Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΟΤΟ : 20 ΕΥΡΩ
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 6970 598560
Read More »
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και προς το γραφείο τύπου

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και προς το γραφείο τύπου


Κύριε Δήμαρχε Γιάννη Λώλο και κύριε Αντιδήμαρχε αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων Σωτήρη Μήτση.

Θα θέλαμε να σας θέσουμε ένα απλό ερώτημα που μας έχουν μεταφέρει συμπολίτες μας και έχει να κάνει με το νέο κανονισμό κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρόμων.

Επιτρέπει ο νέος κανονισμός την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πάνω στην άμμο στις παραλίες;

Εάν ναι μπορείτε να μας ενημερώσετε εάν και που έχετε δώσει άδεια;

Εάν όχι θα θέλαμε να ξέρουμε εάν πραγματοποιούνται έλεγχοι για τυχόν παραβάτες.

Ελπίζουμε το γραφείο τύπου να μπει στον κόπο, ώστε να δικαιολογήσει και τον μισθό του ο συνεργάτης σας που εκτελεί χρέη δημοσιογράφου, και να απαντήσει άμεσα σε αυτό το απλό ερώτημα των συμπολιτών μας.
Read More »
Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και προς το γραφείο τύπου Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και προς το γραφείο τύπου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στήριξη αλλά και παράπονα στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στήριξη αλλά και παράπονα στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021


Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) στην συνεδρίασή του της 10ης Αυγούστου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας: «ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

Θεωρεί ότι, όλοι οι φορείς πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ενωμένοι, ώστε να κερδηθεί η δύσκολη αυτή μάχη που αφορά όχι μόνο την πόλη των Ιωαννίνων αλλά ολόκληρη την Ήπειρο, γιατί μέσω αυτής θα αναδειχθεί η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός της.

Όμως, διαπιστώσαμε με λύπη μας, ότι η Δημοτική Αρχή της Πόλης των Ιωαννίνων αγνόησε και δεν ζήτησε την συνδρομή και την συνεργασία, σε μια συλλογική προσπάθεια, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου η οποία εκφράζει το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου και για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την ανησυχία και την δυσαρέσκεια μας.

Ελπίζουμε δε, ότι τέτοιες ενέργειες δεν έγιναν σκόπιμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θέτουν στεγανά τα οποία αν μη τι άλλο θα υποβαθμίσουν την υποψηφιότητα μας έναντι των άλλων.

Πιστεύουμε, και εμείς το έχουμε αποδείξει, ότι πρέπει να υπάρχει ουσιαστικότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων, ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους καθολικού ενδιαφέροντος ζητήματα, όπου η συντονισμένη προσπάθεια όλων των αυτοδιοικητικών φορέων, μόνο θετικά αποτελέσματα θα είχε να προσφέρει.

Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τα μικροκομματικά μας στεγανά, προκειμένου να δημιουργήσουμε υγιείς προοπτικές για τον τόπο μας.

Το Δ.Σ της ΠΕΔ Ηπείρου χωρίς προφάσεις εν αμαρτίαις θα στηρίξει την συλλογική προσπάθεια και εκφράζει την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία των δύο φορέων προκειμένου να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στο σχεδιασμό της πρότασης.
Read More »
ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στήριξη αλλά και παράπονα στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στήριξη αλλά και παράπονα στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Έσπασε το αυγό του ο πελαργός της Εγνατίας πετώντας το στο δρόμο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Έσπασε το αυγό του ο πελαργός της Εγνατίας πετώντας το στο δρόμο (+ΒΙΝΤΕΟ)
Σε αυτό το βίντεο καταγράφεται μια περίεργη συμπεριφορά του λευκού πελαργού που δεν συμβαδίζει με την εικόνα του ως "καλού" και στοργικού γονέα. 
Στο 01:02 καθώς τακτοποιεί τη φωλιά του, πιάνει με το ράμφος του το μοναδικό αυγό της φωλιάς και το πετάει απ'εξω! Ί
σως να οδηγείται από το ένστικτό του ότι το συγκεκριμένο αυγό δε θα εκκολαφθεί άρα είναι μη βιώσιμος νεοσσός ή δε θα μπορεί ο ίδιος να ολοκληρώσει τη ανατροφή του νεοσσού κρίνοντας από την διαθεσιμότητα της τροφής.
 
Read More »
Έσπασε το αυγό του ο πελαργός της Εγνατίας πετώντας το στο δρόμο (+ΒΙΝΤΕΟ) Έσπασε το αυγό του ο πελαργός της Εγνατίας πετώντας το στο δρόμο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Σαγιάδα: Το θρίλερ της εξαφανισμένης τσιπούρας

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Σαγιάδα: Το θρίλερ της εξαφανισμένης τσιπούρας 

  
Το θρίλερ της εξαφανισμένης τσιπούρας, είναι αυτό που μονοπωλεί εδώ και μέρες το ενδιαφέρον από την Σαγιάδα μέχρι τους Φιλιάτες και την Ηγουμενίτσα. 

Και όπως συμβαίνει με όλα τα θρίλερ, έχει και μυστήριο, έχει και σασπένς, έχει και πρωταγωνιστή!!! 

Και φυσικά έχει και τη λύση του… 

Γιατί οι τσιπούρες δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να έβγαλαν φτερά και να πέταξαν… 

Ούτε χελιδονόψαρα να ήταν οι τσιπούρες...

Όλα ξεκίνησαν κατά την προετοιμασία της γιορτής τσιπούρας, που συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και ο Δήμος Φιλιατών. 

Οι ιχθυοκαλλιεργητές παρέδωσαν 3.500 τσιπούρες, σε αρμόδιο Αντιδήμαρχο, που είχε οριστεί από τον Δήμο Φιλιατών, προκειμένου να καθαριστούν και να ψηθούν τα ψάρια, ώστε να είναι έτοιμες για την γιορτή. 

Και επειδή οι ιχθυοκαλλιεργητές δεν γνωρίζουν από τσιγγουνιά, όταν ρωτήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο αν μπορεί να δοθεί ένα τελάρο –περιείχε 28 ψάρια- στο Γηροκομείο, εκείνοι έσπευσαν να τα κάνουν δύο, ώστε να πάει κι ένα στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας. 

Μόνο που στον προορισμό έφτασαν περίπου τα 2/3 από την συνολική ποσότητα.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 1.300 τσιπούρες είχαν βγάλει φτερά… 

Ο αρμόδιος από τον δήμο, είχε βάλει το χεράκι του για να πετάξουν τα ψάρια προς… καταψύκτες. 

 

Οι ιχθυοκαλλιεργητές έσπευσαν να αναπληρώσουν την ποσότητα ώστε να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή της γιορτής, αλλά ο πονηρούλης αυτοδιοικητικός έγινε αντιληπτός και μάλλον δεν πρόκειται να ξαναδεί τσιπούρα, παρά μόνο αν την ψαρέψει ή την αγοράσει μόνος του!!!
Read More »
Σαγιάδα: Το θρίλερ της εξαφανισμένης τσιπούρας Σαγιάδα: Το θρίλερ της εξαφανισμένης τσιπούρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση


Συνελήφθη, προχθές (12-08-2015) το απόγευμα στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 23χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (6) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος


Συνελήφθησαν, προχθές (12-08-2015) το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 62χρονος άνδρας και μία 58χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για την εξιχνίαση κλοπών και εντοπισμό κλεμμένων αντικειμένων, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών διάφορα αντικείμενα τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Συγκεκριμένα:
Σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε κρυμμένη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ταμπλό του οχήματος, μία σακούλα που περιείχε χρυσαφικά και τιμαλφή ενώ στην καμπίνα του οχήματος βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.800) ευρώ, μια ζυγαριά ακριβείας για ζύγιση των χρυσαφικών, δύο μπουκαλάκια με υγρό ανάλυσης χρυσού και μία πλάκα ανίχνευσης χρυσού.
Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής, τον οποίο όπως προέκυψε, άγνωστος μέχρις στιγμής δράστης, είχε αφαιρέσει την 10-08-2015 στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρρηξη αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον διέθεσε σε αυτούς έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και ακολούθως ο φορητός υπολογιστής αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλεμμένων προϊόντων και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

H Παναγία η Ντραζανίτισσα, ένα άγνωστο μοναστήρι του 1597, δίπλα στον ποταμό Καλαμά

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
H Παναγία η Ντραζανίτισσα, ένα άγνωστο μοναστήρι του 1597, δίπλα στον ποταμό Καλαμά

 
Στη Βροσίνα, Ιωαννίνων, στα όρια με τον νομό Θεσπρωτίας, στην κορυφή ενός μικρού γραφικού λόφου, που περιβάλλεται από τις τρεις μεριές του από τον ποταμό Καλαμά βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία από τον ιστοριοδίφη Σπύρο Μουσελίμη χαρακτηρίζεται ως παλιό καθολικό της Μονής της Ντραζανίτισσας, μετοχίου της Παναγιάς της Ραϊδιώτισσας. 
 
Πεντακόσια μέτρα απέχει από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, σε μια θέση πραγματικά εντυπωσιακή.
 
Πάει κανείς εκεί ακολουθώντας την πορεία του Καλαμά, κάτω από τα βαθίσκιωτα πλατάνια. Η μονή της Αγίας Παρασκευής που χτίστηκε το 1597, λέγεται και Ντραζανίτισσα, από το γειτονικό κάμπο της Ντράζανης. 
 
Read More »
H Παναγία η Ντραζανίτισσα, ένα άγνωστο μοναστήρι του 1597, δίπλα στον ποταμό Καλαμά  H Παναγία η Ντραζανίτισσα, ένα άγνωστο μοναστήρι του 1597, δίπλα στον ποταμό Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ


Αγαπητέ κύριε Εκδότη.

Παρά τη μνημονιακή λαίλαπα που έχει δεχθεί η Πατρίδα μας, με έντονη ανησυχία, που αγγίζει τα όρια του τρόμου, αλλά και με θυμό, οργή και αγανάκτηση, παρακολουθώ τους Δήμαρχους της Χώρας, αλλά περιορίζομαι σ’ αυτούς της Θεσπρωτίας, να προσλαμβάνουν στρατιές ειδικών συμβούλων και συνεργάτες, με παχυλούς μισθούς. 

Μάλιστα το πλέον εξοργιστικό με δαύτους, είναι οι προσλήψεις αυτές να γίνονται, είτε με φωτογραφικές διακηρύξεις, είτε με επίπλαστες. 

Βέβαια θα απαντήσουν οι ίδιοι ότι αυτές τις προσλήψεις τις κάνουν στα πλαίσια των νόμων του Κράτους. 

Όμως αδιαφορούν για τη φράση που εκνευρίζει σφόδρα τον Ελληνικό λαό «το νόμιμο, πολλές φορές δεν είναι και ηθικό». 

Που ταιριάζει γάντι, με τη μνημονιακή, περίοδο που ζούμε. 

 

Αφού, λοιπόν, είναι νόμιμες οι προσλήψεις αυτές και αφού τους φουσκωμένους λογαριασμούς των παχυλών μισθών και αποζημιώσεων τους, τους πληρώνουμε εμείς, ο λαουντζίκος, το πόπολο, θέλω να μου επιτρέψεις, μέσα από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σου, να προτείνω και να απαιτήσω συγχρόνως, με προσωπική φροντίδα των Δημάρχων, να δίνεται, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ανά εξάμηνο λ.χ., στη δημοσιότητα, στοιχεία αξιολόγησης του έργου αυτών των συμβούλων. 

Έτσι, για να έχουμε και εμείς την ικανοποίηση, πως γνωρίζουμε τουλάχιστον που πάνε τα χρήματα που πληρώνουμε γι’ αυτούς. 

Σε περίπτωση που οι ίδιοι οι Δήμαρχοι δεν νοιώσουν την ανάγκη να μας αναγνωρίσουν αυτό το δικαίωμα και ανάλγητα μας αντιμετωπίσουν με πλήρη απαξία, τους προειδοποιώ, ότι είμαι αποφασισμένος να απευθυνθώ τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και τον Συνήγορο του Πολίτη, ή και κάθε άλλο αρμόδιο Όργανο της Πολιτείας.
Read More »
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΛΑΚΑΣ

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΛΑΚΑΣ


Σύσκεψη για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας έγινε εχτές στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου. 
Βασικό θέμα ήταν ο συντονισμός των ενεργειών, προκειμένου να λυθούν πρακτικά ζητήματα ώστε να γίνουν εντός του τρέχοντος καλοκαιριού οι προκαταρκτικές εργασίες που απαιτούνται για το κύριο έργο της αναστήλωσης. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Δημήτριος Καλιαμπάκος, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Δημήτριος Σεντελές, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Χρήστος Παπαβρανούσης, το μέλος του κ. Γεώργιος Σμύρης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας "Αράχθου" κ. Μιχάλης Μήτσης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα. "Πνεύμα συνεργασίας υπάρχει, πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε το στοίχημα. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε", υπογράμμισε.
Read More »
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΛΑΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, λόγω βροχής, το αντάμωμα Περδικιωτών

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, λόγω βροχής, το αντάμωμα Περδικιωτών


Οι καιρικές συνθήκες (βροχή) ήταν ο λόγος που η επιτροπή διοργάνωσης των φετινών εκδηλώσεων στην πέρδικα, αποφάσισε την αναβολή για το "Αντάμωμα" των Περδικιωτών που ήταν προγραμματισμένο για εχτές Πέμπτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τελικά την προσεχή Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 9:30μ.μ.
Read More »
Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, λόγω βροχής, το αντάμωμα Περδικιωτών Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, λόγω βροχής, το αντάμωμα Περδικιωτών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3Η ΦΑΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΙ 350 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3Η ΦΑΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΙ 350 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 
Συνολικά πάνω από 19 χιλιάδες θέσεις θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την τρίτη κατά σειρά προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία. 
Η συγκεκριμένη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία, θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας- στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. 
Στόχος του ΟΑΕΔ θα είναι η τοποθέτηση των επιτυχόντων της τρίτης προκήρυξης στις θέσεις τους μέσα στον Οκτώβριο.
Στο πρόγραμμα έχει γίνουν στοχευμένες τροποποιήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. 
Να σημειωθεί πως η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη. 
Ειδικότερα στην περιοχή μας, θα προκηρυχτούν 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου και 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. 


Αναλυτικά οι προσφερόμενες θέσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, είναι οι εξής:
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 157 θέσεις
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 12 θέσεις
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 5 θέσεις
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 20 θέσεις
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 14 θέσεις
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 3 θέσεις
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2 θέσεις
ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ 6 θέσεις
ΔΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 18 θέσεις
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 3 θέσεις
ΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ 2 θέσεις
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1 θέσεις
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1 θέσεις
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 3 θέσεις
ΤΕ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 2 θέσεις
ΤΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 7 θέσεις
ΤΕ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3 θέσεις
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1 θέσεις
ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 1 θέσεις
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 4 θέσεις
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2 θέσεις
ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 2 θέσεις
ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 1 θέσεις
ΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 1 θέσεις
ΤΕ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1 θέσεις
ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 1 θέσεις
ΠΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ 2 θέσεις
ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 1 θέσεις
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1 θέσεις
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 10 θέσεις
ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1 θέσεις
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1 θέσεις
ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 3 θέσεις
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 4 θέσεις
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 3 θέσεις
ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 1 θέσεις
Αναλυτικά οι προσφερόμενες θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, είναι οι εξής:
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 6 θέσεις
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 27 θέσεις
ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ 2 θέσεις
ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ 2 θέσεις
ΔΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 3 θέσεις
ΤΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ - ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ 1 θέσεις
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1 θέσεις
ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1 θέσεις
ΠΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ 1 θέσεις
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 3 θέσεις
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1 θέσεις
ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 2 θέσεις
Read More »
ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3Η ΦΑΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΙ 350 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ  ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3Η ΦΑΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΙ 350 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει τη πολιτική προκαταβολών για τη νέα χρονιά, στοχεύει τα 7 εκ ευρώ Αυξάνει την παροχή υποστήριξης στους 5.000 παραγωγούς της

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει τη πολιτική προκαταβολών για τη νέα χρονιά, στοχεύει τα 7 εκ ευρώ
Αυξάνει την παροχή υποστήριξης στους 5.000 παραγωγούς της
 
 

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ AE ολοκλήρωσε την πληρωμή γάλακτος παραλαβής Μαΐου στο σύνολο των 5.000 παραγωγών της. Οι πληρωμές ανά παραγωγό πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμα φορά νωρίτερα της θεσπισμένης πολιτικής, αποδεικνύοντας τη συνεχή στήριξη των παραγωγών της και ως προς την ταχύτερη εξόφληση προμήθειας γάλακτος.

Συγκεκριμένα από την αρχή της γαλακτοκομικής περιόδου η ΔΩΔΩΝΗ πέτυχε εξόφληση πληρωμών για την προμήθεια πρώτης ύλης κατά Μ.Ο εντός ενός μηνός από τη μηνιαία τακτοποίηση καρτέλας παραγωγού καθ΄ υπέρβαση της θεσπισμένης συμφωνηθείσας εμπορικής πολιτικής.

Όπως κάθε εταιρεία στην Ελλάδα έτσι και η Δωδώνη δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την τραπεζική αργία και τη συνεχιζόμενη κατάσταση επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων. Ακόμα και σήμερα, με τις τράπεζες να μην βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, η ολοκλήρωση πληρωμών σε 5000 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς έλαβε σχετική - μη ελεγχόμενη στον απόλυτο βαθμό – καθυστέρηση: Δεδομένου ότι η εταιρεία προμηθεύεται πρώτη ύλη από τόσους πολλούς παραγωγούς, μοντέλο που όμοιό της δεν εντοπίζεται πουθενά αλλού στον Ελληνικό γαλακτοκομικό κλάδο, οι τραπεζικές διοικητικές διαδικασίες παρουσιάζουν δυσκινησία και παίρνουν περισσότερο χρόνο υλοποίησης από το προβλεπόμενο, σε σχέση με άλλες εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου.

Η ΔΩΔΩΝΗ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων της και μάλιστα θα συνεχίσει τη παραλαβή γάλακτος και από τους μικρούς παραγωγούς της Ηπείρου.

Παρόλα αυτά, η ΔΩΔΩΝΗ έχοντας προνοήσει και έχοντας ήδη λάβει μέτρα λειτουργικών προσαρμογών στις νέες συνθήκες, αλλά ακόμα και σε επιδείνωση αυτών, εντός της εγχώριας αγοράς, εκτιμά ότι βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό έτοιμη για την αντιμετώπιση ενός δυσμενέστερου οικονομικού περιβάλλοντος.

Όσο αφορά την επόμενη γαλακτοκομική περίοδο, η ΔΩΔΩΝΗ θα συνεχίσει με την ίδια πολιτική συλλογής γάλακτος από όλους τους παραγωγούς που πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια που έχει θεσπίσει η εταιρεία και είναι ήδη γνωστά. Σημειώνουμε δε, ότι η ΔΩΔΩΝΗ δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική προκαταβολών για γάλα νέας περιόδου, παρά τις συνέπειες της νέας κρίσης, και μάλιστα έχοντας ήδη αρχίσει την παροχή προκαταβολών σε παραγωγούς, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν το ποσό των 7εκ. €.

Επιπλέον, πέραν των υφιστάμενων επιστημονικών προγραμμάτων υποστήριξης που υλοποιεί εδώ και καιρό, η εταιρεία, θέλοντας να συνδράμει επιπρόσθετα τους παραγωγούς της θέτει σε προτεραιότητα και πρόγραμμα προμήθειας ζωοτροφών.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε προχωρά σχεδιάζοντας το μέλλον μέσα από συγκεκριμένα πλάνα ανάπτυξης, συνεχίζει τις επενδυτικές κινήσεις σε κλίμα κρίσης γνωρίζοντας τις δυσκολίες, με πίστη, στρατηγικό σχεδιασμό, και αφοσίωση, με στόχο την ολοκλήρωση εκσυγχρονισμού της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, και πάντοτε με αρωγούς τους εργαζομένους και συμμάχους τους παραγωγούς της».

Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει τη πολιτική προκαταβολών για τη νέα χρονιά, στοχεύει τα 7 εκ ευρώ Αυξάνει την παροχή υποστήριξης στους 5.000 παραγωγούς της Η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει τη πολιτική προκαταβολών για τη νέα χρονιά, στοχεύει τα 7 εκ ευρώ Αυξάνει την παροχή υποστήριξης στους 5.000 παραγωγούς της Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΓΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΓΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Οι πελαργοί είναι μονογαμικά πουλιά. Όταν ωριμάσουν και ζευγαρώσουν, το αρσενικό με το θηλυκό διατηρούν το δεσμό τους για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την άφιξη ή την επιλογή της συντρόφου, το θηλυκό γεννά τον Απρίλιο, συνήθως 2-3, πολλές φορές όμως ως και 6 αυγά. Κάθε δύο μέρες γεννά και ένα αυγό, που είναι ελλειπτικό, καθαρόλευκο, ζυγίζει 110 περίπου γραμμάρια και έχει διαστάσεις 52Χ75 χιλιοστά.

Το κλώσημα, που κρατάει 30 περίπου ημέρες, γίνεται και από τούς δυο γονείς. Όταν εκκολαφθούν οι νεοσσοί, πάντα ένας από τους δυο γονείς μένει κοντά τους για να τους προστατεύει από τους εχθρούς, τη βροχή, το κρύο ή τη ζέστη. Στην αρχή οι δυο γονείς εναλλάσσονται κανονικά.

00:17 Εμφάνιση πρώτου αυγού
02:34 Κλώσημα
 
Read More »
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΓΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΓΟ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015
Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε αναδόχους για τα εξής έργα:

1. «Αποκατάσταση οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης προς Πουρνιά, Αγία Παρασκευή και Φούρκα», προϋπολογισμού € 50.000. Ανάδοχος Μ. Κουμπής & ΣΙΑ Ε.Ε.

2. «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κράψη», προϋπολογισμού € 170.000. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

3. «Συντήρηση 16ης επαρχιακής οδού Γωνιά – Ανεμορράχη – Σγάρα – Άγναντα – Κτιστάδες – όρια νομού Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος Γ. Μπαλαούρας.

4. Συντήρηση δρόμου Αστροχώρι–Μεγαλόχαρη–Μεσόπυργος», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος Κάλλια Ευαγγελία.

5. «Καθαρισμός ποταμού Μπόιδα – Μαυρής»), προϋπολογισμού € 50.000. Ανάδοχος Κωνσταντίνος Χρ. Κώστας.

Επίσης ενέκρινε την επαναδημοπράτηση του έργου "Συντήρηση 1ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 55.000, καθώς ο αρχικός αναδείχτηκε άγονος.
Read More »
Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015 Rating: 5

Σελίδες