https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα: Το παρκάρισμα του αντιδημάρχου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016
Αυτά βλέπει ο κόσμος της Ηγουμενίτσας και ευτυχώς ένα μικρό ποσοστό ακολουθεί την τακτική των "αρχόντων" μας.

Μετά από το παράνομο παρκάρισμα του Δημάρχου (Δείτε ΕΔΩ), την δόξα του ζήλεψε και ένας από τους αντιδημάρχους του.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, όχι μόνο πάρκαρε παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο, αλλά έκλεισε τόσο την πρόσβαση των ΑΜΕΑ όσο και των ασθενοφόρων στη πλατεία Δημαρχείου.

Δεν έχει σημασία ποιος αντιδήμαρχος οδηγούσε και πάρκαρε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο πάνω στην πλατεία.

Άλλωστε όλοι γνωρίζετε ποιος έχει την ανάλογη "παιδεία" για κάτι τέτοιο.

Αυτά βλέπουν και οι υφιστάμενοι του δημάρχου και του αντιδημάρχου και παρκάρουν και αυτοί με τη σειρά τους πάνω στα πεζοδρόμια.

Διαβάστε ακόμα: Ηγουμενίτσα: Πρώτος "παράνομος" ο Δήμαρχος;

Read More »
Ηγουμενίτσα: Το παρκάρισμα του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσα: Το παρκάρισμα του αντιδημάρχου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Ο Λώλος, ο Μήτσης και ο Τατούλης

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος.


Την μήνυση έχει καταθέσει η «Ελευθερία» για τον αυθαίρετο, παράνομο και εκδικητικό τρόπο αποκλεισμού της από την δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αντίποινα εκ μέρους Τατούλη - Νικολάκου της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε και συνεχίζει να τους ασκεί η εφημερίδα.


Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. 

Παρ’ όλα αυτά το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. 

Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους.


Η σημερινή δίκη έγινε μετά από δύο αναβολές. Την πρώτη επειδή οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και την δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.


Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Θα μου πείτε τι κοινό έχουν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Σωτήρης Μήτσης με τον κύριο Τατούλη;

Σύντομα θα λάβετε την απάντηση...
Βαγγέλης Α. Αναστασίου

Read More »
Ο Λώλος, ο Μήτσης και ο Τατούλης Ο Λώλος, ο Μήτσης και ο Τατούλης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Δεν καταβάλλουν διόδια στους αυτοκινητόδρομους τα άτομα με αναπηρία Απάντηση του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016


Η διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας γίνεται χωρίς να καταβάλλονται διόδια τέλη, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

Στο κείμενο της απάντησης σημειώνεται ότι, αν και στην ισχύουσα πολιτική διοδίων δεν προβλέπεται εξαίρεση για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία, όλες οι εταιρείες παραχώρησης επιτρέπουν τη διέλευσή τους χωρίς την καταβολή διοδίων. Κάθε εταιρεία ακολουθεί διαφορετική διαδικασία προκειμένου, όπως αναφέρεται, να αποφευχθεί η κατάχρηση της κάρτας από μη αναπηρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα τονίζεται ότι, επειδή η πολιτική διοδίων καθορίζεται στους νόμους με τους οποίους έχουν κυρωθεί οι Συμβάσεις Παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, οποιαδήποτε αλλαγή της πολιτικής αυτής θα απαιτούσε Συμφωνία με τους Παραχωρησιούχους που θα έπρεπε να κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή. Γι’ αυτό και δεν είναι δυνατή η έκδοση ενιαίας ηλεκτρονικής κάρτας διέλευσης διοδίων από δημόσια Αρχή, που ήταν ένα από τα ερωτήματα του βουλευτή Θεσπρωτίας.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση εδώ

 
Read More »
Δεν καταβάλλουν διόδια στους αυτοκινητόδρομους τα άτομα με αναπηρία Απάντηση του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα Δεν καταβάλλουν διόδια στους αυτοκινητόδρομους τα άτομα με αναπηρία Απάντηση του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Η Energean στο πλευρό της Ηπείρου – Αδιανόητα και ύποπτα τα σενάρια περί … μυστικών γεωτρήσεων και σχέση τους με τον σεισμό

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016
Το συγκρότημα του Πρίνου σήμερα
Η Energean Oil & Gas συμπαρίσταται στους πολίτες της Ηπείρου που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες από τα κτυπήματα του Εγκέλαδου. Η εταιρεία βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές, τα προβλήματα και την πιθανή συνδρομή στην αποκατάστασή τους.

Σε τέτοιες περιστάσεις απαιτείται ψυχραιμία και, βεβαίως, σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση. Αυτές τις δύσκολες ώρες, όσοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, δημοσιεύοντας ή αναπαράγοντας «πληροφορίες» για «μυστικές γεωτρήσεις» που …προκαλούν σεισμούς (!) στην περιοχή, έχουν ως προφανή στόχο να υποσκάψουν την προοπτική ανάπτυξης της Ηπείρου, δημιουργώντας «φαντάσματα» που θα θελήσουν οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν για να εμποδίσουν ένα έργο που θα φέρει δουλειές, εισόδημα και ανάπτυξη στην Ήπειρο, μια πανέμορφη περιοχή της χώρας που μαστίζεται από την ανεργία και την ερημοποίηση.

Η Energean προχωρεί το ερευνητικό της πρόγραμμα στην Ήπειρο, ενημερώνοντας συνεχώς την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές για την πρόοδό του και, βεβαίως, το ίδιο θα πράττει και με τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε νέα φάση της δραστηριότητάς της στην περιοχή.

Read More »
Η Energean στο πλευρό της Ηπείρου – Αδιανόητα και ύποπτα τα σενάρια περί … μυστικών γεωτρήσεων και σχέση τους με τον σεισμό Η Energean στο πλευρό της Ηπείρου – Αδιανόητα και ύποπτα τα σενάρια περί … μυστικών γεωτρήσεων και σχέση τους με τον σεισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Μια ακόμη μετασεισμική δόνηση πριν λίγο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μια ακόμη μετασεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 15:05, με επίκεντρο 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και με χαμηλό εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Η μετασεισμική δραστηριότητα δείχνει να εξελίσσεται φυσιολογικά....

 
Read More »
Μια ακόμη μετασεισμική δόνηση πριν λίγο Μια ακόμη μετασεισμική δόνηση πριν λίγο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Ποιοί εκλέγονται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ανέδειξαν οι μέτοχοί της στην χθεσινή εκλογική διαδικασία στην οποία ψήφισαν 2.010 μέλη. 
Το νέο Δ.Σ. το οποίο απαρτίζεται απο τους εξής: 
Κατά σειρά επιτυχίας: 
– Ζωνίδης Κωνσταντίνος 
– Χήτας Παύλος 
– Παπαδογιάννης Χρήστος 
– Κυριάκης Σπύρος 
– Πανταζής Αλέξανδρος. 
Αναπληρωματικά μέλη, σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης, εκλέγονται οι: 
– Κολιός Βασίλειος 
– Γιαννάκης Γιώργος 
– Τσιμπίκης Κωνσταντίνος 
– Μπαράτσας Κωνσταντίνος 
– Γκόντας Ιωάννης 
Για τη θέση του εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται ο κ. Βασίλης Τσουκανέλης.

 
Read More »
Ποιοί εκλέγονται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Ποιοί εκλέγονται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις κλοπών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016


Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου για την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών, προέκυψαν τα ακόλουθα:
  • Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 31χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 11-06-2014, σε αρτοποιείο στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης διάρρηξης, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 3-12-2014, σε εξοχική κατοικία στον Κακόλακκο Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις κλοπών Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός για τη καθαριότητα του λιμανιού

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη αναδόχου για την υπηρεσία: «Καθαριότητα των Τερματικών Σταθμών ΤΙ και Τ2, του Πυροσβεστικού Σταθμού και των λοιπών στεγασμένων χώρων του Λιμένα - Καθαριότητα των χώρων της χερσαίας ζώνης Λιμένων Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας αρμοδιότητας Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και αποκομιδή των απορριμμάτων από τη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών».

Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των πενήντα εννέα χιλιάδων οχτακοσιών ευρώ (€59.800,00) μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ., οπότε πρέπει έως την 1η Νοεμβρίου 2016, να κατατεθούν οι προσφορές στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. (Δ/νση: Τερματικός Σταθμός Τ2 - Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - 46100 Ηγουμενίτσα). Πληροφορίες για τους όρους καθώς και το τεύχος της διακήρυξης θα δίνονται στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:00 - 14:00 ) και στο τηλέφωνο : 26650 99335.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός για τη καθαριότητα του λιμανιού Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός για τη καθαριότητα του λιμανιού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα αύριο το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration»

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016Την Τρίτη 18/10/2016 και ώρα 08:00 π.μ. θα καταπλεύσει, για έκτη φορά φέτος, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» της εταιρείας Thomson, σημαία Μάλτας. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 17:00 μ.μ..

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο θα επιβαίνουν 1227 επιβάτες, και το πλήρωμα αυτού απαριθμεί τα 526 άτομα. Προηγούμενος σταθμός του πλοίου το Crotone της Ιταλίας και επόμενος το Kotor του Μαυροβουνίου.

Read More »
Στην Ηγουμενίτσα αύριο το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» Στην Ηγουμενίτσα αύριο το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Ο σεισμός στα Γιάννινα μετακίνησε την Πίνδο προς τα δυτικά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016


 

Προς τα δυτικά μετακίνησε την Πίνδο ο σεισμός των 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ιωάννινα.

Όπως ανέφερε ο γεωλόγος-σεισμολόγος, διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο σεισμός έγινε στο ρήγμα με κατεύθυνση ΒΔ-NΑ, το οποίο είναι παράλληλο με τη λεκάνη Ιωαννίνων. Κατά τον κ. Γκανά το ρήγμα κλείνει προς το βουνό Μιτσικέλι, το οποίο ξεπροβάλει στο βόρειο τμήμα της λίμνης Ιωαννίνων και η κίνηση που σημειώθηκε ήταν να μετακινηθεί η Πίνδος (το συγκεκριμένο όρος) προς τα δυτικά. 
Σημειώνεται ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί ήταν επιφανειακοί ή με πολύ μικρό εστιακό βάθος, ένας ακόμη λόγος που τους έκανε πιο αισθητούς.

 
Read More »
Ο σεισμός στα Γιάννινα μετακίνησε την Πίνδο προς τα δυτικά Ο σεισμός στα Γιάννινα μετακίνησε την Πίνδο προς τα δυτικά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Ταφικό υπαίθριο συλημένο μνημείο του 3ου π.Χ. αιώνα σώζεται στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016


 
Η ανασκαφική έρευνα αποκάλυψε στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου συλημένο κιβωτιόσχημο τάφο και ακριβώς απέναντί του το δάπεδο υπέργειας κατασκευής που λειτουργούσε, πιθανόν, ως «τράπεζα προσφορών», συνηγορώντας έτσι στην ταύτιση της χρήσης του χώρου με ταφικό ηρώο. 
Ελάχιστα στοιχεία υπάρχουν για το αρχικό ύψος του ηρώου και για την αναπαράσταση των όψεών του. 
Η απουσία, ωστόσο, κεραμιδιών στέγης μεταξύ των ευρημάτων συνηγορεί για τον υπαίθριο χαρακτήρα του μνημείου. 
Η κατασκευή του μνημείου τοποθετείται χρονικά στην ελληνιστική εποχή (3ος αι. π.Χ.), περίοδο κατά την οποία κατασκευάζονται αρκετά παρόμοια ταφικά μνημεία σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και ανάλογου χαρακτήρα κτίσματα και μεμονωμένοι τάφοι, σε ολόκληρη την κοιλάδα του Κωκυτού, του γνωστού κατά την παράδοση ως «ποταμού των θρήνων».
 Η θέση του μνημείου στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου ήταν γνωστή από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, οπότε ο καθηγητής Σ. Δάκαρης το είχε ταυτίσει με «μεγάλη οικία ή ξενώνα». 
Πρόκειται για ένα, σχεδόν τετράγωνο, κτίριο με πρόσοψη προς τα ΒΑ, χτισμένο με ασβεστολιθικούς γωνιόλιθους μεγάλων διαστάσεων.

 
Read More »
Ταφικό υπαίθριο συλημένο μνημείο του 3ου π.Χ. αιώνα σώζεται στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς  Ταφικό υπαίθριο συλημένο μνημείο του 3ου π.Χ. αιώνα σώζεται στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας - Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ;

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και συνεπώς ΑΚΥΡΕΣ θα πρέπει να θεωρηθούν οι Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης (κλήσεις), που έχει επιδώσει τα 2-3 τελευταία χρόνια η Τροχαία Ηγουμενίτσας, για παράβαση ορίου ταχύτητας, με φωτογραφικά καταγραφικά (κάμερες) στην περιοχή Ηγουμενίτσας - Μαυρουδίου .

Μετά από αίτημά μας , σχετικά με την τοποθέτηση των καταγραφικών, αλλά και τη σήμανση της Παλαιάς ΕΟ Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, η υπηρεσία Τροχαίας Ηγουμενίτσας μας απάντησε:
Όπως βλέπετε, η απάντηση είναι ξεκάθαρη :

Έχουν τοποθετηθεί τρεις κάμερες (μας απαντάει ακριβώς σε ποιο σημείο είναι) και πριν από αυτές υπάρχουν οι προβλεπόμενες πινακίδες (απάντηση εντελώς ΑΟΡΙΣΤΗ )

Ας δούμε λοιπόν αν είναι έτσι .

Η πρώτη κάμερα στο 91,4 χμ της ΕΟ Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας (έξω από τον Συνεταιρισμό Ηλεκτρολόγων Θεσπρωτίας) στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα .

Καταγράφει παραβάσεις που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας οχημάτων άνω των 50 χμ/ώρα.

Στην απάντησή της, η Τροχαία, ενώ αναφέρει επακριβώς, το σημείο τοποθέτησης της κάμερας, δε μας απαντάει που είναι οι πινακίδες Ρ-32 (όριο 50χμ) και Π-17 (είσοδος σε κατοικημένη περιοχή).
Ύστερα από πολλαπλή βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση των κεντρικών αρτηριών, αλλά και των γύρω οδών, στις οποίες μπορεί να έχουμε πρόσβαση στο σημείο της κάμερας 91,4 χμ) διαπιστώθηκαν τα εξής: 1800 περίπου μέτρα, πριν την κάμερα, επί της ΕΟ από Ιωάννινα (στο σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ) υπάρχει ο παρακάτω συνδυασμός πινακίδων:


Πληροφορείται λοιπόν, ΣΩΣΤΑ, ο οδηγός που ταξιδεύει από Ιωάννινα, στο 89,6 χμ, ότι εισέρχεται σε Κατοικημένη Περιοχή και το όριο ταχύτητας είναι 50 χμ.
.

Εκτός από το 89,6 χμ, καμία άλλη πινακίδα σήμανσης Ρ-32 δεν υπάρχει, έως το σημείο που βρίσκεται η κάμερα, ούτε καν στον κόμβο της Ν.Σελεύκειας.

Το σημείο όμως, που βρίσκεται η κάμερα, εξυπηρετεί και έναν άλλο μεγάλο οδικό άξονα, Αλβανία - Ελλάδα 

Μετά από έρευνα, βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, σε απόσταση έως και 4 χμ, πριν το σημείο που βρίσκεται η κάμερα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ πινακίδα που να ορίζει το ΟΡΙΟ ταχύτητας ή ότι εισερχόμαστε σε ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Επομένως, ο κάθε οδηγός θεωρεί ότι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι αυτό, που προβλέπεται από το άρθρο 20 §2 του ΚΟΚ (για τα ΙΧΕ, 90 χμ/ώρα)

Στο σημείο, που είναι η κάμερα, έχουμε πρόσβαση και από τρίτο σημείο . Ερχόμενοι από την παραλία του Δρεπάνου προς την Ηγουμενίτσα, η τελευταία πινακίδα Ρ-32 που βλέπουμε είναι στην αρχή του ποδηλατόδρομου :


Με λίγη καλή φαντασία, το όριο είναι 70 χμ /ώρα

Φτάνουμε στο μουσείο χωρίς να υπάρχει καμία άλλη πινακίδα σχετικά με το όριο ταχύτητας , ούτε ότι μπαίνουμε σε κατοικημένη περιοχή . 


Στρίβουμε αριστερά προς Γιάννενα και στον κόμβο της διασταύρωσης με την οδό Κύπρου


ΟΥΤΕ εδώ υπάρχει καμία πινακίδα σχετικά με το όριο και συνεχίζουμε προς Γιάννενα φτάνοντας στον κόμβο Ν.Σελεύκειας


Κάνουμε αναστροφή στον κυκλικό κόμβο και γυρίζουμε προς Ηγουμενίτσα.

Χωρίς να έχουμε κάνει καμία παράβαση και κινούμενοι σε κεντρικές αρτηρίες, δεν είδαμε ΠΟΥΘΕΝΑ πινακίδα που να ορίζει το όριο ταχύτητας .

ΕΡΩΤΗΜΑ :
Φτάνοντας στην κάμερα, τι ταχύτητα πρέπει να έχουμε ;

50, 70 ή 90 χμ/ώρα ;

Η Τροχαία Ηγουμενίτσας θεωρεί ότι το όριο είναι 50 χμ/ώρα και φυσικά, λαμβάνεις το ανάλογο πρόστιμο, ανεξάρτητα με τη διαδρομή που κάνεις και την πληροφόρηση που έχεις από τις πινακίδες.

Η διαδρομή από Δρέπανο

Η δεύτερη κάμερα σύμφωνα με την απάντηση της Τροχαίας βρίσκεται στο 88,1 χμ , από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα.

Εδώ, οι Υπηρεσίες έχουν καταφέρει το ταξίδι στο Μέλλον .

100 περίπου μέτρα, πριν συναντήσουμε την πινακίδα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, που αναγράφει τη χιλιομετρική απόσταση από Ιωάννινα "88χμ", δηλαδή, στο 77,9 χμ συναντάμε την κάμερα που θα έπρεπε να βρίσκεται στο 88,1.


Πέραν του λάθους στην τοπογραφική αποτύπωση της κάμερας (ίσως και σκόπιμη), που από μόνη της αποτελεί λόγο ΑΚΥΡΩΣΗΣ της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης (λάθος αναγραφή στοιχείων παράβασης σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο 8868 / 15-3-10 του Υπουργείου Εσωτερικών http://www.ypes.gr/el/Ministry/Encyclical/?DateFrom&DateTo&Arithmos=8868&Dieythinsi&KeyWord


Ας μας εξηγήσουν οι Αξιωματικοί της Τροχαίας Ηγουμενίτσας:

Για τον οδηγό που έρχεται από το Μαυρούδι ή το Καστρί, πού υπάρχει η προειδοποιητική πινακίδα, ότι η περιοχή ελέγχεται με τεχνικά μέσα, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 104 §4 του ΚΟΚ; Όταν συμπληρώνουν την «κλήση», πώς γνωρίζουν από που έρχεται ο οδηγός;

Όσον αφορά την άλλη κάμερα στο 88,55 χμ από μόνη της παραδέχεται η Τροχαία, ότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει πινακίδα Ρ-32 που να ορίζει το όριο, οπότε το ΙΧΕ από Ηγουμενίτσα προς Μαυρούδι μπορεί να κινείται με 90 χμ /ώρα , ενώ στο γυρισμό με 70 χμ/ώρα


Και οι τρεις κάμερες λοιπόν, πάσχουν νομιμότητας και εγκυρότητας, τόσο σε σχέση με την τοποθέτησή τους, όσο και με τον τρόπο λειτουργίας τους.

Οι ελλείψεις πινακίδων και λοιπών πληροφοριών δεν είναι σημερινές.

Ανατρέχοντας στο street view της google τρία χρόνια πριν, επικρατεί η ίδια κατάσταση.

Επομένως, οι σχετικές, με φωτογραφικά καταγραφικά , σημειωμένες παραβάσεις των 2-3 τελευταίων χρόνων, είναι όλες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και συνεπώς ΑΚΥΡΕΣ .

Κακώς, οι πολίτες έχουν πληρώσει αυτά τα πρόστιμα και φυσικά, την μεγαλύτερη ηθική, ίσως και ποινική ευθύνη την έχει ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ο οποίος βεβαίως, γνωρίζει την κατάσταση, αλλά συνεχίζει, παραβαίνοντας το καθήκον του με το να επικυρώνει τα πρόστιμα.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω, ότι τα στελέχη των υπηρεσιών Τροχαίας προσφέρουν τεράστιο έργο για την επιβίωσή μας στους Ελληνικούς δρόμους και απλώς, υπάρχουν κάποιοι Αξιωματούχοι, οι οποίοι θέλοντας να ικανοποιήσουν το ΕΓΩ τους και να εξασφαλίσουν τη βαθμολογική τους ανέλιξη, ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Read More »
Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας - Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ;  Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας - Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Προς αξιοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016Σύμφωνα με δημοσίευμα της REAL NEWS με τίτλο "Έρχεται Λίφτινγκ", μεταξύ άλλων προσώπων που οδεύουν προς αξιοποίηση από τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο Τοπικός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της REAL NEWS αναφέρει τα εξής:

Σε Λίφτινγκ της Κ.Ο. και του κόμματος αναμένεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Μέτριο ή κακό βαθμό παίρνουν οι Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Κέλλας, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Κασαπίδης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Σκρέκας, Θανάσης Δαβάκης, Μαρία Αντωνίου, Σόφια Βούλτεψη, Κώστας Γκιουλέκας κ.α. Θα απομακρυνθούν ή θα αλλάξουν τομείς.

Προς αξιοποίηση οδεύουν, μεταξύ άλλων, οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μπασιάκος, Νότης Μηταράκης, Κώστας Καραγκούνης, Κώστας Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης , Βασίλης Γιόγιακας.

Έχουν ξεχωρίσει οι Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Οικονόμου, Νίκη Κεραμέως, Κώστας Αχ Καραμανλής κ.α. Θα αλλάξουν τουλάχιστον 4-5 τομείς από τις 13 Γραμματείες.

Το ασυμβίβαστο να είναι κάποιος επικεφαλής Γραμματείας και να θέσει υποψηφιότητα για Βουλευτής πιθανό να είναι το… χάπι που θα χρυσώσει την απομάκρυνση κάποιων.

Υπάρχουν εισηγήσεις για να αλλάξουν οι Βασίλης Σπανάκης (Οργανωτικό), Βασίλης Ξυπολιτάς (Παραγωγικών Φορέων) , Γιάννης Οικονόμου (Πολιτικού Σχεδιασμού), Ζωή Ράπτη( Σχέσεις Κοινωνίας – Κόμματος) κ.α. 

 
Read More »
Προς αξιοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας Προς αξιοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης αύριο στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016
 

 
Στις 18 Οκτώβρη θα φτάσει με πλοίο στην Ηγουμενίτσα μια ομάδα διαφορετική από τις άλλες.
Θα την αποτελούν οι αλληλέγγυοι Γάλλοι φίλοι μας που με οχήματα φορτωμένα με παραϊατρικό υλικό, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης θα κατευθυνθούν προς τα ελληνικά κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης και σε δομές υποδοχής προσφύγων.
Η άφιξη στην Ελλάδα και η συνάντηση με κινητοποιημένους Ελληνες πολίτες θα είναι η ολοκλήρωση ενός δεκαπενθήμερου αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που έχει ξεκινήσει στη Γαλλία από το τέλος Σεπτέμβρη. 

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο, μερικές μέρες μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου.
«Τότε ήταν απλά ένα όνειρο», σχολιάζει ο Πασκάλ Φρανσέ, μέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το ελληνικό χρέος, για να προσθέσει αμέσως: «Τα όνειρα είναι αυτά που μας επιτρέπουν να ζούμε».

Η μετάβαση από το όνειρο στο «Καραβάνι έμπρακτης αλληλεγγύης για την Υγεία 2016» έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες Γάλλους φίλους μας να κινητοποιηθούν και σε περίπου 25 τοπικές επιτροπές αλληλεγγύης από όλη τη Γαλλία να συναντηθούν και να συνθέσουν τις διαφορετικές ευαισθησίες τους σε μια κοινή προσπάθεια.
Το εγχείρημα αυτό δίνει σε διεθνιστικό επίπεδο ψυχή και νόημα στη φράση «κανείς μόνος του στην κρίση» και θέλει να τονίσει πως σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο που πλήττεται από τη λιτότητα οι λαοί της πρέπει να δώσουν το χέρι σε κοινούς αγώνες για την ανατροπή της.
Ωστόσο, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αξιοπρεπής επιβίωση και η διατήρηση της ικανότητας για αντίσταση και σκέψη, κάτι που είχε ήδη επισημάνει ο Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Λόντον το 1901.
Και γαλλικά προβλήματα
Οι διαδοχικές παρεμβάσεις των σοσιαλδημοκρατικών και δεξιών κυβερνήσεων έχουν κατακρημνίσει το γαλλικό σύστημα Υγείας από την 1η στη 12η θέση παγκοσμίως μέσα σε μια δεκαπενταετία.
Μόνο για το 2017 αναγγέλλεται η κατάργηση 22.000 θέσεων εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ υπολογίζεται πως περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Υγείας όταν τις έχει ανάγκη, για κοινωνικούς και άλλους λόγους. 

Το «Καραβάνι» απευθύνεται λοιπόν και σε γαλλικά προβλήματα.
Στο πλαίσιο του «Καραβανιού Αλληλεγγύης» έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη Γαλλία πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό με ομιλίες, συζητήσεις, προβολές ταινιών, αλληλέγγυο φαγοπότι, μουσικό πρόγραμμα και διακίνηση ενημερωτικού υλικού.
Ας αναφερθεί και η πρόσφατη έκδοση στα γαλλικά του βιβλίου «Αυτοδιαχειριζόμενα ελληνικά κοινωνικά ιατρεία» στο Παρίσι.
Ολα αυτά σε μια στιγμή που το ελληνικό ζήτημα δεν απασχολεί πια τη γαλλική επικαιρότητα. 

Υστερα από στάσεις σε διάφορες πόλεις, τα οχήματα των αλληλέγγυων θα συγκλίνουν το Σάββατο 15 Οκτώβρη στην πόλη Λιόν, τελικό σταθμό στη Γαλλία.
Εκεί θα γίνει οκτάωρη εκδήλωση όπου θα μιλήσουν ο Ερίκ Τουσέν και ο ακαδημαϊκός και μέλος της ΛΑ.Ε. Στάθης Κουβελάκης.
Θα υπάρξει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Κατερίνα Φωτεινάκη.
Στην Ελλάδα θα γίνουν σταθμοί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο και άλλες πόλεις.

Read More »
Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης αύριο στην Ηγουμενίτσα  Το Καραβάνι της Αλληλεγγύης αύριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Εργασίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016ΘΕΜΑ: "Αίτημα παρέμβασης για την διόρθωση αναντιστοιχίας εγκυκλίου του ΟΑΕΕ με την κείμενη νομοθεσία για τις ΙΚΕ".


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνούμε μαζί σας για την αναντιστοιχία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Ν. 4072/2012 και της εσωτερικής εγκυκλίου του ΟΑΕΕ υπ αριθμ. 40 και του από 21.10.2013 εγγράφου του.

Συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τον ν. 4072/2012 θεσπίσθηκε η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (IKE).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται μόνο οι διαχειριστές της IKE και ο μοναδικός εταίρος στις μονοπρόσωπες ΙΚΕ». Οι λοιποί εταίροι υπάγονται προαιρετικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.

Ο ΟΑΕΕ ιιε την εσωτερική εγκύκλιο του υπ' αριθμό 40 και έγγραφο της 21/10/2013, με ΘΕΜΑ: «Ανακεφαλαίωση - αποσαφήνιση και συμπλήρωση των οδηγιών που αφορούν στην ασφάλιση προσώπων που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα», αναφέρει στην παράγραφο 1.1 τα κάτωθι:

1. Στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ σε όλη την Επικράτεια υπάγονται:

1.1. Τα φυσικά πρόσωπα ή τα μέλη εταιριών οποιασδήποτε μορφής, καθώς και τα μέλη του ΔΣ της ανώνυμης εταιρίας με ποσοστό τουλάχιστον 3%, που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος πάνω από 20 kw είτε σε κτιριακή εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για κατοικία ή στέγη επιχείρησης είτε σε αγροτεμάχια ή οικόπεδα.

Με την αναφορά «Τα μέλη των εταιρειών οποιασδήποτε μορφής» παραβιάζονται οι διατάξεις του νόμου 4072/2012 για την ίδρυση & λειτουργία της IKE, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή την μορφή εταιρείας ως μεριδιούχοι (οι διαχειριστές ούτως ή άλλως υποχρεούνται) έχουν βρεθεί υποχρεούμενοι να καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενώ έχουν το δικαίωμα της προαιρετικής επιλογής. Πολλοί δε από αυτούς σήμερα πιθανόν να είναι και οφειλέτες στα ΚΕΑΟ πράγμα εντελώς παράνομο και παράλογο.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Επειδή θεωρούμε ότι οι εσωτερικές εγκύκλιοι του ΟΑΕΕ δεν επιτρέπεται να εκδίδονται παραβιάζοντας την υπάρχουσα Εθνική αλλά και Ευρωπαϊκή (στην συγκεκριμένη περίπτωση) νομοθεσία, παρακαλούμε να παρέμβετε ώστε να καταργηθεί η άστοχη διάταξη της εν λόγω εγκυκλίου ή να αντικατασταθεί με σαφή αναφορά στις μορφές εταιρειών που εμπίπτουν στην υποχρεωτική ασφάλιση των εταίρων τους.

Επίσης, θα πρέπει απαραίτητα να υπάρξει αναδρομική εφαρμογή της κατάργησης της διάταξης ώστε οφειλέτες ή υπόχρεοι άμεσα να αποκατασταθούν.

Σας ευχαριστούμε κε των προτέρων για την συνεργασία και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Εργασίας Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Κάλεσμα σε αντιπολεμική διαδήλωση στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016Νέα δραματική κλιμάκωση των πολέμων εξελίσσεται με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και καταστροφή ολόκληρων πόλεων και υποδομών στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των χωρών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων παίρνουν επικίνδυνη τροπή και φαίνεται να μην έχουν τέλος. Αποτέλεσμα νέα δεινά σε βάρος όλων των λαών.

Οι πρόσφυγες, που ξεριζώνονται από τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων, αυξάνονται και η τραγωδία τους συνεχίζεται στις χώρες που αναζητούν προστασία και στη διαδρομή τους. Νέοι κίνδυνοι για τη ζωή τους στα ναυάγια, εκμετάλλευση, μη αναγνώριση του δικαιώματος στο άσυλο, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσία, όχι μόνο πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποδαύλιση των εμφύλιων σπαραγμών, αλλά αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως απειλή. Καταστρατηγούν τις διεθνείς συνθήκες, που οι ίδιοι έχουν υπογράψει, για την προστασία των θυμάτων πολέμου, των διώξεων της φτώχειας. Σφραγίζουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες με πολεμικά πλοία, ευρωσυνοριοφυλακές και φράκτες, την ίδια ώρα που τα έχουν καταργήσει για τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τα εμπορεύματα. Εκτρέφουν σκοταδιστικές, φασιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις, ασκούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές πολιτικές.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει ακέραια την ευθύνη για τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε., παρά την επικοινωνιακή της ρητορεία. Με τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας προχωρά σε φυλακίσεις και απελάσεις των προσφύγων, τους στερεί το δικαίωμα στο άσυλο. Όσο για τους πρόσφυγες που ήρθαν πριν τη συμφωνία τους στοιβάζει σε στρατόπεδα-φυλακές, σε απάνθρωπες συνθήκες, δημιουργώντας γκέτο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, παραδίδει τη λειτουργία τους στο στρατό και στο έλεος των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, τους διαχωρίζει από τους ντόπιους, αμφισβητεί το δικαίωμα τους σε περίθαλψη, δουλειά, καθώς και μόρφωση. Σε αυτές τις συνθήκες βρίσκει έδαφος η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεωνκαι η ισλαμοφοβία και αναπτύσσεται η δράση φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων με επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες.

Ο λαός μας ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά εκμετάλλευση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους κατατρεγμένους και ξέρουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί τους. Για τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τα μνημόνια, την ακρίβεια, τη φοροεπιδρομή, τη ληστεία των τραπεζών, δεν φταίνε οι πρόσφυγες, που πάνω τους οι κυρίαρχοι θέλουν να στρέψουν την οργή. Κοινός εχθρός μας οι πόλεμοι, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, οι μηχανισμοί και το πολιτικό κατεστημένο που τα υπηρετεί.

Χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση. Τα ρατσιστικά επεισόδια σε Χίο, Λέσβο, Ωραιόκαστρο να απαντηθούν. Να έρθουν στο προσκήνιο οι αξίες της φιλίας των λαών, η αγωνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου φτώχειας και η απαίτηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών ντόπιων και προσφύγων, ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Να διατρανώσουμε τη θέληση για κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, περίθαλψης, δικαίωμα στην παιδεία και την εργασία, ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των προσφύγων.

Καλούμε, σωματεία, συλλόγους, κινήσεις, συλλογικότητες, οργανώσεις, κινήσεις, εργαζόμενους, νεολαίους ντόπιους και πρόσφυγες να συμμετάσχουν.

· ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
· ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε. Ε.
· ΕΞΩ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΒΑΣΕΙΣ - Ε. Ε.
· ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
· ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

Όλοι την Πέμπτη 20/10, 6.30 μμ στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Συντονισμός κινήσεων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων, εργαζομένων, νεολαίων 

Read More »
Κάλεσμα σε αντιπολεμική διαδήλωση στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Κάλεσμα σε αντιπολεμική διαδήλωση στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5

Μία πρόσληψη στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016


Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, στο Ν.Π.Δ.Δ. «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας», που εδρεύει στο Δήμο Ηγουμενίτσας, Ν. Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

Προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Δήμων του Νομού Θεσπρωτίας (άρθρο ένατο, παρ. 28 του Ν. 4057/2012).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος, εκτός από την Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 που αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ II, «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», στοιχείο 2. του Παραρτήματος αυτού.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», Ελευθερίας 7, Τ.Κ.46100 Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στο τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού, υπόψη κας Μ. Κυβράνογλου (τηλ. επικοινωνίας: 26653-60020/21).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες .Ημερομηνία έναρξης υποβολής :17/10/2016. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες - Έντυπα - Διαδικασίες - Διαγωνισμών Φορέων - Ορ.Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι - Ανεξάρτητες και άλλες αρχές - ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες - Έντυπα - Διαδικασίες - Διαγωνισμών Φορέων - Ορ.Χρόνου ΣΟΧ.

ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «23.08.2016», το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.4, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές ρυθμίσεις· και ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Πολίτες à Έντυπα - Διαδικασίες à Διαγωνισμών Φορέων à Ορ.Χρόνου ΣΟΧ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ
Read More »
Μία πρόσληψη στο Δήμο Ηγουμενίτσας Μία πρόσληψη στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2016 Rating: 5