται στην ΔΚ Ηγουμενίτσας,και συγκεκριμένα στην περιοχή που να περικλείεται από τις οδούς Τζαβέλαινας - Κύπρου – 28ης Οκτωβρίου – Εθνικής Αντιστάσεως-Τζαβέλαινας.Να είναι ισόγειο οίκημα συνολικού εμβαδού τουλάχιστον ενενήντα (90) τ.μ., με δύο (2) αίθουσες, ένα (1) βοηθητικό χώρο, τρεις (3) τουαλέτες, ( μια για το προσωπικό και δύο για τα νήπια), καθώς και ύπαρξη ικανοποιητικού αύλειου χώρου.

Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται για τρία έτη (3) με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία έτη (3).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης, καταθέτοντας την αίτηση και τα δικαιολογητικά από τις 16/06/2015, ημέρα Τρίτη έως και τις 30/06/2015, ημέρα Τρίτη. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο ο οποίος συνοδεύεται από αίτηση συμμετοχής στη δημοπρασία (εκτός του φακέλου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα), υπόψη της Γραμματείας Οικονομικής Επιτροπής. Η Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής θα αποστείλει τα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας του ακινήτου, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων, περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της διακήρυξης. Στη συνέχεια θα οριστεί ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας στην οποία θα καλεστούν με αποδεικτικό, να λάβουν μέρος μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα. Η αναλυτική διακήρυξη διατίθεται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα, στο ισόγειο), τηλ.: 2665361254 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, http://www.igoumenitsa.gr .
Read More »
Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Ημερίδα στην Παραμυθιά για εναλλακτικές καλλιέργειες και για καλλιέργεια λεβάντας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Ημερίδα στην Παραμυθιά για εναλλακτικές καλλιέργειες και για καλλιέργεια λεβάντας (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ημερίδα με θέμα: "Η κρίση ως Δεύτερη ευκαιρία" όπου ο γεωπόνος Βασίλης Μουσελίμης ο οποίος αναφέρθηκε σε εναλλακτικές καλλιέργειες οι οποίες μπορούν να δώσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες ενώ η συζήτηση με τους θεατές εστιάστηκε και στην μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας. Ο γεωπόνος απάντησε σε πολλές απορίες των θεατών. Στο δεύτερο μέρος η γεωπόνος Κελεσίδου Μαρία παρουσίασε την καλλιέργεια της Λεβάντας εξηγώντας όλες τις λεπτομέρειες από την προμήθεια των φυτών μέχρι την εμπορική διάθεση τους.
 
Στην ημερίδα συμμετείχαν και οι Πετρίδης Παναγιώτης και Μιλτιάδης Γονιάδης οι οποίοι παρουσίασαν την μέχρι τώρα δουλειά που έχουν κάνει με την Λεβάντα και τα προϊόντα τους. Δυστυχώς την ημερίδα την παρακολούθησαν λίγοι δημότες του δήμου Σουλίου και ελάχιστοι αγρότες. Ακόμα και σε ακαδημαϊκό επίπεδο θα ήταν καλό η αίθουσα να ήταν γεμάτη από αγρότες και φιλόδοξους αγρότες καθώς η γνώση είναι δύναμη.
Την ημερίδα παρακολούθησαν η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Νικόλας Κάτσιος ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Δημήτρης Σακαρέλης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άρης Μαρέτας, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Κωσταράς, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Στέργιος Αναστασίου, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Δείτε στο βίντεο από το STEP που ακολουθεί, τον χαιρετισμό της δημάρχου Σουλίου και του αντιπεριφερειάρχη:
 
Read More »
Ημερίδα στην Παραμυθιά για εναλλακτικές καλλιέργειες και για καλλιέργεια λεβάντας (+ΒΙΝΤΕΟ)  Ημερίδα στην Παραμυθιά για εναλλακτικές καλλιέργειες και για καλλιέργεια λεβάντας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

51 εποχικές προσλήψεις σε 7 δημους της Ηπείρου 8 θέσεις σε Ηγουμενίτσα και 14 στον Δήμο Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
51 εποχικές προσλήψεις σε 7 δημους της Ηπείρου
8 θέσεις σε Ηγουμενίτσα και 14 στον Δήμο Σουλίου


Εγκρίθηκε η σύναψη 51 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της Ηπείρου για το έτος 2015. 
 
Αναλυτικά οι θέσεις στην Ήπειρο -ανά δήμο- κατανέμονονται ως εξής:

Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων: 5 θέσεις,
Δήμος Μετσόβου: 3 θέσεις,
Δήμος Αρταίων: 10 θέσεις,
Δήμος Πρέβεζας: 9 θέσεις,
Δήμος Πάργας: 2 θέσεις,
Δήμος Ηγουμενίτσας: 8 θεσεις και
Δήμος Σουλίου: 14 θέσεις.
Read More »
51 εποχικές προσλήψεις σε 7 δημους της Ηπείρου 8 θέσεις σε Ηγουμενίτσα και 14 στον Δήμο Σουλίου 51 εποχικές προσλήψεις σε 7 δημους της Ηπείρου 8 θέσεις σε Ηγουμενίτσα και 14 στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Στη Βουλή το αεροπλάνο και τα ελικόπτερου του Καμμένου

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Στη Βουλή το αεροπλάνο και τα ελικόπτερου του Καμμένου

 
 
Την ιδιαίτερη προτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα πτητικά μέσα επισημαίνει ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης με νέα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που διαβίβασε στην Βουλή.

Ο βουλευτής κατηγορεί τον υπουργό Πάνο Καμμένο για αλόγιστη σπατάλη, οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων ταμείων και έλλειψη συναίσθησης της οικονομικής συγκυρίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει πως «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με στρατιωτικό αεροπλάνο και μετέβη στο Σούλι με δύο μάλιστα στρατιωτικά ελικόπτερα» και επισημαίνει πως με τον τρόπο αυτό «επιβαρύνονται τα πτητικά μέσα με επιπλέον ώρες πτήσεων χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη ή έκτακτος λόγος.

Η επιβάρυνση με επιπλέον ώρες πτήσεις προκαλεί φθορά στα πτητικά μέσα και κατά συνέπεια μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο ρόλος των συγκεκριμένων πτητικών μέσων δεν είναι η μεταφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για επισκέψεις».

Τονίζει τέλος πως οι συγκεκριμένες « επανειλημμένες ενέργειες προκαλούν τη κοινή γνώμη και επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που πρέπει να είναι βασικός στόχος ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών» και ρωτά τον υπουργό : «Πόσο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη η πτήση σας με στρατιωτικό αεροπλάνο στα Ιωάννινα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει το ακριβές κόστος της πτήσης στα Ιωάννινα.

Για ποιους λόγους επιλέξατε ως μέσο μετακίνησής σας για ακόμα μια φορά πτητικό μέσο και συγκεκριμένα στρατιωτικό αεροπλάνο, ενώ έχετε στη διάθεσή σας για τις μετακινήσεις σας το υπουργικό όχημα ή ενώ ακόμα θα μπορούσατε να μεταβείτε στα Ιωάννινα με την κανονική πτήση του αεροπλάνου της γραμμής που χρησιμοποιούν και οι πολίτες; Για ποιους συγκεκριμένα λόγους υπήρχαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα για τη μεταφορά σας στο Σούλι; Ποιοι αποτελούσαν την αποστολή; Πόσο κόστισε η πτήση των δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων στο ελληνικό Δημόσιο; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει το ακριβές κόστος των πτήσεων των δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων.

Πόσες ώρες πτήσεων έχετε καταγράψει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα και πόσο είναι το συνολικό κόστος των πτήσεών σας; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι ώρες πτήσεων που έχετε καταγράψει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα και το συνολικό κόστος των πτήσεών σας. Από πού προβλέπεται και σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιείτε πτητικά μέσα για τις μετακινήσεις σας κ. Υπουργέ; Οι συνεχείς μετακινήσεις σας με πτητικά μέσα δεν αποτελούν περιττή οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας;

Η επιβάρυνση των πτητικών μέσων και ιδιαίτερα των στρατιωτικών με επιπλέον ώρες πτήσεων χωρίς μάλιστα να συντρέχει επείγουσα ανάγκη ή έκτακτος λόγος δεν αποτελεί αιτία φθοράς για τα πτητικά μέσα και κατά συνέπεια περιττό οικονομικό κόστος; Ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με τη χρήση πτητικών μέσων για προγραμματισμένες περιοδείες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;»

Ο κ. Καμμένος μιλώντας πάντως το πρωί στην τηλεόραση του MEGA είπε ότι η κάρτα με την οποία πλήρωσε τον επίμαχο λογαριασμό στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Ουάσινγκτον ήταν δική του.

Παράλληλα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στη στήλη του ότι ο Πάνος Καμμένος του απέστειλε εξώδικο με το οποίο, όπως γράφει στα ΝΕΑ, «μου ζητεί να επανορθώσω ότι τη διαμονή του στο Four Seasons στην Ουάσινγκτον, σε αυτό το ταξίδι για το τίποτα, πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα».
Read More »
Στη Βουλή το αεροπλάνο και τα ελικόπτερου του Καμμένου  Στη Βουλή το αεροπλάνο και τα ελικόπτερου του Καμμένου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας-Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας-Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Διακηρύσσει μειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας-Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.Το μίσθιο πρέπει να βρίσκεται στην ΔΚ Ηγουμενίτσας,και συγκεκριμένα στην περιοχή που να περικλείεται από τις οδούς Διονυσίου Σκυλοσόφου, Κύπρου, Τζαβέλαινας, Κουγκίου Κιάφας, Κύκλωπα, 28ης Οκτωβρίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Διονυσίου Σκυλοσόφου.Να είναι ισόγειο οίκημα συνολικού εμβαδού τουλάχιστον εκατόν είκοσι (120) τ.μ., με δύο (2) αίθουσες, τουλάχιστον ένα (1) βοηθητικό χώρο, πέντε (5) τουαλέτες, (από δύο για κάθε αίθουσαγια χρήση από τα νήπια και μία για το προσωπικό), καθώς και ύπαρξη ικανοποιητικού αύλειου χώρου.

Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται για τρία έτη (3) με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία έτη (3).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης, καταθέτοντας την αίτηση και τα δικαιολογητικά από τις 16/06/2015, ημέρα Τρίτη έως και τις 30/06/2015, ημέρα Τρίτη. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο ο οποίος συνοδεύεται από αίτηση συμμετοχής στη δημοπρασία (εκτός του φακέλου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα), υπόψη της Γραμματείας Οικονομικής Επιτροπής. Η Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής θα αποστείλει τα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας του ακινήτου, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων, περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της διακήρυξης. Στη συνέχεια θα οριστεί ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας στην οποία θα καλεστούν με αποδεικτικό, να λάβουν μέρος μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα. Η αναλυτική διακήρυξη διατίθεται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα, στο ισόγειο), τηλ.: 2665361254 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, http://www.igoumenitsa.gr
Read More »
Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας-Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Δημοπρασία μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας-Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Πρόγραμμα τρίτη ηλικία και θάλασσα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015
Πρόγραμμα τρίτη ηλικία και θάλασσα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας


Το Τμήμα προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας υλοποιεί και για αυτό το καλοκαίρι τη δράση “Τρίτη ηλικία και θάλασσα” η οποία απευθύνεται κατά προτεραιότητα στα μέλη των ΚΑΠΗ (παράρτημα Ηγουμενίτσας και παράρτημα Μαργαριτίου).

Τα άτομα που θα συμμετάσχουν δε μπορούν να υπερβούν τα 56 για το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας και τα 29 για το ΚΑΠΗ Μαργαριτίου ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώνει συμμετοχή στα παραπάνω κέντρα.. Τα μέλη που θα συμμετάσχουν θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από νοσηλεύτρια .Ειδικότερα για το ΚΑΠΗ της Ηγουμενίτσας τα μπάνια θα γίνονται στο “ΚΕΝΤΡΙΚΟ” στη θέση όπου υπάρχει ναυαγοσώστης κάθε Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή από 18 Ιουνίου έως και 4 Αυγούστου ενώ για το ΚΑΠΗ Μαργαριτίου θα γίνονται στην παραλία “ELENABEACH” στην Πλαταριά από 6 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου.

Στοιχεία επικοινωνίας :
Τηλ. 26650-24555 Hγουμενίτσα
26650-94558 Μαργαρίτι
Read More »
Πρόγραμμα τρίτη ηλικία και θάλασσα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα τρίτη ηλικία και θάλασσα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015 Rating: 5

Σελίδες