https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Ενεργοποίηση ψηφιακών θυρίδων Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023
Ενεργοποίηση ψηφιακών θυρίδων Δήμου Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας και για την διευκόλυνση των πολιτών, προστέθηκε μια ακόμα υπηρεσία εξυπηρέτησης. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και αξιοποιώντας την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, ο Δήμος μας ενεργοποίησε τέσσερις θυρίδες gov.gr.
Ειδικότερα, μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr, οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις κάτωθι υπηρεσίες:
 • Θυρίδα Κοινωνικών Δομών που θα εκδίδει Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά Covid-19 εμβολιασμού.
 • Θυρίδα Δημοτολογίου που θα εκδίδει Δημοτολογικά Πιστοποιητικά / βεβαιώσεις.
 • Θυρίδα Ληξιαρχείου που θα εκδίδει Ληξιαρχικά έγγραφα.
 • Θυρίδα Δήμου που θα υποδέχεται αιτήσεις πολιτών που αφορούν στις δημοτικές υπηρεσίες.
 
Για τα παραπάνω έγγραφα (πιστοποιητικά - ληξιαρχικές πράξεις κ.λπ), δεν απαιτείται να υπογράφονται ιδιόχειρα ή να φέρουν τη στρογγυλή σφραγίδα του φορέα, δεδομένου ότι με την ανάρτηση η θυρίδα αποκτά τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας εγγράφων του gov.gr. Τα έγγραφα αυτά γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Ο σύνδεσμος που αποτελεί το σημείο εισόδου για τον πολίτη για τις εν λόγω υπηρεσίες είναι ο εξής:
Read More »
Ενεργοποίηση ψηφιακών θυρίδων Δήμου Ηγουμενίτσας Ενεργοποίηση ψηφιακών θυρίδων Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023 Rating: 5

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας προσλαμβάνει προσωπικό Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι ατόμων

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας προσλαμβάνει προσωπικό
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι ατόμων

ΗΕφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην προκήρυξη.

ΕιδικότητεςΠΕ Αρχαιολόγων 1 θέση
ΠΕ Μηχανικών - Αρχιτεκτόνων με εξειδίκευση στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων 1 θέση
ΔΕ Εργατοτεχνιτών Με εμπειρία σε αρχαιολογικά έργα - 2 θέσεις
ΥΕ Εργατών Με εμπειρία σε αρχαιολογικά έργα - 2 θέσεις

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση efathe@culture.gr είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση:
- Κύπρου 68 ΤΚ. 46100 Ηγουμενίτσα,
απευθύνοντάς την στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υπόψιν κ. Κωνσταντίνας Παππά (τηλ. επικοινωνίας: 2665029177/8).

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από Τρίτη 30 Μαΐου έως Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023.
Read More »
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας προσλαμβάνει προσωπικό Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι ατόμων Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας προσλαμβάνει προσωπικό Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι ατόμων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023 Rating: 5

Ορκίστηκαν οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023
Ορκίστηκαν οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Σουλίου


Ορκίστηκαν οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Σουλίου Ένας αγώνας χρόνων σήμερα δικαιώθηκε για όλες αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες που μέσα από την αβεβαιότητα των χρόνιων συμβάσεων έδιναν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό, έτσι ώστε το Βοήθεια Στο Σπίτι να είναι πάντα δίπλα σε κάθε πολίτη του Δήμου Σουλίου που το είχε ανάγκη!
Θα ευχηθώ καλή συνέχεια σε όλες σας καθώς το έργο σας είναι πολύ σημαντικό!
Επίσης, θα ήθελα να γνωρίζουν ότι εκτός ότι κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες του Δήμου, καθώς μόλις εχθές ήρθε το ΦΕΚ του διορισμού τους και σήμερα προχωρήσαμε στην ορκομωσία τους, ώστε να νιώσουν άμεσα την εργασιακή ασφάλεια που τους αξίζει χρόνια τώρα!

Γιάννης Καραγιάννης
Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Ορκίστηκαν οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Σουλίου Ορκίστηκαν οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023 Rating: 5

Μια αναζωογoνητική εμπειρία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023
Μια αναζωογoνητική εμπειρία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Μια ξεχωριστή διαδρομή στο μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου.


Φτάνοντας για πρώτη φορά στην Παραμυθιά, την όμορφη κωμόπολη της Θεσπρωτίας, πριν από σχεδόν 20 χρόνια, θυμάμαι ακόμη την μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει το επιβλητικό βουνό που στέκει ακριβώς πάνω από τον οικισμό. Είναι οι πλαγιές του Γκορίλα που ανήκει στα όρη της Παραμυθιάς και η αλήθεια είναι ότι ο ορεινός αυτός όγκος δημιουργεί αμηχανία καθώς τον παρατηρείς καθότι απότομος.

Η Παραμυθιά, χτισμένη κυριολεκτικά στις πλαγιές του, δημιουργεί μαζί του μία περίεργη αίσθηση στον επισκέπτη. Οι κάτοικοι έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με αυτό το βουνό και μιλούν ιδιαίτερα γι’αυτό.
Λέγεται ότι η ύπαρξή του βουνού είναι και η αιτία που η Παραμυθιά ανήκει στις περιοχές της χώρας μας με το υψηλότερο ποσοστό βροχοπτώσεων. Τα 1200 μέτρα του βουνού εγκλωβίζουν τα νέφη που έρχονται από το Ιόνιο, με αποτέλεσμα οι βροχοπτώσεις να είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή.


Στη σκήτη του Αγίου Αρσενίου
Σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του βουνού, βρίσκεται η σκήτη του Αγίου Αρσενίου της Βέλλιανης, η οποία έχει διαμορφωθεί σε ένα πολύ απλό εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα σε μία πελώρια σπηλιά, διαθέτοντας εξαιρετική θέα. Εδώ καταλήγει και η ορειβατική διαδρομή, που όταν βρεθείς στην περιοχή, θα ακούσεις συχνές αναφορές γι’αυτή. Από αυτό το υψηλότερο σημείο, ο περιπατητής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα προς τον κάμπο της Παραμυθιάς, με τα διάσπαρτα χωριά του, τη Χρυσαυγή, το Καριώτι, τη Δαφνούλα, το Παγκράτι, το Καρβουνάρι, το Σεβαστό και άλλα. Παράλληλα, όσο ο περιπατητής θα ανηφορίζει, θα έχει όλο και πιο ενδιαφέρουσα θέα, καθώς αν έχει καθαρή ατμόσφαιρα, φαίνεται το Ιόνιο Πέλαγος, η Κέρκυρα και οι Παξοί. Κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή μετά την 8η Μάϊου, ημέρα που τιμάται ο Άγιος, γίνεται γιορτή με την παρουσία πιστών που κατάφεραν να ανέβουν μέχρι εδώ.


Οι ορειβατικές – περιπατητικές διαδρομές

Πώς θα φτάσει όμως κανείς εδώ; Υπάρχουν δύο μονοπάτια που μπορείς να αξιοποιήσετε, με το ένα να ενέχει και κάποιο ρίσκο. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα την εποχή, θα πρέπει πάντα να απευθύνεστε στους ντόπιους, ή στον δήμο Σουλίου, ώστε να πληροφορηθείτε την κατάστασή του.
Το πρώτο και ευκολότερο από τα δύο, ξεκινά από το Καριώτι ακριβώς μετά από το παρατηρητήριο και περνά από τον χώρο προσγείωσης των αεροπτεριστών. Το μονοπάτι είναι καλά συντηρημένο, σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί κορμοί στήριξης, ενώ σε άλλα σημεία έχουν διαμορφωθεί σκαλοπάτια πάνω στα βράχια. Θεωρείται μέτριας δυσκολίας και για να το διασχίσετε πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση.


Το δύσκολο μονοπάτι από την Αρχαία Ελέα

Το άλλο μονοπάτι, αυτό που ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελέας, χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολο και σε κάποια σημεία απαιτεί σκαρφάλωμα πάνω στα βράχια. Το μονοπάτι ξεκινά 600 μακριά μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας, ακολουθώντας χωματόδρομο αμέσως μετά το πάρκινγκ που βρίσκεται εκεί. Στην αρχή, τα πράγματα είναι εύκολα, ωστόσο συνεχίζοντας, δυσκολεύει, ενώ θέλει μεγάλη προσοχή καθώς υπάρχουν σημεία που το έδαφος δεν είναι σταθερό.
Φτάνοντας στην κορυφή, ακόμη και αν αυτό έχει γίνει με δυσκολία, θα σας ανταμείψει τόσο η θέα, όσο και η μοναδικότητα του σημείου. Εδώ, μάλιστα, βρίσκεται και μία πηγή στην οποία θα δροσιστείτε μετά την πεζοπορία.
Read More »
Μια αναζωογoνητική εμπειρία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας Μια αναζωογoνητική εμπειρία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023 Rating: 5

Σελίδες