Γιατί έρχονται ανεξάρτητοι αποτιμητές για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
Γιατί έρχονται ανεξάρτητοι αποτιμητές για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης Ολοένα και πυκνώνουν οι διεργασίες από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της διαδικασίας για το λιμάνι «Φίλιππος Β’» της Καβάλας, όπου η κοινοπραξία BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EFA GROUP – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έδωσε δεσμευτική προσφορά για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.» (ΟΛΚ Α.Ε.), το Ταμείο «ανοίγει βήμα» για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας. Μόλις χτες, «έβγαλε» σχετικές προσκλήσεις υποβολής προσφορών για την πρόσληψη ανεξάρτητων αποτιμητών για την αξιοποίηση τόσο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. μέσω πώλησης πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής, όσο και για την αντίστοιχη διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.

Προφανώς και το ΤΑΙΠΕΔ έχει συμβούλου, κάθε είδους, για κάθε διαγωνισμό που προωθεί, ωστόσο, οι περιπτώσεις των λιμένων εισέρχονται στην τελική ευθεία καθώς αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών τον Μάιο και τον Ιούνιο - καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν δεν ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα λόγω συνθηκών - για τον λιμένα της Β. Ελλάδας και της Δυτικής, αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, το ΤΑΙΠΕΔ ανεβάζει στροφές.
Ο κάθε ανεξάρτητος αποτιμητής, λαμβάνοντας τα απαραίτητα στοιχεία από το ΤΑΙΠΕΔ, θα κληθεί για κάθε μία από τις περιπτώσεις (δεν σημαίνει ότι θα είναι ο ίδιος απαραίτητα, έχουμε ξεχωριστούς διαγωνισμούς) να υποστηρίξει το Ταμείο υποβάλλοντας σχετικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αναλύσεων και τεκμηριώσεων, των αρχών αποτίμησης, τις μεθοδολογίες, παραδοχές και εκτιμήσεις που εφαρμόστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εισροών και υπολογισμών, την περιγραφή του έργου από οικονομική και επιχειρηματική σκοπιά, τυχόν προσαρμογές που έχουν γίνει στους υπολογισμούς, ως αποτέλεσμα του Technical Due Diligence Report κ.α. Επίσης, θα πρέπει να δώσει και σχετικό εύρος εύρος αγοραίας αξίας της συναλλαγής σε ημερομηνία αναφοράς που ορίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ.


Η μέγιστη διάρκεια της δέσμευσης θα πρέπει να είναι έως πέντε (5) εβδομάδων, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να υποβάλουν προσφορές σχετικά άμεσα, στις 28 Μαρτίου για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης και στις 30 Μαρτίου για την Ηγουμενίτσα.

Όπως αναφέρεται, σε σχέση με την Ηγουμενίτσα (ΟΛΗ), η εταιρεία, παραχώρησε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και εκμετάλλευσης των κτιρίων, της γης και των εγκαταστάσεων της λιμενικής χερσαίας ζώνης: (α) του λιμένα Ηγουμενίτσας· (β) το αλιευτικό καταφύγιο της Σαγιάδας. (γ) το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς και (δ) το καταφύγιο σκαφών αναψυχής στα Σύβοτα (λήξη παραχώρησης τον Φεβρουάριο 2062).


Για την Αλεξανδρούπολη (ΟΛΑ), σημειώνεται ότι η εταιρεία παραχώρησε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και εκμετάλλευσης των κτιρίων, της γης και των εγκαταστάσεων της λιμενικής χερσαίας ζώνης: (α) του λιμένα Αλεξανδρούπολης, (β) το αλιευτικό καταφύγιο Μάκρης, ενώ έχει διοικητική αρμοδιότητα (γ) στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη και (δ) στο αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων στη Σαμοθράκη (διάρκεια παραχώρησης έως 21η Μαρτίου 2063).

Οσον αφορά στις εξελίξεις για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, η διαδικασία της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών πηγαίνει, κατά πληροφορίες, για τις αρχές Μαΐου 2022. ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Στη β’ φάση του σχετικού διαγωνισμού έχουν προκριθεί η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo AE-Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group - Euroports - EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. για τον διαγωνισμό αυτόν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες, που μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, ενώ έχουν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια… γεωπολιτικού χαρακτήρα που και αυτά θα φανούν στην πορεία αν βρούνε πεδίο… εφαρμογής. Χτες, στο συνέδριο της Prodexpo στη Θεσσαλονίκη για το real estate, έγινε ειδική αναφορά στη σημασία του λιμένα και στην αξιοποίησή του, όπως και στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για το λιμάνι από τον δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Ζαμπούκη. Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπούκης, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών, με τις τελικές αποφάσεις να τοποθετούνται το Μάιο του τρέχοντος έτους. Επιπρόσθετα, ρόλο στην καλύτερη αξιοποίηση του λιμένα θα παίξει η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού που συνδέει οδικά τον λιμένα με την Εγνατία Οδό, έργο αρχικού προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μια σειρά έργων σημασίας όπως, μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου με ηλεκτροκίνηση και τη μετατροπή της σε διπλή κατεύθυνση. Στο σιδηροδρομικό έργο αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Καραγιάννης.


Μέσα στο καλοκαίρι, και μάλλον προς τα τέλη Ιουνίου (και σε αυτήν την περίπτωση με τα μέχρι τώρα δεδομένα), θα δοθεί η μάχη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β’ φάση είναι η ATTICA A.E. Συμμετοχών, η Portek International Private LTD, η Quintana Infrastructure & Development, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε., η κοινοπραξία Archirodon Group N.V.- ANEK & όμιλος Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed - Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Read More »
Γιατί έρχονται ανεξάρτητοι αποτιμητές για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης Γιατί έρχονται ανεξάρτητοι αποτιμητές για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

9 συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
9 συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα


Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, μετά από συντονισμένη και μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία γυναίκα που είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο.
Παράλληλα ερευνήθηκαν επτά σπίτια στην Αθήνα και την Ηγουμενίτσα όπου κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως ινδικής κάνναβης.
Η έρευνα της Αστυνομίας είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και διεξάγονταν με μεγάλη προσοχή και άκρα μυστικότητα.
Επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία αναμένονται αύριο το πρωί.
Read More »
9 συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα 9 συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

Επικίνδυνα σημεία στον υπό κατασκευή δρόμο στην είσοδο της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
Επικίνδυνα σημεία στον υπό κατασκευή δρόμο στην είσοδο της Ηγουμενίτσας


Ο νέος δρόμος που ακόμα βρίσκεται υπό κατασκευή, αλλά έχει δοθεί στην κυκλοφορία!!! 
Στα 100 μέτρα πριν τον κόμβο του ΤΕΠ, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα από Μαυρουδι, βρίσκεται αυτή η μεταλλική παγίδα, τουλάχιστον 3 μέρες!!!
Η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο, προτίμησε να σκεπάσει πάρα να αφαιρέσει το κομμάτι αυτού του μετάλλου!!! (πιθανόν από στήριξη της αντηρίδας που συγκρατούσε κολόνα της ΔΕΗ.)


Ενώ άτομα της εταιρίας περνάνε καθημερινά από το σημείο και το βλέπουν, δεν μπήκαν στο κόπο της διόρθωσης και επισκευής του οδοστρώματος. 
Ο εργολάβος που είναι κάθε μέρα εκεί, δεν το βλέπει???
Ίσως περιμένουν το ατύχημα κάποιου άτυχου συμπολίτη μας....


Η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν γνώση?
Ποιος εποπτεύει το έργο?
Ή ασφάλεια του πολίτη και η σωστή λειτουργία της κυκλοφορίας των οχημάτων δεν έχουν καμία αξία???
Ελλάδα 2022.......
Αναγνώστης
Read More »
Επικίνδυνα σημεία στον υπό κατασκευή δρόμο στην είσοδο της Ηγουμενίτσας Επικίνδυνα σημεία στον υπό κατασκευή δρόμο στην είσοδο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από την 1η έως τις 7 Μαρτίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε επτά αγώνες από το Κύπελλο Ιταλίας, την πρώτη κατηγορία του Μεξικού, την Τσάμπιονσιπ της Σκωτίας, τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας και της Ιταλίας, έπαιξε το σύστημα 4-6-7 και με 17,25 ευρώ κέρδισε 12.351,33 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

676 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
676 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 92
ΠΕ Θεσπρωτίας 66
ΠΕ Ιωαννίνων 408
ΠΕ Πρέβεζας 110

Read More »
676 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 676 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη του Δημάρχου Σουλίου στην Πλακωτή

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
Επίσκεψη του Δημάρχου Σουλίου στην Πλακωτή


Στις 09/03 μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ντάγκα βρεθήκαμε στην Κοινότητα Πλακωτής και συζητήσαμε με τους κατοίκους, παρουσία του προέδρου κ. Αηδόνη Γιώργου, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και των ελαιοπαραγωγών: Συντήρηση των αγροτικών δρόμων, δημιουργία ράμπας φορτοεκφόρτωσης ζώων, καθαρισμός και συντήρηση των ομβροδεξαμενών, προστασία της παρόχθιας ζώνης του ποταμού Καλαμά, σημάνσεις για την διέλευση ζώων. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και σε συνεργασία μαζί τους άμεσα δρομολογούμε την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Read More »
Επίσκεψη του Δημάρχου Σουλίου στην Πλακωτή Επίσκεψη του Δημάρχου Σουλίου στην Πλακωτή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

Ο ΟΠΑΠ Μέγας Χορηγός του ΣΕΓΑΣ για ακόμη δύο χρόνια

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
Ο ΟΠΑΠ Μέγας Χορηγός του ΣΕΓΑΣ για ακόμη δύο χρόνια

Μανώλης Σταυρουλάκης, Public & Media Relations Director ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας, Chief Marketing Officer ΟΠΑΠ, Κώστας Κεντέρης, Α΄ Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ, Θανάσης Μπασδέκης, Επικεφαλής χορηγιών ΟΠΑΠ


Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Εθνική Ομάδα Στίβου και την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα.
Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά, και ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσαν την επέκταση της χορηγικής συνεργασίας τους για ακόμη δύο χρόνια. Ως Μέγας Χορηγός του ΣΕΓΑΣ, ο ΟΠΑΠ θα σταθεί στο πλευρό της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας, στηρίζοντας την Εθνική Ομάδα Στίβου, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού συνολικά.
Επιπλέον, η συνεργασία των δύο πλευρών θα εμπλουτιστεί με δράσεις για την υποστήριξη των νέων αθλητών και την ανάδειξη νέων πρωταθλητών, ενώ ο ΟΠΑΠ θα υποστηρίζει όλες τις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες αποτελούν γιορτή του αθλητισμού με μεγάλο αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα.

Μαρία Μπελιμπασάκη, Κώστας Γκελαούζος, Χρήστος Παπούλιας, Μαρία Πολύζου, Κώστας Κεντέρης, Αναστασία Μαρινάκου, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Λάμπρος Παπακώστας, Σοφία Σακοράφα, Γιώργος Γιατρουδάκης, Παναγιώτα Δόση, Σπυριδούλα Καρύδη, Κορίνα Πολίτη, Γιώργος Τάσσης

Η εκδήλωση για τη συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας ΟΠΑΠ και ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022, παρουσία της διοίκησης του ΟΠΑΠ και του ΣΕΓΑΣ, αθλητών, αθλητριών και μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας Στίβου, καθώς και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Κωνσταντίνος Γκελαούζος, αθλητής στίβου μεγάλων αποστάσεων, Λίλα Κουντουριώτη

Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής ΣΕΓΑΣ

Μαρία Μπελιμπασάκη, Τακτική εκπρόσωπος αθλητών ΣΕΓΑΣ

Παναγιώτα Δόση, ΟΠΑΠ Champion

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε, επίσης, για πρώτη φορά το βίντεο της νέας μεγάλης καμπάνιας του Μαραθωνίου #iΑΜΑuthentic, Μέγας Χορηγός της οποίας θα είναι ο ΟΠΑΠ.

Ο Chief Marketing Officer του ΟΠΑΠ, κ. Γιάννης Ρόκκας, σημείωσε: «Ο ΟΠΑΠ μέσα από τη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, συνεχίζει ως συνοδοιπόρος στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού. Οι στόχοι που έχουν θέσει οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ταυτίζονται με τις αξίες και τις δράσεις του ΟΠΑΠ για την άμεση σύνδεση του κλασικού αθλητισμού με την κοινωνία και τη νέα γενιά, καθώς και την επιστροφή των θεατών στα στάδια του στίβου. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ για 11η χρονιά είναι ο Μέγας Χορηγός του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας, μια διοργάνωση που διαφημίζει διεθνώς τον αθλητισμό και τη χώρα μας και προσφέρει τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στο κοινό που το παρακολουθεί, μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης».

Γιάννης Ρόκκας, Chief Marketing Officer ΟΠΑΠ

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Σοφία Σακοράφα, ανέφερε: «Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της αρχαιότερης Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας, αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας, έχει ο ΟΠΑΠ, ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού. Ο ΟΠΑΠ μέσα από τις δράσεις που υλοποίησε στο πλαίσιο του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας προσέφερε πάνω από 3.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Συνεχίζει να υποστηρίζει με την Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να στηρίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των αθλητών. Κοινός μας στόχος, το δικαίωμα στο όνειρο για κάθε αθλητή. Κοινό μας πρώτο βήμα, η σημερινή ημέρα όπου η παρουσία του ΟΠΑΠ μας κάνει να νοιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και αισιοδοξία».

Σοφία Σακοράφα, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

Κώστας Κεντέρης, Α΄ Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Κεντέρης, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ δεν αποτελεί για εμάς απλά έναν οργανισμό που το όνομά του είναι συνδεδεμένο με την επιτυχία. Είναι οικογένεια. Είναι ένας οργανισμός που διαχρονικά το όνομά του είναι ταυτισμένο με τον σεβασμό στις προσπάθειες των αθλητών και την στήριξη στην ελληνική κοινωνία, στον αθλητισμό, στη νεολαία, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Θα προχωρήσουμε μαζί, ΣΕΓΑΣ και ΟΠΑΠ, για να σχεδιάσουμε από κοινού την μεγαλύτερη προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, την ενίσχυση της Εθνικής μας Ομάδας και των σωματείων μας και την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».


Read More »
Ο ΟΠΑΠ Μέγας Χορηγός του ΣΕΓΑΣ για ακόμη δύο χρόνια Ο ΟΠΑΠ Μέγας Χορηγός του ΣΕΓΑΣ για ακόμη δύο χρόνια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

WEBINAR «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Η επαγγελματική επιλογή ως προσωπική Ιθάκη» από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
WEBINAR «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Η επαγγελματική επιλογή ως προσωπική Ιθάκη» από το Νηπιαγωγείο ΜαυρουδίουWEBINAR «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Η επαγγελματική επιλογή ως προσωπική Ιθάκη»
Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από τον χώρο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρες 19:00-20:30, Live Open Webinar με θέμα «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Η επαγγελματική επιλογή ως προσωπική Ιθάκη».
Στη νέα εποχή, το άτομο θα πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας, να διαχειριστεί τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, να διαμορφώσει την προσωπική και επαγγελματική ταυτότητά του, καθώς και τα επαγγελματικά σχέδια που θέλει να εκπληρώσει. Καλείται λοιπόν να χαράξει την προσωπική του διαδρομή και να συγγράψει τη δική του επαγγελματική ιστορία.


O σύνδεσμος για την πλατφόρμα Zoom θα αποσταλεί στο email των συμμετεχόντων.
*Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

-Kεντρικοί ομιλητές:
· Ευστράτιος Π. Παπάνης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Εργασιακές Σχέσεις και Επαγγελματικός Προσανατολισμός μετά την πανδημία»
· Μαρία Γιουμούκη, Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Εκπαιδευτικός Π.Ε., MSc, MEd: «Διαμόρφωση Επαγγελματικής Σκέψης στη Μαθησιακή Διαδικασία. Τεχνικές και τρόποι ανάπτυξης»
-Επιμέλεια-συντονισμός:
· Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

Επικοινωνία:
Tηλέφωνο: 6986733756
Read More »
WEBINAR «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Η επαγγελματική επιλογή ως προσωπική Ιθάκη» από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου WEBINAR «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Η επαγγελματική επιλογή ως προσωπική Ιθάκη» από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

Πράξη τροποποίησης αναρτημένου δασικού χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
Πράξη τροποποίησης αναρτημένου δασικού χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας


Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με την με αρ. πρωτ. 21015/25-02-2022 (ΑΔΑ: Ω51ΖΟΡ1Γ-ΩΝ6) Πράξη Τροποποίησης Αναρτημένου Δασικού Χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας, της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας, τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης Π.Ε. Θεσπρωτίας με την ενσωμάτωση των διορθώσεων προδήλων σφαλμάτων όπως αυτά περιγράφονται στην παρ. Α της με αριθμ. 153394/919/12.04.2017 Υπουργικής απόφασης (Β΄ 1366) “Καθορισμός, προσδιορισμός, τρόπος και διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών“

Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα των Δασικών Χαρτών της ΠΕ Θεσπρωτίας, έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) με έδρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας, Ταχ. Δ/νση Παν. Τσαλδάρη 21- Τ.Κ. 46100, τηλ. 2665028347, 2665024170, 2665022241(εσωτερικό 107, 108), δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): dxthesp@apdhp-dm.gov.gr, όπου παρέχονται γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου Δασικού Χάρτη και του τρόπου υποβολής αντιρρήσεων τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 07.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.

Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το Σ.Υ.Α.Δ.Χ. δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, με βάση τους τιθέμενους περιορισμούς, που ισχύουν ανά περιοχή και τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Ο ανωτέρω Διορθωμένος Δασικός Χάρτης είναι προσβάσιμος για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικού Κτηματολογίου” (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr).

Συνιστούμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον επανέλεγχο σύμφωνα με τον νέο τροποποιημένο Δασικό Χάρτη.

Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας πραγματοποιείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 με καταληκτική ημερομηνία την 26η Απριλίου 2022, ημέρα Τρίτη.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τις περιπτώσεις αυτές είναι η 16η Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Π.Ε. Θεσπρωτίας
Read More »
Πράξη τροποποίησης αναρτημένου δασικού χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας Πράξη τροποποίησης αναρτημένου δασικού χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

Στο Π.A.Α, πρόταση 429.000€ για βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δ. Σουλίου

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
Στο Π.A.Α, πρόταση 429.000€ για βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δ. ΣουλίουΟ Δήμος Σουλίου στα πλαίσια του Προγράμματος Aγροτικής Αναπτυξης και συγκεκριμένα στην Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», υποβάλλει πρόταση για την βελτίωση υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς.

Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού από και προς τα αγροκτήματα, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν τμηματικά, σε υφιστάμενη αγροτική οδοποιία στις περιοχές των αναδασμών Νεοχωρίου, Κυρά Παναγιάς-Καρβουναρίου και στο αγρόκτημα των κοινοτήτων Καρβουναρίου και Ξηρολόφου.
Read More »
Στο Π.A.Α, πρόταση 429.000€ για βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δ. Σουλίου Στο Π.A.Α, πρόταση 429.000€ για βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δ. Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 86χρονου από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022
Διακομιδή 86χρονου από τους Παξούς στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 86χρονου, από τον λιμένα Γαΐου ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:


Read More »
Διακομιδή 86χρονου από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 86χρονου από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022 Rating: 5

Σελίδες