Στο πλευρό των αγροτών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Στο πλευρό των αγροτών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας
 
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των μελών του στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Την απάντηση σε αυτή τη πολιτική τη δίνουν για άλλη μια φορά οι εξουθενωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα μπλόκα στους δρόμους. Αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων μέτρων και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια.

Αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους ο κοινός τους αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης & ΔΝΤ που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ηγουμενίτσα 27/01/2016 Το. Δ.Σ.
Read More »
Στο πλευρό των αγροτών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας Στο πλευρό των αγροτών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν οι πρόεδροι του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν οι πρόεδροι του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

http://www.zougla.gr/assets/images/1886712.jpg
 
Ο Ιατρικός , Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας , μετά από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους , δηλώνουν ομόφωνα την κατηγορηματική τους αντίθεση στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο , το οποίο με το επιχείρημα της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης , καταλήγει σε μια πρωτοφανή εισπρακτική επιδρομή που σε συνδυασμό με τις φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγεί ουσιαστικά σε δήμευση του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών , ανεξαρτήτως κλάδου και τομέα απασχόλησης.

Επιπλέον δε συνοδεύεται από καμία αναλογιστική μελέτη που θα μπορούσε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.

Ως υγειονομικοί , ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου ουσιαστικού και όχι προσχηματικού , από μηδενική βάση.

Διεκδικούμε αυτόνομο-ανεξάρτητο και αυτοδιοικούμενο ΕΤΑΑ , ένα Ταμείο το οποίο δεν έχει επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ.

Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016. Παλεύουμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο , με προοπτική , κοινωνικά δίκαιο που θα εξασφαλίζει στον ελεύθερο επαγγελματία τη δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών του εισφορών.

Η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλλόγου  
Φατούρου Χαρά
 
Ο Πρόεδρος  Οδοντιατρικού Συλλόγου 
Κιτσάτης Γρηγόριος
 
Ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου
Κοντός Ιωάννης
Read More »
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν οι πρόεδροι του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν οι πρόεδροι του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου


Aυτοσχέδιες παγίδες για παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου τοποθετούν το τελευταίο διάστημα άγνωστοι, στην θέση Μασκλινίτσα στον κάμπο του Ασπροκκλησίου του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με καταγγελία κτηνοτρόφου της περιοχής στο thespro.gr,  αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τους ασυνείδητους που τοποθετούν τις αυτοσχέδιες παγίδες.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως τέσσερα σκυλιά του πιάστηκαν σε τέτοιες παγίδες, τα δύο ψόφησαν, ένα έχασε το πόδι του και ένα γλίτωσε με ελαφρά τραύματα στο πόδι του.

Οι λαθροθήρες τοποθετούν τα συρματόσχοινα στα περάσματα των αγριογούρουνων, έτσι ώστε να τα πιάσουν ζωντανά από το λαιμό τους.

Τα ίδια όμως περάσματα χρησιμοποιούν τα σκυλιά των κτηνοτρόφων αλλά και τα οικόσιτα ζώα τους, με αποτέλεσμα οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο τους, να είναι συχνές.
Read More »
Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica λόγω της "πολιορκίας" των αγροτών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica λόγω της "πολιορκίας" των αγροτών
 
 
Επεισόδια και εντάσεις έβαλαν «μπλόκο» στα προγραμματισμένα για σήμερα το απόγευμα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Agrotica 2016»

Λίγο μετά τις 17.30 σημειώθηκαν εντάσεις στη μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών κατά του ασφαλιστικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
 
Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διεισδύσει στον χώρο της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Η Helexpo γνωστοποίησε στους αγρότες ότι τα εγκαίνια της Agrotica δεν θα τελεστούν σήμερα.

 
Από τη Λεωφόρο Στρατού αποχωρούν σταδιακά τα εκατοντάδες τρακτέρ που ήταν παρατεταγμένα, προκειμένου να μεταβούν στα αρχικά μπλόκα τους στην επικράτεια. Στο σημείο παραμένουν διαδηλωτές και συντονιστικά όργανα των κινητοποιήσεων.

Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στον χώρο της ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι στο σημείο επικράτησε ένταση και το πρωί, μεταξύ διαδηλωτών και διμοιρίας των ΜΑΤ, στην προσπάθεια των πρώτων να προσεγγίσουν το Βελλίδειο. 
 
Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το σημείο, ωστόσο μετά από συζητήσεις με τους γεωργούς, τούς επέτρεψαν να προσεγγίσουν την πλατεία.
Read More »
Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica λόγω της "πολιορκίας" των αγροτών  Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica λόγω της "πολιορκίας" των αγροτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Παρουσία του Μητροπολίτη η κοπή της πίτας στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Παρουσία του Μητροπολίτη η κοπή της πίτας στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας


Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος συνοδευόμενος από ιερείς ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Οίκου Ευγηρίας - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας παρουσία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και του Διευθυντή του ιδρύματος. 
 
 
 
 Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με το διοικητικό και υπηρετικό προσωπικό καθώς και με τους ηλικιωμένους τροφίμους του.
 
Read More »
Παρουσία του Μητροπολίτη η κοπή της πίτας στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας Παρουσία του Μητροπολίτη η κοπή της πίτας στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ

 
Οι πληροφορίες μου για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταριάς επαληθεύθηκαν με την επίσκεψή μου επιτόπου. Πραγματικά αποτελούν μία ευχάριστη έκπληξη .
Με υποδέχτηκε ο εμπνευστής και ιδρυτής τους κ. Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου από την Πλαταριά, Πολιτικός Μηχανικός , συνταξιούχος Ο.Τ.Ε., ο οποίος με ξενάγησε και είχαμε μία ευχάριστη ενημέρωση και συζήτηση . Πρώτα πήγαμε στη Δανειστική Βιβλιοθήκη. 
 
 
 
-Πότε ιδρύθηκε η Δανειστική Βιβλιοθήκη και πως μπορέσατε να συγκεντρώσετε τόσα πολλά βιβλία ;
Η δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο χωριό ήταν παιδικό μου όνειρο, το οποίο πήρε «σάρκα και οστά» το 2007. Είχα εκφράσει την επιθυμία μου στο τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο ανέλαβε να βρεθεί ο χώρος και να ανακαινιστεί . Πράγματι παραχωρήθηκαν δύο αίθουσες από το παλιό Δημοτικό Σχολείο και ξεκίνησα τη συλλογή βιβλίων από γνωστούς και φίλους, εκδοτικούς οίκους και άλλους συλλόγους, πέραν των δικών μου βιβλίων που χρόνια μάζευα.
 
 
-Πόσα βιβλία αριθμεί σήμερα η Δανειστική Βιβλιοθήκη και ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της ;
Έχουμε πάνω από 5.000 τίτλους βιβλίων και συνεχίζουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Λειτουργεί με εθελοντές. Όλα τα βιβλία έχουν καταγραφεί χειρόγραφα σε κατάλληλα βιβλία και έχουμε αρχίσει την ηλεκτρονική καταγραφή .Η βιβλιοθήκη, τώρα το χειμώνα, είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα και Σάββατο απόγευμα 18.30- 19.30 για το δανεισμό και την επιστροφή των βιβλίων. Υπάρχει και η δυνατότητα για ενδιάμεσο δανεισμό μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

- Έχετε επισκέψεις Σχολείων, Γυμνασίων της περιοχής. Η κίνηση είναι ικανοποιητική;
Ναι την επισκέπτονται μαθητές από το Σχολικό Κέντρο Πλαταριάς, το Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο, αλλά και από άλλες περιοχές. Η κίνηση, με τα δεδομένα της περιοχής μας, είναι ικανοποιητική. Μέχρι τώρα πάνω από δύο χιλιάδες έχουν δανειστεί βιβλία.

- Είχατε βοήθεια από τις τοπικές αρχές ; 
 
 
 
Είναι κοινό μυστικό κ. Μαραζόπουλε ότι οι τοπικοί παράγοντες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα πολιτιστικά δρώμενα. Απλά μας παραχωρήθηκε ο χώρος και όλα τα υπόλοιπα έγιναν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες. Θαρρώ πως με την κατάλληλη προβολή η βιβλιοθήκη θα αποτελούσε πόλο έλξεως. Από δικής μου πλευράς θέλω να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τους εθελοντές που προσφέρουν αφιλοκερδώς στη λειτουργία της Δανειστικής μας Βιβλιοθήκης.


ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ακολούθησε η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο. Τα αντικείμενα ήταν πολλά, απλωμένα σε δύο μεγάλες αίθουσες και χωρισμένα ανά επάγγελμα.
 
-Πότε δημιουργήθηκε το Λαογραφικό Μουσείο; Πως μαζέψατε τόσα αντικείμενα;
 
 
Η ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου ήταν το δεύτερο παιδικό μου όνειρο. Από πολύ μικρός μάζευα διάφορα παλιά αντικείμενα και κυρίως γεωργικά, γιατί ο πατέρας μου ήταν γεωργός. Μετά την ανταπόκριση που είχα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο με τη Δανειστική Βιβλιοθήκη έριξα και την ιδέα δημιουργίας Λαογραφικού Μουσείου και η πρότασή μου έγινε δεκτή. Άρχισα λοιπόν να ζητώ από όλους τους χωριανούς να μου εμπιστευθούν παλιά τους αντικείμενα και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Έτσι συγκεντρώθηκαν τα αντικείμενα που βλέπετε και συνεχώς προσφέρουν και άλλοι. Έχουν τη δυνατότητα να τα δωρίσουν ή να τα δανείσουν. Στον καθένα δίνεται Βεβαίωση Δωρεάς ή Δανεισμού.
 
- Έχει γίνει κάποια μελέτη ; Πως έγινε ο διαχωρισμός ; 
 
 
 
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ανέθεσε τη μελέτη σε ειδικό Μουσειολόγο για τον Μουσειολογικό Προγραμματισμό και Σχεδιασμό προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός και η τοποθέτηση των αντικειμένων και να υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται, ώστε ο επισκέπτης να έχει πλήρη ενημέρωση για το Μουσείο. Ο μελετητής τοποθέτησε τα αντικείμενα ανά επάγγελμα στον ένα χώρο και στον άλλο όλα τα αντικείμενα που αφορούν το σπίτι, το νοικοκυριό. Τα παλιά επαγγέλματα που αντιπροσωπεύονται είναι του Μπακάλη, του Κτηνοτρόφου, Μελισσοκόμου, Ελαιοπαραγωγού, Κτίστη, Μαραγκού, Τσαγκάρη, Γεωργού. Στο νοικοκυριό διακρίνουμε : Σοφράδες, τάβλα, ταψιά, φορεσιές κ.λ.π, όπως ο ίδιος διαπιστώνετε. Τα υλικά και η εργασία του χωρισμάτων είναι προσφορά συγχωριανού, όπως και ο χρωματισμός όλων των χώρων.
 
- Είναι καταγεγραμμένα όλα τα αντικείμενα; Πως και πότε λειτουργεί; Έχετε επισκέψεις; Έχετε οικονομική βοήθεια; 
 
 
 
-Όλα τα αντικείμενα είναι καταγεγραμμένα χειρόγραφα και έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική καταγραφή. Το κάθε αντικείμενο, όπως βλέπετε, έχει το καρτελάκι του στο οποίο αναγράφεται το όνομά του και ο δωρητής ή ο δανειστής. Το Λαογραφικό Μουσείο έχει δικό του Διοικητικό Συμβούλιο για να έχει τη δυνατότητα να κινείται ανεξάρτητα, με σκοπό να πετύχει κάποια οικονομική βοήθεια για τη συντήρησή του. Υπάρχει υγρασία. Η στέγη θέλει επιδιόρθωση. Αυτά είναι τα βασικά μας προβλήματα. Η δαπάνη είναι μεγάλη. Μέχρι τώρα δεν είχαμε οικονομική βοήθεια. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια.
 
Το Μουσείο λειτουργεί τις ίδιες ημέρες και ώρες με τη Δανειστική Βιβλιοθήκη. Οι επισκέψεις είναι λίγες γιατί, απλά, δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η ύπαρξη του, η αξιοποίησή του . Και κυρίως η προβολή και διαφήμιση.

 
Πραγματικά πρόκειται για ένα αξιόλογο Λαογραφικό μουσείο και για μια βιβλιοθήκη, ίσως την μεγαλύτερη στον νομό Θεσπρωτίας, που αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς.

Read More »
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ  ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση του Ιππικού Ομίλου Θεσπρωτίας "Ο ΠΗΓΑΣΟΣ"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016

Εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση του Ιππικού Ομίλου Θεσπρωτίας "Ο ΠΗΓΑΣΟΣ"


Ο Ιππικός Όμιλος Θεσπρωτίας "Ο ΠΗΓΑΣΟΣ" σας προσκαλεί, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ωρα 18.00, στα γραφεία του συλλόγου στην παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας (έναντι ΤΡΑΜ), όπου θα πραγμστοποιηθει Γενική Συνέλευση του ομίλου με θέματα:
  • Απολογισμό
  • Εγγραφές μελών
  • Εκλογές νέου ΔΣ


Read More »
Εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση του Ιππικού Ομίλου Θεσπρωτίας "Ο ΠΗΓΑΣΟΣ"  Εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση του Ιππικού Ομίλου Θεσπρωτίας "Ο ΠΗΓΑΣΟΣ" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Με σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε από τη Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα 57χρονος ασθενής

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Με σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε από τη Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα 57χρονος ασθενής

http://patratora.gr/wp-content/uploads/2014/04/limeniko-akuvernita-skafi-patratora.jpg

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες χθες, διακομιδή 57χρονου ασθενή, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης από το λιμένα Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ'' Ν.Π. 10093.
Read More »
Με σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε από τη Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα 57χρονος ασθενής Με σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε από τη Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα 57χρονος ασθενής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Προτάσεις για τη βιωσιμότητα των ΟΕΒ συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Προτάσεις για τη βιωσιμότητα των ΟΕΒ συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών


Τις προτάσεις των ηλεκτροδοτούμενων ΟΕΒ Ηπείρου και νοτίου λεκάνης Αιτωλοακαρνανίας για τη βιωσιμότητα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων συζήτησε ο Β. Γιόγιακας στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε:

· στην τοποθέτηση ηλεκτρονικής κάρτας άρδευσης προκειμένου να ανακοπεί η κατασπατάληση του νερού και η υπερχρέωση των ΟΕΒ στη ΔΕΗ.

· στην εξαίρεση των ΤΟΕΒ από τις χρεώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν χρεώσεις άσχετες με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι ΤΟΕΒ είναι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας.

· στην εξαίρεση των ΟΕΒ από την ρύθμιση του Π.Δ. 164/2004 με την οποία το εποχιακό προσωπικό δεν μπορεί να εργαστεί στον ίδιο ΟΕΒ πέραν του συνολικού χρόνου εργασίας των 24 μηνών, ρύθμιση που έχει επιπτώσεις στη σωστή και αποδοτική λειτουργία των ΟΕΒ. Αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα της εξαίρεσής τους από την ΠΥΣ 33/2006 για τον ορισμό του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού του προσλαμβανόμενου προσωπικού.

· στη μεταφορά της Εποπτείας των ΤΟΕΒ από τους Δήμους στις Περιφέρειες, όπως ισχύει για τους ΓΟΕΒ, και την ένταξη των ΟΕΒ σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα μέσω της Περιφέρειας που διαθέτει εξειδίκευση και τεχνογνωσία.

· στη μετάταξη του μόνιμου προσωπικού των ΟΕΒ που κλείνουν ή συγχωνεύονται σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου ή των ΟΤΑ.

· στην εξαίρεση του εποχικού προσωπικού των ΓΟΕΒ από τον Ν.2190/1994, όπως ισχύει και τους ΤΟΕΒ, καθώς και του Π.Δ.164/2004 καθώς η πρόσληψη του έμπειρου εποχικού τους προσωπικού που έχουν γνώση και σύνδεση με το αντικείμενο είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των ΤΟΕΒ.

· στο διορισμό των Διοικήσεων των ΓΟΕΒ από τον φορέα που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχό τους, δηλαδή την αιρετή Περιφέρεια, και τη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια προσώπων που έχουν σχέση με τα εγγειοβελτιωτικά έργα και κατάλληλη ειδικότητα.

· στη διεξαγωγή των οικονομικών ελέγχων στους ΟΕΒ κάθε έτος και την υποχρεωτική υποβολή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε. για τα μέλη των ΟΕΒ.

· στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ΟΕΒ, που είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία μεγάλων ή μεσαίων ΤΟΕΒ, και την ένταξη των ΟΕΒ στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ κ.λπ, υπογραμμίζοντας τις αυξημένες ανάγκες για εποχιακό προσωπικό στους ΟΕΒ λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων. Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει διεξοδικά τα παραπάνω θέματα.
Read More »
Προτάσεις για τη βιωσιμότητα των ΟΕΒ συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Προτάσεις για τη βιωσιμότητα των ΟΕΒ συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση


Επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα, ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2664300550 - 6932423770
Read More »
Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου με ψήφισμα που εξέδωσε στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιφέρειάς μας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να έχουν και τη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών.

Τα μεγάλα ζητήματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων. Χωρίς λαϊκισμό, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.

Οι ακολουθούμενες πολιτικές φέρνουν την απαξίωση και την εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Από την αρχή της κρίσης βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Τα επιχειρούμενα μέτρα όπως η υπερφορολόγηση, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ καταργεί ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα. Η πολιτική που ασκείται, διαλύει την Ελληνική γεωργία.

Το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο και τα μέτρα έχουν κυρίως φοροεισπρακτικό χαρακτήρα.

Η μεγάλη φορολόγηση και η εξωπραγματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών φτωχοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, προωθώντας την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε έναν κρίσιμο παραγωγικό τομέα για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλα μέτρα. Αντίθετα χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Η ΠΕΔ Ηπείρου ζητά:

· Να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού. Να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με επιδίωξη βιώσιμης και οριστικής λύσης.

· Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη και δεν δεχόμαστε την υπονόμευσή του.

· Δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στους αγώνες τους.

· Υποστηρίζουμε το ενιαίο μέτωπο με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης.

Read More »
Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 44χρονος με ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Συνελήφθη 44χρονος με ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά


Συνελήφθη, χθες (27-01-2016) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 44χρονος με ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά Συνελήφθη 44χρονος με ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Συνεστίαση της Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του Κ.Κ.Ε. στο Δρέπανο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Συνεστίαση της Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του Κ.Κ.Ε. στο Δρέπανο


Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του Κ.Κ.Ε. σας προσκαλεί στην εκδήλωση - συνεστίαση που διοργανώνει προς τιμήν των 98 χρόνων του ΚΚΕ το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8:30μ.μ στο μαγαζί “ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚO” στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.

Τιμή πρόσκλησης 13 ευρώ 
(περιλαμβάνεται γεύμα, ποτό και ζωντανή μουσική)

Read More »
Συνεστίαση της Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του Κ.Κ.Ε. στο Δρέπανο Συνεστίαση της Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του Κ.Κ.Ε. στο Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου, με την αγοραπωλησία δύο σκύλων

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου, με την αγοραπωλησία δύο σκύλων


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 21-09-2015.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Συγκεκριμένα, η 32χρονη, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον παθόντα μέσω διαδικτύου, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, χρηματικό ποσό, για την αποστολή δύο σκύλων, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα συναλλαγή. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου, με την αγοραπωλησία δύο σκύλων Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου, με την αγοραπωλησία δύο σκύλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, την 25-01-2016 πήγαν στο σπίτι 80χρονης ημεδαπής και προφασιζόμενοι τους πωλητές κουβερτών, αφαίρεσαν, από το εσωτερικό, χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 20χρονου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Ξέχωρο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στην συνεδρίασή του στις 25 Ιανουαρίου 2016, αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (Απόφαση Δ.Σ. 3/2016) τα ακόλουθα:

• Εκφράζει την αντίθεσή του στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και ζητάει την απόσυρσή του.

• Δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν και μάχονται για την απόσυρσή του.

Read More »
Την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Άρθρο του Χρήστου Ζήγου για τον Κυνηγετικό Τουρισμό στην Ήπειρο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016
Άρθρο του Χρήστου Ζήγου για τον Κυνηγετικό Τουρισμό στην Ήπειρο


Εισαγωγή στην ιστορία του κυνηγιού

1) Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να περπατάει στη γη, η πρώτη του δραστηριότητα ήταν το κυνήγι για να εξασφαλίσει την τροφή του , παρότι τα μέσα που διέθετε ήταν πρωτόγονα όπως πέτρες , ξύλα και λοιπά αυτοσχέδια μέσα όπως παγίδες κτλ . Κατάφερνε να εξασφαλίσει την τροφή του χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία της φύσης και να εξαφανίζει τα είδη που κυνηγούσε .

2) Και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το κυνήγι σε υψηλή προτεραιότητα στη ζωή τους και για αυτό είχαν ως προστάτιδα του κυνηγιού και των κυνηγών την θεά Άρτεμις , σώζονται πολλά γραπτά των αρχαίων συγγραφέων και φιλοσόφων σχετικά με το κυνήγι .

3) Και στην νεώτερη σύγχρονη ιστορία όλοι οι αυτοκράτορες , οι βασιλείς και οι αξιωματούχοι το είχαν ως το υπ’αριθμ. ένα χόμπι –σπορ –συνήθεια .Δημιουργούσαν απαγορευμένες μεγάλες εκτάσεις ως κυνηγότοπους μόνο για αυτούς .Δεν επέτρεπαν το κυνήγι στον απλό λαό . Επίσης το κυνήγι το χρησιμοποιούσαν και ως τόπο συνάντησης και διαβούλευσης με τους υψηλούς προσκεκλημένους τους .

Το κυνήγι σήμερα

Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα το κυνήγι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο χόμπι-σπόρ , σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού. Είναι ελεγχόμενο και διέπετε από αυστηρούς κανόνες και νόμους .Το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο της Ευρώπης σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να βελτιωθεί προς το ηπιότερο σύμφωνα με τις προτάσεις της κυνηγετικής Συνομοσπονδίας .

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Θεσπρωτία .Έχουμε την τύχη η ευλογημένη φύση της Ηπείρου να διαθέτει την μορφολογία και το κλίμα ώστε να ζουν τα περισσότερα είδη κυνηγιού στο φυσικό τους περιβάλλον με την πιο πλούσια χλωριδα και πανίδα .Εκτός από χόμπι ή σπορ το κυνήγι είναι και μια οικονομική δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνετε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού .Επίσης οι κυνηγοί είναι ευαισθητοποιημένοι οικολογικά και προστατεύουν το περιβάλλον και την ισορροπία της φύσης .

Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα εξής :

Τα περισσότερα βουνά της Ηπείρου πριν τρεις –τέσσερις δεκαετίες υπερβόσκουνταν από χιλιάδες γιδοπρόβατα , γελάδια και ιπποειδή , αυτοί οι βοσκότοποι συντηρούσαν τα κοπάδια ελευθέρας βοσκής και δεν προλάβαιναν να αναπτυχθούν δέντρα και θάμνοι .

Σταδιακά με τον σταβλισμό των ζώων σε αυτά τα βουνά έχουν αναπτυχθεί αυτοφυή δασικά δέντρα και θάμνοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες δασωμένες εκτάσεις .
 
Σε αυτές τις εκτάσεις ευνοείτε η ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να έχουμε υπερπληθυσμό από πουλιά και από άγρια ζώα και από θηράματα .


Πολλοί πχ αγρότες τα τελευταία χρόνια διαμαρτύρονται για τις ζημιές που τους προκαλούν τα αγριογούρουνα στα χωράφια και στους κήπους και τα κοτσύφια και τα άλλα πουλιά στον ελαιόκαρπο κτλ .

Οι κυνηγοί ως τουρίστες

Η Ήπειρος έχει πολύ πλούσιους κυνηγότοπους με πολλά θηράματα , αγριογούρουνα , λαγούς , μπεκάτσες , πέρδικα , ορτύκια , κοτσύφια κτλ. Για αυτό και την προτιμούν πολλοί κυνηγοί από όλη την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια και από το εξωτερικό , που έρχονται κατά ομάδες και πολλές φορές και με τις οικογένειες τους .Παράλληλα με το κυνήγι κάνουν και τουρισμό με πολυήμερες διακοπές από μια εβδομάδα έως και μήνες και ξαναέρχονται δυο και τρεις φορές .

Όλοι αυτοί οι κυνηγοί –τουρίστες ενισχύουν την τοπική οικονομία από Σεπτέμβριο έως Μάρτη που τους έχουμε ανάγκη να αφήσουν τα χρήματα τους . Διαμένουν σε ξενοδοχεία και επιπλωμένα διαμερίσματα, με το φαγοπότι , την ψυχαγωγία , τα καύσιμα , τα ψώνια τους και τα εισιτήρια τους .Στα καταστήματα με είδη κυνηγιού , pet-shop , και κτηνιάτρους , κάθε κυνηγός ξοδεύει για μια εβδομάδα στην Ήπειρο πολλά χρήματα . Οι Έλληνες κυνηγοί από Αθήνα , Θεσσαλονίκη κτλ . από 500 ως 800 ευρώ , οι ξένοι από Ιταλία από 1.000 ως 1.500 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο την εβδομάδα .

Εμείς οι επαγγελματίες του τουρισμού και της γαστρονομίας , προτείνουμε να γίνετε πιο οργανωμένα αυτή η δραστηριότητα σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και την κυνηγετική ομοσπονδία να τους παρέχουμε ενημέρωση –πληροφόρηση για τους κυνηγότοπους , τα θηράματα . Να τυπώσουμε ένα έντυπο με τις περιοχές που επιτρέπετε το κάθε θήραμα σε 3 γλώσσες , ελληνικά , ιταλικά , αγγλικά .Πολλοί από τους ξένους κυνηγούς –τουρίστες χρειάζονται έναν συνοδό –οδηγό κατά προτίμηση να μιλά την γλώσσα τους και τον πληρώνουν πολύ καλά . Μέσα από το νέο ΕΣΠΑ να ενθαρρυνθούν κάποιοι ιδιοκτήτες που διαθέτουν κατάλληλες εκτάσεις να δημιουργήσουν οργανωμένα θηραματοτροφεία .Και σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς Συλλόγους της Ιταλίας για κοινές εκδηλώσεις όπως η κουζίνα του κυνηγού και διάφορα εδέσματα με κυνήγι .

Καθώς επίσης και από κοινού υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ προς όφελος των κυνηγών του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας .

Οι περισσότεροι από αυτούς επισκέπτονται και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής μας και φεύγουν ευχαριστημένοι και διαφημίζουν την Ήπειρο στην πατρίδα τους .

Ευχαριστώ
Με τιμή
ΖΗΓΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΣ  
Επαγγελματίας στον τουρισμό και την γαστρονομία OLYMPIC HOLIDAY ZIGOS
Γραμματέας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »
Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης « ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ » 
Read More »
Άρθρο του Χρήστου Ζήγου για τον Κυνηγετικό Τουρισμό στην Ήπειρο Άρθρο του Χρήστου Ζήγου για τον Κυνηγετικό Τουρισμό στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες