Ανοιχτή επιστολή πολιτών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για το νέο κανονισμό πεζόδρομων

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Ανοιχτή επιστολή πολιτών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για το νέο κανονισμό πεζόδρομων


 
Κύριοι ,

Σε προηγούμενη αναφορά στον Δήμο , αναφερθήκαμε στην αδράνεια - χειμερία νάρκη γενικότερα του Δήμου και ειδικότερα των αρμόδιων αντιδημάρχων , για την ευπρέπεια και την λειτουργία του κέντρου της πόλης .
 
Ξαφνικά διαβάζουμε στον τοπικό τύπο ότι ο Δήμος θέτει σε διαβούλευση :
1. Θέμα : Παραλία Δρεπάνου .
2. Θέμα : Νέος κανονισμός πεζόδρομων .
 
Συγχαρητήρια !!! 
 
Ανακαλύψατε οτι για το χάλι του κέντρου της πόλης, φταίει ο κανονισμός των πεζόδρομων και θέλει αλλαγή !
 
Κύριοι επιτέλους εφαρμόστε τον ήδη υπάρχοντα κανονισμό τον οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή ψήφισε και δεν εφαρμόστηκε ποτέ . Αλλιώς κάθε κίνηση για κάθε άλλο θα θεωρηθεί ύποπτη .
 
Κύριοι , αφήστε τις πιέσεις που δέχεστε απο συγγενείς ή φίλους ή ψηφοφόρους...
 
Σεβαστείτε την περιουσία των ιδιοκτητών .
 
Σεβαστείτε την ησυχία των ενοικιαστών.
 
Σεβαστείτε τους εμπόρους .
 
Κύριοι όταν δημιουργήθηκε ο πεζόδρομος όλοι είχαμε στον νου έναν χώρο ηρεμίας και όμορφης αγοράς .
 
Αυτό το κατάντημα δεν θα το αφήσουμε να συνεχιστεί.
 
Αφήστε το κέντρο ήσυχο για του πολίτες. 
 
Κύριοι αναλάβατε την δημοτική αρχή με νέους αντιδημάρχους και νέους συμβούλους και βάλατε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών .
 
Εάν συνεχίσετε με αυτό το σκεπτικό και με αυτό τον ρυθμό η πόλη θα είναι σε λίγο χειρότερη απο πρίν .
 
Αν καταφέρετε και συγκριθείτε με τους προκατόχους σας αλοίμονο στους πολίτες και στην πόλη .
Ευαισθητοποιημένοι πολίτες
Read More »
Ανοιχτή επιστολή πολιτών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για το νέο κανονισμό πεζόδρομων Ανοιχτή επιστολή πολιτών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για το νέο κανονισμό πεζόδρομων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑΣυνάδελφοι, 
Μετά από δυόμισι μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-Α-ΝΕΛ μπορούμε να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. 

Συγκεκριμένα: Μετά την “επιτυχημένη” διαπραγμάτευση με τους “ Θεσμούς ” που θα οδηγούσε στην παραμονή στο ευρώ χωρίς μνημόνιο και η οποία συνεχίζεται, έχουμε ως πρώτο αποτέλεσμα την παραμονή σε “ πρόγραμμα ” με τα ευρώ να έρχονται με τρόπο που θυμίζει το μαρτύριο της σταγόνας. 

Παρά την – ομολογουμένως επιτυχημένη - επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνώντων, γεγονότα είναι η αυξανόμενη εκροή καταθέσεων, τόσο ιδιωτών καταθετών όσο και υπουργών (πρώην και νυν), η άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου εκτός από μισθούς και συντάξεις (ακόμα...) και η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ, του ΟΑΕΔ, του ΕΣΠΑ κλπ για την πληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ . 

Όταν οι κυβερνήσεις διαπραγματεύονται, σημασία δεν έχουν οι προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα. 

Διαψεύδονται πανηγυρικά όσοι ήλπιζαν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν έστω και λίγο καλύτερα, καθώς η παρατεινόμενη αβεβαιότητα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μη αναστρέψιμη βλάβη της χώρας που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στους πολίτες. 

Από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης παραπέμπονται στις Ελληνικές καλένδες: 
Το αφορολόγητο για όλους στις 12.000 ευρώ, ο βασικός μισθός των 751 ευρώ, η επιστροφή των απολυμένων-διαθεσίμων στις θέσεις τους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. 

Δεν αποτελούσε προεκλογική δέσμευση η διάλυση του κράτους με τις καταλήψεις Πανεπιστημίων, Δημοσίων κτιρίων, ακόμα και της Βουλής των Ελλήνων (!!!) από αντιεξουσιαστές. 

Το Θέατρο Σκιών με τίτλο τη δήθεν κατάργηση της Αξιολόγησης στην εκπαίδευση δεν έχει προηγούμενο. 

Η Αξιολόγηση πάγωσε μέχρι να επανέλθει “ βελτιωμένη ” με άλλη ονομασία και ταυτόχρονα πάγωσε και η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξή μας. 

Η διορατική θέση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ για αποσύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου από τον μισθό και το βαθμό και η σύνδεσή της μόνο με την επιμόρφωση παραμένει επίκαιρη. 

Ο μισθός του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού παραμένει στα 629 ευρώ (!!!) και οι δικοί μας μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι επι τετραετία, την ώρα που η συγκυβέρνηση φροντίζει τη συντεχνιακή της πελατεία δίνοντας αυξήσεις στους υπαλλήλους της ΔΕΗ των 1600 ευρώ (!!!) με τον ίδιο τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντιζε τη δική της πελατεία δίνοντας αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας. 

Απορία προκαλούν οι σχεδιασμοί της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση του ΑΣΕΠ και την επαναφορά της επετηρίδας και οι πειραματισμοί με τον ορισμό Διευθυντών των σχολικών μονάδων από τους Συλλόγους Διδασκόντων (άραγε η εκλογή θα γίνεται με κομματικά ψηφοδέλτια ;) ανοίγοντας νέα πεδία συνδιαλλαγής και πελατειακών λογικών μέσα στα σχολεία. 

Πάγια θέση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ είναι το σύστημα διορισμών να είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει την επιλογή εκπαιδευτικών και μέσω του ΑΣΕΠ και από τον πίνακα των αναπληρωτών και η επιλογή Διευθυντών να γίνεται μέσα από ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα ώστε τις θέσεις ευθύνης να τις υπηρετούν οι ΑΞΙΟΙ και όχι οι ΑΡΕΣΤΟΙ . 

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ έχοντας πλήρη επίγνωση της εποχής που ζούμε θεωρούμε ότι με χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να αποφορτιστεί ο όγκος της παράλογης κατασπατάλησης εργατοωρών για τη διεκπαιρέωση γραφειοκρατικών – διοικητικών εργασιών με την καθιέρωση ηλεκτρονικής καρτέλας μαθητή, ηλεκτρονικού βιβλίου φοίτησης, ηλεκτρονικής υπογραφής Διευθυντών κλπ. 

Επισημαίνουμε ότι την ώρα που στη Δημόσια Εκπαίδευση υπηρετούν περίπου 18.000 αναπληρωτές και τις “διαβεβαιώσεις” του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των αποσπάσεων σε εξωεκπαιδευτικούς φορείς και βουλευτικά γραφεία, πληθώρα εκπαιδευτικών αποσπάται εν μέσω σχολικής χρονιάς δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, για λόγους που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί... 

Εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική ησυχία και ανυπαρξία του δευτεροβάθμιου σωματείου μας (ΟΛΜΕ) που οι ανακοινώσεις της πλέον εξαντλούνται σε καταλόγους θεάτρων (!) και βιβλιοπωλείων , ενώ μέχρι να προκυρηχθούν οι βουλευτικές εκλογές μας καλούσε σε απεργιακούς αγώνες κάθε 10 μέρες (με προφανείς σκοπούς...). 

Το κενό βέβαια καλύπτεται επάξια από διχαστικές και δηλητηριώδεις ανακοινώσεις σκληρών κομματικών παρατάξεων. 

Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια νομιμότητας (αποδοχή παράνομης σύνθεσης του ΔΣ, κουρελοποίηση του καταστατικού, κινηματογραφική ανασύνθεση του προεδρείου με σκοπό την μη συμμετοχή του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ , ταχυδακτυλουργική εξαφάνιση του πρακτικού συνεδριάσεων της ΕΛΜΕ κλπ).

Αυτό που κάνει τα προηγούμενα να ωχριούν είναι ότι λειτουργεί ως απολογητής και εντολοδόχος των αποφάσεων της διοίκησης ανταποκρινόμενο πλήρως στο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλιστή , στεκόμενο απέναντι στο συνάδελφο που πλήττεται από τις διοικητικές αποφάσεις. 

Το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ παραμένοντας σταθερό στις θέσεις του και μακριά από κομματικές εξαρτήσεις αγωνιζόταν και εξακολουθεί να αγωνίζεται για την ενότητα του κλάδου και όχι για την ανάδειξη των ψεύτικων διαχωριστικών γραμμών. 

Καλούμε κάθε υγειώς σκεπτόμενο συνάδελφο να συνδράμει στην προσπάθεια για αποκομματικοποίηση του συνδικαλισμού και στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου. 

ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΙ 

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Read More »
ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: "Νεανική Επιχειρηματικότητα" στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και στο ΠΑΝΘΕΟΝ Δείτε μία από τις παρουσιάσεις

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: "Νεανική Επιχειρηματικότητα" στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και στο ΠΑΝΘΕΟΝ
Δείτε μία από τις παρουσιάσεις 


Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.0 π.μ στην αίθουσα Θεάτρου του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: "Νεανική Επιχειρηματικότητα" τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και το απόγευμα 19.30 μ.μ επαναλήφθηκε για το ευρύ κοινό στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ.

Ομιλητές ήταν:

Γιάννης Βρύσης, Επιχειρηματίας. Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με θέμα «Δράσεις Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. Στήριξη Επιχειρηματικότητας»

Βασιλική Β. Παππά, Msc, MA Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηγουμενίτσας με θέμα «Η Χρησιμότητα του Προγραμματισμού του Επαγγέλματος»

Βασίλης Παππάς ΒΑ, ΜΒΑ in Marketing Business & Marketing Consultant με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες και Προκλήσεις στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον»
Δείτε την παρουσίαση του κ. Παππά: 
Read More »
Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: "Νεανική Επιχειρηματικότητα" στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και στο ΠΑΝΘΕΟΝ Δείτε μία από τις παρουσιάσεις Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: "Νεανική Επιχειρηματικότητα" στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και στο ΠΑΝΘΕΟΝ Δείτε μία από τις παρουσιάσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ


Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή διορίστηκε κ ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διοικητή ο πρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος στην πρώτη του δήλωση διαβεβαίωσε τη λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας εντός του μηνός Απριλίου.
Αυτά είναι....
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, η ΝΔ στην εξουσία...
Read More »
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Άγρια συμπλοκή μεταξύ δυο παρεών νεαρών τα ξημερώματα

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Άγρια συμπλοκή μεταξύ δυο παρεών νεαρών τα ξημερώματα

Πανικός επικράτησε σήμερα τα ξημερώματα,στον πεζόδρομο της οδού Καλάρη,στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων,όταν δυο παρέες νεαρών άρχισαν να τσακώνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate , στην αρχή υπήρξε λεκτικό επεισόδιο,αλλά γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν και μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε στη άλλη ομάδα.
Οι νεαροί άρχισαν να χτυπιούνται άγρια με μπουνιές και κλωτσιές.
Οι γείτονες ειδοποίησαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα την αστυνομία και στο σημείο έσπευσε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Όταν όμως οι νεαροί είδαν πως οι αστυνομικοί πλησίαζαν στο σημείο,τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά,αφήνοντας πίσω τους αρκετές κηλίδες αίματος και...ένα παπούτσι!!!
Read More »
Άγρια συμπλοκή μεταξύ δυο παρεών νεαρών τα ξημερώματα Άγρια συμπλοκή μεταξύ δυο παρεών νεαρών τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Με τοπικό ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τους Διοικητές των Υ.ΠΕ. (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

Με τοπικό ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τους Διοικητές των Υ.ΠΕ. (+ΒΙΝΤΕΟ)Δείτε τη τοποθέτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, που συνήλθε σε συνεδρίαση εχτές Τρίτη,  με θέμα ημερήσιας διάταξης: 
Διατύπωση γνώμης, σύμφωνα με το ν.3918/2011, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με τα άρθρα 32 παρ. 5 και 49Α του Κανονισμού της Βουλής, μετά από ακρόαση των προτεινομένων, από τον Υπουργό Υγείας, για διορισμό: 
α) ως διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Αττικής, τον κ. Άγγελο Παπαδόπουλο 
β) ως διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Πειραιώς και Αιγαίου, τον κ. Νικόλαο Καρβούνη 
γ) ως διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας, τον κ. Γεώργιο Κίρκο 
δ) ως διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, τον κ. Νέστορα Αντωνίου 
ε) ως διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης, τον κ. Νικόλαο Ηγουμενίδη.
 
Read More »
Με τοπικό ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τους Διοικητές των Υ.ΠΕ. (+ΒΙΝΤΕΟ) Με τοπικό ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τους Διοικητές των Υ.ΠΕ. (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Προς ένταξη τα έργα διαχείρισης των αστικών λυμάτων στο παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Προς ένταξη τα έργα διαχείρισης των αστικών λυμάτων στο παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου


Στο τελικό στάδιο για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, εισήλθαν από σήμερα τέσσερα σημαντικά έργα για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος και της οικιστικής ανάπτυξης της Ηπείρου, που αφορά ιδιαίτερα το παράκτιο μέτωπο και το οικοσύστημα του Αμβρακικού. Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας έγινε η υπογραφή των τεσσάρων προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Ζηρού, Πρέβεζας, Πάργας και τη ΔΕΥΑ Άρτας με αντικείμενο τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.

Η υπογραφή έγινε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τους Δημάρχους Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη, Αρταίων κ. Χρ. Τσιρογιάννη, Πάργας κ. Αντώνη Νάστα και Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη.

Οι συμβάσεις έχουν ήδη περάσει επιτυχώς τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα έργα προωθούνται για ένταξη ως "εμπροσθοβαρή" στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 76.874.273,25 ευρώ, ενώ ο συνολικός εξυπηρετούμενος πληθυσμός ανέρχεται σε 54.800 άτομα.

Αναλυτικά οι εξυπηρετούμενοι οικισμοί με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς είναι οι εξής:
 • Πράξη Φιλοθέης: Οικισμοί: Ρόκκα, Χαλκιάδες, Καλαμιά και Καμπή Δήμου Άρτας και β' φάση Φιλιππιάδας- Επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδας. Προϋπολογισμός: 13.315.943,09 ευρώ.
 • Πράξη: Δίκτυα Αμβρακικού: Οικισμοί: Ανέζα, Καλογερικό, Ψαθοτόπι, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ανθότοπος). Προϋπολογισμός: 12.847.003,16 ευρώ
 • Πράξη Ζάλογγο: Οικισμοί: Λούτσα, Παραλία Λούτσας, Βράχος, Παραλία Βράχου, Παραλία Λυγιάς, Ριζά. Παραλία Ριζών, Καστροσυκιά, Παραλία Καστροσυκιάς, Νέα Σινώπη, Νέα Σαμψούντα, Αρχάγγελος, Κανάλι και κατασκευή ΕΕΛ Ζαλόγγου. Προϋπολογισμός: 36.538.686 ευρώ. 
 • Πράξη Άραχθος: Οικισμός: Ανέζα, Καλογερικό, Ψαθοτόπι, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ανθότοπος, Νεοχώρι, Παχυκάλαμος και Ακροποταμιά. Προϋπολογισμός: 1.685.000 ευρώ. 
 • Πράξη Άραχθος: Οικισμός: ΕΕΛ Νεοχωρίου & Δίκτυα Νεοχωρίου, Ακροποταμιάς, Παχυκαλάμου. Προϋπολογισμός 12.487.641 ευρώ.
Read More »
Προς ένταξη τα έργα διαχείρισης των αστικών λυμάτων στο παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου Προς ένταξη τα έργα διαχείρισης των αστικών λυμάτων στο παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Με τον Αντώνη Σαμαρά δείπνησε χθες το βράδυ ο Βασίλης Γιόγιακας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Με τον Αντώνη Σαμαρά δείπνησε χθες το βράδυ ο Βασίλης Γιόγιακας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κάνοντας τη δική του... ρελάνς στους εσωκομματικούς αμφισβητίες που συχνά πυκνά οργανώνουν δείπνα ο πρόεδρος της ΝΔ και σε μια προσπάθεια να συσφίξει τους δεσμούς του με τη νεότερη γενιά του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ, προσκάλεσε χθες στην αγαπημένη του ταβέρνα στην Κηφισιά τους νεοκλεγέντες βουλευτές του κόμματός του.

Ετσι, το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν σε γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς και δείπνησαν με τον πρώην πρωθυπουργό οι νέοι βουλευτές Κώστας Αχ. Καραμανλής, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Βλάσσης, Ιωάννης Αντωνιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Στέφανος Γκίκας, Βασίλης Γιόγιακας, Τάσος Δημοσχάκης και Νίκη Κεραμέως. Παρών ήταν επίσης ο Κώστας Μπούρας. 
Στο μενού της... συζήτησης η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και γενικότερα το πολιτικό σκηνικό, με τον πρόεδρο της ΝΔ να εκτιμά ότι η εικόνα του κόσμου για τη ΝΔ θα γίνει πιο θετική καθώς η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εταίρους θα προχωρά.


Read More »
Με τον Αντώνη Σαμαρά δείπνησε χθες το βράδυ ο Βασίλης Γιόγιακας (+ΒΙΝΤΕΟ) Με τον Αντώνη Σαμαρά δείπνησε χθες το βράδυ ο Βασίλης Γιόγιακας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση του Έργου MEDNET από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. για Χώρους Στάθμευσης και Θέσεις Αγκυροβολίου

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση του Έργου MEDNET από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. για Χώρους Στάθμευσης και Θέσεις Αγκυροβολίου


Το έργο MEDNET (Mediterranean Network for Custom Procedures and Simplification of Clearance in Ports), είναι ένα στρατηγικό έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας MED. Στο έργο συμμετέχουν δεκαοκτώ (18) εταίροι που συγκροτούν ένα εξαιρετικό σύνολο από Οργανισμούς Λιμένων, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα που προσφέρουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και άριστη συνεργασία. Το εταιρικό σχήμα προέρχεται από εννέα (9) χώρες της Μεσογειακής Λεκάνης (Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρος, Σλοβενία, Πορτογαλία, Κροατία και Αλβανία) έχοντας ως συντονιστής του έργου τη RAM - Rete Autostrade Mediterranee με έδρα στην Ιταλία.

Το MEDNET αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση και λειτουργία ενός συνεργατικού δικτύου μεταξύ των Λιμενικών Αρχών και των ειδικών – εμπειρογνωμόνων επί των μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, επικεντρώνοντας στη σωστή ανταλλαγή εμπειριών, γνώσης και απόψεων σχετικά με τις λιμενικές και τελωνιακές διαδικασίες καθώς και την απλοποίηση της εκκαθάρισης (clearance) για τα πλοία και τα φορτία. Στόχος είναι να δημιουργηθεί κοινή αντίληψη και προσέγγιση στη Μεσόγειο γύρω από τις προαναφερόμενες σχετικές διαδικασίες και να προωθηθεί η εισαγωγή και εφαρμογή κατάλληλων πληροφοριακών συστημάτων στα λιμάνια και πιθανώς και σε άλλους συνδεδεμένους μεταφορικούς κόμβους. 

Μέσω του «Παρατηρητηρίου Λιμενικών Λειτουργιών στη Μεσόγειο» http://www.med-observatory.ntua.gr/index.html, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του έργου, επιτυγχάνεται διαφανής ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάδοση της γνώσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών και την λιμενικής κοινότητας.

Επιπλέον, υλοποιείται ένα Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης που στοχεύει στην εναρμόνιση και την ομαλοποίηση των διαδικασιών ανάμεσα στους λιμένες με σκοπό τη δημιουργία ανοιχτής αγοράς μέσω της χρήση πληροφοριακών συστημάτων και απλοποιημένων διαδικασιών. Η ανάπτυξη του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης θα έχει εμφανείς συνέπειες στη διευκόλυνση των μεταφορών με την άρση των μη φυσικών εμποδίων και θα καταστήσει δυνατή την απρόσκοπτη διασυνοριακή θαλάσσια κυκλοφορία.

Στα πλαίσια του έργου αναλύθηκαν τα σημεία συμφόρησης που εμποδίζουν την αποτελεσματική ροή των πληροφοριών καθώς και τα τρέχοντα διοικητικά, ρυθμιστικά και τεχνικά εμπόδια. Παράλληλα εντοπίστηκαν ευκαιρίες με σκοπό την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών. Πραγματοποιήθηκε συγκριτική αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών με τη χρήση κατάλληλων κριτηρίων, όπως οι Βασικοί Δείκτες Απόδοσης (KPIs). Εκτός όμως από τις βέλτιστες πρακτικές προσδιορίστηκαν οι απαιτούμενες βελτιώσεις για ένα λιμάνι ώστε να φτάσει στο επίπεδο της ιδεατής λειτουργίας. Πιλοτικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται σε συγκεκριμένους λιμένες εξετάζουν τις επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές και τα αποτελέσματά τους.
 
Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στα πλαίσια του MEDNET εφάρμοσε δύο πιλοτικές δράσεις που είναι οι ακόλουθες:

Διαχείριση Χώρου Στάθμευσης. Αναπτύχθηκε πιλοτική εφαρμογή που επιτρέπει τη διαχείριση θέσεων στάθμευσης με τη χρήση ειδικών κανόνων ανά θέση, δυνατότητα γραφικής απεικόνιση των χώρων στάθμευσης του λιμένος και εμφάνιση σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης των θέσεων (δεσμευμένη/ελεύθερη) λαμβάνοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από ασύρματους αισθητήρες. Η πιλοτική εφαρμογή βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου και αναμένεται να οδηγήσει σε βελτιώσεις της διαχείρισης του χώρου στάθμευσης και την καλύτερη κατανομή των διαθέσιμων πόρων .

Διαχείριση Θέσεων Αγκυροβολίου. Η πιλοτική εφαρμογή επεκτείνει το υφιστάμενο Σύστημα Διαχείρισης Θέσεων Πρόσδεσης Πλοίων που υποστηρίζει σε πραγματικό χρόνο την όλη διαδικασία, μέσω της δημιουργίας συμπληρωματικού συστήματος για το χρονο-προγραμματισμό του ελλιμενισμού των πλοίων προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα απεικόνισης και διαχείρισης μελλοντικής κατανομής των θέσεων πρόσδεσης. Η ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία του παραπάνω συστήματος επιτρέπει τη ολοκληρωμένη διαχείριση των θέσεων πρόσδεσης και τη δημιουργία των σχετικών πλάνων ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε επιχειρησιακό επίπεδο, μέσω της δημιουργίας των σχετικών βασικών δεικτών επίδοσης (KPIs) του λιμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του έργου http://www.mednetproject.eu/
Read More »
Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση του Έργου MEDNET από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. για Χώρους Στάθμευσης και Θέσεις Αγκυροβολίου Ηγουμενίτσα: Υλοποίηση του Έργου MEDNET από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. για Χώρους Στάθμευσης και Θέσεις Αγκυροβολίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Τηλεοπτικό μήνυμα μαθητών της Παραμυθιάς και των Gorilistas για το lets do it Greece 2015 (BINTEO)

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Τηλεοπτικό μήνυμα μαθητών της Παραμυθιάς και των Gorilistas για το lets do it Greece 2015 (BINTEO)


Read More »
Τηλεοπτικό μήνυμα μαθητών της Παραμυθιάς και των Gorilistas για το lets do it Greece 2015 (BINTEO) Τηλεοπτικό μήνυμα μαθητών της Παραμυθιάς και των Gorilistas για το lets do it Greece 2015 (BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Aύξηση εσόδων 3,5% και λειτουργικών κερδών 25,5% για τη Minoan Lines

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Ηγουμενίτσα: Aύξηση εσόδων 3,5% και λειτουργικών κερδών 25,5% για τη Minoan Lines
 

Το 2014 αποτέλεσε μια περίοδο κατά την οποία συνεχίστηκε η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Minoan Lines, τόσο ως προς τον κύκλο εργασιών όσο και ως προς τα λειτουργικά και καθαρά κέρδη μετά από φόρους.
Ειδικότερα, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών της Minoan Lines για το 2014 διαμορφώθηκε σε € 168,2 εκ. 
Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 20,2 εκ. το οικονομικό έτος 2014, εμφανίζοντας αύξηση 25,5% (+ € 4,1 εκ.). 
Τέλος, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, για το 2014, διαμορφώθηκαν σε € 0,1 εκ. 
Κατά το έτος 2014, ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας συνέχισε να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης του μεταφορικού έργου, ως απόρροια της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών καθώς και του υψηλού ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών του κλάδου.

Η Εταιρεία, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, έχοντας υλοποιήσει μια σειρά αποφάσεων, βελτίωσε σημαντικά τις οικονομικές της επιδόσεις.
Όσον αφορά τον τραπεζικό δανεισμό, η Minoan Lines είναι απολύτως συνεπής στο πρόγραμμα αποπληρωμής των δανειακών της υποχρεώσεων και πληροί το σύνολο των οικονομικών όρων (covenants), όπως αυτοί αναγράφονται στη σχετική σύμβαση ομολογιακού δανείου.
Συνέπεια των παραπάνω είναι η μείωση των καθαρών χρηματοοικονομικών εξόδων της Εταιρείας κατά 44,2% περίπου το 2014 έναντι του 2013. Eπιπρόσθετα, το Μάρτιο του 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσού € 30,6 εκ. 

Σημειώνεται ότι, το Νοέμβριο του 2013 είχε ολοκληρωθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 50,5 εκ.
Οι παραπάνω εξελίξεις ενδυναμώνουν περαιτέρω τη χρηματοοικονομική διάρθρωση της Εταιρείας και της επιτρέπουν να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Γραμμή Αγκώνα & Τεργέστη
 
Η Εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στη γραμμή της Αδριατικής (Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Τεργέστη), ενώ την περίοδο από 25/7/2014 έως 08/09/2014 στο λιμάνι της Ραβέννα, επιτυγχάνοντας υψηλά μερίδια αγοράς.
Συγκεκριμένα, η Εταιρεία το 2014 διακίνησε 431 χιλ. επιβάτες, 101 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 82 χιλ. φορτηγά οχήματα. 
Τα μερίδια αγοράς στην αγορά της Αγκώνα ανήλθαν σε 48,5% για τους επιβάτες, 46,0% για Ι.Χ. αυτοκίνητα και 52,7% για φορτηγά αυτοκίνητα. 
Στο λιμάνι της Τεργέστης δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Aύξηση εσόδων 3,5% και λειτουργικών κερδών 25,5% για τη Minoan Lines Ηγουμενίτσα: Aύξηση εσόδων 3,5% και λειτουργικών κερδών 25,5% για τη Minoan Lines Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Φορτηγό "πάτησε" ΙΧ την ώρα που έβαζε βενζίνη

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Φορτηγό "πάτησε" ΙΧ την ώρα που έβαζε βενζίνη


Τροχαίο ατύχημα συνέβη εχτές, σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός φορτηγού έβαλε μπρος για να βγει από το πρατήριο, και δεν αντιλήφθηκε ΙΧ, μάρκας BMW, που βρίσκονταν στην αντλία, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές, δίχως ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. 

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Πρέβεζας, οι οποίοι και διενεργούν την προανάκριση του συμβάντος.
Read More »
Φορτηγό "πάτησε" ΙΧ την ώρα που έβαζε βενζίνη Φορτηγό "πάτησε" ΙΧ την ώρα που έβαζε βενζίνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Εγκατέλειψε μέσα στο φορτηγό 35 λαθρομετανάστες

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Εγκατέλειψε μέσα στο φορτηγό 35 λαθρομετανάστες


Εχτές το απόγευμα, άντρες της δίωξης λαθρομεταναστών Πρέβεζας, έπειτα από έλεγχο που διενέργησαν σε εγκαταλειμμένο φορτηγό στην περιοχή Πέτρα Πρέβεζας, διαπιστώθηκε πως στο εσωτερικό του , υπήρχαν στοιβαγμένοι 35 λαθρομετανάστες .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος αναζητείται, διέφυγε πιθανώς με όχημα που προπορεύονταν του φορτηγού. 
 
Οι 35 λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Πρέβεζας το οποίο και διενεργεί την προανάκριση.
Read More »
Εγκατέλειψε μέσα στο φορτηγό 35 λαθρομετανάστες Εγκατέλειψε μέσα στο φορτηγό 35 λαθρομετανάστες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικών αγαθών και φαρμακευτικού υλικού

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικών αγαθών και φαρμακευτικού υλικού


Το τμήμα προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα συγκεντρώσει στο χώρο των Κ.Α.Π.Η Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου και Πλαταριάς δωρεές των κάτωθι υλικών έως την Παρασκευή 3/4/2015:
 • Κρουασάν, πατατάκια, ατομικά μπισκότα, σοκολάτες
 • Υλικά για τόστ
 • Κρέμες στιγμής
 • Zελέ
 • Είδη γενικού καθαρισμού (φαράσια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, απορρυπαντικά, χαρτικά)
 • Φαρμακευτικό υλικό (παιδικά αντυπηρετικά, αντιβηχικά, αντιβιώσεις)
 • Επουλωτικές κρέμες βρεφών
για την κάλυψη αναγκών του σπιτιού φιλοξενίας της κιβωτού του κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Για τις δωρεές σας και οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κες Κωνσταντίνου Σταυρούλα, Μάμαλη Παναγιώτα, Στάθη Κωνσταντίνα στα τηλέφωνα 2665024555 (8:00-14:00) και 6946658833 (8:00-14:00 και 16:00-20:00)
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικών αγαθών και φαρμακευτικού υλικού Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση υλικών αγαθών και φαρμακευτικού υλικού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Αστροπαρατήρηση στην Μονή Γηρομερίου

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Αστροπαρατήρηση στην Μονή Γηρομερίου

Γιώργος Μαλαμίδης - thesprotia3d.gr


Υπάρχουν μέρη τόσο όμορφα και γαλήνια που πραγματικά δεν θέλεις να φύγεις. 
 
Μέρη ιερά όπως η Μονή Γηρομερίου στη Θεσπρωτία. 
 
Ο εσωτερικός χώρος της μονής φωταγωγείται φυσικά από την Σελήνη φτιάχνοντας ένα μαγικό σκηνικό. 
 
Μια πεντακάθαρη νύχτα όπως η χθεσινή (31/03/2015) ήταν μοναδική ευκαιρία για να βρεθώ εκεί μαζί με τον Κώστα. 
 
Η Μονή Γηρομερίου είναι άλλωστε από τις γνωστότερες μονές της Ελλάδας, τόσο για τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία που παρουσιάζει, όσο και για την ιδανική, φυσική της θέση σε πλαγιά, περιτριγυρισμένη από όρη που σχίζουν τον έναστρο ουρανό.
Read More »
Αστροπαρατήρηση στην Μονή Γηρομερίου Αστροπαρατήρηση στην Μονή Γηρομερίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Ακόμα 4 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Ακόμα 4 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


 
Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από υπάλληλο εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας μετά από ένδειξη σκλύλου βιοανίχνευσης να επιχειρούν να κρυφτούν σε Φ/Γ όχημα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
Επίσης, δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ένας εκ των ανωτέρω κατείχε και επέδειξε για τον ευατό του πλαστό δελτίο ταυτότητας Βουλγαρίας και για λογαριασμό του ανωτέρω συνοδευόμενου ανήλικου αδερφού του, ταξιδιωτικό έγγραφο Ελλάδος που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Ακόμα 4 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Ακόμα 4 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομείαΜε αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, και συμμεριζόμενοι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μας για το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι:

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση, αναμένεται να καταθέσει πολυνομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο θα κινηθεί σε μια νέα κατεύθυνση, έξω από προηγούμενες λογικές που έφεραν τη δημόσια υγεία σε αυτή την απαξίωση που βρίσκεται σήμερα.

Ανάμεσα στα άλλα, θα υπάρξει αλλαγή στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπάρχουν σήμερα, με τις οποίες θα καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή του ΕΟΠΥΥ. Επίσης η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα καθορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Υπερασπιζόμαστε την Υγεία ως θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό και όραμά μας η πλήρης αποεμπορευματοποίηση της. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός καθολικού Δημόσιου Συστήματος που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την αποκατάσταση, που θα παρέχει σε όλους δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Μάριος Κάτσης
βουλευτής Θεσπρωτίας - ΣΥΡΙΖΑ
Read More »
Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

YΠΟΘΕΣΗ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
YΠΟΘΕΣΗ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Ασφαλώς, όπως κατά καιρούς αποκαλύπτεται, η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει πολυσυζητηθεί και έχει θέσει την Αυτοδιοίκηση (τοπική και περιφερειακή) στο στόχαστρο της διαπλοκής.
Είναι δε αναμενόμενη αυτή η κατάσταση, γιατί τα σκουπίδια… κρύβουν χρήμα και ως εκ τούτου, υφίσταται τεράστια έως και άγρια σύγκρουση συμφερόντων.
Τα οποία συμφέροντα, βέβαια, έχουν ως πρώτο γνώρισμα, την αδυναμία στο εύκολο έως και μαύρο χρήμα, που, έτσι, μεταφράζεται σε δύναμη εξαγοράς συνειδήσεων, με πιο ευαίσθητες εκείνες των εμπλεκόμενων Αυτοδιοικητικών.
Για τον λόγο αυτό και με αφορμή τα όσα διαρρέουν και από την υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου, πρωτίστως στα ανακυκλώσιμα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν τη δύναμη της απόφασης ή του επηρεασμού, αλλά δεν έχουν αντιληφθεί (ακόμα;) αυτό το αλισβερίσι.
Αυτές τις ημέρες, όπως ήδη διαχέεται, αναμένεται να απασχολήσει την κοινωνία της Ηπείρου, σε γενικό αρχικά πλάνο, η υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών και κυρίως των ανακυκλώσιμων. Ας προετοιμαστούν, λοιπόν, πριν βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Η προειδοποίηση είναι στα καθήκοντά μας. Μετά την οποία, σειρά έχει η έρευνα, η αναζήτηση ευθυνών και τέλος η απόδοση.
Read More »
YΠΟΘΕΣΗ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ YΠΟΘΕΣΗ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΕΛΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ (ΘΑΜΜΕΝΟΣ Ή ΧΑΜΕΝΟΣ;)

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΕΛΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ (ΘΑΜΜΕΝΟΣ Ή ΧΑΜΕΝΟΣ;)Ήταν ο πνευματικός φάρος της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
Ήταν το στολίδι της νεολαίας μας και το καμάρι των γονιών τους.
Ως που ήρθαν οι φωστήρες της «αιρετής» Αυτοδιοίκησης, που έφεραν το νέο μεσαίωνα.
Αποφάσισαν, τότε, στο όνομα της… οικονομίας του Δήμου (τις δικές τους σπατάλες και ρεμούλες, τις θεώρησαν απαραίτητες) να κλείσουν τη βιβλιοθήκη, και τις χιλιάδες των τόμων των βιβλίων αποφάσισαν να τις στοιβάξουν σε μιαν αποθήκη στη Ρίζιανη.
Ναι. Τον Άγιο Γεώργιο, που τον έχει καταπλακώσει η υγρασία – σύννεφο, όπως σωστά αποφάνθηκε η Επιστήμη. Αντέδρασε τότε όλος ο πνευματικός κόσμος.
Οι νέοι διαμαρτυρήθηκαν για τον σκοταδισμό που επέβαλαν στον τόπο τους οι «άρχοντές» τους.
Οι υπεύθυνοι Θεσπρωτοί πολίτες, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, έφθασαν στα άκρα, στα πλαίσια ασφαλώς της νομιμότητας.
Όμως εκείνοι απτόητοι.
Τώρα κάποιοι ανήσυχοι νέοι, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, επανέρχονται στο θέμα, προκειμένου να ζητήσουν την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.
Όμως, φοβάμαι, ότι στους δίκαια και επαινετικά ανήσυχους νέους μας, διαφεύγει ένα γεγονός, σοβαρότατο:
Ουδείς από τους αρμόδιους της Αυτοδιοίκησης,, νυν και πρώην, γνωρίζει την τύχη αυτών των βιβλίων, των χιλιάδων τόμων.
Δεν γνωρίζει αν αυτός ο πολύτιμος πνευματικός θησαυρός έγινε ορεκτικό φαγητό των αρουραίων, με ή χωρίς εισαγωγικά.
Δεν γνωρίζει αν είναι, έστω και φαγωμένα, στην υγρή αποθήκη, που οι τότε φωστήρες της Αυτοδιοίκησης, επέλεξαν ως κατάλληλο χώρο φιλοξενίας τους.
Δεν γνωρίζει αν όλα αυτά τα βιβλία κοσμούν σήμερα ιδιωτικές βιβλιοθήκες, με το… αζημίωτο φυσικά, όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις της μαύρης αγοράς και της κλεπταποδοχής.
Όμως, ας μην προκαταλάβουμε κανέναν και τίποτε.
Θαρρούμε πως σοφότερο είναι να απευθυνθούμε στη σημερινή Δημοτική μας Αρχή και να ζητήσουμε να μας ενημερώσει, υπεύθυνα και με κάθε επισημότητα, για την τύχη της βιβλιοθήκης της ΝΕΛΕ, δηλαδή του λαού.
Η συνέχεια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Read More »
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΕΛΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ (ΘΑΜΜΕΝΟΣ Ή ΧΑΜΕΝΟΣ;) Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΕΛΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ (ΘΑΜΜΕΝΟΣ Ή ΧΑΜΕΝΟΣ;) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα που διοργάνωσε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα που διοργάνωσε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας
 
 
Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 παρακολούθησα μαζί με την οικογένειά μου καθώς και με συγγενείς και φίλους, τη συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα που διοργάνωσε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας.

Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό που εισέπραξα ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση και αισθάνθηκα μια μεγάλη ψυχική ανάταση ως μητέρα-θεατής-ακροάτρια.

Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση είναι το γεγονός ότι στη συναυλία συμμετείχαν παιδιά κάθε επιπέδου από τους αρχάριους ως τους πιο προχωρημένους.
 
Έτσι δόθηκε στα παιδιά ένα επιπλέον κίνητρο για την περαιτέρω ενασχόληση και πρόοδό τους στον τομέα αυτό.

Αισθάνθηκα επίσης ότι το όλο εγχείρημα ήταν το αποτέλεσμα μιας σωστά οργανωμένης και ομαδικής συνεργασίας όπου πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν τα παιδιά, μαζί βεβαίως και με τη σωστή καθοδήγηση και συνεπικουρία των καθηγητών τους.

Συγχαρητήρια για την ώθηση που δίνετε στον τομέα του πολιτισμού.
Με Τιμή Ε.Κ.
Read More »
Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα που διοργάνωσε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία με έργα για κλασική κιθάρα που διοργάνωσε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Ο Μάριος Κάτσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (BINTEO)

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Ο Μάριος Κάτσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (BINTEO)


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την τοποθέτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου:

"Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις"


Read More »
Ο Μάριος Κάτσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (BINTEO) Ο Μάριος Κάτσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (BINTEO) Reviewed by ebagelos on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Την Παρασκευή η πρώτη γενική συνέλευση του νέου ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικίου

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Την Παρασκευή η πρώτη γενική συνέλευση του νέου ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικίου


Το νέο Δ.Σ. Του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΟΓΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την πρώτη γενική συνέλευση μετά τις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου μας.

Στόχος της συνέλευσης είναι να γίνει ένας απολογισμός των μέχρι τώρα πεπραγμένων αλλά και να τεθούν σε πρόγραμμα οι επόμενες κινήσεις του Συλλόγου με την συμμετοχή όλων μας.

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του συλλόγου.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30

στην αίθουσα του συλλόγου.
Read More »
Την Παρασκευή η πρώτη γενική συνέλευση του νέου ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικίου Την Παρασκευή η πρώτη γενική συνέλευση του νέου ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικίου Reviewed by ebagelos on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Δείτε όλα τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα μέχρι το 2025 Πουθενά η σύνδεση της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
Δείτε όλα τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα μέχρι το 2025
Πουθενά η σύνδεση της Ηγουμενίτσας

Σιδηροδρομικό θα είναι οριστικά το μέλλον της χώρας. Όπως δείχνει το ΣΠΕΜ 2014-2025 η ζυγαριά σταματάει να είναι "μονόπαντη" με στόχευση μόνο σε δρόμους και τα επόμενα πολλά χρόνια τα σιδηροδρομικά έργα θα πάρουν τη σκυτάλη στα μεγάλα έργα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα δεν έχει καν ολοκληρωθεί ο βασικός σιδηροδρομικός άξονας της χώρας από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το ΣΠΕΜ προβλέπει έργα που φτάνουν το Σιδηρόδρομο σε ένωση από τη Θεσσαλία μέχρι τη Δυτική Μακεδονία.

Μέσα στο ΣΠΕΜ περιγράφεται η ολοκλήρωση των έργων που αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη και δρομολογεί συνολικά 30 σιδηροδρομικά έργα, πολλά από αυτά με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω έχουμε την νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Κοζάνη που είναι και το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο με κόστος 740εκ.ευρώ, την ολοκλήρωση του Προαστιακού της Αθήνας με επεκτάσεις σε Λαύριο και Ραφήνα αλλά και την ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης. Τα μεγάλα έργα έχου χωριστεί σε ευθύνη από ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ και φυσικά το κατασκευαστικό κομμάτι το αναλαμβάνει η ΕΡΓΟΣΕ.

Στα μεγάλα έργα που έρχονται είναι η αναβάθμιση και εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Στρυμόνας-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο η ηλεκτροκίνηση στη Θεσσαλία (Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος), έργα στη Δυτική Πελοπόννησο. Η σύνδεση με τα σημαντικά λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας επίσης έχει κριθεί ως κρίσιμος για το μέλλον.

Τέλος προγραμματίζεται η ολοκλήρωση στο Θριάσιο και νέα εμπορευματικά κέντρα σε Οινόη και Θεσσαλονίκη. 


Το ypodomes.com σας παραθέτει τα σιδηροδρομικά έργα όπως περιγράφονται από το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025.

1. ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 250.000.000 -ΕΡΓΟΣΕ
2.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ-ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΟΡΜΕΝΙΟ 113.000.000- ΟΣΕ
3.ΣΥΝΔΕΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΝΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 15.900.000 -ΟΣΕ
4.ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2.520.000-ΕΡΓΟΣΕ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
5.ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΛΑΥΡΙΟ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΡΑΦΗΝΑ 250.000.000-ΕΡΓΟΣΕ
6.ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΑΘΗΝΑ-3 ΓΕΦΥΡΕΣ (ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΕΠΟΛΙΩΝ) 227.272.000-ΕΡΓΟΣΕ
7.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΠΛΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΚΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΟΣΕ -ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΧΑΡΝΩΝ 160.000.000-ΕΡΓΟΣΕ
8.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΝΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΣΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ-ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗς-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 106.000.000-ΕΡΓΟΣΕ
9.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ-ΕΠΙΔΟΜΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΧΑΡΝΕΣ-ΟΙΝΟΗ 102.272.000-ΕΡΓΟΣΕ
10. ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΙΚΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΚΑ-ΚΙΑΤΟ-12.600.000-ΟΣΕ
11.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΠΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΡΙΟ-ΕΡΓΟΣΕ-450.000.000-ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
12.ΕΠΙΔΟΜΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ-ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΡΙΟ-125.000.000-ΕΡΓΟΣΕ
13.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΡΙΟ-ΛΕΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΠΥΡΓΟ-100.000.000-ΕΡΓΟΣΕ
14.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ-ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ 35.000.000-ΕΡΓΟΣΕ
15.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΡΑ-ΚΑΤΩ ΑΧΑΓΙΑ 6.000.000-ΟΣΕ
16.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ-ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-56.818.000-ΕΡΓΟΣΕ
17.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ-ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 51.136.000-ΕΡΓΟΣΕ
18.ΣΥΝΔΕΣΗ ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΟΣΕ 18.181.000-ΟΣΕ
19.ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ-ΕΠΙΔΟΜΗ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑς 136.363.000-ΕΡΓΟΣΕ
20.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ-ΕΙΔΟΜΕΝΗ (Β ΦΑΣΗ) 55.000.000-ΕΡΓΟΣΕ
21.ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ 6ΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 37.500.000-ΕΡΓΟΣΕ
22.ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗΣ-19.318.000-ΕΡΓΟΣΕ-ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
23.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-10.000.000-ΕΡΓΟΣΕ4
24.ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΒΙΠΕ ΚΙΛΚΙΣ 7.000.000-ΟΣΕ
25.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΧΘ0,4-6,17 6.830.000-ΟΣΕ
26.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΚΟΖΑΝΗ 742.000.000-ΟΣΕ
27.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΡΥΜΩΝΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ-ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ- 252.000.000-ΟΣΕ
28.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑς 89.211.000-ΕΡΓΟΣΕ-ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
29.ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΑΘΕΠ 56.818.000- ΕΡΓΟΣΕ
30.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΙΘΟΡΕΑ-ΔΟΜΟΚΟΣ 431.000.000 -ΕΡΓΟΣΕ-ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 


Read More »
Δείτε όλα τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα μέχρι το 2025 Πουθενά η σύνδεση της Ηγουμενίτσας Δείτε όλα τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα μέχρι το 2025 Πουθενά η σύνδεση της Ηγουμενίτσας Reviewed by ebagelos on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Μία σύλληψη εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
 Μία σύλληψη εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα


Ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος εντοπίστηκε από υπάλληλο εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας κρυμμένος εντός φορτίου Φ/Γ οχήματος, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Μία σύλληψη εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Μία σύλληψη εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by ebagelos on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

58χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015
58χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του


Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Ρεματιά της Πρέβεζας από το τραγικό τέλος που έβαλε στη ζωή του ένας 58χρονος συγχωριανός τους.

Τον άτυχο άντρα βρήκαν απαγχονισμένο στην αυλή του σπιτιού του συγγενικά του πρόσωπα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν τον 58χρονο στο απονενοημένο διάβημα.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου 


Read More »
58χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του 58χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του Reviewed by ebagelos on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες