Τροχαίο στην Εγνατία Οδό, μετά την σήραγγα Δωδώνης (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017


 


 
Πριν από λίγο,ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εγνατία Οδό, με κατεύθυνση από Ηγουμενίτσα προς Γιάννενα, ξέφυγε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από την πορεία του
και προσέκρουσε πάνω στα κολονάκια που έχουν τοποθετηθεί, μετά την σήραγγα Δωδώνης, για την.πραγματοποίηση του έργου σύνδεσης της Εγνατίας με την Ιόνια Οδό.
Ευτυχώς από την σύγκρουση δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του οχήματος.


 
Read More »
Τροχαίο στην Εγνατία Οδό, μετά την σήραγγα Δωδώνης (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο στην Εγνατία Οδό, μετά την σήραγγα Δωδώνης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Ι.Ε. Κ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ 1/9/--15/9/2017 
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β’ ΚΥΚΛΟΥ, ΕΠΛ, ΤΕΛ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣ/ΤΩΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 
ΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ. Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΠΡΩΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ. 
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ 2664360415 -2664360408 
ή ΣΤΟ Ε-MAIL diek_gn_filiaton@yahoo.gr 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΚ


 
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Ι.Ε. Κ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Ι.Ε. Κ  ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017Οι παραγωγοί γάλακτος του Νομού Θεσπρωτίας καλούνται σε συγκέντρωση που θα γίνει στην Ηγουμενίτσα στον χώρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 Π.Μ.

Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας μας είναι πολλά και σημαντικά. Για να επιλυθούν είναι απαραίτητη η συμμετοχή των παραγωγών μας στην δημιουργία ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, που θα παρέμβει στρατηγικά στην ανάπτυξη της ΖΩΝΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο Νομό μας.

Στόχοι της Οργάνωσης Παραγωγών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της προστιθέμενης αξίας στον παραγωγό και η αξιοποίηση των πόρων του ΠΑΑ 2014-2020.


 
Read More »
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Την ουσιαστική συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας και 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης επιβεβαίωσε η εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο ο νέος Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού - Ελληνικής Ακτοφυλακής Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης. 


 
Read More »
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Με επιτυχία η πραγματοποίηση 3ήμερου Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς 19, 20 & 21 Μαΐου (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Θεσπρωτίας με τίτλο: «Ποταμός Αχέροντας στο ρου του χρόνου και της φύσης» στις 19, 20 & 21 Μαΐου στην Παραμυθιά στο πολιτιστικό κέντρο Καρκαμίσι. Απευθύνθηκε σε 35 εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας, τον Δήμο Σουλίου και τον Φορέα Διαχείρισης Στενών-Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά.

Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ευχαριστεί θερμά:

Τους εισηγητές του σεμιναρίου:

κα Μπέση Μαρίνα, Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας

κ. Λώλο Δημήτρη, Υπεύθυνο Τουρισμού Δήμου Σουλίου

κ. Παππά Παναγιώτη, Υπεύθυνο πολιτισμού Δήμου Σουλίου

κ. Βασιλειάδη Στέφανο, Αρχαιολόγο

κα Συντιχάκη Έυη Msc Βιολόγο Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα

κα Ράπτη Αλεξάνδρα, Δασολόγο Υπεύθυνη Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα

κ. Περδικάρη Κων/νο, Dr,Msc Ιχθυολόγο

κ. Σολάκη Κων/νο Msc Πανεπιστημιακό Υπότροφο ΤΕΙ Ηπείρου

κ. Βάρρα Γρηγόρη αν. Καθηγητή ΤΕΙ Ηπείρου

κα Μπέζα Παρασκευή Καθηγήτρια Εφαρμογών ΤΕΙ Ηπείρου

κ. Καραμπίνα Φίλιππα ΠΕ11, Υπεύθυνο ΚΠΕ Κόνιτσας

κ. Σακαρέλη Χρήστο ΠΕ11 μέλος Π.Ο ΚΠΕ Κόνιτσας 


 
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Με επιτυχία η πραγματοποίηση 3ήμερου Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς 19, 20 & 21 Μαΐου (+ΦΩΤΟ) ΚΠΕ Φιλιατών: Με επιτυχία η πραγματοποίηση 3ήμερου Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς 19, 20 & 21 Μαΐου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Στα σκαριά, το μητρώο της πνευματικής παρακαταθήκης της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017Στη δημιουργία βάσης δεδομένων καταγραφής της πνευματικής παρακαταθήκης της Θεσπρωτίας, προχωρά, μετά από πρωτοβουλία του, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών στοχεύοντας στη διατήρηση, ανάδειξη και προβολή της πνευματικής κληρονομιάς της Θεσπρωτίας.

Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη μίας βάσης-εφαρμογής, που θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε ένα που ενδιαφέρεται να γνωρίσει καλύτερα τη Θεσπρωτία, μέσα από επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και ψηφιακά τεκμήρια που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό της ή σε διάφορους τομείς της επιστημονικής έρευνας, της τέχνης και της καθημερινότητας της ευρύτερης περιοχής και υπογράφονται από Θεσπρωτούς και μη δημιουργούς, από Έλληνες ή ξένους συγγραφείς.

Με τη δημιουργία της βάσης δεδομένων και μετά από σχετική ενημέρωση, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης του πνευματικού τους έργου.Τα πρώτα βήματα προς αυτόν τον σκοπό έχουν ήδη γίνει, με τη σύσταση ομάδας εργασίας που απαρτίζεται από στελέχη/εκπροσώπους των ανωτέρω Δήμων, αλλά και από φορείς όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, το Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων & Βάσεων Δεδομένων (ISDLab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Μουσειολογίας, Προστασίας, Αποκατάστασης και Αξιοποίησης Πολιτισμικών Αγαθών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και τέλος ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Θεσπρωτίας.Κατά τις πρώτες συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας, τεκμηριώθηκε η ανάγκη πραγματοποίησης αυτού του εγχειρήματος και συζητήθηκαν οι προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τα πεδία καταχώρησης των δεδομένων, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών.


 
Read More »
Στα σκαριά, το μητρώο της πνευματικής παρακαταθήκης της Θεσπρωτίας Στα σκαριά, το μητρώο της πνευματικής παρακαταθήκης της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας λαμβάνει και φέτος μέρος στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις, οι οποίες επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ξενάγηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο Περίπτερο Πληροφόρησης του Φορέα, στη Γλυκή, για τους μύθους που σχετίζονται με τον Αχέροντα και για την ανάπτυξη ανθρώπινης δραστηριότητας γύρω από την κοίτη του κατά την αρχαιότητα. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης για τη βιοποικιλότητα στις εκβολές και τα στενά του Αχέροντα και υλοποίηση δραστηριοτήτων με τη μορφή επιδαπέδιων παιχνιδιών.
Χώρος Υλοποίησης: Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:0
 
Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, η δράση θα συνεχιστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων των θεματικών ενοτήτων των Αιθουσών του Μουσείου που σχετίζονται με το νερό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και παράλληλα την ανάδειξη της διαχρονικής σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον και την ιστορία του.
Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Δ΄ τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Στο θέατρο των Γιτάνων». Στόχος της δράσης είναι αφενός η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο της πόλης των Γιτάνων, που βρίσκεται εντός του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο έργο αποκατάστασης και ανάδειξης μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αφετέρου η ενημέρωσή και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας μνημείων και περιβάλλοντος.
Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0. 28539 και 21417 (Γκάνια Χριστίνα, αρχαιολόγος) ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις efathe@culture.gr, amig@culture.gr.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Θεσπρωτία: Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Μέχρι και την Παρασκευή τελικά η εκτροπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Γίνεται γνωστό ότι, λόγω της οφειλομένης στις καιρικές συνθήκες και στις ανάγκες άρδευσης, καθυστέρησης επισκευής της Κεντρικής Ορθογωνικής Προσαγωγού Αρδευτικής Διώρυγας, του Αρδευτικού έργου Ασπροκκλησίου - Σαγιάδας, παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας - Μεθοριακός Σταθμός Μαυροματίου, μετά το φράγμα Ραγίου και πριν από την διασταύρωση προς Τ. Κ. Σμέρτου και προκειμένου το σκυρόδεμα της διώρυγας να αποκτήσει τις απαιτούμενες αντοχές του, παρατείνεται η Διακοπή - Ρύθμιση με εκτροπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας -Μεθοριακός Σταθμός Μαυροματίου, μετά το φράγμα Ραγίου και πριν από την διασταύρωση προς Τ. Κ. Σμέρτου μέσω κατάλληλα σηματοδοτημένης ασφαλτοστρωμένης οδού από Τ. Κ. Ραγίου μέχρι διασταύρωση προς Τ. Κ. Σμέρτου και για το χρονικό διάστημα από 22-5-2017 μέχρι 26-5-2017.

Ζητάμε την κατανόησή σας για την προσωρινή καθυστέρηση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ 


Read More »
Μέχρι και την Παρασκευή τελικά η εκτροπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας Μέχρι και την Παρασκευή τελικά η εκτροπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σχολή κριτών - χρονομετρών μεγάλων αποστάσεων κολύμβησης

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Ο κολυμβητικός σύλλογος Α.Σ. ΆΛΜΠΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας διοργανώνουν στην Ηγουμενίτσα Σχολή κριτών - χρονομετρών μεγάλων αποστάσεων.

Οι νέοι κριτές που θα αποφοιτήσουν από την σχολή θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ως πιστοποιημένοι κριτές, σε διοργανώσεις κολύμβησης "Open Water" της ομοσπονδίας, των περιφερειακών επιτροπών, των συλλόγων – ομίλων καθώς και σε άλλες διοργανώσεις.

Τα μαθήματα της σχολής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πάνθεον.

Την εποπτεία - διδασκαλία θα έχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές κ. Τάσος Παπαδόπουλος και κ. Ευάγγελος Βούλτσος.

Τη σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν κάτοικοι των Περιφερειών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, άνω των 18 ετών.

Δεκτές θα γίνουν οι πρώτες 60 αιτήσεις, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ. Θα αναρτηθεί λίστα όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων της σχολής, θα δοθεί δίπλωμα κριτή - χρονομέτρη και σημειώσεις πάνω στους κανονισμούς μεγάλων αποστάσεων.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017
Πρωί: 09.30 - 13.30 (θεωρία)
Απόγευμα: 17.00 - 20.00 (θεωρία - εξετάσεις)

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/y4AYLUhPBTE6njV23

Πληροφορίες στο e-mail: info@igoumenitsa.gr ή στα τηλέφωνα: 2665361270 και 6937377662. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σχολή κριτών - χρονομετρών μεγάλων αποστάσεων κολύμβησης Ηγουμενίτσα: Σχολή κριτών - χρονομετρών μεγάλων αποστάσεων κολύμβησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Οργανικές Υπεραριθμίες και Οργανικά Κενά για Τοποθέτηση Υπεραρίθμων Εκπαιδευτικών 2017 της ΔΔΕ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στα σχολεία που διαπιστώθηκε υπεραριθμία να δηλώσουν μέχρι και την Τετάρτη 24-05-2017 και ώρα 13:00 μ.μ. στη γραμματεία του ΠΥΣΔΕ αν επιθυμούν να κριθούν υπεράριθμοι ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν στα Οργανικά Κενά των Σχολικών Μονάδων. 
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και με φαξ στο 26650-23777

Πληροφορίες στο 2665360285
κ. Γρηγορίου
Γραμματές ΠΥΣΔΕ  
Read More »
Οργανικές Υπεραριθμίες και Οργανικά Κενά για Τοποθέτηση Υπεραρίθμων Εκπαιδευτικών 2017 της ΔΔΕ Θεσπρωτίας  Οργανικές Υπεραριθμίες και Οργανικά Κενά για Τοποθέτηση Υπεραρίθμων Εκπαιδευτικών 2017 της ΔΔΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

"Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Read More »
"Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου "Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην τηλεόραση του tv1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017ΜΕΡΟΣ Α'

ΜΕΡΟΣ Β'
Read More »
Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην τηλεόραση του tv1 (ΒΙΝΤΕΟ) Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην τηλεόραση του tv1 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα “Δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος ”

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον ιατρό ορθοπεδικό- χειρουργό κ. Κυβράνογλου Ηλία σας καλούν την Τετάρτη 24-05-2017 στις 16:00 στην ημερίδα με θέμα: “Δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος ” στο εργαστήριο ποδολογίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας 
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26650-26987 του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα “Δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος ” Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα “Δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος ” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Ανεβαίνοντας στο καράβι για το νησί των Φαιάκων λίγο πολύ θα έχετε βρεθεί στα πάνω καταστρώματα να χαζέψετε την αποχώρηση του πλοίου. Εάν και η παρέμβαση του ανθρώπου στον κόλπο της Ηγουμενίτσας έχει «μουτζουρώσει» λίγο το τοπίο, υπάρχουν ακόμα μικρές “νησίδες” ομορφιάς, όπως οι μικροί ορμίσκοι στα νότια πριν το Χοντρομούτρι (Κοντραμούρτο) , το καταπράσινο Αγιονήσι αλλά και ο υδροβιότοπος που απλώνεται πίσω από την λωρίδα του Δρεπάνου, που καταφέρνουν να σας κρατήσουν στο κατάστρωμα έχοντας για παρέα.... τον μαΐστρο να σας δροσίζει.
Καβατζάροντας την μύτη του Δρεπάνου συνήθως παρατείνεται την παραμονή σας στο κατάστρωμα μέχρι να περάσετε το στενό ανάμεσα στη χερσόνησο της Λυγιάς και την νήσο Πρασούδι.
Στο σημείο αυτό το ενδιαφέρον συνήθως εστιάζεται στο Πρασούδι με τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησιάς στο νότιο άκρο αλλά και στην μεγάλη αποικία γλάρων που «εξουσιάζει» το νησί.
Την επόμενη φορά σας προτείνω να αλλάξετε πλευρά και να προσέξετε την σπηλιά που υπάρχει απέναντι στη ξηρά. Ακόμα καλύτερα κανονίστε μία εξόρμηση με σκάφος για να απολαύσετε και το εσωτερικό της.
Η περιοχή οριοθετείτε από τρείς μεγάλες οπές στους βράχους με την πιο νότια να προσφέρει υδάτινη δίοδο σε μικρή βάρκα ή κανό-καγιάκ. Βέβαια μπορείτε να αγκυροβολήσετε και να μπείτε κολυμπώντας μέσα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να συγχρονίσετε την είσοδο και την έξοδο σας ώστε να μην συμπέσει με τον κυματισμό από κάποιο διερχόμενο πλοίο!!
Το εσωτερικό της σπηλιάς θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω καθώς θα σας υποδεχτεί από κάτω σας ένας γαλαζοπράσινος συνδυασμός κρυστάλλινων νερών. Από πάνω θα σας «καλύπτει» ένας θόλος (ύψους περίπου 6μ.) από ιζηματογενές πέτρωμα στις αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου. Στο βάθος, σας περιμένει μία «ιδιωτική» παραλία με βότσαλα . Ξαπλώστε και απολαύστε τα παιχνιδίσματα του ήλιου καθώς προσπαθεί, να εισβάλει στο εσωτερικό. Προσπαθώ να φανταστώ την μαγεία των χρωμάτων, καθώς ο Ήλιος θα χάνεται στα Δυτικά και θα έχει εκείνη την μοναδική στιγμή, την δυνατότητα να στείλει κατευθείαν μέσα στο χώρο τις πορτοκαλί ακτίνες του!!! Σας προτρέπω ακόμα να κλείσετε για λίγο τα μάτια και να αφήσετε να σας αποπάρει ο υπόκωφος παφλασμός του νερού πάνω στα στρογγυλά βότσαλα, που τον συντροφεύει ο ήχος των εκατοντάδων γλάρων από το Πρασούδι.
Αποχωρώντας μπορείτε να υπογράψετε στο «Παρουσιολόγιο» που πρέπει να υπάρχει από την επίσκεψη μου τον Ιούλιο του 2010.
http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1023872
Το σημαντικότερο όμως που μπορείτε να προσφέρεται στο χώρο είναι να απομακρύνεται (όσο μπορείτε) τα άχρηστα αντικείμενα που τυχόν να έχει ξεβράσει η θάλασσα, ώστε το μέρος να είναι όσο γίνεται πιο καθαρό.Χάρτης

ΕίσοδοςΚοιτώντας.. ...Ψηλά

Το Παρουσιολόγιο


Το Πρασούδι από την είσοδο της σπηλιάς.


Read More »
Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η παραλία του σπηλαίου στη Λυγιά στην μύτη Δρεπάνου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Το ιστορικό των ανασκαφών στο Κούγκι

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017Στο Κούγκι έγιναν το 1962 ανασκαφές με πρωτοβουλία του Βασίλη Κραψίτη και δαπάνες του προέδρου του Σωματείου "Ένωση Παραμυθιωτών Ιωαννίνων Σωτήρη Χρ. Παπαθανασίου. 
Τότε,ήρθαν στο φως πολλά ευρήματα. Την ίδια χρονιά, ανεγέρθηκε, στα ερείπια του ναού της αγίας Παρασκευής, που είχε χτίσει ο καλόγερος Σαμουήλ, ανατινάζοντάς το στις 16-12-1803, μονόκλιτη εκκλησιά και το κελί του καλόγηρου Σαμουήλ. 
Στην εκκλησιά αυτή ο Σωτήρης Παπαθανασίου δώρησε το 1963 ιερά σκεύη, άμφια, πολυελαίους κ.λπ. και το 1967 με 7 εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας, έργα του Γιαννιώτη ζωγράφου Κώστα Μαλάμου. 


 
Read More »
Το ιστορικό των ανασκαφών στο Κούγκι Το ιστορικό των ανασκαφών στο Κούγκι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: 74 χρόνια από την μεγάλη Νίκη των Ποποβιτων επί των Ιταλών και Τσάμηδων

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Γράφει ο Βασίλης Ποποβίτης

Πριν εβδομήντα τέσσερα (74) χρόνια , την 21η Μαίου 1943 πρωινές ώρες, ένας μικτος Λόχος αποτελούμενος από Ιταλλους στρωτιωτες και Τσάμηδες (Ιταλλοτσαμηδων) που είχε ξεκινήσει από την Παραμυθια- Θεσπρωτίας αφου ανεβηκαν το Καρυωτι, συνέχισαν πάνω στον Σταυρό και μέσα από το Σελωμα που είναι ο αυχένας ανάμεσα από τις Σπάθες και τον Κουριλα,άρχισαν να κατεβαίνουν προς το χωριό μας " Ποποβο" χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μέχρι που φθάσανε στην περιοχή " Αυλλογκές" και " Νικολιούση" έξω από το χωριό μας Ποποβο.Λόγω της κρατούσας κατάστασης ( κατοχή) Αντάρτικες ομάδες Ποποβιτων βρισκότανε εγκατεστημένες τόσο στη Σκάλα Παραμυθιας όσο και στη Ράχη του...
Κίτσιου στο Ποποβο,προκειμένου να διαφυλάξουν το χωριό από είσοδο Ιταλλοτσαμηδων.
Περί ώρα 09,00 πρωινή της 21 ης Μαίου από τους κτηνοτρόφους συγχωριανούς μας Αείμνηστους Βαγγέλη ΠΑΠΠΑ και Τσίλη( Βασίλη) ΒΕΡΜΠΗ που βοσκούσανε τα αιγοπρόβατα τους στην περιοχή Αυλλογκές και Νικολιούση,έγινε αντιληπτή η κάθοδος τους και η αναγνώρισης των ότι είναι Ιταλλοτσαμηδες και αμέσως "άρχισαν να φωνάζουν με όλη την δύναμη της ψυχής των που διέθεταν " * Χωριανοί φθάνουν τα σκυλιά στις κερασιές του Νάτση" ,τούτο προκειμένου ενημερωθούν οι κάτοικοι του χωριού μας Ποποβιτες και η ομάδα των Ανταρτών στη Ράχη του Κίτσου και λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας των και άμυνας των.
Αυτή η πράξη των ( να φωνάζουν στους Ποποβιτες) των δύο ηρώων Ποποβιτων Βαγγέλη ΠΑΠΠΑ και Τσίλη ΒΕΡΜΠΗ έγινε αντιληπτή από τους Ιταλλοτσαμηδες κι άρχισε η καταδίωξη των και τον μεν Βαγγέλη ΠΑΠΠΑ τον συνέλαβαν την στιγμή που πήγαινε να καλυφθεί σε μια " γραβα" σπηλιά στην περιοχή Κεράσια του Νατση ,τον οποίο τράβηξαν έξω απ αυτή και τον εκτέλεσαν εξ επαφής και μετά από λίγο σε μικρή απόσταση πιο κάτω
προς το χωριό εκτέλεσαν και τον Τσίλη( Βασίλη) ΒΕΡΜΠΗ,οι οποίοι ήσαν άοπλοι.
Οι Ποποβιτες Αντάρτες από την Ράχη του Κίτσιου που βρισκότανε,άκουσαν τις φωνές των παραπάνω αναφερομένων συγχωριανων μας Βαγγέλη ΠΑΠΠΑ και Τσίλη ΒΕΡΜΠΗ και τους πυροβολισμούς κι αμέσως έλαβαν θέση Μάχης και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τους αντιμετωπίσουν δια των όπλων ως Δαυίδ και Γολιάθ που δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα πολυβόλο και 15 έως 20 λιανοντουφεκα Mauzer,Maniher kai Enfilt .
Κατάλληλη στιγμή για τους Ποποβιτες Αντάρτες ήταν ο εχθρός δηλ.οι Ιταλλοτσαμηδες να εισέλθουν εντός του οπτικου πεδιου των και επισης να εισελθουν εντός του βεληνεκούς των κατεχομένων όπλων των.Οι Ιταλοί με τους Τσάμηδες καθοδηγούμενοι από τους Τσάμηδες της Παραμυθιάς με επικεφαλή κάποιον ονόματι "Νουχι" εθεάθησαν στο ύψος της Αγίας Σωτήρος που ήταν ένα μικρό εξωκκλήσι πανω από την βρύση του Πασσαγιωτη ,να κατεβαίνουν προς το χωριό Ποποβο,ακριβώς εντός της ζωνης του βεληνεκούς των όπλων των Ανταρτών Ποποβιτων από την Ράχη του Κίτσιου.
Εδώ θέλω να αναφέρω ότι το πολυβόλο είχε φθάσει στους αντάρτες στη Ράχη του Κίτσιου λίγες ώρες νωρίτερα και το είχε μεταφέρει ο Αείμνηστος Γκελη ΜΗΤΡΟΣ του Μήτρο Γιαννακη ( Βαγγέλης ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Δημητρίου) από την θεση της Σκάλας Παραμυθιάς.Δεν ενθυμούμε τα ονόματα αυτών που έλαβαν μέρος στη μάχη αυτή και πολέμησαν σαν ήρωες ,αλλά θέλω να αναφέρω ότι οι λιγοστοί Ποποβιτες ήταν καλοι πολεμιστές και άριστοι στο " Σημάδι" και ενας ήταν ο Αείμνηστος Μιχάλης Ράπτης του Κώστα.
Ή μάχη άρχισε ,οι Ποποβιτες από την Ράχη του Κίτσιου με σφοδρότητα ρίχνουν με όλα τα όπλα των προς στους Ιταλλοτσαμηδες που βρισκονται στην Αγία Σωτήρα και αυτοί με την σειρά των ανταποδίδουν τους πυροβολισμούς.Το θεατρικό τοπίο του χωριού απο τους ηχους των πυροβολισμων δημιουργούν τέτοιο αντίλαλο που νόμιζες ότι πόλεμος γίνεται μεταξύ γιγάντων μεταξύ στρατιών και όχι μια μικρής ομαδας πολεμιστών που δεν ήταν άλλοι από 15 έως 20 με ψυχή Ποποβιτες που υπερασπιζότανε την τιμή των,τις οικογένειες των,το χωριό τους και την θρησκεία των.Ο αντίλαλος ήταν τέτοιος που ξεπέρασε τα όρια του Ποποβου,ξέφυγε μέσα από τις ράχες του Κουριλα,του Καντά,του Τσιλιμιγκου,τις Σπάθες ,ο ήχος των όπλων έφθασε μέχρι την Κορυστιανη.
Οι Ιταλλοτσαμηδες αιφνιδιάστηκαν,δεν το περίμεναν,φοβήθηκαν ,προσπάθησαν να καλυφθούν πίσω από το Εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρας και πίσω από τσεπια( βράχια),αλλά η τόλμη κι η αποφασιστικότητα των Ποποβιτων καθώς και η σκοπευτική ικανότητα των ,τους τρομοκράτησε και μόλις έπεσαν οι πρώτοι τραυματισθεντεςς θανασιμα ,ατακτως τρέχουν προς το Σελωμα να διαφύγουν κατά την Παραμύθια από το ίδιο σημείο που ανέβηκαν .
Παράλληλα Ποποβιτες παλληκάρια τους πλησίασαν στην Αγία Σωτήρα καλυπτόμενοι από τους αντάρτες της Ράχης του Κίτσιου και τους κατεδίωξαν προς τις πλαγιές του Κουριλα.
Αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής μάχης ήταν οι Ιταλλοτσαμηδες να αφήσουν στο χώρο της Αγίας Σωτήρας οκτώ (8) ατομα θανάσιμα τραυματίες,δέκα επτά(17) άτομα βαριά τραυματίες και είκοσι (20) άτομα αιχμαλώτους καθώς και μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικων.
Κατά την ώρα της μάχης - ανταλλαγή πυροβολισμών λέγεται ότι ένας Ποποβιτης αντάρτης στη Ράχη του Κίτσιου την ώρα που πήγε να καλυφθεί πίσω απο έναν βράχο ( τσεπι) βρήκε ένα φίδι κι ακύρωσε την θέση της κάλυψης και μετεβει σε άλλο βράχο και μετά από λίγο στη θέση εκείνη έσκασε ένα βλήμα όλμου που έστειλαν οι Ιταλοί,έτσι σώθηκε χάριν του φιδιού.

Όπως προανέφερα φεύγοντας ατακτως οι Ιταλλοτσαμηδες κυνηγημένοι από τους Ποποβιτες προς το Σελωμα,άκουσαν οι Κορυστιανιτες τον πόλεμο και βγήκαν κι αυτοί στον Σταυρό όπου τους περίμεναν και αυτοί με την σειρά τους ,τους καταδίωξαν προς το Καρυωτι που τρέχανε όσο μπορούσαν για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι.

Το γεγονός αυτό της μεγάλης Νίκης των Ποποβιτων προς τους κατακτητές Ιταλούς και τους συνεργάτες τους , Τσάμηδες της Παραμυθιάς έγινε γνωστό σχεδόν σε όλη την Θεσπρωτία και την Ήπειρο,βρήκε μεγάλη απήχηση στους Ελληνορθόδοξους της Ηπείρου και ανέβασε την ψυχολογία τόσο των κατοίκων του Ποποβου όσο και των κατοίκων της Επαρχίας Παραμυθιάς και Μαργαριτίου για αυτήν την μεγάλη νίκη.
Οι Ποποβιτες κατά την μετεγκατάσταση των στο χωριό Μαζαρακια - Θεσπρωτίας,για να τιμήσουν τους Αγίους Κωνσταντίνο κι Ελένη διότι αυτός ο άθλος έγινε ανήμερα της εορτής των, καθιέρωσαν ως ημέρα Ετήσιου εορτασμού του χωριού την 21 η Μαίου.

Τέλος η μεγάλη αυτή Νίκη των Ποποβιτων της 21 ης Μαίου 1943 στο Ποποβο ενάντια των Ιταλλοτσαμηδων,έγινε μάθημα τι σημαίνει "Μαχητης- Πολεμιστης- Παλληκάρια Ποποβιτες" και μάθημα αποφυγής τέτοιων ενεργειών των Τσάμηδων ενάντια των ΠΟΠΟΒΙΤΩΝ,ενάντια του Ποποβου κι από τότε δεν ξανατολμησαν να επιτεθούν ή να κτυπήσουν ή να μεταβούν στο Ποποβο ούτε και μετά την 27 Σεπτεμβρίου 1943.
Τιμή στους Ήρωες Ποποβιτες Βαγγέλη ΠΑΠΠΑ και Τσίλη ( Βασίλη) ΒΕΡΜΠΗ που θυσιάστηκαν για τους συγχωριανούς τους Ποποβιτες την 21 Μαίου 1943.Αιωνια τους η μνήμη.
Αιωνια η μνήμη και στους Αείμνηστους συγχωριανούς μας Ποποβιτες που εκείνη την ημέρα αγωνίσθηκαν σαν ήρωες υπερασπιζόμενοι το Χωριό μας,τις οικογένειες μας,τα σπίτια μας και την πίστη μας ( θρησκεία μας),που σήμερα δεν βρίσκονται κοντά μας αλλά παραμένουν στις καρδιές μας και στην σκέψη μας.


 
Read More »
Θεσπρωτία: 74 χρόνια από την μεγάλη Νίκη των Ποποβιτων επί των Ιταλών και Τσάμηδων Θεσπρωτία: 74 χρόνια από την μεγάλη Νίκη των Ποποβιτων επί των Ιταλών και Τσάμηδων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ακτών «GO BLUE»

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διοργανώνει:

Διαγωνισμό φωτογραφίας ακτών με θέμα: “Go blue”

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών Α’θμιας Εκπαίδευσης μέσα από την ανάδειξη του ευρύτερου περιβάλλοντος των ακτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Βραβεύουμε:
  • Τη σύνθεση και σχέση με το ευρύτερο περιβάλλον των ακτών
  • Την εναλλακτική ματιά στην προσέγγιση του θέματος
  • Τον τρόπο αποτύπωσης
με δωρεά βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο που θα προκριθεί, ενώ σε όλα τα σχολεία θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης δέκα (10) επιλεγμένων φωτογραφιών από κάθε συμμετέχουσα σχολική μονάδα είναι η Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.

Οι όροι και οι λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας blueflag.igoumenitsa.gr, ενώ η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή τους. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ακτών «GO BLUE» Ηγουμενίτσα: Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ακτών «GO BLUE» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθητικός διαγωνισμός χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διοργανώνει:

Διαγωνισμό Χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά με θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ = ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των μικρών μαθητών του Δήμου μας με την ανακύκλωση και τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμης ύλης για τη δημιουργία νέων αντικειμένων.

Καλούμε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με την κατασκευή ενός χειροτεχνήματος από ανακυκλώσιμα υλικά.

Βραβεύουμε:
  • την πρωτοτυπία και
  • τη φαντασία των παιδιών
με δωρεά βιβλίων στο Νηπιαγωγείο που θα προκριθεί, ενώ σε όλα τα σχολεία θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.

Οι όροι και οι λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας blueflag.igoumenitsa.gr, ενώ η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή τους. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθητικός διαγωνισμός χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά Ηγουμενίτσα: Μαθητικός διαγωνισμός χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ημερίδα για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Θεσπρωτίας & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Τρίτη, Μαΐου 23, 2017
Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, Τμήμα Ηπείρου και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 «Παραδοσιακοί Οικισμοί, Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που υλοποιεί, προγραμματίζει για τις 11 Ιουνίου 2017, ημερίδα - δράση με θέμα «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Η τελική ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου του Δήμου Φιλιατών. Απευθύνεται σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς και σε εκπροσώπους και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν συμπληρώνοντας την online φόρμα που ακολουθεί: https://goo.gl/I0TVVy

Περισσότερες πληροφορίες: ΚΠΕ Φιλιατών, 26640 - 22000, kpefilia@otenet.gr


 
Read More »
Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ημερίδα για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Θεσπρωτίας & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ημερίδα για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Θεσπρωτίας & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες