Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας 


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

7 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
7 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών


Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν τις τελευταίες ώρες από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έτσι η πολύ καλή πορεία που καταγράφεται στην Ήπειρο τον τελευταίο ένα μήνα συνεχίζεται.

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Τρίτη 5 Μαΐου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
Ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος έχει μεταφερθεί από τη ΜΑΦ σε παθολογική κλινική είναι πολύ καλά στην υγεία του.
Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα τέσσερα (54) νέα δείγματα. Τα επτά από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα σαράντα επτά αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Τα έντεκα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν εννέα νέα δείγματα για εξέταση.
Από το σύνολο των τριακοσίων εβδομήντα τριών (373) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα εννέα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πεντακόσια εβδομήντα ένα (571) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τρία από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται πέντε πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα δειγμάτων.
Επίσης τρία πιθανά περιστατικά μετά από την δειγματοληψία τους βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά ογδόντα εννέα (89) δείγματα και όλα ήταν αρνητικά.
Read More »
7 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών 7 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας - Συνελήφθη ένας ημεδαπός

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Βαρύς οπλισμός βρέθηκε από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας - Συνελήφθη ένας ημεδαπός


Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας οδήγησαν στη σύλληψη άντρα, ο οποίος κατείχε βαρύ οπλισμό. 

Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα, σήμερα (05-05-2020) νωρίς το πρωί, σε χωριό του Νομού Θεσπρωτίας, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: 
· τρία πολεμικά τυφέκια «Kalashnikov», με ενσωματωμένες ξιφολόγχες, 
· πολεμικό τυφέκιο «Mauser», 
· τρεις ξιφολόγχες, 
· -1.324- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου «Kalashnikov», 
· επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 
· πέντε γεμιστήρες, για πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov», 
· δεκαέξι ταχυγεμιστήρες, 
· μία φυσιγγιοθήκη. 

Τα ανωτέρω πολεμικά τυφέκια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. 

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Βαρύς οπλισμός βρέθηκε από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας - Συνελήφθη ένας ημεδαπός Βαρύς οπλισμός βρέθηκε από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας - Συνελήφθη ένας ημεδαπός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη κλεφτρόνι στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Συνελήφθη κλεφτρόνι στην Ηγουμενίτσα


Χθες (04-05-2020) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε αρχικά από καφετέρια ένα τσαντάκι ημεδαπού, το οποίο περιείχε κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε από το εσωτερικό φορτηγού οχήματος εταιρείας διανομής τροφίμων, ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα. 

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, ποινής φυλάκισης (15) μηνών για κλοπή. 

Τέλος, στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Read More »
Συνελήφθη κλεφτρόνι στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθη κλεφτρόνι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Απομακρύνθηκε νεκρή καρέτα - καρέτα από την παραλία "Αρίλλα"

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Απομακρύνθηκε νεκρή καρέτα - καρέτα από την παραλία "Αρίλλα" 
 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, από το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στην παραλία “ΑΡΙΛΛΑ” Πέρδικας Νομού Θεσπρωτίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Read More »
Απομακρύνθηκε νεκρή καρέτα - καρέτα από την παραλία "Αρίλλα" Απομακρύνθηκε νεκρή καρέτα - καρέτα από την παραλία "Αρίλλα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: 6 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για την αντιπυρική περίοδο

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Δήμος Σουλίου: 6 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για την αντιπυρική περίοδο 


Στην πρόσληψη με επιλογή έξι (6) ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της πυροπροστασίας, προχωρά ο δήμος Σουλίου για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο:
ΥΕ Εργατών/τριών Γενικών καθηκόντων, 5 θέσεις
ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων έργων (τσάπας) 1 θέση

Οι υποψήφιοι θα πρεπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος, να είναι υγιείς και αρτιμελείς και να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα καλύψουν. Επισης θα πρεπε να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης.

Δικαιολογητικά:

Α) Για την ειδικότητα ΥΕ16 Εργατών/τριών Γενικών Καθηκόντων:
– Συνημμένη αίτηση (Συμπληρωμένη).
– Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
– Υπεύθυνη δήλωση:
(1) ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007.
(2) ότι δεν έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 και ότι το κρίσιμο 12μηνο έχουν ή δεν έχουν απασχοληθεί σε Δημόσια Υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94 και αν ναι, σε ποιο φορέα και το χρονικό διάστημα της απασχόλησης τους στο φορέα αυτόν.

Β) Για την ειδικότητα ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (τσάπας) όπως για την ειδικότητα ΥΕ εργατών/τριών Γενικών Καθηκόντων (Απαραίτητα δικαιολογητικά Α’) και συμπληρωματικά ανάλογα με τα ειδικά – τυπικά προσόντα που διαθέτει ο υποψήφιος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από σήμερα 30 Απριλίου 2020 ημέρα Πέμπτη μέχρι και 11 Μαΐου 2020 ημέρα Δευτέρα, στο Δημοτικό Κατάστημα Παραμυθιάς, οδός Κ. Καραμανλή 179 (πληροφορίες: τηλ. 2666360132 κ. Μαραζόπουλος Αθ.) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: smarazopoulos@paramythia.gr
Read More »
Δήμος Σουλίου: 6 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για την αντιπυρική περίοδο Δήμος Σουλίου: 6 προσλήψεις ορισμένου χρόνου για την αντιπυρική περίοδο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες


Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και της Εταιρείας Α. ΜΑΝΤΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε η σύμβαση της πράξης με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», ποσού 213.926,80€ για την προμήθεια υλικών που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λ.π.) στις παραλίες Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή και Πλαταριά. Η εν λόγω πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». 

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία στοχεύουν στην προσβασιμότητα, την αυτονομία και την ευκολία χρήσης για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακολούθως: 
· Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ, 
· Αποδυτήρια – ντουζ, 
· WC για ΑμΕΑ, 
· Χώρους σκίασης, 
· Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, 
· Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα, 
· Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση, 
· Εφαρμογή τηλεμετρίας & 
· Συναγερμός. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δείχνει για μια ακόμη φορά έμπρακτα την προσπάθειά του στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησης των ατόμων με ιδιαιτερότητες από το κοινωνικό σύνολο.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Καλείστε να συμμετάσχετε με τηλεδιάσκεψη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει την 5η Μαΐου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00’ για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Έκφραση γνώμης επί του σχεδίου κανονισμού τιμολογιακής πολιτικής του ΑΣΔΣΑ (Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) διαχειριστικής ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2020. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Επανεξέταση των με αριθμ. 341/2018 και 121/2019 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την υλοποίηση του έργου: “Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας.“ μέσω του μηχανισμού HELENA. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Αναμόρφωση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Παροχή παγίας προκαταβολής στο Δήμο και στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης στην Εταιρεία COSMOTE έκτασης της Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της ΔΕΥΑΗ για την υλοποίηση του έργου: ‘’ Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας’’. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το ΝΠΔΔ “ΠΑΚΠΠΟ” για την διεξαγωγή της διαδικασίας σύναψης, εποπτείας, επίβλεψης δημόσιας σύμβασης του έργου με τίτλο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΟΝ 1ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Έργο προσαρμογής λειτουργούντων παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών του (Π.Α.Κ.Π.ΠΟ) Δήμου Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017», με χρηματοδότηση ΠΔΕ ΥΠ. Εσωτερικών. 
-Εισηγήτρια: Ζεϊμπέκογλου Δέσποινα – Πρόεδρος Δ.Σ. “ΠΑΚΠΠΟ”. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Έγκριση κανονισμού λειτουργίας επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 119 . 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 38 . 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Παράταση της χρηματοδότησης των Δομών Κοινωνικής Παρέμβασης για την Φτώχεια στο πλαίσιο του ΕΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ» 2014-2020 , Υποέργο : 
α) «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας» της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο, παροχή συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002230 και κωδικός πρόσκλησης 27/2016 Α/Α ΟΠΣ 1564υου ΕΠ Ηπείρου, άξονας Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων». 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Παράταση της χρηματοδότησης των Δομών Κοινωνικής Παρέμβασης για την Φτώχεια στο πλαίσιο του ΕΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ» 2014-2020, Υποέργο : 
β) «Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας» της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, παροχή συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002230 και κωδικός πρόσκλησης 27/2016 Α/Α ΟΠΣ 1564υου ΕΠ Ηπείρου, άξονας Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων». 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 15ο 
Έγκριση παραχώρησης του γηπέδου Βασιλικού στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 16ο 
Έγκριση της με αριθμ. 18/2020 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 17ο 
Κατανομή Β’ δόσης 2020 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 18ο 
Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2019 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’. 
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Δημοτική Σύμβουλος. 

ΘΕΜΑ 19ο 
Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2019 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’. 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική – Δημοτική Σύμβουλος. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Μπαίνει πλαφόν στην αγορά μάσκας

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Μπαίνει πλαφόν στην αγορά μάσκας


Μέτρα ώστε να μην υπάρξει πανικός και έλλειψη στην αγορά μάσκας αποφάσισε να λάβει με εγκύκλιο της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και με τα αντισηπτικά και αλκοολούχα προϊόντα, με το πλαφόν να ισχύει μέχρι και σήμερα.

Πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν μόνο μια συσκευασία από τα φαρμακεία και τα υπόλοιπα καταστήματα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, Ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, Ταξί, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.
Read More »
Μπαίνει πλαφόν στην αγορά μάσκας Μπαίνει πλαφόν στην αγορά μάσκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας«Απόλυτα σύμφωνο με βασικούς στόχους της βιώσιμη ανάπτυξης, την προστασία του περιβάλλοντος, με αναπτυξιακή διάσταση» χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη σχετική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως κατανοεί την αμηχανία της γιατί βλέπει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει τη διαφορά εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ομιλίας: Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θέλω πρώτα απ’ όλα να εκφράσω τη χαρά μου που επιστρέφω στο Μέγαρο της Βουλής και την αίθουσα της Ολομέλειας ύστερα από σχεδόν ενάμιση μήνα.
Είμαι αισιόδοξος ότι η προσπάθεια να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας θα είναι το ίδιο επιτυχημένη όπως ήταν η μέχρι σήμερα διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας.
Όλοι μας καλούμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση.
Είναι πολλά αυτά που έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες, αλλά και πρόκειται να αλλάξουν στο μέλλον…
Αυτό που δεν είδαμε ωστόσο να αλλάζει, είναι ο τρόπος που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ…
Ένας τρόπος που πλέον του έχει γίνει «δεύτερη φύση», όπως φάνηκε άλλωστε στη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές.

Ακούστηκαν πάλι τα ίδια, μονότονα στερεότυπα:
για παράδοση του περιβάλλοντος σε επιχειρηματίες και κερδοσκόπους,
για εξυπηρέτηση συμφερόντων,
για ανάλγητους νεοφιλελεύθερους,
για παραβίαση του Συντάγματος και της κοινοτικής νομοθεσίας,
για «κλείσιμο του ματιού» σε ψηφοφόρους…

Ακούστηκαν επίσης πολλά για τη διαδικασία.
Ότι η διαμόρφωση κρίσιμων διατάξεων έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, κρυφά, χωρίς διαβούλευση, και ότι ο τρόπος με τον οποίο συζητείται και ψηφίζεται είναι αντικοινοβουλευτικός και αντιδημοκρατικός.
Ότι στην ακρόαση έπρεπε να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 φορείς, λες και είναι εφικτό ή σύμφωνο με τον Κανονισμό της Βουλής.

Έγινε περισσότερη κουβέντα για τη διαδικασία, λιγότερη – και ελάχιστα εποικοδομητική – κουβέντα για την ουσία.
Γιατί η ουσία είναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με βασικούς στόχους αυτού που λέγεται βιώσιμη ανάπτυξη!
Στόχους που ορίζονται στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, και που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να πετύχει με τις πολιτικές της.
Η δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης διατρέχει όλο το νομοσχέδιο!

Υπηρετείται η οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, με το βλέμμα στην ευημερία και των μελλοντικών γενιών.
Με αυτό το στόχο, δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και θα δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον:
Τις πιο γρήγορες και πιο απλές διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για την παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

Ενθαρρύνοντας μάλιστα τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπηρετούμε έναν άλλο στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι και στρατηγικός στόχος του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας μας:
Τη σταδιακή απολιγνιτοποιήση και την παραγωγή καθαρής ενέργειας, με σημαντικά μειωμένη - ως και μηδενική - επιβάρυνση για το περιβάλλον.
Υπηρετείται ακόμη ο στόχος της υπεύθυνης διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, των νερών μας και των δασών μας.
Σε αυτό συμβάλουν οι ξεκάθαροι και οριζόντιοι κανόνες για τις 4 ζώνες των περιοχών Natura.
Αλλά και το νέο πλαίσιο για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών που παρέχει μέσα και μηχανισμούς για την καλύτερη προστασία τους.

Υπηρετείται επίσης η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, με την καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων και άλλων αποβλήτων.
Αλλά και με τη σωστή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας.
Υπηρετείται, τέλος, ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης που αφορά τη μείωση των εκπομπών αερίων ώστε να πάμε σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και η ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.
Από αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίνεται σαφές αυτό που θέλουμε να πετύχουμε:
Είναι η προστασία του περιβάλλοντος, με αναπτυξιακή διάσταση!

Γι’ αυτό και είναι άστοχο αυτό που γράφτηκε στο υπόμνημα μιας αναγνωρισμένης περιβαλλοντικής οργάνωσης, ότι το νομοσχέδιο δεν έχει ξεκάθαρο στίγμα.
Έχει στίγμα, και αυτό είναι κρυστάλλινο!
Καταλαβαίνω την αμηχανία συναδέλφων της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
Γιατί βλέπουν μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει τη διαφορά εκεί που εκείνοι δεν κατάφεραν ή δε προσπάθησαν καν.

Γιατί, παρότι αυτοχαρακτηρίζονται ως η «Αριστερά της Οικολογίας», δεν έδωσαν λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Γιατί δεν προχώρησαν σε γενναίες αποφάσεις για την απολιγνιτοποίηση.
Γιατί δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τις καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των ΑΠΕ.
Γιατί δεν «έτρεξαν» τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, αποθαρρύνοντας μεγαλύτερους και μικρότερους επενδυτές.
Γιατί ανέχθηκαν το άναρχο και αυθαίρετο καθεστώς χρήσεων γης στις περιοχές Natura.
Γιατί δεν προσαρμόστηκαν στο κοινοτικό περιβαλλοντικό δίκαιο και έσυραν τη χώρα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Γιατί επέλεξαν την αντισυνταγματική και αντιπεριβαλλοντική ρύθμιση των οικιστικών πυκνώσεων.

Με τέτοιο «αμαρτωλό παρελθόν», με τέτοιες φτωχές επιδόσεις σε έναν χώρο που θεωρείτε ότι «παίζετε εντός έδρας», είναι κατανοητή η αμηχανία σας.
Είναι αναμενόμενη η προσπάθειά σας να πετάξετε τη μπάλα στην κερκίδα!
Να κάνετε κριτική εκτός θέματος.
Να καταλαβαίνετε ό,τι σας βολεύει να καταλάβετε.
Εμείς, δε θα σας ακολουθήσουμε!
Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την ουσία, αλλά δε θα σας χαρίσουμε τις εντυπώσεις!
Ερχόμαστε τώρα, εδώ, έτοιμοι από καιρό.

Και λέμε ότι το νομοθέτημα αυτό έρχεται να ανταποκριθεί σε ανάγκες του περιβάλλοντος, σε ανάγκες της οικονομίας, σε ανάγκες της κοινωνίας.
Και το κάνει σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το Σύνταγμα, με το κοινοτικό δίκαιο και φέρνοντας καλύτερες πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τους δύο τελευταίους μήνες οι πολίτες μάς έκριναν για την ψύχραιμη και μεθοδική διαχείριση μιας κρίσης δημόσιας υγείας που δεν είχε προηγούμενο.
Από δω και πέρα θα κρινόμαστε όλο και περισσότερο, όλο πιο αυστηρά, και για την ικανότητά μας να επανεκκινήσουμε την οικονομία.
Να πιάσουμε ξανά το νήμα της ανάπτυξης και της ευημερίας που θα διαχέεται στους πολλούς.
Αυτό κάνουμε και με αυτό το νομοσχέδιο.
Κι ας στενοχωρούμε ορισμένους, επειδή στα θέματα του περιβάλλοντος «τους βγήκαμε από τ’ αριστερά»!
Read More »
Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή;

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή;


Από τις 24 Ιανουαρίου έχουν διακοπεί οι εργασίες ανάπλασης του παραλιακού δρόμου Ηγουμενίτσας, από την πρώην αγροτική τράπεζα μέχρι το κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Η εταιρεία η οποία πραγματοποιεί το έργο, μειοδότησε στο διαγωνισμό με ποσοστό έκπτωσης 56,01% , δηλαδή 357.631,09€ συμπεριλαμβανομένων απρόβλεπτων 15% (45.188,82€) και της αναθεώρησης (11.183,50€). 

Προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι η 27 Σεπτεμβρίου 2020. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν και μάλιστα με γρήγορο ρυθμό, για να σταματήσουν στα τέλη του Ιανουαρίου.

Μάλιστα ο εργολάβος του έργου, μας είχε αποστείλει επιστολή, στην οποία ανέφερε πως θεωρεί μεγάλη παράλειψη της Διοίκησης του Ο.Λ.ΗΓ. που δε προβαίνει στην ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με το τι προβλέπεται να γίνει, αφού σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία του έχει ήδη υποστεί μέχρι τώρα ζημιά που εκτιμάται στις 80-100 χιλ. ευρώ, από προβλήματα που προέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019 πάντως, από τον ΟΛΗΓ έγινε η πληρωμή του πρώτου λογαριασμού, ύψους 120.945,50€ ενώ εχτές 4 Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε η εξόφληση του 2ου λογαριασμού ύψους 65.129,78€.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στις 20 Δεκεμβρίου 2020, ο ΟΛΗΓ προχώρησε σε έγκριση Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για το έργο (υπερβατικό), σύμφωνα με τον οποίο το ύψος της συνολικής δαπάνης της εργολαβίας αυξήθηκε πλέον στο ποσό των 409.579,81€.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους που το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, την ώρα μάλιστα που ο εργολάβος συνεχίζει και πληρώνεται.

Σίγουρα γνωρίζουν οι διοικούντες του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας αλλά και η τεχνική εταιρεία.

Μήπως είναι καιρός να ενημερωθούν και οι πολίτες που βλέπουν τις εργασίες να μη συνεχίζονται με ορατό τον κίνδυνο να πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, αυξάνοντας και την ταλαιπωρία τους;
Read More »
Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή; Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Σελίδες