Μ.Κατσης: Πορφύρης με εντολή Γιόγιακα διορίζει αδιαφανώς ημέτερους στον ΟΛΗΓ πριν το ξεπούλημα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023
Μ.Κατσης: Πορφύρης με εντολή Γιόγιακα διορίζει αδιαφανώς ημέτερους στον ΟΛΗΓ πριν το ξεπούλημα


Ο εκλεκτός του κ. Γιόγιακα στη διοίκηση του ΟΛΗΓ, κ. Πορφύρης, συνεχίζει απρόσκοπτα να σκορπάει το δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς, και κατ’ εξακολούθηση, απευθείας αναθέσεις σε γαλάζια παιδιά, όπως το έκανε άλλωστε και τον καιρό που μεθόδευαν το ξεπούλημα του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης. Με την ίδια τακτική, αυτής της απευθείας ανάθεσης δηλαδή, επέλεξε ουσιαστικά να προσλάβει προσωπικό στον ΟΛΗΓ με κριτήρια που τα ξέρει μόνο ο ίδιος, ή κάποιος ανώτερος του, σίγουρα όμως όχι οι πολίτες της Θεσπρωτίας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι σύμφωνα με τη Διαύγεια, το διάστημα από τις αρχές του 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, για 10 μόνο άτομα έχουν δαπανηθεί 370.000€ μέσω αποφάσεων απευθείας ανάθεσης προμήθειας υπηρεσιών!


Ο τρόπος που έχει στηθεί και λειτουργεί η φάμπρικα είναι προκλητικός και στα όρια της νομιμότητας. Ο ΟΛΗΓ αρχικά, χωρίς να δημοσιεύσει κάποια πρόσκληση ώστε να ενημερωθούν τυχόν ενδιαφερόμενοι, επέλεγε με το έτσι θέλω συγκεκριμένα άτομα, και υπέγραφε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών μαζί τους για κάποιους μήνες. Μόλις έληγε η κάθε σύμβαση, προχωρούσε σε νέα σύμβαση με το ίδιο πρόσωπο είτε για το ίδιο αντικείμενο, είτε για διαφορετικό. Μέσω αυτών των διαδοχικών συμβάσεων, τα συγκεκριμένα άτομα απασχολούνται ουσιαστικά πλήρως και συνεχόμενα για τρία σχεδόν 3 χρόνια στον ΟΛΗΓ, χωρίς όμως να έχουν περάσει από κάποια διαδικασία επιλογής με σαφή κριτήρια, και χωρίς να έχουν κάποιον ανταγωνισμό, καθώς οι πολίτες της Θεσπρωτίας δε έμαθαν ποτέ για τις θέσεις αυτές.
Αν ρίξει κάνεις μια ματιά στις σχετικές αποφάσεις με τις οποίες έγιναν οι εν λόγω συμβάσεις, θα δει ότι στις παλαιότερες δεν αναφέρεται καμία απολύτως πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ στις νεότερες, μάλλον υπό τον φόβο του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρονται προσκλήσεις υποβολής προσφοράς.

Όμως το χούι, η αλαζονεία, και ο καθεστωτισμός, δεν κρύβονται τόσο εύκολα. Οι νέες προσκλήσεις λοιπόν, σύμφωνα με τα ίδια τα έγγραφα του ΟΛΗΓ, αφορούν κλειστή διαδικασία κατά την οποία ο ΟΛΗΓ ζητούσε από τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους να καταθέσουν προσφορά ώστε να υπογράψουν νέα σύμβαση. Πάλι δηλαδή δεν το μάθαινε κανένας πολίτης στη Θεσπρωτία ώστε να διεκδικήσει τις θέσεις, ενώ και πάλι τα ίδια πρόσωπα υπέγραφαν και τις νέες συμβάσεις.
Για παράδειγμα, η πρόσκληση με ΑΔΑΜ 22PROC010862410, έχει ημερομηνία 04-07-2022, δε δημοσιεύτηκε στο ευρύ κοινό αλλά στάλθηκε από τον ΟΛΗΓ σε δύο μόνο άτομα, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών ήταν μια μόλις ημέρα, έως τις 05/07 δηλαδή. Η απόφαση της ανάθεσης μάλιστα βγήκε και αυτή στις 05-07! 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
Πως γίνεται να καταθέτονται προσφορές από ενδιαφερόμενους χωρίς να υπάρχουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος; 
Όταν τελικά ο ΟΛΗΓ έβγαλε προσκλήσεις, γιατί επέλεξε μια κλειστή διαδικασία με την οποία απέκλειε ουσιαστικά κάθε εν δυνάμει ενδιαφερόμενο, πέραν από τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους; 
Γιατί δεν τις δημοσίευσε ανοιχτά ώστε να προσελκύσει ανθρώπους με ανάλογα ή και περισσότερα προσόντα, που μπορεί να έκαναν και καλύτερη οικονομική προσφορά; 
Με ποια επιπλέον κριτήρια γινόταν η επιλογή, πέραν του ύψους της οικονομικής προσφοράς, και πως κρίνονταν οικονομικά συμφέρουσα μια προσφορά, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν άλλες ώστε να συγκριθεί; 
Αν υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον ΟΛΗΓ, που καλύπτονται τα τελευταία χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις στα ίδια άτομα, γιατί ο ΟΛΗΓ επέλεξε αυτή την τακτική δημιουργώντας ουσιαστικά θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου, χωρίς όμως να ακολουθείται η ανοιχτή διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου τύπου θέσεις;

Ας μας απαντήσει ο κ. Γιόγιακας, γνωρίζει για τη δράση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΗΓ; 
Καταδικάζει ή επικροτεί αυτές τις διαδικασίες, και τι πρόκειται να πράξει; 
Είναι νόμιμες και ηθικές; 
Λειτουργούσε από μόνος του ο κ. Πορφύρης ή εκτελούσε εντολές ώστε να συντηρείται ένας προσωπικός μηχανισμός ρουσφετιού και παλαιοκομματισμού; 
Εφόσον υπάρχουν πράγματι ανάγκες στον ΟΛΗΓ, γιατί 3,5 χρόνια τώρα δεν προκηρύχθηκαν θέσεις σε ειδικότητες και αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του οργανισμού, ώστε να καλυφθούν τα κενά με διαφάνεια, κανόνες και κριτήρια;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά και το συμπέρασμα προφανές στα μάτια του Θεσπρωτικού λαού: 
Οι κ.κ. Γιόγιακας και Πορφύρης, καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των ανωτέρων τους, αντί να ασχοληθούν με τη χερσαία ζώνη, την κρουαζιέρα και την ανάπτυξη του λιμένα, έχουν επιδοθεί σε ένα πλιάτσικο απευθείας αναθέσεων και ρουσφετιού στον ΟΛΗΓ, σαν να πρόκειται για οικογενειακή τους περιουσία που την λεηλατούν πριν την εκποιήσουν οριστικά. 
Βολεύουν ημετέρους ενώ η κοινωνική πλειοψηφία ζει με κουπόνια και με το ζόρι τα βγάζει πέρα. 
Η κυβέρνηση των γαλάζιων ακρίδων της Μαξίμου ΑΕ, κατά κόσμον γνωστή και ως κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει όπως φαίνεται άξιους εκπροσώπους στη Θεσπρωτία.

Τους πληροφορούμε ότι ο κόσμος βλέπει και κρίνει, και αν νομίζουν ότι η αλαζονεία, η πλεονεξία και ο παλαιοκομματισμός μένουν ατιμώρητα, είναι βαθιά γελασμένοι. 
Η στιγμή που θα κριθούν πλησιάζει. Δεν αξίζει στη Θεσπρωτία να βουλιάζει μέσα σε αυτή τη μιζέρια και την αδικία.
Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τις νοοτροπίες του χθες, και τον καθεστωτισμό που μας πηγαίνει πίσω. Ήρθε η ώρα της συλλογικής προκοπής, με όραμα, γνώση, και δικαιοσύνη παντού.
Read More »
Μ.Κατσης: Πορφύρης με εντολή Γιόγιακα διορίζει αδιαφανώς ημέτερους στον ΟΛΗΓ πριν το ξεπούλημα Μ.Κατσης: Πορφύρης με εντολή Γιόγιακα διορίζει αδιαφανώς ημέτερους στον ΟΛΗΓ πριν το ξεπούλημα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023 Rating: 5

12.400€ για τη νομιμοποίηση 11 αποθηκών ιδιωτών στη Σαγιάδα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023
12.400€ για τη νομιμοποίηση 11 αποθηκών ιδιωτών στη Σαγιάδα


12.400€ διατίθενται απευθείας, με απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Θανάση Πορφύρη, για την υπηρεσία μηχανικού για την νομιμοποίηση 11 αποθηκών κάτω των 15τμ και με μέσο ύψος μικρότερο των 2,50μ., που βρίσκονται στη Σαγιάδα και που χρησιμοποιούνται για χρόνια από ιδιώτες αλιείς, για την διαλογή των αλιευμάτων και την φύλαξη του εξοπλισμού τους. 
Αποθήκες για τις οποίες τόσα χρόνια δεν έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής και εγκατάστασης.
Κάθε αποθήκη ξεχωριστά θα συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφελείας και θα παραχωρηθεί ως ανεξάρτητη στους αλιείς.
Οι εργασίες ανατέθηκαν στον μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Σπ. Παππά (Αριθ. Πρωτ.: 1690out), έναντι του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00€) πλέον του Φ.Π.Α. 

Read More »
12.400€ για τη νομιμοποίηση 11 αποθηκών ιδιωτών στη Σαγιάδα 12.400€ για τη νομιμοποίηση 11 αποθηκών ιδιωτών στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Φιλιατών για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Φιλιατών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023
Ο Δήμαρχος Φιλιατών για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Φιλιατών


«26 Φεβρουαρίου 1913 – Απελευθέρωση της πόλης των Φιλιατών»
Συμπληρώνονται φέτος 110 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Φιλιατών.
Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης, χαράς και υπερηφάνειας για τους ήρωες προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας από τον τουρκικό ζυγό.
Οι ήρωες των ενόπλων δυνάμεων μαζί με τους ακρίτες του Ιερού Λόχου των Φιλιατών αψήφησαν τις ζωές τους, δε λύγισαν μπροστά στις αμέτρητες δυσκολίες και με πάθος θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου μας.
Η πόλη μας και όλη η ευρύτερη περιοχή μας συνεχίζει μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, τιμώντας τους ήρωες μας και δείχνοντας τον ειρηνικό δρόμο στη νέα γενιά ώστε οι πρόγονοι μας να αισθάνονται υπερήφανοι για τις επιλογές μας.

Χρόνια πολλά!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
Read More »
Ο Δήμαρχος Φιλιατών για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Φιλιατών Ο Δήμαρχος Φιλιατών για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Δράση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023
Δράση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Δράση Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας και 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενιτσας Τομ. Υγείας- Πρόνοιας, Κομμωτικής και αισθητικής τέχνης
«Θέτοντας τη φροντίδα εαυτού προτεραιότητα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών και το 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας Τομέας Υγείας-Πρόνοιας, Κομμωτικής και Αισθητικής τέχνης πραγματοποιεί δράση περιποίησης κώμης και αισθητικής φροντίδας και καλλωπισμού δέρματος και νυχιών στους Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΚΨΥ. 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. 
Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στην σημασία ουσιαστικής φροντίδας εαυτού μέσω της αναγνώρισης των προσωπικών αναγκών- συναισθημάτων- στόχων, της προσωπικής ενεργοποίησης και ανάληψης δράσης, της αυτό βελτίωσης, της οριοθέτησης και της διεκδίκησης. 
Αποδέχομαι τις αρνητικές μου πλευρές, τις διαχειρίζομαι και ενδυναμώνω τα δυνατά μου σημεία. 
Φροντίζω το σώμα και την υγεία μου, σωματική και ψυχική, ρυθμίζοντας την καθημερινότητά μου, στοχεύοντας στην προσωπική μου βελτίωση, με όρια και ειλικρίνεια χωρίς τύψεις και ενοχές.
Read More »
Δράση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Δράση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών


Συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των Αποκριών για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε περίπτερο που λειτουργούσε ο ημεδαπός, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -156- παιδικά αθύρματα, τα οποία διατίθονταν προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες:
· Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας έκοψε τη βασιλόπιτα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023
Το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας έκοψε τη βασιλόπιτα


Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας, εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί, με φαγητό , ποτό και παραδοσιακή μουσική.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ κα Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου, η οποία τόνισε την πρόθεση της διοίκησης για τη στήριξη του θεσμού των ΚΑΠΗ, διαβεβαίωσε τα μέλη ότι θα αναπτυχθούν και άλλες δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παρέδωσε τα δώρα στις τυχερές που κέρδισαν τα 2 φλουριά. Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν.Θεσπρωτίας κος Κάτσης Μάριος, ο νεοεκλεγής πρόεδρος των συνταξιούχων κος Δήμας Δώρης και ο πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας κος Ντόστας Ελευθέριος. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ και νυν αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κος Φουσέκης Γεράσιμος και ο αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας και εμπορικών δραστηριοτήτων κος Μαρτίνης Διονάτος.
Read More »
Το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας έκοψε τη βασιλόπιτα Το ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας έκοψε τη βασιλόπιτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου στο ΠΑΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023
Πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου στο ΠΑΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας


Το ΠΑΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός ατόμου για την υλοποίηση της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Συγκεκριμένα ζητείται: ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων - 1 θέση

Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1 ΠΕ/ΤΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100, Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στο τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού, υπόψη κας Μ. Κυβράνογλου (τηλ. επικοινωνίας: 26653-60020/21)

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση έως τις 31/8/2023, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης της δράσης

Read More »
Πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου στο ΠΑΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας Πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου στο ΠΑΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες