Φωτοβολταϊκό πάρκο, ΣΜΑ και λιμάνι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Φωτοβολταϊκό πάρκο, ΣΜΑ και λιμάνι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 2 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έκδοση ψηφίσματος για τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού των δομών Υγείας της Θεσπρωτίας.
(*Εξ αναβολής.)
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
«Ενημέρωση για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαργαρίτι και καταγγελία για απόκρυψη στοιχείων».
*Θέμα μετά από αίτηση του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν των παρεχόμενων διευκρινήσεων που εστάλησαν με το από 20-10-2022 διευκρινιστικό email.
(*Εξ αναβολής.)
-Εισηγητής: Ιωάννης Γόγολος – Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 3ο
«Συζήτηση επί του τρόπου παρουσίασης των εισηγήσεων στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Υποβολή προτάσεων με στόχο την διασφάλιση της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των μελών του οργάνου, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και αξιόπιστες πληροφορίες».
*Θέμα μετά από αίτηση του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Εισηγητής: Ιωάννης Γόγολος – Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 4ο
Ενημέρωση επί της λειτουργίας των ΣΜΑ, των δρομολογουμένων εξελίξεων στο θέμα της αποκομιδής, μεταφοράς και επεξεργασίας των Στερεών Αποβλήτων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Ενημέρωση επί των εξελίξεων που αφορούν το Λιμάνι Ηγουμενίτσας και τη Χερσαία Ζώνη.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Φωτοβολταϊκό πάρκο, ΣΜΑ και λιμάνι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Φωτοβολταϊκό πάρκο, ΣΜΑ και λιμάνι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Αίτημα του Επιμελητηρίου για ελάφρυνση του κόστους λειτουργίας ελαιοτριβείων και συσκευαστηρίων εσπεριδοειδών

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Αίτημα του Επιμελητηρίου για ελάφρυνση του κόστους λειτουργίας ελαιοτριβείων και συσκευαστηρίων εσπεριδοειδών


Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί
Όπως γνωρίζεται, το λειτουργικό κόστος των ελληνικών επιχειρήσεων έχει αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες μέσω της ανόδου του κόστους των τιμολογίων ενέργειας, ως απόρροια της πρωτοφανούς παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, με άμεσο αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα πλήθους επιχειρήσεων, με σοβαρές συνέπειες για την οικονομία της Χώρας συνολικά.
Υπό αυτές τις συνθήκες, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εποχικά και με μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια, όπως ελαιοτριβεία, βιοτεχνίες μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων της ελιάς, καθώς και συσκευαστήρια εσπεριδοειδών & φρούτων, καλούνται να λειτουργήσουν, κυρίως κατά το τετράμηνο Νοεμβρίου – Φεβρουαρίου, σε πολλές περιπτώσεις καθ’ όλο το 24ωρό, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τον όγκο της παραγωγής, με επακόλουθο το ενεργειακό τους κόστος να εκτινάσσεται.
Ειδικά για τον Νομό Θεσπρωτίας, ο αγροτικός τομέας και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με τις παραπάνω επιχειρήσεις, αποτελούν έναν εκ των βασικότερων πυλώνων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και είναι από αυτές που συμβάλλουν τα μέγιστα στο εμπορικό ισοζύγιο του Νομού μας αλλά και της Χώρας συνολικά.
Και είναι ο κλάδος που λόγω των πολεμικών συγκρούσεων Ουκρανίας - Ρωσίας έχει πληγεί ιδιαίτερα με μείωση εξαγωγών των προϊόντων του, ενώ ταυτόχρονα η αύξηση του ενεργειακού κόστους επηρεάζει ιδιαίτερα την βιωσιμότητα τους, καθιστώντας αναγκαία και επιβεβλημένη την στήριξή τους μέσω άμεσης μακροπρόθεσμης επιδότησης των λογαριασμών ενέργειας.
Για τους παραπάνω λόγους. παρακαλούμε το προσεχές διάστημα να συμπεριλάβετε σε ιδιαίτερη περαιτέρω ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων ελαιοτριβείων, μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων της ελιάς καθώς και των συσκευαστηρίων εσπεριδοειδών & φρούτων.
Read More »
Αίτημα του Επιμελητηρίου για ελάφρυνση του κόστους λειτουργίας ελαιοτριβείων και συσκευαστηρίων εσπεριδοειδών Αίτημα του Επιμελητηρίου για ελάφρυνση του κόστους λειτουργίας ελαιοτριβείων και συσκευαστηρίων εσπεριδοειδών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Τη σύμβαση πώλησης του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μάριος Κάτσης μέσω της Βουλής με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Τη σύμβαση πώλησης του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μάριος Κάτσης μέσω της Βουλής με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 


Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων υπέβαλε μέσω της Βουλής ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, με την οποία ζητά από τον εποπτεύων του ΤΑΙΠΕΔ Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και τον συναρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, να διαβιβαστεί στη Βουλή το τελικό κείμενο της προς υπογραφή σύμβασης για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. από την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ κατακύρωσε τον σχετικό διαγωνισμό.

Με αφορμή την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλε, ο Μάριος Κάτσης δήλωσε:
«Το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία ανέτρεψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Μέχρι σήμερα, οι Θεσπρωτοί δε γνωρίζουν τι όρους περιλαμβάνει η σύμβαση μεταβίβασης και δεν έχουν τηρηθεί οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για απόδοση της χερσαίας ζώνης στους οικείους Δήμους, προτού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Για ποιους λόγους η κυβέρνηση και οι τοπικοί γαλάζιοι παράγοντες κρατούν ακόμα και σήμερα επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο της σύμβασης με την οποία παραδίδουν το λιμάνι στους ιδιώτες; Η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλον εμπαιγμό και αποφάσεις για αυτή, χωρίς αυτή, πίσω από κλειστές πόρτες.
Με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλα σήμερα στη Βουλή, ζητώ από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας να σταματήσει το κρυφτό και να καταθέσει το τελικό κείμενο της σύμβασης μεταβίβασης. Αν η κυβέρνηση και οι τοπικοί γαλάζιοι παράγοντες λένε αλήθεια ότι γνωρίζουν ακριβώς τι περιέχει η σύμβαση που θα υπογραφεί, δεν μένει παρά να κατατεθεί στη Βουλή. Αν η σύμβαση δεν υπάρχει, τότε όλα αυτά που διακινούν όλο αυτό το διάστημα περί του περιεχομένου της, αποτελούν εμπαιγμό για μια ακόμα φορά. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Θέμα: «Να κατατεθεί στη Βουλή η προς υπογραφή σύμβαση μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) Α.Ε. σε ιδιώτες»
Με πολιτική απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, η οποία ανέτρεψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κατέληξε στην κοινοπραξία GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος 84.170.000€. Η σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ που διεξήγε τον διαγωνισμό, εκδόθηκε στις 6/10/2022, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου, παρά μόνο ότι τα κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα, στις 21/10/2022 διατυπώθηκε ρητά και δημόσια από τον βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Β. Γιόγιακα, η εξής φράση: «Και την ξέρω τη σύμβαση και την γνωρίζω και ξέρω τι θα γίνει. […] Ξέρω πολύ καλά τι λέει η σύμβαση, τι προβλέπει και τι θα γίνει» (Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ITV των Ιωαννίνων). Από τα παραπάνω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι υφίσταται ήδη το τελικό κείμενο της σύμβασης μεταβίβασης, η οποία βρίσκεται σε αναμονή προς υπογραφή έπειτα από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Συνεπώς, οι Έλληνες πολίτες και ιδίως η τοπική κοινωνία, βλέπουν την περιουσία τους, ένα λιμάνι βαρύνουσας γεωπολιτικής σημασίας που τους κόστισε πολύ πάνω από 200.000.000€ για να κατασκευαστεί, καθώς και μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση, την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., να μεταβιβάζονται πλειοψηφικά σε ιδιώτες αντί δυσανάλογα χαμηλότερου τιμήματος, χωρίς να γνωρίζουν, ούτε τις διαδικασίες που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη, ούτε το ποιες ακριβώς εγκαταστάσεις αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει στους ιδιώτες. Πιο συγκεκριμένα, οι δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για απόδοση ολόκληρης της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές εγκαταστάσεις στους οικείους Δήμους, πριν την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αποδείχτηκε πλέον ότι δεν τηρήθηκαν. Η τοπική κοινωνία, έχει πλήρη άγνοια, τόσο για το αν τμήματα της χερσαίας ζώνης θα της αποδοθούν τελικά και ποια θα είναι αυτά, όσο και για το πότε θα γίνει η απόδοση και με ποιον τρόπο. Η άγνοια των πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση κρατά επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο της σύμβασης μεταβίβασης, ολοκληρώνοντας τη διαγωνιστική διαδικασία με πλήρως εν κρυπτώ ενέργειες, χωρίς την παραμικρή λογοδοσία.

Κατόπιν των παραπάνω,
Αιτούμαστε όπως καταθέσουν εγγράφως οι αρμόδιοι υπουργοί στη Βουλή:
Την προς υπογραφή σύμβαση για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) Α.Ε. από την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., στην οποία κατακύρωσε το ΤΑΙΠΕΔ τον σχετικό διαγωνισμό, έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000.

Ο αιτών βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Τη σύμβαση πώλησης του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μάριος Κάτσης μέσω της Βουλής με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Τη σύμβαση πώλησης του ΟΛΗΓ ζητάει ο Μάριος Κάτσης μέσω της Βουλής με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι με πλήθος αντικειμένων

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι με πλήθος αντικειμένων
 

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας προχώρησαν χθες (31-10-2022) το πρωί στην κατάσχεση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς, που εντοπίστηκαν σε περιοχή της Άρτας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (20) χάλκινα και αργυρά νομίσματα αρχαίων χρόνων,
· (14) οθωμανικά νομίσματα,
· (11) δαχτυλίδια διαφόρων εποχών,
· (21) μολύβδινα και χάλκινα μικροαντικείμενα και εξαρτήματα (αρχαίων και βυζαντινών χρόνων),
· χάλκινο πηνιόσχημο αντικείμενο,
· μολύβδινο αντικείμενο με εγχάρακτο ρόδακα και
· σιδερένια αιχμή δόρατος.

Τα παραπάνω αντικείμενα, αφού εκτιμήθηκαν από αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις για τις αρχαιότητες και την πολιτιστική κληρονομιά.

Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (4) ανιχνευτές μετάλλων,
· (7) ασύρματοι-πομποδέκτες,
· πολεμικό τυφέκιο,
· (2) αεροβόλα τυφέκια,
· (150) φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων,
· (58) φυσίγγια περιστρόφου διαφόρων διαμετρημάτων,
· (300) γραμμάρια πυρίτιδας και
· χειροποίητο μαχαίρι μήκους 35 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι με πλήθος αντικειμένων Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι με πλήθος αντικειμένων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την κατάσχεση της κάνναβης στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την κατάσχεση της κάνναβης στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ)


Σημαντική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) κατασχέθηκε χθες (31-10-2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες (31-10-2022) μετά τα μεσάνυχτα, περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, εντόπισαν σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και διαπίστωσαν ότι ημεδαπός που βρίσκονταν στη θέση του οδηγού είχε αποβιώσει.


Όπως εξακριβώθηκε, το φορτηγό εκτελούσε μεταφορά εμπορευμάτων από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αττική.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Lussy», εντοπίστηκαν κρυμμένα ανάμεσα στα εμπορεύματα τρία χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (54) αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού βάρους (58) κιλών και (906) γραμμαρίων.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι μετά τον εντοπισμό του φορτηγού, ο συλληφθείς είχε επιχειρήσει μαζί με τον ημεδαπό συνεργό του και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους να παραβιάσουν την επένδυση του φορτηγού, με προφανή σκοπό να παραλάβουν τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει το φορτηγό, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των -2.100- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την κατάσχεση της κάνναβης στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ) Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την κατάσχεση της κάνναβης στην Παραμυθιά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Ορισμός Αντιδημάρχων Ηγουμενίτσας από τον Γιάννη Λώλο

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Ορισμός Αντιδημάρχων Ηγουμενίτσας από τον Γιάννη Λώλο


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Α. Ορίζουμε τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, Αντιδημάρχους του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θητεία από 01-11-2022 μέχρι και 31-10-2023, διατηρώντας ο Δήμαρχος το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας απόφασής του με αιτιολογημένη νέα απόφαση μετά το πέρας του προβλεπόμενου στο Νόμο εξαμήνου:

1. Τον κ. Βασίλειο Γκόλια, έμμισθο Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Προγραμματισμού και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την εποπτεία και την ευθύνη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου όπως αναφέρονται στον Ο.Ε.Υ. και στις ισχύουσες διατάξεις, εξαιρουμένου του Τμήματος Επιχειρηματικότητας & Εμπορικών Δραστηριοτήτων. Ειδικότερα την έκδοση του τεκμηριωμένου αιτήματος, την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περιπτ. ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 203 του Ν.4555/18 (ΦΕΚ 133/19-07-2018 τεύχος Α’).
ii. Την καταγραφή, διασφάλιση και αξιοποίηση της Δημοτική Περιουσίας
iii. Την ευθύνη των θεμάτων προγραμματισμού του Δήμου και ειδικότερα του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ.

2. Τον κ. Ελευθέριο Κώστα, έμμισθο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη και την εποπτεία των υπηρεσιών Κοινωνικής Πολιτικής και κοινωνικής Πρόνοιας.
ii. Την ευθύνη των δομών Κοινωνικής Φροντίδας και την ανάπτυξη νέων.
iii. Την ευθύνη θεμάτων Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.
iv. Την ευθύνη των θεμάτων Παιδείας, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού.
v. Την ευθύνη των θεμάτων εθελοντισμού.
vi. Την ευθύνη των θεμάτων Προστασίας Τρίτης Ηλικίας.
vii. Την ευθύνη των θεμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.
viii. Την ευθύνη και την εποπτεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Προαγωγής Υγείας, Παιδείας και Νέας Γενιάς του Δήμου σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ., εξαιρουμένου του Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς.
ix. Την ευθύνη των θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και του αρμόδιου Γραφείου, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ..

3. Τον κ. Μιχαήλ Γκίκα, έμμισθο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πρωτογενούς Τομέα και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.
ii. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων.
iii. Την ευθύνη των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
iv. Την προαγωγή της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης.
v. Την καθαριότητα σχολικών κτηρίων.
vi. Την ευθύνη των θεμάτων αγροτικής ανάπτυξης.
vii. Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για την επιβολή προστίμων.
viii. Την ευθύνη και την εποπτεία των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. και συγκεκριμένα του Αυτοτελούς Γραφείου Στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα καθώς και της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας εκτός του Γραφείου Αδέσποτων Ζώων και Διαχείρισης Κυνοκομείου.

4. Τον κ. Απόστολο Τζώρτζη, έμμισθο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη τον συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας.
ii. Την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία.
iii. Την ευθύνη και την εποπτεία της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού.
iv. Τον συντονισμό και την επίβλεψη των θεμάτων Κίνησης και Οχημάτων.
v. Την ευθύνη και την εποπτεία των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. και συγκεκριμένα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

5. Τον κ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη, έμμισθο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Σχεδίου Πόλης και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την εποπτεία και την ευθύνη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Σχεδίου Πόλης, όπως αναφέρονται στον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ.
ii. Την εποπτεία και ευθύνη του Αυτοτελούς Τμήματος Δόμησης όπως αναφέρονται στον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ., καθώς και την υπογραφή των διοικητικών πράξεων που αφορούν στις αυθαίρετες κατασκευές.

6. Τον κ. Δονάτο Μαρτίνη, Δημοτικό Συμβούλου της πλειοψηφίας, ως έμμισθο Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων, και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη των Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και την υπογραφή των αποφάσεων:
· Αδειοδότησης εμπορικών δραστηριοτήτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
· Οριστικής σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
· Οριστικής αφαίρεσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων.
· Αποσφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
· Ακύρωσης αποφάσεων προσωρινής αφαίρεσης αδειών καταστημάτων
· Επιβολής προστίμου για καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων
· που απορρέουν από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
ii. Την ευθύνη θεμάτων Προώθησης Απασχόλησης και Προσέλκυσης Επενδύσεων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
iii. Τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών.
iv. Τη Διαφήμιση, και τους χώρους τοποθέτησης πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης.
v. Την επιβολή πρόστιμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α'/2001).
vi. Την ευθύνη και την εποπτεία του Τμήματος Επιχειρηματικότητας & Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ.

7. Τον κ. Γεράσιμο Φουσέκη, άμισθο Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την εποπτεία και ευθύνη των θεμάτων διαχείρισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού και των Διοικητικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ., καθώς και την υπογραφή κάθε είδους βεβαιώσεων προς το προσωπικό για θέματα που άπτονται της απασχόλησης του στον Δήμο, τις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού και τις παραπομπές υπαλλήλων στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
ii. Την ευθύνη και εποπτεία της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ.
iii. Την συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τον συντονισμό και την επίλυση των προβλημάτων.

Β. Ορίζουμε τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, Εντεταλμένους Συμβούλους του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θητεία από 01-11-2022 μέχρι και 31-10-2023, διατηρώντας ο Δήμαρχος το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας απόφασής του με αιτιολογημένη νέα απόφαση:
1. Τον κ. Ηλία Λώλη, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Παιδείας, καθώς και σε θέματα διαχείρισης του προγράμματος των αδέσποτων ζώων και την λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων έχοντας παράλληλα την ευθύνη και την εποπτεία των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ.
2. Την κα Χριστίνα Τζέλλου, Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας, ως Εντεταλμένη Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού και της μεταβιβάζουμε την εποπτεία του αντίστοιχου Γραφείου, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου αναπληρωτής για την άσκηση των καθηκόντων του ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Μιχαήλ Γκίκας και σε περίπτωση που και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Δονάτο Μαρτίνη.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο Δήμαρχος ή ο αναπληρωτής του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Read More »
Ορισμός Αντιδημάρχων Ηγουμενίτσας από τον Γιάννη Λώλο Ορισμός Αντιδημάρχων Ηγουμενίτσας από τον Γιάννη Λώλο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: 37χρονος αυτοκτόνησε με πιστόλι σφαγείου

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Θεσπρωτία: 37χρονος αυτοκτόνησε με πιστόλι σφαγείου 


Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Δευτέρας, ένας 37χρονος σε περιοχή της Θεσπρωτίας, χρησιμοποιώντας πιστόλι σφαγείου.
Τον άτυχο 37χρονο εντόπισε μέσα στο σπίτι του, μία γειτόνισσά του, η οποία και ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ήταν όμως πολύ αργά και οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Άγνωστοι οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του άτυχου 37χρονου, ενώ προανάκριση διενεργεί η αστυνομία.
Read More »
Θεσπρωτία: 37χρονος αυτοκτόνησε με πιστόλι σφαγείου Θεσπρωτία: 37χρονος αυτοκτόνησε με πιστόλι σφαγείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: 70 κιλά υδροπονικής κάνναβης αποκάλυψε ο θάνατος του οδηγού.

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Θεσπρωτία: 60 κιλά υδροπονικής κάνναβης αποκάλυψε ο θάνατος του οδηγού.


Ένας 56χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος εντοπίστηκε χθες νεκρός στην περιοχή της Παραμυθιάς. 
Ο οδηγός εντοπίστηκε νεκρός από άνδρες της τροχαίας, όταν βρήκαν το όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου με τη μηχανή του οχήματος αναμμένη. 
Τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να διαπιστωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση. 
Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ένας ακόμα ημεδαπός, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ επιχειρούσε να εισέλθει στο χώρο της καρότσας του φορτηγού. 
Η έρευνα αποκάλυψε πως ανάμεσα στο φορτίο (καρότσια σούπερ μάρκετ), βρίσκονταν κρυμμένα και τα ναρκωτικά, τα οποία ο συλληφθείς προσπαθούσε να ανακτήσει. 
Το φορτηγό όχημα έφερε βουλγάρικες πινακίδες, εταιρείας ελληνικών συμφερόντων και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ισπανία, με τελικό προορισμό την Αθήνα, μέσω Ιταλίας και του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Την έρευνα και προανάκριση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Θεσπρωτία: 70 κιλά υδροπονικής κάνναβης αποκάλυψε ο θάνατος του οδηγού. Θεσπρωτία: 70 κιλά υδροπονικής κάνναβης αποκάλυψε ο θάνατος του οδηγού. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Εύσημα στο δήμο Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ από το υπουργείο Υποδομών

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022
Εύσημα στο δήμο Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ από το υπουργείο Υποδομών


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα τελευταία χρόνια, έχει αποδώσει έμπρακτα ιδιαίτερη βαρύτητα στον βιώσιμο σχεδιασμό των μεταφορικών συστημάτων των πόλεων, θέτοντας ως εργαλείο τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος
Όπως είπε, «ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήταν από τους πρώτους Δήμους της χώρας ο οποίος εκπόνησε ΣΒΑΚ λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη σπουδαιότητα του λιμένα ως βασική υποδομή της πόλης, ως εθνική και διεθνή πύλη συνδυασμένων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών.
Η προσέγγιση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε οι οδικές υποδομές και τα μέσα που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο λιμάνι να ευνοούν τη βέλτιστη λειτουργία του χωρίς να διαταράσσουν την κινητικότητα των κατοίκων της πόλης.
Εξάλλου, η ανάγκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων στις καθημερινές και όχι μόνο μετακινήσεις μιας πόλης, αποτελεί έναν από τους πυλώνες του θεσμικού πλαισίου των ΣΒΑΚ».
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι μέσα από τα ΣΒΑΚ μπορεί να διευρυνθεί το δίκτυο των υποδομών της ηλεκτροκίνησης και να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που προβλέπει 25.000 σημεία φόρτισης έως το 2030.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ηγουμενίτσα, στο συγκεκριμένο πεδίο:
«Όταν βλέπουμε μία ελληνική πόλη, να προωθεί σε στρατηγικό επίπεδο την ηλεκτροκίνηση μέσω των ΣΒΑΚ, στη συνέχεια να εξειδικεύει τον προγραμματισμό της μέσω των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) και ταυτόχρονα ο λιμένας της Ηγουμενίτσας να ολοκληρώνει τις μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμισή του, σε συνάφεια με τους στόχους του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών του Υπουργείου μας, αντιλαμβανόμαστε ότι η Ηγουμενίτσα είναι μια πόλη που έχει όραμα, σχεδιάζει και υλοποιεί με στόχο την περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη μετάβασή της.
Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, για την ολοκλήρωση του έργου ALFION, διασφαλίζει σύγχρονες και βιώσιμες υπηρεσίες, που προάγουν την οικονομική ευημερία της περιοχής και προσδίδουν υπεραξία στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».
Read More »
Εύσημα στο δήμο Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ από το υπουργείο Υποδομών Εύσημα στο δήμο Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ από το υπουργείο Υποδομών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Σελίδες